גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שירותי האקספרס של בנק הפועלים ומזרחי-טפחות: האם באמת מדובר בפורמט חדש?

גם אם מדובר בשדרוג של פורמטים הקיימים זה שנים בבנקים אחרים - מי שמרוויח הוא הצרכן ; מערכי האקספרס כוללים שעות פתיחה נרחבות וביצוע מגוון פעולות באמצעים וירטואליים, אך העמלות זהות לאלה שבסניף המסורתי

לפני כחודשיים הושקו שני פורמטים של בנקים שבבסיסם ההבנה כי הזמן הוא משאב יקר לצרכן. האחד של בנק הפועלים, "פועלים אקספרס", המיועד בעיקר למשקי בית ומבטיח סניפים מהירים, והשני של מזרחי-טפחות, "מזרחי-טפחות Live", שמוגדר כסניף וירטואלי בבנקאות אישית.

האם הפורמטים האלה מהווים חידוש? כן ולא. מדובר במעין שכלול פורמטים הקיימים בבנקים מתחרים: כשמדובר בפורמט מהיר, הרי שסניפים מהירים קיימים כבר זמן רב בבנק דיסקונט, שמפעיל את סניפי "דיסקונט מהיר" הממוקמים במרכזי ערים ובקניונים, או בבנק לאומי, המפעיל כ-10 דלפקי אקספרס לצד מבואות טכנולוגיות המאפשרות ביצוע מרבית הפעולות השוטפות. ההבדל: סניפי פועלים אקספרס הם סניף לכל דבר ועניין (המבצע את מרבית הפעולות הבנקאיות), בעוד שמרבית הסניפים המהירים האחרים מגבים את הסניף המסורתי.

כשמדובר בסניף וירטואלי, הרי שמזרחי-טפחות Live הוא בעצם שדרוג למהלך החלוצי של הבנק הישיר הראשון השייך ללאומי, שהושק לפני 15 שנה. ההבדל הוא בטכנולוגיה, שכן הוא מציע קשר ישיר וספונטני מול הבנקאי האישי באמצעות האינטרנט והטלפון הסלולרי.

סניפי בנק מהירים

פועלים אקספרס: מכולת מודרנית לעומת סופרמרקט גדול

סניפי האקספרס משדרים אווירה קלילה - אין דלת כניסה, כי אם חלל פתוח המשתרע על 100-120 מ"ר, ודלפקי עמידה מחזקים את אווירת הארעיות. הדגש: נגישות ופשטות. העמלות, אגב זהות לאלה הנגבות בסניפים הרגילים.

כיום פועלים 14 סניפים, האחרון שבהם נפתח היום (ד') בחורה (מגזר בדואי). הבנק מתעתד לפתוח עוד עשרות סניפים במהלך שנתיים הקרובות. "פלח משקי הבית הוזנח על ידי הבנקים האחרים. מדובר בפלח השומר על נתח שוק סטטי של כ-25% מחשבונות העו"ש. אנחנו מצפים לגייס 3%-5% מנתח משקי הבית המנוהלים בבנקים האחרים", אומר אוריאל פז, משנה למנכ"ל והממונה על החטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים.

הסניפים ממוקמים במרכזי ערים וברחובות המאופיינים בתנועה. כך למשל, קניון עזריאלי בת"א, רחוב ביאליק ברמת גן, רחוב רוטשילד בפתח תקווה, קניון מודיעין ועוד. 6 מתוכם פועלים במגזר הערבי. הסניפים פתוחים במשך 12 שעות ביום, ובימי שישי עד 14:00.

* שירות: פעולות שוטפות הכוללות הפקדת צ'קים, מזומנים, תשלום שוברים, מידע על החשבון, הלוואת אקספרס וכד'. שירותים מעמיקים (משכנתא למשל) מגובים על ידי סניף רגיל. הפעולות מתבצעות בעיקר באמצעות בנכל, בליווי בנקאי במידת הצורך. העמלות זהות לחשבונות בסניפים הרגילים - אין פרמיה ואין הנחה.

* למי לא מתאים? לחשבונות עסקיים ולמנהלים תיקי השקעות, שלהערכת פז עומדים על כ-20% מחשבונות העו"ש הפרטיים.

* הטבות למצטרפים: בשיחת לקוח סמוי למוקד פועלים אקספרס, כתנאי להמשך השיחה ביקשה המוקדנית לברר האם יש סניף אקספרס קרוב למקום מגורינו. לשאלה אם יש הטבות למצטרפים ענתה כי אין משהו רשמי, אולם "תוכלו לקבל הלוואה ראשונית בתנאים מועדפים בהתאם לגובה המשכורת".

* כדאי או לא? אם סניף אקספרס מצוי "על הדרך" בסמוך לבית או למקום העבודה, וחשבון העו"ש שלכם כולל פעולות בסיסיות, שווה לבדוק - שעות הפתיחה והנגישות יעשו את הביקורים בבנק לענייניים וזריזים.

דיסקונט מהיר: מהיר ומגבה

לבנק כמה פורמטים של סניפי בנק, כאשר הפורמט של "דיסקונט מהיר" הושק כבר לפני שנתיים ומנה כיום 48 סניפים. בניגוד ל"פועלים אקספרס", סניפי "דיסקונט מהיר" סניפים תומכים בלבד המיועדים לכלל לקוחות הבנק, ואינם משמשים בנק לכל דבר ועניין. הלקוחות יכולים לבצע פעולות בנקאיות בסיסיות באמצעות צוות מצומצם ומסופי שירות. העמלות בהתאם ל"עמלת שירות ישיר", עד 2 שקלים לפעולה.

הפורמטים האחרים של דיסקונט - "דיסקונט ביתי" (סניפים קטנים בפורמט עמידה ועם שעות פתיחה מורחבות הממוקמים בשכונות מגורים), ו"דיסקונט קמפוס", דומים יותר לפועלים אקספרס בהיבט של הפעולות הניתנות לביצוע שם, כך שניתן לפתוח חשבונות ייעודיים.

* כדאי או לא? הסניפים הנגישים, ושעות הפתיחה הנוחות כגיבוי לסניף המסורתי הם שירות שיכול רק להקל על הצרכן. למה לא?

סניפי בנק וירטואליים

הישיר הראשון - וירטואליים כבר 15 שנה

הבנק הווירטואלי הראשון בארץ היה חלוצי לפני 15 שנה, אך כיום חלק מההתנהלות בו מיושנת. יתרונו הגדול בשעות הפעילות שלו - 24 שעות ביממה. גם כאן הלקוחות מטופלים על-ידי צוות קבוע, לצד יועצי השקעות לשוק ההון, הזמינים 24 שעות ביממה (יתרון בעיקר לשוהים בחו"ל). בשלב זה אין שירות של שיחת וידיאו ספונטנית, אלא שיחת אינטרנט המתבצעת לאחר תיאום מראש. גם המיילים לא נשלחים ישירות לבנקאי אלא למוקד תמיכה, וגם פונקצית הגלישה הסלולרית תשודרג בקרוב, כך מבטיחים בבנק. שירות השליחים כולל 5 משלוחים בשנה (כולל העברת מזומנים).

* כדאי או לא? גם כאן, אם אתם חסידים של ביצוע פעולות בנקאיות בשלט רחוק, והסניף הפיזי אינו בראש מעייניכם, שווה לבדוק התנאים. למרבים לשהות בחו"ל, 24 שעות פעילות הבנק הם יתרון מובהק.

מזרחי-טפחות Live - היכרות עם הבנקאי דרך המסך

"אין צורך כיום בסניף בנק פיזי", מסבירה ענת שחורי, מנהלת מרחב Live במזרחי-טפחות. "שיעורי השימוש בערוצי התקשורת לפעילות בנקאית במגמת עלייה, ומכאן השקנו פורמט שמסתמך רק על השירותים הללו כמענה לצרכי הלקוחות שמעדיפים את השליטה בחשבונם בשלט רחוק".

הסניפים מיועדים לחשבונות עו"ש פרטיים, כולל ניהול תיק השקעות. הלקוחות מטופלים על-ידי צוות אישי, המונה שלושה בנקאים וראש צוות, אותם ניתן "לפגוש" באמצעות שיחות וידיאו, דרך אתר האינטרנט. העמלות אינן וירטואליות, והתעריפים זהים לעמלות של חשבון רגיל (בשנה הראשונה, 40% הנחה על עמלת פקיד).

* שירותים: דרך אתר האינטרנט של מזרחי-טפחות Live ניתן לקבל את מרבית השירותים הבנקאיים, לרבות פיקדונות וניהול חשבון ותיקי השקעות. את פקודות הביצוע והווידוא ניתן לעשות טלפונית, באמצעות צ'ט (עם או בלי וידאו) או מייל מאובטח. ערוץ תקשורת נוסף מול הבנקאי האישי מתבצע באמצעות sms. באתר האינטרנט נשמר גיבוי להודעות טקסט. הדיוור השוטף אגב, עדיין נשען על טכנולוגיה "ישנה" וכולל שימוש בניירת בדואר הרגיל.

שירותים הדורשים חתימה על טפסים (הנחיית בנק ישראל) מבוצעים בסניפי הבנקים ה"רגילים" המשמשים כגיבוי. שירותים דוגמת הזמנת פנקסי צ'קים או חידוש כרטיס אשראי מתבצעים באמצעות שליח (3 שליחויות חינם בשנה, מעבר לכך: 35 שקל לשליחות). הפקדת צ'קים או מזומנים, נעשים באמצעות בנקומטים בסניפים המסורתיים.

* למי לא מתאים? לחשבונות עסקיים, לצרכנים שחייבים לפקוד את סניף הבנק מעת לעת.

* הטבות למצטרפים: בשיחת לקוח סמוי למוקד מזרחי טפחות Live הצגנו עצמנו כמשפחה המרוויחה כ-17,000 שקל נטו בחודש, וצ'ופרנו עם מענק הצטרפות של 1,500 שקל או הלוואה של עד 30,000 שקל ללא ריבית והצמדה למשך 24 חודשים. הטבה נוספת שהוצגה היא עמלת הפלוס המפצה על עמלת מינוס - במקרה של חריגה במהלך החודש. להמשך התהליך הציעה המוקדנית שהבנקאי האישי ייצור עמנו קשר בהקדם - מה שקרה למחרת היום.

* כדאי או לא? אם ממילא אתם מול מחשב, או שהסלולרי הוא כלי עבודה ממשי עבורכם, שווה לבדוק המעבר.

"כדאי שכל הבנקים יאמצו את המתכונת הזאת"

בישראל פועלים מעט סניפי בנקים ביחס לאוכלוסיה. לדברי אוריאל פז, משנה למנכ"ל הממונה על החטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים, כל הבנקים מצויים במגמה של התרבות סניפים: "בתקופה האחרונה נפתחו כ-160 סניפים חדשים ברחבי הארץ. סניף משרת בממוצע 7,000 לקוחות, בעוד שבאירופה על כל סניף נמנים 3,000 לקוחות".

ד"ר אביחי שוב-עמי, ראש תוכנית MB למנהלים במסלול האקדמי של המכללה למנהל, המתמחה גם בתחומי בנקאות וקמעונאות, סבור כי מדובר בשתי הצעות מעניינות לצרכן. "בדומה לשירותים אחרים, על הצרכן לשאול ארבע שאלות בסיסיות ביחס לתועלות האינדיווידואליות: מה אני מקבל, היכן, מתי וכמה עולה השירות. לפי המשוואה הזו ניתן לבחון עד כמה השירות עונה על הצרכים. בשני המקרים, בהשוואה לסניף רגיל, הצרכן מקבל יותר: שעות הפתיחה ארוכות יותר, וכשמדובר בסניפים וירטואליים - הנגישות בלתי מוגבלת - גם מחו"ל".

"בכל מקרה מדובר בפורמטים הבאים להציג תועלת, נוחות ושירות מהיר, שאני סבור שכל הבנקים צריכים לאמץ בסופו של דבר".

גרף

עוד כתבות

מרחב מוגן / צילום: Shutterstock, ARTZO

למרות חובת המיגון בדירות חדשות: מספר התושבים ללא ממ"ד עלה בכ־600 אלף איש

דו"ח המבקר אנגלמן מצביע על כ־3.2 מיליון תושבים בישראל ללא מיגון תקני בתחילת 2025, לעומת כ־2.56 מיליון בשנת 2018 ● לכ־42 אלף תושבים בגבול הצפוני אין מיגון תקני ● תוכנית "מגן הצפון" תוקצבה בפחות ממחצית מהנדרש, ופקע"ר לא מבצע ביקורות כנדרש ● כ-56% ממיטות האשפוז בבתי החולים הכלליים אינן מוגנות

אורן קובי / צילום: כדיה לוי

אחרי 8 חודשים, איש הנדל"ן אורן קובי משתחרר למעצר בית

ביהמ"ש הורה לשחרר את אורן קובי, הנאשם כי הפר את האיסור לעסוק בנדל"ן, למעצר באיזוק אלקטרוני – והפרקליטות הודיעה כי לא תערער על ההחלטה ● שירות המבחן התנגד למעצר בית לנוכח "אופיו המניפולטיבי" של קובי

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

גזירות האוצר עבדו: זינוק של 12% בשנה בגביית המסים בישראל

רשות המסים גבתה בשנת 2025 סכום שיא של 509.3 מיליארד שקל ● מנהל הרשות שי אהרונוביץ' מסר כי ההכנסות לקופת המדינה ממסים חצו את יעד הגבייה המעודכן מהחודשים האחרונים ב-1% ועלו על היעד המקורי לשנה החולפת ב-8%

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברת האשראי שקיבלה מיליונים מכספי חוסכי סלייס, וטוענת: אנחנו לא קשורים לאירוע

הסכם עם סוכן הביטוח אמנון יעקובי, שהתחייב להשיב כספים שגייס מחוסכי סלייס, חשף כי הממונה על שוק ההון ביטל באחרונה את רישיונה של פיתגורס, שעבדה עם יעקובי ושימשה לטענת הממונה כ"צינור להעברת כספים" ● בחברה של אביב לוי עתרו לביהמ"ש וטוענים: אין לנו קשר לפרשת סלייס

ירין משולם, מנהל השקעות בסיגמא-קלאריטי בית השקעות / צילום: אוראל כהן

"אי אפשר להתעלם מזה": מנהל ההשקעות שרואה את ונצואלה, וממליץ על הסקטור הזה

ירין משולם, מנהל ההשקעות בסיגמא-קלאריטי, בטוח שהצמיחה בשוקי המניות תימשך, ומסביר מדוע הוא מעדיף בארץ את קמעונאיות המזון, שנהנות "מריכוזיות מאוד גבוהה" ● מעבר לים הוא מזהה פוטנציאל במניות הבנקים האירופיים ובחברות טכנולוגיה מסין

אייל גפני, מנכ''ל בנק וואן זירו / צילום: אוהד רומנו

וואן זירו משיק חשבון השקעות עם עמלת מסחר של 0.1%

הבנק הדיגיטלי משיק חשבון השקעות חדש תחת הבטחה לעמלות המסחר הנמוכות בישראל ● העמלה היחידה שישלמו המשקיעים תהיה 0.1% בעת קנייה או מכירה של נייר ערך, עם עמלת מינימום של 2 דולר לניירות ערך זרים ו-2 שקלים לניירות ערך ישראליים

297 דירות ביומיים. פרויקט ''הסטריפ'' של אאורה בנתניה / צילום: evolve media

המספרים של שוק הנדל"ן ב־ 2025 מתחילים להיחשף, והם רחוקים מהתחזיות

רוב חברות הנדל"ן מציגות עלייה במכירות, למרות שנה מאתגרת ומלאי בשיא ● אולם, הנתונים מגלים כי הזינוק נשען בעיקר על פרויקטים נקודתיים ● בזמן שחברות כמו הכשרה ופרשקובסקי רשמו גידולים מרשימים, אאורה פספסה את תחזיותיה השנתיות בכמעט 300 דירות

בנייני מגורים בירושלים / צילום: Shutterstock

"ירושלים היא תופעה אחרת": למה מחירי הדירות בבירה ממשיכים לעלות?

מחוז ירושלים הוא היחיד שהמחירים בו עלו בכל אחד מחמשת החודשים האחרונים, ומאז נובמבר 2024 נרשמה בו ירידה חודשית אחת בלבד ● הגורם המרכזי הוא התגברות הרכישות מצד יהודים מעבר לים - אך לא רק: גם תנופת ההתחדשות ושיפור התשתיות משחקים תפקיד

אילוסטרציה: Shutterstock, alexfan32

גניבות הרכב מתגברות, אבל בענף מעריכים: מחירי הביטוח ימשיכו לרדת

ברבעון האחרון של 2025 חלה עלייה חדה בניסיונות ובגניבות רכבים ● עם זאת, גורמים בענף מסבירים כי השינוי לא בהכרח ישפיע על מחירי ביטוח הרכב השנה, והם צופים שהללו ימשיכו לרדת ב־2026 ● מה יכול להקפיץ שוב את המחירים?

אורן קניאל ורשף מן, היזמים מאחורי אפספלייר

אפספלייר במגעים למכירה תמורת 1.8-2.1 מיליארד דולר לקבוצת חברות

העסקה תשמר את הפעילות האורגנית של אפספלייר הישראלית ואת מבנה החברה, אך בסכום נמוך ביחס לציפיות ● בעבר ציפו המשקיעים למכור או להנפיק אותה במחיר גבוה יותר שמגיע אפילו ל-4 או 5 מיליארד דולר ● בשנים האחרונות פעלה אפספלייר ברווחיות וחצתה רף של 500 מיליון דולר בהכנסות חוזרות

ארקדי וולוז' וצחי נחמיאס / צילום: יח''צ, ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס לא עוצר: מגה די סי תבנה חוות שרתים בכ-900 מיליון דולר עבור נביוס

מגה די סי, בבעלות מגה אור, תספק לנביוס ההולנדית שירותי חוות שרתים בהספק של 80 מגה-וואט בשני מתקנים במסמיה ובבית שמש, בהשקעה כוללת של 880 מיליון דולר ● החברה צופה תוספת הכנסות של כ־300 מיליון שקל בשנה, על רקע האצה חדה בביקוש לתשתיות ענן ו־AI בישראל

ג'נסן הואנג בכנס CES / צילום: ap, John Locher

אנבידיה חשפה את מוצר הדגל הבא שלה בעידן ה־AI, ושלחה מסר מרגיע למשקיעים

ב־CES, אירוע הטכנולוגיה הגדול בעולם, הציג מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג את "רובין" - מערכת שנועדה לסייע באימון של מודלי בינה מלאכותית ● בכך, הוא העביר מסר למשקיעים במטרה להפיג את החששות מהאטה בשרשרת האספקה: "הפלטפורמה כבר נמצאת בייצור מלא"

פאנלים סולאריים / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

על דונם ועד 200 קילוואט: ההקלה שתאפשר הקמת שדות סולאריים במושבים

מינהל התכנון מקדם: בעלי קרקעות במושבים לא יצטרכו לשלם היטל השבחה על הקמת מתקנים סולאריים בחלקותיהם ● להערכת משרד האנרגיה, הפוטנציאל למשק החשמל שווה־ערך לייצור של תחנות כוח שלמות

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

במערכת הביטחון מעריכים: המחאות באיראן לא צפויות להפיל את המשטר

לפי מקורות לבנוניים, החלטת חיזבאללה התקבלה עקב מידע מודיעיני לפיו נתניהו קיבל אור ירוק מטראמפ לפתוח במתקפה נרחבת נגד חיזבאללה; "עימות עם ישראל הוא רק עניין של זמן" ● חרדה בצמרת איראן: "חוששים שנהיה הקורבן הבא של טראמפ"; מספר ההרוגים והעצורים בהפגנות ממשיך לטפס ● הסתיים סבב השיחות החמישי בין ישראל לסוריה בפריז בחסות אמריקאית. בכיר ישראלי: השיחות היו טובות ● עדכונים שוטפים

ועדת הכספים, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה את ההצעה לביטול החוק להכפלת הפטור ממע"מ למליאת הכנסת

ועדת הכספים אישרה להעביר למליאת הכנסת את ההצעה לביטול הצו המכפיל את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל־150 דולר ● גורמים הבקיאים בפרטים דיווחו לגלובס כי ישנו רוב מסתמן להצבעה נגד המשך תחולת הצו שהעביר סמוטריץ'

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

האם כדאי למחזר משכנתא כשהריבית יורדת?

ב־2025 נרשם מספר שיא של מחזורי משכנתאות, שעקף לראשונה אפילו את היקף ההלוואות החדשות ● כעת, כשהריבית והאינפלציה בדרך למטה, נוטלי המשכנתאות מחפשים דרך לתקן את נזקי השנים האחרונות ● מי חייב לבחון את התמהיל מחדש, ובאילו מסלולים אסור לגעת

החוקר שטוען: לבנון חייבת להתרחק מסעודיה, ולהתקרב לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי ניתוח של מכון מחקר אמריקאי, שלום עם ישראל יכול להזניק את כלכלת לבנון; באירלנד גרים אלפים בודדים של יהודים, אך האנטישמיות מזנקת; וביקורת על האינטרס הישראלי בחיזוק ההפגנות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

רפורמת המסלולים, פערי התשואה והסערה שחוללה בדיקת גלובס ברשת

בעקבות הפרסום בגלובס, לפיו קיימים פערי תשואות בין גופי הגמל והפנסיה במסלולי השקעה שאמורים להיות זהים, ברשתות החברתיות תקפו את הרפורמה ● "זה מה שקורה כששוכחים את התוכן" ● רשות שוק ההון: "השלכות הרפורמה עדיין מצויות בבחינה"

יו''ר הדמוקרטים יאיר גולן 120 ואחת, ynetי, 01.01.26 / צילום: כדיה לוי

יאיר גולן טען שצמיחת ההתיישבות ביהודה ושומרון היא "פייק". והעובדות?

יאיר גולן טען כי הצמיחה במספר המתיישבים ביהודה ושומרון היא "פייק", והסביר כי היקף האוכלוסייה לא גדל ● הנתונים מראים שהוא הגזים בתיאור המצב, אבל יש גם כמה נקודות לטובתו ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: איל יצהר

סוף להלכת אפרופים? התיקון שמשנה את כללי המשחק החוזיים

תיקון החוק של שר המשפטים ויו"ר ועדת החוקה לצמצום הלכת אפרופים בדיני החוזים אושר אמש בכנסת ● מהי הלכת אפרופים, מדוע היא עוררה ביקורת, מה קובע התיקון החדש, ואיך זה ישפיע על השוק? ● גלובס עושה סדר