גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

דודו טופז שם קץ לחייו: תלה את עצמו בתא המעצר ברמלה

גלובס tv (עדכון) - הבדרן תלה את עצמו במקלחת התא באמצעות כבל חשמלי של קומקום ■ גורמים רבים מפנים אצבע מאשימה לשב"ס: מדובר במחדל ■ השב"ס: לא ניתן למנוע את כל ההתאבדויות, עשינו כמיטב יכולתנו ■ ועדת בדיקה בפיקוח שופט תבדוק את נסיבות ההתאבדות ■ עו"ד ציון אמיר: "מילים הורגות" ■ דעה: מי הרג את דודו

השחקן והבדרן דודו טופז, הנאשם בשורת עבירות אלימות כלפי בכירים בתקשורת, שם הבוקר (ה') קץ לחייו בבית המעצר ניצן שברמלה. טופז תלה את עצמו במקלחת התא, באמצעות כבל חשמלי של קומקום. צוות מד"א שהגיע למקום מצא את טופז במצב קשה מאוד וביצע בו החייאה, אך עד מהרה נאלץ לקבוע את מותו. גופתו הועברה למכון לרפואה משפטית באבו-כביר, לביצוע נתיחה שלאחר המוות.

משירות בתי-הסוהר נמסר כי טופז התעורר כרגיל למסדר הבוקר וחזר לישון. בשעה 7:00 העירו אותו שוב הסוהרים כדי לקבל טיפול רפואי. טופז קם וביקש להיכנס למקלחת. כעבור 10 דקות, משראו הסוהרים שאינו יוצא, נכנסו למקלחת ומצאו אותו תלוי.

נציב שירות בתי-הסוהר, רב-גונדר בני קניאק, מינה ועדת בדיקה בראשות תת-גונדר עו"ד עפרה קלינגר, ראש מחלקת האסיר בשב"ס, לבדיקת נסיבות ההתאבדות. כמקובל במקרים בהם מת אדם בבית מעצר או מאסר, ביקשה המשטרה למנות שופט חוקר לבדיקת נסיבות המוות. השופט חגי טרסי קיבל את הבקשה ומינה עצמו לשופט חוקר. במשטרה הדגישו כי מדובר בהליך שגרתי.

"הכתובת היתה על הקיר"

גורמים רבים הפנו היום אצבע מאשימה כלפי שב"ס וטענו כי מדובר במחדל קשה, משום ש"הכתובת היתה על הקיר". טופז כבר ניסה לשים קץ לחייו לפני מספר חודשים, לאחר שהזריק אינסולין לדמו בניסיון להוריד את רמת הסוכר בדם לאפס. אלא שאז מצא אותו קצין המשמרת, וטופז אושפז במצב קל יחסית. הפעם התוצאות היו קשות בהרבה.

שב"ס אחראי לשלום האסירים, חובה המתעצמת כשמדובר באסיר במצב נפשי רעוע ובעל נטיות אובדניות. בעקבות ניסיון ההתאבדות הראשון הושם טופז בתא עם 5 עצירים נוספים, כדי שיפקחו האחד על השני. בתא הוצבו שתי מצלמות, ביקורי הסוהרים בו תכופים יותר, והוא ממוקם מול חדר הסוהרים. אלא שכל אלה לא עזרו. טופז ניצל את העובדה שבמקלחות אין מצלמה מטעמי צנעת הפרט, והשתמש בכבל החשמל של הקומקום כדי לתלות עצמו על ברז המקלחת, שגובהו כ-80 ס"מ בלבד (כדי למנוע התאבדויות).

מפקד מחוז מרכז בשב"ס, גונדר נזים סבתי, אמר כי שב"ס עושה כמיטב יכולתו למנוע התאבדויות של אסירים, אך אינו יכול למנוע את כולן. לדבריו, בבתי-הסוהר נתונים מאות אסירים להשגחה מפני מעשים אובדניים, והסוהרים מונעים את רוב ניסיונות ההתאבדות, אולם "אי-אפשר להצמיד סוהר לכל אסיר בכל שעות היממה, גם בשירותים ובמקלחת". הוא סיפר כי לטופז נערכו שיחות יומיות עם עובדות סוציאליות.

שב"ס: "ניסינו למנוע"

ניסיון העבר מלמד, הוסיף סבתי, כי "כל אדם שרוצה להתאבד יעשה את כל הניסיונות, וקורה שגם מצליחים". הוא הדגיש כי שב"ס עשה ככל יכולתו כדי למנוע את התאבדותו של טופז.

טופז היה נתון במעצר מאז חודש מאי. הוא מואשם בתקיפתם של מנכ"ל קשת, אבי ניר; המשנה למנכ"ל רשת, שירה מרגלית (ובתכנון לשפוך חומצה על פניה); וסוכן השחקנים שלו לשעבר, בועז בן-ציון; וכן בתכנון תקיפתו של עורך העיתון "ישראל היום", עמוס רגב. כן הוא מואשם ברכישה והחזקה של סם קוקאין.

השבוע הותר לפרסום כי לפני כחודשיים הגיעה לבדרן צביקה הדר מעטפה ובה קליע וכן מכתב איום בו נאמר: "זה הסוף שלך, יום אחד זה ייגמר במטען". בבדיקת מעבדה שתוצאותיה הגיעו בימים אלה התברר כי על המכתב נמצאות טביעות האצבע של טופז.

טופז היה נתון במעצר מאז חודש מאי השנה, ובעוד 5 ימים אמור היה השופט גלעד נויטל להחליט אם לעוצרו עד תום ההליכים, כבקשת הפרקליטות.

עם מותו של טופז יופסקו כל ההליכים הפליליים נגדו, כפי שקובע חוק סדר הדין הפלילי.

אחיו: "לא משתתפים בצערנו"

הבוקר התאספו בני משפחתו של טופז, ובהם שתי גרושותיו, רוני חן ודליה בר-ששת, בביתו שבשכונת אפקה בתל-אביב. אמה של בר-ששת אמרה לעיתונאים שהמתינו: "אתם קברתם אותו, אתם קברתם אותו".

אחיו של טופז, מיקי גולדנברג, הגיע למכון הפתולוגי באבו-כביר בכדי לזהות את גופת דודו טופז ותקף את העיתונאים שעמדו בכניסה: "אתם לא משתתפים בצערנו - אין לכם משהו טוב להגיד? תסתכלו במראה. אתם מחפשים רע במישהו אחר, בסוהר שלא הצליח לשמור עליו".

הלווייתו של טופז תתקיים מחר (ו') בשעה 10:30 בבוקר בבית-הקברות "ירקון".

עו"ד ציון אמיר: "מילים הורגות"

"מילים הורגות. אחרי מילים שנאמרות ונכתבות, כשהנאמר איננו נכון או מדויק, אנשים לפעמים פשוט מתאבדים - והיו דברים מעולם". כך הזהיר סניגורו של טופז, עו"ד ציון אמיר, בראיון שהעניק שלשום (ג') למגזין "ליידי גלובס".

אמיר תקף בראיון את התקשורת ואת עו"ד רון גזית, המייצג את קשת ומנהלה, אבי ניר, בתביעת הנזיקין שהגישו נגד טופז.

"גזית אמר דברים קשים וחמורים ביותר, שהיוו חציית קוים אדומים של המותר והאסור", אמר אמיר - והתכוון בין היתר לדברי גזית כי "דודו באמת רצה להרוג את אבי ולא דרגה קטנה אחת מתחת לרצח". אמיר תקף גם את התקשורת: "היה פה נסיון נלוז, נואל, נקלה, בוטה מאין כמותו להשפיע על דעתו של בית המשפט".

לאחר שהתברר כי אזהרתו התממשה, אמר היום אמיר: "הרגו את דודו טופז בלי שום חמלה, לקחו את האיש וטילטלו אותו. דיברתי על כך שנשקפת סכנה לחייו, התחננתי לפני שופטים מהרגע הראשון. הם חשבו שהוא יברח מהארץ, שהוא ימשיך לפגוע באנשים. ניסיתי להיאבק בלהחזיק אותו חי".

אמיר סיפר כי נפגש השבוע עם טופז. "הוא התחנן שאגיע בדחיפות. היתה פגישה ארוכה של כשעתיים. ישבנו ושוחחנו. הוא אמר לי: 'ציון, אני לא אחזיק מעמד, אני לא יכול לשאת את זה'. ראיתי את המצוקה, אבל חשבתי שזה חלק מהקושי הרגיל. הוא אמר לי את זה הרבה מאוד פעמים קודם לכן".

לדבריו, במקום להחזיק את טופז במעצר, "אפשר היה להשגיח עליו במוסד פסיכיאטרי או בבית-חולים, או לשחררו בערבות תחת שמירה".

אמיר הפנה אצבע מאשימה גם כלפי התקשורת. "היה קמפיין תקשורת אדיר ונוראי. השתמשו בתקשורת כדי לחסל, כדי לרטש. השיטות האלה הורגות אנשים. דברים כאלה מבררים בבית משפט. אל תשפטו אנשים בתקשורת. אדם שעשה מעשים חמורים אחדים - כל עברו כאילו נמחק, וכתבו עליו 'רב עבריינים'. שכחנו מה זו חמלה".

גם עו"ד ברוריה לקנר, שייצגה את טופז בהליך האזרחי, תקפה בשבוע שעבר את התקשורת בראיון ל"גלובס". "לכל ההשתלחויות התקשורתיות בטופז היו השלכות מרחיקות לכת, ולצערי טופז לא עמד במסע ההכפשה נגדו. הפכו אותו לשטן בהתגלמותו. לא היה לו כמעט סיכוי למשפט הוגן אחרי קמפיין השחרה כזה".

עו"ד רון גזית אמר בתגובה: "דודו טופז שלח בריונים להכות את אבי ניר מכות רצח. הוא כמעט גרם למותו של ניר וגרם לו נכות של למעלה מ-50%. קשת ואבי ניר הגישו תביעה אזרחית, ובית המשפט המחוזי הכיר - ולו לכאורה - בטענותיהם. אינני יודע מדוע טופז התאבד. ייתכן שעשה כן כי לא יכול היה לעמוד בהשפלה הכרוכה במעצרו הממושך. ייתכן כי בשלב מסוים, מבחינתו, הוא הטמיע את חומרת מעשיו והתקשה לחיות איתם".

לשידור באתר חדשות ערוץ 2 (MAKO) / לשידור באתר חדשות ערוץ 2 (רשת)

רני רהב: "להפסיק להגיד שהתקשורת אשמה"

"אני מצטער על מותו, אהבתי את דודו, אהבנו אותו עד הרגע שהתחיל לפעול כפושע סדרתי. אבל אני קורא לכל חבריי, אנשי האמנות והתקשורת שאני שומע מהבוקר, להפסיק להשמיץ את התקשורת ולהגיד שהיא אשמה" - אמר הבוקר איש יחסי הציבור רני רהב לגלי צה"ל.

"התקשורת פעלה באופן מדהים, כפי שתקשורת במדינה דמוקרטית חייבת לפעול", אמר רהב. "אם לא היתה פועלת כפי שפעלה, היינו היום כבר ב-24 רציחות ולא ב-12. היא סיפרה את העובדה שמלך ישראל נהג כפושע האחרון בשורה, וזה דבר מזעזע. היא נהגה באומץ רב ואדיר, לספר את הסיפור האמיתי. אני אוהב אותו ואהבתי אותו, אבל אסור לסלוח לו על פשעיו. אין דרך אחרת. מי שמרים יד - צריך לגדוע לו את היד כמה שיותר מהר".

"הרי עוד רגע אחד שירה מרגלית היתה נרצחת, ואבי ניר היה עמוק בקבר. מה הסיפור פה?", שאל רהב. "זה דבר נדיר שהתקשורת פעלה כנגד אחד מבכיריה וראשיה. כולנו כאבנו מהיום שנודע לנו שהוא אשם. להכות אישה לנגד עיני ילדיה, להכות גבר ולגמור לו את הצורה?"

"אגיד משהו שעשוי לזעזע הרבה אנשים", המשיך רהב. "הוא עשה את המעשה האמיץ ביותר וסיים את דרכו. הוא עמד בפני 4 שנים קשות. אני חושב שלהאשים כמה שוטרים אומללים בתוך השב"ס - אין בכך טעם, כמו את התקשורת. די לעליהום הזה".

רהב סיכם: "אני מקווה מאד שהילדים המדהימים שלו יזכרו את הדברים הטובים ממנו. אני שמח שהם לא יצטרכו לעבור עכשיו 4 שנים של משפט, עדויות ודברים מאד מאד קשים, ואני מקווה שהנושא יירד מהר מסדר היום של החברה הישראלית, ושהאלימות המטורפת ששוטפת לנו את הרחובות תיפסק".

עוד כתבות

טלה מפורק במסעדת נור / צילום: יח''צ

כדי שכולם ירגישו רצויים: המסעדה הדרוזית בגליל שמגישה אוכל מסורתי חלומי - וכשר

ביקור בכפר ג'וליס סיפק לנו ארבע תחנות מופלאות של טבע וקולינריה ● עם ממלכת בקלאווה וכנאפה, טיול רייזרים ביער ומסעדה שמזכירה שבאוכל אין קיצורי דרך

איור: Shutterstock

חוקרים מגלים: מה משפיע על התשובות של הצ'אט שלכם

האם הבוט שמייעץ לכם בעבודה, בזוגיות או בהחלטות כלכליות כבר גיבש עליכם דעה? מחקר חדש מהאוניברסיטה העברית מראה שמודלי שפה יודעים לדרג בני אדם לפי אמינות, יכולת ונדיבות, ולעתים עושים זאת בקיצוניות ובאופן מוטה ● וגם: איך האופי שלכם משפיע על איכות התשובות שתקבלו? ● חוקרים מנסים לפצח את הקופסה השחורה החדשה

סניף של רשת אושר עד / צילום: יח''צ

כך הצליחה אושר עד להפוך ממותג מגזרי לרשת שכל המדינה מדברת עליה

אושר עד הביאה לסופר את כל מה שהוא לא מזון - מאייפונים ועד רכבים. זה השתלם לה בגדול כשהיא קופצת בדירוג על חשבון רמי לוי ● וגם: שופרסל נדחקת מטה 60 מקומות בדירוג הכללי ● מדד המותגים של גלובס

איך לנהל בעידן של רעש / צילום: Shutterstock

כשטרנד ה-Six-Seven מגיע ללשכת המנכ"ל: איך לנהל בעידן של רעש

במציאות שבה אנו מוצפים במידע, טרנדים ו־AI, גם המנהלים עלולים ללכת לאיבוד ● היתרון הניהולי החדש אינו ידע או סמכות, אלא היכולת לחבר בין אנשים, להבחין בין רעש לאות ולייצר בהירות במציאות ארגונית כאוטית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו''ר ש''ס אריה דרעי / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, אוליביה פיטוסי - ''הארץ''

בליץ החקיקה האחרון: ביטול מעצרי עריקים בפנים, ומה לגבי הכלכלה?

יש תאריך: הבחירות ייערכו ב־27 באוקטובר, והשבוע הקרוב יהיה קריטי לאישור סופי של חוקים ● חוק מאגר נתוני אשראי עבר ברגע האחרון במליאה, אך שורת רפורמות כלכליות ומבניות שהוגדרו ע"י הדרג המקצועי כחיוניות נותרו מחוץ לסדר היום ● הממשלה מאיצה בעיקר חקיקה שמקורה בדילים פוליטיים - מחוקי דת וגיוס ועד לשינוי מעמד הייעוץ המשפטי והסדרת שוק התקשורת

מדונה בהופעה בטיימס סקוור בניו יורק. ממשיכה למרוד / צילום: Reuters, Brendan McDermid

מדונה התפוצצה ברשתות כי היה לה אומץ ללכת נגד טיקטוק

השנה היא 2026 ומדונה כובשת שוב את פסגת המצעדים עם אלבומה החדש ● השליטה בנרטיב ובביזנס לוותה בהחלטות אמיצות מצידה, כולל גניזת סרט על חייה ● אולי זו הוכחה שהקהל צמא לדבר האמיתי ולא לכוכבי רשת מהונדסים

אילוסטרציה: Shutterstock

לראשונה. בדקנו - איזה אפליקציית מסחר הישראלים מעדיפים?

קטגוריה חדשה: מאחורי הראלי בבורסה בתל אביב עומד דור חדש של משקיעים צעירים ● הכניסה שלהם לשוק הביאה למהפכה, כשהבנקים הולכים ומאבדים את כוחם בתעשיית המסחר בניירות ערך, לטובת בתי ההשקעות ● המגמה הזאת מתבטאת גם במדד המותגים, כשפלטפורמות המסחר של הבנקים נשארו מאחור ● מדד המותגים של גלובס

בניין עיריית נהרייה / צילום: פאול אורלייב

לפני החקירות: המספרים שמתריעים על המקומות הבעייתיים בעיריות

לאחרונה פרצו לפתע פרשות שחיתות מטלטלות בנהרייה ובאשקלון - אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● מדד הדמוקרטיה המקומית מזהה את נקודות התורפה של השלטון המקומי, ומספק נתונים שיכולים להדליק נורות אזהרה בזמן אמת ● מדד הדמוקרטיה המקומית, מדור חדש 

עומסים בנתב''ג. המאבק על קולות תושבי חו''ל עשוי להביא לצמצום הטיסות ארצה / צילום: בר לביא

המאבק על הצבעת תושבי חו"ל: בעולם זה מקובל, ואפילו נתניהו קידם את זה

ההסדר בישראל שמאפשר רק למעטים להצביע בחו"ל הוא החריג, וברוב הדמוקרטיות האופציה קיימת, גם אם תחת תנאים ● איך בעולם פתרו את הקונפליקטים סביב הסוגיה, ואילו שיטות הצבעה יש? ● וגם: כשנתניהו פעל לאשר הצבעה כזאת - וזכה לביקורת מהאופוזיציה

יונדאי קונה חשמלית 2026

החל מ-175 אלף שקל: המכונית שהפכה לסמל המעמד הבינוני המבוסס

קונה החשמלית היא אופציה מעניינת עבור מי שרוצה חשמלית מודרנית שאינה סינית ● היא בנויה היטב, ידידותית לנהיגה, מפגינה יעילות אנרגטית ומתומחרת תחרותית. ריגושים תצטרכו לחפש במקום אחר

מי טבעה את המושג ''יוניקורן''? / צילום: Shutterstock

מי טבעה את המושג יוניקורן לחברות עם שווי של יותר ממיליארד דולר?

מהם ראשי התיבות כשב"ם, איזה ענף תחרותי במכבייה הוא גם הספורט הממלכתי של מדינת וושינגטון ומהו אפקט רוזנטל? ● הטריוויה השבועית

מטה מרק בדרמשטט גרמניה / צילום: Reuters, Kai Pfaffenbach

מרק הגרמנית מצמצמת שני מרכזי פיתוח בישראל ומפטרת עובדים

לגלובס נודע כי ענקית התרופות הגרמנית תצמצם את המרכזים שלה בירושלים וברחובות, המרכז ביבנה יעבור שינוי משמעותי ● מרק פועלת בארץ מעל 50 שנה בשישה מרכזים שונים ועל פי אתר האינטרנט שלה מעסיקה מאות עובדים

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הנוסחה שסידרה לאלטשולר שחם קאמבק בתשואות ביוני – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

רשות שוק ההון יצאה להיאבק בשידול חוסכים למשיכה מוקדמת של כספי פנסיה, אך הותירה בחוץ סעיף מרכזי אחד ● בית ההשקעות אלטשולר שחם הוביל ביוני את טבלת התשואות - זו האסטרטגיה שהשתלמה לו ● מה אומרים האנליסטים על הזינוק החריג של מדד המניות הקטנות ביותר בוול סטריט ● וגם: מנהל ההשקעות שממליץ לצעירים להשקיע 100% מהתיק במניות

מערכת הלייזר המתוכננת של לוקהיד מרטין / צילום: צילום מסך מיוטיוב

מערכת הנשק האמריקאית שתשנה את עולם הלייזר

המרוץ העולמי לפיתוח נשקי אנרגיה מואץ במטרה להתמודד עם האיום הגובר של רחפנים, טילי שיוט ולוויינים ● ארה"ב מפתחת מערכת לייזר חדשה בהספק שיוכל ליירט טילי שיוט ונחילי רחפנים בעלות נמוכה ● גרמניה ובריטניה מקדמות גם הן מערכות הגנה הכוללות לייזרים ורשתות יירוט ● ומה סין שואפת לשבש? • השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

המחיר ירד ביותר מ-350 אלף שקל: בכמה נמכר בית פרטי בשכונת יד אליהו בת"א?

בית פרטי בן 3.5 חדרים בשטח בנוי של 85 מ"ר נמכר בשכונת יד אליהו תמורת 3.52 מיליון שקל ● הרוכשים יוכלו לבנות על הקרקע שתי יחידות דיור בשטח כולל של כ־240 מ"ר, או לחלופין, ניתן יהיה לממש את זכויות הבנייה בבניית יחידת דיור אחת עם ארבעה מפלסים ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

יובל שטייניץ / צילום: דוברות רפאל

יו"ר רפאל מזהיר: "אם לא תהיה הנפקה, לא תהיה רפאל שאנחנו מכירים"

פרופ' יובל שטייניץ, יו"ר רפאל ושר האוצר לשעבר, מזהיר בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" מפני איבוד המהנדסים והטאלנטים לאנבידיה ולענקיות הביטחון האמריקאיות: "כשמציעים לעובד 200 אלף שקל בחודש, הוא בסוף צריך לדאוג למשפחתו" ● הפתרון היחיד לדעתו הוא הנפקה והפרטה חלקית, ומהר ● וגם - הביקורת על מקרון ("חבר לאנטישמים") וחוב העתק שמכביד על קופת החברה

עופר ברק / צילום: שלומי יוסף

היזם שרכש את נכסי משפחת פישמן - והפך לענק קמעונאות

עופר ברק הפך בשנתיים האחרונות מבעלי רשת הדיסקאונט הסטוק לרוכש הסדרתי של נכסי משפחת פישמן ● עם טויס אר אס, הפיראט האדום ו־35% מהום סנטר - קבוצת הקמעונאות שהוא עומד בראשה מגלגלת היום 1.6 מיליארד שקל בשנה ● עכשיו הוא פותח מותג אקספרס וגם מתכנן את ההנפקה ● ראיון

דפנה זוהר מייסדת קרן פיורטק / צילום: ap, Business Wire

עם אקזיט ענק והנפקה בנאסד"ק: יזמת הביוטק שמסתערת על שוק מפתיע

דפנה זוהר, מייסדת קרן הביוטק PureTech, רשמה בשנתיים האחרונות אקזיט של 14 מיליארד דולר והנפקה לוהטת בנאסד"ק ● בראיון לגלובס היא מספרת על ההשראה מאביה, החוקר פרופ' דוד אלמלא, חושפת את העניין האישי שלה בפיתוח תרופות חדשות לדיכאון ומגלה ממה אסור ליזמים להתעלם בדרך לשוק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה אדומה בארה"ב; נטפליקס צללה, מניות הטכנולוגיה והשבבים נפלו

הסנטימנט השלילי במניות השבבים אמש בוול סטריט הגיע לבורסות במזרח, טוקיו צנחה בכ-4% ● מניית סופטבנק נחתכה בכ-9% ● המשקיעים מגיבים גם להסלמה נוספת בתקיפות ארה"ב נגד איראן, מחירי הנפט מטפסים ● מניות השבבים יורדות לאחר שהסטארטאפ הסיני Moonshot AI חשף מודל שפה חדש שלטענתו מצמצם משמעותית את הפער מול OpenAI ואנתרופיק

אילוסטרציה: Shutterstock

כמה מס תשלמו על רווחי הון בתיק ההשקעות החל מגיל 60?

שני עורכי דין הגישו כמעט 100 תביעות ייצוגיות בשנתיים - בנושא אחד בלבד, מהו? ● יצרנית שבבי הזיכרון הדרום־קוריאנית SK Hynix הנפיקה בנאסד"ק. מה מיוחד בהנפקה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס