גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טלנובלה אונליין: הפורטל החדש של דורי מדיה מנסה לשחזר את ההצלחה

ענקית הטלנובלות הישראלית דורי מדיה גרופ מסתערת על האינטרנט - ומציגה בפורטל Novebox את כל הז'אנרים הטלוויזיוניים הלטיניים הקיימים, גם של המתחרים ■ האם יאיר דורי יהיה הסינדרלה הלטינית גם באינטרנט?

לפני מספר שבועות הושק רשמית האתר החברתי הראשון המוקדש כולו לז'אנר הסדרות הלטיניות, Novebox.com, על-ידי ענקית התקשורת הישראלית דורי מדיה גרופ . האתר הייחודי כולל רשת חברתית, כתבות רוחב ועדכונים שוטפים מכתבים מקומיים במרכז אמריקה, דרום אמריקה וארה"ב. בנוסף, עומדת לרשות הגולשים אנציקלופדית סדרות לטיניות מקיפה וספריית וידיאו עשירה של סדרות דוברות ספרדית, לצד תוכן רלוונטי שמעלים הגולשים.

כחלק ממאמצי השיווק, האתר הושק בגיבוי של תוכן בלעדי - טלנובלה חוצת פלטפורמות, שנקראת "אמנדה O" וכוללת 120 פרקים לאינטרנט באורך 7 דקות, 19 פרקים לטלוויזיה באורך 45 דקות ו-500 פרקים לסלולר באורך 1.5-3 דקות. לפי נתונים שנמסרו מ"דורי מדיה", כ-700 אלף גולשים צפו בטלנובלה והזירה הסלולרית רשמה כ-300 אלף הורדות של פרקים, בנוסף ל-500 אלף אייטמים סלולריים - דוגמת רינגטונים טרוטונים וטפטים - שנמכרו. בימים אלה עובדים בדורי מדיה על 6 סדרות נוספות בלעדיות לאתר.

בניגוד לפרסומים קודמים שדיווחו כי Novebox.com הוא חממה לטלנובלות, האתר מכיל תכנים ממגוון ז'אנרים, ביניהם טלנובלות, דרמות, קומדיות ועוד. כל זאת, בתנאי שהן נופלות בהגדרה של "סדרות לטיניות", דהיינו - יוצרו עבור השוק הלטיני, דוברות ספרדית ומשוחקות על-ידי שחקנים ספרדיים. אחד החידושים שמציג האתר הוא קטלוג הסדרות העשיר, שכולל את כל הסדרות הלטיניות ששודרו ומשודרות בטלוויזיה - ולא רק את אלה שהופקו בבית היוצר של "דורי מדיה". לפי נתוני האתר, עד כה ביקרו בו למעלה מ-2 מיליון משתמשים ועשרות אלפים (כולם במהלך השבועות האחרונים) נרשמו כחברים בקהילה הוירטואלית הייחודית.

"פרט לעובדה שטלנובלות וסדרות לטיניות הן ז'אנר מאוד פופולארי בעולם, במיוחד בקרב קהל דובר ספרדית, זיהינו גידול משמעותי בחדירה לאינטרנט בדרום אמריקה, וכן, כי הציבור ההיספאני בארה"ב הפך לקבוצה עם ההכנסה פנויה שהולכת וגדלה בשנים האחרונות", מסביר נדב פלטי, מנכ"ל ונשיא דורי מדיה גרופ, על הפוטנציאל הכלכלי שטמון במיזם החדש. לדבריו, הגרסה העדכנית של האתר היא תולדה של עבודות תחקיר וניתוח מעמיקות של תעשיית הטלוויזיה, בניסיון להבין את הקשיים שעומדים בפני יצרני התוכן - "כאלה שהביזנס שלהם הוא טלוויזיה, לא אינטרנט", ולמצוא את הדרך הקצרה והיעילה ביותר אל הצרכן הסופי.

* מה הקושי המשמעותי ביותר שעומד היום בפני יצרני התוכן לטלוויזיה?

פלטי: "הפצה. אם מסתכלים על האתר מהצד של יצרני התוכן, אז Novebox, למעשה, היא מערכת ההפצה האולטימטיבית עבורם. בנוסף לרשת החברתית, יצרנו קטלוג סדרות נוח ופשוט להתמצאות. יצרני התוכן מקבלים עמוד לכל סדרה, שממותג בהתאם לתמהיל שלה, והם יכולים להעלות בקלות תכנים שמקדמים ותומכים בשידור הטלוויזיוני. במדינות בהן מערכת ה-VOD לא מפותחת Novebox הוא אלטרנטיבה מצוינת".

האינטרס של היוזר

* יצרני התוכן משלמים עבור השימוש בפלטפורמה?

"לא רק שהם לא צריכים לשלם, הם מקבלים מאיתנו כסף. הספקים יכולים לבחור אם לשדר את התוכן בחינם ולהרוויח מפרסום (האתר מפריש ללקוחותיו 50% מההכנסות על פרסום - ד.י) או למכור את התוכן. בדרך כלל מדובר בהחלטה שמשתנה בין מדינה למדינה. במדינות רבות באמריקה הלטינית, למשל, השימוש בכרטיסי אשראי מוגבל, ולכן, מקובל יותר לבחור במודל של פרסום. באירופה, לעומת זאת, מאוד מקובל לרכוש תוכן באמצעות כרטיסי א שראי".

לפי נתוני "דורי מדיה", בהקמת המיזם הושקעו מיליוני דולרים. כמו כן, בהתאם למודלים כלכליים והערכות שווי שנעשו עבור החברה, בתוך 18 חודשים האתר צפוי להחזיר את ההשקעה.

חבלי הלידה של המיזם הצעיר היו ארוכים ומייגעים. במקור, האתר תוכנן לעלות לרשת לפני כשנתיים. אולם, בדורי מדיה לא היו שלמים עם התוצאה ומספר גרסאות נגנזו בדרך.

לא מן הנמנע כי הפעילות הערה שנרשמת באתר מאז השקתו המאוחרת קשורה לא רק למיומנויות הטכנולוגיות המשופרות שמציעה הגרסה הנבחרת, אלא גם למיומנויות המשופרות של ציבור הגולשים. או במילים אחרות: היום, גם עקרות הבית נמצאות באינטרנט.

אהוד לוי, מנכ"ל Novebox ישראל, מאמין שההצלחה של האתר, יותר מאשר היא קשורה בהבשלה של הגולשים, תלויה באבולוציה המשמעותית שעברה הטלנובלה הקלאסית בשנים האחרונות.

לוי: "הטלנובלות המסורתיות פונות לקהל שנחשב מיושן. היום הסדרות הרבה יותר מתוחכמות. יצרני התוכן מבינים שהם צריכים להתחרות עם מוצרים בינלאומיים, מעודכנים, שפונים לקהל צעיר; ובהתאם, הם כל הזמן מעלים את רמת התוכן, כדי להישאר רלוונטיים במגרש הגלובלי. הטלנובלות המסורתיות הופכות פחות ופחות רלוונטיות. גם דורי מדיה כבר לא מייצרת את הטלנובלות המיושנות, אלא רוכשת אותן, במקרה הצורך, מספקים אחרים. פלח השוק העיקרי שאליו אנחנו מכוונים הוא צעירים עד גיל 25. הקהל שלנו חייב להיות אינטראקטיבי, כי לא מדובר בגלישה בסיסית, אלא בתפעול פרופיל אינטראקטיבי ברשת חברתית".

* ייתכן כי לא חששתם להתעכב עם השקת האתר, כי דורי מדיה היא אחת מיצרניות התוכן הגדולות באמריקה הלטינית, ולכן, לא חששתם ממתחרים?

"היה לנו את חלון הזמן הזה מסיבה הרבה יותר פשוטה: המחשבה שלנו היא לא איך לשרת את המטרות של דורי מדיה באתר, אלא של כל יצרני התוכן הרלוונטיים. באתר אין אפילו אזכור אחד לדורי מדיה, כי המודל הכלכלי שלנו מבוסס על ההבנה שבמקרה הזה, השלם רווחי יותר מסכום חלקיו. מדובר בכיוון מחשבה שאף יצרן תוכן באמריקה הלטינית לא מסוגל לאמץ. התפיסה שיזם ישקיע כסף בשביל לשרת את המתחרים שלו עדיין לא קיימת בטרמינולוגיה הלטינית".

"הבנו שכדי להצליח כלכלית, אנחנו צריכים להסתכל על האינטרס של היוזר, ולא להסתכל בראייה הצרה של יצרן תוכן. כיום יש לפחות מיליארד איש דוברי ספרדים, שמתוכם כ-400 מיליון צופים בטלוויזיה. בשנים הקרובות יותר ויותר יעשו מעבר לאינטרנט. הכנסה הפנויה במדינות הלטיניות ואחוז החדירה לאינטרנט גדלים במכפלות. לשם המחשה, בארגנטינה, למשל, לפני שנתיים, חיבור לאינטרנט עלה 29 דולר; היום זה 29 פזוס - בערך שליש. אחוז החדירה לאינטרנט היה בשנה שעברה 7% מהאוכלוסייה; השנה 16%. לגבי השנה הבאה, מדברים כבר על 32%. המחירים צונחים ואיכות החיים משתפרת".

פלח שוק חובק עולם

צלע נוספת שנהנית, לדבריו של לוי, מהתזמון בין השיפור ברמת החיים בדרום אמריקה להשקתו של האתר הם הגופים המסחריים, שחומדים בצרכנים הפוטנציאליים החדשים ומחפשים בנרות פלטפורמות תוכן ייחודיות לשווק בהן את מרכולתם.

כחלק מהאג'נדה הצרכנית - או בשפתו של לוי, "הרצון לחשוב מעבר לפופיק" - האתר, כאמור, כולל ספרייה של כל הסדרות הלטיניות, וזאת למרות שהפנייה ליצרני התוכן החלה רק בשבועות האחרונים ובינתיים הספיקו להיחתם שיתופי-פעולה מול ספקי תוכן ספורים. רוב עמודי התוכן הממותגים באתר הוקמו ומומנו על-ידי Novebox, באמצעות שימוש בחומרים חופשיים לפרסום. כל שנשאר ליצרן התוכן לעשות הוא להעלות לרשת חומרים חדשים. לדברי לוי, ההיענות של הספקים היא טוטאלית. "אין להם מה להפסיד", הוא מנמק. "מה האלטרנטיבה שלהם? להשקיע זמן וכסף באתר עצמאי, שיהיה תדמיתי בעיקרו, בסיסי ומוגבל, בכל הרמות; להעלות חומרים ליו-טיוב, אבל אז מוותרים על הקהילה; או להיות במייספייס, שזה טוב בעיקר לטריטוריה של ארה"ב. Novebox מתמקד בפלח שוק ספציפי, חובק עולם, ומציע לו יקום וירטואלי שלם. אחת לחודש אנחנו נעביר ליצרני התוכן סטטיסטיקות מפורטות על ההעדפות של הגולשים, לפי מדינות, כדי שהם יוכלו להשתמש בנתונים בהפקות עתידיות".

במהלך החודשיים הקרובים מתוכננות השקות נוספות, ביניהן, בקולומביה, ונצואלה, ארה"ב, מקסיקו, צ'ילה וספרד. בישראל, לעומת זאת, חובבי הז'אנר שאינם דוברים ספרדית או אנגלית, יאלצו להיאזר בסבלנות מספר חודשים עד שהאתר יתאזרח.

"אני מאמין שנשיק את האתר בעברית לקראת השנה הבאה", אומר לוי. "התייחסות שלנו להשקות היא פר שפה, לא פר טריטוריה. אנחנו חייבים קודם לסיים עם כל המדינות דוברות הספרדית - גם מבחינת הקהל וגם מבחינת ספקי התוכן. אחר כך נכסה את המדינות שדוברות אנגלית, ואז את המדינות עם שפה ייחודית להן; כשישראל היא כמובן הראשונה. עם כל הכבוד לכולם, מדובר בפרויקט שנהגה ומונע על-ידי המוח הישראלי".

עוד כתבות

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

העליות בת"א מתחזקות; מדד הבנקים עולה ב-2%, מניית הבורסה נופלת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ● השקל ממשיך להפגין חוסן מול המטבעות הזרים ● הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למרוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"