גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

מלונת דרכים: מה מציעים הפנסיונים לחיות מחמד - וכמה זה עולה?

לפני שתצאו לחופשת הקיץ, חשוב לזכור למצוא גם פיתרון הולם לכלב או לחתול שנשארים מאחור ■"גלובס" בדק מה מציעים הפנסיונים השונים, איפה משמיעים לכלבים מוזיקה קלאסית, והיכן יוכלו לקבל סוויטה עם חצר ריצה

חופשת הקיץ הולכת ומתקרבת ומי שמחזיק הולך על ארבע בביתו נדרש לענות על הצורך להשאיר מאחור את חיית המחמד בידיים בטוחות.

בשנים האחרונות צצו ברחבי הארץ עשרות פנסיונים לכלבים ולחתולים. ההבדלים בין הפנסיונים השונים גדולים, ומכאן גם המצב (הפיזי והנפשי) בו חוזר הכלב מהשהות בפנסיון.

"אין ספק שפנסיון עשוי להיות טראומה לכלב שרגיל להיות בחיק המשפחה, ולכן לפני שמחליטים לאיזה פנסיון לשלוח את הכלב כדאי להגיע פיזית למקום, עם הכלב, ולבדוק את התנאים", אומר הווטרינר ד"ר יחיאל מני.

לדבריו, במידה שמדובר בשהייה חוזרת של הכלב בפנסיון ניתן יהיה לראות לפי התגובות שלו אם החוויות שהוא חווה שם חיוביות. מני גם ממליץ לשים לב לגודל התאים בהם מתאכסנים הכלבים, לאוורורם ולניקיון תאי הכלבים והחצר.

"כלבים בתנאי פנסיון חשופים יותר למחלות ולטפילים ולכן רמת ההיגיינה גם בתוך התאים וגם בסביבה עשויה להיות קריטית". מני ממליץ לנסות ולהתרשם בזמן הביקור ממצבן הפיזי והנפשי של החיות השוהות במקום.

נקודה חשובה נוספת היא חיסונים. לדבריו, חשוב להקפיד על כך שהכלב יגיע לפנסיון מחוסן בחיסונים הרגילים, ולתת לו שבועיים לפני ההגעה לפנסיון חיסון למחלת השעלת המדבקת (שפעת המכלאות). כמו כן, מומלץ לבצע מספר ימים לפני ההגעה טיפול מקיף נגד קרציות, ולשים על צווארו של הכלב קולר נגד קרציות.

ביחס לתזונת הכלב ממליץ מני לבחור במקום שמסכים להאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל, אם כי יש לקחת בחשבון שמרבית הפנסיונים הגדולים אינם מאפשרים זאת. בנוסף, כדאי להותיר בפנסיון את מספר הטלפון של הווטרינר הקבוע של הכלב ולבקש שייצרו עימו קשר בכל מקרה חירום.

בכל הנוגע לחתולים, מני ממליץ להימנע ככל האפשר מלהעביר אותם לפנסיון. "חתול לא דורש טיפול אינטנסיבי, אולם הוא מאוד קשור לטריטוריה שלו וקנאי לה. העברת החתול למספר ימים למקום זר עשויה לגרום לו לטראומה, ולכן הייתי ממליץ לעשות זאת רק במצבים בהם לא ניתן למצוא עבור החתול סידור שיאפשר את השארתו במקומו הטבעי".

בדיקת היצע הפנסיונים מצביעה על כך שמרביתם נמצאים באזור המרכז, ובסמיכות לשדה התעופה. בנוסף, נראה כי בשנים האחרונות קמו לצד הפנסיונים הגדולים והמסחריים גם פנסיונים ביתיים המציעים שירותי שמרטפות למספר קטן של כלבים, בכל זמן נתון.

יתרונם של אלה מתבטא לרוב ביחס האישי שמקבל הכלב ובעובדה שהם מאפשרים להמשיך ולהאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל.

המרכז הישראלי לכלבים, כפר אחים

מה מציעים: חדר מאוורר, חצר אישית בשטח של כ-30 מ"ר לכל כלב, רצפה אנטי בקטריאלית המכוסה בגומי אורטופדי המונעת זעזועים והחלקה, דלתות כניסה אטומות כדי למנוע מהכלב החדש את החוויה של נביחות מקבלי פניו.

בפנסיון יש גם סוויטות שלהן חצר ריצה של כ-100 מ"ר. בפנסיון מאפשרים האכלה במזון שאליו הכלב רגיל. טיולים פעמיים ביום עם רצועה.

מחיר: 60 שקל ליום. הסעת והחזרת הכלב מאזור המרכז תמורת 65 שקל לכל כיוון.

בית ארז - משפחת מילטין: משמר השבעה

מה מציעים: בית ההארחה לכלבים ממוקם בחצר ביתה של משפחת מילטין ומנוהל על-ידי בני הבית. הכלבים במקום זוכים ליחס ביתי, לליטוף ולסירוק. כמו כן יוצאים הכלבים לטיולים פרטיים בחצר.

במקום מבטיחים לשמור על קשר עם בעלי הכלב בזמן החופשה. הכלבים מוזנים במזון "רויאל קנין" המותאם לצרכיהם. בימים אלה נבנה גם פנסיון מפואר לחתולים.

מחיר: 60 שקל ליום.

כלביית בני ציון

מה מציעים: הפנסיון כולל 52 חדרים מרווחים עם תא שינה מרוצף קרמיקה לכל כלב, וחצר משותפת. כלבים יוצאים לחצר בקבוצות, שלוש פעמים ביום, ישנה הפרדה בין הזכרים. קיימת אפשרות העברה והחזרת כלבים.

הפנסיון לחתולים כולל 10 תאי מגורים בחדר ממוזג ומחומם, וכן פינות משחקים, קיר טיפוס וצעצועים מגוונים. חתולים משוחררים לסירוגין בחלל החדר.

מחיר: עד 10 ימים 60 שקל ליום, מעל 10 ימים: 55 שקל ליום, מעל 20 יום: 48 שקל ליום. הסעה: 100-150 שקל לכל כיוון, תלוי במיקום.

חתולים: 40 שקל ליום.

חוות הדוד משה: כפר טרומן

מה מציעים: תאים בגודל 36 מ"ר (קיימות סוויטות כפולות של 72 מ"ר) במרווחים גדולים. כל יחידה כוללת חדר שינה וחצר פרטית מקורה ומרוצפת. במרכז החווה מדשאה של 2 דונם.

צוות המטפלים מטפל בכלבים בכל יום עד 20.00. החווה כולה מטופלת באופן סדיר וקבוע נגד פרעושים וקרציות. הכלבים מוזנים במזון סופר פרימיום מותאם אישית לכלב.

מחיר: 60 שקל ליום לכלב בוגר. (מעל ל-10 ימים ניתנת הנחה. לכלב עם צרכים מיוחדים כמו האכלות תכופות ישנה תוספת למחיר).

כלביית אפיקים

מה מציעים: זכרים ונקבות מתגוררים יחד בתאים עם חצר משותפת. התאים כוללים בקרת טמפרטורה אוטומטית, חיפוי קרמיקה מלא. 24 שעות לפני חזרת הכלב לבעליו הוא נכנס לבדיקה וטרינרית מקיפה ולרחצה. הזנה במזון המסופק במקום.

במקום מופעל פנסיון מיוחד לכלבים זעירים הכולל תנאים מיוחדים, מזון מיוחד ומוסיקה קלאסית במשך שעות היום.

מחיר: 55 שקל ליום.

בדרך לאילת

מה מציעים: על כביש הערבה, מתאים לנופשים באילת. לכל כלב חדר משלו ומוליך פרטי, שני טיולים יומיים ברצועה, בקרת אקלים בתא, שעות פעילות עד 22.00. הזמנת מקום באמצעות אתר האינטרנט.

מחיר: 30 שקל ליום.

אצל הדודה והדוד

מה מציעים: פנסיון בבית פרטי ברמת השרון. מקבלים עד 3 כלבים בו זמנית.

הכלבים חיים וישנים בבית, השגחה וטיפול של מאלף כלבים 24 שעות ביממה. ניתן לשלב גם אילוף בתשלום נוסף. הזנה במזון המסופק במקום.

מחיר: 100 שקל ליום.

נעמי השמרכלבית

מה מציעים: בין הפנסיונים הבודדים בירושלים. הכלבים נמצאים בבית פרטי עם חצר גדולה ומגודרת מוצפת שמש. לפחות שעה וחצי ביום של טיול או פעילות גופנית. הכלבים ישנים בתוך הבית. האכלה במזון המקורי של הכלב.

מחיר: 85 שקל ליום.

כלבים

עוד כתבות

השקת שיתוף הפעולה עם סטארט־אפ האגרי־טק הישראלי GreenOnyx / צילום: אייל אפרתי

הירקות של סטארט־אפ האגרוטק הישראלי מגיעים למדפי טיב טעם

טיב טעם חתמה על שיתוף פעולה עם הסטארט־אפ GreenOnyx ותשווק בבלעדיות את מוצריה - ירקות בעלי ערך תזונתי גבוה שנשמרים טריים במשך שבועות • לרגל 25 שנה ל"הארי פוטר ואבן החכמים", דיזנגוף סנטר מארח פופ־אפ מיוחד ● וארקיע הסמיכה לראשונה בחברה טייסת לקברניטה באחד ממטוסי הנוסעים הנפוצים בעולם ● אירועים ומינויים

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אלכס קפלון / צילום: ליאור ואן אוס

"הזמן שבו נהיה בפנסיה הוכפל. למרתון הזה כולנו צריכים להיערך"

שיחה עם ד"ר אלכס קפלון, חוקר כלכלת אריכות ימים, המכללה למינהל ● על תוכנית העבודה שצריך לגבש לפרישה, השאלות שצריכות להנחות אותנו ולמה חשוב להתחבר לזקנה כשאנחנו צעירים ● איך להתכונן לפנסיה גם בגיל 40? פרק אחרון לסדרה

בניין הסינרמה בתל אביב (ארכיון גלובס) / צילום: תמר מצפי

יצאו לדרך: מגדלים של 46 קומות במקום אחד האולמות האייקוניים בתל אביב

אחרי דחיות על רקע המלחמה, יוצא לדרך המכרז להתחדשות המתחם שבו פעל אולם ההופעות הוותיק ● בפרויקט ייבנו שטחי מגורים, מסחר, תעסוקה ושטחי ציבור, במגדלים שהגבוה ביניהם יגיע עד 46 קומות. 127 מהדירות לא יימכרו בשוק החופשי

אזורים / צילום: עינת לברון

ירידה בהכנסות וברווחים: אזורים מדווחת על 15 ביטולים מצד רוכשי דירות במחצית הראשונה

למרות ירידה של כ־33% במכירת דירות במחצית הראשונה של השנה, אזורים מדווחת על התאוששות מסוימת לאחר תאריך המאזן, עלייה במחיר הדירה הממוצע ושיפור בשיעור הרווח הגולמי, לצד ירידה ברווח הנקי בשל הוצאות מימון גבוהות יותר

נתב''ג בשעת עומס / צילום: Ken Whitman

היום שבו נתב"ג עשוי לקרוס. שוב

הנתונים מגלים - קיץ 2019 היה עמוס יותר ונתב"ג בכל זאת לא קרס. איך מתפלג העומס בשדה ומאיזה יום השבוע כולם חוששים?

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הצצה לתיקי המשקיעים ששינו את הכללים - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

איגרות חוב ממשלתיות ברחבי העולם נמצאות במכירת חיסול - ומומחים מסבירים ממה צריך להיזהר לפני שמשקיעים ● בקרוב: מסחר של 23 שעות ביממה בנאסד"ק ● מניות הנדל"ן צוללות ● הטבות המס במסגרת רפורמת האוצר יורחבו גם למשקיעי הריטייל, וגם: העדפותיהם של הסוחרים הפרטיים נחשפות

קמפוס אפלייד מטיריאלס, קריית המדע ברחובות / צילום: אפלייד מטיריאלס

25% או 50%: כמה מס ישלם מנהל הכספים לשעבר של אפלייד מטיריאלס על מכירת מניות החברה?

הנרי שאול שוורצבאום ביקש למסות את הרווחים ממכירת מניות אפלייד מטיריאלס שקיבל במסגרת האופציות ב־25% בלבד, אך בית המשפט המחוזי דחה את טענתו וקבע כי יחול עליו שיעור המס השולי כפי שדרש פקיד השומה • השופט: הוא נהנה מדחיית המס במסגרת ההסדר, וכעת אינו יכול להתנער מתנאיו

פעילי ארגון הטרור חמאס / צילום: ap, John Minchillo

ארה"ב מציבה קו אדום ברור לחמאס: "לא נבלום את ישראל"

לארה"ב הגיע מידע מודיעיני: חמאס מתכנן לרמות ולא להתפרק מנשק ● צה"ל הגביר במהלך הימים האחרונים את התקיפות ברצועת עזה, חמאס מצדו החל להפעיל לחץ על המדינות המתווכות להאשים את ישראל בהפרת הפסקת האש ● חודש המו"מ בין ישראל לסוריה לאחר התקיפה - ראש המוסד נפגש עם שר החוץ הסורי ● במערכת הביטחון מוטרדים מהאפשרות ש"קרב האיומים" מול אנקרה יפגע בחופש הפעולה של צה"ל בסוריה ● הנשיא טראמפ שוב מפרסם תמונה של מצר הורמוז ו"מכריז" עליו כטריטוריה של ארצות הברית ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל מודרנה סטפן בנסל / צילום: Reuters, Michael Brochstein

המניה שכמעט כולם הימרו נגדה, והחשבון שהוגש: 5.5 מיליארד דולר

מניית הפארמה שהאנליסטים הימרו נגדה קפצה ב־177% ביום אחד, גררה הפסדים של מיליארדים לשורטיסטים, ואילצה את קרנות הגידור למכור כמה מהמניות הטובות שלהם ● זה קרה בעקבות ניסוי מוצלח בחיסון לסרטן. אבל האם הוא מצדיק עלייה של 30 מיליארד דולר בשווי?

פרופ' מאט אלן / צילום: באדיבות המצולם

המומחה לעסקים משפחתיים מסביר: איך מעבירים אימפריה לדור שלא בנה אותה

מה עושים כשהיורש המיועד פשוט לא מסוגל לקחת פיקוד, ולמה החרדה של דור ההמשך הופכת לנבואה שמגשימה את עצמה? ● לקראת כנס החברות המשפחתיות של גלובס, פרופ' מאט אלן מנפץ את הסטיגמה שלפיה הדור השלישי תמיד הורס את העסק, מסביר למה אקזיט הוא לא כישלון, ומזהיר: חובה להפריד בין ניהול לבעלות

חברת מיטרוניקס / צילום: מיטל וייזברג

הדילמה של 300 חברי קיבוץ יזרעאל והדיבור בחדר האוכל על נפילת מיטרוניקס

החברה בבעלות קיבוץ יזרעאל, שעלתה לתודעה בישראל ובעולם בזכות רובוטים לניקוי בריכות שחייה, נמצאת במשבר הגדול בתולדותיה ● אחרי שהגיעה לשווי שיא של כ־9 מיליארד שקל, כיום מוערך השווי שלה בפחות מ־300 מיליון שקל ● קרן פימי מנהלת מגעים על השקעה בחברה ● חברת קיבוץ לגלובס: "זה פוגע בגאוות היחידה, ידענו להיחלץ ממשברים לא פשוטים"

פועלים מאזור שנגחאי באתר בנייה בישראל. המספרים צפויים לגדול / צילום: Shutterstock

עובדים פלסטינים יצאו, תאילנדים נכנסו: "15 אנשים ישנים בשתי מיטות"

פועלים מתאילנד, הודו, סרי לנקה ושכנותיהן תפסו את מקומם של העובדים מהרשות הפלסטינית - מאז 7 באוקטובר ● בתעשיות השונות מדברים על כוח אדם יעיל וחרוץ, אלא שכשמדובר במאות אלפים, ששהותם הממושכת מצריכה היערכות של דיור ושירותים, לא ברור איך המדינה תעמוד בעומס

נתב''ג, היום / צילום: Ken Whitman

עובדי הנהלה יצטרפו למשמרות בשטח: הצעד החריג של רשות שדות התעופה בעקבות העומסים

רשות שדות התעופה החליטה להחזיר את נתב"ג לשגרה באמצעות תגבור זמני של עובדי מטה והנהלה בשטח ● בנוסף צוין כי נמשך גיוס עובדים לקראת חגי תשרי ● משרד התחבורה הודיע על הקמת ועדת בדיקה חיצונית לבחינת האירועים שהובילו למשבר, בנוסף לוועדה פנימית בהובלתו של מבקר הפנים של הרשות

צילום מסך

כך תגלו מה הצ'אטבוט יודע עליכם

התפוצצות פרשת מלי וליאל יהלומי, שבה ההתכתבויות עם ג'מיני סייעו לגלות את מקום הימצאן - המחישה שוב כמה מידע נצבר עלינו בכלי בינה מלאכותית ● הנה כמה שיטות להחזרת השליטה לידיים

מה שלא נמצא בדוחות: גלובס מגיש לראשונה תמלול של שיחות המשקיעים

לעיתים הכותרות הגדולות של עונת הדוחות לא מסתתרות בעמודים המפרטים את התוצאות הכספיות, אלא דווקא באמירות של הנהלת החברה לאחר הדוחות ● גלובס משיק שירות חדש למנויים: תמלול מלא של שיחות המשקיעים ● וגם: 3 כותרות שהסתתרו השבוע בשיחות הוועידה

ח''כ שמחה רוטמן, אביר קארה / צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

מסתמן: לפחות 93% מהעסקים יוחרגו מחוק תביעות ייצוגיות

ועדת חוקה של הכנסת תדון בשבוע הבא בתיקון לחוק ● לגלובס נודע שהושגה פשרה, שלפיה עסקים המגלגלים עד 9 מיליון שקל בשנה יוחרגו

אירינה טרק / איור: גיל ג'יבלי, צילום: AP עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מעצבת הרהיטים הצעירה שעומדת מאחורי הרחפנים שמכים ברוסיה

בעקבות הפלישה הרוסית, אירינה טרך זנחה את עיצוב הספסלים בקייב והפכה למנכ"לית פייר פוינט, שחתומה על פיתוח רחפנים וטילים שמשנים את מאזן הכוחות באזור ● כך הפכה צעירה פציפיסטית ליצרנית נשק: "לעולם לא הייתי נכנסת לתחום אילולא פלשו למדינה שלי"

מהרן פרוזנפר, הממונה על התקציבים; שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי; שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילומים: יוסי זמיר, דוברות משרד האוצר

בכירים באוצר: הגדלת המיסוי על ההייטקיסטים, הדבר האחרון שצריך עכשיו

בתחילת החודש פורסם כי ברשות המסים בוחנים שינוי במודל מיסוי האופציות לעובדי הייטק ומנהל רשות המסים התבטא בזכות היוזמה ● אלא שכעת מתברר שבכירים במשרד האוצר מתנגדים בתוקף ליוזמה: "הדבר האחרון שאנחנו צריכים עכשיו זה להכביד על ההייטקיסטים"

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: ap, Khalil Hamra

ההסלמה הצבאית של ישראל עם ארדואן עשויה להגיע בגלל המתרחש בטורקיה

המתיחות בין טורקיה וישראל גוברת על רקע התבססות אנקרה בסוריה והאינטרסים שלה באזור  ● לקראת הבחירות בטורקיה, ארדואן עשוי להחריף את הקו האנטי־ישראלי  כדי להסיט תשומת לב מהמשבר הכלכלי ולחזק את מעמדו הפוליטי

שטר כתובה / צילום: אייל פישר

לא יותר מ-360 אלף שקל: הרבנות מגבילה את סכום הכתובה

הרבנות הראשית קבעה לראשונה רף עליון של 360 אלף שקל לכתובה, לצד סכום מינימלי של 36 שקלים ● המהלך נועד לצמצם התחייבויות בסכומים מופרזים, שלעיתים מגיעות לבתי הדין במסגרת הליכי גירושים ● עורכי דין בתחום סבורים כי ההגבלה עשויה דווקא להיטיב עם נשים: "התחייבות ריאלית עשויה להיות משמעותית יותר מהצהרה גרנדיוזית שאין מאחוריה יכולת פירעון"