גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדוע באה "גאפ" לירושלים תחילה

מה לחולצת טריקו ולנצח? ראש העיר אומר ש"גאפ" היא אבן בבניין העיר, איזו עליבות

אני לא מת על מרכזי קניות, אבל הקניון הפתוח שדרות ממילא בירושלים דווקא נחמד יחסית. האוויר נעים, האנשים נעים מחנות לחנות, גודשים את בתי הקפה, עוד מעט יתחיל פה טקס הפתיחה לחנות החדשה - והראשונה - של גאפ בישראל, וכבר אפשר לחוש את ההתרגשות, שגובתה במסע מסיבי של פרסום ויחסי ציבור ממש כאילו הייתה הגעת הרשת, ועוד לירושלים, ועוד "אחרי ארבעים שנה", אירוע שיש לו חשיבות של ממש בחיי העם.

עזאזל, אומר לי ירושלמי ותיק אחד, מאז הסכמי אוסלו לא הגיעו הנה כל-כך הרבה עיתונאים. ואכן, המקום מפוצץ בכתבי אופנה ורכילות שעבור רובם זה אולי הביקור הראשון בעיר, בטח מאז שסגרו את "האומן".

כל העיתונאים האלה עומדים בתור ומקבלים תג שם ונכנסים למתחם ה-VIP בלי בעיה, ורק אני צריך לעמוד כמו טמבל כי השם שלי לא מופיע ברשימות. מה שכן, אוהבים אותי פה בירושלים. לא תהיה זו הגזמה לקבוע כי עבור ירושלמים רבים הפתיחה של גאפ הייתה רק תירוץ בשביל לפגוש אותי ולהכיר לי את האישה או את הבעל.

הרגשתי כמו אקירוב, בחיי, והנה - בדיוק הוא עובר לידי, נראה טרי בחולצה לבנה בלי ז'קט או עניבה, ונעצר לדבר עם בחורה אחת בשמלה שחורה קטנה, זמרת בשם ריטה. הדיבור על ריטה הוא שהיא נראית מצוין כי יש לה חבר צעיר, יש כאלה אומרים 23, יש הטוענים בתוקף שבר המזל כבר בן 25. בכל מקרה, לכאן היא באה עם אימא שלה.

מוטי זיסר, בעלי אלביט הדמיה וזכיין גאפ בישראל, סובב באולם הגדול כחתן. עם העניבה האדומה שלו, החיוך הרחב והשיזוף המוגזם משהו הוא נראה כמו פרי אהבתם של ישראל ובני מצמד רעים, או לפחות כמו שילוב פוטושופ של השניים. אני ניגש אל הבר. קאווה. שוב הקאווה הזו.

ממה שנראה, לא הרבה מפורסמים מלבד ריטה הטריחו את עצמם לבירתנו הנצחית. יש כמה פליטי ריאליטי. אלה ילכו גם לאילת ברגל - ובלי מימייה - בשביל קופון הנחה. אקי אבני אמור להגיע, לוחשת לי אורית היחצנית, ואני לופת את הבר שלא ליפול מהתרגשות ומבקש עוד קאווה. האמת שנמאס לי מהקאווה הזאת.

צפוף. בחוץ כבר מצטבר תור לא קטן של אנשים שחייבים, פשוט חייבים, לקנות משהו של גאפ, או לפחות להתראיין לתקשורת ולהתלונן על המחירים, אבל במתחם המוזמנים עדיין רגוע ונחמד. אריק בן-זינו, מנכ"ל חטיבת הקמעונות של אלביט, מסתובב פה גם הוא, כך גם רועי ורמוס, ראובן אדלר, אייל חומסקי ותמי ויהודה רווה, גליה אלבין, רמי לוי. גם ראש העירייה, ניר ברקת, פה.

הטקס עומד להתחיל. לא כל המוזמנים הגיעו, אומר מנחה הערב, אבל נתחיל על מנת שלא לפספס את מהדורות החדשות. ראשון עולה לנאום ניר ברקת. יש לו סיפור אישי מרגש לספר על הקשר שלו לגאפ: הרבה שנים הוא היה מביא לבנותיו מזוודות מפוצצות בבגדים של הרשת. גאפ, כך ברקת, היא עוד אבן בבניין ירושלים - בחיי - והוא גאה במיוחד שהחנות הראשונה נפתחה דווקא פה, כי "ירושלים תחילה בכל נושא - תרבות, צעירים, חינוך". בסדר.

הריח של ריטה

אני מפספס את שארית הנאום של ברקת כי ריטה נעמדת לידי, ולרגע ארוך ומתוק נצמדים שני המרפקים שלנו ומתחככים זה בזה. קריר ויבש הוא מרפקה של ריטה, מגעו רך ונעים. בריא הוא עורה של ריטה, חלק ומשיי. ריח טוב יש לריטה, טרי ופריך. היא מרימה אליי מבט ועיניה הגדולות נתלות בי. מה היא חושבת על המרפק שלי, ריטה, האם גם היא מתקשה להתרכז בנאומו הבוקי של ברקת?

אחר כך נואם אחד רון יאנג, בכיר בגאפ. הוא נרגש למדי, מברך את ירושלים - אתם העילית, הוא אומר, לצד ערים כמו לונדון, ניו יורק וסינגפור, שגם להן יש חנויות של גאפ. זו חנות בסטנדרטים הגבוהים ביותר, הוא אומר. אחריו נואם אריק בן-זינו. יש אמירה לכך שגאפ הגיעה הנה, הוא אומר. ישראלים אוהבים את הרשת, ולכל ישראלי יש חוויה או סיפור הקשורים בגאפ. אני נובר בעברי אבל לא מוצא חוויה שכזו. עשרה קבין של יופי ירדו לעולם, מצטט בן זינו מהתלמוד, ותשעה נטלה ירושלים.

רגע השיא מגיע: הווילונות הלבנים יורדים ולעינינו נגלית החנות. 900 מטרים רבועים, מחלקות נשים, גברים, ילדים ותינוקות עם כעשרים אלף פריטי לבוש מקולקציית 2009. הקהל מוחא כפיים בהתלהבות שלא ברורה לי לגמרי: חנות כולה.

מחלקים לכולנו כיפות לבנות, ומוטי זיסר קובע מזוזה ראשונה בפתח גאפ קידס. אחר כך גוזרים איזה סרט, וניתן האות להסתערות. כולם עוברים בין המדפים, נרגשים כאילו זו הפעם הראשונה שלהם לראות חולצה עם משבצות. גליה אלבין, כך נראה, נרגשת במיוחד. למצלמות היא מסבירה מה קנתה ולמה וכמה. אני עובר בין המדפים ולא מצליח להידבק בהתרגשות הגדולה.

160 שקלים לג'ינס

במחלקת הילדים קצת יקר לטעמי, 160 שקלים לג'ינס, למה מה קרה, אבל מבוגר יכול להתחדש בג'ינסים במחירים שפויים יותר של כ-300 שקלים החתיכה, אם רק יוותר על יומרות אופנתיות. בניו יורק יותר זול. מישהו בינתיים נתן לעם להיכנס, והעם מעמיס. ליד כל אחד מהעם מתייצב נציג מהתקשורת ומראיין אותו ארוכות. העם נהנה להתאכזב. הכול נורא בייסיק, אני שומע את העם אומר. הכול נורא יקר, אני שומע אותו מקטר בתור מול הקופות.

אנחנו משאירים את העם בחנות ועולים בדרגנוע לארוחת ערב במלון ממילא היפה. גם האוכל בסדר. בבר - יין אדום. אשתי מתה עליך, אומר לי מישהו; בעלי מעריץ אותך, לוחשת לי מישהי. היה שווה לבוא. כולם מתעניינים מה אכתוב על האירוע.

אקי אבני הגיע, אפשר להירגע. את ריטה אני כבר לא רואה. רק זיכרון המגע בינינו נותר לו במרפק, כמו סוף של שיר. עידן רייכל עולה לבמה לשיר משיריו, ואני עולה עם כמה ירושלמים שפגשתי לעשן איזו סיגריה ירושלמית אסלית על גג המלון.

חומר טוב יש להם שם בירושלים, והנוף מהגג עוצר נשימה; העיר העתיקה, החומה, החומה השנייה, מגדל דוד, צריך רק להרים את המבט ממרכז הקניות - שנראה פתאום כעור ומלאכותי עם פסאדת האבן הירושלמית שמנסה לזייף סמטה ירושלמית אמיתית (אחרי שהירושלמים האמיתיים פונו מהמתחם זה כבר, אחרי למעלה מ-35 שנים של תכנון, בנייה, מחלוקות, עיכובים, סכסוכים וחילופי בעלות), עם המותגים הבינלאומיים, עם רשתות הקפה, עם שכונת הרפאים לעשירים - ולהסתכל אחורה, אל ההיסטוריה. אני נזכר בראש העיר שאמר שהחנות של גאפ היא אבן בבניין ירושלים. איזו קרתנות. איזו עליבות. מה לחולצת טריקו ולנצח?

בדרך למטה כולם עוצרים לקחת את המתנות שלהם: חולצה של גאפ, בושם של גאפ, ו-50 שקלים לקנייה בגאפ. אני מוותר, כמו תמיד, ונרדם במונית עוד לפני היציאה מהעיר. קאווה זה מרדים.**

עוד כתבות

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

על רקע הפסקת האש: הבורסה ננעלה במגמה חיובית - ת"א 90 קפץ ב־2.3%

מדד ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.5%, מדד ת"א 90 מזנק בכ-2.3% ● את העליות הובילו חברות הבנייה ● נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון בראיון: צופה שדרוג בתחזית הצמיחה אם הפסקות האש יימשכו ● פסגות: האינפלציה בישראל תעלה ל-2.3% ● וגם: הישראלית שנכנסה לרשימה המכובדת של מניות כלכלת החלל

יהוד-מונוסון / צילום: איל יצהר

הפרויקט נתקע, ההיתרים לא הגיעו: תביעת ענק נגד עיריית יהוד-מונוסון

היזמיות טוענות כי סכסוך בין העירייה לצד שלישי עיכב במשך 7 שנים את היתרי הבנייה בפרויקט התחדשות עירונית ב"מתחם השלושה" בעיר ● הנזק שנגרם להן, לדבריהן, עומד על כ־100 מיליון שקל

מני שלום / צילום: מתוך אתר נוקלאוס

בכ-10 מיליון דולר: מני שלום רוכש את חברת רחפני התקיפה של מנכ"ל תע"א לשעבר

חברת ווטר אי או, שלד בורסאי בבעלות חברת האחזקות נוקלאוס של מני שלום, הודיעה הבוקר (ה') על רכישת מטאור לפי שווי של 20 מיליון דולר ● למעשה, מדובר בירידת ערך משמעותית לאחר שלפני שלוש שנים קיבלה החברה הצעה למכירה לפי שווי של 56 מיליון דולר

כך כבשו הגנרלים בדימוס את מסכי הטלוויזיה / צילום: צילום מסך

מישראל זיו ועד אמיר אביבי: מי הגנרל שהופיע הכי הרבה על המסך ומה לא סיפרו לנו?

מאז פתיחת "שאגת הארי" חזרו הגנרלים למרכז הבמה וצברו אלפי דקות שידור ● צה"ל מזין את האלופים לשעבר במידע שוטף, אך המחיר עשוי להיות הפיכתם לזרוע הסברה בלתי רשמית של המערכת ● המצב מסתבך כשלאותם בכירים יש קשרים עסקיים או שאיפות פוליטיות סמויות ● גלובס צולל למכניזם של האלופים שכבשו את האולפנים

מערכות ההגנה האווירית של ישראל בפעולה (ארכיון) / צילום: משרד הביטחון

בצל רצף השיגורים לצפון: הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף

הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף, רגע לפני - פצועים קשה ובינוני במטחים לצפון ● טראמפ: איראן הסכימה למסור את האורניום המועשר ● נתניהו על איראן: "טראמפ אמר לי שהוא נחוש בצורה אדירה להמשיך את המצור הימי ולהביא לפירוק יכולת הגרעין" • בכיר איראני על המו"מ עם ארה"ב: "ביקורו של מפקד צבא פקיסטן באיראן סייע לצמצם את הפערים" ● עדכונים שוטפים

דירות בבנייה / צילום: Shutterstock

תל אביב מובילה במכירת דירות חדשות. מי שיאנית היד שנייה?

אומנם מספרי דצמבר 2025 עד פברואר 2026 מראים עליות בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים להם, אך הסיבה לכך היא, כנראה, בעיקר החגים ● "מלאי" הדירות על המדף ירד מעט, אך עדיין גבוה ● תל אביב־יפו ואופקים ממשיכות להוביל את רשימת הערים שבהן נמכרו הכי הרבה דירות חדשות

סניף של רשת קרפור / צילום: פנינה בן שלום

ברשת קרפור אישרו: מוצרים עם אזהרת ריקול נמכרו ללקוחות

אירוע חמור ברשת הסופרמרקטים הצרפתית: עם פתיחת יום המכירות של הסל של ישראל, נמכרו ללקוחות מוצרי נוטרילון שלב 1 - שהוחזרו עם אזהרת ריקול ●  כזכור, אותו תחליף מזון לפעוטות הוכרז כסכנה בריאותית, ונאסר לשיווק על ידי משרד הבריאות לפני כחודשיים ● מקרפור נמסר: "רואים בחומרה רבה את האירוע ומייחסים חשיבות עליונה לבטיחות במזון תינוקות"

פינוקים בבית הקפה הבוטקה / צילום: רותם נמר

המושב הקטן שמציע עגלת קפה מיתולוגית ויקב בוטיק מול מטע נקטרינות

בייגל ביצת עין בפרלמנט של המושב, שרדונה שקוף לראות דרכו את הנוף, לחם מאופה מסתורית ופיקניק בין יער לנחל ● ביקור מרענן בעמיקם

יגאל דמרי, חיים כצמן, צחי נחמיאס / צילום: צילום: אייל פישר, אריק סולטן, ורד פיצ'רסקי

מסתמן: דמרי ניצל ברגע האחרון ונשאר במדד המוביל. מי שילם את המחיר?

מהלכים של הרגע האחרון השאירו את חברת הבנייה במדד ת״א 35 בפעם השלישית ברציפות ● מגה אור של צחי נחמיאס ומניית הבורסה יצטרפו למדד המוביל ● חברות של כצמן, גיל אגמון וזלקינד הודחו ממדד תא 90 ● ומה עם פאלו אלטו?

איך לשווק לדור שלא רוצה לקנות כלום חוץ מאושר? / צילום: גיל ג'יבלי

חפצים אאוט, ריגושים אין: איך לשווק לדור שלא רוצה לקנות כלום חוץ מאושר?

דור האלפא מחפש דופמין אנושי בעולם של סיליקון ובינה מלאכותית, ולכן מותג שרוצה להגיע אליו חייב טביעת אצבע אנושית - שתהפוך לנכס היקר ביותר בשוק ● במלים אחרות, תשכחו מ–ROI: המדד היחיד שיידרש למנהלי השיווק בקרוב הוא ה–ROE, Return On Emotion

זום גלובלי / צילום: Reuters

לא רק הורמוז: סין בדרך לטלטל את שרשרת האספקה הגלובלית

תמונות לווין חושפות שבייג'ינג פועלות לחסום את הכניסה לים סין הדרומי • טראמפ שוב מאיים על פאוול, אבל הפעם ללא כדור בקנה • והאזהרה של ראש סבא"א: צפון קוריאה בדרך להגדיל את ארסנל הגרעין

חימושים של אלביט בדרך לאיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שישה ימים רצופים של ירידות חדות: האם נותרו הזדמנויות במניות הביטחוניות?

המניות הביטחוניות בתל אביב סופגות לחצים לאחרונה, ובששת הימים האחרונים הן איבדו מעל 12%, ברצף הירידות הארוך ביותר מאז השקת המדד הענפי ● ועדיין, בדיקה של 10 המניות הביטחוניות הגדולות מגלה שמכפילי הרווח שלהן גבוהים יחסית למקבילות בארה"ב ● בענף מסמנים לא מעט הזדמנויות ומדגישים: הביקוש לנשק כחול לבן גבוה

דימונה. אין בעיית ביקושים / צילום: Shutterstock

הקריסה השקטה של יזמי המגורים

עד כמה שוק המגורים מאתגר? פרויקט אחד בדימונה חושף את המציאות הקשה שבה יזמי הנדל"ן מנסים לשרוד ● ירידת מחיר של 5% או עלייה בשיעור דומה של תשומות הבנייה בפרויקט מעבירים את היזמית להפסד

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

פרויקט הענק שיקום במקום מפעל הצמיגים המיתולוגי - ומקפיץ את מניית מגה אור

חברת הנדל"ן המניב דיווחה כי רכשה את חטיבת הקרקע של מפעל אליאנס לשעבר בחדרה, תמורת מיליארד שקל במזומן ● לפי הערכות, מגה אור מתכננת להקים במקום חוות שרתים וכן תחנת משנה לחשמל ● בעקבות הדיווח, המניה מזנקת בתל אביב בחדות

מטוס של אייר חיפה / צילום: ATR

אייר חיפה צפויה לחזור לפעילות מחיפה בשבוע הבא

בכפוף לקבלת האישורים הנדרשים ולמצב הביטחוני, החברה צפויה לשוב לפעילות מחיפה החל מיום חמישי 23 באפריל ● בחברה פועלים בימים אלו להשלמת ההיערכות התפעולית והלוגיסטית לקראת החזרה, לרבות התאמות בקרב צוותי האוויר והקרקע, במטרה לאפשר חזרה בטוחה וסדירה לפעילות

ח''כ ציפי חוטבלי / צילום: רמי זרנגר

אחרי שנתיים של ריק: ציפי חוטובלי צפויה להתמנות לראש מערך ההסברה הלאומי

מערך ההסברה שהוקם מלקחי מלחמת לבנון השנייה אמון על תכלול מסרי החוץ והפנים של ישראל, דוברות המשרד וחיזוק החוסן הלאומי ● לאחר שנתיים בהם התפקיד לא אוייש, גורמים מעריכים כי ציפי חוטבלי צפויה להתמנות לראש המערך ● חוטובלי כיהנה כשגרירת ישראל בבריטניה בשנים האחרונות

לזניה בולונז ב''לופה'' / צילום: איתן ונונו

בית אוכל איטלקי מצוין שפתחו שני חברים בגן החשמל בתל אביב

"לופה", המעדנייה המבשלת החדשה בגן החשמל בתל אביב, היא כל מה שצריך אדם רעב כרגע: אוכל פשוט, מערסל ומלא נשמה

שבוע המסחר במט''ח נפתח עם התחזקות של השקל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל עשה היסטוריה: המכה שחטפו החוסכים ב–S&P 500, והאם ימשיך להתחזק?

שער הדולר נפל לראשונה מאז 1995 לקידומת חדשה, ונסחר בפחות מ–3 שקלים ● אומנם היחלשות הדולר בעולם תרמה לכוחו של השקל, אך גם כשבוחנים את המטבע הישראלי אל מול מטבעות מרכזיים אחרים מגלים קפיצה חריגה ● כמה הפסידו החוסכים שהשקיעו את כל החיסכון במדד הדגל האמריקאי?

מטוס בואינג 787–9 של אל על / צילום: עידו וכטל

מדוע אל על מרחיבה את צי הדרימליינר בשישה מטוסים

אל על תרכוש שישה מטוסי 787-9 מבואינג בשווי מוערך של מאות מיליוני דולרים, על מנת לחזק את פעילות הקווים הארוכים שלה ● ישראכרט, ישרוטל ואסותא מצטרפות לחגיגת סוכני ה-AI ● בבנק הפועלים מגייסים את מומחה הגאו-פוליטיקה ד"ר קובי ברדה לניתוח שווקים ● וגם: בית התוכן החדש שמקימים בכירי ידיעות אחרונות לשעבר ● אירועים ומינויים

מיכה קאופמן, מייסד ומנכ''ל פייבר / צילום: רמי זרנגר

מנכ"ל פייבר: "עשיתי חשבון נפש, התעוררתי, שאלתי את עצמי - איפה היית יותר מעשור?

כשמיכה קאופמן, מייסד ומנכ"ל פייבר, נתקל במערכוני ההייטקס של "ארץ נהדרת", הוא אמר: "את כל הבדיחות הרווחנו ביושר" ● אבל זה גם היה רגע ההתפכחות ● מאז השקיע מיליונים בפילנתרופיה והקים פרויקט ששואף להחליף את מערכת החינוך ● במקביל הוא מנסה להשיב את אמון המשקיעים לחברה, ששווייה צנח ב־97% ●  ראיון בלעדי