גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד על גלגלים

הביקוש למוצרי אלקטורניקה לרכב עולה: שלל מוצרים וגאדג'טים שינעימו את הנסיעה

חופשת הקיץ מתקרבת לסיומה, ועמה עתידה להסתיים גם ההפוגה המבורכת מפקקי התנועה. אבל הם יחזרו במהרה וביתר שאת: למרות המיתון נוספו מתחילת השנה לכבישי הארץ כ-120 אלף כלי רכב חדשים, ועד סוף השנה יתווספו עוד כ-60-70 אלף כלי רכב. במילים אחרות - שיירה מתכתית באורך מצטבר של 650 קילומטר.

המצב אינו שונה מהותית ברוב המרכזים העירוניים בעולם המערבי, ולפיכך יש ביקוש הולך וגובר למוצרים מתוחכמים שיקלו על החסך החושי של הלכודים ברכב.

אודיו ווידיאו: ה-HD מגיע לרכב

הלהיט הגדול של תקופת פוסט-הקיץ הוא מכשירי וידיאו ומסכים ברזולוציה גבוהה (HD) לרכב. הווידיאו באיכות HD - רזולוציה של 720 פיקסלים ומעלה - הוא כיום דרישת חובה בציוד אודיו או וידיאו ביתי ובמצלמות דיגיטליות, אבל תא הנוסעים ברכב נותר חסין עד כה בשל ההנחה ההגיונית שהמסכים הקטנים ברכב, שגודלם בדרך כלל עד 9 אינץ', אינם מאפשרים להבדיל בין איכות HD לאיכות רגילה.

אבל בשוק אבזור לרכב המושג "צריך" נדחק לעיתים תכופות לטובת המושג "רוצה" - ולראיה כל אותם נהגים שמתקינים ברכבם מערכות קול עם 2000 וואט ו-24 רמקולים.

לכן, היה זה רק עניין של זמן עד שמישהו ירים גם את הכפפה הזו, ובמקרה דנן זו פנסוניק, שתשיק בחודש הבא את CN-HX3000 - מערכת וידיאו תומכת HD לרכב שכוללת שני רכיבים עצמאיים.

הרכיב הראשון הוא יחידת ראש עם מסך ממונע מתקפל, שמתאימה להתקנה בחריץ התקני של מערכת הקול ברכב. מסך ה-LCD עצמו, בגודל 7 אינץ', הוא מסך מגע מתקדם עם תאורת LED אחורית, בדומה למסכים של מחשבים ניידים מדור אחרון, שתומך בהקרנת סרטים ברזולוציה של 720 פיקסלים.

יחידת הראש של המכשיר מצוידת רק בנגן DVD פנימי, אולם אפשר להקרין על המסך סרטים באיכות HD ממקורות חיצוניים שונים כולל כרטיסי זיכרון, שמתחברים לחריץ במכשיר, וסרטים שמוזנים לתוך הדיסק הקשיח הפנימי של המכשיר בנפח 40 ג'גה-בייט. המסך תומך אפילו בחיבור לפלייסטיישן 3 ול-Xbox.

מכורי וידיאו רציניים מוזמנים לרכוש את הרכיב השני מאותה סדרה - נגן הבלו-ריי הראשון בעולם לרכב. גם הנגן מותאם להתקנה בחריץ תקני בלוח הפיקוד ברכב, והוא מתחבר ליחידת הראש המרכזית - ובעתיד גם למסכים חיצוניים שיתמכו ב-HD - באמצעות חיבור HDMI, ממש כמו במערכת קולנוע ביתית. כל זאת כדי להשלים את החוויה תומכת יחידת הראש המרכזי, גם בצליל היקפי ובתקני המוזיקה הדיגיטליים האיכותיים ביותר שקיימים כיום בשוק, דוגמת DTS-HD.

מי שיוותר על נגן הבלו-ריי יוכל להתנחם בכך שיחידת הראש גם כוללת מקלט טלוויזיה עם אפשרות להקליט סרטים באיכות HD לדיסק הקשיח, מערכת ניווט מובנית שתומכת במאגר המפות של גוגל, וחיבור מובנה ל-iPhone עם שליטה באמצעות מסך המגע. רכישת שני המכשירים תגרע מחשבון הבנק כ-3,500 דולר.

הנטבוק מגיע לרכב

גם ההשפעה של טרנד הנטבוקים מחלחלת במהירות לתא הנוסעים ויוצרת כיום זן חדש של מכשירי "כלבו" לרכב, שבליבם ניצבים מעבדי נתונים, שעוצמתם לא היתה מביישת מחשב נייד.

בלאופונקט הגרמנית המחישה כבר לפני מספר חודשים את הפוטנציאל הטמון בטרנד כשהשיקה מערכת "כלבו" ממוחשבת הנושאת את השם Travelpilot 700. המערכת מופעלת באמצעות מסך מגע וממשק תפריטים, אולם המפרט הטכני שלה כולל מעבד עם ליבה כפולה, שמקבל גיבוי מזיכרון SDram בנפח 128 מגה-בייט, מזיכרון פלאש מובנה בנפח 8 ג'יגה ומצלמה דיגיטלית מובנית.

עם כוח האש הזה אפשר לדחוס למכשיר הקומפקטי כמעט כל יישום שעולה על הדעת. המכשיר הוא הראשון מסוגו שמאפשר ניווט וידיאו, שמציג את נתוני הניווט על רקע של תמונות וסרטים שצולמו בזמן אמת ולא על מפה סטטית.

מערכת הניווט שלו תומכת במפות של 41 מדינות באירופה, ובשילוב עם המצלמה מסוגלת המערכת לזהות בזמן אמת שלטי כביש ותמרורים על פניהם חולף הנהג ולשלב אותם בהנחיות הניווט ובהתרעות הקוליות.

חובבי המשרד על גלגלים ישמחו לשמוע כי ל-700 יש גם רכיב Wi-Fi לחיבור לאינטרנט ודפדפן מובנה לגלישה, תוכנה להתחברות לחשבונות דואר אלקטרוני, תמיכה ביישומי VoIP ותוכנה לקריאת קובצי אופיס.

יש גם מילון לתרגום משפטים שלמים עם זיהוי קולי, שלל משחקים מובנים, תמיכה בקליטת שידורי טלוויזיה בתקן DVB-T וכמובן נגן מולטימדיה מתוחכם.

קריאת התגר של היצרנית האירופית נענתה תוך זמן קצר על-ידי קלאריון היפנית, שהשיקה מכשיר "כלבו" ממוחשב משלה בשם MIND, שבליבו מעבד ATOM מכובד מבית אינטל, מסך 4.8 אינץ' וזיכרון פלאש גדול.

כמו אצל בלאופונקט, גם המתחרה היפנית מצוידת במסך מגע עם תפריטים משתנים, אולם הגימיק שלו הוא חיבור מתמיד לאינטרנט תוך ניצול נרחב של יישומים מקוונים.

החיבור לאינטרנט מתבצע באמצעות רכיב Wi-Fi, כאשר המכשיר נישא ופועל על סוללות, או באמצעות בלוטות' למודם של טלפון סלולרי, כאשר המכשיר נמצא ב"מצב רכב" ומותקן בתוך מנשא מיוחד.

לאחר החיבור לרשת ניתן לנווט עם מפות דו או תלת-מימדיות בסיוע יישומי המפות של גוגל, תוך הזנה של מידע על נקודות עניין עדכניות מהאינטרנט, לצפות ביוטיוב ולהתחבר למייספייס.

את לוח הפיקוד אפשר לעצב באמצעות סרגלים שמציגים ברקע מידע אודות מזג-האוויר, הודעות שונות ותחנות רדיו מקוונות. גם כאן יש תוכנת דואר אלקטרוני, נגן מולטימדיה עם אלבום תמונות מובנה, תוכנה לצפייה ולעריכה של מסמכים ועוד. המכשיר הושק בעיצומו של המיתון, ומחירו בארה"ב ירד בתוך מספר חודשים מכ-640 דולר לכ-200 דולר בלבד.

בידור עם מגע אישי

גם טרנד תפריטי המגע של ה-iPhone לא פסח על תעשיית האלקטרוניקה הבידורית לרכב. לאחר שמסכי מגע רחבים החלו לצוץ במערכות פרימיום רבות לרכב, מציעים כיום היצרנים גם יחידות ראש בממדים תקניים, שבמקום מערך המתגים המקובל שלהם מותקן מסך מגע.

המובילה בתחום היא JVC, שמציעה כיום יחידת ראש (AVX-77) שכל חזיתה היא מסך מגע צר וארוך עם 192 אלף פיקסלים.

על המסך ניתן להציג תכני וידיאו ברזולוציה איכותית בפורמט רוחבי, ואפילו לפצל את המסך כדי לצפות בשני סרטים או קליפים בו-זמנית.

כאשר המכשיר משמש בתור סתם רדיו, מוצגים תפריטי השליטה המשתנים על המסך. כדי למנוע הסחת הדעת מהנהג ולתשומת-לב יתרה מגנבים, מוחשך המסך עד שהנהג מושיט אליו את ידו. המערכת מגיעה בימים אלה לארץ ויש לה - איך לא - ממשק מובנה ל-iPhone ותג מחיר של כ-3,000 שקל. הושט היד וגע בה.

עוד כתבות

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"