גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

דודו טופז שם קץ לחייו: תלה את עצמו בתא המעצר ברמלה

גלובס tv (עדכון) - הבדרן תלה את עצמו במקלחת התא באמצעות כבל חשמלי של קומקום ■ גורמים רבים מפנים אצבע מאשימה לשב"ס: מדובר במחדל ■ השב"ס: לא ניתן למנוע את כל ההתאבדויות, עשינו כמיטב יכולתנו ■ ועדת בדיקה בפיקוח שופט תבדוק את נסיבות ההתאבדות ■ עו"ד ציון אמיר: "מילים הורגות" ■ דעה: מי הרג את דודו

השחקן והבדרן דודו טופז, הנאשם בשורת עבירות אלימות כלפי בכירים בתקשורת, שם הבוקר (ה') קץ לחייו בבית המעצר ניצן שברמלה. טופז תלה את עצמו במקלחת התא, באמצעות כבל חשמלי של קומקום. צוות מד"א שהגיע למקום מצא את טופז במצב קשה מאוד וביצע בו החייאה, אך עד מהרה נאלץ לקבוע את מותו. גופתו הועברה למכון לרפואה משפטית באבו-כביר, לביצוע נתיחה שלאחר המוות.

משירות בתי-הסוהר נמסר כי טופז התעורר כרגיל למסדר הבוקר וחזר לישון. בשעה 7:00 העירו אותו שוב הסוהרים כדי לקבל טיפול רפואי. טופז קם וביקש להיכנס למקלחת. כעבור 10 דקות, משראו הסוהרים שאינו יוצא, נכנסו למקלחת ומצאו אותו תלוי.

נציב שירות בתי-הסוהר, רב-גונדר בני קניאק, מינה ועדת בדיקה בראשות תת-גונדר עו"ד עפרה קלינגר, ראש מחלקת האסיר בשב"ס, לבדיקת נסיבות ההתאבדות. כמקובל במקרים בהם מת אדם בבית מעצר או מאסר, ביקשה המשטרה למנות שופט חוקר לבדיקת נסיבות המוות. השופט חגי טרסי קיבל את הבקשה ומינה עצמו לשופט חוקר. במשטרה הדגישו כי מדובר בהליך שגרתי.

"הכתובת היתה על הקיר"

גורמים רבים הפנו היום אצבע מאשימה כלפי שב"ס וטענו כי מדובר במחדל קשה, משום ש"הכתובת היתה על הקיר". טופז כבר ניסה לשים קץ לחייו לפני מספר חודשים, לאחר שהזריק אינסולין לדמו בניסיון להוריד את רמת הסוכר בדם לאפס. אלא שאז מצא אותו קצין המשמרת, וטופז אושפז במצב קל יחסית. הפעם התוצאות היו קשות בהרבה.

שב"ס אחראי לשלום האסירים, חובה המתעצמת כשמדובר באסיר במצב נפשי רעוע ובעל נטיות אובדניות. בעקבות ניסיון ההתאבדות הראשון הושם טופז בתא עם 5 עצירים נוספים, כדי שיפקחו האחד על השני. בתא הוצבו שתי מצלמות, ביקורי הסוהרים בו תכופים יותר, והוא ממוקם מול חדר הסוהרים. אלא שכל אלה לא עזרו. טופז ניצל את העובדה שבמקלחות אין מצלמה מטעמי צנעת הפרט, והשתמש בכבל החשמל של הקומקום כדי לתלות עצמו על ברז המקלחת, שגובהו כ-80 ס"מ בלבד (כדי למנוע התאבדויות).

מפקד מחוז מרכז בשב"ס, גונדר נזים סבתי, אמר כי שב"ס עושה כמיטב יכולתו למנוע התאבדויות של אסירים, אך אינו יכול למנוע את כולן. לדבריו, בבתי-הסוהר נתונים מאות אסירים להשגחה מפני מעשים אובדניים, והסוהרים מונעים את רוב ניסיונות ההתאבדות, אולם "אי-אפשר להצמיד סוהר לכל אסיר בכל שעות היממה, גם בשירותים ובמקלחת". הוא סיפר כי לטופז נערכו שיחות יומיות עם עובדות סוציאליות.

שב"ס: "ניסינו למנוע"

ניסיון העבר מלמד, הוסיף סבתי, כי "כל אדם שרוצה להתאבד יעשה את כל הניסיונות, וקורה שגם מצליחים". הוא הדגיש כי שב"ס עשה ככל יכולתו כדי למנוע את התאבדותו של טופז.

טופז היה נתון במעצר מאז חודש מאי. הוא מואשם בתקיפתם של מנכ"ל קשת, אבי ניר; המשנה למנכ"ל רשת, שירה מרגלית (ובתכנון לשפוך חומצה על פניה); וסוכן השחקנים שלו לשעבר, בועז בן-ציון; וכן בתכנון תקיפתו של עורך העיתון "ישראל היום", עמוס רגב. כן הוא מואשם ברכישה והחזקה של סם קוקאין.

השבוע הותר לפרסום כי לפני כחודשיים הגיעה לבדרן צביקה הדר מעטפה ובה קליע וכן מכתב איום בו נאמר: "זה הסוף שלך, יום אחד זה ייגמר במטען". בבדיקת מעבדה שתוצאותיה הגיעו בימים אלה התברר כי על המכתב נמצאות טביעות האצבע של טופז.

טופז היה נתון במעצר מאז חודש מאי השנה, ובעוד 5 ימים אמור היה השופט גלעד נויטל להחליט אם לעוצרו עד תום ההליכים, כבקשת הפרקליטות.

עם מותו של טופז יופסקו כל ההליכים הפליליים נגדו, כפי שקובע חוק סדר הדין הפלילי.

אחיו: "לא משתתפים בצערנו"

הבוקר התאספו בני משפחתו של טופז, ובהם שתי גרושותיו, רוני חן ודליה בר-ששת, בביתו שבשכונת אפקה בתל-אביב. אמה של בר-ששת אמרה לעיתונאים שהמתינו: "אתם קברתם אותו, אתם קברתם אותו".

אחיו של טופז, מיקי גולדנברג, הגיע למכון הפתולוגי באבו-כביר בכדי לזהות את גופת דודו טופז ותקף את העיתונאים שעמדו בכניסה: "אתם לא משתתפים בצערנו - אין לכם משהו טוב להגיד? תסתכלו במראה. אתם מחפשים רע במישהו אחר, בסוהר שלא הצליח לשמור עליו".

הלווייתו של טופז תתקיים מחר (ו') בשעה 10:30 בבוקר בבית-הקברות "ירקון".

עו"ד ציון אמיר: "מילים הורגות"

"מילים הורגות. אחרי מילים שנאמרות ונכתבות, כשהנאמר איננו נכון או מדויק, אנשים לפעמים פשוט מתאבדים - והיו דברים מעולם". כך הזהיר סניגורו של טופז, עו"ד ציון אמיר, בראיון שהעניק שלשום (ג') למגזין "ליידי גלובס".

אמיר תקף בראיון את התקשורת ואת עו"ד רון גזית, המייצג את קשת ומנהלה, אבי ניר, בתביעת הנזיקין שהגישו נגד טופז.

"גזית אמר דברים קשים וחמורים ביותר, שהיוו חציית קוים אדומים של המותר והאסור", אמר אמיר - והתכוון בין היתר לדברי גזית כי "דודו באמת רצה להרוג את אבי ולא דרגה קטנה אחת מתחת לרצח". אמיר תקף גם את התקשורת: "היה פה נסיון נלוז, נואל, נקלה, בוטה מאין כמותו להשפיע על דעתו של בית המשפט".

לאחר שהתברר כי אזהרתו התממשה, אמר היום אמיר: "הרגו את דודו טופז בלי שום חמלה, לקחו את האיש וטילטלו אותו. דיברתי על כך שנשקפת סכנה לחייו, התחננתי לפני שופטים מהרגע הראשון. הם חשבו שהוא יברח מהארץ, שהוא ימשיך לפגוע באנשים. ניסיתי להיאבק בלהחזיק אותו חי".

