גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קלאסי לסוף הקיץ

רוב פסטיבלי המוזיקה החשובים בעולם מתקיימים בין מאי לאוגוסט, אלא שלעונה הזו יש כמה מגבלות: היא חמה, יקרה ועמוסה בתיירים. הבשורה המשמחת היא שגם אחרי החודשים החמים, יש אופציות מרעננות של פסטיבלים קלאסיים בארץ ובעולם. לפניכם חמישה פסטיבלים מעניינים במיוחד

ברלין - פסטיבל Musikfest

מה: ה- Muzikfest, פסטיבל המוזיקה של ברלין, מתקיים מדי שנה בחודש ספטמבר ומציע שורה מעוררת קינאה של שמות גדולים. הפסטיבל מארח כמעט מדי ערב את אחת התזמורות המבריקות ביותר בעולם, עם המנצחים הטובים ביותר, למיפגן של ברק סימפוני חסר תחרות. הרפרטואר מבוסס על מוזיקה מודרנית מהמאה ה-20, כך שאם אתם מעדיפים מוזיקה קליטה ונגישה בסגנון מוצרט-בטהובן-ברהמס אז אתם קצת בבעיה. מצד שני, אם אתם מסתדרים טוב עם מלחינים משוסטקוביץ' וצפונה, הפסטיבל הברלינאי הוא בחירה מצוינת. שוסטקוביץ' עומד במרכז הפסטיבל השנה, וכמעט בכל קונצרט גדול תבוצע אחת מהסימפוניות שלו.

איפה: ברלין, אולם ה"פילהרמוני" (אולם התזמורת הפילהרמונית של ברלין).

מתי: 3-21 בספטמבר.

שיאי הפסטיבל: כל אחד מהקונצרטים של התזמורות המופיעות בסעיף "שמות גדולים" למטה אמור להיות חגיגה - כמובן בתנאי שמלחינים מודרניים כמו שוסטקוביץ', שניטקה (Schnittke), אלבן ברג, סופיה גובאידולינה (Gubaidulina) ולואיג'י נונו (Nono) עושים לכם את זה.

שמות גדולים: הפילהרמונית של ברלין בניצוח סיימון ראטל (Rattle), הפילהרמונית של לונדון בניצוח קורט מאזור (Masur), תזמורת ה"קונצרטחבאו" מאמסטרדם בניצוח מאריס יאנסונס, הסימפונית של שיקאגו בניצוח ברנרד הייטינק (Haitink), התזמורת הסימפונית של לונדון בניצוח ואלרי גרגייב (Gergiev), ובסוף הפילהרמונית של ברלין בניצוח גוסטאבו דודאמל, המטאור הצעיר מוונצואלה.

מחירי כרטיסים: יש מספר קבוצות מחיר, לפי אופי הקונצרט. לקונצרטים הסימפוניים המבוקשים ביותר המחירים נעים בין 25 ל-78 אירו. ממש לא הרבה במושגים אירופיים.

אם אתם כבר שם: כדאי לפנות את אחד הערבים לביקור ב"שטאטסאופר", בית האופרה הממלכתי של ברלין, שמנהלו המוזיקלי הוא דניאל ברנבוים. במהלך תקופת הפסטיבל יעלו בו האופרות "הספר מסביליה" (רוסיני), "לה טרוויאטה" (ורדי), "החטיפה מההרמון" (מוצרט) ועוד.

ממה להיזהר: הרפרטואר בפסטיבל muzikfest הוא ברובו מודרני ותובעני, ואינו מתאים למי שבא להתבדר עם מוזיקה קליטה ונעימה.

שורה תחתונה: מפגן ראווה של התזמורות והמנצחים הגדולים בעולם, עם מוזיקה שרובה מודרנית והשנה גם הרבה שוסטקוביץ'.

אתר הפסטיבל: www.berlinerfestspiele.de

גוסטב דודאמל

ינצח על הפילהרמונית של ברלין. דודאמל

איטליה - פסטיבל MITO

מה: פסטיבל MITO (מילאנו-טורינו) הוא אחד הפסטיבלים שישראלים פחות מכירים, אולי בגלל התקופה שבה הוא מתקיים (תחילת חגי תשרי). וזה חבל, שכן מדובר בפסטיבל איכותי ומגוון, שמתקיים בשתיים מהערים המושכות ביותר של צפון איטליה.

איפה: כנגזר משם הפסטיבל, חלק מהמופעים מתקיימים במילאנו וחלק בטורינו.

מתי: 3-24 בספטמבר.

שיאי הפסטיבל: הפסטיבל מציע השנה שלל תוכניות מעניינות, עם דגש מיוחד על המוזיקה של סרגיי פרוקופייב. בצד הלא קלאסי שלו תהיה התמקדות בתרבות יפן, עם מופעים אותנטיים של הרכבים יפניים.

שמות גדולים: המנצח האמריקני הגדול לורין מאזל עם התזמורת הפילהרמונית של קטאר(!), יורי טמירקנוב (Temirkanov) עם תזמורת סנט-פטרסבורג, מיונג וון צ'ונג (Myung Whun Chung) עם תזמורת בית האופרה לה סקאלה (כן, זו שהייתה בארץ), תזמורת סנטה צ'צ'יליה מרומא עם המנצח המצוין אנטוניו פפאנו, הפסנתרן ניקולאי דמידנקו (Demidenko), הצ'לנית נטליה גוטמן, הפסנתרן מאריי פרהיה שינגן וינצח על תזמורת סט. מרטין, הפילהרמונית המלכותית בניצוח שארל דיטואה, תזמורת רדיו שבדיה בניצוח דניאל הרדינג, המוזיקאי הקטלאני הגדול ג'ורדי סבאל (בתוכנית "ירושלים" שהועלתה גם בארץ), הכנרת ויקטוריה מולובה ועוד רבים.

מחירי כרטיסים: המחירים בפסטיבל MITO נמוכים יחסית לאירופה. הכרטיסים למופעים היקרים ביותר עולים בסביבות 30 אירו, ויש גם לא מעט מופעי חינם.

אם אתם כבר שם: במקביל לאירועי הפסטיבל תעלה בבית האופרה "לה סקאלה" במילאנו האופרה "אורפאו" של מונטוורדי, בניצוח מומחה הבארוק רינלדו אלסנדריני (Alessandrini). זו יכולה להיות הזדמנות טובה לראות את בית האופרה המהולל, שחזר רק עכשיו מהביקור בישראל, במגרש הביתי שלו. האופרה תעלה שש פעמים בתאריכים 19-29 בספטמבר.

אם בא לכם להאריך את הטיול ולנסוע מזרחה לוונציה, כדאי לדעת שגם שם יש אירוע מוזיקלי מעניין - האופרה "לה טרוויאטה" של ורדי (Verdi) בבית האופרה היפהפה "לה פניצ'ה". האופרה תעלה מדי ערב בין ה-15 ל-19 בספטמבר, בניצוחו של מיונג וונג צ'ונג.

ממה להיזהר: אם אתם מחליטים להמשיך לוונציה, קחו בחשבון שהיא מפוצצת בתיירים גם בסוף ספטמבר.

שורה תחתונה: איכות מוזיקלית גבוהה וכרטיסים זולים, ונערך בתקופה מצוינת לתיירות באיטליה.

אתר הפסטיבל: www.mitosettembremusica.it

לה סקאלה מילנו / צלם: יחצ

אולם לה סקאלה, מילאנו

קפריסין - פסטיבל אפרודיטה בפאפוס

מה: "פסטיבל אפרודיטה" הוא פסטיבל קצרצר (שלושה ימים) וקרוב (קפריסין), שיכול להתאים למי שרוצה לעשות "וי" גם על פסטיבל אופרה וגם על חו"ל.

איפה: בפאפוס, עיר חוף לא גדולה השוכנת בחלקה הדרום-מערבי של קפריסין. זו עיר תיירות מובהקת, שמשלבת ארכיאולוגיה עם חופי רחצה. לפי המיתולוגיה היוונית - פאפוס הוא מקום הולדתה של אפרודיטה, אלת האהבה והיופי. עובדה זו מנוצלת בעיר עד תום: אטרקציות תיירותיות רבות בעיר קשורות סביב דמותה המיתולוגית של אפרודיטה, וגם פסטיבל האופרה המקומי נקרא על שמה.

מתי: 4-6 בספטמבר.

שיאי הפסטיבל: הפסטיבל הקפריסאי צנוע מאד מבחינה רפרטוארית. הוא אורך שלושה ימים בלבד, ומבוסס על אופרה אחת שעולה מדי ערב. השנה זו תהיה האופרה "לאקמה" (Lakme) של המלחין הצרפתי ליאו דליב (Delibes), המוכרת בזכות "ריקוד הפרח" במערכה הראשונה. האופרה תבוצע בפאפוס ע"י חברי האופרה הלאומית של סופיה, בירת בולגריה, עם תרגום לאנגלית.

שמות גדולים: אין. בית האופרה של סופיה הוא לא בדיוק מגדולי עולם, כך שהאטרקציה העיקרית של האופרה היא במיקום: היא תבוצע במצודת פאפוס הצלבנית, מבצר מימי הביניים החולש על נמלה של העיר.

מחירים: ניתן לרכוש חבילה לפסטיבל באמצעות חברת "כספי תעופה". החבילות כוללת טיסות סדירות, שהייה במלון ארבעה כוכבים, העברות, וכרטיס כניסה לאופרה "לאקמה" ליום שישי 4/9. מחיר החבילה הוא $785 לאדם בחדר זוגי. לפרטים: 1-700-555-333.

אם אתם כבר שם: קחו קרם הגנה.

ממה להיזהר: בית האופרה של סופיה אינו מוכר מהקלטות, ולכן איכות הביצוע הצפויה היא בגדר תעלומה.

שורה תחתונה: קצר וקרוב.

אתר הפסטיבל: www.pafc.com.cy

המצודה בפאפוס / צלם: יחצ

המצודה שבה תתקיים האופרה בפאפוס

גרמניה - פסטיבל בטהובן בבון

מה: בטהובן נולד בבון וחי בה עד גיל 22, ולכן לא פלא שהעיר חוגגת את פסטיבל המוזיקה הגדול שלה לכבודו. הפסטיבל הזה הוא חגיגה של ממש לאוהבי מוזיקה קלאסית-רומנטית, כיוון שרוב הרפרטואר מתמקד במוזיקה המוכרת והקליטה של תקופה זו. כנגזר משם הפסטיבל, למוזיקה של בטהובן יש ייצוג יתר בתוכניות השונות. בנוסף, אפשר יהיה לשמוע שם יצירות של ברהמס, מנדלסון ואחרים בני התקופה. השנה יש בפסטיבל גם ייצוג יפה למוזיקה מהבארוק, בביצוע הרכבים מומחים מהטובים בסוגם. בניגוד לעמיתו הברלינאי, הפסטיבל ממש לא שם דגש על מוזיקה מודרנית אלא מתמקד במוכר והאהוב.

איפה: מבחר אולמות בעיר בון, ובמיוחד "אולם בטהובן" המרשים.

מתי: 4 בספטמבר עד 3 באוקטובר.

שיאי הפסטיבל: "משיח" של הנדל בניצוח תומאס הנגלברוק; מחזור הסימפוניות של בטהובן בניצוח פאבו ירווי (Jaervi); האורטוריה המקהלתית המדהימה "ישראל במצרים" של הנדל, בניצוח ג'ון-אליוט גרדינר; התשיעית של ברוקנר עם התזמורת הסימפונית של לונדון, בניצוח ואלרי גרגייב; יצירות של בטהובן, מהלר ונילסן בניצוח גוסטבו דודאמל; האורטוריה "אליהו" של מנדלסון בניצוח כריסטוף שפרינג (Spering); וגם שלל תכניות קאמריות יפהפיות.

שמות גדולים: יש רבים. הבולטים ביותר הם גוסטבו דודאמל עם תזמורת גוטבורג משבדיה, ואלרי גרגייב עם הסימפונית של לונדון, הפסנתרנים מאוריציו פוליני ורונלד בראוטיגם, סולני הבארוק האנגלים ומקהלת מונטוורדי בניצוח ג'ון אליוט גרדינר, התזמורת הקאמרית אירופה בניצוח קנת נגאנו, המנצח תומאס הנגלברוק עם הרכבי הבארוק שלו, הפסנתרן אלפרד ברנדל ובנו הצ'לן אדריאן, זמרות הסופרן ליסה לארסון וכריסטיאנה אלצה (Oelze), הכנרת ויקטוריה מולובה ועוד ועוד.

מחירים: לקונצרטים הסימפוניים המבוקשים ביותר המחירים נעים בין 35 ל-125 אירו, ולקונצרטים הפחות נוצצים הם יורדים מעט. הקונצרטים הקאמריים והרסיטלים יעלו בסביבות 30 אירו. במקרה של שמות גדולים, כמו הפסנתרן מאוריציו פוליני, המחירים יעלו גם ל-75 אירו למקומות הטובים ביותר.

אם אתם כבר שם: השילוב המומלץ הוא טיולים באזור בון בשעות היום, ותוכנית מוזיקלית בשעות הערב. בשעות היום ניתן לערוך ביקור בביתו של בטהובן, לשוט על הריין, או לטייל בדרך היין ובעיירות העתיקות באזור.

ממה להיזהר: את מחזור הסימפוניות של בטהובן תנגן התזמורת הקאמרית של ברמן (Bremen), שאינה נמנית עם הגדולות ביותר בעולם.

שורה תחתונה: שמות גדולים למכביר, תוכנית עשירה, התמקדות במוזיקה שנעה ברובה מהבארוק ועד הרומנטיקה המאוחרת, ומבחר קונצרטים מסוגים שונים.

אתר הפסטיבל: www.beethovenfest.de

מאוריציו פליני / צלם: יחצ

יופיע בבון. הפסנתרן מאוריציו פוליני

ירושלים - הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית

מה: הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית מתקיים השנה בפעם ה-12, ומציע כתמיד תוכניות מגוונות ולא שגרתיות עם מבצעים מעולים. את הפסטיבל מנהלת הפסנתרנית אלנה בשקירובה (Bashkirova), רעייתו של הפסנתרן והמנצח דניאל ברנבוים. איפה: ירושלים, אולם ימק"א.

מתי: 31 באוגוסט - 12 בספטמבר.

שיאי הפסטיבל: קשה להמר, כיוון שכמעט כל התוכניות מעניינות ולא שגרתיות. הפסטיבל יקיים השנה מחוות למלחינים כמו הנדל, היידן, מנדלסון ומרטינו, ובמקביל, לעיתים באותה תוכנית ממש, יבצע יצירות של מלחינים גדולים שנמצאים מחוץ לרפרטואר הסטנדרטי, כמו מסיאן (Messiaen), אנסקו (Enesco), דה פאייה, טנייב (Taneyev), שפוהר (Spohr) ואחרים.

שמות גדולים: בין עשרות המבצעים בפסטיבל, יש כמה הנחשבים מהטובים בתחומם בעולם, כמו הפסנתרנים ניקולאי דמידנקו (Demidenko) וקיריל גרשטיין (Gerstein), הכנרים גיא בראונשטיין וניקולאי זניידר (Znaider), הויולנים מדלן קארוצו (Carruzzo) וז'ראר קוסה (Causse), הצ'לן פרנס הלמרסון (Helmerson), נגן הקונטרבס נביל שהאטה (Shehata), החלילן עמנואל פאיו (Pahud) מהפילהרמונית של ברלין, זמרת הסופרן המעולה דורותיאה רושמן (Roeschmann), זמר הבריטון רומן טרקל (Trekel), הרביעייה הירושלמית, רביעיית ארלנבוש (Erlenbusch), המנצחים פאול מאייר ואשר פיש ורבים אחרים.

מחירים: 150 שקל לכרטיס.

אם אתם כבר שם: תפגינו למען קיום הפסטיבל גם בתל-אביב.

ממה להיזהר: שוב: אם אתם שמרנים שאוהבים בעיקר באך ומוצרט, קחו בחשבון שיש בפסטיבל ייצוג רב יחסית למוזיקה מודרנית. מבחינה רפרטוארית הפסטיבל מייצג את מה שהולך היום באירופה (הרבה תעוזה, הרבה מוזיקה חדשה).

שורה תחתונה: תוכניות מגוונות ולא שגרתיות, מבצעים ברמה הגבוהה ביותר, ואפילו לא צריך לקנות כרטיס טיסה.

אתר הפסטיבל: www.jcmf.org.il

גיא בראונשטיין / צלם: יחצ

מהטובים בעולם. בראונשטיין

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע עתק לישראל. מה תכלול החבילה?

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע בסך כולל של 95 מיליארד דולר לשורה של מדינות ובהן ישראל ● חבילת הסיוע כוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל, כולל 4 מיליארד דולר למילוי מלאי טילי טמי"ר של כיפת ברזל; 60.8 מיליארד דולר סיוע לאוקראינה, בדגש על השלמת אמל"ח; וכן, 8.1 מיליארד דולר עבור טייוואן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר