גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זרוע הפלדה של שרי אריסון

אפרת פלד, שהובילה את הקו המיליטנטי במאבק בפישר, משתלטת על בנק הפועלים

המנצחת הגדולה מהעימות בין בנק ישראל לבנק הפועלים היא אפרת פלד. הכוורת של שרי אריסון הולכת ומתמעטת ובמרכזה עומדת היום פלד, שחגגה לפני שבועיים 35. פלד הופכת מעתה לדמות החזקה ביותר בקבוצת אריסון ולמקורבת לה ביותר.

לאחר שפלד דאגה להזיז את איריס דרור ולאחר שיו"ר בנק הפועלים, דני דנקנר, עוזב את תפקידו ולאחר מכן את הדירקטוריון, תישאר פלד כמוציאה והמביאה של אריסון ותהפוך בפועל לאישה החזקה בבנק הפועלים. לא פלא שדירקטוריון הפועלים התעקש כי פלד תהיה חברה בוועדת האיתור למנכ"ל החדש.

במסלול המהיר לפסגה

דרכה של פלד לצמרת היתה מהירה מאוד. בגיל 26 היא היתה סמנכ"לית הכספים בחברת מובנפיק שהיתה בבעלות אריסון ועמדה לפני פשיטת רגל. פגישה עם אריסון בשנת 2001 יצרה כימיה בין השתיים והזניקה אותה קדימה. הקרבה לאריסון השתלמה ומאז פלד מתקדמת במהירות מסחררת.

מאז 2002 היא ניהלה את הקרן המשפחתית של אריסון ואף עברה איתה לפלורידה. במארס 2006 מונתה למנכ"ל אריסון אחזקות במקומו של יו"ר בנק הפועלים דאז, שלמה נחמה, ובינואר 2007 מונתה כדירקטורית בבנק הפועלים. מאז עזיבתו של נחמה במחצית 2007 התחזק כוחה והתעצמה מעורבותה בהחלטות השוטפות בבנק, זאת מתוך קרבה וקיום יחסי עבודה מצוינים עם דנקנר.

למרות עוצמתה ואולי בגללה פלד משתדלת להיות מתחת לרדאר התקשורתי, פה הופעה בכנס, שם שיחות רקע. רשמית היא אינה מתראיינת אך יד נעלמה דואגת שתופיע באופן שוטף בטורי הרכילות בעיתונות הכלכלית. למשל קשה היה לפספס את האייטמים שסיפרו איך בכנס בירדן "גילו לפתע" המשתתפים כי פלד חוגגת יום הולדת וחגגו יחד איתה.

לא הבינה את פישר

לאורך העימות עם בנק ישראל היתה זו פלד שהובילה את הקו המיליטנטי, הבלתי מתפשר, המתעמת. "אפרת כנראה לא הבינה כמה פישר רציני", אומר מקורב. בעידודה של פלד החריפה אריסון את העימות ובעוד עו"ד רם כספי מנסה להשיג פשרה חיזקה פלד את אריסון כשהאחרונה יצאה לעימות כנגד הנגיד סטנלי פישר בנאום ה"מקארתיזם" וליוותה אותה בצעד התוקפני של פנייה למבקר המדינה כנגד בנק ישראל.

הטריומוויראט החדש שיוביל מעתה את בנק הפועלים מתגבש. יאיר סרוסי כיו"ר חדש שיחליף את דנקנר, מנכ"ל חדש אותו תבחר ועדת האיתור, אנחנו אגב מהמרים שבאופן מפתיע זה יהיה ציון קינן וכמובן אפרת פלד.

מניפולטיבית ואסרטיבית

האם פלד בשלה להיות האישה החזקה בבנק הפועלים? פלד אמנם נחשבת לחכמה, לשאפתנית, דעתנית ודומיננטית אבל אחרים העובדים עימה באופן צמוד טוענים כי היא מתנהלת במניפולטיביות, לא מקשיבה לדעות אחרות ובטוחה בכך שהיא יודעת יותר מכולם. "אפרת אסרטיבית מאוד, אולי יותר נכון להגיד דורסנית", אומר ביובש בכיר בבנק הפועלים.

בכל מקרה חובת ההוכחה על פלד. המשבר הכלכלי בעיצומו והניסיון העסקי שלה מועט, כששנתיים וחצי כדירקטורית בבנק אינם מקנים ניסיון בנקאי משמעותי.

אבל השאלה אינה פלד אלא מה יגיד הרגולטור? ההתנגשות בין דנקנר לבנק ישראל החלה לאחר שדנקנר הפך להיות מנכ"ל העל של בנק הפועלים. האם בנק ישראל יסכים למצב בו במקום דנקנר תהיה מעתה פלד?

אפרת פלד, בנק הפועלים / צלם פלאש 90

10 דברים שלא ידעתם על אפרת פלד

1. התמנתה למנכ"לית אריסון אחזקות בגיל 31

2. בת 35, גרושה ואם לשני ילדים

3. רואת חשבון, בעלת תואר שני במינהל עסקים

4. בתפקידיה הקודמים היתה מנהלת כספים בקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון; מנהלת כספים בחברת שרגד - אורחני דרכים "מובנפיק", השייכת לקבוצת אריסון; רואת חשבון בסומך חייקין.

5. נולדה במשפחה עם נטיות ריאליות - אביה הוא רואה חשבון והאם היא שותפה במשרד לשמאות מקרקעין.

6. חבריה לתיכון העריכו שכשתהיה גדולה היא תהיה מנהלת או אשת יחסי ציבור.

7. בצבא שירתה כמדריכת מ"כיות בבה"ד 12.

8. אף שהחליטה ללמוד שמאות מקרקעין ועשתה התמחות במשרד שבו אמה עובדת, הרי שהיא לא ניגשה לבחינות הסופיות ולכן לא נחשבת לשמאית מוסמכת.

9. את בעלה לשעבר, רון פלד, רואה חשבון שעבר לעסקי הנדל"ן, היא הכירה בנעוריה, בפסטיבל ערד.

10. בדומה לאריסון, פלד נוטה לרוחניות: היא צמחונית ונוהגת להתעורר בזריחה כדי לעשות יוגה.

עוד כתבות

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"