אמיר סיפר כי נפגש השבוע עם טופז. "הוא התחנן שאגיע בדחיפות. היתה פגישה ארוכה של כשעתיים. ישבנו ושוחחנו. הוא אמר לי: 'ציון, אני לא אחזיק מעמד, אני לא יכול לשאת את זה'. ראיתי את המצוקה, אבל חשבתי שזה חלק מהקושי הרגיל. הוא אמר לי את זה הרבה מאוד פעמים קודם לכן".

לדבריו, במקום להחזיק את טופז במעצר, "אפשר היה להשגיח עליו במוסד פסיכיאטרי או בבית-חולים, או לשחררו בערבות תחת שמירה".

אמיר הפנה אצבע מאשימה גם כלפי התקשורת. "היה קמפיין תקשורת אדיר ונוראי. השתמשו בתקשורת כדי לחסל, כדי לרטש. השיטות האלה הורגות אנשים. דברים כאלה מבררים בבית משפט. אל תשפטו אנשים בתקשורת. אדם שעשה מעשים חמורים אחדים - כל עברו כאילו נמחק, וכתבו עליו 'רב עבריינים'. שכחנו מה זו חמלה".

גם עו"ד ברוריה לקנר, שייצגה את טופז בהליך האזרחי, תקפה בשבוע שעבר את התקשורת בראיון ל"גלובס". "לכל ההשתלחויות התקשורתיות בטופז היו השלכות מרחיקות לכת, ולצערי טופז לא עמד במסע ההכפשה נגדו. הפכו אותו לשטן בהתגלמותו. לא היה לו כמעט סיכוי למשפט הוגן אחרי קמפיין השחרה כזה".

עו"ד רון גזית אמר בתגובה: "דודו טופז שלח בריונים להכות את אבי ניר מכות רצח. הוא כמעט גרם למותו של ניר וגרם לו נכות של למעלה מ-50%. קשת ואבי ניר הגישו תביעה אזרחית, ובית המשפט המחוזי הכיר - ולו לכאורה - בטענותיהם. אינני יודע מדוע טופז התאבד. ייתכן שעשה כן כי לא יכול היה לעמוד בהשפלה הכרוכה במעצרו הממושך. ייתכן כי בשלב מסוים, מבחינתו, הוא הטמיע את חומרת מעשיו והתקשה לחיות איתם".

לשידור באתר חדשות ערוץ 2 (MAKO) / לשידור באתר חדשות ערוץ 2 (רשת)

רני רהב: "להפסיק להגיד שהתקשורת אשמה"

"אני מצטער על מותו, אהבתי את דודו, אהבנו אותו עד הרגע שהתחיל לפעול כפושע סדרתי. אבל אני קורא לכל חבריי, אנשי האמנות והתקשורת שאני שומע מהבוקר, להפסיק להשמיץ את התקשורת ולהגיד שהיא אשמה" - אמר הבוקר איש יחסי הציבור רני רהב לגלי צה"ל.

"התקשורת פעלה באופן מדהים, כפי שתקשורת במדינה דמוקרטית חייבת לפעול", אמר רהב. "אם לא היתה פועלת כפי שפעלה, היינו היום כבר ב-24 רציחות ולא ב-12. היא סיפרה את העובדה שמלך ישראל נהג כפושע האחרון בשורה, וזה דבר מזעזע. היא נהגה באומץ רב ואדיר, לספר את הסיפור האמיתי. אני אוהב אותו ואהבתי אותו, אבל אסור לסלוח לו על פשעיו. אין דרך אחרת. מי שמרים יד - צריך לגדוע לו את היד כמה שיותר מהר".

"הרי עוד רגע אחד שירה מרגלית היתה נרצחת, ואבי ניר היה עמוק בקבר. מה הסיפור פה?", שאל רהב. "זה דבר נדיר שהתקשורת פעלה כנגד אחד מבכיריה וראשיה. כולנו כאבנו מהיום שנודע לנו שהוא אשם. להכות אישה לנגד עיני ילדיה, להכות גבר ולגמור לו את הצורה?"

"אגיד משהו שעשוי לזעזע הרבה אנשים", המשיך רהב. "הוא עשה את המעשה האמיץ ביותר וסיים את דרכו. הוא עמד בפני 4 שנים קשות. אני חושב שלהאשים כמה שוטרים אומללים בתוך השב"ס - אין בכך טעם, כמו את התקשורת. די לעליהום הזה".

רהב סיכם: "אני מקווה מאד שהילדים המדהימים שלו יזכרו את הדברים הטובים ממנו. אני שמח שהם לא יצטרכו לעבור עכשיו 4 שנים של משפט, עדויות ודברים מאד מאד קשים, ואני מקווה שהנושא יירד מהר מסדר היום של החברה הישראלית, ושהאלימות המטורפת ששוטפת לנו את הרחובות תיפסק".

עוד כתבות

בדיקת דם / צילום: Shutterstock

בית החולים קפלן: חשד כי נלקחו תרומות דם ממטופלים למחקר ללא הסכמתם

ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי הושעה מתפקידו עד לבירור החשדות למעורבותו ולמעורבות רופאים נוספים ● לפי החשד, נלקחו ממטופלים דגימות דם למחקר ללא הסכמתם, והם טרם עודכנו על כך ● בית החולים פנה למשטרה ועדכן את משרד הבריאות

הריאל האיראני איבד שני שלישים משוויו בתוך שנה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הסלמה לקראת הבחירות? הדילמה הכלכלית של איראן שתכריע אם לתקוף

עליית מחירי הנפט והחשש מהסלמה במפרץ מחפים על דרמה פנימית: כלכלה איראנית על סף קריסה, אינפלציה של כמעט 90% ודאגה מפני מחסור באנרגיה ומזון בחורף ● מומחים מעריכים שמשטר האייתוללות יעדיף תמרון שקט, תוך ציפייה לתוצאות הבחירות בישראל וארה"ב

יהוד / צילום: כדיה לוי

ההיצע עולה פי עשרה על הביקוש: הערים שמוצפות במלאי עצום של דירות למכירה

אישורים מואצים של תוכניות והפשרות קרקע גדולות בערים קטנות יחסית הביאו למצב של בנייה רבה, אך בשל האטה בשוק - קצב המכירות נמוך ● גלובס בדק באיזה עיר יש את היצע הדירות הגדול ביותר, איפה הכי קל למכור, והיכן היזמים מרגישים בטוחים

מהדורת חדשות 12 ביום חמישי האחרון / צילום: צילום מסך מאתר N12

כמה רייטינג השיגה מהדורת חדשות 12? בוועדת המדרוג ידונו בנושא

המהדורה המרכזית של חדשות 12 צנחה ביום חמישי האחרון לרייטינג של 9.8% - אלא שבבוקר שלמחרת החליטה קשת 12 להפיץ לכלי התקשורת נתון גבוה יותר: 10.6% ● הסיבה: המהדורה פוצלה באופן חריג ברישומי הצפייה לשני מקטעים נפרדים ● המהלך עורר תרעומת בקרב הערוצים המתחרים, והנושא הגיע לפתחה של ועדת המדרוג ● אירועים ומינויים

משכנתא / איור: Shutterstock

למרות חגי תשרי: היקף המשכנאות בספטמבר - 8.66 מיליארד שקל

היקף המשכנתאות באוקטובר צפוי לעלות, בין היתר בשל בקשות שהטיפול בהן נדחה בעקבות החגים ● עלייה של 12% בהיקף המשכנתאות לדיור נרשמה מתחילת השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והיקפן הכולל הגיע ל-88.3 מיליארד שקל ● הלוואות הבלון והבולט ממשיכות לרדת באיטיות ומהוות כ-13% מסך המשכנתאות

שחר צפריר, שותף מנהל בקרן TLV Partners / צילום: עומר הכהן

המשקיע גילה: חברה ישראלית השתמשה בטלוויזיה שלו במשך שנתיים

משחק חינמי שאחד מילדיו של שחר צפריר הוריד לטלוויזיה בסלון אפשר לחברת ברייט דאטה הישראלית להשתמש בחיבור האינטרנט שלו במשך כשנתיים, גם כשהמכשיר לא היה בשימוש ● צפריר מספר לגלובס כיצד גילה את הפעילות בעזרת קלוד, ומדוע הופתע מהקשר לחברה שבה השקיעה בעבר הקרן שבה עבד ● מנכ"ל ברייט דאטה, אור לנצ'נר: "אנחנו לא רואים שום דבר שקורה במכשיר"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה״ב דונלד טראמפ בבית הלבן, ארכיון / צילום: מעיין טואף / לע״מ

טראמפ מביע תמיכה בנתניהו: "אם לישראל יהיה מנהיג אחר אמריקה תצטרך לבצע את העבודה בעצמה"

אחרי שבמשך שבועות ארוכים נמנע הנשיא מלהביע תמיכה באחד המועמדים - פרסם הנשיא פוסט תמיכה ברה"מ ● הוא מציין את הפעולות של נתניהו נגד איראן: "אם לישראל יהיה מנהיג אחר - אמריקה תצטרך לעשות את העבודה בעצמה" ● הוא מכנה אותו "אמיץ" ו"מבריק": "זה השותף שארה"ב דורשת" ● נתניהו הודה לו "על התמיכה והעבודה המשותפת"

אילוסטרציה: Shutterstock

הדרך לקצבה של עשרת אלפים שקל בפנסיה

הדרך לקצבה חודשית בסכום של לפחות 10,000 שקל, השכר החציוני במשק, עוברת דרך השגת יעדי חיסכון מוגדרים לאורך שנות העבודה ● כך תבדקו היכן אתם עומדים מול הסכום המומלץ לחיסכון, ואם לא - כיצד תוכלו להגדיל אותו ● וגם: כמה "אוכלים" דמי הניהול מהפנסיה שלכם ● גלובס עושה סדר

דבלין / צילום: Shutterstock

המלון בדבלין שביטל הזמנות לכנס נגד אנטישמיות

כותרות העיתונים בעולם: ארגון שמייצג מיעוט אתני באיראן תוקף כוחות ביטחון בדרום המדינה, חיזבאללה מנסה להוכיח את כוחו, ומלון בדבלין ביטל חדרים למשתתפים בכנס נגד אנטישמיות • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

הנפקת IdentifAI בבורסת אוסטרליה / צילום: באדיבות החברה

מניית האבחון הגנטי שקפצה באוסטרליה: "קשה לגייס בישראל כסף לביומד"

IdentifAI המפתחת בדיקה לאבחון גנטי בשבוע התשיעי להריון, גייסה כ–7 מיליון דולר באוסטרליה ● מאז ההנפקה בשבוע שעבר עלתה המניה ב–86%

אילוסטרציה: Shutterstock

החסכונות של הישראלים חשופים למניות יותר מאי פעם. האם הסיכון עלול להתממש?

ב־15 השנים האחרונות החשיפה למניות במסלול הכללי בקרנות ההשתלמות זינקה לכ־52%, ומגמה דומה נרשמה בפנסיה ● כעת, כשבשווקים חוששים ממפולת, חלק מהמומחים מזהירים שמדובר בהימור מסוכן, בעוד אחרים משוכנעים: גם אם הקריסה תגיע, עדיף להישאר במניות

כוחות צה''ל ברצועת עזה (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

דיווח: צבא ארה"ב יאמץ טכנולוגיות רפואה שפותחו בשדה הקרב בעזה

רשת פוקס ניוז חשפה דוח של פיקוד הרפואה של צבא ארה"ב באירופה ובאפריקה, המפרט מה הצבא האמריקאי יכול ללמוד מחיל הרפואה של צה"ל ● "מלחמות ישראל ממשיכות לשמש 'מעבדת עולם אמיתי' קריטית שיש הרבה מה ללמוד ממנה, ממש כמו במלחמת 1973", נכתב בדוח

מלון גלי כנרת / צילום: יח''צ - רוני בלחסן

ניצחון לישראל קנדה: ביה"ד קבע כי רשות המסים חרגה מסמכותה כששללה פיצוי ממלון גלי כנרת

בית הדין לענייני פיצוי נזק עקיף קיבל את הערר של חברת ישראל קנדה וקבע כי רשות המסים חרגה מסמכותה כאשר שללה מהחברה את הזכאות לפיצוי בגין נזקי מלחמת "חרבות ברזל"

פרויקט אוטופיה שדה דב קבוצת נחמיאס / הדמיה: ויו פוינט

בקומה 33 ועם בריכה: בכמה נמכר פנטהאוז ענק בשדה דב?

פנטהאוז בקומה ה־33 בפרויקט אוטופיה בשכונת שדה דב בתל אביב נמכר ב־43 מיליון שקל ● בניגוד לעסקאות יוקרה אחרת שנסגרות בד"כ ברמת המעטפת, העסקה נסגרה ברמת גמר יוקרתית

איזה אצטדיון כדורגל בארץ הוא היחיד הקרוי על שם אישה? / צילום: Shutterstock

המרמה בליגת העל בכדורגל: בין העצורים - בעלי עירוני טבריה

ארבעה בעלי תפקידים בקבוצת הכדורגל עירוני טבריה - בהם הבעלים אריה קלמנזון, המאמן ואשת הכספים - נעצרו הבוקר בחשד לעבירות כלכליות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ● במסגרת החקירה נתפסו רכבי יוקרה ונדל"ן, ובימים הקרובים צפויים להיחקר עשרות שחקני עבר והווה בחשד לעבירות מס, מרמה והלבנת הון

אייל פסו, תומר וינגרטן, יוס (יוסף) שירן / צילום: גאוזי, יח''צ, עינת לברון

מחיקת ערך של 98% בשנתיים וחצי: גלגל ההצלה האחרון של גאוזי

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע • חברת הסייבר של תומר וינגרטן ירדה ביום שישי בצל גיוס אג"ח של 1.25 מיליארד דולר וחשש להתקררות הסקטור ● מניית גאוזי איבדה כ-98% מהנפקתה, כעת המנכ"ל איל פסו מוביל הזרמת 7 מיליון דולר כדי להשאיר את החברה באוויר ● גם: הקרע בגרעין השליטה הפיל את מניית אבן קיסר

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

העסקה עם אלביט בוטלה. עכשיו הצבא הספרדי משלם את המחיר

אנדוריל מתכננת להקים מפעל לייצור רכיבי צוללות על שטח של כ־185 אלף מ"ר ● ספרד נקלעה לקשיים בעקבות ביטול ההסכם שלה אלביט ● צבא ארה"ב מעוניין במערכת הגנה אווירית, שניתן יהיה להעמיס אותה על כלי רכב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רעול-פנים באזור שבו מתנחלים תקפו פלסטינים ודיפלומטיים באיו''ש / צילום: ap

פורום הכלכלנים: הטרור היהודי יגרום לנזק מאקרו משמעותי

הפורום, הכולל אנשי כלכלה בכירים במגזר הציבורי לשעבר ובאקדמיה, פרסם  מכתב המתריע מפני נזק משמעותי לכלכלת ישראל במקרה של סנקציות אירופיות, כמו גם עלייה ביוקר המחיה וקושי לעשות עסקים בישראל - זאת בעקבות התרחבות הטרור היהודי והבנייה בהתנחלויות

מערכת הלייזר אור איתן / צילום: דובר צה''ל

בשווי של יותר ממיליארד שקל: יצרנית הלייזר של "אור איתן" בדרך לבורסה בת"א

סיון טכנולוגיות, יצרנית מערכות הלייזרים שעומדת מאחורי מערכת ההגנה שנמסרה לאחרונה לצה"ל, מקדמת הנפקה ראשונית בבורסה בת"א לפי שווי של 1.2-1.8 מיליארד שקל ● המהלך צפוי להציף ערך לבעלי המניות, בהם המייסד ד"ר אייל שקל, גופי השקעה אמריקאים ואלביט

צוות OpenWeb

עובדי חד-הקרן אופן ווב דורשים: שלמו לנו שכר מקופת החברה או פרקו את החברה

יותר מ-40 מתוך 55 עובדי אופן ווב בישראל דורשים לקבל את שכרם ואת זכויותיהם הסוציאליות מקופת החברה - אחרת יפעלו לפירוקה ● החברה, שבעבר הוערכה בכ-1.3 מיליארד דולר, נקלעה לחובות של 177 מיליון שקל, על רקע ירידה חדה בהכנסות וסכסוך עם קרן החוב ליקווידיטי