גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סוחרי מט"ח - קבלו ארבעה מטבעות שיכולים להוות תחליף לדולר הנחלש כהשקעה מעניינת

עבור סוחרי המט"ח מדובר בהזדמנות נוספת לבחון את האלטרנטיבות הקיימות בשוק המט"ח, במיוחד בהתחשב בעובדה שעל פי ההערכות הדולר עוד יילך ויחלש

אחרי מספר חודשים שבהם התאושש הדולר האמריקני מרמות השפל שאליהן הידרדר בעיצומו של משבר האשראי, בשבועות האחרונים הוא שוב נחלש מול המטבעות המובילים בעולם, ומול השקל הישראלי. עבור סוחרי המט"ח מדובר בהזדמנות נוספת לבחון את האלטרנטיבות הקיימות בשוק המט"ח, במיוחד כשעל פי ההערכות הדולר עוד יילך ויחלש. עדות אחת לכך קיבלנו בסקירה של כלכלני ברקליס קפיטל, שהתפרסמה שלשום, ולפיה הדולר צפוי להיחלש עוד בשבועות הקרובים וליפול לרמה של 3.60 שקל, לעומת רמה של כ-3.95 שקל כיום. לבקשת "גלובס", מציעים דיאגו פחצ'רט ואורן קרלמן, כלכלני מחלקת המחקר של איזי פורקס, וטל עבדה, סמנכ"ל השקעות בכלל פורקס, ארבעה מטבעות חלופיים, שיכולים להוות השקעה מעניינת.

דולר קנדי: המאזן המסחרי איתן וצומח

קנדה היא מדינה עצומה עם כלכלה חזקה ומגוונת. היא אמנם אחת המושפעות הראשונות מהמשבר בארה"ב, אבל נתוני הפתיחה שלה עדיפים, בעיקר עקב שמרנות פיננסית ומדיניות סוציאלית.

קנדה מאופיינת במינוף נמוך יותר מארה"ב. שוק הסאב פריים לא הספיק לחלחל לעומק מבנה האשראי הקנדי, וגם הסקטור הפיננסי לא רכש כמויות גדולות מהניירות הרעילים.

התוצר בקנדה ירד מתחילת השנה ב-2.8%. לא נתון טוב, ועדיין התוצר בארה"ב ירד בשיעור יותר מכפול. האבטלה בקנדה, שנקודת המוצא שלה גבוהה יותר, עומדת רק על 8% לעומת 8.9% בארה"ב, וקצב החזרה לעבודה גבוה יותר.

שוק הנדל"ן בהתאוששות מדהימה עם קפיצה של 23% במספר אישור הבנייה שהונפקו במאי לעומת אפריל. המאזן המסחרי איתן, חיובי וצומח. באפריל הוא עלה ל-1.1 מיליארד דולר והוא יוצר ביקוש מתמשך למטבע. זאת לעומת מאזן שלילי של כ-27 מיליארד דולר בארה"ב.

כמדינה עשירה באוצרות טבע, קנדה נהנית גם מהעלייה במחירי הסחורות, והיא מייצאת אותן בהקפים גדולים. הציבור הקנדי חוזר לצרוך, והמכירות הקמעונאיות גדלות כבר 3 חודשים ברצף, לאחר שירדו בחדות בתחילת המשבר.

דולר אוסטרלי: אחד המטבעות האטרקטיביים ביותר

הדולר האוסטרלי הפך בחודש האחרון לאחד המטבעות האטרקטיביים ביותר לרכישה. זאת, הן בעקבות העלייה החדה בנכונות המשקיעים לקחת סיכונים והן בעקבות השיפור המפתיע בנתונים הכלכליים שפורסמו לאחרונה באוסטרליה. המטבע האוסטרלי התחזק מול מקבילו האמריקני ביותר מ-8% בשבועיים האחרונים, והצמד נסחר כעת ברמות הגבוהות ביותר מאז תחילת השנה.

עליות השערים בשווקים הפיננסיים הוכיחו כי הקורלציה בין הבורסות למטבע האוסטרלי עדיין חזקה, למרות הצמצום בפערי הריביות בין המטבעות. הריבית על הדולר האוסטרלי עומדת היום על 3% בלבד, אך עדיין נחשבת לאחת הגבוהות בין המטבעות של מדינות ה-G10.

מבחינה פונדמנטלית, ביום רביעי פורסם כי כלכלת אוסטרליה צמחה ברבעון הראשון של השנה ב-0.4% לעומת התכווצות של 0.6% שנרשמה ברבעון האחרון של 2008. כך, בניגוד למגמה הגלובלית, הצליחה כלכלת אוסטרליה להתחמק מכניסה למצב של מיתון.

מבחינה טכנית, הצמד חזר להיסחר מעל רמות של 0.80 דולר אמריקאי לאוסטרלי בפעם הראשונה מאז אוקטובר האחרון. התייצבות מעל לרמה הזו תגדיר יעד חדש למטבע האוסטרלי ב-0.85.

לירה שטרלינג: שיפור מהותי בכלכלה המקומית

הפאונד הבריטי נסחר כיום ברמותיו הגבוהות מאז תחילת השנה ונחשב לאחד המטבעות העיקריים שהתחזקו מול השטר הירוק. עליות השערים בשווקים הפיננסיים, לצד נתונים פונדמנטליים מעודדים שפורסמו בבריטניה בימים האחרונים, הגבירו את קצב קניית המטבע הבריטי, לאור הערכות כי בכלכלה המקומית חל שיפור מהותי.

נתוני מדד מנהלי הרכש למגזרי הייצור והבנייה היו גבוהים מהצפי המוקדם, ואילו מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים שפורסם, הציג תמונה מעודדת המעידה כי המשק המקומי עובר מהתכווצות להתרחבות, לראשונה מאז ראשית ימי המשבר, בשלהי אוגוסט 2008. גם נתוני מחירי הבתים באנגליה מאותתים על התייצבות מסוימת בסקטור הזה, שמשמש כאינדיקטור משמעותי בכל הנוגע למצבו של המשק המקומי.

הנתונים החיוביים הללו, המעידים על התייצבותה של הכלכלה הבריטית, מחזקים את הערכות לפיהן הריבית המקומית תיוותר ברמתה הנוכחית, 0.5%. גם תוכניתו של הבנק המרכזי בבריטניה לרכוש איגרות חוב, לא הצליחה עד עתה להחליש את הפאונד, שנהנה מסנטימנט חיובי לאור השיפור בביצועי הכלכלה המקומית.

דולר ניו זילנדי: היתרון שבריחוק הגיאוגרפי

כלכלת ניו זילנד מגלמת מספר גורמים שהופכים את ההשקעה במטבע שלה למעניין. ראשית, מדובר במדינה מפותחת, עם תוצר גבוה לנפש, רמת השכלה גבוהה וקצב צמיחה נאה.

המאזן המסחרי שלה חיובי, כיוון שהיא מייצאת יותר מאשר מייבאת ולכן גם צמצום בצריכה המקומית משפיע עליה פחות מאשר על מדינה עתירת יבוא.

ניו זילנד היא אחת המדינות היחידות שעדיין משלמות ריבית סבירה על פיקדונות במטבע ויוצרת אפיק הכנסות נוסף למשקיע, בנוסף לעליית השער. הריחוק הגיאוגרפי ממרכזים כלכליים פועל לטובת המדינה בעת משבר, כיוון שהיא פחות חשופה לסערות העולמיות, ומספקת בעצמה חלק גדול מהצרכים שלה.

שוק התעסוקה במדינה נמצא במצב טוב יחסית, והאבטלה עדיין לא חצתה את רף ה-5%. גם השכר ממשיך לעלות בניגוד לרוב המדינות בעולם.

החוסן הכלכלי של ניו זילנד בא לידי ביטוי גם במכירות הקמעונאיות שדווקא צמחו החודש ב-0.5%, בעוד ברחבי העולם נרשמות בהן ירידות. התיירות היא אחד מענפי הייצוא המרכזיים של המדינה, וגם כאן אנו רואים צמיחה של 5.7% במספר המבקרים.

לפיכך, המטבע נהנה מאפקט כפול: גם הזרמה של כסף ומקומות עבודה, וגם ביקוש מצד תיירים שקונים אותו ומחזקים את ערכו.

[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט