גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ד"ר דנה פוגץ': "הפרקליטות מתעלמת מקורבנות העבירה"

פוגץ', ראש מרכז "נוגה" למען נפגעי עבירות אלימות: "לכל קורבן יש סיפור איום - ואף אחד לא עוזר להם. יותר קל לפרקליטות להתעלם" ■ "עו"ד ענת פלינר היא דוגמה לאדם שיכול לשבת בבית, להכין ארוחת ערב - ולהירצח"

הבית

דופלקס באחד מבתי האבן הציוריים-משופצים-משוחזרים בשכונה התל-אביבית הראשונה - נווה-צדק. קשה להתעלם מהקשר בין שם השכונה לעיסוקה של בעלת הדירה, המנהלת מרדף עיקש ונלחמת ברשויות לשם השגת ה"צדק" הנכסף עבור נפגעי עבירות קשות. משרדה במרכז 'נגה' למען נפגעי עבירות אלימות נמצא רחובות ספורים משם, אך הסיפורים הקשים שהיא שומעת - על תקיפות מיניות, אלימות ורצח - מלווים אותה גם הביתה. "לפעמים אני חוזרת ברגל מהמשרד כדי לנקות את הראש ולנסות להתנתק מהעבודה", היא אומרת.

פנים הבית מעוצב בסגנון מודרני, צעיר ופונקציונאלי, ומסגיר את אהבתה של בעלת הבית לעיצוב וארכיטקטורה. בכל פינה הושקעה מחשבה, הונח פסל, נבנה מדף, נצבע קיר או נמתח קו זוויתי מהתקרה. ובכל זאת, התחושה האינטימית-אישית נשמרת. ממרפסת הדירה, מעבר לנוף הגגות השכונתיים, בין מלון דיוויד אינטרקונטיננטל לבניין בית הטקסטיל, מבצבצת רצועת ים קטנטנה המספקת לבעלת הבית בריזה נעימה בכל עונות השנה. "אין רעש, יש קירבה לים, נוף מהמם, אוויר מדהים. מה צריך יותר מזה?", שואלת בעלת הבית.

ביוגרפיה מקוצרת

"נולדתי וגדלתי בתל-אביב. לאבי היה מפעל תעשייה הידראולית ואמי, שהיא אישה מאוד מדליקה, היא מרצה לתולדות האופנה בשנקר. היא הכניסה לבית את האהבה לאופנה ולכל מה שקשור לאסתטיקה. יש לי שני אחים צעירים ממני, אח ואחות.

"הייתי ילדה חננה, אבל עם ניצוץ בעיניים. אהבתי לקרוא מגיל אפס ומההתחלה קראתי ספרים של מבוגרים. אף פעם לא קראתי ספרי ילדים. מגיל מאוד צעיר קראתי אגתה כריסטי. מאוד אהבתי אותה. אני חושבת שהספרים האלו הובילו אותי למשפט הפלילי. תמיד אהבתי ספרי מתח וסדרות טלוויזיה משפטיות כמו 'חוק וסדר'.

"היה לי די ברור שאלמד משפטים, כי תמיד אהבתי לדבר ולכתוב. חוץ מזה, מגיל צעיר נלחמתי את המלחמות של הילדים בבית הספר וגם מאוד נלחמתי את המלחמות שלי. בתיכון הייתי עוה"ד הכי טובה של עצמי. למדתי בתיכון בליך ושנאתי אותו מאוד. חשבתי שהוא סוג של בית סוהר במסווה של תיכון ואף פעם לא עניין אותי להיות בשיעורים. למרות זאת קיבלתי ציונים מאוד גבוהים. יום אחד צבעתי את השיער בצבעי כחול-ירוק, מה שהיה מאוד נפוץ בזמנו, ורצו להעיף אותי מבית הספר. אמרו לי להביא את ההורים לפגישה עם סגנית מנהלת בית הספר, אבל הלכתי אליה לבד ואמרתי לה 'אין שום בעיה, אתם יכולים להעיף אותי, אבל תחשבי איך זה ייראה שאתם מעיפים את התלמידה הכי טובה בכיתה'. כמובן שלא העיפו אותי.

"לקראת סוף התיכון מאוד התלבטתי בין לימודי משפטים לבין מדעים. הייתי אז בנוער שוחר מדע ומאוד אהבתי את זה. אמא שלי היתה מסכנה. כל פעם שהיתה פותחת את המקרר היתה מגלה צלחות פטרי שהייתי מגדלת בהם חיידקים זורחים. באיזשהו שלב אפילו חשבתי ללמוד רפואה ומדעים, אבל אז נזכרתי שדם מגעיל אותי. בסופו של דבר בחרתי במשפטים. זה התאים מאוד לתכונות שלי".

צבא

"השירות הצבאי היה תקופה טראומטית בשבילי. שנאתי את הצבא. הצבא בזבז אותי ואני בזבזתי אותם. הייתי פקידה בשלישות והיו לי מפקדים שהיו אנשים עלובי נפש שהתעללו במי שרק יכלו. זה היה עינוי. לשמחתי הרבה, אחרי שנה בצבא נפצעתי בתאונה קלה, ריסקתי את הקרסול ויצאתי לבית הבראה צבאי לחצי שנה. הרגשתי שעדיף להיות בתל השומר מאשר ביחידה בשלישות.

"מאוד הצטערתי על השנתיים האלה, אבל בדיעבד הם גם נתנו לי פרספקטיבה לגבי העיסוק שלי היום. הייתי במינהל הסגל בשלישות וראיתי תיקי אונס נגד מפקדים שלא עשו להם כלום. זו היתה תקופה שלא דיברו בה על הטרדות מיניות וטייחו הכול. אז התחלתי לפתח את התודעה שלי לגבי אנשים בעמדות כוח, מה זה עושה להם ואיך הם משתמשים בכוח שלהם לרעה, במיוחד בהקשר של הטרדות מיניות נגד חיילות. התקופה הזאת השאירה בי חותם שלילי, שמלווה אותי עד היום. גם באנטי שלי למערכות, בצורך שתמיד היה לי לבדוק מה קורה בתוך מערכת ולא לקבל דברים כמובנים מאליהם וגם בכך שאף פעם לא קיבלתי את ההנחה שאם אדם בדרגה גבוהה, צריך להשתחוות לו מיידית".

המשך ביוגרפיה מקוצרת

"במהלך לימודי המשפטים עשיתי טרום סטאז' במשרד אזרחי ולא התחברתי לזה בכלל. את הסטאז' עשיתי בפרקליטות. שם גיליתי שהמשפט הפלילי מדבר אליי הרבה יותר. לקראת סיום הסטאז', הבנתי שאני לא כל כך רוצה להמשיך בתביעה, כי זאת מערכת מאוד היררכית ואני אף פעם לא הייתי מערכתית. מצד שני, סנגורית לא רציתי להיות כי קסם לי יותר 'הצד של הטובים'. סנגורים מאוד אוהבים לדבר על כך שיש להם מורשעים חפים מפשע, אבל האמת היא שרוב הסנגורים נאבקים על זכויות של אנשים אשמים. זה נכון וזה מוצדק ומישהו צריך לעשות את זה, רק שלי זה לא התאים".

"החלטתי להמשיך ללמוד וכיוון שרציתי לחיות בחו"ל תקופה מסוימת ולהרחיב את הידיעות שלי במשפט משווה, החלטתי לנסוע ללונדון לעשות מאסטר. כשהגעתי לשם הכרתי את דוד בן צדוק ואחרי שנה התחתנו. לפני שנה התגרשנו, אך בזכותו נשארתי בלונדון 6 שנים. עשיתי בלונדון גם דוקטורט, אבל לקראת סיום הדוקטורט הכפור בלונדון התחיל להעיק עליי והחלטתי לחזור לארץ ולהשתלב באקדמיה. קיבלתי הצעה מהמרכז הבינתחומי ללמד דיני עונשין והסכמתי. אחרי 4 שנים בבינתחומי עברתי לקריה האקדמית אונו ומאז אני שם".

מרכז נוגה

"יום אחד פנתה אליי סטודנטית מהקמפוס החרדי בקריית אונו ושאלה אותי אם היא יכולה להפנות אלי אנשים שצריכים עזרה ואני אמרתי לה אוקיי. באותו ערב התקשרה אליי אישה והציגה עצמה בשם גילה הירש מקריית ביאליק. כשהיא אמרה לי את שמה עברה בי צמרמורת, כי הכרתי את המקרה שלה היטב. הבן שלה תומר הירש, שהיה מדריך בפנימייה, נרצח בידי שני חניכים אוקראינים שלו, נער ונערה, ואני לימדתי את פסק הדין של הרצח כל שנה. תומר הירש מבחינתי היה שם של פסק-דין ופתאום מתקשרת אלי אישה שאומרת שהוא בנה. באותו שלב הרוצח והרוצחת ישבו בכלא, אך כיוון שהם היו קטינים, הם לא קיבלו מאסר עולם והיו צפויים להשתחרר בשלב מסוים. ההורים שמעו שהרוצחים מבקשים לקבל אזרחות ישראלית וניסו לפנות לרשויות כדי למנוע מהם את קבלת האזרחות, אבל אף אחד אפילו לא החזיר להם טלפון. לא היו מוכנים לשמוע אותם בכלל, אז הם פנו אליי ושאלו אם אהיה מוכנה לעזור.

"אז התחלתי להבין שמאחורי הדברים שאני מדברת עליהם באופן תיאורטי, כל הפשעים ופסקי הדין, עומדים בני אדם. לכל קורבן יש שם, פרצוף וסיפור איום ונורא, ואף אחד במדינת ישראל לא עוזר להם. הבנתי גם שהיתרון שלנו כעורכי דין הוא הכוח ושאותי לא ינפנפו כמו שנפנפו אותם. הסיפור של איתן וגילה הירש היה הצלחה, כיוון שהבחורה לא קיבלה אזרחות ישראלית וגורשה מהארץ והבחור, שיושב עד היום בכלא, לא יקבל אזרחות ישראלית. זאת היתה הנקודה הראשונה בהקמת מרכז נגה לסיוע לנפגעי עבירה".

זכויות קורבן עבירה

"המדינה אינה נציגת הנפגע ואין היא מקפידה תמיד על זכויות הנפגע. בדרך-כלל, בכלל לא אומרים לקורבן שיש לו זכויות. הוא לא מודע לכך. החוק מגדיר זכויות מעטות, שנועדו להגן על הנפגע כמו הגנה על הפרטיות, מניעת פרסום, צווי הרחקה של הנאשם מן הקורבן ומגבלות על עברייני מין. למרבה הצער, גם על מעט הזכויות הללו לא ממש שומרים. זה בולט במקרים של נפגעות אונס שחושפים את היומנים שלהן גם למי שלא צריך, מעמתים אותן עם הנאשם ואומרים להן דברים פוגעניים ללא כל סיבה.

"מעבר לכך, לא פחות חשובה היא זכותו של נפגע העבירה לוודא כי הצדק נעשה, במערכת שבה מרבית התיקים הפליליים נסגרים ב'דילים' בין התביעה לבין הנאשם. בעיקר להביע את עמדתו בפני הפרקליטות במקרה שמנסים להגיע להסדר טיעון או להביע את עמדתו בפני בית המשפט בשלב הקריטי של גזירת הדין או הטיעונים לעונש. בתהליך הזה קורבן העבירה נשכח"."בחברה הישראלית אין מודעות לנושא של פגיעות פליליות. על אף העלייה החדה במספר העבירות הפליליות החמורות אנשים לא אוהבים לחשוב על עצמם כעל קורבנות פוטנציאלים, שיום אחד יכולים ליפול קורבן לעבירה פלילית. הם חיים בהכחשה בנוגע לסיכוי שלהם להיפגע. עו"ד ענת פלינר שנרצחה בביתה, היא דוגמה לכך שאדם יכול לשבת בבית, להכין ארוחת ערב לילדים שלו ולהירצח. אנשים לא אוהבים לחשוב על זה, ולכן גם לא חושבים קדימה על השאלה מה יקרה לי אם אהיה קורבן ואיזה זכויות יהיו או לא יהיו לי. יותר קל לפרקליטות וגם, במידה מסוימת, לבתי המשפט, להתעלם מהקורבן. למה צריך להכניס רעש למערכת?"

ספורט

"אני מאוד אוהבת ספורט. 3 פעמים בשבוע אני עוזבת את המשרד בסביבות חמש בערב כדי להגיע לחדר כושר ואחרי זה, בדרך כלל, ממשיכה לעבוד עוד קצת מהבית. אני צריכה את זה. זה כבר חלק מובנה מהחיים שלי. אני עושה ספינינג, מתאמנת קצת במכון ולפעמים הולכת לשיעור פילאטיס".

כדורגל

"מעבר לפעילות שלי במרכז נגה, אני נציגת הציבור הראשונה במזכירות ההתאחדות לכדורגל ובהנהלה ואני גם יו"ר ועדת תקנון, שהיא הוועדה המשפטית של התאחדות הכדורגל. אני מאוד אוהבת את זה. מבחינתי זה צד לגמרי אחר של המשפטים, וזה כיף להשתמש בידע המקצועי כדי לעשות משהו שאוהבים.

"אני מאוד אוהבת כדורגל. זה התחיל כשחייתי באנגליה. מאז אני אוהדת את ווסטהאם. בארץ אני אוהדת את הפועל תל-אביב. אני הולכת למשחקים ומעודדת, במיוחד למשחקי הנבחרת ולגמר גביע".

טלוויזיה

"אני כמעט לא רואה טלוויזיה. אני רואה בעיקר דברים מוקלטים, סדרות שאני אוהבת כמו 'חוק וסדר' או סרטים ב-די.וי.די".

בשביל הנפש

"אני לומדת איטלקית. זה משהו שהוא נטו בשביל הנפש. אני מתנתקת מכל הדברים הקשים שאני שומעת בעבודה ונהנית מהשפה המיוחדת הזו. אני משתדלת לראות גם סרטים באיטלקית ובן הזוג שלי, שגר פעם ברומא, מדבר איתי איטלקית ועוזר לי להתאמן".

קריאה

"אני קוראת המון. לפני השינה ובסופי שבוע. אני אוהבת בעיקר ספרי מתח וקוראת כמעט רק באנגלית כדי לשמור על השפה וגם כדי לקרוא ספרים חדשים שרק יוצאים. אחת הסופרות שאני מאוד אוהבת היא רות רנדל, סופרת קלאסית בת 80, שמוציאה מדי שנה ספר מתח".

אלמלא הייתי עורכת דין

"אחרי הצבא נרשמתי ללימודי משפטים ולקולנוע. בגלל שהתקבלתי למשפטים לא הלכתי ללמוד קולנוע, אבל מי יודע איפה הייתי היום אם הייתי עושה בחירה אחרת. אולי הייתי קולנוענית. החלום האמיתי שלי היה ללמוד ארכיטקטורה. אני מאוד אוהבת עיצוב וכל מה שקשור באסתטיקה, אבל אחרי שהסבירו לי שצריך לדעת מתמטיקה כדי ללמוד ארכיטקטורה ירדתי מזה. בעולם אחר כנראה שהייתי ארכיטקטית".

לא יודעים עליי

"משמחים אותי דברים מאוד-מאוד שטותיים. תנו לי להיות בחופש בדיסנילנד ואני אהיה מאושרת עד הגג. לא רוצה להיות מאוד רצינית כל הזמן. בנוסף, לא יודעים כמה נעליים יש לי. אני לא רוצה לומר מספר כדי שלא יחשבו שאני משוגעת, אבל יש לי הרבה, עשרות זוגות".

רזומה

* אישי: ד"ר דנה פוגץ' (44), נולדה בתל-אביב, ולמעט 6 שנים בהם חיה בלונדון, התגוררה בעיר המרכזית כל חייה. גרושה (מהפסל דוד בן צדוק המתגורר באנגליה) ובת-זוגתו של דוד פייביש, איש היי-טק.

* מקצועי: מהמובילים בתחום חדש של עריכת דין - ייצוג נפגעים. הקימה ועומדת בראש מרכז 'נגה' למען נפגעי עבירות אלימות. מרצה למשפט פלילי וראיות בקריה האקדמית אונו. בכנס לשכת עורכי הדין, שהתקיים בחודש שעבר, קיבלה אות "נשים במשפט 2009", על פעילותה לקידום זכויות קורבנות עבירה.

* פעילות ציבורית: חברת מזכירות והנהלה וראש ועדה בהתאחדות הישראלית לכדורגל, ומיוזמי ומנסחי הצעת חוק איסור אלימות בספורט.

עוד כתבות

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

תקיפה בלבנון (ארכיון)

צה"ל מאשר את הדיווחים: מספר רב של מחבלי חיזבאללה חוסלו

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור • שר החוץ האיראני: "ארה"ב לא דרשה מאיתנו במשא ומתן אפס העשרה. ביומיים שלושה הקרובים נגבש הצעת טויטה להסכם גרעין" ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר