גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מלונת דרכים: מה מציעים הפנסיונים לחיות מחמד - וכמה זה עולה?

לפני שתצאו לחופשת הקיץ, חשוב לזכור למצוא גם פיתרון הולם לכלב או לחתול שנשארים מאחור ■"גלובס" בדק מה מציעים הפנסיונים השונים, איפה משמיעים לכלבים מוזיקה קלאסית, והיכן יוכלו לקבל סוויטה עם חצר ריצה

חופשת הקיץ הולכת ומתקרבת ומי שמחזיק הולך על ארבע בביתו נדרש לענות על הצורך להשאיר מאחור את חיית המחמד בידיים בטוחות.

בשנים האחרונות צצו ברחבי הארץ עשרות פנסיונים לכלבים ולחתולים. ההבדלים בין הפנסיונים השונים גדולים, ומכאן גם המצב (הפיזי והנפשי) בו חוזר הכלב מהשהות בפנסיון.

"אין ספק שפנסיון עשוי להיות טראומה לכלב שרגיל להיות בחיק המשפחה, ולכן לפני שמחליטים לאיזה פנסיון לשלוח את הכלב כדאי להגיע פיזית למקום, עם הכלב, ולבדוק את התנאים", אומר הווטרינר ד"ר יחיאל מני.

לדבריו, במידה שמדובר בשהייה חוזרת של הכלב בפנסיון ניתן יהיה לראות לפי התגובות שלו אם החוויות שהוא חווה שם חיוביות. מני גם ממליץ לשים לב לגודל התאים בהם מתאכסנים הכלבים, לאוורורם ולניקיון תאי הכלבים והחצר.

"כלבים בתנאי פנסיון חשופים יותר למחלות ולטפילים ולכן רמת ההיגיינה גם בתוך התאים וגם בסביבה עשויה להיות קריטית". מני ממליץ לנסות ולהתרשם בזמן הביקור ממצבן הפיזי והנפשי של החיות השוהות במקום.

נקודה חשובה נוספת היא חיסונים. לדבריו, חשוב להקפיד על כך שהכלב יגיע לפנסיון מחוסן בחיסונים הרגילים, ולתת לו שבועיים לפני ההגעה לפנסיון חיסון למחלת השעלת המדבקת (שפעת המכלאות). כמו כן, מומלץ לבצע מספר ימים לפני ההגעה טיפול מקיף נגד קרציות, ולשים על צווארו של הכלב קולר נגד קרציות.

ביחס לתזונת הכלב ממליץ מני לבחור במקום שמסכים להאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל, אם כי יש לקחת בחשבון שמרבית הפנסיונים הגדולים אינם מאפשרים זאת. בנוסף, כדאי להותיר בפנסיון את מספר הטלפון של הווטרינר הקבוע של הכלב ולבקש שייצרו עימו קשר בכל מקרה חירום.

בכל הנוגע לחתולים, מני ממליץ להימנע ככל האפשר מלהעביר אותם לפנסיון. "חתול לא דורש טיפול אינטנסיבי, אולם הוא מאוד קשור לטריטוריה שלו וקנאי לה. העברת החתול למספר ימים למקום זר עשויה לגרום לו לטראומה, ולכן הייתי ממליץ לעשות זאת רק במצבים בהם לא ניתן למצוא עבור החתול סידור שיאפשר את השארתו במקומו הטבעי".

בדיקת היצע הפנסיונים מצביעה על כך שמרביתם נמצאים באזור המרכז, ובסמיכות לשדה התעופה. בנוסף, נראה כי בשנים האחרונות קמו לצד הפנסיונים הגדולים והמסחריים גם פנסיונים ביתיים המציעים שירותי שמרטפות למספר קטן של כלבים, בכל זמן נתון.

יתרונם של אלה מתבטא לרוב ביחס האישי שמקבל הכלב ובעובדה שהם מאפשרים להמשיך ולהאכיל את הכלב במזון שאליו הוא רגיל.

המרכז הישראלי לכלבים, כפר אחים

מה מציעים: חדר מאוורר, חצר אישית בשטח של כ-30 מ"ר לכל כלב, רצפה אנטי בקטריאלית המכוסה בגומי אורטופדי המונעת זעזועים והחלקה, דלתות כניסה אטומות כדי למנוע מהכלב החדש את החוויה של נביחות מקבלי פניו.

בפנסיון יש גם סוויטות שלהן חצר ריצה של כ-100 מ"ר. בפנסיון מאפשרים האכלה במזון שאליו הכלב רגיל. טיולים פעמיים ביום עם רצועה.

מחיר: 60 שקל ליום. הסעת והחזרת הכלב מאזור המרכז תמורת 65 שקל לכל כיוון.

בית ארז - משפחת מילטין: משמר השבעה

מה מציעים: בית ההארחה לכלבים ממוקם בחצר ביתה של משפחת מילטין ומנוהל על-ידי בני הבית. הכלבים במקום זוכים ליחס ביתי, לליטוף ולסירוק. כמו כן יוצאים הכלבים לטיולים פרטיים בחצר.

במקום מבטיחים לשמור על קשר עם בעלי הכלב בזמן החופשה. הכלבים מוזנים במזון "רויאל קנין" המותאם לצרכיהם. בימים אלה נבנה גם פנסיון מפואר לחתולים.

מחיר: 60 שקל ליום.

כלביית בני ציון

מה מציעים: הפנסיון כולל 52 חדרים מרווחים עם תא שינה מרוצף קרמיקה לכל כלב, וחצר משותפת. כלבים יוצאים לחצר בקבוצות, שלוש פעמים ביום, ישנה הפרדה בין הזכרים. קיימת אפשרות העברה והחזרת כלבים.

הפנסיון לחתולים כולל 10 תאי מגורים בחדר ממוזג ומחומם, וכן פינות משחקים, קיר טיפוס וצעצועים מגוונים. חתולים משוחררים לסירוגין בחלל החדר.

מחיר: עד 10 ימים 60 שקל ליום, מעל 10 ימים: 55 שקל ליום, מעל 20 יום: 48 שקל ליום. הסעה: 100-150 שקל לכל כיוון, תלוי במיקום.

חתולים: 40 שקל ליום.

חוות הדוד משה: כפר טרומן

מה מציעים: תאים בגודל 36 מ"ר (קיימות סוויטות כפולות של 72 מ"ר) במרווחים גדולים. כל יחידה כוללת חדר שינה וחצר פרטית מקורה ומרוצפת. במרכז החווה מדשאה של 2 דונם.

צוות המטפלים מטפל בכלבים בכל יום עד 20.00. החווה כולה מטופלת באופן סדיר וקבוע נגד פרעושים וקרציות. הכלבים מוזנים במזון סופר פרימיום מותאם אישית לכלב.

מחיר: 60 שקל ליום לכלב בוגר. (מעל ל-10 ימים ניתנת הנחה. לכלב עם צרכים מיוחדים כמו האכלות תכופות ישנה תוספת למחיר).

כלביית אפיקים

מה מציעים: זכרים ונקבות מתגוררים יחד בתאים עם חצר משותפת. התאים כוללים בקרת טמפרטורה אוטומטית, חיפוי קרמיקה מלא. 24 שעות לפני חזרת הכלב לבעליו הוא נכנס לבדיקה וטרינרית מקיפה ולרחצה. הזנה במזון המסופק במקום.

במקום מופעל פנסיון מיוחד לכלבים זעירים הכולל תנאים מיוחדים, מזון מיוחד ומוסיקה קלאסית במשך שעות היום.

מחיר: 55 שקל ליום.

בדרך לאילת

מה מציעים: על כביש הערבה, מתאים לנופשים באילת. לכל כלב חדר משלו ומוליך פרטי, שני טיולים יומיים ברצועה, בקרת אקלים בתא, שעות פעילות עד 22.00. הזמנת מקום באמצעות אתר האינטרנט.

מחיר: 30 שקל ליום.

אצל הדודה והדוד

מה מציעים: פנסיון בבית פרטי ברמת השרון. מקבלים עד 3 כלבים בו זמנית.

הכלבים חיים וישנים בבית, השגחה וטיפול של מאלף כלבים 24 שעות ביממה. ניתן לשלב גם אילוף בתשלום נוסף. הזנה במזון המסופק במקום.

מחיר: 100 שקל ליום.

נעמי השמרכלבית

מה מציעים: בין הפנסיונים הבודדים בירושלים. הכלבים נמצאים בבית פרטי עם חצר גדולה ומגודרת מוצפת שמש. לפחות שעה וחצי ביום של טיול או פעילות גופנית. הכלבים ישנים בתוך הבית. האכלה במזון המקורי של הכלב.

מחיר: 85 שקל ליום.

כלבים

עוד כתבות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

60 עסקאות ביום: הבית הלבן מעולם לא ראה סוחר עצבני כמו דונלד טראמפ

השבוע פורסם דוח העסקאות של הנשיא האמריקאי וחשף מעל 3,600 עסקאות ברבעון, בסכומים שהצטברו ל־750 מיליון דולר ובארה"ב חוששים שההחזקות הפרטיות של הנשיא משפיעות על פעולותיו ● מאז שנכנס הנשיא האמריקאי לתפקידו, הוא הוסיף להון האישי שלו 1.5 מיליארד דולר ● איך לארה"ב אין חוק ניגוד עניינים?

דרוזים מפגינים על גבול סוריה ישראל / צילום: ap, Leo Correa

בין דמשק לירושלים: מהפכת ההתאזרחות השקטה של צעירי הגולן הדרוזים

הטבח בא–סווידא הפחית את טשטוש הזהות ההיסטורי של הדרוזים בגולן ● נתונים חדשים של צה"ל מגלים שהצעירים מובילים גל התאזרחות חסר תקדים, 4,600 בשנה האחרונה בלבד, ומתחילים להשתלב בצבא - בתהליך גיבוש זהות שצפוי להגיע השנה לקלפיות

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

בכיר איראני: "טהרן לא תסכים למסור את האורניום המועשר שלה. סוגיית הגרעין אינה חלק מההסכם המקדים"

דיווח ב-AP: ארה"ב ואיראן קרובות להסכמה על מזכר הבנות שמטרתו להביא לסיום המלחמה, כך לפי שני גורמים אזוריים ודיפלומט; איראן הסכימה לוותר על מאגר האורניום המועשר • טראמפ ברשת Truth: "פרטים אחרונים של העסקה נדונים כעת, ויוכרזו בקרוב" • סוכנות הידיעות פארס: "מצר הורמוז יישאר תחת ניהול של איראן" • דיווח באל-ג'זירה: ההסכם יכלול הפסקת אש גם בלבנון ● עדכונים שוטפים

סמ''ר נועם המבורגר ז''ל

סמ"ר נועם המבורגר נהרג מפגיעת רחפן נפץ בגבול לבנון

הותר לפרסום: סמ"ר נועם המבורגר, לוחם טכנולוגיה ואחזקה בגדוד 9 בן 23 מעתלית, נפל מפגיעת רחפן בדרום לבנון ● טראמפ: "או שאכה באיראן חזק מאי פעם, או שנחתום" ● שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו: הנשיא תמיד מעדיף את הפתרון הדיפלומטי - כך או כך הבעיה הזו תיפתר ● טהראן טוענת שזה לא כולל את הגרעין, רוביו: "עליהם למסור את האורניום המועשר" ● דיווח בניו יורק טיימס: נתניהו ונציגי הממשלה מודרים באופן יסודי משיחות המשא ומתן ● עדכונים שוטפים

צילום אילוסטרציה: Shutterstock

רוצים לעשות טיול משנה חיים? מחקרים מגלים - זו הדרך

מסעות נתפסו כטקס חניכה ואירוע מכונן עוד בימי הציידים־לקטים ● כיום, "תיירות טרנספורמטיבית" היא לא רק תחום מחקר תוסס אלא גם מוצר צריכה שמבטיח שינוי עוצמתי ● איך בדיוק הופך הטיול שובר השגרה לזהות חדשה, ולמה כמעט תמיד אנחנו חוזרים להרגלים ישנים רגע אחרי שפרקנו את המזוודה?

מימין: יאיר ניצני, שירה זלוף וגדי גידור. ''מקטין את הסיכוי להתפרנס'' / צילומים: עידו איז׳קף, אלון לוין

המחירון נחשף: כמה עולה הופעה של עומר אדם ומה לא תראו בקיסריה

הרוק הישראלי רחוק מימי הזוהר שלו, בין היתר בגלל הקישור עם מחאה שמקטין את קהל היעד, הטכנולוגיה שמאפשרת ליצור אלבומים שלמים מהבית והמחשבה על שורת הרווח ● למה קשה למצוא רוקיסטים בהיכלי ההופעות ומי האומנים שכן מצליחים לדבר לקהלים רחבים?

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

טווח של עד 32 ק״מ: הטילים המבוקשים של ישראל שוגרו בניסוי חדשני

איחוד האמירויות מרחיבה את היכולות הטכנולוגיות שלה ורוכשת שליטה ביצרנית מנועים איטלקית ● טילים של רפאל שוגרו מרכב"ם גרמני כחלק ממיזם משותף ● תוכנית הדגל של טראמפ מוערכת בעלות של למעלה מטריליון דולר ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שוק האיכרים בפשפשים / צילום:  דימה חבר

משבועות ועד הקיץ: שוקי האיכרים הכי טעימים בארץ

שוקי האיכרים שרק צצים ביותר ויותר מקומות הצליחו להפוך את הקנייה הישירה, המקומית והעונתית מתופעה שולית לתרבות חדשה ממש ● החוויה הייחודית מאפשרת לחדש את הקשר עם האדמה ועם עונות השנה ● לכבוד החג: שווקים מצפון ועד דרום שמציעים את כל הדברים הכי טובים שהארץ נותנת

הילה ויסברג וגלי וינרב בשיחה עם ד''ר שי מלצר ופרופ' טל דביר / צילום: יעל צור

המחקר שיוכל להזקין את המוח שלכם במעבדה - ולחזות את המחלות שתפגשו בעתיד

שיחה עם פרופ' טל דביר, ראש המעבדה להנדסת רקמות ורפואה רגנרטיבית באוניברסיטת תל אביב והמדען הראשי של חברת הביומד מטריסלף, וד"ר שי מלצר, מנהל התוכנית הלאומית לביו־קונברג'נס ברשות החדשנות ● על הדפסת איברים, היתרונות של ישראל בתחום והפוטנציאל הכלכלי

גלולת הרזיה / צילום: נובו נורדיסק

תרופת ההרזיה החדשה שמבטיחה: ירידה של 30 ק"ג במשקל

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי בתרופת ההרזיה החדשה שלה וטוענת: התרופה הובילה לירידה של 30 ק"ג במטופלים תוך 80 שבועות ● התוצאות של התרופה החדשה לא התקבלו עד כה, אלא רק בניתוחים בריאטריים

שירן מאור אלקיים וודיע עואד / צילום: יוסי זמיר

"ניסו לגרום לנו לסגת": הבכירים שהובילו את הורדת מחירי ביטוחי הרכב חושפים את הדרמה מאחורי הקלעים

מחירי ביטוחי הרכב זינקו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, עד שרשות שוק ההון הטילה פצצה רגולטורית ואילצה את חברות הביטוח להוריד מחירים ● האקטוארית הראשית שירן מאור אלקיים, וסגן הממונה ברשות ודיע עואד, חושפים את מאחורי הקלעים: על הלילות הלבנים והזמינות לחברות, הניסיון של חברות הביטוח לחבל במהלך, חברת הביטוח הנוספת שכמעט פספסה את האישור, ההתנגשות החזיתית עם ביטוח ישיר ומה דרשה הרשות מהחברות ● וגם: האם הם מעריכים שמחירי ביטוחי הרכב ימשיכו לרדת?

איזה אצטדיון יארח את מספר המשחקים הגבוה ביותר במונדיאל 2026? / צילום: Shutterstock

איזה אצטדיון יארח את מספר המשחקים הגבוה ביותר במונדיאל 2026?

מהו הסימן של היסוד זהב בטבלה המחזורית, מי כתב והלחין את השיר "שיבולת בשדה", ואיך נקרא המטבע בבולגריה לפני האירו? ● הטריוויה השבועית

השעון החכם החדש של שיאומי / צילום: יח''צ

מודל משודרג: השעון החכם החדש של שיאומי

ענקית הטכנולוגיה הסינית משיקה את Xiaomi Watch 5, שמרגיש כמו שעון פרימיום ומציע חיי סוללה מרשימים, מסך צבעוני וחד ועיצוב יוקרתי ● אלא שכל זה מוביל גם לעלייה משמעותית במחיר

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

בכיר לשעבר באוצר מציג: 5 צעדים להורדת יוקר המחייה בישראל

ארבעה חודשים לאחר שפרש מנתח החשכ"ל לשעבר בראיון לגלובס את הפער בין נתוני הצמיחה המרשימים לסל הקניות, המשכנתא והפקקים ● אלו לדבריו המהלכים שיאפשרו למאקרו לחלחל לחיי היום-יום ● בין המאקרו למיקרו, פרויקט מיוחד

רות המואבייה, ציור שמן על בד מאת יוליוס שנור פון קרולספלד, 1828 / צילום: מתוך ויקיפדיה

כולנו זקוקים לחסד: על השורה התחתונה של מגילת רות

מגילת רות חוזרת בכל שנה בחג השבועות, אבל הקריאה בה מקבלת משמעות אחרת ברגעים של שבר לאומי ● זהו סיפור על אישה זרה, חסרת מעמד וכמעט חסרת סיכוי, שבוחרת להישאר נאמנה לאדם אחר גם כשאין בכך ביטחון ● דרך דמותה של רות, המגילה מציבה במרכז לא גבורה צבאית, אלא חמלה ומסירות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "מתקרבים להסכם סופי עם איראן. זה משתפר מיום ליום"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר כי הוא מאמין שההסכם הסופי ימנע מאיראן להשיג נשק גרעיני ● מקורות המעורים במו"מ, אמרו כי ההצעה האחרונה כוללת תהליך לפתיחת מיצרי הורמוז מחדש, הפשרת חלק מהנכסים האיראניים המוחזקים בבנקים זרים והמשך המשא ומתן

השופט הפדרלי רוי ק' אלטמן / צילום: Reuters, Nathan Howard

השופט הפדרלי שבוחן את הטענות כלפי ישראל בראיון חריג: "החוק לא מיושם בצורה הוגנת"

בראיון נדיר השופט הפדרלי המכהן רוי ק' אלטמן, מהצעירים בהיסטוריה של ארה"ב, מפרק את ההאשמות נגד ישראל ● בספרו "Israel on Trial" הוא בוחן טענות כמו קולוניאליזם, אפרטהייד ורצח עם במושגי נטל הוכחה ואימות ראיות ● "החוק לא מיושם בצורה הוגנת. אני מנסה להיצמד לאמת"

סצנה מהסרט ''נדל''ן סיפור אהבה''. בני זוג שחצויים בנושא הדיור / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כשהדירה נכנסת באמצע: למה ריב על נדל"ן יכול לחסל נישואים

ההחלטה הכלכלית שעבור בני זוג רבים היא המשמעותית ביותר, משמשת לא פעם כמבחן לחץ אולטימטיבי לקשר ● מהפערים בתפיסת הקהילה והקריירה ועד הוויכוח על השקעה מול מגורים: כך רכישת בית הופכת מהגשמת חלום להתנגשות חזיתית

הזוג צוקרברג / צילום: Reuters, Anadolu

מה עושים האנשים הכי עשירים עם הכסף כדי להשיג השפעה

המחזיקים בכסף הגדול כבר לא מסתפקים בהקלה על מצוקות וכשלים - הם שואפים לעצב מחדש את המציאות ● מההשתלטות של ביל גייטס על תשתיות ה־AI ועד רכישת עתודות קרקע על ידי מייסד Epic Games, הפילנתרופיה הופכת למנגנון כוח פרטי שפועל מעל לראשן של המדינות

אביעד שוב / צילום: תמונה פרטית

"בצבא הבנתי שאני רוצה לשנות את העתיד שלי. אני ברווח מדהים"

במהלך השירות הצבאי ב-8200, אביעד שוב פיתח דרייב ללמוד איך עושים כסף ● בהשראת וורן באפט הבין ששוק ההון מספק הזדמנות "להיות בעלים של העסקים הכי מוצלחים בעולם" ● 3 כללי הברזל שלו להשקעות: לא לפחד, לא להתעדכן ולא לעקוב ● המשקיעים החדשים, מדור חדש