גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמנכ"ל שיווק HOT, דינה נבות: "לא רק התוכן חשוב - אלא גם איפה, מתי ואיך צורכים אותו"

אחרי שביססו את ה"טריפל", עוברים ב-HOT לאסטרטגיה חדשה עם דגש על שירותי ה-VOD, ה-START OVER והמג'יק, במה שמכונה "דיאלוג אינטראקטיבי בין הצופה למסך"

לפני 9 חודשים הגיעה דינה נבות לתפקיד סמנכ"ל השיווק של HOT , וכשניסתה להגדיר לעצמה ולחברה מהי האסטרטגיה שהיא מעוניינת לכוון אליה היא מצאה את עצמה בצומת. "מצד אחד האסטרטגיה של החברה בשנתיים קודם לכן היתה הטריפל (בסט ווליו פור מאני באמצעות שילוב של טלוויזיה, אינטרנט וטלפוניה, י.ג) ומצד שני עמדה השאלה באיזו מידה אנו ממקדים את המאמצים שלנו בעניין התוכן כאשר האמירות דיברו על כך שהתוכן הוא המלך".

לנבות היה ברור שהמוצרים המשלימים (אינטרנט וטלפוניה) הם מנוע הצמיחה העיקרי של החברה ומהווים כיום כשליש מפעילותה. "יחד עם זאת גילינו שהצרכנים יודעים ש-HOT היא חברת תקשורת כוללת. 80% יודעים מה זה טריפל ו-90% ידעו ש-HOT מספקת את כלל השירותים. הבנו שאין צורך להמשיך ולבסס את הכיוון הזה שהשיג ומימש את הפוטנציאל שלו והחלטנו לתת ערך אמיתי וחדש ללקוח".

בראיון ראשון מאז כניסתה לתפקיד מסבירה נבות שהמושג "התוכן הוא המלך" פינה את המקום ל"הקונטקסט הוא המלך" - "זה לא רק איזה תוכן אתה רואה אלא איפה, מתי ואיך".

* ואת בעצם מגיעה ל-VOD, אך ה-VOD הוא לא עולם חדש, השקתם אותו לפני 4 שנים.

"כשה-VOD הושק הוא היה נראה טריוויאלי, הוא נוצר כשירות טבעי, אך גילינו שהצרכן לא רוצה את הטבעי, הצרכן רוצה את התפיסה החדשה. כבר לא הולכים ל-VOD כדי לראות פרק שפספסתי, אלא הולכים קודם כל ל-VOD ומזפזפים בתוך הקטגוריות שלו ואז מחליטים מה מתאים לנו באותו הרגע. ל-50% מהלקוחות שלנו יש VOD ומבין אלה שיש להם אשר נמצאים בקטגוריית הגיל 22-34, 50% צופים רק ב-VOD. זה נתון מדהים. מסתבר שהערוצים הליניארים לא נצרכים על ידי הצעירים ולראייה ערוצי הברודקאסט שהרייטינג שלהם הולך ויורד".

לדבריה, "העלייה של הרייטינג בברודקאסט היא רק בשעות הפריים. הפער בין הרייטינג בפריים לבין שאר היום הולך וגודל. שעות הפריים ותוכניות שישודרו בלייב יהיו היחידים שיצליחו להביא צופים ואני חושבת שגם ערוצי הברודקאסט מבינים את זה. ככל שיורדים בגיל רואים את התופעה הזו יותר בחוזקה".

לדברי נבות, אם בעבר חשבו שה-VOD מיועד לפריקים של טלוויזיה, הסתבר שנהפוך הוא, שמדובר בכלי שמיועד לאנשים שאין להם זמן לצפות בטלוויזיה וזה מאפשר להם לעשות זאת.

"נבצע שינויים במותג"

אחרי ש-HOT התמקדה בטריפל וב-VOD, אך הזניחה את ממירי המג'יק, בעוד שמתחרתה yes, אשר אין בידיה את ה-VOD, התמקדה באגרסיביות בשיווק מכשירי ה-yes max הבינו ב-HOT כי עליהם לחזק את היתרון התחרותי שלהם.

"החלטנו להתמקד באסטרטגיה שתתמקד ביתרון הכה בולט שיש לנו - שירותי ה-VOD, ה-START OVER והמג'יק שיחד מאפשרים לנו לייצר דיאלוג אינטראקטיבי בין הצופה למסך. שינוי האסטרטגיה מחייב אותנו לבצע שינויים במותג. אנו מבטיחים הבטחה ללקוח - משדרגים עבורו את חווית הצפייה. היו הרבה שאלות סביב השפה התקשורתית ויש אמירה כזו שכל סמנכ"ל שיווק חדש שמגיע עושה שינוי במותג ומשנה את הלוגו. עשיתי את זה בתפקידים הקודמים שלי בפלאפון ובקרליין. כאן לא היה צורך לשנות, אך היה צורך לשנות את השפה התקשורתית, המהות המותגית וההבטחה התקשורתית".

* מה המטרות שלכם? בכמה תגדילו את נתח השוק שלכם?

"אנו נעלה בנתח השוק, נחזק את נאמנות הלקוח ונמשיך לצמוח גם במנועי הצמיחה האחרים. הצרכן יישאר איתנו ואליו יצטרפו גם לקוחות חדשים כך שנתח השוק שלנו שהיום עומד על 63% - יגדל".

* הסיבה למהלך זו התפיסה של HOT כפחות חדשנית על אף הטכנולוגיה המתקדמת יותר?

"אנו נתפסים כפחות חדשניים למרות שהטכנולוגיה שלנו מאפשרת הכי הרבה תועלות ללקוח. אנו נחדד את הטכנולוגיה כפלטפורמה. קהל היעד שלנו הוא בעיקר צעירים כי הם העולם החדש של הצריכה הטלוויזיונית. הם קובעים את הטון, מובילים את הדעה".

* בעצם אתם מבינים שאתם לא במשחק ה-PVR למרות שהוא קיים אצלכם והיום החלטתם לתת מענה ל-yes, הן במכשיר והן בתפיסה.

"בשנתיים האחרונות השקענו המון בכניסה לשני שווקים של טלפון ואינטרנט, בהם היינו צריכים לבסס חדירה. היום הטריפל הוטמע ואנו מרגישים בנוח לחזור לתוכן. האסטרטגיה שאפיינה את ה-VOD כתחליף למג'יק היא לא האסטרטגיה שאנו רואים כיום. היום אנו מציעים לצרכן את כל המניפה. זה מוצרים שחיים יחד וחיים זה לצד זה. התפיסה אז הייתה אחרת".

* מה תהיה התשובה שלכם לחבילת הערוצים הדיגיטלית שתאפשר לצרכן צפייה בחמישה ערוצים מרכזיים ללא תלות בכבלים או בלוויין?

"אנו מתכוונים להמשיך להיות מובילים, טובים ורלוונטיים לצרכן. אני מאמינה שאם נותנים ערך לצרכן הוא נשאר. ה-DTT הוא לא אלטרנטיבה לא לתוכן ולא לקונטקסט. אנחנו נמשיך להיות אטרקטיביים לצרכן עם תוכן מוביל, מותג חזק וקונטקסט מצוין".

* בעצם היום את מתווה את האסטרטגיה השיווקית והפרסומית החדשה של HOT יחד עם באומן-בר-ריבנאי בעוד שקודמך בתפקיד, יוסי לובטון, משמש כיום כמנכ"ל באומן-בר-ריבנאי. איך זה עובד?

"הצוות של באומן הם שותפים לכל דבר. השותפות הזו עכשיו רק יותר חזקה כי יוסי מכיר היטב את החברה. אין פה אגו. יוסי כל הזמן אומר לי שהוא מבין, שהוא לא שומר על שום דבר ושהוא פתוח לשמוע על שינויים. באומן הם שותפים מלאים למהלך, והם יודעים כי מדובר בשוק דינמי ומשתנה אשר מחייב מחשבה רעננה, הסתכלות אחרת ואסטרטגיה חדשה. ויוסי מתרגש יחד איתי מההשקה".

לגבי הקמפיין שיעלה היום לאוויר אומרת נבות ש"הקונספט הפרסומי שלנו זה משהו שלא נראה עד כה - 25 סרטונים".

* כמה השקעתם בכל כך הרבה סרטונים?

"כמו שמשקיעים בסרט אחד עם פרודקשן ווליו גדול. הגל הראשון יכלול 15 סרטונים בהשקעה של 5 מיליון שקל. גם הסלוגן שונה ל"תהנה מכל רגע" לאחר שבמשך תקופה ארוכה הוא היה "תמיד יש משהו לאהוב".

עוד כתבות

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

הזמר עומר אדם (במרכז) עם המנכ''ל משה לארי ומנהל החטיבה העסקית אופיר מורד / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

מלאומי למזרחי טפחות: עומר אדם באירוע של הבנק המתחרה

הזמר עומר אדם הופיע באירוע של בנק מזרחי טפחות  - לאחר שרק לאחרונה, כיכב דווקא בפרסומת של המתחרה בנק לאומי ● ה-SUV החדש של מותג הרכב הסיני Zeekr הושק במתחם ה-VIP של אצטדיון בלומפילד ● וגם: דלויט ישראל מגייסת עובדים למשרות בתחום ה-AI ● אירועים ומינויים

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת התעופה הגדולה שחוזרת לטוס לישראל, הבשורה והכוכבית

ענקית התעופה לופטהנזה צפויה לחדש את טיסותיה לישראל ב-1 באוגוסט, אך תעשה זאת בצורה מדורגת

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נשיאת נציבות  האיחוד האירופי, אורסולה פון־דר־ליין ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Jonathan Raa, Fritz Nordengren

רגע האמת של אירופה: ביבשת מתלבטים איזו עסקת סחר לסגור עם ארה"ב

מסתמן שהדדליין להטלת מכסים הוארך ל־1 באוגוסט. על הפרק עומדים יחסי סחר בהיקף 1.6 טריליון דולר ● הדעות באירופה חלוקות בין תמיכה בהסכם מהיר לחשש מוויתורים ● האפשרויות המרכזיות: רכישת אנרגיה מסיבית מארה"ב לצד ״מכס מינימלי״ של 10% על סחורה אירופית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע כי יטיל מכס בגובה 25% על קוריאה ויפן; הירידות בוול סטריט מתחזקות

הנאסד"ק יורד בכ-1% ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● טסלה נופלת במעל 7%, לאחר שמאסק הכריז על הקמת מפלגה חדשה בארה"ב ● מניות האנרגיה המתחדשת יורדות ● שר האוצר האמריקאי אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● וגם: אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם