גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחברה אנונימית לחברה של 100 מ' ד': בוסטון סיינטיפיק רכשה את Labcoat של היזם אשר שמואלביץ'

לבקואוט פיתחה טכנולוגיה לציפוי סטנטים בתרופה ומעבדותיה באירלנד ; ד"ר שמואלביץ' הוא יזם סדרתי שהיום מעורב במספר חברות קרנות והוא בעל מניות חדש בטופספין ; שמואלביץ' ל"גלובס": "כל מי שהיה מעורב בחברה בעת המכירה הרוויח יפה"

תחום הביומד הישראלי ממשיך לייצר אקזיטים של מאות מיליוני דולרים. אחרי הרכישה של ונטור על-ידי מדטרוניק בכ-300 מיליון דולר בתחילת 2009 מגיעה עסקה נוספת בתחום כאשר בוסטון סיינטיפיק רוכשת את חברת Labcoat, שפיתחה טכנולוגיה לציפוי סטנטים בתרופה. ל"גלובס" נודע כי היקף העסקה הוא כ-100 מיליון דולר.

את לבקואוט, שעיקר פעילותה היא באירלנד, הקים ד"ר אשר שמואלביץ', פנימאי וקרדיולוג ישראלי, וגם דוקטור להנדסה רפואית ויזם סדרתי בתחום המכשור הרפואי.

בין בעלות המניות בחברה עוד מספר קרנות, ביניהן קרן Innocept הדנית. אחד הדירקטורים בחברה היה עו"ד אלי שחור. ככל הידוע, בחברה לא היו מעורבות קרנות הון סיכון ישראליות. העסקה נסגרה בחודש ינואר האחרון.

"כל מי שהיה מעורב בחברה בעת המכירה הרוויח יפה", אומר היום שמואלביץ' ל"גלובס". ככל הידוע, הקרן שלו, מדג'נסיס, הרוויחה 5-10 מיליון דולר. (ראו מסגרת).

שמואלביץ' לא הפך למיליונר בפעם הראשונה בעקבות המכירה, שכן היה לו הון קודם לכן בעקבות אקזיטים והשקעות קודמים.

בלבקואוט היו מעורבים משקיעים ישראלים נוספים, אך רוזנטל אינו חושף את זהותם. עיקר הפעילות של החברה היום היא באירלנד, ובעבר היה לה מערך מו"פ בישראל.

אדם נוסף שהיה מעורב בחברה ומוכר כנראה לעוסקים בביומד בישראל הוא ארט (ארתור) רוזנטל, לשעבר סגן נשיא בכיר בבוסטון סיינטיפיק והמדען הראשי של החברה. רוזנטל היה אחד מעדי המפתח של בוסטון במשפט מול מדינול הישראלית, ואחרי שעזב החברה היה משך תקופה יו"ר ומנכ"ל Labcoat.

שמואלביץ' הוא עוד מיליונר ביומד שהצליח להישאר מתחת לרדאר ולפעול בפרופיל נמוך. זאת, על אף קורות החיים המרשימים שלו והמעורבות שלו במגוון של חברות וקרנות ביומד בישראל.

"לאחר שנים רבות כיזם בארה"ב, חזרתי לישראל ב-2003 והקמתי כאן את לבקואוט, על בסיס רעיון שלי", הוא אומר בראיון ל"גלובס". "הבאתי את בוסטון סיינטיפיק כמשקיעה. היום כבר ניתן לומר כי היא הייתה מעורבת כמעט מן היום הראשון של החברה. הם השקיעו עשרות מיליוני דולרים בחברה עוד טרם הרכישה".

ללבקואוט יש טכנולוגיה לציפוי סטנטים בתרופה - נקודה מעניינת למדי, שכן בינתיים ישראל מניבה לא מעט חברות בתחום, חלקן כבר נמכרו. הציפוי של הסטנט הוא משמעותי הן מבחינת ההקפדה על מינון התרופה עבור החולה.

כמות מדויקת יותר של תרופה פירושה פחות נזק לדפנות העורק והחלמה מהירה יותר, וכן חיסכון בתרופה עצמה, שהיא יקרה.

לבקואוט פיתחה שיטה לבצע הדמיה תלת ממדית של הסטנט בטכנולוגיית התזה רובוטית של טיפות שגודלן נקבע מראש, כדי ליצור ציפוי דק ממיקרון אחד.

המוצר נמצא כעת בניסוי על-ידי בוסטון סיינטיפיק, שמקווה להשיג אישור שיווק באירופה (CE) בתוך כחצי שנה. כמו-כן, נמצאת החברה בתהליכי קבלת אישור FDA למוצר.

רווחית ומוכרת

בשלב הראשון לחייה פעלה לבקואוט בשותפות עם חברת Evrica שאותה ניהל צביקה רובינשטיין, שמאוחר יותר הפך למנכ"ל מיט"ב.

חברה זו סיפקה לה שירותי מחקר ופיתוח בישראל, אך השותפות לא עלתה יפה ואף הגיעה לכדי דיון משפטי.

"הפרידה האיצה את תהליך המעבר שלנו לאירלנד", אומר שמולאביץ'. טרם הרכישה היא העסיקה כמה עשרות עובדים באירלנד, והיא מתכננת להמשיך להעסיקם תחת ההנהלה החדשה.

הבחירה באירלנד הייתה בשל קשריו של שמואלביץ' וגם משום שבמדינה הוקם מפעל הסטנטים של בוסטון סיינטיפיק, אותו מפעל שהיה מושא התביעה המשפטית רבת-השנים בין בוסטון ומדינול בגין הפרת פטנט לכאורה שהסתיימה בפשרה בתשלום של 750 מיליון דולר לחברה הישראלית שייסדו הד"ר קובי ויהודית ריכטר.

שמואלביץ' הקים באותה התקופה חברה נוספת באירלנד, Cappella, שניסתה לגייס לפני כשנתיים כ-24 מיליון דולר אך הגיוס לא צלח. על-כן, החברה סגרה את פעילותה בישראל ובאירלנד והתרכזה בארה"ב.

מאחר שהחברה היא פרטית, שמואלביץ' לא מעוניין לספק פרטים פיננסיים. מכתבה בעיתון אירי שפורסמה ב-2006 עולה כי לבקואוט הרוויחה 1.1 מיליון דולר באותה שנה והיו לה הכנסות של 6.3 מיליון דולר. חלקה של בוסטון סיינטיפיק בחברה באותה תקופה היה 17.5%. ככל הנראה, החברה רווחית גם היום.

משקיע בטופספין

שמואלביץ' עוסק היום בפרויקטים רבים בישראל ומחוץ לה. לאחרונה רכש מניות בחברה הבורסאית טופספין, במטרה להשתמש בה בעיקר כשלד בורסאי להכנסת פעילות חדשה. טופספין נסחרת היום בתל אביב לפי שווי של 7.9 מיליון שקל לאחר שהחליטה לוותר על המוצר המוביל שלה לאבחון רקמות שומניות בעורקים, בעקבות בעיות טכנולוגיות ושיווקיות.

שמואלביץ', המחזיק היום 15% מטופספין, אומר שבהנחה שתוכנס לחברה פעילות חדשה ומעניינת, הוא יוכל להוסיף לה גם עוד מימון. "השקעתי כסף בחברה במטרה להיות מעורב בה באופן אקטיבי. אני עדיין לא יודע איזו פעילות נכניס לחברה אבל הכוונה היא לעסוק במכשור רפואי, בעיקר כזה שזמן ההגעה שלו לשוק קצר יחסית. ייתכן שנוסיף גם מוצרים מתחומים שאינם קשורים במכשור רפואי. ייתכן שנצליח להוציא משהו גם מן הטכנולוגיה הקיימת של החברה". *

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

אחרי פחות משנה: מנכ"ל חדשות 13 פורש מתפקידו

עפ"י הודעת רשת 13, אור צלקבוניק פורש על רקע "התוכנית המתגבשת לשינויים במודל פעילותה של חברת החדשות" ● רק לאחרונה דווח על שורת מהלכים שתכנן צלקובניק לבצע בחטיבת החדשות, כמו למשל קיצוץ מהדורת שישי לשעה בלבד; המהלך אומנם נותר על כנו, אך לא ברור מה יקרה בהמשך

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע