גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדקה ה-90: ביהמ"ש דחה ההכרעה על אישור מכירת ויטה פרי גליל לחצי חינם

(עדכון) - השופט נתן ארכה של שבוע לגיבוש הסכם סופי ; הרקע למחלוקת: הבנקים היו משוכנעים כי ההסדר כולל את זכויות כל העובדים - בעוד שההסתדרות והמנהל המיוחד הסדירו רק את זכויות עובדי המפעל בחצור-הגלילית

שופט בית המשפט המחוזי בחיפה דחה היום (ה') את ההכרעה בדבר אישור רכישת ויטה פרי גליל על-ידי רשת חצי חינם, בעקבות מחלוקת שהתגלעה במהלך הדיון. השופט נתן לצדדים ארכה של שבוע לגיבוש הסכם סופי.

במהלך הדיון הגישו הנושים הבלתי מובטחים את התנגדותם להסכם, בטענה כי ההסכם אינו כולל את החובות אותם חבה להם החברה.

בנוסף עלתה בדיון סוגיית העסקת העובדים: עו"ד עופר אטיאס, הנאמן שמינה בית המשפט לבקשת הבנקים לאומי ודיסקונט, טוען כי ההסדר בדבר זכויות העובדים אמור לחול על כלל עובדי ויטה פרי גליל - לרבות עובדי מפעל המרקים בקריית-מלאכי ולרבות עובדי קפולסקי. מנגד - בעלי חצי חינם, זכי שלום ומוטי קופרלי, טוענים כי ההסדר חל על עובדי פרי הגליל בלבד.

המחלוקת צצה ככל הנראה לאחר שלבית המשפט הוגשה בקשה מצד 145 עובדים שהועסקו בפרי הגליל באמצעות חברת כוח-האדם "שיאים". העובדים טוענים כי עבדו בחברה מעל 9 חודשים, ולכן על-פי חוק חברות כוח-אדם, היה על החברה לקלוט אותם כעובדים מן המניין של ויטה פרי הגליל. מתוקף עובדה זו, העובדים טוענים כי יש לכלול אותם במסגרת הסדר הרכישה, לרבות הבטחת כל הזכויות הסוציאליות שמגיעות להם.

בבנקים יודעים כי ההסדר עם ההסתדרות, שלפיו יופקדו לזכות העובדים בנאמנות 16.5 מיליון שקל בגין חובות עבר, אינו מסיר בהכרח התנגדויות שיכולות לצוץ מצד עובדים שאינם מאוגדים על-ידי ההסתדרות. ההסתדרות מייצגת רק את 200 העובדים המאוגדים בהסכם הקיבוצי, לא כולל 400 עובדים המוגדרים כעובדי קבלן או עובדים "עונתיים" המועסקים בחוזה אישי.

בהסתדרות ניסו לאגד בעבר את עובדי מפעל המרקים בקריית-מלאכי, אולם הדבר נכשל לפי שעה בגלל קשיים משפטיים. כעת, אם יתעקש נאמן החברה כי יש לשלם גם לעובדי הקבלן, הדבר עשוי לבוא על חשבון העובדים המאוגדים - זאת משום שהבנקים לא מוכנים לשלם יותר מ-16.5 מיליון שקל. אדרבא, הבנקים דורשים כעת כי לאחר שהעובדים יקבלו את הכסף שמגיע להם מהביטוח לאומי, יוחזר לבנקים סכום של חצי מיליון שקל.

יצויין כי בהסדר שהושג אתמול (ד') בין ההסתדרות, הבנקים ובעלי חצי חינם, הסכימו בעלי הרשת להמשיך את העסקתם של כל עובדי פרי גליל, כאשר 100 מתוך 400 העובדים שלא היו כלולים עד היום בהסכם הקיבוצי ייכנסו אל מסגרת ההסכם. בנוסף, הבטיחו בעלי הרשת להעלות ב-5% את שכרם של עובדי המפעל במסגרת ההסכם. ייתכן כי הנדיבות שהפגינו בעלי חצי חינם היא שהביאה לעמדה שהציג היום נאמן החברה, והשאלה כעת האם הם יסכימו לפתוח את הכיס גם עבור העובדים שלא זכו לחסותה של ההסתדרות.

כאמור, השופט נתן לצדדים ארכה של שבוע לגיבוש הסכם סופי.

בורג לזכי שלום: "הצעתך טובה מהצעתנו"

אברהם בורג, בעל אחת ההצעות על ויטה שלא זכתה בהתמחרות, ברך היום את זכי שלום, מרשת חצי חינם, על התגייסותו להצלת חברת ויטה פרי גליל: "אני שמח מאד שהמאבק העיקש למנוע כינוס נכסים ופירוק החברה, תוך כדי פגיעה אנושה בעובדים ובמגדלים, נמנעה סופית בשל התגייסותך להצלת החברה. מאז ומעולם אני מאמין בחברה ובעובדיה, ולשם כך התגייסתי למאבק. הצעתך טובה מהצעתנו, ולכן ראוי היה לה שתיבחר".

זכי שלום: "לא הכל כסף בחיים"

יריית הפתיחה של מכירת ויטה פרי גליל לבעלי רשת חצי חינם נשמעה הבוקר, כשהמנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עפר אטיאס, ביקש מבית המשפט אישור עקרוני להתחיל בתהליך המכירה.

זכי שלום, המחזיק ברשת חצי חינם ביחד עם משפחת קופרלי, אמר הבוקר לגלי צה"ל: "כרגע אני מונע מתוך עניין רגשי, אבל בעתיד הוא יהיה גם כלכלי. כרגע אנחנו באים לשקם את המפעל ולתת חיזוק לאנשים בו".

כשנשאל "כמה זה עולה לך", והאם אכן מדובר בסכום של 200 מיליון שקל - התחמק שלום מתשובה ואמר: "לא הכל כסף בחיים. אתה לא מכיר אותי, אבל אני מדבר על לשקם את המפעל".

בדומה לדברים שאמר ל"גלובס" לפני יומיים, על הסיבות הרגשיות שהניעו אותו ואת משפחת קופרלי להגיש את ההצעה לרכישת המפעל, אמר שלום: "לא מדובר בעלות. מדובר בלעזור למפעל, לשקם אותו ולהבריא אותו. המפעל חולה. אם היית במקומי היתה לך צמרמורת באותו יום בגוף, לראות אישה עובדת במכונה וממיינת תפוח אדמה. זה נתן לי את הדחיפה להיכנס לזה".

"אלה מעוטי היכולת שאנחנו מנסים לעזור להם כמה שיותר", המשיך שלום. "אני מכיר את החברה. הייתי לקוח שלהם, ואני מכיר אותם 25 שנה. ביחד עם העובדים אנחנו מנסים לשקם אותם, ואני מקווה שגם עם ישראל שומע. אני גם מקווה שבעוד כמה שנים נדבר - וכולם יגידו לך שהמפעל הזה הוא מספר אחת בארץ".

145 עובדי ויטה שהועסקו באמצעות חברת כוח האדם שיאים מיוצגים על ידי עו"ד רמי קוגן ובת חן רחמים.

עוד כתבות

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ירידות של יותר מ-30% בחודש: מניות ה-IT המקומיות משלמות את מחיר הטלטלה העולמית

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

מכרז המיליארדים של צבא ארה"ב שאלביט עשויה לקטוף

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - אך מדוע הסתפק בפסיקת הוצאות משפט נמוכות?

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ

בכיר אמריקאי: הצבא לא יהיה מוכן באופן מלא לתקיפה בסוף השבוע ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

"השקענו פה מעל 1.3 מיליארד דולר, ולא עוצרים": ענק ההשקעות שמאמין בישראל

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?