גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדוע באה "גאפ" לירושלים תחילה

מה לחולצת טריקו ולנצח? ראש העיר אומר ש"גאפ" היא אבן בבניין העיר, איזו עליבות

אני לא מת על מרכזי קניות, אבל הקניון הפתוח שדרות ממילא בירושלים דווקא נחמד יחסית. האוויר נעים, האנשים נעים מחנות לחנות, גודשים את בתי הקפה, עוד מעט יתחיל פה טקס הפתיחה לחנות החדשה - והראשונה - של גאפ בישראל, וכבר אפשר לחוש את ההתרגשות, שגובתה במסע מסיבי של פרסום ויחסי ציבור ממש כאילו הייתה הגעת הרשת, ועוד לירושלים, ועוד "אחרי ארבעים שנה", אירוע שיש לו חשיבות של ממש בחיי העם.

עזאזל, אומר לי ירושלמי ותיק אחד, מאז הסכמי אוסלו לא הגיעו הנה כל-כך הרבה עיתונאים. ואכן, המקום מפוצץ בכתבי אופנה ורכילות שעבור רובם זה אולי הביקור הראשון בעיר, בטח מאז שסגרו את "האומן".

כל העיתונאים האלה עומדים בתור ומקבלים תג שם ונכנסים למתחם ה-VIP בלי בעיה, ורק אני צריך לעמוד כמו טמבל כי השם שלי לא מופיע ברשימות. מה שכן, אוהבים אותי פה בירושלים. לא תהיה זו הגזמה לקבוע כי עבור ירושלמים רבים הפתיחה של גאפ הייתה רק תירוץ בשביל לפגוש אותי ולהכיר לי את האישה או את הבעל.

הרגשתי כמו אקירוב, בחיי, והנה - בדיוק הוא עובר לידי, נראה טרי בחולצה לבנה בלי ז'קט או עניבה, ונעצר לדבר עם בחורה אחת בשמלה שחורה קטנה, זמרת בשם ריטה. הדיבור על ריטה הוא שהיא נראית מצוין כי יש לה חבר צעיר, יש כאלה אומרים 23, יש הטוענים בתוקף שבר המזל כבר בן 25. בכל מקרה, לכאן היא באה עם אימא שלה.

מוטי זיסר, בעלי אלביט הדמיה וזכיין גאפ בישראל, סובב באולם הגדול כחתן. עם העניבה האדומה שלו, החיוך הרחב והשיזוף המוגזם משהו הוא נראה כמו פרי אהבתם של ישראל ובני מצמד רעים, או לפחות כמו שילוב פוטושופ של השניים. אני ניגש אל הבר. קאווה. שוב הקאווה הזו.

ממה שנראה, לא הרבה מפורסמים מלבד ריטה הטריחו את עצמם לבירתנו הנצחית. יש כמה פליטי ריאליטי. אלה ילכו גם לאילת ברגל - ובלי מימייה - בשביל קופון הנחה. אקי אבני אמור להגיע, לוחשת לי אורית היחצנית, ואני לופת את הבר שלא ליפול מהתרגשות ומבקש עוד קאווה. האמת שנמאס לי מהקאווה הזאת.

צפוף. בחוץ כבר מצטבר תור לא קטן של אנשים שחייבים, פשוט חייבים, לקנות משהו של גאפ, או לפחות להתראיין לתקשורת ולהתלונן על המחירים, אבל במתחם המוזמנים עדיין רגוע ונחמד. אריק בן-זינו, מנכ"ל חטיבת הקמעונות של אלביט, מסתובב פה גם הוא, כך גם רועי ורמוס, ראובן אדלר, אייל חומסקי ותמי ויהודה רווה, גליה אלבין, רמי לוי. גם ראש העירייה, ניר ברקת, פה.

הטקס עומד להתחיל. לא כל המוזמנים הגיעו, אומר מנחה הערב, אבל נתחיל על מנת שלא לפספס את מהדורות החדשות. ראשון עולה לנאום ניר ברקת. יש לו סיפור אישי מרגש לספר על הקשר שלו לגאפ: הרבה שנים הוא היה מביא לבנותיו מזוודות מפוצצות בבגדים של הרשת. גאפ, כך ברקת, היא עוד אבן בבניין ירושלים - בחיי - והוא גאה במיוחד שהחנות הראשונה נפתחה דווקא פה, כי "ירושלים תחילה בכל נושא - תרבות, צעירים, חינוך". בסדר.

הריח של ריטה

אני מפספס את שארית הנאום של ברקת כי ריטה נעמדת לידי, ולרגע ארוך ומתוק נצמדים שני המרפקים שלנו ומתחככים זה בזה. קריר ויבש הוא מרפקה של ריטה, מגעו רך ונעים. בריא הוא עורה של ריטה, חלק ומשיי. ריח טוב יש לריטה, טרי ופריך. היא מרימה אליי מבט ועיניה הגדולות נתלות בי. מה היא חושבת על המרפק שלי, ריטה, האם גם היא מתקשה להתרכז בנאומו הבוקי של ברקת?

אחר כך נואם אחד רון יאנג, בכיר בגאפ. הוא נרגש למדי, מברך את ירושלים - אתם העילית, הוא אומר, לצד ערים כמו לונדון, ניו יורק וסינגפור, שגם להן יש חנויות של גאפ. זו חנות בסטנדרטים הגבוהים ביותר, הוא אומר. אחריו נואם אריק בן-זינו. יש אמירה לכך שגאפ הגיעה הנה, הוא אומר. ישראלים אוהבים את הרשת, ולכל ישראלי יש חוויה או סיפור הקשורים בגאפ. אני נובר בעברי אבל לא מוצא חוויה שכזו. עשרה קבין של יופי ירדו לעולם, מצטט בן זינו מהתלמוד, ותשעה נטלה ירושלים.

רגע השיא מגיע: הווילונות הלבנים יורדים ולעינינו נגלית החנות. 900 מטרים רבועים, מחלקות נשים, גברים, ילדים ותינוקות עם כעשרים אלף פריטי לבוש מקולקציית 2009. הקהל מוחא כפיים בהתלהבות שלא ברורה לי לגמרי: חנות כולה.

מחלקים לכולנו כיפות לבנות, ומוטי זיסר קובע מזוזה ראשונה בפתח גאפ קידס. אחר כך גוזרים איזה סרט, וניתן האות להסתערות. כולם עוברים בין המדפים, נרגשים כאילו זו הפעם הראשונה שלהם לראות חולצה עם משבצות. גליה אלבין, כך נראה, נרגשת במיוחד. למצלמות היא מסבירה מה קנתה ולמה וכמה. אני עובר בין המדפים ולא מצליח להידבק בהתרגשות הגדולה.

160 שקלים לג'ינס

במחלקת הילדים קצת יקר לטעמי, 160 שקלים לג'ינס, למה מה קרה, אבל מבוגר יכול להתחדש בג'ינסים במחירים שפויים יותר של כ-300 שקלים החתיכה, אם רק יוותר על יומרות אופנתיות. בניו יורק יותר זול. מישהו בינתיים נתן לעם להיכנס, והעם מעמיס. ליד כל אחד מהעם מתייצב נציג מהתקשורת ומראיין אותו ארוכות. העם נהנה להתאכזב. הכול נורא בייסיק, אני שומע את העם אומר. הכול נורא יקר, אני שומע אותו מקטר בתור מול הקופות.

אנחנו משאירים את העם בחנות ועולים בדרגנוע לארוחת ערב במלון ממילא היפה. גם האוכל בסדר. בבר - יין אדום. אשתי מתה עליך, אומר לי מישהו; בעלי מעריץ אותך, לוחשת לי מישהי. היה שווה לבוא. כולם מתעניינים מה אכתוב על האירוע.

אקי אבני הגיע, אפשר להירגע. את ריטה אני כבר לא רואה. רק זיכרון המגע בינינו נותר לו במרפק, כמו סוף של שיר. עידן רייכל עולה לבמה לשיר משיריו, ואני עולה עם כמה ירושלמים שפגשתי לעשן איזו סיגריה ירושלמית אסלית על גג המלון.

חומר טוב יש להם שם בירושלים, והנוף מהגג עוצר נשימה; העיר העתיקה, החומה, החומה השנייה, מגדל דוד, צריך רק להרים את המבט ממרכז הקניות - שנראה פתאום כעור ומלאכותי עם פסאדת האבן הירושלמית שמנסה לזייף סמטה ירושלמית אמיתית (אחרי שהירושלמים האמיתיים פונו מהמתחם זה כבר, אחרי למעלה מ-35 שנים של תכנון, בנייה, מחלוקות, עיכובים, סכסוכים וחילופי בעלות), עם המותגים הבינלאומיים, עם רשתות הקפה, עם שכונת הרפאים לעשירים - ולהסתכל אחורה, אל ההיסטוריה. אני נזכר בראש העיר שאמר שהחנות של גאפ היא אבן בבניין ירושלים. איזו קרתנות. איזו עליבות. מה לחולצת טריקו ולנצח?

בדרך למטה כולם עוצרים לקחת את המתנות שלהם: חולצה של גאפ, בושם של גאפ, ו-50 שקלים לקנייה בגאפ. אני מוותר, כמו תמיד, ונרדם במונית עוד לפני היציאה מהעיר. קאווה זה מרדים.**

עוד כתבות

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

כשהמוסדיים מוצפים בכסף, מיליארדים זורמים למניות האלה

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ובפרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים?

עפולה / צילום: Shutterstock

דווקא בפריפריה: מכרזי הקרקעות נסגרים במחירים גבוהים משמעותית מהשומות

השבוע נסגרו מספר מכרזים של רמ"י ברחבי הארץ, והתמונה ברורה: בפריפריה הם גבוהים משמעותית מהשומות, ואילו במרכז נמוכים יותר ● באשדוד מקימים מרכז חדשנות לאומי בתחום הבנייה ● וארכימדס מימון נדל"ן, יחד עם מגדל חברה לביטוח, מעמידות מסגרת אשראי לפרויקט מגורים של סלע איסתא נדל"ן ● חדשות השבוע בנדל"ן

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

יו"ר הפד פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים; בשווקים מעריכים כי הפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר, שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● "הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום", אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

נשיא העליון יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר נשיא העליון בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב, וזאת בתגובה לקריאות של חלק מחברי הממשלה שלא לקיים הכרעות של בג"ץ ● לדברי עמית, "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

אילן רביב, גילעד אלטשולר ואיציק שנידובסקי / צילום: איל יצהר, רמי זרנגר

שוק הגמל מציג: מהפך בצמרת, מנהל הכספים הכי מבוקש וזה שאיכזב ב-2025

עם סיומה של 2025 הפך מיטב הפך למנהל הגמל וההשתלמות הגדול בשוק, על חשבון אלטשולר שחם, שממשיך לאבד לקוחות בקצב גבוה ● המגייס הגדול בענף היה מצטיין התשואות אנליסט, ואחריו מור השקעות ● מאוכזב נוסף לצד אלטשולר שחם בשנה החולפת – ילין לפידות

"יכולות קטלניות": הנשק האיראני שכבר מוכן למקרה של מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל מעריכים שלאיראן יש מספיק טילים כדי להגיב בחריפות על מתקפה נגדה, לפי דיווח של רויטרס שלב ב' ברצועת עזה יכלול רכישה מסיבית של כלי נשק של חמאס, והמחאה העצובה של משפחות המפגינים שנהרגו באיראן • כותרות העיתונים בעולם

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוריד את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

תעריף הדלק עודכן / צילום: ap, Marta Lavandier

אחרי ההוזלה בינואר: מיום ראשון מחיר הדלק יעלה ב-3 אגורות לליטר

משרד האנרגיה הודיע כי מחירו המרבי של ליטר בנזין 95 יתעדכן בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון ויעמוד בחודש פברואר 2026 על 6.88 שקלים בתדלוק בשירות עצמי ● מדובר בעלייה של 3 אגורות לעומת המחיר בינואר, שעמד על 6.85 שקלים לליטר אחרי הוזלה ניכרת של 26 אגורות

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Nic Coury

מטא עקפה את הצפי ומעלה תחזיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות מטא ברבעון הרביעי עמדו על כ-60 מיליארד דולר, עלייה של כ-25% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח עמד על 8.88 דולר למניה, מעל הצפי ● החברה מעלה את התחזיות מעל צפי האנליסטים ● תפטר כ־10% מעובדי חטיבת Reality Labs ● המניה מזנקת בכ-7% במסחר המאוחר

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדוע בית המשפט ביטל צוואה שבה אדם הוריש את כל רכושו לאחותו?

צוואה שבה אב הדיר את ילדיו מהירושה לטובת אחותו בוטלה ע"י בית המשפט לענייני משפחה, לאחר שנודע כי האב הביע חרטה על כך בשעותיו האחרונות ● נקבע כי אחותו של המנוח מעלה באמונו וניסתה לחמוס את הרכוש לידיה בחוסר תום-לב

מרעומי פגזים שמייצרת ארית תעשיות / צילום: חזי שטרנליכט

מבקר במפעל בשדרות יתקשה להאמין שזו חברה בשווי של מעל 7 מיליארד שקל

מניית ארית תעשיות ממשיכה לשבור שיאים, כשהמרעומים אותם היא מייצרת זוכים לביקושי שיא ● לצד החשש כי התנפחה לשווי "בועתי", יש בשוק מי שטוען כי "ניסיון לתמחר חברות בענף בדרך קונבנציונלית חוטא למטרה" ● וכיצד היא מתכוונת להשתלט על 15% מהשוק העולמי?

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב-לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

סיור ברכבת הקלה / צילום: כדיה לוי

מה מסתתר בקומה הסגורה של תחנת אלנבי ברכבת הקלה בתל אביב?

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס זכו להצצה נדירה מאחורי הקלעים של אחת מעשר התחנות התת-קרקעיות בקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● מניית טבע יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

משבבים דרך אנרגיה ועד מותגי יוקרה: 25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה במהלך דרמטי: המכה החדשה שצפויה לנחות על איראן

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים