גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פולו-אפ אחרי ראיון עבודה

הליך הקבלה לעבודה אינו מסתיים בתום הריאיון ■ על הדרך הנכונה למעקב ולקשר

תהליך הקבלה לעבודה אינו מסתיים עם סיום הריאיון. הדבר אינו נכון - אפילו אם אתם בטוחים שהתקבלתם לעבודה, יש מה לעשות גם אחרי הריאיון. חוץ מזה, עשייה מקלה על תקופת ההמתנה שאחרי הריאיון ועדיפה על ישיבה בחיבוק ידיים.

יצירת קשר עם המעסיק לאחר הריאיון יכולה לשפר במידה משמעותית את סיכויי הקבלה לעבודה, כיוון שבכך מפגין המועמד עניין ומוטיבציה. מעסיקים המתלבטים את מי לקבל לתפקיד נדרשים להחלטה קשה, ולרבים מהם חוסר קשר, מסייע בסינון מועמדים.

הפולו-אפ מאפשר למחפש העבודה להפגין איכויות אישיות ומקצועיות שלעתים אינן באות לידי ביטוי בריאיון - מסירות, דבקות במטרה, מתן תשומת לב לפרטים, ויכולת מעקב. עם זאת, חשוב שהמעקב יתבצע נכון, ושהמועמד לא יצטייר בעיני המגייס כאדם לוחץ ומציק.

איך עושים זאת?

סיכום בסוף הריאיון

תהליך הפולו-אפ מתחיל כבר בריאיון עצמו. בסוף הריאיון כדאי לסכם אותו באופן שמדגיש את ההתאמה לתפקיד. אפשר, למשל, לחזור על צרכי המשרה כפי שפורטו על ידי המראיין, ולציין את התאמתם לניסיון המקצועי. לדוגמה, מועמד לתפקיד בתחום הפיתוח עסקי יכול לומר - "אני מבין שנחוץ לכם אדם בעל ניסיון רב בעבודה מול שווקים בין-לאומיים, ובעל יכולת לאתר לקוחות ולסגור עיסקאות. כיוון שבתפקידי כיועץ עסקי עשיתי בדיוק את הדברים הללו, אני סבור שיש לי את הכישורים המתאימים".

לאחר מכן, כדאי לשאול את המראיין בנימוס מהו משך הזמן הצפוי עד לקבלת ההחלטה, ולפני עזיבת המקום להצטייד בכרטיסי הביקור של המראיין ושאר בעלי התפקיד בתהליך. כך אפשר להפגין כבר בשלב זה רצון לשמור על קשר, וגם לזכור את שמות נושאי המשרה בחברה.

לבסוף, מיד לאחר הריאיון כדאי לכתוב מהן הנקודות המרכזיות שעלו בו: פרטי המשרה כפי שתוארו על ידי המראיין, מידע רלוונטי על החברה והצוות המיועד, הכישורים שהמראיין הדגיש כחשובים להצלחה בתפקיד, ומאילו נושאים הוא נראה כמי שאינו שבע רצון.

יומיים אחרי הריאיון

מספר ימים לאחר הריאיון אפשר לשלוח למראיין, ולכל אדם אחר שסייע בדרך, מכתב תודה קצר בדואר אלקטרוני. במייל זה אפשר להזכיר בקצרה את הסיבות להתאמה לתפקיד. ראשית על המועמד להדגיש את הצרכים שחשובים למגייס, כגון ניסיון בתחום הפיתוח העסקי, התועלת שהוא יכול להפיק מקשרי המועמד בתחום, וכד',.ורק אחר כך להזכיר את העניין האישי שלו בתפקיד ואת התרשמותו החיובית מהחברה. חשוב להביע במכתב עניין ומוטיבציה, ולהפגין אישיות מעריכה ומכבדת.

המכתב יכול להועיל גם במקרים שבהם יש חוסר בכישורים. זה המקום להשתמש ברשימה שנערכה לאחר הריאיון, ולציין יתרונות המפצים על החסרונות הקיימים. לדוגמה, "בריאיון חשתי שאתה מוטרד מכך שלא עבדתי בעבר עם לקוחות אסטרטגיים. חשוב לי להדגיש שבזכות היכרותי עם עולם הלקוחות, ובמיוחד רשת הקשרים הענפה שיצרתי עם אנשי מפתח בתחום, אני משוכנע שעובדה זו לא תהווה מכשול לביצוע התפקיד בצורה הטובה ביותר".

עבר שבוע

שבוע לאחר הריאיון אפשר להתקשר למראיין ולקיים שיחת מעקב. שיחה זו נועדה להזכיר למראיין את קיומו של המועמד, ולשמור אותו בתודעתו. במהלכה יש להפגין התלהבות ועניין בתפקיד, אבל מבלי להישמע נואש.

כדאי לבצע את השיחה ממספר טלפון חסוי, ולא להשאיר הודעה במקרה של אי מענה. כך ישאיר המועמד את הכדור במגרש שלו, ויוכל להתקשר שוב מבלי להצטייר כמטריד.

המשך הפולו-אפ

במידה ותקופת ההמתנה שהוגדרה על ידי המראיין עברה, או לחילופין אם לא הוגדר פרק זמן כזה וחלפו כמה שבועות, הגיע הזמן ליצור שוב קשר. בדרך כלל עדיף לקיים את המשך המעקב במייל, כיוון, ששיחת טלפון עלולה ליצור אצל המראיין גישה מתגוננת ואף רגשות דחייה. עם זאת, אם המועמד יקפיד לשמור על נימה חיובית ואווירה נעימה, שיחת טלפון אפשרית בהחלט.

רצוי לברר מהו השלב הבא בתהליך הגיוס, ומה משך הזמן המתוכנן. בנוסף, חשוב להמשיך להביע עניין בתפקיד, ולהימנע מלהישמע מתוסכל, חסר סבלנות או נואש.

לסיכום, סבלנות ורגישות

לסיכום, הדבר החשוב ביותר בתהליך המעקב הוא הפגנת סבלנות וכבוד כלפי המגייס, והימנעות מכעס גם אם התהליך נמשך יתר על המידה. יש לזכור שהתמשכות תהליך הסינון עשויה לנבוע מאינספור סיבות - ארגוניות ונסיבתיות, שאינן קשורות בהכרח במועמד.

חשוב מאוד גם לשים לב לאופן שבו המגייס מגיב להתקשרות הנמשכת. אם נראה שזו מפריעה לו, עדיף לוותר על הפולו-אפ, ולהמשיך בתהליך חיפוש העבודה בזמן ההמתנה לתשובה.



יעל מהודר היא יועצת ארגונית ובעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית

  1. לקשר עמה יש לכתוב לדוא"ל Yaelmehoudar@gmail.com.
  2. במשך השבוע ניתן להמשיך לטקבק עם יעל מהודר דרך טור הדעות "המדוברות ביותר" בעמוד הבית, ודרך קישור זה

הדברים הכתובים במאמריה מבוססים על הניסיון והידע המקצועי הרב שצברה בתהליכי ייעוץ ארגוני ופיתוח מנהלים בחברות ובארגונים שונים בתחומי ההייטק והתעשייה, ובעבור אנשים פרטיים. הדברים מיועדים להעשרת הידע בלבד, אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי אישי המתאים למידותיו של כל אדם ואדם, ואין להסתמך עליהם ככאלה.

עוד כתבות

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם