גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלטרנטיבי

נפתלי אלטר, מנהל מחלקת הדרמה היוצא של רשת, סוגר יותר מ-15 שנה בשירות הציבור - שבהן כיהן בין השאר כמנכ"ל הקרן לעידוד קולנוע ישראלי וכמנהל תחום הדרמה ב-HOT - וחוזר לאהבתו הגדולה: המוזיקה

"כל העניין הזה של כתיבת מוזיקה, הוא נס אחד גדול. אולי זה יישמע לא פרופורציונלי, אבל מבחינתי, הרגע הזה שבו שיר נולד - אם יש אלוהים אז זה מחובר אליו", אומר המוזיקאי, המפיק, התסריטאי ואיש הקולנוע והטלוויזיה נפתלי אלטר.

אלטר (61), מנהל מחלקת הדרמה היוצא של "רשת", אחראי על סיתותן של לא מעט אבני דרך במפעלה של התרבות הישראלית, ביניהן, כתיבת הלחן לשירים "יונתן סע הביתה", "עוד חוזר הניגון", "תן לשים ת'ראש על דיונה" ו"זיכרון יעקב שלי"; הפקה, כתיבה (ביחד עם אסי דיין) ועיבוד מוזיקלי לסרטים המצליחים: "הזמנה לרצח", "חגיגה לעיניים", "יופי של צרות", "מלך ליום אחד", בחינות בגרות", "החיים על-פי אגפא" (עליו זכה בפרס אופיר על העיבוד המוזיקלי המוצלח), ו"גבעת חלפון אינה עונה". בנוסף, הוא אחראי לכתיבה, לבימוי ולעיבוד מוזיקלי לסרטים "אירית, עירית", "השיגעון הגדול" ו"כוח המשיכה".

אחרי יותר מ-15 שנה בשירות הציבור - בהן כיהן בתפקידים המכובדים: מנכ"ל הקרן לעידוד קולנוע ישראלי, מנהל תחום הדרמה בהוט (הוביל את הפרויקטים "סרטים מכאן", "הראשון בדרמה", ואת הסדרה פורצת הדרך "בטיפול"), וכן מנהל תחום הדרמה ב"רשת" ("מרחק נגיעה", "הכל דבש") - אלטר החליט שהגיע הזמן לעשות לביתו ולנשמתו וחזר אל אהבתו הגדולה - המוזיקה.

היום (ד'), במועדון תמונע בתל-אביב, ייחנך אלטר החדש - המוזיקאי, המלחין, ולראשונה, גם הזמר. בהופעה צנועה יציג אלטר טעימה מהרפרטואר המוזיקלי העשיר שלו. שירים מוכרים לצד עיבודים חדשים יבוצעו על-ידי אלטר, שיארח את אבי בללי ואת רוני אלטר - חברת להקת מטרופולין. "המופע יהיה בהגדרת אינטימיות", הוא מבטיח. "אני אציג את השירים בעיבוד המקורי שלהם, כפי שהצגתי אותם לראשונה, בזמנם, לאושיק לוי, ליונתן גפן או לאסי דיין".

"זה זמן שאני בלי אחריות, לא ציבורית ולא זכיינית, וזה נעים לי. במשך יותר מ-15 שנה, שבעה ימים בשבוע, קראתי אינספור תסריטים. אין בזה הנאה גדולה. מתוך מאה תסריטים יש אולי שלושה טובים. הרגשתי שאני נחנק", אלטר מתאר את הסיבות שהובילו אותו לוותר על התפקיד המכובד אצל הזכיינית. "היום אין לי תסריטים ליד המיטה, יש לי ספרים - שזה הבילוי המועדף עליי, אבל לא הצלחתי להגיע אליו כל השנים האלה. מלבד ספרים ששקלו להפוך אותם לסרטים. אני נמצא לאחרונה בסוג של ריק".

*ריק טוב, או ריק מעיק? לא חסר לך האקשן והמעמד מלא הכוח שהגעת אליו בתעשייה?

"אני מרגיש הקלה עצומה. אני מאוד נהנה מכך שירד ממני העול הזה. לקראת סוף הקדנציה, הרגשתי שאני עובר במסדרון ויש כלפיי אנטגוניזם. לא נהניתי להיות 'האיש הרע' שמודיע ליוצרים שהתסריט שלהם לא התקבל. מבחינתי, תאריך ההופעה הראשונה שלי הוא למעשה הכרזה שפתחתי את הקריירה המוזיקלית שלי מחדש. שמעכשיו אני מתעסק במוזיקה".

מחזק מיומנויות

אף שאלטר חתום על מספר בלתי מבוטל של פרויקטים שהפכו לנקודות ציון בהתפתחותה של התרבות הישראלית, הוא כמעט אנונימי בקרב התודעה הציבורית.

*מפריע לך שמכירים אותך בעיקר כ"מנהל מחלקת דרמה"?

"בפעמים שבהן הופעתי, אנשים נורא הופתעו מהעובדה שאני גם שר ומנגן. מבחינתם אני 'ראש מחלקת', איש עם הרבה קונפליקטים עם החברה, מישהו שנאלץ לשדר קשיחות; ופתאום הם רואים אותי יושב ליד פסנתר ושר. אנשים לא מכירים את הצד הזה שלי. הבאתי את עצמי למקום הזה מתוך בחירה. מתוך המון פחדים שיש בי".

*אם היית צריך להגדיר, אתה קודם כל מוזיקאי או קודם כל איש קולנוע וטלוויזיה?

"'מוזיקאי'. המוזיקה זה המקום היחיד שבו אני באמת מתפשט, עד הסוף. פחות חשוב לי אם זה טוב או לא טוב ואם אנשים אוהבים את זה. בכל הפעמים שבהן אני עולה על הבמה ושר, זה מרגיש לי כמו הציור הזה של הנחש שרודף אחרי הזנב שלו - סמל לחיבור בין ההנאה לסבל. כשעזבתי את 'רשת' ידעתי שאני רוצה לנסות להגיע לשלב הזה בחיים שלי שאני מוכר את היכולת שלי לעשות מוזיקה. בהסתכלות אחורה, אני יכול לומר בביטחון מלא שמוזיקה היא הצד החזק שלי, שבו אני ממצה את עצמי בצורה מקסימלית".

*השלב הבא הוא הוצאת אלבום?

"אני יכול כבר מחר להוציא אלבום. אבל אני רוצה, בינתיים, להמשיך ולהופיע פעמיים-שלוש בחודש ולחזק את המיומנויות שלי לפני שאני נכנס לאולפן. מדובר כנראה בפחדים ובחרדות האישיים שלי. כשהאלבום ייצא, באופי שלו, הוא יהיה קרוב מאוד להופעה: צנוע, בסיסי, נטו".

שר מהלב

היכולות המוזיקליות של אלטר נחשפו כבר כשהיה בן חמש ונשלח לחוג לפסנתר. בשיעורי הנגינה הוא אמנם לא התמיד, אבל מאז הוא לא הפסיק לנגן. אם שואלים אותו, הוא משוכנע שהשורשים להפיכתו למוזיקאי מוכשר נטועים הרבה קודם - עוד בטרם הגיחו לעולם. אלטר: "כשאמא שלי הייתה נערה, בתל-אביב, היא נחשבה לזמרת מבטיחה עם קול גדול. באותן שנים הגיע לארץ מגלה כישרונות מאיטליה וערך כאן בחינות לזמרים צעירים. מכל הנבחנים, רק אמי עברה את האודישנים והוצע לה לנסוע לאיטליה ללמוד מוזיקה בצורה מסודרת ולהופיע. בגלל אילוצים כלכליים היא נאלצה לוותר על ההצעה וגם על החלום להיות זמרת.

"במשך כל השנים אני לא ידעתי על הסיפור הזה. מבחינתי היא הייתה האמא הכי שלמה בעולם. היא סיפרה לי את זה רק כשהיא הייתה על ערש דווי. פתאום הבנתי שכל השנים האלה, כשעל פניו היא התנהלה כמו אמא שלמה ומאושרת, העניין הזה לא הפסיק לנקר בה. לקח לי הרבה זמן עד שסיפרתי את הסיפור הזה לרוני, הבת שלי (רוני אלטר, זמרת ושותפה בהרכב מטרופולין), כי לא רציתי שהיא תרגיש שאני לוחץ עליה. לשמחתי, כשסיפרתי לה, התחושה הייתה של 'להעביר את המקל'. הרגשנו, שנינו, מעין סגירת מעגל. אני שמח לשים על הכתפיים שלה גם את תפקיד ממשיכת הדרך".

אלטר החל את הקריירה המוזיקלית שלו בשנות ה-60, כשהקים את להקת הפופ-לרגע "המתקוממים". אך כשהשתחרר מצה"ל והגיע לצומת המכריע - אם להמשיך ולהתרכז בתווים או לרכוש לעצמו מקצוע חדש, הוא החליט להירשם ללימודי קולנוע באנגליה. "החלטתי ללמוד קולנוע כי אהבתי את זה, אבל גם כי רציתי לשמור את המוזיקה נקייה. זה בטח נשמע פלצני, אבל מאז ומתמיד, מוזיקה נתפסת אצלי כמשהו טהור, נטו. פחדתי שאם אצטרך להתפרנס ממנה, לא אוכל לשמור על הניקיון הזה".

*איפה אתה מרגיש יותר בטוח? ליד המקלדת או ליד הפסנתר?

"ליד המקלדת. זה חלק אחר במוח שאני מנצל. בתסריטאות יש לי הרבה מיומנות וניסיון. כשכותבים תסריט חולקים את האחריות עם עוד פונקציות: בימאי, שחקנים, מפיק; בהוצאת אלבום אין מאחורי מי להתחבא. זה אתה, לבד. מהרגע שאני מניח את הידיים על הפסנתר ועד שיש לחן, זה תהליך שאני לא יכול להסביר. כשאני מסיים להלחין שיר, החשש הבסיסי, החרדה שאולי הנס הזה לא יקרה שוב, תמיד נמצאים שם".

ספורט ונשיונל ג'יאוגרפיק

*אתה חושב שתצליח להיכנס לפלייליסט של גלגל"צ?

"קשה לי להאמין. השירים שמגיעים לפלייליסט הם בדרך-כלל שירים קליטים שמאוד דומים לשירים שכבר הצליחו בעבר. כל מיני הצלחות רגעיות, שכמו שהן באו ככה הן נעלמות. בדיוק מה שקורה בטלוויזיה".

*מה קורה בטלוויזיה?

"אני לא רוצה להיכנס לזה כי אז אני נשמע ומרגיש די זקן. אני מסתכל על הטלוויזיה ואני כועס נורא. כתבים סמוקי לחיים מדווחים מזירות קרב כאילו הם משדרים ממשחק בייסבול. הכל סביב פרסום, רייטינג, כסף, חדשות צהובות ודרמטיות; וזה עוד בלי לדבר על מבול הריאליטי הנורא. אני לא מוכן יותר. אני מרגיש שמעליבים אותי.

"בשבילי, הטלוויזיה הומצאה עבור שידורי ספורט ונשיונל ג'יאוגרפיק. בשביל כל היתר - עדיף ללכת לקולנוע או לקרוא ספר".

*איך, עם גישה כזאת, כיהנת כמנהל מחלקת דרמה יותר משבע שנים?

"לעבוד בהוט זו הייתה הנאה צרופה, כי גרזן הרייטינג לא קיים. לכבלים, למשל, יש 800 אלף מנויים שכבר שילמו כסף, ועכשיו מה שחשוב זה לשמור עליהם. הצורך לפנות למכנה המשותף הרחב, בבת אחת, לא קיים. לכן הלבל של העשייה יותר מתוחכם ומדויק".

*מדוע אם כן עברת ל"רשת", גוף שנמדד בראש ובראשונה על-פי הרייטינג?

"הפיתוי היה להמשיך ולעבוד עם עמיר מאורי (לשעבר סמנכ"ל התוכניות בהוט וב"רשת", וכיום, מנהל תחום הדרמה ב"קשת" - ד.י). הייתה בינינו מערכת יחסים מושלמת, אינטראקציה מלאה והערכה הדדית. הסיסמה שלי הייתה: 'קשה לעשות טלוויזיה איכותית ומשובחת שמצליחה לפנות להרבה צופים - אבל זה אפשרי'. אחרי ההצלחה של 'מרחק נגיעה' למשל, הייתה אופוריה שהנה זה קורה. לצערי, האופוריה הזו נמשכה תקופה קצרה מדי".

*בגלל זה התפטרת?

"לא. עזבתי את הטלוויזיה כי מיציתי, לא בגלל שהייתה לי בעיה להשתלב במערכת. סימנתי לעצמי את הדרך החוצה לפני ההתמוטטות של תעשיית הדרמה בארץ.

"היום אני יודע שאני אוכל לעמוד בכל פיתוי של הצעה לנהל מחלקת דרמה; למעט הערוץ הראשון - במקרה שתיעשה שם מהפכה ולערוץ יהיה מנדט לעשות את הדברים הכי טובים בטלוויזיה. אני יותר לא נכנס למערכות שאני צריך להתאים את עצמי אליהן".

*הפיתוי לחזור להפיק ולכתוב לא קיים?

"להפיק, ממש לא; לכתוב דווקא חזרתי. אני עובד על סדרת דרמה חדשה. כבר קיבלתי הצעות לכספי פיתוח ובינתיים סירבתי. אם וכאשר הסדרה תימכר, זה כנראה יהיה להוט או ליס, לא לערוצים המסחריים".

*כמי שישב גם בצד של הזכייניות וגם בצד של היוצרים, מה דעתך על מאבק היוצרים נגד הקיצוץ בשעות הפקה מקורית?

"אני תומך לחלוטין במאבק היוצרים. עם זאת, אני חושב שהמאבק צריך להיות מול הרשות. לא שיש לי מילה טובה להגיד על הזכיינים, אבל אין לי ויכוח איתם. הם עושים את העבודה שלהם. מי שלא עושה את העבודה זו אותה רשות, שמורכבת מאנשים קהים, פוליטיקאים ואינטרסנטים". *

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - אך מדוע הסתפק בפסיקת הוצאות משפט נמוכות?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ירידות של יותר מ-30% בחודש: מניות ה-IT המקומיות משלמות את מחיר הטלטלה העולמית

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית