גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרך לצלחת רצופה כוונות טובות

רק פיני גרשון לא שחק את שחקניו וניהל את משחקי הפלייאוף כמו מאמן שגם רוצה לקחת אליפות

בחצי הגמר הראשון ייפגשו מכבי חיפה והפועל ירושלים, מכבי ת"א ממתינה למנצחת בין גליל/גלבוע להפועל חולון. שלושה מאמנים כבר הבטיחו את מקומם ושניים עדיין נלחמים. סדרות פלייאוף שנתנו לנו עוד פרספקטיבה מעניינת למעמד המאמן בכדורסל הישראלי.

1. מאמני ירושלים וחיפה שמו לעצמם כמטרה את הפיינל-פור. העיקר להגיע. אבי אשכנזי מחיפה וגיא גודס מירושלים לא היו מוכנים לקחת את הסיכון של להסתכל לבוס שלהם בעיניים במקרה של כישלון בהעפלה לפיינל-פור ולכן טחנו את הסגל הבכיר שלהם עד דק: סניד ובאוורס בירושלים, פרקינס וג'פרסון בחיפה, שיחקו 32-35 דקות בכל משחק. המירוץ להעפלה מנע מהמאמנים להסתכל צעד קדימה. הפיינל-פור כולל שני משחקים תוך שלושה ימים, אינטנסיביות גבוהה, אגרסיביות, לחץ. אלו הופכים את השימוש בסגל רחב לפקטור משמעותי בהצלחה.

מאליק דיקסון, שקלע את סל האליפות לחולון בעונה שעברה, שיחק דקה אחת בלבד בחצי הגמר לפני אותה זכייה אבל היה חלק חשוב ברוטציה של חולון במהלך העונה כולה, וכשהיו צריכים אותו הוא היה שם בזמן ובמזומן.

בכדורסל הישראלי, כשמשרת המאמן תלויה בהגעה לפיינל-פור, אין לו את הפריבילגיה לעשות ניסויים, להחזיר שחקנים לכושר, לחזק את הביטחון למי שצריך. למיקי דורסמן, מאמן-בעלים בחולון בעונה הקודמת, היתה את הפריבילגיה. וכולם יודעים איך זה נגמר. גם העונה יש מאמן אחד עם זכויות מיוחדות, קוראים לו פיני גרשון.

2. לפי חלוקת הדקות במשחק הראשון בסדרה מול אשקלון, גם מאמן מכבי ת"א לא הסתכל צעד קדימה. במשחק הראשון בסדרה מול אשקלון ארויו, כספי, בראון ופישר שיחקו בממוצע 39 דקות, ולמרות ההארכה רק לימונד שיחק במשחק הזה מעל 20 דקות. גם הרוטציה המצומצמת לא מנעה ממכבי לקבל את המקלחת הצוננת מרובי בלינקו וחניכיו, מקלחת שבדיעבד כנראה העירה את גרשון, והמשך הסדרה הפך לסדנת החזרה לכשירות של שחקנים "אבודים" על הספסל. ראשון המופשרים היה ליאור אליהו. ליאור, ששיחק רק 10 דקות במשחק הראשון בסדרה, עלה ל-30 דקות בממוצע בשלושת המשחקים האחרונים. טל בורשטיין, שבשמונת המשחקים האחרונים של הליגה שיחק פחות מארבע דקות למשחק ובמשחק הראשון בסדרה לא שיחק כלל, עבר ל-22 דקות בממוצע למשחק בשלושת המשחקים האחרונים.

גם די בראון וגרין נהנו ממשבי אוויר קלים ששלחו אותם למגרש. לעומתם, לימונד ומגי שהובאו מנהריה והשתלבו בהצלחה ברוטציה במשחקים האחרונים בעונה, קיבלו את השיעור הראשון בקורס ששמו מכבי ת"א - הדרך לייבוש על הספסל קצרה יותר מהזמן שלוקחת ההעברה הבנקאית של המשכורת.

לגרשון יש מטרה: אליפות. לא פיינל-פור. וככה הוא גם ניהל את הסדרה. והוא היחיד מבין המאמנים שהשתמש בסדרת פלייאוף מתוך מחשבה קדימה.

3. להבדיל מהמאמנים שכבר הבטיחו את מקומם בפיינל-פור, לדני פרנקו ועודד קטש אין את הפריבילגיה של להגניב מבט בכיוון של נוקיה. הם מקסימום יכולים להסתכל על עוד שחקן שנזרק לפרקט תוך כדי משחק פלייאוף עצבני. קטש הגיע מוכן לסדרה עם שפנים בשרוול. למשל, בריאן רנדל הפורוורד ששמר על טולברט, הגארד הקטלני של חולון, בדקות הסיום. הוא ניסה הרכב גבוה, לחץ, ועוד מהלכים, אבל בסופו של יום ההתלהבות של חולון ושתיים שלוש קליעות משוגעות של טולברט הביאו את הסדרה למשחק חמישי.

דווקא דני פרנקו, מאמן העונה, מפספס משחק אחרי משחק. חילופים לא טובים, תגובות איטיות למהלכים של קטש וחוסר ביוזמה, השאירו אותו נתון לחסדי זריקות משוגעות. המזל הולך עם הטובים, אבל ביום חמישי כשאלפיים אוהדים יצעקו בטירוף באולם הפחים, פרנקו לא יוכל לסמוך על אלילת המזל שתזהה את הקבוצה הנכונה.

4. בין אלילת המזל למעודדות, מאמני הליגה מקבלים תזכורות למציאות המיוחדת במגרשים. אבי אשכנזי, מאמן חיפה, שרק שבועיים קודם קיבל קומפלימנטים אחרי הניצחון של מכבי ת"א, זכה לקרוא בעיתון אחרי ההפסד הביתי במשחק הראשון, שזהות המאמן לעונה הבאה תיקבע בהתאם להישגי העונה. גורלו של המאמן שלקח את העולה החדשה למקום שלישי בתום העונה הרגילה ולגמר גביע, תלוי בתוצאות הסדרה.

אריאל בית הלחמי, מאמן בני השרון, אפילו לא היה צריך לקרוא בעיתון. בתום המשחק השני אותו הפסידה קבוצתו בשניות הסיום, השתולל יו"ר המועדון על המגרש בצעקות על החלטות המאמן בשניות האחרונות. במשחק הבא זה כבר היה הקפטן טפירו, שהתווכח איתו על ביצוע של תרגיל. זה לא יהיה פרוע לנחש שצפויים שינויים בסגל האימון של בני השרון בעונה הבאה. לאריאל בית הלחמי לא תעזור גם העובדה שהוא היה זה שהסכים לבוא לעשות סדר בבלאגן שהשאיר לו מוישל'ה ויינקרנץ שפוטר בתחילת העונה.

אבל המכות שהמאמנים סופגים לא באות רק מכיוון הספסל, אלא גם מכיוון המגרש. גם מהשחקנים שלהם, הגדולים שבמאמנים לא מחוסנים. הנה פיני גרשון, שבטיים-אאוט האחרון בזמן החוקי של המשחק הראשון מול אשקלון סימן תרגיל עם הכנסת כדור לשחקן גבוה. מה שהוא קיבל על המגרש היה התקפת יחיד של ארויו, שהסתיימה עם החטאה, הארכה והפסד.

תתכנן, תתאמן, תסמן תרגיל. בסופו של דבר השחקן על המגרש יקבע את העתיד שלך, את כמות התארים שלך, ואת מקום העבודה שלך. מאמן בכדורסל הישראלי צריך כישורי להטוטן, לדלג בין בעלים שדורש ניצחון בכל משחק, שחקנים שדורשים לשחק כל המשחק, עיתונאים שרוצים סקופ אחרי כל משחק ואוהדים שרוצים לצעוק סתם על הכל.

ואם מישהו רצה עוד דוגמה נחמדה לדינמיות בחייו של מאמן, הוא יכול היה לקבל אותה בסיום המשחק אתמול בגלבוע. צביקה שרף, שבתקופה המקבילה בדיוק בשנה שעברה הוביל את מכבי לפיינל-פור הישראלי, יושב על כסא הפרשן של ערוץ הספורט ומראיין את עודד קטש, שפוטר כדי לפנות לו את התפקיד במכבי. זה קורה אחרי ניצחון של קטש על קבוצתו של דני פרנקו, שפוטר לפני שנה כדי לפנות לו את משרת המאמן של גליל.

רוצה לקבל ישירות לתיבת המייל שלך את כל טוריו של חנן זכאי? הירשם עכשיו לניוזלטר והתראות ספורט

עוד כתבות

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי על פי ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

170 אלף שקל בשנה בממוצע: הדוחות חשפו בונוס אדיר לטייסי אל על

גם בשנה שבה נפגעה משקל חזק, מלחמה באיראן והפרשה לקנס של רשות התחרות, הרוויחה חברת התעופה 403 מיליון דולר - ירידה של 26% מ–2024 ● הבונוס לכל טייס: מעל 170 אלף שקל ויותר מכפול מתחילת המלחמה ● והיכן מתכנן המנכ"ל להשקיע את המיליארדים שבקופה

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

נטל המס על הציבור הגיע ב-2025 לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דוח הכלכלן הראשי: "נטל המס עלה שוב בצורה משמעותית ב-2025"

נתוני האוצר מצביעים על קפיצה של כמעט 2% תוצר בנטל המס על הציבור, לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022 - זאת בעיקר בשל העלאות המסים שנועדו לממן את המלחמה ● באוצר מזהירים מפני שחרור הרסן התקציבי: "גידול מהיר בגביית המס עשוי להיות זמני"

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט התאוששה בהובלת מניות התוכנה; AMD זינקה ב-9%

נאסד"ק עלה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD זינקה בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין בדרך לחודש הגרוע ביותר מאז יוני 2022 ורצף של חמישה חודשי ירידות, הארוך ביותר מאז 2018

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

מכשיר הגלקסטי החדש / צילום: סמסונג

סמסונג משיקה את מכשירי הדגל החדשים שלה. כמה יעלו בישראל?

יצרנית הסמארטפונים הקוריאנית השיקה סדרת מכשירים חדשה, Galaxy S26, שכוללת יכולות בינה מלאכותית ● בין החידושים: "תצוגת פרטיות", פיצ'ר שיאפשר לסרוק מסמכים, וגם כזה שיוכל לחפש עבורכם תמונות בגלריה ● כמה זה יעלה ואיפה תוכלו למצוא הנחות?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

החשש ממלחמה מגיע לתחום השיפוצים: ירידה של 25% בהזמנות לקראת פסח

הציפייה להסלמה ביטחונית עוצרת את תנופת ההתחדשות של משקי הבית: הציבור חושש להיתקע עם "בית מפורק" בחירום, וקבלני השיפוצים מדווחים על טלפונים דוממים בשיא העונה ● במקביל, האיום האיראני מאלץ את ענף הבנייה לדרוש פתרונות להפעלת מנופים מהקרקע

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

היועמ"שית אישרה: נתניהו יעיד בפרשת הפגישה הלילית

ראש הממשלה צפוי למסור עדות פתוחה בפרשה בה נחשד ראש הסגל שלו, צחי ברוורמן, בשיבוש החקירה הנוגעת להדלפת מסמכים מסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני ● דובר רה"מ לשעבר העיד כי ברוורמן אמר לו שיוכל "לכבות" את החקירה

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי