גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשימות של יו"ר הפועלים החדש, יאיר סרוסי: לרכוש את אמון אריסון בלי לאבד עצמאות ולהחזיר הבנק למובילות; האם יצליח?

סרוסי, שמונה השבוע ליו"ר בנק הפועלים, הוא דמות אלמונית עבור הציבור, אולם במילייה המקצועי הוא מוכר היטב ■ האם הוא האיש הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון?

ערב לפני שנודע על מועמדותו לתפקיד יו"ר בנק הפועלים, השתתף יאיר סרוסי בישיבת מועצת המנהלים של חברת פרוטרום, שבה הוא מכהן כדירקטור יותר מעשר שנים. סרוסי התעמק בענייני החברה כדרכו, ורק יצא פעם-פעמיים מהישיבה לענות לטלפונים - בשונה ממנהגו. "רק למחרת ראיתי שהמועמדות שלו מרוחה בכל העיתונים", אומר אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום. "אבל באותו ערב הוא לא אמר מילה ולא הסגיר דבר".

אבל אין לטעות. סרוסי אולי מאופק ודיסקרטי, אולם קשה לומר שהוא אדיש לתפקיד החדש, שמקפיץ אותו לסקאלה אחרת לגמרי בעולם העסקי הישראלי. "מבחינתו, זה היה טלפון ששינה את חייו", מספר חבר על הרגע שבו הציעו לסרוסי להיות מועמד לתפקיד, ומוסיף כי לא היה לו צורך להתלבט אפילו לרגע. זאת למרות שהתפקיד החדש מציב בעיה משפחתית לא קטנה: אשתו של סרוסי, הסוציולוגית ד"ר ורד ויניצקי-סרוסי, נמצאת בשנת השתלמות באוניברסיטת ייל בארצות-הברית, ובני הזוג צריכים להחליט האם בשנה הקרובה יגור כל אחד מהם ביבשת אחרת, או למצוא פתרון אחר להם ולשתי הבנות (19 ו-12).

על אף שקוראי העיתונים אולי לא שמעו את שמו קודם לכן, במילייה המקצועי סרוסי מוכר היטב. כמי שמילא תפקידים בכירים באוצר, ניהל את הסניף הישראלי של מורגן סטנלי ונחלץ להציל את קרנות הפנסיה ההסתדרותיות המולאמות, דרכו הצטלבה ברוב בכירי המשק. אולי בגלל אופיו, ואולי מפני שהתפקידים שמילא אינם מהסוג המעורר יריבויות ומקים אויבים, קשה לשמוע מילה רעה על סרוסי בקהיליה העסקית הישראלית. "הוא לא הספיק להתלכלך ולהכעיס אנשים", מספר גורם המכיר אותו. אדם שעבד איתו הגדיר אותו באוזנינו "גרויסע מענטש (איש גדול, ביידיש), אדם חכם, צנוע, מבין באנשים. הוא אדם שיודע להקנות שקט לארגון. בדיוק מה שבנק הפועלים צריך היום".

בכירים אחרים בשוק הגדירו אותו "מדהים", "צנוע ובעל ענווה טבעית", "איש של אנשים", "מנהל שלא מתרגש, שקול ועם המון ניסיון", "לא איש של הצגות, אדם המסתכל לטווח הארוך", וגם "אדם היודע להשיג את מה שהוא רוצה ואת מטרותיו מבלי להשתמש בכוחנות". יהודאי מפרוטרום משבח את הראייה האסטרטגית והפיננסית שלו, ומתאר אותו כ"בעל שמרנות חיובית".

זהר זיסאפל, מבעלי קבוצת רד אשר הסתייע בשירותי מורגן סטנלי להנפקות, אומר: "יש לי דעה טובה מאוד עליו, הוא איש רציני, לומד את הדברים. כשהיה בא כבנקאי השקעות עם כל מיני רעיונות לעסקות אפשריות, היה ברור שהתכונן, ירד לעומקו של החומר. חוץ מזה הוא מאוד בינלאומי, ואהבתי את החלק הזה שלו. נראה שהפנים תרבות בינלאומית של עסקים, לא כמו חלק מאנשי העסקים כאן שהם 'ישראלים ישראלים' ופה חושבים שזה מקסים, אבל בחוץ זה מתקבל נורא. יש לו תרבות עסקית, הוא גם יודע להגיד 'לא' בלי לשפוך עליך מים קרים ובלי להעליב".

שומר על פרופיל נמוך

נראה, כי לצד הלימוד הדקדקני שסרוסי עושה בימים אלה בבנק - קורא, קובע פגישות עם בכירים, לומד את המטרייה - יצטרך איש אחורי-הקלעים הזה גם ללמוד להסתגל לאור הבלתי פוסק של הזרקורים ולכך שכל מילה שיאמר וכל ביטוי שיפלוט יהפכו לכותרות ויזכו לניתוחים מדוקדקים. אדם שמכיר ומעריך אותו אומר, "מיו"ר בנק גדול אתה מצפה שיהיה איש שמעורר יראת כבוד. יאיר סרוסי לא כזה. איתו אפשר יהיה להתבדח. לא שזה רע, אבל הוא לא כמו איתן רף".

מהצד השני, יש המעלים שאלה אם השקט התרבותי מעורר ההערכה הזה הוא בהכרח תכונה חיובית עבור יו"ר של בנק הפועלים בתקופה כה סוערת, והאם האיש שנחשב איש של מאקרו ואסטרטגיות מתאים למקום שבו היו"ר, לפחות כפי שהיה נהוג עד עתה עם שלמה נחמה ואחריו דני דנקנר, יורד לרזולוציות הניהול היומיומי.

"הוא שומר על פרופיל נמוך, ואיננו מוחצן", אומר גורם בכיר בשוק הישראלי. "אני דווקא רואה בזה תכונה טובה. מצד שני, יש לי סימני שאלה לגבי המינוי. אני לא חושב שהוא איזה בנקאי דגול. מורגן סטנלי זה בנק השקעות, שעיסוקו בחיתום ובהשקעות. זה משהו אחר לגמרי מבנק, שליבת העסקים שלו היא מתן אשראי. זו נקודת תורפה מסוימת. בבנקאות, בשונה מאוד מחברות אחרות, היו"ר לא רק שותף לקביעת האסטרטגיות אלא ממש עובד בבנק, מהבוקר עד הערב, חלק מצוות ההנהלה הבכיר. השאלה היא כמה יו"ר צריך להיות פעיל, וזו שאלה נגזרת מדמות המנכ"ל שלצדו. מנכ"לים חזקים כמו גליה מאור, או אלי יונס, או סמדר ברבר-צדיק, פחות צריכים יו"ר סופר-פעיל. הם גם לא יתנו לו להתערב בניהול השוטף. לעומת זאת, בין דני דנקנר וצביקה זיו היו התנגשויות על נושאים אופרטיביים, כמו תוכנית העבודה של הצמצומים בבנק או התאמת הבנק למשבר. לכן חשוב מאוד מה יהיה תפקיד היו"ר. אם התפקיד הוא לנהל אסטרטגית, אז יאיר בסדר. אבל אם התפקיד יותר אופרטיבי - קשה לדעת כי בזה אין לו ניסיון.

"הבעיה שציון קינן ייכנס לתפקיד מעמדת חולשה מסוימת, כאילו בחירה חצי בהריון, ויצטרך כל הזמן להוכיח שאין לו אחות, מפני שהוא 'מסומן' כבחירה של דני שיצרה חלק מהבלגן הזה. השאלה במצב הזה, היא מה תהיה חלוקת העבודה. יאיר אדם אינטליגנטי, נעים ולא כוחני, ואם המנכ"ל יהיה אדם שדורש דמות חזקה כיו"ר לצדו, צריך לראות איך זה יעבוד".

כדי לאזן את הביקורת הזאת, יש לזכור כי סרוסי ישב בדירקטוריון בנק הפועלים חמש שנים, וכיהן כיו"ר ועדת הביקורת וכיו"ר ועדת אשראי בעלי עניין, ויש לו היכרות טובה עם הבנק וגם יכולת לימוד.

המגייס הלאומי

סרוסי נולד בשכונת הדר יוסף שבצפון תל-אביב וגדל ברמת-אביב. את דרכו באגף התקציבים במשרד האוצר החל בשנת 1981. בין השאר הוא היה חבר בצוות המצומצם שכתב את חוק הבזק, אבל רוב הזמן עסק בנושאי תעשייה, תעסוקה בפריפריה ופיתוח אזורי.

ב-1987 נסע לארצות-הברית לתפקיד סגן מנהל המשלחת. מנהל המשלחת היה אלי יונס, היום מנכ"ל מזרחי-טפחות. תחת שר האוצר דאז משה ניסים, השניים קיבלו הזדמנות נדירה להיות חלוצי גיוס ההון הציבורי של מדינת ישראל. עד אז גייסה ישראל הון רק דרך ארגון הבונד והבנקים, ונשאה על גבה חוב יקר ומעיק מתקופה קמפ-דיוויד, הלוואות בריבית של 15%-17%. ב-1988 קיבלה ישראל אישור למחזר את החוב באופן הבא: החוב יהפוך לערבות אמריקנית, שבעזרתה תגייס ישראל כסף בשוק ההון. זאת הייתה ההיכרות של סרוסי עם וול סטריט.

בשלב מסוים נקרא יונס חזרה לארץ לכהן בתפקיד החשב הכללי, וסרוסי, שהפך למנהל המשלחת, המשיך בהנפקות. בסך הכל מוחזר בשנים הללו חוב של 6.5 מיליארד דולר, מה שחסך לישראל כ-2 מיליארד דולר בזכות פערי הריבית.

בין לבין, מונה סרוסי למנהל משלחת הקומודיטיז (הסחורות) של ישראל בארצות-הברית, שקנתה במרוכז עבור המדינה סחורות כגון גרעינים בסדר גודל שנתי של כחצי מיליארד דולר. תחת ניהולו הסתיימו בהצלחה תהליכי ההפרטה של רכש הסחורות, שעד כה נשלטו בידיים ממשלתיות.

הדרך מהנפקות להשקעות

לאחר קריירה כה נאה באוצר, הגיעה ההצעה שאולי כל פקיד אוצר חולם עליה: סרוסי התבקש על-ידי שר האוצר בייגה שוחט להיות חשב כללי. הוא קיבל על עצמו את התפקיד, החל בחפיפה, אולם לאחר כשבועיים הודיע כי הוא מוותר על התפקיד. בכיר לשעבר באוצר נזכר: "בטרמינולוגיות של אז זה היה פסגת המאוויים, לגעת בכוכבים, כולם נדהמו איך אפשר לוותר על זה".

אחרי שעזב את האוצר, ב-1993, קשריו בוול סטריט הניבו לסרוסי תועלת והוא החל לשמש כנציג מורגן סטנלי בישראל, עם הקמת הנציגות של בנק ההשקעות בישראל. תפקיד שאותו הוא ממלא מאז. במסגרת זאת הוביל הנפקות כמו זו של פרטנר, שהייתה ההנפקה הישראלית הכי גדולה עד אז; הנפקת אמדוקס, רכישת אופל ואורבוט עבור אפלייד מטיריאלס; והנפקות עבור סטארט-אפים.

התפקיד במורגן סטנלי לא צפן בחובו אופק של קידום, שכן סרוסי איננו חלק ממנגנון הבנק אלא באופן מובהק נציגו בישראל, מה שמשתקף גם מתוארו בבנק - יועץ בכיר.

אדם המכיר היטב את סרוסי אומר שהייתה תחושה שהוא "מחכה שיגיע משהו מעניין ומאתגר". הוא לא נאלץ לחכות יותר מדי. לאחר שהמדינה הלאימה את קרנות הפנסיה ההסתדרותיות, קיבל סרוסי טלפון מאייל בן-שלוש, אז הממונה על שוק ההון, שהציע לו להיות יו"ר ועדת ההשקעות של הקרנות הוותיקות שבהסדר. מדובר היה, ועדיין, בגוף מוסדי אדיר שמנהל עשרות רבות של מיליארדי שקלים.

סרוסי לקח חופש ממורגן סטנלי וישב ללמוד את הנושא, הכין מתודולוגיה להשקעות, הקצאות נכסים. אחד היעדים שקבע היה מכירה מהירה של קרנות הפנסיה החדשות, כיוון ששיער שאם יישארו במתכונת הנוכחית, תוך זמן קצר יישאבו לקוחותיהם על-ידי מתחרים. לאחר המכירה הפך סרוסי יו"ר ועדת ההשקעות של הגוף שנותר, מבטחים הוותיקה, שבשנים האחרונות הציגה תשואות טובות ביחס לשוק ה"פרטי".

המרגיע של ילדי האוצר

בתקופה האחרונה, במשבר המוסדיים ובעלי חובם מקרב מנפיקי האג"ח, הוא היה בין המעטים שדעתם נשמעה בדיונים המבוהלים באוצר. אדם שהיה מעורב באותם דיונים מתאר: "בזמן המשבר, כשילדי האוצר נשברו תחת הלחץ, הם היו קוראים למוסדיים לפגישות אבל לא האמינו להם. היו מעטים שהם התייעצו איתם באמת, כי פחדו מבעלי אינטרסים. יאיר היה אחד מאלה שעליו סמכו".

בשנתיים האחרונות סרוסי מכהן גם כיו"ר ושותף מייסד של חברת יורופורט יחד עם היזם מוטי קירשנבאום, שאליו חבר על בסיס היכרות אישית. כמו כן נענה לבקשתו של דן טהורי אשר החל לאסוף משקיעים לקרן מוסטנג מזנין, וביקש ממנו להצטרף כיו"ר. הקרן גייסה קרוב ל-90 מיליון דולר (מתוך 150 מיליון שהתכוונה לגייס) והעסקאות הראשונות שביצעה יפורסמו לאחר שסרוסי כבר יעזוב אותה, במסגרת התפנותו מכל עיסוקיו לרגל תפקידו החדש.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי הדוחות: מניות גוגל ומיקרוסופט "מקפיצות" את הנאסד"ק ואת S&P 500

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

הוא עורך דין צמרת, היא תעשיינית מצליחה, עכשיו השותפות ביניהם נחשפת

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות