גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

"יש בעולם עדנה לאמנים מבוגרים"

לקראת מופע האיחוד של תיסלם במסגרת פסטיבל ישראל ולכבוד דיסק אוסף חדש של הלהקה המיתולוגית, מספרים דני בסן ויאיר ניצני על החששות לקראת המופע בקיסריה - "אלה הופעות ראשונות מזה הרבה שנים שאנחנו פותחים בהן קופה", על יתרונות הגיל והפיקחון - "אף אחד מאיתנו לא חולם שאחרי קיסריה הוא יהפוך לשלמה ארצי" ועל שיתוף הפעולה עם חברת סלקום שמספקת את הגב הכלכלי. תראו אותם היום

אחרי שקט תעשייתי יחסי, בחודשים האחרונים חזרה להקת הפופ-רוק הוותיקה, תיסלם, אל הכותרות. בעקבות פרויקט "תיסלם 2.0" שנעשה בשיתוף חברת הסלולר "סלקום", שבמסגרתו הלהקה הפכה ללהקת אנימציה בסגנון הגורילז של דיימון, חברי ההרכב המיתולוגי שבו לאולפן ההקלטות והנפיקו שלושה שירים חדשים.

במסגרת פסטיבל ישראל 2009, תעלה הלהקה שני מופעים מיוחדים בחמישי הקרוב במוזיאון ישראל ובחמישי הבא באמפיתיאטרון בקיסריה, ותחגוג 30 שנה להיווסדה. במקביל, יגיע בקרוב אל חנויות התקליטים דיסק אוסף חדש של הלהקה, שנקרא "תיסלם - למתחילים, למתקדמים ולאספנים בלבד".

מתאמצים מעבר לרגיל

בין חזרה לחזרה, באולפן ההקלטות בדרום ת"א. יזהר אשדות, יושי שדה, סמי אבזרדל וצוף פילוסוף בדרך החוצה. יאיר ניצני ודני בסן נשארים איתי. ניצני הרהוט - שהפך עם השנים לאיש טלוויזיה מוכר ומיומן - על תקן הדובר; בסן - שהשנים דווקא הרחיקו אותו מאור הזרקורים וקשה למצוא אותו על הבמה שלא בליווי אחיו למשפחת תיסלם שומר על ריחוק וידיים שלובות.

*אחרי שבשנים האחרונות הופעתם בעיקר במופעים סגורים ומצומצמים, איך ההרגשה לחזור לקיסריה?

ניצני: "מדובר בהופעה לא רגילה עבורנו. הכל הרבה יותר מורכב - הסאונד, התאורה, הליין-אפ של ההופעה. בנוסף, במשך שלושה חודשים היינו שותפים ליצירה של עבודת וידאו-ארט מיוחדת, שמשלבת סרטונים מצוירים, קטעים נוסטלגיים של הלהקה וקטעים אבסטרקטיים שיוקרנו על מסך ענק וילוו את כל המופע. אנחנו בהחלט מתאמצים מעבר לרגיל".

בסן: "יאיר הוא מתעד כפייתי. יש לו צ'קים שחזרו מהאולפנים מלפני 30 שנה; את הדפים שעליהם נכתבו המילים; את החוזים הראשונים שלנו. הוא מצלם, מקליט, אוסף ואוגר. כמו פולנייה זקנה. עכשיו מסתבר שזה משתלם. הדברים נהפכים בעלי ערך".

*אתם מתרגשים?

בסן: "מאוד. לא בגלל גודל האירוע. כבר הופענו בכל המקומות הכי גדולים בארץ. יש משהו בציון התאריך הזה שמרגש אותי. תחושה של סגירת מעגל".

ניצני: "אני לא יודע אם אני מתרגש כמו שאני דרוך. מעבר להכנות הטכניות, אלה הופעות ראשונות מזה הרבה שנים שאנחנו פותחים בהן קופה. פתאום הלחץ הזה, שצריך למכור כרטיסים ולמלא היכלים, שוב מהדהד".

בסן: "אצלי, החשש שאנשים לא יבואו, תמיד קיים. אני בן אדם שלא עושה מסיבות, כי אני מפחד שאף אחד לא יבוא".

*והגיל? עושה את שלו?

ניצני: "אין ספק שמשהו עבר עלינו בשנים האלה. אנחנו הרבה יותר מודעים לעצמנו, מפויסים, יש לנו ילדים שגורמים לנו לעשות בחירות אחרות. כולנו מסתכלים על המוזיקה כחלק מהחיים, חלק מהנסיעה. אף אחד מאיתנו לא חולם שאחרי ההופעה בקיסריה הקריירה המוזיקלית שלו תנסוק והוא יהפוך לשלמה ארצי. הכל הרבה יותר רגוע, זורם, משוחרר. ברמת הנגינה, אנחנו מנגנים היום מדהים. יותר טוב מאי פעם. אנחנו יחידה מוזיקלית מאוד מהודקת, ואנחנו שם באופן טוטאלי".

בסן: "אנחנו משוחררים מהצורך להוכיח. באים, נטו, בשביל ליהנות. לעלות על במה, בגיל 54, ולעניין קהל של אנשים - מהגיל שלי עד לגיל של הילדים שלי - זו מתנה ענקית".

ניצני: "כמי שרואה הופעות בתדירות מאוד גבוהה, אני יכול להעיד שהדבר שהכי מדבק קהל הוא כשהוא רואה שהלקה בעצמה נהנית. ההופעות שלנו הן פיור פאן".

כמו יחידת מילואים

למרות פער השנים, מסתבר שיש דברים שלא משתנים. "במובן מסוים, המפגשים בינינו מחזירים אותנו להיות אותם הדבילים שהיינו בגיל 20", מספר ניצני על ההווי הקבוצתי של הלהקה. "אנחנו יחידה מוזרה עם בונדינג מיוחד. כמו יחידת מילואים. כשמילואימניקים נפגשים, קורים כל הדברים - רבים, מקללים, מרביצים, מעשנים, מפליצים. בגדול, נהיים מפגרים. זה כבר חלק מאיתנו".

*באיזו תדירות אתם נפגשים?

בסן: "אנחנו לא נפגשים על בסיס קבוע. זה היתרון של תיסלם - שהיא להקה מופיעה אבל לא יוצרת. כשעובדים על הופעה, יש את הליין-אאוט המסודר וכולם יודעים מה צריך לעשות. עולים על הבמה, נותנים הופעה וכל אחד הולך הביתה שמח וטוב לב. ברגע שמתחילים לעבוד על חומרים חדשים, כל הג'יפה והבעיות הישנות צפות. פתאום כל אחד חוזר למקום שלו מלפני 30 שנה. מי צריך את זה?".

ניצני: "העניין הזה של לעבוד על חומרים חדשים כמעט בלתי אפשרי. חוץ מיזהר, שמוביל קריירה מוזיקלית כיוצר, כל אחד מאיתנו פיתח קריירה תובענית בשולי התעשייה, ולא פשוט לארגן מפגשים משותפים. לא הקלטנו שירים חדשים משנות ה-90. אנחנו כבר לא בנויים לזה. גם הפעם, אם לא היה לנו את הדד ליין של סלקום - זה לא היה יוצא לפועל. בגלל זה, כשהחזרנו תשובה חיובית על הפרויקט הסלולרי, היה לנו ברור שאם אנחנו כבר מתכנסים סוף-סוף באולפן, אז זה הזמן לכנס גם את המוח שלנו לאלבום אוסף חדש".

מקפיאים את הזמן

"תיסלם - למתחילים, למתקדמים ולאספנים בלבד", שהופק על-ידי NMC, חברת התקליטים שבה הוחתמו חברי הלהקה בשנת 1980, הוא תקליט אוסף כפול, שכולל עיבודים מחודשים ללהיטים מוכרים, ביניהם: "רדיו חזק", "לראות אותה היום", "עוד פגישה" ו"תנו לי רוקנ'רול", לצד שירים חדשים, כמו "שעמום", שיצא לאחרונה ובמהרה טיפס למקום השני במצעדים הסלולאריים. הדיסק השני באוסף הוא האלבום "לאספנים בלבד" - אלבומה האחרון של הלהקה, שהוקלט ב-83' וכעת יוצא לראשונה על גבי תקליטור.

*למה, לדעתכם, מכל היוצרים המוזיקליים שפועלים בארץ, נבחרתם דווקא אתם לככב במיזם סלולרי, שפונה בעיקר לצעירים?

ניצני: "מדובר בתקציבי ענק וזה רק טבעי שסלקום לא תרצה להמר על כוכבים צעירים, שלא ברור מה יהיה איתם הלאה. (לפי הערכות, עלויות ההפקה והפרסום שסלקום השקיעה בפרויקט "תיסלם 2.0" הגיעו למיליוני שקלים - ד.י). כשחושבים על שם של להקה עם קילומטרז' וקבלות מוכחות, שאפשר לייצר באמצעותה מוצר אנימציה איכותי, שכולל שירים אהובים והפקה מוזיקלית מקצועית - עולים בראש 'תיסלם' ו'כוורת'. כוורת לא פחות קשישים מאיתנו".

בסן: "גם בעולם, יש בזמן האחרון עדנה לאמנים מבוגרים, כמו לאונרד כהן, לד זפלין, ברוס ספרינגסטין, AC/DC, הסטונס. לאנשים נמאס לשלם הרבה כסף להופעות עם שני להיטים. הם מחפשים אמנים עם עומק רפרטוארי".

על ממון ואמנות

כנראה שהעדנה לאמנים מבוגרים טובה לאצטדיונים, אבל כשמדובר במרחב האינטרנטי מוכתבת מציאות שונה. וכך, בסרטוני האנימציה שמלווים את השירים החדשים של תיסלם, הוחלט לצייר את חברי הלהקה כפי שנראו בצעירותם - דקיקים, נעריים, מלאי חיוניות ורעמת שיער.

ניצני: "זאת שאלה ששאלנו את עצמנו הרבה פעמים: מה אנחנו רוצים שהדמויות המצוירות יספרו עלינו? היופי בדמויות הצעירות הוא התחושה כאילו הזמן קפא".

ניסיון העבר מלמד ששיתוף פעולה בין אמן לחברת סלולר הוא קרקע פורייה להעלאת הדיון בדבר התמסחרותה של המוזיקה הישראלית. כמו שקרה, למשל, לפני כשנתיים, כשסלקום הודיעה כי היא משיקה לייבל מוזיקלי שינהל לא אחר מאשר הילד הרע (לשעבר) של סצנת המוזיקה, אביב גפן.

ניצני מבהיר את דעתו בעניין: "אנחנו נמצאים בעולם שמתנהל לפי קריטריונים מסחריים ושיווקיים, ובעולם הזה אנחנו צריכים להתקיים ולמכור. חשוב לנו שהמוזיקה שלנו תגיע רחוק, ועם כל הרצון הטוב, אם לא היה עומד מאחורינו גוף מסחרי עם גב כלכלי, לא היינו מצליחים להרים את הפרויקט האחרון.

"כלהקה, תמיד השתדלנו להקדים את זמננו ולעשות דברים שלהקות אחרות עדיין לא עשו, ולכן, בכל הזדמנות שהייתה לנו רכבנו על הגל של המסחריות. בשנת 80' חתמנו על אחד ההסכמים הראשונים של להקת רוק עם בנק (1981, בנק לאומי מעודד פתיחת חשבונות לצעירים על-ידי חלוקת אלבומה של הלהקה - ד.י). לא התביישנו בזה אז, וזה לא הפריע לנו היום. נהפוך הוא. בסוף העשור הראשון של המילניום, כשמצד אחד, עולם המוזיקה במשבר מאוד גדול מבחינת מכירות דיסקים ומעל חברות התקליטים מרחף סימן שאלה ענק, ומצד שני, חברות הסלולאר ממתגות את עצמן כגופים ש משקיעים במוזיקה - זה נראה לנו פתרון נכון".

בסן: "ממון ואמנות הלכו ביחד מאז ומעולם. הפטרונים מימנו את אמני החצר. בשביל אמנות צריך כסף, אין מה לעשות".

*התערבו לכם בתהליך היצירה? נאלצתם להתאים את הקצב של השירים החדשים, כך שיתאימו גם לרינגטונים, למשל?

ניצני: "לא היה צורך. תיסלם תמיד הייתה להקה מאוד פופית ומסחרית".

גם על תרבות הפלייליסט ואמני האינסטנט שתעשיית המוזיקה המקומית מטפחת בשנים האחרונות אין לניצני ובסן מילה רעה להגיד. ניצני: "היום מדברים על החשיבות המכרעת שיש לגלגל"צ ולפלייליסט ושוכחים שבזמננו, זה היה אותו הדבר, רק עם רשת ג'. אם אבי אתגר לא השמיע אותך בתוכנית שלו - לא מכרת תקליטים. אני שומע ביקורות כלפי 'כוכב נולד', לגבי כך שיש אודישנים מול פורום מצומצם של שופטים, שמחליט וחורץ גורלות. שוכחים שזה תמיד היה ככה. קראו לזה להקת הנחל, גלי צה"ל, סיבה למסיבה או דן שילון - אבל תמיד הייתה את הוועדה הממיינת והמסדרת".

להיט רודף להיט

בכל פעם מחדש מפתיע להיזכר שתיסלם, הנחשבת לאחת הלהקות האהובות והמשפיעות על מהפכת המוזיקה הישראלית בכלל והרוק בפרט, מצליחה לשמור על רלוונטיות, במשך שלושה עשורים, כשבאמתחתה חמישה אלבומים בלבד, שמתוכם שני אוספים.

*איך אתם מסבירים את היכולת שלכם לעניין, למרות שבמשך שנים אתם מופיעים עם אותם שירים?

בסן: "בדרך-כלל, בתקליט ממוצע יש 3-4 להיטים, לא יותר. לכן, יוצרים צריכים להוציא הרבה אלבומים כדי ליצור רפרטואר שיחזיק הופעה. אנחנו הצלחנו, בשלושה תקליטים, לייצר הרבה מאוד להיטים. בהופעות שלנו, להיט רודף להיט".

ניצני: "אני חושב שזה בזכות שירים טובים, יכולת ביצוע גבוהה והפקה מוזיקלית אינטליגנטית. כבר בתחילת דרכנו, יזהר ואני התייחסנו אל ההפקה המוזיקלית כאל סוג של מדע אמנותי. עניין אותנו הצד המסחרי-שיווקי של התחום. ידענו הרבה על תעשיית המוזיקה, בארץ ובעולם, וזה היה כנראה היתרון שלנו על פני אמנים ישראלים אחרים. יצרנו מהבטן, אבל עם אצבע על הדופק, שכל הזמן גיששה מה קורה מסביב."

בסן: "בגילנו, אנחנו בעצמנו מתפרקים".

*אם הייתם היום בני 20, הייתם חוזרים על ההרפתקה ומקימים להקת רוק?

ניצני: "לא יודע. קשה לי להעמיד את עצמי בסיטואציה הזאת" .

דני: "כן. כמו גדול".

תיסלם - כל האלבומים

"רדיו חזק" (1981, יצא גם בגרסה אנגלית "Loud Radio", הוצאה מחודשת ב-1995)

"תיסלם2" (1982, הוצאה מחודשת ב-1997)

"לאספנים בלבד" (1983)

"נגנו עכשיו" - אוסף (1990)

"אור של כוכבים" - דיסק כפול ו-DVD (2003)

תיסלם - כל האיחודים

1990 - סיבוב הופעות מחודשי הקיץ ועד החורף, שכלל את הלהיטים החדשים "פרצופה של המדינה" ו"יש לך אותי"

1994 - הופעה חד-פעמית בפתיחה של הארד רוק קפה בתל-אביב

2003 - סיבוב הופעות איחוד בכל הארץ

2009 - שתי הופעות איחוד במסגרת פסטיבל ישראל, בשיתוף חברת סלקום

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות, בהובלת מניות השבבים; מחירי הנפט זינקו בחדות

הנאסד"ק נפל בכ-1.5% ● טראמפ הודיע על חידוש המצור הימי בהורמוז ● מחירי הנפט זינקו לרמות שנראו לאחרונה רק לפני החתימה על מזכר ההבנות בין ארה"ב ואיראן ● SpaceX ירדה למחירה הנמוך ביותר מאז הנפקת הענק ● אחרי ההנפקה בנאסד"ק בסוף השבוע, SK Hynix צנחה במעל 15% בסיאול ורשמה את היום הגרוע ביותר שלה אי-פעם ● הרווח של TSMC זינק ב-70%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

תקיפות נרחבות בבושהר; המתדלקים בנתב"ג הגיעו מהמפרץ

למרות הנחיות שרת התחבורה, יש בנתב"ג 30 מתדלקים אמריקאיים לאחר שהגיעו נוספים ממדינות המפרץ המותקפות ● צבא ירדן יירט 4 טילים ששוגרו מאיראן • משמרות המהפכה: פגענו במערכת פטריוט הממוקמת בבחרין ● ארה"ב: השלמנו את גל התקיפות נגד איראן שנמשך כחמש שעות ● כלי שיט נפגע מירי במצר הורמוז, איש צוות נהרג ו-4 נפצעו ● משמרות המהפכה: "שיתוף פעולה עם האויב לא יניב דבר" • טראמפ: חושב שאפשר להגיע לעסקה • המצור הימי על איראן יחל הלילה ב-23:00 ● עדכונים שוטפים

אורי יהודאי וישי דוידי / צילומים: איל יצהר, כדיה לוי

רפא סידרה לקרן פימי צ'ק של חצי מיליארד שקל. כמה הרוויח בן דודו של ישי דוידי?

יצרנית התרופות הירושלמית גייסה בדרך של הצעת מכר סכום של 600 מיליון שקל, נמוך בעשרות אחוזים מהתכנון המקורי ● זאת בשל תנאי השוק הקשוחים שכבר הובילו לביטול סידרה של הנפקות ● בני משפחת לוין, צאצאי המייסד ד"ר בוריס לוין, מכרו מניות בסכום של 68 מיליון שקל

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

התלונה המפתיעה של מטופלים בתרופות הרזיה, והחברה שמסמנת את הלהיט הבא בשוק

ענקית הפארמה נובו נורדיסק חתמה על הסכם עם חברה המפתחת שתל עם תרופות GLP-1, כדי להתמודד עם בעיית הנשירה מהטיפול ● מנתחים פלסטיים מדווחים על תלונה חוזרת – הרזיה באוזניים, וזו לא רק בעיה אסתטית ● וגם: חברה ישראלית קיבלה 8 מיליון אירו כדי לקדם את התרופה שלה לאחד הזיהומים הנפוצים בבתי חולים ● השבוע בביומד

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית / צילום: יונתן זינדל, פלאש90

בג"ץ בדיון על חוק השידורים: העתירה מוקדמת, הליך החקיקה טרם הסתיים

העותרים נגד חוק השידורים של השר קרעי טענו לשרשרת פגמים בהליך החקיקה ● הייעוץ המשפטי לממשלה התנגד גם הוא לקידום החוק וטען כי הוא לוקה בפגמים מהותיים ומסכן את התקשורת החופשית ● הנשיא עמית תהה בדיון האם יש מקום שבג"ץ יתערב: "יכול להיות שהחוק יעבור, ויכול להיות שהוא לא יעבור"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ת"א פתחה את השבוע ביציבות; מדד נפט וגז זינק במעל 2%

ת"א 35 ננעל ללא שינוי, מדד נפט וגז בניגוד למגמה ● הדולר עלה לרמה של 3.02 שקלים ● מחירי הנפט לא מגיבים להודעת טראמפ - "אנחנו משתלטים על מצר הורמוז"; לויד'ס: פרמיות הסיכון לביטוחי מעבר בהורמוז צפויות לעלות בחדות

מייקל קוהאן, בעלי קוהאן פרופרטיז / איור: גיל ג'יבלי

7 דקות של התנצלויות: בעל השליטה שהעלים כספים מגיב

"טעות בתום לב": מייק קוהאן, בעל השליטה בקוהאן פרופרטיס, שלקח 9.6 מיליון דולר כדי לפרוע חובות אישיים, טען בפני המשקיעים כי "הסיבה שזה קרה היא שהמבנה של החברה שלי לא היה תקין" ● קוהאן הבטיח שהחזיר את הכסף לחברה, שזה לא פגע בפעילות העסקית, והתחייב: "זה לא יקרה יותר לעולם"

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

סעיף היישומון החינמי ירד, וחוק השידורים אושר לקריאה שנייה ושלישית

ההערכה היא שהצעת החוק תעלה היום לאישור סופי במליאה ● היישומון החינמי עליו דובר בהצעה היה אמור להחליף את "עידן פלוס" ולרכז את ערוצי התקשורת המשודרים בישראל, אך הוא הורד מהחוק בלחץ הסיעות החרדיות ● שופטי בג"ץ ציינו אתמול כי העתירה נגד החוק מוקדמת, שכן הליך החקיקה טרם הסתיים

המשנה ליועמ''שית, עו''ד ד''ר גיל לימון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הממשלה מנסה להעביר מאות מיליוני שקלים רגע לפני הבחירות

המשנה ליועמ"שית, ד"ר גיל לימון, מנסה לעצור את ההעברות ● כתב למזכיר הממשלה: "החל מאתמול בבוקר מגיע שטף של הצעות מחליטים אל משרדי הממשלה, ובהן החלטות בעלות משמעויות תקציביות נרחבות - שרבות מהן מגיעות בהיעדר תשתית מקצועית וצורך ברור וללא בחינה משפטית כנדרש"

חברת TIPRANKS על מסך הנאסדק / צילום: טיפרנקס

"הביצועים די מטורפים": תעודת הסל של אתר דירוג האנליסטים מגיעה לוול סטריט

תעודת הסל RANK הושקה בארה"ב על בסיס נתוני חברת שירותי המידע הפיננסי TipRanks מישראל ● היא כוללת את 50 המניות עם הכי הרבה המלצות "קנייה" ועם המומנטום הגדול ביותר במדד S&P 500 ● בין החברות הבולטות בתעודת הסל: וולמארט, מיקרון ואמזון

תקיפות באיראן, ארכיון / צילום: ap, Vahid Salemi

סוכנות הידיעות אירנא: פיצוצים באזור בנדר עבאס שבדרום איראן

דיווח: אחרי התקיפה בצנעא - החות'ים שיגרו טילים לעבר נמל תעופה בסעודיה ● ארה"ב הודיעה - המצור הימי על איראן יחל מחר ב-23:00 ● בתום שנים של לחצים: ממשלת בריטניה הכריזה על משמרות המהפכה כארגון טרור ● דיווח: חילופי אש במצר הורמוז ופיצוצים בבושהר ● עדכונים שוטפים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

האמריקאים לא מפנים מתדלקים מנתב"ג, 50 אלף כרטיסי טיסה בסכנה

הקפאת פינוי מטוסי התדלוק האמריקאים מעכבת את פינוי עמדות החניה בנתב"ג, וברשות שדות התעופה מזהירים כי ללא פתרון מיידי יידרשו לבטל כ־10 טיסות ביום החל מ־23 ביולי ● זאת דווקא לקראת שבועות של עומסי שיא, שבהם צפויים לעבור בנמל עד 94 אלף נוסעים ביום

בנק דיסקונט / צילום: מץ 76

פיטורים וסגירת סניפים: כך על פי הערכות ייראה המיזוג בבנק דיסקונט

כפי שנחשף בגלובס, דיסקונט - הבנק הפחות יעיל במערכת - מתניע מהלך למיזוג מרכנתיל שבבעלותו, כדי "לשפר את היעילות ואת הגמישות התפעולית" ● בעבר טען דיסקונט כי הדבר אינו עומד על הפרק ● במרכנתיל מועסקים כ-1,500 עובדים, והוא מפעיל 74 סניפים

שר החוץ הגרמני, יוהאן ואדפול / צילום: RALF HIRSCHBERGER

קרב באיחוד האירופי: גרמניה מנסה לטרפד הטלת סנקציות על ההתנחלויות

גרמניה הודיעה שכל החלטה של האיחוד האירופי על הגבלת סחר עם התנחלויות מחייבת הסכמה פה-אחד של המדינות החברות ● הדרישה מקטינה משמעותית את הסיכוי לאישור הצעד ● כמה מדינות באירופה, ובהן אירלנד, ספרד והולנד, מקדמות צעדים עצמאיים להגבלת הסחר עם התנחלויות

מייסדי סטארק פאוור. מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

סטארק פאוור של יוצאי נופר השלימה גיוס של 145 מיליון שקל: מי חברת הביטוח שרכשה את רובו?

מגדל רכשה סך של 90 מיליון שקל מהגיוס שביצעה חברת האנרגיה הירוקה סטארק פאוור, שהוקמה ע"י נדב טנא ושחר גרשון (יוצאי נופר) וצפריר יואלי (יוצא אנלייט) ● בתוך פחות מארבעה חודשים השלימה החברה גיוסי הון של 665 מיליון שקל, ומוסדיים נוספים - בהם מור וקרנות הגידור אלפא ונוקד - הפכו לבעלי עניין בה

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

המפעל החדש שמסדר לטאוואר תחזית אופטימית ומזניק את המניה

טאואר מקפיצה את התחזית ל-2028 בעקבות תוכנית להרחבת כושר הייצור ביפן בהשקעה של כ-3 מיליארד דולר ● היעדים המעודכנים כוללים הכנסות של 3.6 מיליארד דולר ורווח של 1.2 מיליארד דולר ● המניה מזנקת בחדות במסחר

תל אביב / צילום: Shutterstock

שני המבצעים שהצילו את השפל במכירת דירות בתל אביב במאי

עפ"י נתוני הכלכלן הראשי והלמ"ס, מבצעי מכירות אינטנסיבים שיזמים ארגנו בתל אביב הקפיצו את נתוני מכירת הדירות החדשות בעיר במהלך חודש מאי 2026 ● עם זאת, השוק מוסיף להיות בשפל שמאפיין אותו מאז הרבעון השני של 2024 ● היצע הדירות שומר על יציבות עם כ-84 אלף דירות חדשות לא מכורות

אבנר פלור עם שרת התחבורה מירי רגב / צילום: דוברות משרד התחבורה

מקורב למירי רגב ימונה ליו"ר רכבת ישראל

ועדת המינויים אישרה היום את כהונתו של אבנר פלור, המשנה למנכ"ל רכבת ישראל, כדירקטור בחברה, זאת לאחר שנים ארוכות שעבד במשרד התחבורה ונחשב לאיש אמונה של השרה רגב

מליאת הכנסת, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ברוב של 63 ח"כים: אושר חוק יסוד לימוד תורה

מליאת הכנסת אישרה את החוק במסגרת הדיל עם החרדים ורגע לפני שהכנסת מתפזרת ● לפני ההצבעה: ראשי מפלגות באופוזיציה פרסמו הודעה משותפת נגד החקיקה ● עד הפיזור שצפוי בסוף השבוע, הקואליציה ממשיכה בבליץ במטרה להספיק לאשר כמה שיותר חוקים ● מחוק יסוד לימוד תורה - ועד חוק העריקים והחוק להחלשת תפקיד היועמ"ש: הרשימה המלאה - ותמונת המצב הפוליטית

בנק מרכנתיל / צילום: איל יצהר

"תדהמה וזעם": ועד עובדי מרכנתיל מתנגד למיזוג עם בנק דיסקונט

במכתב חריף ששלח יו"ר ועד עובדי מרכנתיל להנהלת דיסקונט, כתב כי קיבל "בתדהמה, בזעם ובשאט נפש" את הפרסומים לגבי בחינת המיזוג עם הבנק ● עוד נמסר כי הוועד יפעל מיידית מול ההסתדרות להכרזה על סכסוך עבודה, וכי יינקטו צעדים ארגוניים לשם הגנה על עובדי הבנק, במידת הצורך