גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מריחים את המשבר: חג הפסח והמיתון מוזילים משמעותית את מחירי הבשמים

ההנחות על בשמים בפסח השנה משמעותיות מתמיד, וב-50 שקל ניתן לרכוש בשמים שמחירם המלא הוא 300 שקל ; מבדיקת פרייסל ו"גלובס" עולה כי המשביר מציע את המחירים הזולים ביותר מבין הרשתות המקומיות

זה הזמן לקנות בשמים. הנחות של 70% ויותר, הודות למלחמת מחירים, הופכים כמדי שנה את התקופה הזו למשתלמת לחובבי הבשמים.

מבדיקת "גלובס" באמצעות פרייסל עולה, כי רשת המשביר לצרכן מציעה כיום את המחירים הזולים (בהנחות אטרקטיביות במיוחד לחברי מועדון קלאב 365). הטסים לחו"ל, ייהנו מתעריפי הדיוטי פרי הזולים, ומי שכבר סיים להתלבט בין המבחר האדיר, מוזמן לנסות את ערוצי המכירה האינטרנטית: דרך אתר קול פרפיום תמצאו בשמים במחירים ללא תחרות.

ענף הבשמים בישראל מגלגל כ-600 מיליון שקל בשנה, כ-70% מסך הרכישות מתבצעים בתקופת פסח וראש השנה - רובן בפסח, כך מעריכה יבואנית מוצרי הבישום והקוסמטיקה "לילית קוסמטיקה". החברות מתזמנות את מועדי השקת הבשמים החדשים בסמוך לחג, והרשתות פותחות במבצעים אגרסיביים במלחמה על כיסו של הצרכן. השנה, אותות המיתון ניכרים בהיצע בשמים בנישת המחירים הזולים.

באמצעות סוקרי אתר פרייסל (www.pricesal.co.il), המתמחה בהשוואת רשתות, בדק "גלובס" את מחיריהם של 12 בשמים פופולריים: שבעה לנשים וחמישה לגברים. הסקירה בוצעה בימים ה'-ו' האחרונים בסניפי המשביר לצרכן, ניו-פארם, סופר-פארם ואפריל בחיפה. את המחירים קיבלו הסוקרים במתכונת של לקוח סמוי. הנתונים אומתו מול הרשתות, שעקב התחרות העזה ממשיכות לעדכן מחירים חדשות לבקרים בהתאם למתרחש אצל המתחרים.

הזולים - המשביר לצרכן והדיוטי פרי

כאמור, המשביר לצרכן מציע כיום את המחירים הזולים ב-8 מתוך 12 הבשמים שברשימה. הפערים מסתכמים לעיתים בעשרות אחוזים. מעבר לכך, למחזיקי כרטיס קלאב 365 תעריף זול משמעותית - כאשר על מרבית הבשמים מוענקת הנחה נוספת של 20% - מה שמוביל בהרבה מקרים למחיר זול גם בהשוואה לדיוטי פרי.

כך או כך, הנוסעים לחו"ל ייהנו מתעריפים אטרקטיביים בדיוטי פרי: למעט במקרה אחד, מחירי כל הבשמים שנמצאו בדיוטי פרי, היו נמוכים מהמחיר הנמוך שנמצא ברשתות הפארם.

שתי הרשתות היקרות לפי ההשוואה, היו סופר-פארם וניו-פארם, שמעניין לציין שהציגו מחירים דומים כמעט לאורך כל הרשימה. אפריל מתמקמת במקום טוב באמצע כשהציעה חמישה בשמים בתעריפים הזולים מבין מתחרותיה (בחלק מהמקרים מדובר במחירים שהוצעו במקביל גם במשביר לצרכן או בניו-פארם).

מחירי הבשמים נבדקו כאמור גם בשני אתרי אינטרנט: קול פרפיום www.callperfume.co.il, וג'אסט פור יו www.just4you.co.il. תעריפי קול פרפיום היו נמוכים במרבית הבשמים שברשימה, וב-5 מקרים אף נמוכים ממחירי הדיוטי פרי. הסיבה לכך נעוצה בייבוא מקביל המאפשר לחברה להציע תעריפים נמוכים, שכבר הצליחו להרגיז לא פעם את היבואנים הרשמיים.

בשני האתרים המשלוח בדואר רשום אינו כרוך בתוספת תשלום. קול פרפיום מציעה שירות שליחים ב-25 שקל. איסוף עצמי מתאפשר בחנויות האתרים באזור השרון.

קאמבק למותגים עממיים

אורי בילט, מנכ"ל מרוול קוסמטיקה, סבור כי השנה הצרכן ייהנה מהנחות גדולות יותר: "כל הרשתות מחפשות להציע מבצעים מיוחדים וחבילות מפתות". לצד ההנחות, גדל השנה היצע הבשמים בעלי תג מחיר בינוני-נמוך. כך למשל, מרוול מציעה בשמים במחיר של ארוחה עסקית ממוצעת: 50 שקל (במקום ב-150 שקל). בין הבשמים: נו לימיט לגבר, אמייזינג לאישה ועוד.

סופר-פארם מצהירה כי היא נערכת עם 900 אלף בקבוקי בושם לקראת החג. הרשת מצפה למכור 750 אלף בקבוקים: "בשבוע שלפני החג יימכר בושם כל 3 שניות", אומר דני לוזון, סמנכ"ל הסחר ברשת, "לקראת פסח משלשים את כמות המכירות: הכמות הממוצעת של בקבוקי הבושם שרוכש הצרכן הישראלי בתקופת החג היא 2.4 - 52% בשמי נשים ו-48% לגברים".

גליה תורן-חן, מנהלת תקשורת בשסטוביץ', יבואנית בשמים ומוצרי קוסמטיקה, מציינת כי השוק בארץ הוא תזזיתי ומאופיין במבצעים חותכים בחגים ומהלך השנה. "אנחנו צריכים להתאים את עצמנו להתנהלות הרשתות. עד כמה ניתן לחתוך במחיר? יש מותגי בשמים שעליהם אנחנו שומרים פחות בהיבט רף ההנחות ויש שמקפידים בהם על הנחות מינימליות כמו נרסיסו רודריגז".

כדי לתת מענה למיתון מסבירה תורן-חן כי קשת המחירים והיצע הבשמים הורחבו. לאחרונה הושקו שני מותגים עממיים - גאפ והרג'וקו (של הזמרת גוון סטפני) שמחיריהם 100-150 שקל. "בארה"ב המותג גאפ שממוקם כזול, זוכה להתעוררות בתקופה האחרונה. יש מותגים שמרחיבים את ליין הבשמים שלהם עם מוצרים זולים יותר, לדוגמה וורה וונג שהשיקה את הבושם פרינסס במחיר זול יחסית או המותג בולגרי שהרחיב את ליין הזולים".

לוזון דווקא לא סבור שהמיתון גרם להעמקת המבצעים השנה: "בשלוש השנים האחרונות חלה מגמה של העמקת ההנחות לקראת החגים והן כבר הגיע ל-70%, מכאן שאין לאן לרדת".

סופר-פארם מציעה 70% הנחה על 350 בשמים, אשר ימכרו בחמש דרגות מחיר - 100, 150, 200, 250 ו-300 שקל. מחזיקי שובר הנחה (בשווי 50 שקל בקנייה מעל 225) יוכלו לממשו ב"כפל מבצעים" (עד ה-8 באפריל).

במשביר לצרכן מסבירים כי המצב הכלכלי לא השפיע על שיעורי ההנחות בקטגוריית הבשמים וכי מבצעים אטרקטיביים לקראת פסח הם מסורת של שנים. ההנחה המוצעת כיום היא 50% על מגוון בשמים, ו-20% הנחה על היתרה לחברי מועדון קלאב 365. נציין כי עלות החברות במועדון היא 100 שקל לשנה (מתוכה 50 שקל משמשים כזיכוי לקנייה).

אצל הרשת האחות ניו-פארם, מוצעים חלק מהבשמים בהנחה ואחרים במסגרת מבצע "מוצר שני בשקל", אלא שאז המחיר משתלם ברכישת שני מוצרים במחיר זהה (50% הנחה לכל אחד).

בדיוטי פרי מכריזים כי כל מחיר מבצע בארץ, פוגש מחיר זול יותר בדרך לחו"ל. בנוסף, במידה שיימצא מחיר זול מהדיוטי פרי - הוא יתוקן והלקוח יפוצה. גם בהתייחס לכתבה זו הודגש כי אם יימצא מחיר זול יותר - הוא יתוקן מיידית. נדגיש כי המקח הוא מול הרשתות ולא מול מכירה ישירה או מקוונת, או ביחס למחירים המיועדים לחברי מועדון. ההנחות במחירי הבישום בדיוטי פרי מגיעות ל-40% לצד עשרות בשמים ב-40 דולר (כ-170 שקל).

אבי בן חור, מנכ"ל הדיוטי פרי, מדגיש כי המחירים מבטאים פער של עשרות אחוזים בהשוואה לדיוטי פרי באירופה. כדי לעודד את הקונים להעמיס את עגלות הקנייה, ממשיך מבצע 3 1 על בשמים (המשתתפים במבצע) ו-12 תשלומים ללא ריבית (בקנייה מעל 39 דולר). ברשת אפריל, לצד הנחות על מרבית הבשמים, מגוון בשמים מוצעים לפי קבוצות מחיר של 59, 149, 199 ו-249 שקל.

חגיגת ההנחות אינה כוללת בשמים בודדים השומרים על פרסטיג' באמצעות מחיר קבוע: למשל בשמי המותג שאנל או פראדה אשר הדרך היחידה להשיגם במחיר מוזל היא באמצעות רכישה פטורה ממכס - בדיוטי פרי.

הכמות והמחיר לא תמיד תואמים

לוזון מציין כי נשים מעדיפות בקבוקי בושם המכילים 50 מ"ל, בשל רצונן (הלא אירופי יש להדגיש) לגוון את הארסנל הפרטי. גברים לעומתן, שמרניים יותר ומעדיפים בקבוקים המכילים 100 מ"ל ויותר. בילט מוסיף כי קטגוריית הבשמים לגברים רושמת עלייה של 10% מדי שנה.

המחיר לא תמיד מגלם את כמות הנוזל בבקבוק, ולעיתים באופן אירוני אף מתייקר בבקבוק שתכולתו קטנה. לדוגמה: אמפוריו ארמאני לגבר בסופר-פארם נמכר ב-250 שקל ל-75 מ"ל לעומת 273 שקל מחיר לבקבוק המכיל 50 מ"ל.

במקרים אחרים ההפרשים במחיר אינם תואמים לתוספת היחסית: פינק קורל של אסתי לאודר נמכר בסופר-פארם ב-210 שקל עבור 50 מ"ל כשבתוספת של 40 שקל הכמות מכפילה עצמה ל-100 מ"ל.

עוד כתבות

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?