גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דרור פז, בעלי אתר הלוחות באינטרנט הומלס, יוצא לקרב: "אני מרוויח יותר מכל אחד ממנהלי האתרים המתחרים"

פז סבור ששון תל ויד2 העתיקו ממנו, שאתר win win נכשל בתחום הלוחות, שהוא יכול למכור את הומלס בשיחת טלפון אחת - ושהוא עושה יותר כסף מכולם ; ראיון מיוחד

"יד2 עשו עבודת העתקה מצוינת ועבודת פרסום טובה, אבל אני לא מרגיש שזה מציב לי תחרות אינטלקטואלית, אלא תחרות מסחרית שמסתכמת במשאבים של פרסום. אין למתחרים יציאות מטורפות שאני אומר: 'כל הכבוד'". ה"פרגון" הזה מגיע ממנכ"ל אתר הלוחות הומלס, דרור פז, בראיון ל"גלובס".

באחרונה החריף הקרב על אתרי הלוחות באינטרנט, בין 3 השחקנים העיקריים: יד2, winwin של ynet ואתר הומלס. על רקע הקרב העסקי, שגולש לעיתים גם למחוזות אישיים, לא פלא שדרור סבור כי "יושבים שם (ביד2 נ' פ') מספיק אנשים טובים בשביל לנהל את זה ועושים עבודה די בסדר, אבל לא יותר מזה".

* אבל מבחן התוצאה קובע. יד2 מוביל את שוק הלוחות הישראלי.

דרור: "אז יש לי שליש מטראפיק ממנו. אז מה? זה זמני. יכול להיות שעכשיו דווקא מתאים לי להיות מספר 2. אני בונה עכשיו ממלכה, לא רק בתחום הלוחות. אני בונה תשתיות מפלצתיות, וגם בניין של 50 קומות, מתחיל בזה שקודם חופרים את החניון. אז היום אני מספר 2 בחשיפה ובטראפיק, זו עובדה. אבל אני מספר 1 ברמה של מובילות השוק, מבחינה טכנולוגית".

* מובילות שוק באינטרנט מודדים בחשיפה, לא?

"זה לא חוכמה. הגלגל כבר הומצא עבור יד2, הם רק עשו את הגלגל גדול יותר. שון תל (מייסד ומנכ"ל יד2, נ' פ') הוא מסוג היזמים המסחריים, ואני מסוג היזמים הממציאים, היוצרים".

דרור מגלה, כי מדובר "במצב זמני בלבד", והוא עובד עכשיו על פיצ'רים חדשניים שהוא מפחד לחשוף, שלא יגנבו ממנו. "אני עובד בתדר אחר - בתדר של קריאייטיב".

"הומלס זה מכונה של כסף מזומן"

דרור (34) הוא עוף מוזר, והוא לא מתבייש בכך. אין לו בעיה לצאת בהצהרות שחצניות, שכן הוא באמת מאמין שהוא יזם אינטרנט מסוג אחר. הוא הקים את הומלס בשנת 2000 ובמהרה החל לדרוש כסף בעבור שימוש בלוחות הפופולאריים שבאתר. "יש לי היסטוריה דיגיטלית שאין להרבה אנשים בישראל. אני לא מכיר עוד מישהו שיצר משהו בעוצמות כאלו בכוחות עצמו ומבלי משקיע. אני גם הראשון, יחד עם אתר מפה, שהבין שאפשר לקחת כסף תמורת מידע שימושי ואיכותי".

אבל, כמה שנים מאוחר יותר הפך דרור לאנדרדוג. אתר יד2 הושק ב-2005 כאתר עצמאי בבעלות משפחת תל, והצליח לכבוש את השוק, בעיקר הודות לעובדה שהוא הציע שירות אלטרנטיבי, ובחינם. יד2, שנחשב לאתר רווחי, הצליח גם לעשות אקזיט: חברת טייגר הולדינס רכשה ב-2008 49% ממניות החברה, עסקה שהעניקה ליד2 שווי שוק של למעלה מ-80 מיליון שקל.

דרור, לעומת זאת, לא הצליח למכור את האתר, למרות הרבה מאוד פרסומים על מגעים, שבחלקם נחשבו כספינים תקשורתיים. "אני יכול עכשיו להרים טלפון, לקבוע פגישה ולמכור את הומלס, אבל אני לא חושב שזה הזמן המתאים לזה. יש הרבה גופים שלא באינטרנט שיהיו מוכנים לשלם את מה שאני רוצה", הוא אומר.

* כמו מי?

"עופר מדיה, נוגה תקשורת או ג. יפית".

בזמנו, דובר על תג מחיר של 15 מיליון דולר להומלס, ודרור לא חושב שהמחיר מוגזם. "הומלס זה מכונה של כסף מזומן".

* אבל עובדה שלא הצלחת למכור.

"הייתי במגעים מתקדמים גם עם וואלה וגם עם ynet, אבל בסוף זה נפל על כסף. אפילו טייגר הולדינגס ניהלה איתנו מגעים ובסוף בחרה ביד2. לא יודע למה. יש כל הזמן דיבורים, זה עסק מאוד מעניין, ועם המנוע הנכון, הוא יכול לממש את הפוטנציאל שלו".

* אולי פשוט איבדת את המומנטום למכירה?

"אני לא חושב, כי יש התעניינות מצד גופים. אני היחיד בשוק הזה שיש לו 100% מהמניות של החברה, ואני נותן בראש. הומלס הוא אתר רווחי, כמעט מיום הקמתו, והוא מגלגל כמה מיליוני שקלים בשנה. אני מרוויח יותר מכל אחד ממנהלי האתרים המתחרים, ואני גם לא מאמין לכל הפרסומים בהם כתוב שיד2 עושה 3 מיליון שקל בחודש. אני עסק פרטי וטוב לי".

* כמה גולשים משלמים מדי חודש?

"זה תלוי עונתית, אבל מדובר בכמה אלפים מדי חודש, וכל תושבי תל אביב מחפשים עבודות זמניות (מודעות דרושים ניתנות גם בתשלום, נ' פ') בהומלס".

על-פי נתוני גוגל טרנדס לחודש ינואר, בכל אופן, מספר המבקרים באתר מדי יום עומד על כ-25 אלף, בהשוואה לכ-140 אלף שמבקרים ביד2 מדי יום.

* אתה יכול להסביר לי מדוע גולש יעדיף לשלם בהומלס כאשר הוא מקבל את אותו שירות בחינם ביד2?

"זה ברור למה. מכיוון שכאשר אנשים משלמים על מנת לפרסם מודעה בהומלס, הגולשים יכולים לדעת בבטחה שמאחורי המודעה עומדים אנשים רציניים, שלא סתם מפרסמים מודעה בשביל לבדוק את השוק, אלא באמת מעוניינים לבצע עסקה".

בהתאם לכך, הומלס העלתה קמפיין טלוויזיוני שהתבסס על הסלוגן: 'לרציניים בלבד'. דרור סבור שהקמפיין פועל את פעולתו: "אני כבר רואה את הלחץ אצל המתחרים".

דרור סבור גם כי להומלס יש "פשוט חותמת של קארמה טובה. אני מכיר זוגות שהכירו באתר. האנשים הטובים מגיעים להומלס, והקהל העיקרי מגיע מרמה סוציו-אקונומית גבוהה יותר. חוץ מזה, שהומלס היא מערכת מאוד שרידה ורזה, ועובדים בה רק 10 איש. אין לי יותר מדי מה להשקיע בה, היא עובדת מעצמה". לדבריו, גם המיתון לא פוגע במוכנות של הגולשים לשלם.

"לאתר הלוחות Win Win אין ערך מוסף"

ככל שהראיון נמשך, דרור מתגלה כחשדן לא קטן. הוא בטוח שהאתרים המתחרים מעתיקים ממנו מודעות, ואפילו מרגלים אחריו וגונבים לו פיצ'רים שעדיין נמצאים בפיתוח. "אני לא רוצה להיתפס כפרנואיד, אבל אני לא בוכה לך שגונבים ממני. אני מודיע לך שגונבים ממני", הוא מצהיר.

גם בצרה הזו, מתברר, אשמה ארה"ב. "אני יודע שאני טיפוס מתלהב אבל אני בנאדם טוב, ויש בעסק הזה הרבה מאוד אלימות עסקית. ובשיטה הקפיטליסטית אי אפשר להיות הוגן והמתחרים גונבים. יש את אלו שיגידו שזה צירוף מקרים, אבל אני אומר מה פתאום. אני בנאדם אחד שמתמודד מול גופי עיתונות וגופים לא עצמאיים, שיש מאחוריהם כסף".

* זה לא משגע אותך ששון תל זוכה לקרדיט ונחשב לאחד מיזמי האינטרנט הצעירים המוצלחים, ואתה נשארת בצד?

"ממש לא. הוא איש עסקים טוב, והוא העתיק את המוצר שלי אחד לאחד בצורה טובה. אבל גם בבנגקוק אפשר למצוא שעון רולקס מזויף שנראה טוב ואפילו נמכר יותר, אבל זה לא המוצר האמיתי. שיהיה לו לבריאות, ושיקבל סופרלטיבים. אני לא מעריך אותו, אבל זה לא ברמה האישית כמובן. אני אמרתי פעם לשון: 'אתה איש לוחות - אתה עושה לוחות באינטרנט. אני איש אינטרנט - אני עושה באינטרנט גם לוחות".

* אנחנו כל הזמן מדברים על יד2. מה לגבי WinWin של ynet. אותו אתה לא סופר כמתחרה?

"אני לא מתיימר להגיד שאני לא סופר אתר של גוף כזה גדול, אבל אני כן אומר שאני סופר אותו רק בגלל נוני (מוזס, שעומד בראש קבוצת 'ידיעות אחרונות', נ"פ). אני לא מעריך את האתר - אין לו שום ערף מוסף, שום ייחוד, ואני ממליץ להם להמשיך ככה".

* אז ynet עשתה טעות שלא רכשה את הומלס?

"לא יודע. אם אני הייתי יועץ האינטרנט של ynet, לא הייתי מאשר את WinWin. הם לא עשו עבודה טובה ולא רעה. יש שם כמה פיצ'רים מעניינים, ויש להם כמובן את ההומפייג' של ynet, שזה גם עמוד הבית שלי למרות שהוא מקדם את המתחרה. אבל בתחום הלוחות הם נכשלו. אני בטוח שגם הם יודעים שיש להם משהו לא בסדר בידיים".

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?