גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התפוצצה עסקת ויטה פרי גליל; זכי שלום ל"גלובס": "הבנקים לא עמדו בהתחייבות שלהם, ואני לא אוהב שסוחטים אותי"

בחצי חינם טענו היום כי המנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עופר אטיאס, לא עמד בהתחייבות שנתן להם לפרוע את החוב כלפי חברת ריץ' העולמית - 5.8 מיליון שקל ; אטיאס: "אם הם רוצים לנהל מו"מ, הם יודעים איפה לפגוש אותנו - וזה בטח לא מעל דפי העיתונות"

עסקת רכישת ויטה פרי גליל התפוצצה. זכי שלום לא ירכוש את החברה כפי שפורסם תחילה.

בחצי חינם טוענים כי לא מולאו התנאים שהציבו לקיום העסקה. זכי שלום אמר היום (ה') ל"גלובס": "אני יכול מול הבנקים? מה לעשות? הדבר היחיד שאני מצטער הוא בשביל העובדים. הבנקים לא עמדו בהתחייבות שלהם, ואני לא אוהב שסוחטים אותי. הם קיבלו ממני 50 מיליון שקל יותר מכולם. הם לא האמינו שיקבלו סכום כזה. עכשיו הם מנסים סחוט עוד ועוד ואי אפשר. כמה אפשר לתת?".

עוד אומר שלום: "עובדי ויטה פרי הגליל מתקשרים אליי ומבקשים אריזות קרטון וניילון כי אין להם איך לארוז את החומר גלם. אז מאיפה אני אביא להם קרטונים? זה לא שלי. באמת כואב לי ומצער אותי עניין העובדים. עשיתי מיטב ויותר ממיטב".

כזכור, הציעו שלום וקופרלי סכום של 105 מיליון שקל עבור רכישת כל פעילות נכסי התשלובת כעסק חי לרבות פרי הגליל, ויטה וקפולסקי. במסגרת ההצעה הציבו שלום וקופרלי שלושה תנאים מתלים לקיום העסקה. התנאי הראשון הוא פירעון מלוא החובות לחקלאים ולמגדלים שעמדו על 26.7 מיליון שקל. התנאי השני הוא העברת מלוא התשלומים המגיעים לעובדים. ואילו התנאי השלישי היה לפרוע את החוב לריצ' העולמית וזאת כבמידה שריצ' תסכים להותיר את הזיכיון למותג בידי החברה.

בהקשר זה חשוב לציין כי במקביל לקריסתה של ויטה פרי הגליל, הודיעה ריצ' העולמית לחברה כי היא נוטלת מידיה את הזיכיון למותג בארץ. ואולם, ל"גלובס" נודע כי בשבוע שעבר הגיע לארץ נציג של חברת ריצ' העולמית, ג'ים ביילי, ונפגש עם בעלי רשת חצי חינם. בתום הפגישה הודיע ביילי כי יסכים להותיר את הזיכיון בידי הבעלים החדשים של ויטה פרי הגליל וזאת בתנאי שהחוב כלפיהם ייפרע במלואו. בחצי חינם טוענים כי לפני שעה קלה הודיע להם עו"ד אטיאס כי אין לו כוונה לפרוע את החוב לריצ'.

ברשת חצי חינם טענו היום כי המנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עופר אטיאס, לא עמד בהתחייבות שנתן להם לפרוע את החוב כלפי חברת ריצ' העולמית, העומד על 5.8 מיליון שקל. לחברת ויטה פרי-גליל ישנם 180 עובדים קבועים ו-400 זמניים.

בהתייחס לדברים אומר עו"ד אטיאס, "אין שחר לטענה שלהם לגבי התנאי המתלה. התנאים המתלים הוצגו בפני בית המשפט והתנאי המתלה לגבי ריצ' לא הוצג בפני בית המשפט בידיעתם והסכמתם. לא הועברה כלפיהם שום התחייבות ולא הייתה כלפיהם שום התחייבות הן בנושא של ריצ' והן בנושא של קפולסקי".

"כל נושא המותגים של ויטה ופרי הגליל לא היה נושא במו"מ. זה הכל ניסיונות שלהם לשפר עמדות במו"מ. כמו שיש להם זכות לגיטימית לשפר עמדות במו"מ, יש לצד שכנגד זכות לגיטימית שלא להיכנע לתכתיבים שלהם. יש קשיים במו"מ. הם מציגים דרישות שלא מקובלות עלינו. מאז שהם הגישו את ההצעה הדברים השתנו וההצעה שלהם היא לא כזו ראה וקדש. אם ההצעה שלהם הייתה מתקבלת אז הם היו משלמים רק 55 מיליון שקל ולא 105 מיליון שקל. אם הם רוצים לנהל מו"מ, הם יודעים איפה לפגוש אותנו וזה בטח לא מעל דפי העיתונות".

"אם זה נכון אז מדובר באסון", אמר ל"גלובס" יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות, יונה פרטוק. "תאר לעצמך שהעובדים כבר הרימו כוסית לפסח, ופתאום שומעים שאין כלום. אני מאוד מקווה שזה לא נכון, אחרת זה לא יעבור בשתיקה".

בעלי הרשת, משפחת קופרלי וזכי שלום, זכו בעבר בהתמחרות שערך המנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עופר אטיאס, לרכישת ויטה פרי גליל. קופרלי ושלום הציעו עבור הרכוש הקבוע של החברה - הפעילות, הנדל"ן, המותג והמלאי - סכום של 105 מיליון שקל.

היקף חובותיה של פרי גליל עומד על כ-160 מיליון שקל לבנקים ונוסף לכך, לחברה חובות למגדלים ולנושים נוספים, לרבות העובדים, בהיקף של כ-100 מיליון שקל נוספים.

כזכור, לפני שבוע אישר בית המשפט המחוזי בחיפה סופית את מתווה המכירה של חברת ויטה פרי גליל לבעלי רשת חצי חינם, משפחות קופרלי ושלום, תוך שהוא דוחה את טענות הנושים הרגילים של החברה שלא נכללו בהסכם המכירה.

זאת, לאחר שהממונה על הגבלים עסקיים, רונית קן, אישרה את רכישת ויטה פרי הגליל על ידי חצי חינם. עיקר בחינתה של הממונה התמקדה באפשרות כי חצי חינם תחסום אספקת מוצרי פרי הגליל למתחרותיה, באופן שיפגע בתחרות. לאחר בדיקה קבעה הממונה כי אין חשש מחסימה שתפגע בתחרות.

זאת לאור קיומם של מתחרים נוספים בתחומי הפעילות של פרי הגליל, נתח השוק הקטן יחסית של רשת חצי חינם בענף הקמעונאות וקיומו של יבוא מתחרה

עוד כתבות

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר