גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגיוס של כור זכה לביקושי-יתר; של דסק"ש לביקושי-חסר

(עדכון) דסק"ש גייסה מהציבור 377 מיליון שקל מול כוונה לגייס 400 מיליון שקל ■ כור ביקשה להנפיק 200 מיליון שקל - אולם קיבלה התחייבויות בסכום למעלה מכפול רק מהמוסדיים

שתי הנפקות, קבוצת אחזקות אחת. מדובר ב-IDB שבשליטת נוחי דנקנר, משפחות מנור ולבנת - אשר דיסקונט השקעות (74.5%) וקונצרן כור תעשיות (60.3%, בשרשור) גייסו היום באג"ח כ-721 מיליון שקל. דיסקונט השקעות הרחיבה את סדרה ט' וגייסה 385 מיליון שקל מהציבור. קונצרן כור קיבל התחייבויות ל-344 מיליון שקל מגופים מוסדיים באמצעות הנפקת סדרה חדשה (גם היא ט') - ומחר יגייס מהציבור. הגיוס של דיסקונט השקעות זכה לביקושי חסר (ביקשה לגייס 400 מיליון שקל); זה של כור זכה לביקושי-יתר - והיד עוד נטויה.

זרוע ההשקעות דסק"ש העניקה היום לראשונה מאז המשבר הכלכלי בבורסה התל-אביבית, כתבי אופציה כצ'ופר למשקיעים, לצד אגרות החוב. בעוד שההנפקה של דסק"ש לא לוותה בבטחונות, העניקה החברה 5 כתבי אופציות מסדרה 2 לכל 1,000 אגרות חוב שנקנו בשוק הראשוני. את כתבי האופציות (2 מיליון בסך הכל) ניתן לממש (ביחס של כתב אופציה אחד לכל מניה בודדת) עד ה-5 בנובמבר בתוספת מימוש של 96 שקל למניה - מחיר הגבוה ב-7.3% משער הנעילה של המניה היום בבורסה בתל-אביב.

דסק"ש, המחזיקה, בין היתר, ב-62.7% ממניות כור , ביקשה לגייס כאמור 400 מיליון שקל ברוטו באגרות לא-צמודות הנושאות ריבית קבועה בשיעור 6.7% לשנה (398.3 מיליון שקל נטו). אם ימומשו כל כתבי האופציה, תקבל החברה כ-181 מיליון שקל נוספים.

ביקושי-יתר לאג"ח צמודות קרדיט-סוויס

קונצרן כור תעשיות הנפיק היום (ד') אג"ח עם טוויסט משל עצמן - אג"ח הצמודות לקרדיט סוויס . ליתר דיוק, מדובר בהצמדה חלקית, שכן האגרות בסדרה ט' המעניקות 10% משיעור עליית מניית קרדיט סוויס בבורסה בניו-יורק (סימול: CS), שתשולם פעמיים בשנה. בשלב המוסדי (הציבורי יתקיים מחר) קיבל כור ביקושים ל-415 מיליון שקל בעוד הוא ביקש לגייס 200 מיליון שקל - ונעתר לקבלת התחייבויות בהיקף 344 מיליון שקל מגופים מוסדיים.

ההתחייבויות התקבלו בריבית שנתית בשיעור קבוע של 6.7% לשנה. המכרז טרם הסתיים, כך שהתוצאות הסופיות של היקף ההנפקה וריבית הגיוס (לא יותר מ-6.85% לשנה) יקבעו לאחר סיום השלב המוסדי מחר (ה'). ההנפקה הובלה בידי תשלובת חתמים הכוללת את כלל פיננסים חיתום, לאומי פרטנרס חתמים, לידר שוקי הון, רוסאריו שרותי חיתום ואפריקה חיתום.

סדרה ט' תיפרע ב-5 תשלומים שנתיים שווים החל ב-15 במארס 2011. מח"מ האיגרת (משך החיים הממוצע עד להחזר ההשקעה במלואו הן מפרעונות קרן והן מפרעונות ריבית, א"ו) עומד על 3.3 שנים ברוטו.

בשבוע שעבר אישררה חברת דירוג האשראי S&P מעלות את הדירוג "+A" לכושר הפירעון של הקונצרן בתחזית "יציבה". זוהי הדרגה השישית, והראשונה בדירוגים המיוחסים לרמת השקעה בינונית-גבוהה. דירוג זה שווה-ערך לרמת "B" או "BB" בסולם הדירוג העולמי. הדירוג רלוונטי להנפקה בהיקף מירבי של 1.5 מיליארד שקל, כמו בדירוג של חברת דירוג האשראי המקבילה - מידרוג. זו דירגה את כושר הפירעון של הקונצרן ב-"A1", דירוג מקביל לזה של S&P מעלות (ושווה-ערך ל-"Ba2" ברמה העולמית).

בשבועות האחרונים רבות מהחברות הגדולות והמוכרות בקבוצת IDB גייסו אג"ח; החל בגב ים (שפרסמה דו"חות רבעוניים אתמול), דרך סלקום , שופרסל , IDB פיתוח (שהפכה פרטית) ודיסקונט השקעות . האחרונה העניקה למשקיעים הטבה בדמות כתבי אופציות. הסכום המצרפי של הגיוסים בקבוצה נאמד במיליארדי שקלים.

שוב מממשים בקרדיט סוויס

הקונצרן, הנמנה עם קבוצת IDB שבשליטת נוחי דנקנר, משפחות מנור ולבנת, מימש מניות נוספות בבנק השוויצרי; מתחילת השבוע מכר הקונצרן מיליון מניות, כולל הבוקר. המכירות צפויות להניב רווח הון נוסף של 32 מיליון שקל ברבעון השלישי.

עד כה השקיע הקונצרן 4.64 מיליארד שקל ברכישת מניות קרדיט סוויס, אולם מהלך ההשקעה לא היה רציף וגזר מימושים רבים - ורווח בצידם. נכון להיום, מחזיק כור בכ-29.28 מיליון מניות של הבנק, המקנות לו אחזקה של 2.47%. טרם המימושים עמדה האחזקה על 2.56% ובשיאה על 3.4%. שווי האחזקה הנוכחית עומד על 5.57 מיליארד שקל.

ביום ראשון אישרה מועצת המנהלים של כור תעשיות את הגדלת מסגרת ההשקעה בבנק השוויצרי ל-6 מיליארד שקל, גידול של 20% - הן ממקורותיו העצמיים והן מקווי אשראי בנקאיים. הרווח המצרפי בשנה וקצת שחלפו מאז החלה ההשקעה נאמד בכ-2.24 מיליארד שקל, 1.45 מיליארד שקל מתוכם ייזקפו לזכות הדו"חות הכספיים שיפורסמו לקראת סוף החודש ו-55 מיליון שקל ברבעון השלישי.

בכל הנוגע לאותם קווי-אשראי בנקאיים, נציין כי בנק ההשקעות מורגן סטנלי הכפיל במארס האחרון את מסגרת האשראי Non-Recourse (אשראי המבוטח בשיעבוד המניות שהוא משמש לצורך רכישתן) של הקונצרן המיועדת לרכישת מניות קרדיט סוויס. הסכום החדש, 330 מיליון פרנק שוויצרי, בנוי משני קווי אשראי בסכום זהה; הראשון, התקבע על הסכום שנוצל ביוני (נכון לסוף מארס - 77 מיליון פר"ש). השני - יתקבע בחודש הבא. בסך הכל, נכון ל-13 ביולי ניצל הקונצרן 186 מיליון פר"ש במסגרת זו. הריבית על ההלוואה משתנה לפני ריבית ה-LIBOR, הריבית על אשראי נקוב במט"ח (פרנק שוויצרי, במקרה שלנו) בשוק הכספים בלונדון לתקופות של חודש ובתוספת מרווח של 2.75%-4%, בהתאם ליחס בין ניצול המסגרת והיקף האחזקה בקרדיט סוויס. לפני הצהריים נקבע שיעור ריבית LIBOR זה על 0.35667% בלונדון.

מסגרת Non Recourse נוספת ובאותו סכום (330 מיליון פרנק שוויצרי) קיבל כור בתאריך הנ"ל מסיטיגרופ למשך 3 שנים. כור פרעה לטובת בנק ההשקעות גולדמן זאקס את מסגרת האשראי בתנאי Recourse במאי (יתרתה לסוף מארס: 214 מיליון פר"ש).הקונצרן מחזיק גם ב-0.25% מרשת השיווק הצרפתית Carrefour בהשקעה של 284 מיליון שקל, מתוך מסגרת השקעה מאושרת של 3.5 מיליארד שקל, הכוללת הסכם הבנות להצקאת קו אשראי Recourse מהבנק הבריטי/הונג-קונגי HSBC בהיקף של כ-300 מיליון אירו.

לא ישקיע ב-DTH הרומנית

נתח השליטה המרכזי של הקונצרן הוא במכתשים אגן (41.5% מהון המניות ו-41.9% מזכויות ההצבעה), מה שגוזר לו אחזקה בשווי 3.51 מיליארד שקל. חברת האגרו-כימיה פרסמה בתחילת השבוע אזהרת רווח, לפיה היא צפויה לסיים את הרבעון השני ברווח קטן בלבד; זאת, בשל הפרשה של 15 מיליון דולר לטיפול באירוע מחיקת המלאי שנאסר על החברה לשווק בברזיל בגלל בעיות רישוי - ובעיקר בשל חולשה בענף החקלאות.

הבוקר פורסם באחדים מכלי התקשורת שקונצרן כור מתכוונת להשקיע בחברת הלווין הרומנית DTH, ספקית שירותי לווין ברומניה שבכעשירית ממנה (10.04%) מחזיקה גלובליקום טרייד (לשעבר "מילומור סחר") - חברה שבשליטת שבשליטת אמנון סלע ואייזיק וולדמן. ב-DTH משקיעים גם אלרן השקעות של דורי וגדי דנקנר (האחרון הוא אחיו של היו"ר לשעבר של בנק הפועלים , דני דנקנר) וליוורמור השקעות שבשליטת נועם לניר. בקונצרן הכחישו את הכוונה להשקיע בחברה הרומנית, למרות שבגלובליקום אישרו באופן כללי קיום מגעים עם שותפים פוטנציאלים.

[לאתר האג"ח]

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת