גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הוא השתנה לנו

ארוחת הערב המסורתית של גלעד בלום עם דודי סלע לפני היו.אס אופן הבהירה משהו משמעותי: ישב מולו שחקן סבב מקצוען עם קבלות וביטחון עצמי גבוה, מודע מאוד ליכולות ולמגבלות שלו; רחוק מאוד מהילד שהיה נוחת אצלו לא מזמן, כשהוא מתוסכל ובמצב רוח מזופת, וללא אגורה. ראיון

את דודי סלע פגשתי לראשונה כשהיה בן 9, כשאחיו הגדול עופר הביא אותו לאימון משותף. שנה לאחר מכן כשעברתי לאימון, דודי הפך להיות התלמיד הראשון בקריירה החדשה שלי. במשך שלוש שנים ערכנו מאות אימונים אישיים וקבוצתיים, כולל נסיעות לטורנירים בחו"ל שבהם המשימה העיקרית שלי היתה להקנות הרגלי אימון ודפוסים מקצוענים שהיו זרים לילד המוכשר אך העצלן שהגיע מהפרובינציה.

בגיל 14 נפרדו דרכינו, ואני זכיתי לפגוש את דודי כשהיה נוחת אצלי בניו יורק מדי שנה לטורניר היו.אס אופן לנוער. למשך שבועיים היינו חוזרים ליחסי מאמן/שחקן. במשך שמונה השנים האחרונות, בתקופת הנוער ואח"כ בראשית תקופת המקצוענות שלו, הוא היה מגיע אליי כשהוא מתוסכל ובמצב רוח מזופת, בלי אגורה. והייתי צריך לשכן אותו אצל משפחות ולארח אותו בביתי. הוא היה מגיע לא מאורגן, לא מפוקס וללא שום הכוונה מקצועית. אחיו עופר היה עושה לי את שיחת הטלפון הקבועה מספר ימים לפני הטורניר, ובה היה מבקש שאעזור לדודי, שאטפל בו כי אין לו שום תמיכה כלכלית משום גורם בארץ.

השבוע, כשהוא נכנס אליי לארוחת הערב המסורתית שלנו ממרומי המקום ה-35 בעולם, זה כבר היה דודי אחר לגמרי. יותר בוגר, יותר מקצוען. "סוף סוף עברתי אותך בדירוג", הוא אומר לי בחיוך. מולי ישב שחקן סבב מקצוען עם קבלות וביטחון עצמי גבוה, אבל יותר מהכל עם בגרות נפשית. את החשבון על הארוחה הוא התעקש לשלם ("עזוב, גלעד, ראית את הדירוג שלי? אני מזמין"). מדהים מה שדירוג מכובד ושקט כלכלי יכולים לעשות לשחקן טניס.

5-6 קילו של שרירים

כשאני שואל אותו אותו אם הוא מרגיש שייך לרמה הזאת של ה-30 הראשונים, הוא אומר: "כשהכל מתחבר לי אז אני בהחלט שווה טופ 30 ואפילו יותר. הבעיה אצלי מתחילה כשאני לא בכושר טוב ומאבד קצת את הבטחון, אז אני יכול להפסיד לסתם שחקנים ממוצעים שפחות טובים ממני בהרבה".

* מה אתה צריך לעשות כדי להישאר בדירוג הזה מספר שנים, ואולי גם לשפר אותו?

"שם המשחק זה יציבות, לנסות לעבור בכל שבוע כמה סיבובים. למזלי, שיטת הדירוג הנוכחית עוזרת לשחקנים כמוני. כי ההפסדים בסיבובים הראשונים לא מזיקים כל כך, במידה שאני מצליח לעשות תוצאה טובה מדי כמה טורנירים וצובר בוחטה של נקודות במכה אחת, כפי שעשיתי השנה. המודל שלי הוא שחקן כמו דווידנקו שהוא לא גבוה במיוחד וגם אין לו הגשה הכי חזקה. הוא פשוט משחק ברמה גבוהה מדי שבוע, כמעט ולא טועה מהקו אחורי ויש לו עבודת רגליים מושלמת. בשביל להגיע לרמות האלו אני חייב להתחזק בחלק הגוף התחתון שלי, להוסיף לפחות עוד 5-6 קילו של שרירים בכדי לעמוד בעומס של משחקים של הטוב מחמש מערכות. היום אפילו במשחק של הטוב משלוש אני מרגיש את העייפות במערכה השלישית. העייפות גורמת לי לזייף ולקצר את הנקודות. זה גורם לי לקבל החלטות לא נכונות, להמר יותר, כי אין לי כבר כוח להזיז את הרגליים כמו שצריך".

* בדייויס לא מרגישים את העייפות שלך.

"למשחקי הדייויס אני תמיד מגיע אחרי מחנה אימונים, לכן אני גם משחק יותר טוב כי אני תמיד מזיז את הרגליים ולוקח את הכדור מוקדם כמו שצריך. בסבב יותר קשה לי ליישם באופן עקבי את עניין ההכנה, כי אין הרבה זמן לעבוד על כושר גופני בזמן הטורנירים, ואני לא תמיד מגיע מוכן פיזית ומנטלית".

* מה יהיה עם ההגשה שלך? שנינו יודעים מה הבעיה הטכנית, אתה עדיין עובד על שיפורים ושינויים או שאתה אומר שזה מה שיש ועם זה אני יוצא למערכה?

"אין ספק שההגשה היא נקודת תורפה שלי. אני יודע את זה ועובד על זה כל הזמן. באימונים זה עובד יפה ויש לא מעט ימים שזה עובד גם במשחקים, אבל כשאני קצת מאבד את הביטחון אני חוזר אחורה ומבצע את אותן טעויות טכניות. אין לי הרבה בטחון בהגשה השנייה שלי. אני יודע שאני צריך לשחק על אחוזים, כפי שאתה תמיד לימדת אותי, כלומר לא ללכת על אסים אלא להכניס סרבים ראשונים בטוחים יותר במטרה לנצח את הנקודה מהקו האחורי. אבל לא מעט פעמים אני מחליט להמר על אסים, כי זה באופי שלי. כשזה עובד אז אני מנצח, כשלא זה עולה לי במשחקים".

* כשאתה משחק מול דיוקוביץ' בשמינית גמר ווימבלדון, אתה באמת מרגיש שאתה מסוגל לנצח אותו?

"האמת, שחקנים מהסוג של דיוקוביץ', פדרר, נדאל, מארי, נלבנדיאן, דווידנקו - אלו שחקנים שהם ברמה אחת מעל הסבב. מתוך 20 מפגשים נגדם אוכל לגרד ניצחון או שניים, וגם זה אם הם יהיו ביום רע במיוחד. אבל מול שאר השחקנים בצמרת, אני בהחלט מרגיש שווה לכל שחקן ויכול לנצח כל אחד בעולם".

מאמן? העיקר החברות

הכניסה לטורנירים הגדולים הביאה גם את הכסף הגדול. אבל דודי טוען שהשנים האבודות, בהן הסתובב ללא תמיכה כלכלית, עיכבו משמעותית את הפריצה שלו. "מרכז הטניס תמך בי מגיל 10 עד גיל 15. הם שילמו למשפחתי שכר דירה וגם האימונים שקיבלתי והנסיעות היו בחינם. בגיל 15-16 התמיכה נגמרה, ולמעשה עד שהגעתי לנבחרת הדייויס לא קיבלתי אגורה. בזבזתי שלוש שנים ללא הכוונה ותמיכה, ואני חושב שהייתי מגיע למה שאני היום כבר בגיל 19, אם הייתי מקבל יותר תמיכה בגילאים 16-19. קח למשל את יוליה גלושקו, היא נמצאת היום באותו מצב שאני הייתי אז. היא מספר 2 בארץ ומדורגת 270 בעולם, אבל אם לא תקבל תמיכה אז היא תגמור בקולג' בארה"ב. בלי מאמן צמוד שנוסע איתך זה כמעט בלתי אפשרי להצליח. בארץ התנאים בנוער מעולים, אבל אחר כך יש בעיה כי לא תומכים מספיק במקצוענים הצעירים".

* דיברת על מאמן, אתה מסתובב עם יואב שב כבר תקופה, עד כמה זה קריטי?

"יואב שב מאמן טוב ועוזר לי מאוד. אבל יותר מזה, הוא חבר קרוב ואנחנו מסתדרים טוב, וזה לא פחות חשוב. הנסיעות מטורניר לטורניר מתישות, והתפקיד של מאמן הוא גם לדאוג לכל הצרכים של השחקן, יריבי אימון, סקאוטינג, הזמנות לטיסות, שיזורים של מחבטים. נכון שאין לו רזומה עשיר, אבל החיבור בינתיים מוצלח. אני מודע לכך שמאמן בעל שם עולמי עם ניסיון יכול לשדרג את הטניס שלי, גם יואב מודע לזה. אנחנו מדברים על זה. לא מן הנמנע שבעתיד אשכור מאמן מהסוג הזה לתקופות מסוימות. בכל מקרה, את רוב ההצלחות האחרונות עברתי עם יואב ומגיע לו קרדיט. גם אייל רן עוזר לי הרבה בדייויס בכל הקטע של הכנה מנטלית ותמיכה מוראלית, אבל רן לא מרבה לדבר איתי על טניס נטו. הוא סומך עלי שאני אדע כבר מה לעשות על המגרש".

* הדירוג מעסיק אותך, אתה רץ להסתכל איפה אתה מדורג בכל שבוע או לאן אתה יכול ליפול?

"זה לא ממש מעניין אותי. אני בקושי מסתכל על הדירוג. אחי עופר מתקשר אליי ואומר לי 'סחתיין, עלית שלושה מקומות בדירוג', או 'נכנסת לטופ 50 בפעם הראשונה'. אם הוא לא היה מתקשר, לא הייתי יודע מזה. כל מה שמעניין אותי זה לנצח משחקים".

עוד כתבות

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים