גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגיוס של כור זכה לביקושי-יתר; של דסק"ש לביקושי-חסר

(עדכון) דסק"ש גייסה מהציבור 377 מיליון שקל מול כוונה לגייס 400 מיליון שקל ■ כור ביקשה להנפיק 200 מיליון שקל - אולם קיבלה התחייבויות בסכום למעלה מכפול רק מהמוסדיים

שתי הנפקות, קבוצת אחזקות אחת. מדובר ב-IDB שבשליטת נוחי דנקנר, משפחות מנור ולבנת - אשר דיסקונט השקעות (74.5%) וקונצרן כור תעשיות (60.3%, בשרשור) גייסו היום באג"ח כ-721 מיליון שקל. דיסקונט השקעות הרחיבה את סדרה ט' וגייסה 385 מיליון שקל מהציבור. קונצרן כור קיבל התחייבויות ל-344 מיליון שקל מגופים מוסדיים באמצעות הנפקת סדרה חדשה (גם היא ט') - ומחר יגייס מהציבור. הגיוס של דיסקונט השקעות זכה לביקושי חסר (ביקשה לגייס 400 מיליון שקל); זה של כור זכה לביקושי-יתר - והיד עוד נטויה.

זרוע ההשקעות דסק"ש העניקה היום לראשונה מאז המשבר הכלכלי בבורסה התל-אביבית, כתבי אופציה כצ'ופר למשקיעים, לצד אגרות החוב. בעוד שההנפקה של דסק"ש לא לוותה בבטחונות, העניקה החברה 5 כתבי אופציות מסדרה 2 לכל 1,000 אגרות חוב שנקנו בשוק הראשוני. את כתבי האופציות (2 מיליון בסך הכל) ניתן לממש (ביחס של כתב אופציה אחד לכל מניה בודדת) עד ה-5 בנובמבר בתוספת מימוש של 96 שקל למניה - מחיר הגבוה ב-7.3% משער הנעילה של המניה היום בבורסה בתל-אביב.

דסק"ש, המחזיקה, בין היתר, ב-62.7% ממניות כור , ביקשה לגייס כאמור 400 מיליון שקל ברוטו באגרות לא-צמודות הנושאות ריבית קבועה בשיעור 6.7% לשנה (398.3 מיליון שקל נטו). אם ימומשו כל כתבי האופציה, תקבל החברה כ-181 מיליון שקל נוספים.

ביקושי-יתר לאג"ח צמודות קרדיט-סוויס

קונצרן כור תעשיות הנפיק היום (ד') אג"ח עם טוויסט משל עצמן - אג"ח הצמודות לקרדיט סוויס . ליתר דיוק, מדובר בהצמדה חלקית, שכן האגרות בסדרה ט' המעניקות 10% משיעור עליית מניית קרדיט סוויס בבורסה בניו-יורק (סימול: CS), שתשולם פעמיים בשנה. בשלב המוסדי (הציבורי יתקיים מחר) קיבל כור ביקושים ל-415 מיליון שקל בעוד הוא ביקש לגייס 200 מיליון שקל - ונעתר לקבלת התחייבויות בהיקף 344 מיליון שקל מגופים מוסדיים.

ההתחייבויות התקבלו בריבית שנתית בשיעור קבוע של 6.7% לשנה. המכרז טרם הסתיים, כך שהתוצאות הסופיות של היקף ההנפקה וריבית הגיוס (לא יותר מ-6.85% לשנה) יקבעו לאחר סיום השלב המוסדי מחר (ה'). ההנפקה הובלה בידי תשלובת חתמים הכוללת את כלל פיננסים חיתום, לאומי פרטנרס חתמים, לידר שוקי הון, רוסאריו שרותי חיתום ואפריקה חיתום.

סדרה ט' תיפרע ב-5 תשלומים שנתיים שווים החל ב-15 במארס 2011. מח"מ האיגרת (משך החיים הממוצע עד להחזר ההשקעה במלואו הן מפרעונות קרן והן מפרעונות ריבית, א"ו) עומד על 3.3 שנים ברוטו.

בשבוע שעבר אישררה חברת דירוג האשראי S&P מעלות את הדירוג "+A" לכושר הפירעון של הקונצרן בתחזית "יציבה". זוהי הדרגה השישית, והראשונה בדירוגים המיוחסים לרמת השקעה בינונית-גבוהה. דירוג זה שווה-ערך לרמת "B" או "BB" בסולם הדירוג העולמי. הדירוג רלוונטי להנפקה בהיקף מירבי של 1.5 מיליארד שקל, כמו בדירוג של חברת דירוג האשראי המקבילה - מידרוג. זו דירגה את כושר הפירעון של הקונצרן ב-"A1", דירוג מקביל לזה של S&P מעלות (ושווה-ערך ל-"Ba2" ברמה העולמית).

בשבועות האחרונים רבות מהחברות הגדולות והמוכרות בקבוצת IDB גייסו אג"ח; החל בגב ים (שפרסמה דו"חות רבעוניים אתמול), דרך סלקום , שופרסל , IDB פיתוח (שהפכה פרטית) ודיסקונט השקעות . האחרונה העניקה למשקיעים הטבה בדמות כתבי אופציות. הסכום המצרפי של הגיוסים בקבוצה נאמד במיליארדי שקלים.

שוב מממשים בקרדיט סוויס

הקונצרן, הנמנה עם קבוצת IDB שבשליטת נוחי דנקנר, משפחות מנור ולבנת, מימש מניות נוספות בבנק השוויצרי; מתחילת השבוע מכר הקונצרן מיליון מניות, כולל הבוקר. המכירות צפויות להניב רווח הון נוסף של 32 מיליון שקל ברבעון השלישי.

עד כה השקיע הקונצרן 4.64 מיליארד שקל ברכישת מניות קרדיט סוויס, אולם מהלך ההשקעה לא היה רציף וגזר מימושים רבים - ורווח בצידם. נכון להיום, מחזיק כור בכ-29.28 מיליון מניות של הבנק, המקנות לו אחזקה של 2.47%. טרם המימושים עמדה האחזקה על 2.56% ובשיאה על 3.4%. שווי האחזקה הנוכחית עומד על 5.57 מיליארד שקל.

ביום ראשון אישרה מועצת המנהלים של כור תעשיות את הגדלת מסגרת ההשקעה בבנק השוויצרי ל-6 מיליארד שקל, גידול של 20% - הן ממקורותיו העצמיים והן מקווי אשראי בנקאיים. הרווח המצרפי בשנה וקצת שחלפו מאז החלה ההשקעה נאמד בכ-2.24 מיליארד שקל, 1.45 מיליארד שקל מתוכם ייזקפו לזכות הדו"חות הכספיים שיפורסמו לקראת סוף החודש ו-55 מיליון שקל ברבעון השלישי.

בכל הנוגע לאותם קווי-אשראי בנקאיים, נציין כי בנק ההשקעות מורגן סטנלי הכפיל במארס האחרון את מסגרת האשראי Non-Recourse (אשראי המבוטח בשיעבוד המניות שהוא משמש לצורך רכישתן) של הקונצרן המיועדת לרכישת מניות קרדיט סוויס. הסכום החדש, 330 מיליון פרנק שוויצרי, בנוי משני קווי אשראי בסכום זהה; הראשון, התקבע על הסכום שנוצל ביוני (נכון לסוף מארס - 77 מיליון פר"ש). השני - יתקבע בחודש הבא. בסך הכל, נכון ל-13 ביולי ניצל הקונצרן 186 מיליון פר"ש במסגרת זו. הריבית על ההלוואה משתנה לפני ריבית ה-LIBOR, הריבית על אשראי נקוב במט"ח (פרנק שוויצרי, במקרה שלנו) בשוק הכספים בלונדון לתקופות של חודש ובתוספת מרווח של 2.75%-4%, בהתאם ליחס בין ניצול המסגרת והיקף האחזקה בקרדיט סוויס. לפני הצהריים נקבע שיעור ריבית LIBOR זה על 0.35667% בלונדון.

מסגרת Non Recourse נוספת ובאותו סכום (330 מיליון פרנק שוויצרי) קיבל כור בתאריך הנ"ל מסיטיגרופ למשך 3 שנים. כור פרעה לטובת בנק ההשקעות גולדמן זאקס את מסגרת האשראי בתנאי Recourse במאי (יתרתה לסוף מארס: 214 מיליון פר"ש).הקונצרן מחזיק גם ב-0.25% מרשת השיווק הצרפתית Carrefour בהשקעה של 284 מיליון שקל, מתוך מסגרת השקעה מאושרת של 3.5 מיליארד שקל, הכוללת הסכם הבנות להצקאת קו אשראי Recourse מהבנק הבריטי/הונג-קונגי HSBC בהיקף של כ-300 מיליון אירו.

לא ישקיע ב-DTH הרומנית

נתח השליטה המרכזי של הקונצרן הוא במכתשים אגן (41.5% מהון המניות ו-41.9% מזכויות ההצבעה), מה שגוזר לו אחזקה בשווי 3.51 מיליארד שקל. חברת האגרו-כימיה פרסמה בתחילת השבוע אזהרת רווח, לפיה היא צפויה לסיים את הרבעון השני ברווח קטן בלבד; זאת, בשל הפרשה של 15 מיליון דולר לטיפול באירוע מחיקת המלאי שנאסר על החברה לשווק בברזיל בגלל בעיות רישוי - ובעיקר בשל חולשה בענף החקלאות.

הבוקר פורסם באחדים מכלי התקשורת שקונצרן כור מתכוונת להשקיע בחברת הלווין הרומנית DTH, ספקית שירותי לווין ברומניה שבכעשירית ממנה (10.04%) מחזיקה גלובליקום טרייד (לשעבר "מילומור סחר") - חברה שבשליטת שבשליטת אמנון סלע ואייזיק וולדמן. ב-DTH משקיעים גם אלרן השקעות של דורי וגדי דנקנר (האחרון הוא אחיו של היו"ר לשעבר של בנק הפועלים , דני דנקנר) וליוורמור השקעות שבשליטת נועם לניר. בקונצרן הכחישו את הכוונה להשקיע בחברה הרומנית, למרות שבגלובליקום אישרו באופן כללי קיום מגעים עם שותפים פוטנציאלים.

[לאתר האג"ח]

עוד כתבות

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"