גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלבום זכרונות

עידן הצילום הדיגיטלי מאפשר לצלם כמויות אדירות של תמונות, אך השפע הזה מצטבר אי שם בתיקיות המחשב ונעלם. כיום, אחת הדרכים היעילות לשימור זיכרונות החיים שלנו היא יצירת אלבומים דיגיטליים אונליין, וקבלת גרסתם המוחשית עד הבית. "גלובס" השווה שישה אתרים ליצירת אלבומים ומצא, כי אתר פיק-א-בוק מציע את חוויית העיצוב הנעימה ביותר, לופה מספק שירות 24 שעות ביממה והשירות של סטימצקי מאכזב למדי

עבור רבים מאיתנו שימור הזיכרונות האישיים כבר מזמן לא עובר באלבומים ובתמונות של ממש - אלא דרך מסך המחשב. בין אם בגלל עצלנות לשמה או עקב שינוי תפיסתי של ממש, נראה שהדפסת תמונות כמעט שחלפה מן העולם. מה שככל הנראה מציל אותה הוא תעשיית האלבומים הדיגיטליים המעוצבים, אלה שניתן להפיק באינטרנט ולקבל במשלוח עד הבית.

"השוק עובר ב-5 שנים האחרונות מהפכה דרמטית", אומר רפאל קראוס, מנהל תחום פוטו ב-HP אינדיגו. "עם הצגת המצלמה הדיגיטלית אנשים הפסיקו לשלוח תמונות להדפסה - הם אוגרים על המחשב, מסתכלים פעם-פעמיים וזהו. התיקיות במחשב מתמלאות והזיכרונות נעלמים. זה נובע בעיקר מעושר במידע. יש לך כל כך הרבה תמונות ועלות הצילום שואפת לאפס. גם תהליך המיון הולך ונעשה מסובך". כתוצאה מכך, מאשר קראוס, עובר השוק למוצרי זיכרון: במקום להדפיס תמונות כמו בעבר, מוסיפים באותה עלות עיצוב והפקה של מוצר שלם כמו אלבום או לוח שנה. "עדיין יש צורך לראות את התמונה ולהחזיק אותה בידיים", הוא אומר - ומכיוון שמדובר במוצרים שמשמשים גם כמתנות, פוטנציאל השוק אף מכפיל את עצמו ביחס לנפח ההדפסות בעבר.

ההיצע עשוי להיות מבלבל: אתרים רבים מציעים כיום שירותי עיצוב, עריכה והדפסה של אלבומים דיגיטליים. כל אתר מציע תוכנה שונה לעיצוב, מוצרים שונים, אפקטים מתחלפים וכמובן מחירים הנבדלים אלה מאלה - בהתאם למספר העמודים, סוג האלבום, הכריכה ואיכות המוצר.

"הדבר המהותי כיום מבחינת איכות הוא הדפסה ב-6 צבעים לעומת 4", מסביר רן לנדא, מנהל המכירות הארצי של HP אינדיגו. "זה מאפשר לקבל איכות הדפסה אחרת לגמרי של תמונה לעומת הדפסה סטנדרטית של 4 צבעי היסוד, תוך דיוק רב יותר בגוונים שבולט במיוחד בתמונות פנים ונוף. זה גם מעניק יותר חלקות בהדפסה". כמובן שהאיכות יכולה להתבטא במחיר, והשקלול הסופי של עלות-תועלת נתון בידי הצרכן.

לנדא מעריך, כי כמו כל שירות באינטרנט, בדיקה מעמיקה של ביקורות גולשים ומשתמשים שונים עשויה להיות יעילה. מה שחשוב לא פחות הוא התנסות חיובית עם תוכנת העיצוב - מכיוון שהתוכנות כולן חינמיות ניתן להתחיל בעיצוב ולבדוק היכן העבודה פשוטה וקלה יותר ועם איזו תוכנה מרגישים הכי נוח. "האלמנט היצירתי מאוד חזק בעיצוב אלבום", אומר לנדא, "וחבל לפספס אותו בגלל תוכנה מסורבלת או לא נוחה".

מתוך אתרים רבים הפועלים כאמור גם בארץ, בדקנו 6 אתרים בולטים: בין השאר התייחסנו לנוחות השימוש בתוכנה עבור אדם שאינו שולט באופן מקצועי ברזי העיצוב, את היצע האלבומים והמחירים המוצעים באתר, שיטת ההדפסה (מספר צבעים) ושירותים נוספים, ואף פנינו במייל לעזרת שירות הלקוחות.

חלק מהאתרים, אגב, מציעים שירותי עיצוב ורובם מציעים הנחת כמות. לעתים ניתן לצבור נקודות זכות לשימוש חוזר.

מבין האתרים והתוכנות שדגמנו, נתקלנו בחוויית העיצוב הנעימה ביותר בפיק-א-בוק, הפשוט לעבודה וצנוע יחסית באפשרויות, ובתוכנה המשותפת לאתרים פיקסיט וזומה, המאפשרת ניווט לא רע בין מגוון רחב של אפשרויות ואפקטים למעוניינים והדרכה צמודה לכל אורך הדרך. לופה מציעה תוכנה מעט מסורבלת יחסית, שגם ויזואלית נמצאת הרחק מאחורי המתחרות ומשדרת תחושה מיושנת, והתוכנה הקיימת באתרים של סטימצקי ו-ebook גם היא מאכזבת מעט וקלה פחות לתפעול ללא הדרכה מתאימה.

דרישות ההתקנה של התוכנות פשוטות יחסית, ותמיכה מוצעת לרוב בתכנים ובמצגות באתרי הבית - לצד שירות לקוחות מקוון ותמיכה טלפונית למעוניינים, באתר לופה מוצעת במשך 24 שעות ביממה.

1. פיקסיט: מגוון מרשים ומבלבל של אפקטים

כתובת האתר: www.pixit.co.il

גודל תוכנה:44MB.

ידידותיות: האתר צבעוני, ידידותי ומלווה בהנחיות בין השלבים; התרשמנו מאפשרות העיצוב האוטומטי שעשתה עבודה לא רעה בתור התחלה. ההיצע רחב: אפקטים, פריסות, רקעים ועוד תוספות ואפשרויות רבות. בסופו של דבר, דווקא הריבוי המרשים באפקטים נלווים הקשה עלינו את העבודה, במיוחד כשרצינו להכניס שינויים על בסיס העימוד המוצע, אך בסך הכול מדובר בתוכנה צבעונית, נוחה ומרובת אפשרויות, למי שמוכן לצלול עמוק פנימה.

הדפסה: 6 צבעים.

אלבומים ומחירים: - A4 135-265 שקל; 20x20 - 135-245 שקל, כריכה רכה/קשה.

הנחת כמות: יש. מחירון נפרד עד 5 עותקים, 6-10 עותקים, 10-15 עותקים.

דמי משלוח: 15 שקל דואר רשום, 35 שקל דואר שליחים, חינם באיסוף עצמי.

מוצרים נוספים: המגוון הרחב ביותר שמצאנו: לוחות שנה, גלויות, כרטיסי ביקור, פוסטרים וקולאז'ים, פלייסמטים, פאזלים ומשחקי זיכרון, אקורדיון תמונות לארנק.

שירות עיצוב: אין.

מענה במייל: מיידי - חזרו תוך פחות משעה.

הערות: ניתן לרכוש "גיפט קארד" לניצול באתר.

2. פיק-א-בוק: עיצוב נעים ונקי לעין

כתובת האתר: www.picabook.co.il

גודל תוכנה: 30MB.

ידידותיות: למי שמחפש עימוד פשוט, ללא עודף באפקטים והתחכמויות, מחכה תוכנה פשוטה ונוחה להפעלה, עם הוראות ברורות במעבר בין שלב לשלב ועיצוב פשוט ואלגנטי. גם ויזואלית הוא נעים ונקי לעין, ובעינינו - זה לא מעט.

הדפסה: 4 צבעים/6 צבעים בתוספת תשלום - 80 אגורות לעמוד.

אלבומים ומחירים: אלבום קלאסי (22.5*29.5) - 99-307 שקל; ענק (31x40) - 360-470 שקל; אלבום ענק מהודר - 630-735 שקל; ספר קלאסי (20x27.5) - 89-292 שקל; ספר כיס (20x15.6) - 85-245 שקל.

הנחת כמות: עד 5 ספרים - 5%, עד 10 ספרים - 10%. מעל 10 בתיאום אישי.

דמי משלוח: דואר רשום - 14 שקל, אקספרס - 40-50 שקל(בהתאם לגודל).

מוצרים נוספים: לוחות שנה.

שירות עיצוב: יש: מחיר שרות העיצוב היא 149 שקל עד 100 תמונות, 279 שקל עד למקסימום של 200 תמונות.

מענה במייל: מענה מהיר - באותו יום עבודה.

הערות: צבירת נקודות להנחה ברכישות חוזרות.

3. סטימצקי פור יו: תוכנה כבדה ועיצוב מיושן

כתובת האתר: (שת"פ עם צמצם)

www.steimatzky4u.co.il

גודל תוכנה: 99MB.

ידידותיות: מצאנו את התוכנה כבדה ומסורבלת לשימוש, ללא מספיק הנחיות עבודה מתבקשות. אפילו ויזואלית היא נראית, על אף ההשקה בשבועות האחרונים, מיושנת לעומת המתחרות. יחסית לאתרים אחרים, גם האתר דל במידע על האלבומים עצמם ובטיפים והדרכה בעיצוב.

הדפסה: 4 צבעים.

אלבומים ומחירים: ספר קלאסי (29x20.8) - החל מ-169 שקל, ספר ריבועי (20.8x20.6) - החל מ-169 שקל, ספר קומפקטי (20.8x15.4) - החל מ-145 שקל. כולם בכריכה קשה.

הנחת כמות: 2 עותקים - 3%, 5 עותקים - 5%, 10 עותקים - 8%.

דמי משלוח: רשום - 20 שקל, שליח עד הבית - 35 שקל, איסוף עצמי חינם מסניפי הרשת.

מוצרים נוספים: פיתוח תמונות.

שירות עיצוב: אין.

מענה במייל: בניסיון ראשון לא חזרו אלינו; בשני קיבלנו מענה בתוך יום עבודה.

הערות: עד סוף מאי - זיכרון נייד 4MB מתנה ברכישת ספר.

4. לופה: תכני הדרכה רבים באתר

כתובת האתר: www.lupa.co.il

גודל תוכנה: 33.5MB.

ידידותיות: התוכנה מיושנת משהו, רחוקה מלהיות מזמינה, אך בכל זאת מאפשרת לא מעט משחק עם התמונות - רקעים, אפקטים, עיבודים של התמונה ועוד. אתר האינטרנט, אגב, כולל תכני הדרכה רבים יחסית - מדריך וידאו, טיפים לעיצוב, קורס צילום אונליין.

הדפסה: 4 צבעים.

אלבומים ומחירים: קלאסי (28x20.5) - 75-239 שקל; ריבועי (20.1x20.1) - 75-249 שקל; פנורמי קטן (20.5x15.5) - 89-279 שקל; פנורמי גדול (22x30.5) 169-279 שקל. כריכה קשה, סיכות או ספירלה.

הנחת כמות: 2-5 עותקים - 5%; 6-10 - 10%; 11 עותקים ומעלה - 13%.

דמי משלוח: דואר רשום - 20 שקל, שליח 3 ימים - 35 שקל, שליח 24 שעות/משלוח לחו"ל - 24 שקל. חברת השליחויות פועלת בתחום הקו הירוק בלבד.

מוצרים נוספים: הדפסת חולצות.

שירות עיצוב: "זירת עורכים" - שירות המאפשר ליצור קשר עם עורכים פוטנציאליים, כאלה שערכו יותר מ-3 ספרים באתר, ולהזמין מהם עצמאית שירות עריכה על-פי תחום התמחות, ניסיון עבר, דירוג גולשים ועוד. כל העורכים באתר מחויבים לאמנת השירות שמפורסמת באתר.

מענה במייל: מיידי.

הערות: צבירת נקודות להנחה ברכישות חוזרות .

5. זומה: בין התוכנות המוצלחות

כתובת האתר: www.zooma.co.il

גודל תוכנה: 50MB.

ידידותיות: התוכנה זהה לזו הקיימת באתר פיקסיט (אם כי מוגשת לטעמנו בצבעים נוחים יותר לעין), מרובת אשרויות ונוחה לתפעול, גם אם פה ושם ההיצע הקשה עלינו, ומלווה הסברים וטיפים במעבר משלב לשלב. בסך הכול, מהמוצלחות יותר מאלה שדגמנו.

הדפסה: 6 צבעים.

אלבומים ומחירים: קלאסיק (28x21) - 114-356 שקל; רויאל (30x30) - 229-436 שקל; מדיום (20x20) - 105-324 שקל; ג'וניור (17x21) - 104-314 שקל; פוקט (15x10) - 289-469 שקל. כריכה קשה/רכה.

הנחת כמות: 2-5 - 8%, 6-10 - 12%, 11 ומעלה בתיאום אישי.

דמי משלוח: שליח ב-39 שקל או איסוף עצמי.

מוצרים נוספים: לוחות שנה, הזמנות, כרטיסי ברכה.

שירות עיצוב: דרך החנויות בלבד.

מענה במייל: סביר - באותו יום עבודה.

6. ebook: העזרה לא תמיד יעילה

כתובת האתר: www.ebook.co.il

גודל תוכנה: 94MB.

ידידותיות: התוכנה זהה לזו הקיימת באתר סטימצקי ומאכזבת משהו: אנחנו מצאנו את השימוש מסורבל ואת העזרה המוצעת באתר לא תמיד יעילה מספיק. גם אם האפשרויות לעיצוב קיימות, נראה שהתקשינו למצות אותם בשל הניסיונות להבין מה לעשות ואיך.

הדפסה: 4 צבעים.

אלבומים ומחירים: גדול (21x28) - 120-299 שקל; קטן (15x20) - 100-255 שקל; כריכה קשה/רכה.

הנחת כמות: 2 עותקים - 4%, 5 עותקים - 7%.

דמי משלוח: דואר רשום - 20 שקל, שליח - 35 שקל, חו"ל - 48 שקל.

מוצרים נוספים: אין.

שירות עיצוב: "שירות המעצבת" - 80 שקל לכל 100 תמונות.

מענה במייל: בתוך יום עבודה.

הערות: צבירת נקודות לרכישות חוזרות, עד 50% מגובה הרכישה.

8 טיפים לעיצוב אלבום דיגיטלי

בסטימצקי וצמצם מציעים:

1. בחרו נושא וגבשו את האלבום סביבו: חתונה, שנה בחיי הילד וכדומה.

2. את התמונות הרלוונטיות אגדו מראש בתיקייה אחת, בטרם ניגשתם לעריכה.

3. את התמונות אפשר לשלב באופן כרונולוגי או כתתי-נושאים - כל ילד בנפרד, אזורי טיול שונים וכן הלאה.

4. שלבו מלל וכותרות לכל נושא: מומלץ לתבל בחוויות, קטעים הומוריסטיים וכדומה.

5. רקע טוב תורם לאלבום אבל לא משתלט עליו. רצוי שהרקע ייתן פרופורציה לתמונות ויתקשר לנושא (כמו מים וחוף כשמדובר בחופשה).

אורנית דורון, מנהלת אתר זומה, מוסיפה:

6. "התבוננו מראש במגזינים, בספרי צילום או עיצוב וראו כיצד מאורגנות שם התמונות על מנת לקבל רעיונות לאפשרויות עיצוב.

7. שיתלו אפקטים (מסגרות, הצללות, חיתוכים) בכל תמונה. כדאי להתאים את האפקט לנושא התמונה - אך לא מומלץ להרבות באפקטים שונים עבור כמה תמונות באותו עמוד.

8. כדי ליצור עניין, ניתן למקם תמונה גדולה לאורך העמוד, לצד מספר תמונות בעמוד שמנגד.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

אלו הדברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוס, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג הערים היקרות בעולם: מי ראשונה ואיפה תל אביב?

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר