גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פריז ב-299 דולר: ירידה של עשרות אחוזים במחירי הטיסות לחו"ל לעומת הקיץ הקודם

חברות התעופה, שנלחמות על כיסו של לקוח במיתון, מוזילות את כרטיסי הטיסה לחודשי הקיץ - אם כי גם השנה צפויה התייקרות לקראת אמצע אוגוסט ■ כך, למשל, תוכלו להשיג כרטיס לניו-יורק ב-817 דולר בלבד

2.3 מיליון נוסעים ייצאו במהלך חודשי יולי-אוגוסט לחו"ל, והתחרות על הכיס של כל אחד ואחת מהם בעיצומה. הירידה המשמעותית בתנועת הנוסעים, שנרשמה מאז פרץ לחיינו המשבר הכלכלי, מחייבים את חברות התעופה לייצר רעיונות יצירתיים וכמובן גם להוריד מחירים.

ואכן, מבדיקות מדגמיות עולה כי הקיץ ניתן יהיה להשיג כרטיסי טיסה זולים בעשרות אחוזים בהשוואה למחירים בשנה שעברה.

למרות זאת, גם השנה (כמו בשנים נטולות משבר) חוקי השוק משחקים תפקיד, ומרבית החברות מייקרות את כרטיסי הטיסה בתקופת ה"פיק" של אמצע אוגוסט.

מכיוון שההצעות ושפע המבצעים של החברות עשויים לגרום לסחרחורת, בדקנו אתמול (א') באילו מחירים ניתן להשיג כרטיסי טיסה בחברות השונות למגוון יעדים פופולריים: רומא, לונדון, פריז, מינכן, ניו-יורק ובנגקוק - באמצע יולי ובאמצע אוגוסט. המחירים שביקשנו היו עבור שהייה בת שבעה לילות, והם כוללים את המסים.

חשוב לציין כי כמו בכל סקירה של מחירי כרטיסי טיסה, גם הפעם המחירים שקיבלנו הם מחירים בהם ניתן היה לרכוש כרטיס נכון לשעת הבדיקה, וייתכן כי במועד מאוחר יותר יתקבלו מחירים אחרים. בנוסף, יש לשים לב לכך שחלק מהחברות מציעות את המחירים הנמוכים רק לכרטיסים שיירכשו עד תחילת חודש יולי. למעט ארקיע וישראייר, המפעילות חלק מהטיסות בטיסות סדירות כמוביל נקוב וחלק כטיסות שכר, כל החברות הן חברות סדירות.

מי מציע את המחירים הזולים?

* לרומא: ארקיע: באמצע יולי 439 דולר, ובאמצע אוגוסט 529 דולר

* ללונדון: חברת bmi שוברת את השוק באחד היעדים הפופולריים במחיר של 446 דולר ביולי ובאוגוסט.

* לפריז: באמצע יולי מציעה ארקיע טיסות ב-299 דולר, ומי שמעוניין לטוס דווקא באמצע אוגוסט ימצא את הכרטיסים הזולים בחברת לופטהנזה (499 דולר לטיסות דרך מינכן או פרנקפורט).

* למינכן: את הכרטיס הזול ביותר ביולי מציעה ארקיע (379 דולר) ואילו לופטהנזה הממשיכה במצע ההשקה לקו מציעה במחצית אוגוסט טיסות ב-399 דולר.

* לניו-יורק: את המחיר הזול ביותר לניו-יורק מציעה ביולי אוסטריאן איירליינס (1,008 דולר לטיסות דרך וינה) ואילו במחצית אוגוסט העסקה הכדאית ביותר היא זו שמציעה חברת בריטיש איירוויס המציעה טיסות דרך לונדון ב-817 ליציאות החל מה-16 באוגוסט.

* לבנגקוק: גם כאן העסקה המשתלמת ביותר היא של אוסטריאן איירליינס, המציעה טיסות דרך וינה ב-1,021/1,161 בהתאמה.

מבין הסיטונאים - הכי זול בדקה ה-90

גם סיטונאי התיירות לא נשארים מחוץ לחגיגה ומנסים להתחרות בשוק הבוער, אלא שלמרבה ההפתעה דווקא הצעות המחיר שקיבלנו מהם היו בחלק גדול מהמקרים גבוהות ממחירי החברות הסדירות (כולל ארקיע וישראייר). במרבית המקרים היתה חברת הדקה ה-90 זו שהציעה את ההצעות הזולות ביותר מבין הסיטונאים. ההצעות האחרות של הסיטונאיות היו יקרות מההצעה הזולה ביותר של החברות הסדירות, כרטיסי הטיסה ללונדון של חברת bmi היו זולים יותר מאלה שהציעו מרבית החברות הסיטונאיות בטיסות שכר, וכך גם בכל הנוגע לפריז, ולמינכן.

חשוב לזכור כי סיטונאי התיירות מציעים לעיתים הצעות אטרקטיביות דווקא ברגע האחרון, ולכן מי שלא הזמין מראש או שלא הספיק ליהנות מהמחירים הנמוכים של החברות הסדירות יוכל תמיד לנסות את מזלו אצל החברות הסיטונאיות.

מה עוד מוצע בשוק?

מי שלא יצליח "לשים את ידו" על הכרטיסים המוזלים יאלץ לרכוש כרטיסים במחירים הגבוהים לעיתים גם במאות דולרים ממחירי הבסיס. בהנחה שפספסתם את המחיר הזול ביותר זה מה שתתבקשו לשלם:

* רומא: אל-על וישראייר מציעות כרטיסים ב-540-560 דולר, ואילו לופטהנזה : 604 דולר.

* לונדון: בריטיש אירוויס מציעה כרטיסים ביולי ואוגוסט במחיר 497 דולר, ואילו המחירים בחברות האחרות נעים בין 575 דולר (אל-על ביולי ואוסטריאן איירליינס ביולי ואוגוסט) ל-686 בלופטהנזה לטיסות אוגוסט.

* פריז: מי שלא יזכה לטוס תמורת 299 דולר ביולי יוכל לעשות זאת תמורת 499 דולר ביולי ובאוגוסט בלופטהנזה. המחירים הנוכחיים ביתר החברות נעים בין 517 דולר (באוסטריאן איירליינס ביולי אוגוסט) ל-757 דולר באל-על באוגוסט.

* מינכן: אוסטריאן איירליינס משווקת כרטיסים ליולי ואוגוסט ב-509 דולר, אל-על מציעה כרטיס ב-519 דולר באוגוסט, ואילו ארקיע וישראייר מציעות באוגוסט כרטיס תמורת 549 ו-603 בהתאמה.

* ניו-יורק: כאן ההפרשים בין מחירי הכרטיסים הזולים ביותר לאחרים גדולים ועשויים להגיע למאות דולרים. כך לדוגמה, אל-על מבקשת 1,179 דולר לכרטיס ביולי ואוגוסט, לופטהנזה 1,043, בריטיש אירוויס 1,131 (עד ל-16 באוגוסט המועד בו צונחים המחירים), דלתא וקונטיננטל 1,380, ואילו השחקנית החדשה בשוק - יו. אס אירוויס - גובה 1,500-1,704 ביולי ובאוגוסט בהתאמה.

* בנגקוק: כאן ההפרשים לא גדולים, ומי שייאלץ להסתפק במחיר שאינו הזול ביותר כרגע, ישלם 1,199 דולר באל-על ו-1,219 בלופטהנזה.

מבצעים באוויר

* איסתא:

המבצע: החברה מעניקה כרטיס טיסה לאתונה, פראג, בודפשט בוקרשט וסופיה לכל מי שירכוש כרטיס טיסה באל-על לארה"ב, המזרח הרחוק או דרום אמריקה.

האותיות הקטנות: המבצע אינו כולל רכישת כרטיסים בקלאס T (הכרטיסים הזולים ביותר על המטוס), כרטיס הבונוס אינו כולל תשלום עבור מסים והיטלים (העשויים להגיע ל-100 דולר לכרטיס) רכישת הכרטיסים עד סוף יולי, ליציאות עד סוף 2009. את כרטיסי הבונוס ניתן לנצל עד סוף 2010.

* פתאל ואל-על:

המבצע: המזמין חופשה משפחתית במלונות רשת פתאל בתקופת הקיץ יקבל הטבה של 100 דולר לרכישת כרטיסי טיסה של אל-על. מי שיטוס באל-על יקבל שובר הנחה בסך 400 שקל לנופש במלונות פתאל.

האותיות הקטנות: עלות החופשה ברשת פתאל המזכה בשובר הנחה באל-על צריכה להיות גבוהה מ-2,000 שקל. כרטיסי הטיסה באל-על המזכים בשובר ההנחה לפתאל אינם כוללים את הכרטיסים המוזלים בקלאס T. שוברי ההנחה באל-על ובפתאל אינם ניתנים למימוש באוגוסט או בחגים.

* חברות תעופה:

- בריטיש אירוויס: הוזלה של כ-30% לעומת השנה שעברה : מחיר התחלתי ללונדון: 497 דולר.

- אל-על: מבצע שדרוגים למחלקות היוקרה לחברי מועדון הנוסע המתמיד תמורת נקודות (לדוגמה שדרגו למחלקת עסקים ללונדון תמורת החל מ-637 דולר, ולניו-יורק תמורת החל מ- 1,549 דולר.

- לופטהנזה: 33% הנחה לילד, טיסות ל-20 יעדים באירופה ב-499 דולר. כרטיסי צעירים לבנגקוק ב- 919 דולר.

- ישראייר: מבצע ללקוחות ישראכרט ביולי: 55 דולר הנחה לכרטיס תמורת 80 כוכבים בהזמנת זוג.

- דלתא: כרטיס הטבות של מועדון המכוניות האמריקאי AAA לרוכש שני כרטיסים במחלקת תיירים או כרטיס במחלקת עסקים. מחירים מיוחדים במחלקת עסקים: 2,643 לניו-יורק ואטלנטה, 2,548 לוושינגטון ובוסטון.

קודם נכבוש את מינכן

הטיסות למינכן הן דוגמה ל"מלחמה" על כיס הצרכן הישראלי. מיקום העיר הופך אותה ליעד אטרקטיבי למטיילים ואנשי עסקים בגרמניה, אוסטריה ובאיטליה, ובשדה התעופה שלה יש טיסות המשך רבות לכל היעדים באירופה.

עד לפני מספר חודשים פעלו בקו זה אל-על, ארקיע ו-tui, הטסות עקב אילוצי ביטחון לטרמינל 1. לפני כ-3 שנים ביקשה לופטהנזה לחדש את פעילותה בקו מינכן תל-אביב אולם נדחתה על-ידי משרד התחבורה בטענה שעל הגרמנים לתת בתמורה לאל-על סלוטים (שעות המראה ונחיתה) נוחים. לאחר שממשלת גרמניה הודיעה כי נושא הסלוטים נמצא בידי גוף נייטרלי אושרה הבקשה, ולפני כחודשיים חנכה לופטהנזה את הקו, עם 4 טיסות בשבוע במטוסים רחבי גוף.

עם השקת הקו הכריזה לופטהנזה על מחירי השקה אטרקטיביים (399 דולר הלוך ושוב), אל-על הורידה את המחיר לרמה זהה, וגם קווי חופשה השיקה 2 טיסות שכר שבועיות לעיר. כעת טסות בקו חמש חברות.

לדברי עופר קיש, מנכ"ל לופטהנזה ישראל, ההשקה מחדש של הקו הופכת את מינכן ליעד אטרקטיבי לנוסע הישראלי: "הטיסות נוחתות וממריאות מטרמינל 2, המעניק שירותים מתקדמים, בהם התחייבות לקישור של 30 דקות בין טיסות, טיסות המשך למגוון יעדים באירופה אליהם לא ניתן להגיע ישירות מישראל, מסעדות יוקרה ועוד. כניסתנו המחודשת ליעד הזה 'העירה' את השוק והתחרות רק תועיל לצרכן".

* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של מינכן.

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

תיקון והתנצלות

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה