גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מבחן דרכים לאינפיניטי FX37: האמצעי האולטימטיבי לטיפוח האגו - קיצוניות של המונח "נוכחות כביש"

מרכב דמוי מכונית קופה, גג נמוך שמחובר לחרטום ענק בנוסח סירת מרוץ, וניפוח לממדי ענק הניצבים על חישוקים אימתניים של 21 אינץ', לא קשה להבין מדוע הפך ה-FX37 לסמל מעמד בקרב אצולת הממון החדשה

[להרשמה לניוזלטר רכב]

צירוף המילים "ייבוא אישי" מסוגל להדיר שינה מעיניהם של לא מעט יבואני רכב. אבל לעתים הייבוא האישי דווקא ממלא תפקיד של כלי שיווקי. מדובר במקרים שבהם מותגי רכב או דגמים מגיעים ארצה ביבוא אישי חודשים, ולעתים שנים, לפני שמתחיל ייבוא מסחרי סדיר שלהם. במקרה כזה עובר המותג החדש "מבחן שדה" מקדים על כבישי הארץ, שבו נחשפים כשלים או נקודות חוזק, והוא מקבל נוכחות כביש רבת ערך.

ל"מבחן שדה" כזה זכה בארץ גם המותג "אינפיניטי", בזכות רכב הכביש-שטח המפואר FX שכמה עשרות יחידות שלו נחתו בשנים האחרונות בארץ ביבוא אישי מארה"ב. לא קשה לראות מדוע טרחו רבים לייבא את ה-FX ביבוא אישי, עוד לפני שהיה ברור אם אי-פעם תהיה לו נציגות בארץ, ומדוע הוא הפך לסמל מעמד בקרב אצולת הממון החדשה.

הרכב מביא לקיצוניות את המושג "נוכחות כביש", בזכות מרכב דמוי מכונית קופה עם גג נמוך יחסית שמחובר לחרטום ענק ועתיר קימורים בנוסח סירת מרוץ, וכל העסק מנופח לממדי ענק וניצב על חישוקים אימתניים בגודל 21 אינץ'. נהגים מפנים ל-FX את הדרך כאילו נגמ"ש נושא טילים נצמד לאחוריהם, ילדים ונערים נמשכים אליו ברחוב כמו אל החלילן מהמלין ובעלי רכבי כביש-שטח מוכנים לחסום נתיבים סואנים רק כדי לברר פרטים טכניים על אודות היצור הענק.

מבט ממעוף הציפור

הפרופורציות הספורטיביות של המרכב גובה מחיר מסוים בתא הנוסעים. הישיבה גבוהה כמו בכל רכב כביש-שטח גדול ומרווח הכתפיים והרגליים שופע, אבל הגג הנמוך יחסית שולל מהנוסעים את תחושת המרחב הפסיכולוגי שמאפיינת כלים בגודל דומה. גם השילוב של ריפוד שחור עם דיפונים שחורים בדלתות ובגג יוצר אשליה של חלל דחוק, אם כי בפועל אין בתא מחסור במרחב ישיבה למבוגרים בכל גודל. גם תא המטען משלם מחיר ומציע נפח צנוע יחסית לממדי הרכב.

אינפיניטי FX37

כשמתעלמים מהגוונים הקודרים מגלים עמדת פיקוד נאה ומתוכננת היטב, עם מערך מרשים של אלקטרוניקה עדכנית שכולל, בין השאר, מסך מגע צבעוני רחב ונוח לתפעול. כמו בכל ספינת דגל של יצרן יפני, לא נפקד מקומם של גאדג'טים מרתקים. המעניין שבהם הוא מערך היקפי של מצלמות וידיאו, שמותקנות בזנב, בחרטום ואפילו במראות הצד, ומספקות למסך הבקרה של הנהג תצפית של 360 מעלות על הנעשה מחוץ לרכב בזמן אמת, כולל "מבט ממעוף הציפור". פטנט זה שימושי מאוד בתמרוני חנייה הדוקים ומפצה במידה רבה על שדה הראיה המוגבל לאחור ורוחב של יותר מ-2 מ'.

איכות הייצור יכולה ללמד גם את יצרני היוקרה האירופאים שיעור אחד או שניים. למרות דונמים של משטחי דיפון ופלסטיק, התא לא משמיע אף צליל מיותר תחת עומס ובידוד הרעשים במהירויות של 160 קמ"ש פלוס. מרשים מאוד בהתחשב במאסת האוויר, שה-FX דוחק מסביבו.

אינפיניטי FX37

צריך הרבה יומרה כדי לייחס יכולות ספורטיביות לרכב שטח במשקל 2.1 טון. גם ה-FX הוא לא תחליף אמיתי למכונית ספורט, אבל הוא מגיע קרוב יותר למטרה מכל רכב אחר בקטגוריה הזו שבו נתקלנו עד היום. יש לו מתלים הדוקים שאינם נכנעים לכוחות ה-G הצדיים בפניות ושומרים על זוויות מרכב שטוחות להפליא. יש לו מערכת היגוי מהירה ומאוזנת בהתחשב בעובדה, שהיא צריכה לשלוט בצמיגים מפלצתיים במידות 265/45R21. בחבילת האבזור הספורטיבית S, שבה הגיע רכב המבחן, כלולה גם אופציה להקשחת המתלים, שמחדדת עוד יותר את התגובות, וצמיגי ביצועים.

בנסיעה נמרצת הרכב מרגיש קטן מכפי שהוא באמת אבל זו כמובן אשליה. על כבישים צרים ה-FX תופס כמעט את כל מסלול הנסיעה ומשאיר מעט מאוד מרווח למשחקי אספלט בפניות הדוקות.

בהתחשב ביכולות הדינמיות נוחות הנסיעה טובה מאוד. במצב "נוחות" גלגלי הענק דורסים מתחתיהם מהמורות ובורות טיפוסיים בלי לשדר זעזועים לתא, ופסי הרעדה עירוניים חולפים מתחת למרכב כאילו היו צינורות השקיה. במצב "ספורט" הספיגה נוקשה יותר אבל עדיין סבירה.

תעסוקה מלאה למצלמות

ה-FX נמכר בשתי גרסאות. הבכירה מצוידת במנוע 5 ליטר עם 390 כ"ס וה"צנועה" יותר, שבה נהגנו, מסתפקת במנוע V6 בנפח 3.7 ליטר, זהה לזה של סדרת ה-G סדאן. יכולתו של מנוע הינוקא הופכת את אחיו הגדול למיותר למדי. עם 320 כ"ס ה-V6 נענה מיד לכל דרישה לאספקת כוח בכל שיפוע ומהירות, מייצר תאוצות מכובדות מאוד (אפס למאה קמ"ש ב-6.7 שניות) ובסיוע הילוך יתר שביעי הוא מאפשר שיוט חרישי ונינוח על הכביש המהיר, במהירויות שיבטיחו תעסוקה מלאה למצלמות המהירות שמתכוונת המשטרה לפרוש בעתיד הקרוב. תיבת ההילוכים האוטומטית היא מהטובות בשוק וצריכת הדלק תלויה בסגנון הנהיגה. "נהגי שבת" לא יתקשו להשיג את הממוצע המוצהר של כ-8.5 ק"מ לליטר. נהגים נמרצים יותר לא ישיגו הרבה יותר מ-7 קילומטר לליטר.

בפרק השטח התלמיד מקבל ציון "עובר", אבל לא בבית-ספרנו. ה-FX לא יתקשה להוריד אופנוע ים יוקרתי אל החוף או לגרור טרקטורון אל שטחי המרעה שלו, אבל הוא תוכנן בעיקר במחשבה על כביש. את השטח אפשר להשאיר בלב שקט לסוזוקי ג'ימני יד שנייה, שאותו תרכשו בעודף שיישאר לכם מחצי מיליון שקל.

אינפיניטי FX37

אינפיניטי FX37 עולה בארץ הקודש 459 אלף שקל, מחיר לא צנוע אבל עדיין כ-100 אלף שקל פחות מגרסת ה-V6 של הפורשה "קאיין" וכ-200 אלף שקל פחות מגרסת הבסיס של הב.מ.וו X6, שהן שתי המתחרות הישירות בקטגוריה "רכב שטח ספורטיבי". חבילת ה-S הספורטיבית של ה-FX, שכוללת, בין השאר, גלגלים גדולים יותר, מתלים מוקשחים עם שליטה אלקטרונית, היגוי אחורי ועוד כמה תוספות, מוסיפה 30 אלף שקל, ואפשר להניח שלקוחות רבים יתסדרו בלעדיה. בסך הכול ה-FX37 הוא יצירה הנדסית מרשימה ומגובשת מאוד, ובעיקר אמצעי אולטימטיבי לטיפוח-אגו שלא ישאיר אף אחד אדיש ברחוב, בהנחה שזה מה שהמליץ לכם הפסיכולוג.

מתחרות

הרבה רכבי כביש-שטח מפוארים יש בשוק, אבל רק מעטים מהם טוענים ליכולת ספורטיבית

ב.מ.וו X6

ב.מ.וו X6

למרות שב.מ.וו טוענת שה-X6 שלה המציא קטגוריה חדשה, מדובר בתגובה מאוחרת לסדרת ה-FX של אינפיניטי. גם כאן מדובר במרכב האצ'בק "מהיר" שניצב על פלטפורמה של רכב כביש-שטח. הממדים שלו גדולים אף מאלה של ה-FX, אך המושב האחורי מתוכנן רק לשני נוסעים ולא לשלושה כמו ב-FX. בקטגוריית הביצועים של ה-FX37 מציעה ב.מ.וו את גרסת ה-350 עם מנוע 3 ליטר בעל טורבו כפול, שמייצר 306 כ"ס ומסוגל לדחוף את הרכב מאפס למאה ב-6.7 שניות בדרך ל-240 קמ"ש.

פורשה קאיין

פורשה קאיין

מהנדסי פורשה עמלו רבות כדי להעניק יכולות ספורטיביות לשלדת השטח הקלאסית של הפולקסווגן טוארג, שעליה מבוסס הקאיין. הם עשו זאת בהצלחה והרכב מרגיש הרבה יותר קשיח ומגובש מהמקור, עם היגוי חד יותר ואחיזת כביש גבוהה יותר, למרות שמשלמים על כך בנוחות הנסיעה. גם תא הנוסעים קיבל "טיפול פורשה" ומרגיש יוקרתי ואיכותי יותר מהמקור. כדי להשיג ביצועים בקליבר של ה-FX37 צריכים לטפס לגרסת ה-4.8 ליטר של הקאיין, שמצוידת במנוע V8.

קדילק SR-X

קדילק SR-X

הדור החדש של רכב כביש-השטח ה"קומפקטי" של קדילק מתהדר בנוצות ספורטיביות. יש לו מרכב "מהיר" עם גג קמור, מתלים נפרדים שאמורים להעניק התנהגות דינמית מושחזת בנוסח דגמי הכביש מהדור החדש של קדילק, ומנועים רבי עוצמה שיכולים להאיץ אותו מאפס למאה בפחות מ-7 שניות. בימים אלה נבחן היבוא הסדיר של הרכב, אם כי סביר להניח שהיבוא האישי יקדים אותם

עוד כתבות

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12 בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר ו-PTC ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

בניינים בראשון לציון / צילום: Shutterstock

המכרז המדובר בראשל"צ נסגר: שווקו שטחים ב-1.4 מיליארד שקל

לאחר התמודדות של שחקניות מרכזיות בענף, נסגר המכרז לשטח הבסיס המתפנה בראשון לציון ● מדובר במהלך פתיחה לפרויקט שיכלול כ־10,000 יחידות דיור חדשות בדרום העיר

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל השאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאו־פוליטית ● סמוטריץ': "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת השבוע שעבר גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתת ריבית, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית על כנה

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

עלי ח'אמנאי, מנהיג איראן / צילום: ap

דיווח באיראן: "הכנו בנק מטרות, ונגיב במהירות לתקיפה"

בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה • יאיר לפיד לנתניהו במליאה בכנסת: "מה שיגדיר אותך בהיסטוריה זה ה-7 באוקטובר" ● סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ • נושאת המטוסים הגדולה בעולם, שהשתתפה בלכידת מדורו, מתקרבת לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הירידות בוול סטריט מתחזקות; מניות הסייבר והתוכנה נופלות

ה-S&P 500 יורד בכ-1.1% ● וול סטריט מגיבה היום לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● מחירי המתכות היקרות עולים, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב יורדות ● נובו נורדיסק צוללת בקרוב ל-15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין יורד ומתקרב לרף ה-64 אלף דולר

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות