גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מלונת דרכים: מה מציעים הפנסיונים לחיות מחמד - וכמה זה עולה?

לפני שתצאו לחופשת הקיץ, חשוב לזכור למצוא גם פיתרון הולם לכלב או לחתול שנשארים מאחור ■"גלובס" בדק מה מציעים הפנסיונים השונים, איפה משמיעים לכלבים מוזיקה קלאסית, והיכן יוכלו לקבל סוויטה עם חצר ריצה

חופשת הקיץ הולכת ומתקרבת ומי שמחזיק הולך על ארבע בביתו נדרש לענות על הצורך להשאיר מאחור את חיית המחמד בידיים בטוחות.

בשנים האחרונות צצו ברחבי הארץ עשרות פנסיונים לכלבים ולחתולים. ההבדלים בין הפנסיונים השונים גדולים, ומכאן גם המצב (הפיזי והנפשי) בו חוזר הכלב מהשהות בפנסיון.

"אין ספק שפנסיון עשוי להיות טראומה לכלב שרגיל להיות בחיק המשפחה, ולכן לפני שמחליטים לאיזה פנסיון לשלוח את הכלב כדאי להגיע פיזית למקום, עם הכלב, ולבדוק את התנאים", אומר הווטרינר ד"ר יחיאל מני.

לדבריו, במידה שמדובר בשהייה חוזרת של הכלב בפנסיון ניתן יהיה לראות לפי התגובות שלו אם החוויות שהוא חווה שם חיוביות. מני גם ממליץ לשים לב לגודל התאים בהם מתאכסנים הכלבים, לאוורורם ולניקיון תאי הכלבים והחצר.

"כלבים בתנאי פנסיון חשופים יותר למחלות ולטפילים ולכן רמת ההיגיינה גם בתוך התאים וגם בסביבה עשויה להיות קריטית". מני ממליץ לנסות ולהתרשם בזמן הביקור ממצבן הפיזי והנפשי של החיות השוהות במקום.

נקודה חשובה נוספת היא חיסונים. לדבריו, חשוב להקפיד על כך שהכלב יגיע לפנסיון מחוסן בחיסונים הרגילים, ולתת לו שבועיים לפני ההגעה לפנסיון חיסון למחלת השעלת המדבקת (שפעת המכלאות). כמו כן, מומלץ לבצע מספר ימים לפני ההגעה טיפול מקיף נגד קרציות, ולשים על צווארו של הכלב קולר נגד קרציות.

ביחס לתזונת הכלב ממליץ מני לבחור במקום שמסכים להאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל, אם כי יש לקחת בחשבון שמרבית הפנסיונים הגדולים אינם מאפשרים זאת. בנוסף, כדאי להותיר בפנסיון את מספר הטלפון של הווטרינר הקבוע של הכלב ולבקש שייצרו עימו קשר בכל מקרה חירום.

בכל הנוגע לחתולים, מני ממליץ להימנע ככל האפשר מלהעביר אותם לפנסיון. "חתול לא דורש טיפול אינטנסיבי, אולם הוא מאוד קשור לטריטוריה שלו וקנאי לה. העברת החתול למספר ימים למקום זר עשויה לגרום לו לטראומה, ולכן הייתי ממליץ לעשות זאת רק במצבים בהם לא ניתן למצוא עבור החתול סידור שיאפשר את השארתו במקומו הטבעי".

בדיקת היצע הפנסיונים מצביעה על כך שמרביתם נמצאים באזור המרכז, ובסמיכות לשדה התעופה. בנוסף, נראה כי בשנים האחרונות קמו לצד הפנסיונים הגדולים והמסחריים גם פנסיונים ביתיים המציעים שירותי שמרטפות למספר קטן של כלבים, בכל זמן נתון.

יתרונם של אלה מתבטא לרוב ביחס האישי שמקבל הכלב ובעובדה שהם מאפשרים להמשיך ולהאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל.

המרכז הישראלי לכלבים, כפר אחים

מה מציעים: חדר מאוורר, חצר אישית בשטח של כ-30 מ"ר לכל כלב, רצפה אנטי בקטריאלית המכוסה בגומי אורטופדי המונעת זעזועים והחלקה, דלתות כניסה אטומות כדי למנוע מהכלב החדש את החוויה של נביחות מקבלי פניו.

בפנסיון יש גם סוויטות שלהן חצר ריצה של כ-100 מ"ר. בפנסיון מאפשרים האכלה במזון שאליו הכלב רגיל. טיולים פעמיים ביום עם רצועה.

מחיר: 60 שקל ליום. הסעת והחזרת הכלב מאזור המרכז תמורת 65 שקל לכל כיוון.

בית ארז - משפחת מילטין: משמר השבעה

מה מציעים: בית ההארחה לכלבים ממוקם בחצר ביתה של משפחת מילטין ומנוהל על-ידי בני הבית. הכלבים במקום זוכים ליחס ביתי, לליטוף ולסירוק. כמו כן יוצאים הכלבים לטיולים פרטיים בחצר.

במקום מבטיחים לשמור על קשר עם בעלי הכלב בזמן החופשה. הכלבים מוזנים במזון "רויאל קנין" המותאם לצרכיהם. בימים אלה נבנה גם פנסיון מפואר לחתולים.

מחיר: 60 שקל ליום.

כלביית בני ציון

מה מציעים: הפנסיון כולל 52 חדרים מרווחים עם תא שינה מרוצף קרמיקה לכל כלב, וחצר משותפת. כלבים יוצאים לחצר בקבוצות, שלוש פעמים ביום, ישנה הפרדה בין הזכרים. קיימת אפשרות העברה והחזרת כלבים.

הפנסיון לחתולים כולל 10 תאי מגורים בחדר ממוזג ומחומם, וכן פינות משחקים, קיר טיפוס וצעצועים מגוונים. חתולים משוחררים לסירוגין בחלל החדר.

מחיר: עד 10 ימים 60 שקל ליום, מעל 10 ימים: 55 שקל ליום, מעל 20 יום: 48 שקל ליום. הסעה: 100-150 שקל לכל כיוון, תלוי במיקום.

חתולים: 40 שקל ליום.

חוות הדוד משה: כפר טרומן

מה מציעים: תאים בגודל 36 מ"ר (קיימות סוויטות כפולות של 72 מ"ר) במרווחים גדולים. כל יחידה כוללת חדר שינה וחצר פרטית מקורה ומרוצפת. במרכז החווה מדשאה של 2 דונם.

צוות המטפלים מטפל בכלבים בכל יום עד 20.00. החווה כולה מטופלת באופן סדיר וקבוע נגד פרעושים וקרציות. הכלבים מוזנים במזון סופר פרימיום מותאם אישית לכלב.

מחיר: 60 שקל ליום לכלב בוגר. (מעל ל-10 ימים ניתנת הנחה. לכלב עם צרכים מיוחדים כמו האכלות תכופות ישנה תוספת למחיר).

כלביית אפיקים

מה מציעים: זכרים ונקבות מתגוררים יחד בתאים עם חצר משותפת. התאים כוללים בקרת טמפרטורה אוטומטית, חיפוי קרמיקה מלא. 24 שעות לפני חזרת הכלב לבעליו הוא נכנס לבדיקה וטרינרית מקיפה ולרחצה. הזנה במזון המסופק במקום.

במקום מופעל פנסיון מיוחד לכלבים זעירים הכולל תנאים מיוחדים, מזון מיוחד ומוסיקה קלאסית במשך שעות היום.

מחיר: 55 שקל ליום.

בדרך לאילת

מה מציעים: על כביש הערבה, מתאים לנופשים באילת. לכל כלב חדר משלו ומוליך פרטי, שני טיולים יומיים ברצועה, בקרת אקלים בתא, שעות פעילות עד 22.00. הזמנת מקום באמצעות אתר האינטרנט.

מחיר: 30 שקל ליום.

אצל הדודה והדוד

מה מציעים: פנסיון בבית פרטי ברמת השרון. מקבלים עד 3 כלבים בו זמנית.

הכלבים חיים וישנים בבית, השגחה וטיפול של מאלף כלבים 24 שעות ביממה. ניתן לשלב גם אילוף בתשלום נוסף. הזנה במזון המסופק במקום.

מחיר: 100 שקל ליום.

נעמי השמרכלבית

מה מציעים: בין הפנסיונים הבודדים בירושלים. הכלבים נמצאים בבית פרטי עם חצר גדולה ומגודרת מוצפת שמש. לפחות שעה וחצי ביום של טיול או פעילות גופנית. הכלבים ישנים בתוך הבית. האכלה במזון המקורי של הכלב.

מחיר: 85 שקל ליום.

כלבים

עוד כתבות

כוח המינוף הספורטיבי. מקרון ובעלי פ.ס.ז' נאסר אל־ח'ליפי בארמון האליזה / צילום: Reuters, Thomas Padilla

"מרכיב בתעשייה הביטחונית": התחום המפתיע שהמפרץ לא יוותר עליו

למרות שכטב"מים פוגעים במתקני התפלה וגז, והכלכלה המקומית דועכת, במפרציות לא ימהרו למשוך את ההשקעות מהספורט העולמי ● מתי הפך הכדורגל למרכיב קריטי בתעשייה הביטחונית של קטאר וסעודיה, כיצד התדמית של המדינות נפגעה במלחמה, ולמה איראן לא תמהר לבטל את ההשתתפות במונדיאל שייערך בארה"ב?

אילוסטרציה: Shutterstock

בעקבות מעיין הנעורים: החברות הישראליות שנמצאות בחזית הכי חמה במדע

מאיברים להחלפה ועד חיסון ואתחול מחדש של מנגנונים בגוף - גלובס מציג ארבע חברות מקומיות מבטיחות, המבוססות על מדע פורץ דרך ● וגם: מה יעזור להישאר צעירים עד שהמוצרים יגיעו לשוק? לחוקרים יש תשובות ● פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים לאחר שטראמפ האריך את הפסקת האש

נאסד"ק עלה ב-1.6% ● אנליסטים: מחירי הנפט מנותקים מהמציאות ● מניית בואינג עלתה לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות טובות מהצפי ● אדובי הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בהיקף של עד 25 מיליארד דולר ● הבורסות באירופה ננעלו בירידות

אנדרו לפט / צילום: Reuters, Brendan McDermid

השורטיסט שעשוי לשבת בכלא: "מעולם לא שיקרתי לגבי חברה"

משפטו של אנדרו לפט, אחד השורטיסטים המוכרים בשוק ומי שהימר גם נגד חברות ישראליות, עומד להיפתח בחודש הבא ● בשיחה עם business insider הוא מגלה ממה הוא מפחד, וטוען כי הרשויות לתחושתו לאו דווקא מחפשות את האמת

תושבים בתל באביב יורדים למרחב מוגן בשל אזעקות על ירי מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"יותר מדע בדיוני מאשר הנדסה": מדוע לא בונים שכונות שלמות מתחת לקרקע?

בתקופה שבה המיגון בבית הוא הדבר החשוב מכול, עולה שאלת הבנייה בתת־הקרקע ● כבר היום נבנים פרויקטים מתחת לאדמה, ושכונות שלמות שייבנו כך יהיו, על פניו, מוגנות במיוחד ● בפועל, אומרים אנשי המקצוע, זה לא מעשי וגם יקר: "פי 4 או 5 לעומת בנייה רגילה"

ג'ון טרנוס באחת ההכרזות של אפל / צילום: ap, Marcio Jose Sanchez

מפיתוח האייפון ועד מהפכת השבבים: השינוי ההיסטורי בצמרת אפל וההשלכות

ג׳ון טרנוס, שהוביל את פיתוח האייפון, המק והמעבר ההיסטורי של אפל לשבבים עצמאיים, יחליף את טים קוק כמנכ״ל אחרי 15 שנה ● טרנוס נכנס לתפקיד כשהחברה בשיאה, אך גם בעיצומו של מרוץ טכנולוגי חדש סביב הבינה המלאכותית

ד''ר קובי ברדה / איור: גיל ג'יבלי

הממשל בארה"ב מאמין ב־AI, והתחום החם במדע שכדאי להכיר

הבית הלבן פרסם עקרונות שנועדו להנחות את הקונגרס בעיצוב רגולציה ל־AI ● תחום הארכת תוחלת החיים גולש לשוק פעיל וחם בביומד ● ומערכת החינוך בארה"ב עוברת שינוי מבני מואץ הישר לשוק כלכלי ● מדור חדש

נקניקיות של ערן ביק / צילום: יאיר ולר

נקניקיות שמוציאות את הגילטי מהפלז'ר: שני יצרנים של שרקוטרי מקומי איכותי

בשנים האחרונות צומח בארץ שרקוטרי מקומי נהדר ● עם שלל טכניקות יישון וכבישה מסורתיות, חומרי גלם מקומיים ופרשנות ישראלית, התוצר נפלא ורחוק מאוד מהסטיגמה התעשייתית

סכסוך שכנים / אילוסטרציה: Shutterstock

סכסוך שכנים שהוסתר עלה למוכרים 177 אלף שקל

פסק דין של בית משפט שלום ממשיך את מגמת הפסיקה מהשנים האחרונות לראות בסכסוכי שכנים כפרט מהותי שעל המוכרים לגלות לקונים

איתן זינגר, מנכ''ל סיבוס / צילום: רמי זרנגר

"ראינו גם מקרים של 2,500 שקל": מנכ"ל סיבוס חושף כמה מקבלים בכל ענף

כשאיתן זינגר נכנס לכיסא מנכ"ל חברת ההטבות לעובדים סיבוס, היא נחשבה לשחקן משני ולא מאוד רלוונטי. היום הוא חולש על 60% מהשוק, ולדבריו הקפיץ את ההכנסות פי שלושה ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לתחרות החדשה מכיוון וולט בנפיטס, הטלפון מרותי ברודו, מה הישראלים מזמינים הכי הרבה, ולמה המוסדיים פתאום משקיעים מאות מיליוני שקלים במסעדות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

הקבלן המוביל מנתיבות שולף פעם אחר פעם שפן באחוזת בית

הריטואל הקבוע חזר על עצמו בפעם השלישית: הקבלן יגאל דמרי גייס מאות מיליוני שקלים ממוסדיים ברגע האחרון, במטרה להבטיח את הישארותו במדד ת"א 35 ● מה הרציונל בפרקטיקה שבה הוא נוקט פעם אחר פעם, ומה בכל זאת עלול לגרום לכך שימצא עצמו מחוץ למדד?

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

בישראל עודכנו: הדדליין של טראמפ לאיראן - עד יום ראשון

טרם הפסקת האש, צה"ל פשט על תשתיות טרור בלבנון ● איראן: עוד לא התקבלה החלטה אם לשלוח צוות למו"מ ● נשיא ארה"ב האריך את הפסקת האש עד "למועד שבו תוגש הצעת איראן והדיונים יסתיימו", לבקשת פקיסטן • באיראן ממשיכים ברטוריקה הלוחמנית, ולא מוכנים להכיר במהלך: "המפסיד לא קובע תנאים" • עדכונים שוטפים

מצר הורמוז / צילום: ap, Asghar Besharati

העימות הימי בין ארה"ב לאיראן מסלים, מחיר הנפט מטפס

בצל הפסקת האש איראן ממשיכה לירות לעבר ספינות סוחר באזור מצר הורמוז, וארה"ב השתלטה כבר על שתי אוניות הקשורות אליה ● לפחות 26 ספינות מ"צי הצללים" האיראני הצליחו לחצות את המצר למרות הסגר האמריקאי, אך בארה"ב טוענים כי האפקטיביות שלו נבחנת לפי מדד אחר ● בינתיים מחיר הנפט מטפס לרמה של 99 דולר לחבית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בעליות; נופר אנרג'י זינקה, מניות הביטוח והבנייה ירדו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● המסחר התנהל לאור המתיחות המתחדשת בין ארה"ב לאיראן ● מחירי הנפט טיפסו ● מיטב: "הקשר בין וול סטריט לשקל התחזק באופן מובהק" ● הפניקס: בנק ישראל לא צפוי להתערב בשוק המט"ח ● וול סטריט ג'ורנל: משקיעי האג"ח בארה"ב לא הצטרפו לחגיגה ● "רחוק מדי, מהר מדי": בוול סטריט מזהירים שהראלי עלול שלא להימשך

מנכ''ל אפל היוצא, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

שעונים חכמים, אוזניות אלחוטיות וההחמצה ב-AI: אפל מסכמת 15 שנה עם טים קוק

כהונתו של טים קוק כמנכ"ל אפל מסתיימת אמנם בתחושה חמוצה יחסית, אבל יש לו גם במה להתגאות: החל מצמיחת החברה, דרך חיזוק אפל כיצרנית מוצרי אלקטרוניקה ועד ההכנסות משירותי התוכן ● עיקר הביקורת, לעומת זאת, נעוצה בחוסר ההובלה של החברה בתחום הבינה המלאכותית ● ומה הייתה עמדתו ביחס לישראל?

רס''ר קרן טנדלר ז''ל / צילום: פרטי

"מפחדת שישכחו אותה": 20 שנה לנפילת קרן טנדלר, האישה שעשתה היסטוריה

המכונאית המוטסת הראשונה במערך מסוקי היסעור פרצה דרך עבור נשים בחיל האוויר ונהרגה במלחמת לבנון השנייה, במשימה שאליה התעקשה להצטרף ● כעת, אמה מבקשת להנציח את דמותה ולהבטיח כי מורשת הנחישות והנתינה שהותירה אחריה תישמר בזיכרון

דם המכבים. לפי האגדה, הוא צומח היכן שנשפך דם של לוחם מכבי / צילום: Shutterstock

הפרח האדום מהמדבקה: מה הפך את דם המכבים לאייקון של זיכרון

מאחורי הפרח שמופיע שוב ושוב על דש הבגד בכל יום זיכרון, מסתתר מטען כבד של מיתוס, הקרבה ותקומה ●  כך הפך דם המכבים לפרח שמדבר בשם הנופלים

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: כדיה לוי

ועדת האיתור המליצה על שמאלוב-ברקוביץ' כיו"ר מועצת הכבלים והלוויין; קרעי אישר

כעת יעבור המינוי לוועדה לבחינת מינויים ברשות החברות - ולאחר מכן לאישור הממשלה ● שמאלוב-ברקוביץ' כיהנה בעבר כיו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, ובהמשך מונתה למנכ"לית חדשות 13 - מינוי שבוטל לאחר זמן קצר בלחץ עובדי החברה ● ארגון העיתונאים בתגובה: "ניסיון השתלטות פוליטי על שוק התקשורת בישראל"

עידו נוימן / צילום: פרטי

איך אפשר לצאת לפנסיה מוקדמת בזכות השקעה בנדל"ן?

חיסכון של 20% מההכנסה, מינוף נכסים משפחתיים ויציאה מאזור הנוחות: עידו נוימן משרטט בפרק מיוחד של "כסף בקיר" את מפת הדרכים ליצירת הון עצמי משמעותי ● האם 5 מיליון שקלים נזילים באמת מספיקים כדי לחיות מהריבית בלבד?

חיילי צה''ל בגבול לבנון. ארכיון / צילום: דובר צה''ל

לתחום את המצב הכאוטי לכדי שורות קצרות: מה עושות המלחמות למשוררים

גולדברג רדפה יופי, זך התריס ושבתאי הזכיר ● הפצע הוותיק נפתח מחדש: האם משורר בזמן מלחמה נדרש לנחם, לבקר או רק להישאר אנושי?