גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

מלונת דרכים: מה מציעים הפנסיונים לחיות מחמד - וכמה זה עולה?

לפני שתצאו לחופשת הקיץ, חשוב לזכור למצוא גם פיתרון הולם לכלב או לחתול שנשארים מאחור ■"גלובס" בדק מה מציעים הפנסיונים השונים, איפה משמיעים לכלבים מוזיקה קלאסית, והיכן יוכלו לקבל סוויטה עם חצר ריצה

חופשת הקיץ הולכת ומתקרבת ומי שמחזיק הולך על ארבע בביתו נדרש לענות על הצורך להשאיר מאחור את חיית המחמד בידיים בטוחות.

בשנים האחרונות צצו ברחבי הארץ עשרות פנסיונים לכלבים ולחתולים. ההבדלים בין הפנסיונים השונים גדולים, ומכאן גם המצב (הפיזי והנפשי) בו חוזר הכלב מהשהות בפנסיון.

"אין ספק שפנסיון עשוי להיות טראומה לכלב שרגיל להיות בחיק המשפחה, ולכן לפני שמחליטים לאיזה פנסיון לשלוח את הכלב כדאי להגיע פיזית למקום, עם הכלב, ולבדוק את התנאים", אומר הווטרינר ד"ר יחיאל מני.

לדבריו, במידה שמדובר בשהייה חוזרת של הכלב בפנסיון ניתן יהיה לראות לפי התגובות שלו אם החוויות שהוא חווה שם חיוביות. מני גם ממליץ לשים לב לגודל התאים בהם מתאכסנים הכלבים, לאוורורם ולניקיון תאי הכלבים והחצר.

"כלבים בתנאי פנסיון חשופים יותר למחלות ולטפילים ולכן רמת ההיגיינה גם בתוך התאים וגם בסביבה עשויה להיות קריטית". מני ממליץ לנסות ולהתרשם בזמן הביקור ממצבן הפיזי והנפשי של החיות השוהות במקום.

נקודה חשובה נוספת היא חיסונים. לדבריו, חשוב להקפיד על כך שהכלב יגיע לפנסיון מחוסן בחיסונים הרגילים, ולתת לו שבועיים לפני ההגעה לפנסיון חיסון למחלת השעלת המדבקת (שפעת המכלאות). כמו כן, מומלץ לבצע מספר ימים לפני ההגעה טיפול מקיף נגד קרציות, ולשים על צווארו של הכלב קולר נגד קרציות.

ביחס לתזונת הכלב ממליץ מני לבחור במקום שמסכים להאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל, אם כי יש לקחת בחשבון שמרבית הפנסיונים הגדולים אינם מאפשרים זאת. בנוסף, כדאי להותיר בפנסיון את מספר הטלפון של הווטרינר הקבוע של הכלב ולבקש שייצרו עימו קשר בכל מקרה חירום.

בכל הנוגע לחתולים, מני ממליץ להימנע ככל האפשר מלהעביר אותם לפנסיון. "חתול לא דורש טיפול אינטנסיבי, אולם הוא מאוד קשור לטריטוריה שלו וקנאי לה. העברת החתול למספר ימים למקום זר עשויה לגרום לו לטראומה, ולכן הייתי ממליץ לעשות זאת רק במצבים בהם לא ניתן למצוא עבור החתול סידור שיאפשר את השארתו במקומו הטבעי".

בדיקת היצע הפנסיונים מצביעה על כך שמרביתם נמצאים באזור המרכז, ובסמיכות לשדה התעופה. בנוסף, נראה כי בשנים האחרונות קמו לצד הפנסיונים הגדולים והמסחריים גם פנסיונים ביתיים המציעים שירותי שמרטפות למספר קטן של כלבים, בכל זמן נתון.

יתרונם של אלה מתבטא לרוב ביחס האישי שמקבל הכלב ובעובדה שהם מאפשרים להמשיך ולהאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל.

המרכז הישראלי לכלבים, כפר אחים

מה מציעים: חדר מאוורר, חצר אישית בשטח של כ-30 מ"ר לכל כלב, רצפה אנטי בקטריאלית המכוסה בגומי אורטופדי המונעת זעזועים והחלקה, דלתות כניסה אטומות כדי למנוע מהכלב החדש את החוויה של נביחות מקבלי פניו.

בפנסיון יש גם סוויטות שלהן חצר ריצה של כ-100 מ"ר. בפנסיון מאפשרים האכלה במזון שאליו הכלב רגיל. טיולים פעמיים ביום עם רצועה.

מחיר: 60 שקל ליום. הסעת והחזרת הכלב מאזור המרכז תמורת 65 שקל לכל כיוון.

בית ארז - משפחת מילטין: משמר השבעה

מה מציעים: בית ההארחה לכלבים ממוקם בחצר ביתה של משפחת מילטין ומנוהל על-ידי בני הבית. הכלבים במקום זוכים ליחס ביתי, לליטוף ולסירוק. כמו כן יוצאים הכלבים לטיולים פרטיים בחצר.

במקום מבטיחים לשמור על קשר עם בעלי הכלב בזמן החופשה. הכלבים מוזנים במזון "רויאל קנין" המותאם לצרכיהם. בימים אלה נבנה גם פנסיון מפואר לחתולים.

מחיר: 60 שקל ליום.

כלביית בני ציון

מה מציעים: הפנסיון כולל 52 חדרים מרווחים עם תא שינה מרוצף קרמיקה לכל כלב, וחצר משותפת. כלבים יוצאים לחצר בקבוצות, שלוש פעמים ביום, ישנה הפרדה בין הזכרים. קיימת אפשרות העברה והחזרת כלבים.

הפנסיון לחתולים כולל 10 תאי מגורים בחדר ממוזג ומחומם, וכן פינות משחקים, קיר טיפוס וצעצועים מגוונים. חתולים משוחררים לסירוגין בחלל החדר.

מחיר: עד 10 ימים 60 שקל ליום, מעל 10 ימים: 55 שקל ליום, מעל 20 יום: 48 שקל ליום. הסעה: 100-150 שקל לכל כיוון, תלוי במיקום.

חתולים: 40 שקל ליום.

חוות הדוד משה: כפר טרומן

מה מציעים: תאים בגודל 36 מ"ר (קיימות סוויטות כפולות של 72 מ"ר) במרווחים גדולים. כל יחידה כוללת חדר שינה וחצר פרטית מקורה ומרוצפת. במרכז החווה מדשאה של 2 דונם.

צוות המטפלים מטפל בכלבים בכל יום עד 20.00. החווה כולה מטופלת באופן סדיר וקבוע נגד פרעושים וקרציות. הכלבים מוזנים במזון סופר פרימיום מותאם אישית לכלב.

מחיר: 60 שקל ליום לכלב בוגר. (מעל ל-10 ימים ניתנת הנחה. לכלב עם צרכים מיוחדים כמו האכלות תכופות ישנה תוספת למחיר).

כלביית אפיקים

מה מציעים: זכרים ונקבות מתגוררים יחד בתאים עם חצר משותפת. התאים כוללים בקרת טמפרטורה אוטומטית, חיפוי קרמיקה מלא. 24 שעות לפני חזרת הכלב לבעליו הוא נכנס לבדיקה וטרינרית מקיפה ולרחצה. הזנה במזון המסופק במקום.

במקום מופעל פנסיון מיוחד לכלבים זעירים הכולל תנאים מיוחדים, מזון מיוחד ומוסיקה קלאסית במשך שעות היום.

מחיר: 55 שקל ליום.

בדרך לאילת

מה מציעים: על כביש הערבה, מתאים לנופשים באילת. לכל כלב חדר משלו ומוליך פרטי, שני טיולים יומיים ברצועה, בקרת אקלים בתא, שעות פעילות עד 22.00. הזמנת מקום באמצעות אתר האינטרנט.

מחיר: 30 שקל ליום.

אצל הדודה והדוד

מה מציעים: פנסיון בבית פרטי ברמת השרון. מקבלים עד 3 כלבים בו זמנית.

הכלבים חיים וישנים בבית, השגחה וטיפול של מאלף כלבים 24 שעות ביממה. ניתן לשלב גם אילוף בתשלום נוסף. הזנה במזון המסופק במקום.

מחיר: 100 שקל ליום.

נעמי השמרכלבית

מה מציעים: בין הפנסיונים הבודדים בירושלים. הכלבים נמצאים בבית פרטי עם חצר גדולה ומגודרת מוצפת שמש. לפחות שעה וחצי ביום של טיול או פעילות גופנית. הכלבים ישנים בתוך הבית. האכלה במזון המקורי של הכלב.

מחיר: 85 שקל ליום.

כלבים

עוד כתבות

איזה אצטדיון כדורגל בארץ הוא היחיד הקרוי על שם אישה? / צילום: Shutterstock

המרמה בליגת העל בכדורגל: בין העצורים - בעלי עירוני טבריה

ארבעה בעלי תפקידים בקבוצת הכדורגל עירוני טבריה - בהם הבעלים אריה קלמנזון, המאמן ואשת הכספים - נעצרו הבוקר בחשד לעבירות כלכליות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ● במסגרת החקירה נתפסו רכבי יוקרה ונדל"ן, ובימים הקרובים צפויים להיחקר עשרות שחקני עבר והווה בחשד לעבירות מס, מרמה והלבנת הון

הנפקת IdentifAI בבורסת אוסטרליה / צילום: באדיבות החברה

מניית האבחון הגנטי שקפצה באוסטרליה: "קשה לגייס בישראל כסף לביומד"

IdentifAI המפתחת בדיקה לאבחון גנטי בשבוע התשיעי להריון, גייסה כ–7 מיליון דולר באוסטרליה ● מאז ההנפקה בשבוע שעבר עלתה המניה ב–86%

זירת המסחר בבורסת ניו יורק / צילום: ap, Ted Shaffrey

מפולת השבבים בוול סטריט: 2 טריליון דולר נמחקו בשבוע, והפארמה הפכה לאי של יציבות

האופוריה סביב הבינה המלאכותית התנגשה השבוע במציאות של שערי הריבית ועלויות המימון, ומחקה כ–2 טריליון דולר משווי חברות השבבים בארה"ב ● בזמן שמהמרי השורט גרפו למעלה מ–32 מיליארד דולר על הנייר, הפאניקה זלגה גם למניות התוכנה והסייבר ● המשקיעים מצאו מקלט מפתיע: ענקיות התרופות, ששברו שיאים

מלון גלי כנרת / צילום: יח''צ - רוני בלחסן

ניצחון לישראל קנדה: ביה"ד קבע כי רשות המסים חרגה מסמכותה כששללה פיצוי ממלון גלי כנרת

בית הדין לענייני פיצוי נזק עקיף קיבל את הערר של חברת ישראל קנדה וקבע כי רשות המסים חרגה מסמכותה כאשר שללה מהחברה את הזכאות לפיצוי בגין נזקי מלחמת "חרבות ברזל"

אייל שינה, סמנכ״ל ההשקעות בפסטרנק שהם / צילום: יח״צ פסטרנק שהם

החסכונות של הישראלים חשופים למניות יותר מאי פעם. האם הסיכון עלול להתממש?

ב־15 השנים האחרונות החשיפה למניות במסלול הכללי בקרנות ההשתלמות זינקה לכ־52%, ומגמה דומה נרשמה בפנסיה ● כעת, כשבשווקים חוששים ממפולת, חלק מהמומחים מזהירים שמדובר בהימור מסוכן, בעוד אחרים משוכנעים: גם אם הקריסה תגיע, עדיף להישאר במניות

חוות שרתים (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

רשות החשמל קבעה: אלו המגבלות שיוטלו על חוות שרתים

מליאת רשות החשמל קבעה כי כל חוות שרתים חדשה תוגבל ל־200 מגה־וואט, בעוד שסך החיבורים לענף יוגבל ל־1,300 מגה־וואט ● הקריטריונים לחלוקה גיאוגרפית ולהעדפת יזמים עם ייצור עצמי ייקבעו בהמשך בשימוע ציבורי

תצוגת הטסלה המעופפת בטקסס / צילום: Reuters

מקדמה של 176 אלף שקל: התנאים להגעת הטסלה המעופפת לישראל

הצגת הרודסטר של טסלה, כשהיא מתהפכת 180 מעלות באוויר, היממה את העולם ● מה תהיה העלות של הגרסה המתקדמת ביותר, הקשיים ברגולציה, ואיך ניתן להזמין את הרכב כבר מעכשיו?

משכנתא / איור: Shutterstock

למרות חגי תשרי: היקף המשכנאות בספטמבר - 8.66 מיליארד שקל

היקף המשכנתאות באוקטובר צפוי לעלות, בין היתר בשל בקשות שהטיפול בהן נדחה בעקבות החגים ● עלייה של 12% בהיקף המשכנתאות לדיור נרשמה מתחילת השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והיקפן הכולל הגיע ל-88.3 מיליארד שקל ● הלוואות הבלון והבולט ממשיכות לרדת באיטיות ומהוות כ-13% מסך המשכנתאות

ברק רוזן וצחי ארבוב / צילום: איל יצהר, אלכס פרגמנט

ישראל קנדה התכווצה: מהמיזוג הגדול של ענף הנדל"ן התאדו כ-3 מיליארד שקל

החולשה בשוק דירות היוקרה, ובת"א בפרט, גובה מחיר מעסקת השנה בנדל"ן: מיזוג ישראל קנדה–אקרו משקף כעת שווי של כ–7 מיליארד שקל לחברה המאוחדת, לאחר שהרוכשת איבדה מעל לשליש משווייה ● בנוסף, חלק מהתשלום המזומן לבעלי השליטה באקרו נדחה לסוף 2027

רעול-פנים באזור שבו מתנחלים תקפו פלסטינים ודיפלומטיים באיו''ש / צילום: ap

פורום הכלכלנים: הטרור היהודי יגרום לנזק מאקרו משמעותי

הפורום, הכולל אנשי כלכלה בכירים במגזר הציבורי לשעבר ובאקדמיה, פרסם  מכתב המתריע מפני נזק משמעותי לכלכלת ישראל במקרה של סנקציות אירופיות, כמו גם עלייה ביוקר המחיה וקושי לעשות עסקים בישראל - זאת בעקבות התרחבות הטרור היהודי והבנייה בהתנחלויות

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה״ב דונלד טראמפ בבית הלבן, ארכיון / צילום: מעיין טואף / לע״מ

טראמפ מביע תמיכה בנתניהו: "אם לישראל יהיה מנהיג אחר אמריקה תצטרך לבצע את העבודה בעצמה"

אחרי שבמשך שבועות ארוכים נמנע הנשיא מלהביע תמיכה באחד המועמדים - פרסם הנשיא פוסט תמיכה ברה"מ ● הוא מציין את הפעולות של נתניהו נגד איראן: "אם לישראל יהיה מנהיג אחר - אמריקה תצטרך לעשות את העבודה בעצמה" ● הוא מכנה אותו "אמיץ" ו"מבריק": "זה השותף שארה"ב דורשת" ● נתניהו הודה לו "על התמיכה והעבודה המשותפת"

הנפקת ורוניס בנאסד''ק / צילום: נאסד''ק OMX

ורוניס מצטרפת לשנה היסטורית בסייבר הישראלי. מי תהיה האקזיט הגדול הבא?

4 עסקאות ענק נחתמו השנה למכירת חברות סייבר ישראליות, בסכום מצטבר של יותר מ־71 מיליארד דולר ● האחרונה שבהן דווחה בסוף השבוע האחרון – מכירת ורוניס לחברת proofpoint ● בשוק מעריכים שתור הזהב של הסייבר הישראלי עוד לפנינו, ומנסים לסמן את האקזיט הבא

שחר צפריר, שותף מנהל בקרן TLV Partners / צילום: עומר הכהן

המשקיע גילה: חברה ישראלית השתמשה בטלוויזיה שלו במשך שנתיים

משחק חינמי שאחד מילדיו של שחר צפריר הוריד לטלוויזיה בסלון אפשר לחברת ברייט דאטה הישראלית להשתמש בחיבור האינטרנט שלו במשך כשנתיים, גם כשהמכשיר לא היה בשימוש ● צפריר מספר לגלובס כיצד גילה את הפעילות בעזרת קלוד, ומדוע הופתע מהקשר לחברה שבה השקיעה בעבר הקרן שבה עבד ● מנכ"ל ברייט דאטה, אור לנצ'נר: "אנחנו לא רואים שום דבר שקורה במכשיר"

אסף חרל''פ, יו''ר כלמוביל / צילום: כלמוביל

אירוע הסייבר בכלמוביל נמשך כבר חמישה ימים, והפעילות טרם שבה במלואה

למרות שמערכי השירות והמכירה ממשיכים לפעול, חלק ממערכות המחשוב של קבוצת כלמוביל טרם שבו לפעילות מלאה

אייל פסו, תומר וינגרטן, יוס (יוסף) שירן / צילום: גאוזי, יח''צ, עינת לברון

מחיקת ערך של 98% בשנתיים וחצי: גלגל ההצלה האחרון של גאוזי

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע • חברת הסייבר של תומר וינגרטן ירדה ביום שישי בצל גיוס אג"ח של 1.25 מיליארד דולר וחשש להתקררות הסקטור ● מניית גאוזי איבדה כ-98% מהנפקתה, כעת המנכ"ל איל פסו מוביל הזרמת 7 מיליון דולר כדי להשאיר את החברה באוויר ● גם: הקרע בגרעין השליטה הפיל את מניית אבן קיסר

בדיקת דם / צילום: Shutterstock

בית החולים קפלן: חשד כי נלקחו תרומות דם ממטופלים למחקר ללא הסכמתם

ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי הושעה מתפקידו עד לבירור החשדות למעורבותו ולמעורבות רופאים נוספים ● לפי החשד, נלקחו ממטופלים דגימות דם למחקר ללא הסכמתם, והם טרם עודכנו על כך ● בית החולים פנה למשטרה ועדכן את משרד הבריאות

אילוסטרציה: Shutterstock

כולם רוצים לקחת ביס: כך מרוויחים מנהלי האופציות מהאקזיטים של עובדי ההייטק

מהאקזיטים של עובדי ההייטק בישראל נהנות גם חברות נאמנות, המנהלות את התגמול ההוני שלהם ● הללו גובות עמלות נאות בעת המכירה, ולאחריה מנסות לפתות את המיליונרים החדשים לרכוש שירותים פיננסיים נוספים ● חנה הולנדר, המצטרפת החדשה לתחום לצד בנק לאומי: "עם ה-AI נוכל להציע מוצר ברמה אחרת"

ישי פולברמכר / צילום:  צילום פרטי

יש לו 9 שנים להגיע למיליון שקל בתיק, והוא לא בונה על פרישה מוקדמת

ישי פולברמכר, בן 31, גילה את שוק ההון לפני כשש שנים, אז הכניס את חסכונותיו למדדים ושכח מהם ● בשנה וחצי האחרונות התחיל להתעמק בהשקעות, אבל אין לו אשליה שהתשואה - 72% עד היום, תאפשר לו פרישה מוקדמת ● המשקיעים החדשים

כבישים פקוקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

כביש 4 נפתח לתנועה, אך עדיין ישנם עמוסים באזור

חרדים קיצוניים מהפלג הירושלמי חסמו את כביש 4, במחלף יבנה, לשני הכיוונים ● אחרי שעה הכביש נפתח לתנועה, אך עדיין קיים עומס ממחלף אשדוד

קלפי / צילום: שלומי יוסף

הרווח של המפלגות הגדולות וכוח הסכם העודפים: כך מחולקים המנדטים בבחירות

למה הסכמי העודפים כל־כך חשובים, ומה עומד מאחורי השיטה המתמטית הסבוכה לחלוקת המנדטים? ● לקראת ההליכה לקלפיות, עשינו סדר בחישובים שיעצבו את פני המדינה בשנים הקרובות