גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת: אינטל התחזקה ב-4.2%

אינטל העלתה את תחזית ההכנסות שלה לרבעון ■ המדדים המובילים סיימו את השבוע בעליות קלות ■ טיפאני'ס זינקה ב-11.4% לאור דו"חות מפתיעים ■ פוטאש ומוזאיק ירדו על רקע הורדת המלצה מ-UBS

הנאסד"ק הצליח לצבוע את סיום שבוע המסחר באופטימיות, כלומר בירוק. בדקותיו האחרונות של המסחר חזר מדד מניות הטכנולוגיה לעליות שערים, לאחר שהיה האחרון לסגת לירידות מוקדם יותר. אחרי הכל, היו לו הרבה סיבות לעלות היום - שלל חדשות טובות של ממש מחברות במגזר כמו דל, מארוול ואינטל, למשל.

המסחר החל בעליות אך לאט-לאט, וחרף שפע של סיבות טובות לאופטימיות, הכריעו החששות מפני משך הזמן של ההתאוששות הכלכלית את וול סטריט - מדד מסחר אחד אחר השני.

לירידות, למרות שלא נראה כך במבט ראשון, טעמים רבים: ראשית, מדד אמון הצרכנים שפורסם היום הוא הנמוך מזה 4 חודשים (גם אם היכה את התחזיות); שנית, נתוני הצריכה הפרטית, שאומנם תאמו את הצפי המוקדם, נובעים רובם ככולם מתוכנית "מזומן עבור טרנטה" והשאלה הגדולה נותרת האם לצריכה הפרטית יש מנוע צמיחה גם ללא סבסוד ממשלתי; שלישית, זהירות יתר מאפיינת את המשקיעים במחזור מסחר דליל המאפיין את ימי שישי ואת סוף הקיץ, לאחר עלייה של 45% ממארס בראלי בשוק המניות האמריקני החל ממארס.

"כל שנה באוגוסט אנו עדים למגמה הזו, של נפח מסחר דליל. רוב הסוחרים המקצועיים נופשים בהמפטונס", אמר מייקל קיין, מנכ"ל Hedgeable.com. "השוק ממשיך להתייחס באדישות לחדשות טובות, לאיתותים שמצביעים על שיפור בצמיחה הכלכלית", אמר האנליסט ניק קאליוואס. הוא הצביע במיוחד על השיפור במכירת מוצרים בני קיימא והזינוק במכירת בתים חדשים.

הצריכה הפרטית בארה"ב, שהיקפה פורסם היום, גדלה בקצב איטי יותר מאשר ברבעון הקודם - סימן לכך שהחלק הגדול ביותר בכלכלה האמריקנית הוא גם האיטי ביותר להתאושש מהמשבר. "הוצאות הצרכנים מאד עמומות. האבטלה מתגברת והאנשים עדיין מזועזעים מהירידות במחירי הבתים ומהמצב הכלכלי בכלל", סבורים ב-JP מורגן-צ'ייס. בעוד שכלכלנים מעריכים שהוצאות הצרכנים יחזרו למגמת עלייה ברבעון הנוכחי, הרי שרוב העלייה היא הודות לתוכניות כמו "מזומן תמורת גרוטאה" של ממשל אובמה.

מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.38% ל-9,544.65 נק' מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.19% ל-1,028.97 נק' ■ מדד הנאסד"ק עלה ב-0.05% ל-2,028.77 נק'.

בסיכום שבועי: הדאו ג'ונס עלה ב-0.4%, ה-S&P 500 עלה ב-2.1% ל-1,009.06 נק' והנאסד"ק עלה ב-0.4%.

זירת המאקרו

ב-15:30, שעון ישראל, פורסמו נתונים בדבר הכנסה וצריכה פרטית לחודש יולי. ההכנסה פרטית נותרה ללא שינוי, חרף ציפיות לגידול בשיעור של 0.1%, לעומת ירידה של 1.1% - עידכון של הנתון המקורי (ירידה של 1.3%).

הצריכה הפרטית, אשר מהווה כ-70% מהתמ"ג, גדלה, כצפוי, ב-0.2%, בהמשך לעלייה בשיעור 0.6% בחודש יוני. גם כאן, עודכן נתון יוני מעלייה של 0.4% במקור.

נתון האינפלציה הנגזר מסיכום הנתונים ירד ב-0.8%, או, בניכוי מוצרי מזון ואנרגיה - ליבתו עלתה ב-0.1% ביולי.

ב-17:00 פורסם הנתון האחרון לשבוע זה - מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, נתונים מתוקנים, לחודש אוגוסט. בעוד הצפי הינו ל-64.8 נקודות, עלה המדד ל-65.7 נקודות, גבוה מהקריאה המקדמית (63.2 נקודות).

במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה באוקטובר ננעלו בעלייה של 0.3% לרמה של 72.74 דולר לחבית.

מניות בכותרות

אינטל מעלה את תחזית ההכנסות בכ-200 מיליון דולר, והתחזית החדשה היא להכנסות בטווח שאמצעו 9 מיליארד דולר - גבוה מציפיות השוק העומדות על 8.55 מיליארד דולר ברבעון השלישי.

טיפאני'ס שפרסמה היום דו"חות, העלתה את התחזית לשנה כולה לרווח של 1.65-1.75 דולר למניה, כשאנליסטים מצפים לרווח של 1.58 דולר. היא מצפה לקיטון של כ-10% במכירותיה.

צ'יינה יוניקום הודיעה היום כי היא חתמה עם אפל על עסקה לשלוש שנים למכירת האייפון בסין, החל מהרבעון הרביעי.

גולשי האינטרנט האמריקנים צפו במהלך חודש יולי ב-8.9 מיליארד סרטוני וידאו באתרים של גוגל , 99% מתוכם - ביו-טיוב. לפי comScore, בחודש זה עמד הנתח שלגוגל בשוק הווידאו המקוון על 42%.

מקורות יודעי דבר אמרו כי AIG עשויה לקבל הצעות נמוכות ממה שצפתה לעסקי ביטוח החיים שלה בטיוואן. החברה ציפתה לגייס 2 מיליארד דולר. ועם זאת, הטרנד החיובי הרצוף במניה הוא הארוך ביותר מזה למעלה משנתיים - והמוכרים בחסר נאלצים לקנות מניות הדוחפות את המניה מעלה עוד יותר כדי לצמצם הפסדים.

ענקית המחשבים דל פירסמה במפתיע את דו"חותיה הרבעוניים דקות לפני נעילת המסחר. החברה דיווחה על רווח של 24 סנט למניה לעומת צפי האנליסטים לרווח של 23 סנט למניה. בשורה העליונה, רשמה דל הכנסות של 12.8 מיליארד דולר והיכתה את הצפי להכנסות בסך 12.59 מיליארד דולר.

בבנק השוויצרי המאוחד, הלא הוא UBS, הורידו את ההמלצה למניות מפיקות הדשנים פוטאש ומוזאיק ל"נייטרלי" מ"קנייה" על רקע שווי המניות וציפיות מתונות להתאוששות הענף.

ישראליות מעבר לים

לפי דיווחים בארה"ב, טבע פיטרה 95 עובדים במפעל שנסגר. המפעל, בו ייצרה טבע תרופות גנריות לבעלי חיים, הושבת לאחר שה-FDA גילה פגמים בתהליך הייצור בו.

דו"ח אינפונטיקס הרבעוני העוסק בטכנולוגיות הדור הרביעי חושף כי אלווריון הובילה בהכנסות ממכירת ציוד WiMax, אפילו מעל מוטורולה . על-פי הדו"ח, מספר המנויים בטכנולוגיה זו יגיע ל-140 מיליון ברחבי העולם ב-2013.

טאואר הוסיפה לרכז עניין, לאחר שהודיעה אתמול כי קיבלה הודעה רשמית מבורסת הנאסד"ק לפיה היא נשארת להיסחר ברשימת המסחר הראשית של הנאסד"ק. התנאי להישארות ברשימה הראשית הוא היסחרות של המניה במחיר של מעל לדולר אחד במשך 10 ימי מסחר רצופים, תנאי שעמדה בו החברה.

סקיילקס העומדת לרכוש את פרטנר בכ-5.29 מיליארד שקל, הודיעה אתמול כי תנפיק אג"ח בהיקף של מיליארד שקל בשלוש סדרות - אג"ח בריבית קבוע, אג"ח בריבית משתנה ואג"ל להמרה.

מארוול דיווחה אמש, לאחר הנעילה, על תוצאותיה לסיכום הרבעון. בשורה התחתונה, רשמה החברה רווח של 18 סנט למניה כשצפי השוק הוא לרווח של 14 סנט למניה והכנסות של 640.6 מיליון דולר אל מול צפי אנליסטים ל-619.83 מיליון דולר הכנסות.

דלק US מינתה את מארק ב. קוקס לסמנכ"ל הכספים.

עוד כתבות

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה אל על הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן לישראל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט התאוששה בהובלת מניות התוכנה; AMD זינקה ב-9%

נאסד"ק עלה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD זינקה בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין בדרך לחודש הגרוע ביותר מאז יוני 2022 ורצף של חמישה חודשי ירידות, הארוך ביותר מאז 2018

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

גורם בחיזבאללה: אם ארה"ב תבצע "תקיפה מוגבלת" - לא נתערב

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

נטל המס על הציבור הגיע ב-2025 לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דוח הכלכלן הראשי: "נטל המס עלה שוב בצורה משמעותית ב-2025"

נתוני האוצר מצביעים על קפיצה של כמעט 2% תוצר בנטל המס על הציבור, לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022 - זאת בעיקר בשל העלאות המסים שנועדו לממן את המלחמה ● באוצר מזהירים מפני שחרור הרסן התקציבי: "גידול מהיר בגביית המס עשוי להיות זמני"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ההערכה בישראל: תקיפה אמריקאית באיראן - בלתי נמנעת

הבית הלבן: "דיפלומטיה היא תמיד האפשרות הראשונה, אבל טראמפ מוכן גם להשתמש בכוח קטלני"; שר ההגנה האיראני: לא מחפשים מלחמה ● דיווח: ארה"ב תוכל לתקוף באיראן רק 5-4 ימים ברצף; טהרן מאיימת: "תיזהרו מטעות בחישוב"● דיווח: ישראל איימה על לבנון - "נתקוף בעוצמה אם חיזבאללה יתערב"; שר החוץ הלבנוני התריע: "חוששים מתקיפות ישראליות, שואפים לפעול דיפלומטית"● דיווחים שוטפים

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

מייסדי Guidde, דן סחר ויואב ענב / צילום: Moses Pini Siluk

המניה יורדת? מאנדיי משקיעה בחברה ישראלית שמאמנת סוכני AI על פעולות אנושיות

חברת התוכנה הישראלית מאנדיי הצטרפה כמשקיעה במסגרת סיבוב בן 50 מיליון דולר שמגייס הסטארט-אפ הישראלי Guidde בהובלת קרן הצמיחה האמריקאית PSG ● מדובר במהלך מסקרן עבור מאנדיי, שספגה ירידה של קרוב למחצית ממחיר המניה שלה מאז תחילת השנה בשל החשש מאפקט הבינה המלאכותית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת; ירידות במניות הבנקים והנדל"ן

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.7% ● מניות האופנה נחלשו, אחרי ששר האוצר הודיע על העלאת תקרת הפטור ממע"מ לחבילות עד 130 דולר ​​● וגם: אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה אל על דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנת 2025, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגבירה את התחרות בשמיים והקטינה את נתח השוק של אל על

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצוללת בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק צוללת במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת