גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טלנובלה אונליין: הפורטל החדש של דורי מדיה מנסה לשחזר את ההצלחה

ענקית הטלנובלות הישראלית דורי מדיה גרופ מסתערת על האינטרנט - ומציגה בפורטל Novebox את כל הז'אנרים הטלוויזיוניים הלטיניים הקיימים, גם של המתחרים ■ האם יאיר דורי יהיה הסינדרלה הלטינית גם באינטרנט?

לפני מספר שבועות הושק רשמית האתר החברתי הראשון המוקדש כולו לז'אנר הסדרות הלטיניות, Novebox.com, על-ידי ענקית התקשורת הישראלית דורי מדיה גרופ . האתר הייחודי כולל רשת חברתית, כתבות רוחב ועדכונים שוטפים מכתבים מקומיים במרכז אמריקה, דרום אמריקה וארה"ב. בנוסף, עומדת לרשות הגולשים אנציקלופדית סדרות לטיניות מקיפה וספריית וידיאו עשירה של סדרות דוברות ספרדית, לצד תוכן רלוונטי שמעלים הגולשים.

כחלק ממאמצי השיווק, האתר הושק בגיבוי של תוכן בלעדי - טלנובלה חוצת פלטפורמות, שנקראת "אמנדה O" וכוללת 120 פרקים לאינטרנט באורך 7 דקות, 19 פרקים לטלוויזיה באורך 45 דקות ו-500 פרקים לסלולר באורך 1.5-3 דקות. לפי נתונים שנמסרו מ"דורי מדיה", כ-700 אלף גולשים צפו בטלנובלה והזירה הסלולרית רשמה כ-300 אלף הורדות של פרקים, בנוסף ל-500 אלף אייטמים סלולריים - דוגמת רינגטונים טרוטונים וטפטים - שנמכרו. בימים אלה עובדים בדורי מדיה על 6 סדרות נוספות בלעדיות לאתר.

בניגוד לפרסומים קודמים שדיווחו כי Novebox.com הוא חממה לטלנובלות, האתר מכיל תכנים ממגוון ז'אנרים, ביניהם טלנובלות, דרמות, קומדיות ועוד. כל זאת, בתנאי שהן נופלות בהגדרה של "סדרות לטיניות", דהיינו - יוצרו עבור השוק הלטיני, דוברות ספרדית ומשוחקות על-ידי שחקנים ספרדיים. אחד החידושים שמציג האתר הוא קטלוג הסדרות העשיר, שכולל את כל הסדרות הלטיניות ששודרו ומשודרות בטלוויזיה - ולא רק את אלה שהופקו בבית היוצר של "דורי מדיה". לפי נתוני האתר, עד כה ביקרו בו למעלה מ-2 מיליון משתמשים ועשרות אלפים (כולם במהלך השבועות האחרונים) נרשמו כחברים בקהילה הוירטואלית הייחודית.

"פרט לעובדה שטלנובלות וסדרות לטיניות הן ז'אנר מאוד פופולארי בעולם, במיוחד בקרב קהל דובר ספרדית, זיהינו גידול משמעותי בחדירה לאינטרנט בדרום אמריקה, וכן, כי הציבור ההיספאני בארה"ב הפך לקבוצה עם ההכנסה פנויה שהולכת וגדלה בשנים האחרונות", מסביר נדב פלטי, מנכ"ל ונשיא דורי מדיה גרופ, על הפוטנציאל הכלכלי שטמון במיזם החדש. לדבריו, הגרסה העדכנית של האתר היא תולדה של עבודות תחקיר וניתוח מעמיקות של תעשיית הטלוויזיה, בניסיון להבין את הקשיים שעומדים בפני יצרני התוכן - "כאלה שהביזנס שלהם הוא טלוויזיה, לא אינטרנט", ולמצוא את הדרך הקצרה והיעילה ביותר אל הצרכן הסופי.

* מה הקושי המשמעותי ביותר שעומד היום בפני יצרני התוכן לטלוויזיה?

פלטי: "הפצה. אם מסתכלים על האתר מהצד של יצרני התוכן, אז Novebox, למעשה, היא מערכת ההפצה האולטימטיבית עבורם. בנוסף לרשת החברתית, יצרנו קטלוג סדרות נוח ופשוט להתמצאות. יצרני התוכן מקבלים עמוד לכל סדרה, שממותג בהתאם לתמהיל שלה, והם יכולים להעלות בקלות תכנים שמקדמים ותומכים בשידור הטלוויזיוני. במדינות בהן מערכת ה-VOD לא מפותחת Novebox הוא אלטרנטיבה מצוינת".

האינטרס של היוזר

* יצרני התוכן משלמים עבור השימוש בפלטפורמה?

"לא רק שהם לא צריכים לשלם, הם מקבלים מאיתנו כסף. הספקים יכולים לבחור אם לשדר את התוכן בחינם ולהרוויח מפרסום (האתר מפריש ללקוחותיו 50% מההכנסות על פרסום - ד.י) או למכור את התוכן. בדרך כלל מדובר בהחלטה שמשתנה בין מדינה למדינה. במדינות רבות באמריקה הלטינית, למשל, השימוש בכרטיסי אשראי מוגבל, ולכן, מקובל יותר לבחור במודל של פרסום. באירופה, לעומת זאת, מאוד מקובל לרכוש תוכן באמצעות כרטיסי א שראי".

לפי נתוני "דורי מדיה", בהקמת המיזם הושקעו מיליוני דולרים. כמו כן, בהתאם למודלים כלכליים והערכות שווי שנעשו עבור החברה, בתוך 18 חודשים האתר צפוי להחזיר את ההשקעה.

חבלי הלידה של המיזם הצעיר היו ארוכים ומייגעים. במקור, האתר תוכנן לעלות לרשת לפני כשנתיים. אולם, בדורי מדיה לא היו שלמים עם התוצאה ומספר גרסאות נגנזו בדרך.

לא מן הנמנע כי הפעילות הערה שנרשמת באתר מאז השקתו המאוחרת קשורה לא רק למיומנויות הטכנולוגיות המשופרות שמציעה הגרסה הנבחרת, אלא גם למיומנויות המשופרות של ציבור הגולשים. או במילים אחרות: היום, גם עקרות הבית נמצאות באינטרנט.

אהוד לוי, מנכ"ל Novebox ישראל, מאמין שההצלחה של האתר, יותר מאשר היא קשורה בהבשלה של הגולשים, תלויה באבולוציה המשמעותית שעברה הטלנובלה הקלאסית בשנים האחרונות.

לוי: "הטלנובלות המסורתיות פונות לקהל שנחשב מיושן. היום הסדרות הרבה יותר מתוחכמות. יצרני התוכן מבינים שהם צריכים להתחרות עם מוצרים בינלאומיים, מעודכנים, שפונים לקהל צעיר; ובהתאם, הם כל הזמן מעלים את רמת התוכן, כדי להישאר רלוונטיים במגרש הגלובלי. הטלנובלות המסורתיות הופכות פחות ופחות רלוונטיות. גם דורי מדיה כבר לא מייצרת את הטלנובלות המיושנות, אלא רוכשת אותן, במקרה הצורך, מספקים אחרים. פלח השוק העיקרי שאליו אנחנו מכוונים הוא צעירים עד גיל 25. הקהל שלנו חייב להיות אינטראקטיבי, כי לא מדובר בגלישה בסיסית, אלא בתפעול פרופיל אינטראקטיבי ברשת חברתית".

* ייתכן כי לא חששתם להתעכב עם השקת האתר, כי דורי מדיה היא אחת מיצרניות התוכן הגדולות באמריקה הלטינית, ולכן, לא חששתם ממתחרים?

"היה לנו את חלון הזמן הזה מסיבה הרבה יותר פשוטה: המחשבה שלנו היא לא איך לשרת את המטרות של דורי מדיה באתר, אלא של כל יצרני התוכן הרלוונטיים. באתר אין אפילו אזכור אחד לדורי מדיה, כי המודל הכלכלי שלנו מבוסס על ההבנה שבמקרה הזה, השלם רווחי יותר מסכום חלקיו. מדובר בכיוון מחשבה שאף יצרן תוכן באמריקה הלטינית לא מסוגל לאמץ. התפיסה שיזם ישקיע כסף בשביל לשרת את המתחרים שלו עדיין לא קיימת בטרמינולוגיה הלטינית".

"הבנו שכדי להצליח כלכלית, אנחנו צריכים להסתכל על האינטרס של היוזר, ולא להסתכל בראייה הצרה של יצרן תוכן. כיום יש לפחות מיליארד איש דוברי ספרדים, שמתוכם כ-400 מיליון צופים בטלוויזיה. בשנים הקרובות יותר ויותר יעשו מעבר לאינטרנט. הכנסה הפנויה במדינות הלטיניות ואחוז החדירה לאינטרנט גדלים במכפלות. לשם המחשה, בארגנטינה, למשל, לפני שנתיים, חיבור לאינטרנט עלה 29 דולר; היום זה 29 פזוס - בערך שליש. אחוז החדירה לאינטרנט היה בשנה שעברה 7% מהאוכלוסייה; השנה 16%. לגבי השנה הבאה, מדברים כבר על 32%. המחירים צונחים ואיכות החיים משתפרת".

פלח שוק חובק עולם

צלע נוספת שנהנית, לדבריו של לוי, מהתזמון בין השיפור ברמת החיים בדרום אמריקה להשקתו של האתר הם הגופים המסחריים, שחומדים בצרכנים הפוטנציאליים החדשים ומחפשים בנרות פלטפורמות תוכן ייחודיות לשווק בהן את מרכולתם.

כחלק מהאג'נדה הצרכנית - או בשפתו של לוי, "הרצון לחשוב מעבר לפופיק" - האתר, כאמור, כולל ספרייה של כל הסדרות הלטיניות, וזאת למרות שהפנייה ליצרני התוכן החלה רק בשבועות האחרונים ובינתיים הספיקו להיחתם שיתופי-פעולה מול ספקי תוכן ספורים. רוב עמודי התוכן הממותגים באתר הוקמו ומומנו על-ידי Novebox, באמצעות שימוש בחומרים חופשיים לפרסום. כל שנשאר ליצרן התוכן לעשות הוא להעלות לרשת חומרים חדשים. לדברי לוי, ההיענות של הספקים היא טוטאלית. "אין להם מה להפסיד", הוא מנמק. "מה האלטרנטיבה שלהם? להשקיע זמן וכסף באתר עצמאי, שיהיה תדמיתי בעיקרו, בסיסי ומוגבל, בכל הרמות; להעלות חומרים ליו-טיוב, אבל אז מוותרים על הקהילה; או להיות במייספייס, שזה טוב בעיקר לטריטוריה של ארה"ב. Novebox מתמקד בפלח שוק ספציפי, חובק עולם, ומציע לו יקום וירטואלי שלם. אחת לחודש אנחנו נעביר ליצרני התוכן סטטיסטיקות מפורטות על ההעדפות של הגולשים, לפי מדינות, כדי שהם יוכלו להשתמש בנתונים בהפקות עתידיות".

במהלך החודשיים הקרובים מתוכננות השקות נוספות, ביניהן, בקולומביה, ונצואלה, ארה"ב, מקסיקו, צ'ילה וספרד. בישראל, לעומת זאת, חובבי הז'אנר שאינם דוברים ספרדית או אנגלית, יאלצו להיאזר בסבלנות מספר חודשים עד שהאתר יתאזרח.

"אני מאמין שנשיק את האתר בעברית לקראת השנה הבאה", אומר לוי. "התייחסות שלנו להשקות היא פר שפה, לא פר טריטוריה. אנחנו חייבים קודם לסיים עם כל המדינות דוברות הספרדית - גם מבחינת הקהל וגם מבחינת ספקי התוכן. אחר כך נכסה את המדינות שדוברות אנגלית, ואז את המדינות עם שפה ייחודית להן; כשישראל היא כמובן הראשונה. עם כל הכבוד לכולם, מדובר בפרויקט שנהגה ומונע על-ידי המוח הישראלי".

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

לא רק עם איראן: היערכות למלחמה רב-זירתית

בצל פריסת הכוחות האמריקאית: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה ● סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ ● עדכונים שוטפים

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 התנגדו לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

אנבידיה / צילום: שלומי יוסף

אנבידיה רוכשת חברת דאטה ישראלית בכ-75 מיליון דולר

החברה הנרכשת היא אילומקס, שעוסקת בניהול הדאטה הארגוני וביצירת שפה משותפת בין מאגרי המידע השונים לשם אימון והפעלת בינה מלאכותית

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

כותרות העיתונים בעולם

זו אחת ממערכות הנשק המתקדמות בעולם והיא עכשיו בידיים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם