גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

3 קסמי נטוורקינג

תחזוקת רשת: להרשים בלי להתייהר, להשיג איש קשר נוסף בכל שיחה ואמנות השימור

יעל מהודר היא יועצת ארגונית ומומחית לפיתוח מנהלים

בעולם העסקים אין אדם שאינו מכיר אדם אחר, שמכיר אדם אחר, שיכול להיות בדיוק האדם שאתה צריך.

נטוורקינג הוא אחת הפעיליות המרכזיות בתיחזוק הקריירה. לא בכדי משאירים מארגני ועידות עסקיות, בין ההרצאות המלומדות הניתנות בהם, זמן לפעילות זו. הנה שלוש נקודות למחשבה בנוגע לפיתוח שריר הרישתות.

להותיר רושם בלי להתייהר

בשיחה עם איש הקשר חשוב כמובן ליצור רושם חיובי, אך לא זה העיקר. המטרה היא לגרום לו לזכור אותך, כדי שתישלף מזיכרונו ברגע הנכון - כלומר ברגע שהוא יזדקק לשירות או למוצר שאתה מספק וממנו אתה מתפרנס.

לכן, במפגש חברתי-עסקי אסור להיות צנוע מדי. עליך להבליט את הצלחותיך, ועם זאת מבלי שהדבר יצטייר כשחצנות או יוהרה, ששתיהן מעוררות התנגדות ודחייה.

בחר לדבר על הישגים שהשיחה עליהם מכילה מידע בעל ערך לאדם שאיתו אתה מדבר. תאר אותם באופן שירגיש שהמידע רלוונטי ואולי אף משתלם בעבורו. אם, למשל, אתה צלם ועורך וידאו, ובן השיח שלך הוא מנהל שיווק של חברת הייטק, אתה יכול לספר לו על סרט תדמית מוצלח שצילמת וערכת לאחרונה בעבור חברת הייטק מתחרה. זאת, כמובן, במקביל למסירת פרטים הדדית, כדי שקשר עתידי יוכל להתממש בקלות.

בכך שהזכרת שם חברה מתחרה, נגעת בעולם התוכן שמעניין את מי שמולך (ומסרת פריט מודיעיני עסקי חשוב מאין כמותו לגבי שיטות השיווק שהיריב נוקט), בו בזמן גם קשרת את דמותך אליו, ודאגת לשמר בזיכרונו כמי שיכול לספק לו שירות מקצועי נחוץ.

בנוסף להתנהלות במפגשים פרונטליים, היה פעיל ברשת. אם, למשל, אתה מעצב גרפי עצמאי, ויש באמתחתך אוסף עבודות שאתה גאה בהן, שתף את הזולת. יש אינספור אפשרויות פשוטות ויעילות להעלות את עבודותיך ברשת החל ברשתות חברתיות עסקיות וממוקדות לעולם תוכן ספציפי, וכלה בתוכנות ידידותיות להפליא לבניית אתר אישי קל משקל.

תחזוקה שוטפת

נטוורקינג הוא עבודה בפני עצמה, ועבודת נטרוורקינג היא משימה שבשגרה. כשהשגרה מאיימת (ובהקשר זה האיום במובנו החיובי), בתקופות שבהן אתה פורח בעבודתך, מסופק ממנה ומספק את הממונים דווקא אז אתה אטרקטיבי במיוחד, וכדאי שתתחזק את הקשר המתמשך עם קולגות, מנהלים קודמים, מנכ"לים גדולים שנקרו בדרכך ואף עובדים שלך לשעבר.

אם לא תשקיע בכך ותיזכר רק ברגע שבו אתה זקוק לעזרה, אנשי הקשר שלך לא יחושו מחויבים כלפיך ולא ימהרו לעזור. לכן, גם אם כרגע נראה שאין סיבה ממשית לקשר או לפנייה, היה בכל זאת נוכח ומודע לפועלם של אחרים, החמא להם על פרויקטים שלהם, השתתף בדיונים אודותיהם, ספר להם על הישגיך, ובתקופה שבה תרצה שיזכרו מי אתה ומה בפיך, זה יהיה פשוט: שמך יהיה מוכר וזכור ויישלף בקלות, ולאנשי הקשר שלך יהיה אינטרס לתת לך יד.

אם לא יצרת קשר זמן רב עם אדם שכעת חשוב לך הקשר עמו, חקור על מעשיו לאחרונה: פרויקט שהשתתף בו, קמפיין פרסום של החברה שהוא עובד בה, מיזוגים, רכישות, פיטורים. חפש כל נושא שנוגע לו ולסביבתו, וצור עמו קשר כדי לשוחח עליו, אם במייל ואם בטלפון, והכי טוב בכנס או במפגש אחר שאתה יודע שהוא מתוכנן לבקר בו. אם לא יגיע, תוכל לעשות עבודת נטוורקינג במפגש עם אנשי קשר פוטנציאליים אחרים, כך שאין לך מה להפסיד.

חבר מביא חבר (אחרת הוא אינו חבר)

נטוורקינג, כשמו כן הוא, הוא ניהול קשר רב-ערוצי. הרשת הזאת אמנם קיימת מעצמה, אך ללא עבודת נטוורקינג היא בלתי נראית. לכן, עליך להגיע לאותם אנשים שמחוברים לאנשי הקשר שלך, והכלל הוא פשוט: תמיד לקשר מפגש עם אדם אחד למפגש אפשרי עם אדם אחר - להשיג מהאדם שאיתו אתה מדבר, פרטים לגבי אדם אחר.

אם המפגש וירטואלי, למשל ברשת חברתית, הדבר פשוט יותר, שכן ברוב המקרים אתה יכול לפנות בעצמך לאנשי הקשר של אנשי הקשר שלך.

בחיים האמיתיים, עליך להוביל את השיחה עם האדם שמולך כך שתגיעו לשוחח על מקושר נוסף קולגה שלו, אחד מעובדיו או ממנהליו, וכיוצא באלה.

אם אתה מרגיש שהאדם שאיתו אתה משוחח לא שש לשתף עמך פעולה ולמסור מידע, פתה אותו בשיחה על הישג שלו, או פרויקט שניהל. בקש ממנו לספר על הפרויקט, וסביר שמתוך גאווה במעשיו הוא ישמח לעשות זאת. אז תוכל לשאול מי הם שותפיו היום, או כמה אנשים היו תחתיו במשימה, והשיחה תהיה נוחה יותר להתגלגל למטרה.

יעל מהודר היא יועצת ארגונית בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית. לקשר עמה יש לכתוב לכתובת דוא"ל Yaelmehoudar@gmail.com

הדברים הכתובים במאמריה מבוססים על הניסיון והידע המקצועי הרב שצברה בתהליכי ייעוץ ארגוני ופיתוח מנהלים בחברות ובארגונים שונים בתחומי ההייטק והתעשייה, ובעבור אנשים פרטיים. הדברים מיועדים להעשרת הידע בלבד, אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי אישי המתאים למידותיו של כל אדם ואדם, ואין להסתמך עליהם ככאלה.

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35