גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

מלונת דרכים: מה מציעים הפנסיונים לחיות מחמד - וכמה זה עולה?

לפני שתצאו לחופשת הקיץ, חשוב לזכור למצוא גם פיתרון הולם לכלב או לחתול שנשארים מאחור ■"גלובס" בדק מה מציעים הפנסיונים השונים, איפה משמיעים לכלבים מוזיקה קלאסית, והיכן יוכלו לקבל סוויטה עם חצר ריצה

חופשת הקיץ הולכת ומתקרבת ומי שמחזיק הולך על ארבע בביתו נדרש לענות על הצורך להשאיר מאחור את חיית המחמד בידיים בטוחות.

בשנים האחרונות צצו ברחבי הארץ עשרות פנסיונים לכלבים ולחתולים. ההבדלים בין הפנסיונים השונים גדולים, ומכאן גם המצב (הפיזי והנפשי) בו חוזר הכלב מהשהות בפנסיון.

"אין ספק שפנסיון עשוי להיות טראומה לכלב שרגיל להיות בחיק המשפחה, ולכן לפני שמחליטים לאיזה פנסיון לשלוח את הכלב כדאי להגיע פיזית למקום, עם הכלב, ולבדוק את התנאים", אומר הווטרינר ד"ר יחיאל מני.

לדבריו, במידה שמדובר בשהייה חוזרת של הכלב בפנסיון ניתן יהיה לראות לפי התגובות שלו אם החוויות שהוא חווה שם חיוביות. מני גם ממליץ לשים לב לגודל התאים בהם מתאכסנים הכלבים, לאוורורם ולניקיון תאי הכלבים והחצר.

"כלבים בתנאי פנסיון חשופים יותר למחלות ולטפילים ולכן רמת ההיגיינה גם בתוך התאים וגם בסביבה עשויה להיות קריטית". מני ממליץ לנסות ולהתרשם בזמן הביקור ממצבן הפיזי והנפשי של החיות השוהות במקום.

נקודה חשובה נוספת היא חיסונים. לדבריו, חשוב להקפיד על כך שהכלב יגיע לפנסיון מחוסן בחיסונים הרגילים, ולתת לו שבועיים לפני ההגעה לפנסיון חיסון למחלת השעלת המדבקת (שפעת המכלאות). כמו כן, מומלץ לבצע מספר ימים לפני ההגעה טיפול מקיף נגד קרציות, ולשים על צווארו של הכלב קולר נגד קרציות.

ביחס לתזונת הכלב ממליץ מני לבחור במקום שמסכים להאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל, אם כי יש לקחת בחשבון שמרבית הפנסיונים הגדולים אינם מאפשרים זאת. בנוסף, כדאי להותיר בפנסיון את מספר הטלפון של הווטרינר הקבוע של הכלב ולבקש שייצרו עימו קשר בכל מקרה חירום.

בכל הנוגע לחתולים, מני ממליץ להימנע ככל האפשר מלהעביר אותם לפנסיון. "חתול לא דורש טיפול אינטנסיבי, אולם הוא מאוד קשור לטריטוריה שלו וקנאי לה. העברת החתול למספר ימים למקום זר עשויה לגרום לו לטראומה, ולכן הייתי ממליץ לעשות זאת רק במצבים בהם לא ניתן למצוא עבור החתול סידור שיאפשר את השארתו במקומו הטבעי".

בדיקת היצע הפנסיונים מצביעה על כך שמרביתם נמצאים באזור המרכז, ובסמיכות לשדה התעופה. בנוסף, נראה כי בשנים האחרונות קמו לצד הפנסיונים הגדולים והמסחריים גם פנסיונים ביתיים המציעים שירותי שמרטפות למספר קטן של כלבים, בכל זמן נתון.

יתרונם של אלה מתבטא לרוב ביחס האישי שמקבל הכלב ובעובדה שהם מאפשרים להמשיך ולהאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל.

המרכז הישראלי לכלבים, כפר אחים

מה מציעים: חדר מאוורר, חצר אישית בשטח של כ-30 מ"ר לכל כלב, רצפה אנטי בקטריאלית המכוסה בגומי אורטופדי המונעת זעזועים והחלקה, דלתות כניסה אטומות כדי למנוע מהכלב החדש את החוויה של נביחות מקבלי פניו.

בפנסיון יש גם סוויטות שלהן חצר ריצה של כ-100 מ"ר. בפנסיון מאפשרים האכלה במזון שאליו הכלב רגיל. טיולים פעמיים ביום עם רצועה.

מחיר: 60 שקל ליום. הסעת והחזרת הכלב מאזור המרכז תמורת 65 שקל לכל כיוון.

בית ארז - משפחת מילטין: משמר השבעה

מה מציעים: בית ההארחה לכלבים ממוקם בחצר ביתה של משפחת מילטין ומנוהל על-ידי בני הבית. הכלבים במקום זוכים ליחס ביתי, לליטוף ולסירוק. כמו כן יוצאים הכלבים לטיולים פרטיים בחצר.

במקום מבטיחים לשמור על קשר עם בעלי הכלב בזמן החופשה. הכלבים מוזנים במזון "רויאל קנין" המותאם לצרכיהם. בימים אלה נבנה גם פנסיון מפואר לחתולים.

מחיר: 60 שקל ליום.

כלביית בני ציון

מה מציעים: הפנסיון כולל 52 חדרים מרווחים עם תא שינה מרוצף קרמיקה לכל כלב, וחצר משותפת. כלבים יוצאים לחצר בקבוצות, שלוש פעמים ביום, ישנה הפרדה בין הזכרים. קיימת אפשרות העברה והחזרת כלבים.

הפנסיון לחתולים כולל 10 תאי מגורים בחדר ממוזג ומחומם, וכן פינות משחקים, קיר טיפוס וצעצועים מגוונים. חתולים משוחררים לסירוגין בחלל החדר.

מחיר: עד 10 ימים 60 שקל ליום, מעל 10 ימים: 55 שקל ליום, מעל 20 יום: 48 שקל ליום. הסעה: 100-150 שקל לכל כיוון, תלוי במיקום.

חתולים: 40 שקל ליום.

חוות הדוד משה: כפר טרומן

מה מציעים: תאים בגודל 36 מ"ר (קיימות סוויטות כפולות של 72 מ"ר) במרווחים גדולים. כל יחידה כוללת חדר שינה וחצר פרטית מקורה ומרוצפת. במרכז החווה מדשאה של 2 דונם.

צוות המטפלים מטפל בכלבים בכל יום עד 20.00. החווה כולה מטופלת באופן סדיר וקבוע נגד פרעושים וקרציות. הכלבים מוזנים במזון סופר פרימיום מותאם אישית לכלב.

מחיר: 60 שקל ליום לכלב בוגר. (מעל ל-10 ימים ניתנת הנחה. לכלב עם צרכים מיוחדים כמו האכלות תכופות ישנה תוספת למחיר).

כלביית אפיקים

מה מציעים: זכרים ונקבות מתגוררים יחד בתאים עם חצר משותפת. התאים כוללים בקרת טמפרטורה אוטומטית, חיפוי קרמיקה מלא. 24 שעות לפני חזרת הכלב לבעליו הוא נכנס לבדיקה וטרינרית מקיפה ולרחצה. הזנה במזון המסופק במקום.

במקום מופעל פנסיון מיוחד לכלבים זעירים הכולל תנאים מיוחדים, מזון מיוחד ומוסיקה קלאסית במשך שעות היום.

מחיר: 55 שקל ליום.

בדרך לאילת

מה מציעים: על כביש הערבה, מתאים לנופשים באילת. לכל כלב חדר משלו ומוליך פרטי, שני טיולים יומיים ברצועה, בקרת אקלים בתא, שעות פעילות עד 22.00. הזמנת מקום באמצעות אתר האינטרנט.

מחיר: 30 שקל ליום.

אצל הדודה והדוד

מה מציעים: פנסיון בבית פרטי ברמת השרון. מקבלים עד 3 כלבים בו זמנית.

הכלבים חיים וישנים בבית, השגחה וטיפול של מאלף כלבים 24 שעות ביממה. ניתן לשלב גם אילוף בתשלום נוסף. הזנה במזון המסופק במקום.

מחיר: 100 שקל ליום.

נעמי השמרכלבית

מה מציעים: בין הפנסיונים הבודדים בירושלים. הכלבים נמצאים בבית פרטי עם חצר גדולה ומגודרת מוצפת שמש. לפחות שעה וחצי ביום של טיול או פעילות גופנית. הכלבים ישנים בתוך הבית. האכלה במזון המקורי של הכלב.

מחיר: 85 שקל ליום.

כלבים

עוד כתבות

אפקט הבחירות בבורסה / אילוסטרציה: שלומי יוסף

ההיסטוריה מלמדת: איך מגיבה הבורסה בבוקר שאחרי הבחירות?

מחקר חדש של הבורסה לניירות ערך בחן את התנהגות מדדי ת"א-35 ות"א-125 בעשר מערכות הבחירות האחרונות ● הממצאים חושפים דפוס מפתיע: אופטימיות ראשונית, ירידות בשבוע הראשון, ועליות בממוצע של 1.7% בתום חודש ● וגם: למה התנודתיות מזנקת בעד 45%, ומה ההמלצה למשקיעים לטווח ארוך?

מצביעה בקלפי, היום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

באירופה מדברים על דמוקרטיה, בעולם הערבי לא מצפים לשינוי

כותרות העיתונים בעולם: בעוד בתקשורת האירופית ממסגרים את הקלפיות כמשאל עם על אופייה של המדינה וטבח ה-7 באוקטובר, בארה"ב מנתחים את ההשלכות הכלכליות של המלחמה, ובעיתונות הערבית משוכנעים שזהות רה"מ לא תביא שום תפנית בסוגיה הפלסטינית • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות חדות בסיום המסחר: ת"א 35 זינק ב-2% בהובלת מניות השבבים

מדד ת"א 35 זינק ב-2% בהובלת סקטור הטכנולוגיה ● פאלו אלטו טסה והובילה את המסחר ● אאורה נפלה בעקבות עסקת הענק לרכישת בית בכפר, מניית חברת הדיור המוגן המריאה ● מניית טאואר חזרה למקום השישי בטבלת שווי השוק המקומית ● מניית שטראוס נפלה חרף הפרסום על רווח ההון הצפוי ● בשוק המט"ח: הדולר המשיך להיחלש ונסחר סביב 3.08 שקלים

אילוסטרציה: Shutterstock

קיבלתם טלפון מאיזנקוט וגם מגוטליב? כך עובדת תעשיית הספאם הפוליטי

השיחות המוקלטות וההודעות הפוליטיות שהיוו מרכיב מרכזי בתעמולת הבחירות הן רק החלק הגלוי של תעשייה טכנולוגית, הכוללת מערכות חיוג אוטומטיות, תוכנות לניהול בוחרים ומאגרי מידע ● אז איך המפלגות בוחרות למי להתקשר, מה קורה עם המידע, וכמה עולה לתפעל קמפיין?

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

מיקרוסופט במהלך התייעלות ענק: תציע פרישה מרצון ל-60 אלף עובדים

ענקית הטכנולוגיה מציעה לעובדים בארבע מדינות חבילות פרישה, בניסיון לצמצם עלויות ולהתאים את כוח האדם לעידן הבינה המלאכותית ● במסגרת המהלך, מדובר בהצעה לכ-26% מכלל עובדי החברה בעולם ● ביולי האחרון נענו כשליש מהעובדים להצעת פרישה דומה בהיקף נמוך יותר, אך כעת בחברה מעריכים כי הפעם שיעור ההיענות יהיה נמוך משמעותית ● התוכנית אינה כוללת את ישראל

מימין לשמאל: עו''ד גיורא ארדינסט יו''ר המשרד ושותף מייסד, ליאור אורן שותף מנהל, עו''ד אודי שניידר, רעות גן מנכ''לית, עו''ד דוני טולידאנו, יו''ר האקזקוטיבה / צילום: אייל טואג

משרד עורכי הדין צמח שניידר הוותיק מתפצל אחרי 19 שנים

אחרי כמעט שני עשורים, משרד עורכי הדין צמח שניידר מתפצל, ושני המשרדים הקולטים מרחיבים את תחומי הפעילות שלהם ● עמית פולק מטלון יחזק את מחלקות ההייטק והמיסוי, ואילו בארדינסט בן נתן טולידאנו תוקם מחלקת תחבורה ורכב בהובלת עו"ד אהוד שניידר

גיא מינרבי, מנכ''ל קלאסיק ואחד ממייסדי החברה / צילום: אייל טואג

"השוק שלנו הוא הבטחה ענקית אבל לא לבעלי לב חלש": המנכ"ל שמכר חברה ב-2.2 מיליארד דולר מדבר

ניר מינרבי, מנכ"ל ואחד ממייסדי חברת המחשוב הקוונטי קלאסיק, הודה כי החברה שקלה לצאת להנפקה בניו יורק או לעשות מיזוג ספאק - עד שהחלו הדיונים עם אינטל, שהסתיימו בעסקת רכישה בהיקף של 2.2 מיליארד דולר שנחתמה אתמול ● מינרבי ציין כי כלל העובדים בחברה יעברו כעת לאינטל, והכריז: "העסקה הזו היסטורית"

ארגזי קלפי לקראת הבחירות / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

איך גשם משפיע על הצבעה, וכמה פתקים אפשר לשים במעטפה?

הפתק הלבן הוא לא מחאה, הסעיף בחוק שקובע את צבע המעטפה, היכן התחבורה הציבורית בחינם, ופרק הזמן שיכול לעבור עד שיפורסמו התוצאות הרשמיות • 11 עובדות על יום הבחירות שאולי לא הכרתם • המשרוקית של גלובס

דיזנגוף סנטר / צילום: אלכס קפלן

האם מבצעי יום הבחירות יזניקו את מחזור המכירות של אוקטובר?

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידות בשבוע החולף ועל אוקטובר כחודש מתון, אך בחברה מדברים על "התעוררות" אפשרית של הציבור ביום השבתון של הבחירות

חברת קלאסיק / צילום: אייל טואג

עסקת הקוונטום הגדולה אי-פעם: אינטל קונה את קלאסיק הישראלית ב-2.2 מיליארד דולר

העסקה שמסמנת את כניסת ענקיות הטכנולוגיה למרוץ הקוונטי מציבה במרכז את הסטארט-אפ הישראלי שפיתח מערכת הפעלה למחשבים קוונטיים ● קלאסיק משמשת מאות לקוחות אקדמיים ועשרות חברות, בהן BMW ו-HSBC, וכעת היא תהפוך למרכז הפיתוח הקוונטי של אינטל ● הקרנות אנטרי קפיטל ו-Team8, וכן הפניקס והמייסדים צפויים להרוויח מהאקזיט מיליוני עד מאות מיליוני דולרים

ניר מינרבי, אמיר נוה ויהודה נוה. מייסדי חברת קלאסיק / צילום: אייל טואג

מייסדי קלאסיק, אב ובנו, יקבלו כ-200 מיליון דולר מעסקת הענק. וכמה ירוויחו העובדים?

מאחורי רכישת קלאסיק הישראלית ב-2.2 מיליארד דולר, עליה הודיעה אינטל אמש, מסתתרים כמה סיפורים מדהימים: ההשקעה הראשונית של מנכ"ל אינטל שכעת רוכש את החברה, הרווח של יהודה ואמיר נווה, אב ובנו שנמנים עם מייסדי החברה, וכמה יקבלו העובדים?

מדד S&P 500 / צילום: Shutterstock

טעות לעולם חוזרת: הישראלים ברחו ממנו, ואז התחיל הראלי

אחרי שפדיונות הענק ממדד S&P 500 הגיעו ל-33 מיליארד שקל בשנה החולפת, בחודשיים האחרונים הצבירה בו חזרה להיות חיובית ● בגופי הגמל מזהים בלימה בהסטת ההשקעות לישראל וזליגה מחודשת למדדים הזרים, אבל עדיין מסייגים: "מוקדם לקרוא לזה קאמבק"

פלאביו בולסונארו / צילום: ap, Silvia Izquierdo

אחרי ההפסד בבחירות: דיווחים שבולסונארו נמלט לארה"ב

המשטרה הפדרלית מנסה לאתר את הסנאטור ואיש הימין שהפסיד בבחירות לנשיאות ללואיז אינסיו לולה דה סילבה ● לאחר שלא מסר את דרכונו בהתאם להוראת בית המשפט העליון, הרשויות ביטלו אותו ● בארגנטינה טוענים כי אין תיעוד לכניסתו למדינה, ואנשיו מסרבים לחשוף היכן הוא נמצא או אומרים שאינם יודעים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

הבורסה אישרה: אופציות ליו"ר ולמנכ"ל והלוואת שימור של מיליונים

האסיפה הכללית של הבורסה אישרה הענקת אופציות ליו"ר יוג'ין קנדל ולמנכ"ל איתי בן זאב ● בנוסף, אושרה לבן זאב הלוואת שימור של 3.5 מיליון שקל, שנועדה לעודד את הישארותו בתפקיד, אך תנאי ההחזר שלה לא פורטו בדיווח

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

יספיק כדי להיכנס לכנסת? הפוליטיקאי שתרם לעצמו 744 אלף שקל

שר הכלכלה ניר ברקת השקיע 744 אלף שקל מכיסו בקמפיין הפריימריז בליכוד - סכום הגבוה כמעט פי שניים מתקרת ההוצאות למועמד מכהן ● למרות זאת הוא דורג רק במקום ה-15 בפריימריז ושובץ במקום ה-24 ברשימה לכנסת

מצביעים בירושלים / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

ועדת הבחירות: "אין הצדקה להארכת שעות ההצבעה"; הקלפיות ייסגרו בשעה 22:00

יום הבחירות לכנסת ה-26: כמעט 5 מיליון ישראלים הצביעו ברחבי הארץ עד השעה 18:00, כ-66.7 אחוזי הצבעה ● ועדת הבחירות המרכזית קבעה: הקלפיות יסגרו כמתוכנן ב-22:00 ● הופצו הנחיות להקלה על העומסים בקלפיות ● השקל מתחזק מול הדולר בניגוד למגמה בעולם ● 35 מפלגות מתמודדות על קולותיהם של 7.3 מיליון בעלי זכות בחירה ● כ-12,018 קלפיות פרוסות ברחבי הארץ ופועלות בין השעות 7:00-22:00 ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הנאסד"ק קופץ במעל 1%; מניות השבבים ממשיכות לטפס

ה-S&P 500 מתקדם בכ-0.7% ● מניות ה-AI ממשיכות במומנטום החיובי שלהן לאחר התשקיף של אנת'רופיק ● מחירי הנפט רושמים ירידות ● נעילה מעורבת באירופה ● מנכ"ל ברודקום התערב אישית כדי להשלים עסקת חוב של 63 מיליארד דולר לאנתרופיק ● וגם - הבום שמזכיר את בועת הנדל"ן: הניו יורק טיימס מזהיר מפני משבר פיננסי

עמית רוזנצוויג, מנהל השקעות בבית ההשקעות תמיר פישמן / צילום: באדיבות תמיר פישמן

מנהל ההשקעות שמסמן מניה אחת שתזנק ב־50% "בחישוב שמרני"

כשעמית רוזנצוויג, מנהל השקעות מתמיר פישמן, מסתכל על הבורסה המקומית, הוא מחפש הזדמנויות ספציפיות, "כי מניות בודדות סוחבות את המדדים הגדולים" ● הוא לא שותף לחששות מבועה בוול סטריט: "השוק לא יקר" ● ואוהב מאוד את מניית השבבים פריורטק

שי אהרונוביץ', מנכ''ל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

מיליארדי שקלים ממתינים ברשות המסים: כך תממשו את זכאותכם עד סוף השנה

ב־1 בינואר תתיישן שנת המס 2020 ואיתה הזכות לדרוש החזרים ● ברשות המסים מדווחים כי כ־90% מהבקשות מסתיימות בהחזר כספי בפועל, בתוספת ריבית והצמדה כחוק ● מי עשוי להיות זכאי, ממה מומלץ להיזהר, ואיך בודקים את הזכאות בבטחה לפני הגשת הדוח?

ניר מינרבי, אמיר נוה ויהודה נוה. מייסדי חברת קלאסיק / צילום: אייל טואג

בהשקעה של 1.5 מיליארד שקל: התוכנית הלאומית לקידום המחשוב הקוונטי נחשפת

לאחר רכישת הענק של חברת המחשוב הקוונטי הישראלית קלאסיק על ידי אינטל, ברשות החדשנות מאיצים את התוכנית הממשלתית הלאומית בתחום בהיקף של 1.5 מיליארד שקל ● המהלך כולל השקעות ענק דרך מטה ה־AI הלאומי והכרזה קרובה על מכרז המחשוב הקוונטי