גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שרי אריסון: "לא רציתי להדיח את דנקנר בלי סיבה"

קבלו את אריסון, אשת השנה של "ליידי גלובס", אחרי היציאה מ"הארון הרוחני": "אני אוהבת את הבנק כמו את הילדים שלי" ■ "גם גנדי ולותר קינג דיברו וחטפו; לא היינו כאן בלי המצאת הגלגל או האינטרנט"

שרי אריסון היא אשת השנה של מגזין "ליידי גלובס" ל-2009. לרגל בחירתה, מפרסם המגזין, שחולק אתמול (ג') בערב למנויי "גלובס", ראיון נרחב איתה, בו היא מדברת על השנה המטלטלת והמוחצנת ביותר בחייה; שנה שבה נצלבה, פיטרה, התעמתה, התגרשה, מצאה את האור והקתרזיס שלה - ובעיקר, התייצבה על מרכז הבמה בעצמאות מעוררת השתאות אחרי שנים של חרדות וחולשה, בהן הובלה והייתה מוקפת בידי יועצים.

דירוג 50 המשפיעות של "ליידי גלובס" יתפרסם בהמשך היום (ד') באתר "גלובס". לפניכם קטעים נבחרים מהראיון עם אריסון.

- ניצבת השנה בטבורה של מתקפה ממושכת, כבדה, אכזרית ולעגנית - אחרי שהוצאת את הספר ודיברת על התקשורים והמסרים שאת מקבלת מלמעלה. איך את עומדת בזה?

"מי שמתחבר לדרך שלי - יופי. מי שלא מתחבר - גם בסדר. יצאו נגדי עם הציניות, הכעס וההתנגדות. אנשים אומרים לי, 'למה יצאת בספר עם הסיפור של התקשורים, איך את חיה עם הביקורת'. יצאתי, כי זה גדול ממני. ה-being שלי דחף אותי. אם זה עושה משהו בשביל מישהו - טוב. ואם מישהו חושב שזה שטויות - אז אני מכבדת את זה.

"אני רואה את האדם הפשוט ברחוב שאומר לי 'את לא יודעת מה עשית לי'. הרבה אנשים באים אליי ואומרים לי ששיניתי להם את החיים, שאני נותנת להם כוח. עוצרים אותי ברחוב, שולחים לי מכתבים, אימיילים. אני מקבלת תמיכה ואהדה מעמך ישראל כפי שאי אפשר לתאר. ככה אני עומדת במתקפה. כי העם מקסים ואוהב. זו זכות גדולה והכי מרגש בעולם".

- מבחינתך אין היררכיה. המבקר בעיתון כמו האדם ברחוב.

"אף פעם לא הייתה לי. אף פעם לא נסחפתי, גם כשגדלתי באמריקה עם כל הסטארים. זה לא דיבר אליי. זה בנאדם מבחינתי. אין לי אבחנה של בנאדם יותר טוב, יותר חשוב. אצל כל אחד יש טוב ורע. זו האשליה של אנשים. בסוף הרי קוברים את כולם. החיים הם כמו תיאטרון. לכל אחד יש תפקיד. יכול להיות לך תפקיד קטן של חמש דקות, אבל עדיין אתה חלק מההצגה".

שרי אריסון / צלם: ורדי כהנא

- למה לא הסכמת להיענות לתביעה להדיח את יו"ר בנק הפועלים דנקנר, כדי להרגיע את הרוחות?

"כל עוד לא מראים לי שיש סיבה, למה שאשחט אותו? זה יו"ר טוב, שנתן את נשמתו לבנק. כולם אוהבים אותו. זה איש שחושב עסקית וגם בנאדם. אם אין סיבה, למה שאתלה אותו בכיכר העיר? למה?".

- אבל בסוף נאלצת לוותר עליו.

"הוא אמר לי: 'שרי, אני לא רוצה יותר, אני לא רוצה לשים אותך ואת הבנק בסכנה'. הוא היה מאוד כאוב. הוא הרגיש שהוא לא רוצה יותר להילחם. אמרתי לעצמי: לא אשאיר אותו בכוח. כיבדתי את הרצון שלו".

- בבנק ישראל לא ציפו למנה שקיבלו ממך. חשבו שיגידו לשרי מה לעשות, והיא מיד תתקפל.

"בבנק ישראל כולם הופתעו לגלות מי אני. 'וואו, איזה אומץ, איזו נחישות'. זו לא אני שהשתניתי. תמיד, כל השנים, אני ניהלתי, למרות שנתתי למנהלים שלי, ליו"רים של הבנק, לקחת את הבמה תמיד. אני מאוד אמריקנית בדברים אלה, קפדנית מאוד. בחזון שלי, בראייה שלי, ברור לי לאן אני רוצה להצעיד את הקבוצה שלי. כל ההבדל הוא שקודם לא דיברתי".

- ועכשיו כן חשוב לך לעמוד בחזית?

"היום אני מדברת, הוצאתי את הקול שלי. בעבר אמרו 'שרי היא כזו, ושרי כזו', גם אם זה לא היה נכון. אמרתי אז לעצמי: טוב, אז אמרו. זה חרה לי ופגע בי, אבל אמרתי: לא אגיב, אין מה לעשות. היום השינוי הוא שאני אומרת: 'הלו, ככה וככה'. אני יוצאת ואומרת".

- העמדת את הבנק בסכנה בכך שנעמדת על הרגליים האחוריות.

"הרבה אנשים אמרו: 'את מוכנה להקריב את הבנק'. לא. אני חושבת שהבנקים שנפלו היו מאוד מחושבים כלכלית, והיו מיינדד לרווחים גדולים, וראי את התוצאה. אי אפשר לקבל תוצאות לאורך זמן בלי ערכים".

שרי אריסון / צלם: ורדי כהנא

"הבנק כמו הילדים"

- בשביל מה את צריכה להחזיק בבנק? למה לך כאב הראש הזה, הביקורת, החשיפה?

"חשבתי על זה המון שנים. בתחילת הדרך רק רציתי להיפטר מזה. הרבה שנים חשבתי שזה כאב ראש, אחריות כבדה מאוד, ושאף אחד לא מעריך את זה. רק מקנאים, ורק ביקורת, ולא רואים את ההקרבה שאני עושה. היום הגעתי למצב, ואני לא מאמינה שזה יוצא מהפה שלי, שאני ממש אוהבת את הבנק הזה כמו את הילדים שלי. הוא הפך להיות חלק ממני.

"נפל לי האסימון באמצע המאבק עם בנק ישראל. הבנתי שאני פשוט אוהבת את הבנק הזה. הרגשתי שייכת, שזה חלק ממני. כבר כמה שנים שאני מרגישה אחרת, ולא שמתי לב שאני מרגישה אחרת. כשקלטתי את זה, זה היה כמו הארה. קודם, רק חיכיתי לרגע שבו אתפטר. אמרתי לאבא שלי: 'מה אתה קונה בנק? מה אתה צריך את זה? מי צריך את הביקורת?'".

"פחדתי לדבר, פחדתי לצאת"

- משהו קרה למנהיגות העסקית בארץ. יותר ויותר מחלחלת הרוחניות למרכז הבמה. את, נוחי דנקנר, אילן בן דב. עם זאת, עדיין אין לגיטימציה חברתית לחשיבה לא רציונלית.

"לימודים באוניברסיטה זה דבר מקובל ומוערך, ועליי, במקום להגיד 'איזו דרך היא עשתה', אומרים: 'הזויה', 'זאתי שומעת קולות'. יש משהו בעם שישר שופט ולא מקשיב, לא נותן את המקום למשהו חדש. הרי לא היינו מגיעים למה שאנחנו היום ללא החדש, בין אם זה הגלגל, האינטרנט או כל המצאה אחרת. תמיד בהיסטוריה מי שבא עם משהו חדש, פרץ דרך, צלבו אותו. זה חלק מהאבולוציה".

- אין הרבה אנשים שהיו עומדים בהתנסות הזו.

"אנשים בהיסטוריה, כמו גנדי ומרטין לותר קינג, עמדו ודיברו, גם אם חטפו. תמיד צריך את האחד שרואה מציאות שאחרים לא רואים. בהיסטוריה אנשים כאלה קיבלו התקפות, ואפילו יותר מזה, אני לא רוצה להגיד כדי לא להביא את האנרגיה הזו".

- לא השארת אף אחד אדיש.

"ולכן הרגשתי שהגשמתי את עצמי. כל החיים אני מרגישה שאני עובדת לקראת שליחות, ובהוצאה של הספר הרגשתי שזה הדבר האמיתי. מאז, אני לא עובדת 'לקראת', אני מגשימה את עצמי. כיף לי כמו שלא היה לי כיף בחיים. עצם השיח שיצרתי - אני עושה את שלי. יש פה התעוררות, משהו שמזיז משהו אצל אנשים, גם אם זה כעס".

- אמר לי יועץ תקשורת בכיר: "עכשיו רואים איזו עבודה עשה רני רהב כשלא נתן לה לדבר כל השנים".

אריסון (צוחקת צחוק גדול): "אני מאוד שמחה עם היציאה שלי. התוצאות היו צפויות. אנשים בוחרים לראות רק את הביקורת ואת הלא טוב. יש המון אהדה והערכה ואהבה, ואני לא מתחרטת לרגע. נכון שתמיד היו לי יועצים, אבל ההחלטה הסופית תמיד הייתה שלי (מדגישה בקול חד). אני זו שבחרתי לא לדבר. וכשבחרתי לצאת - אני זו שבחרתי לצאת".

- מה שאת מתארת דורש רמות אנרגיה מאוד גבוהות. את צריכה לתרגל מדיטציות קבליסטיות כדי להגיע לרמות אנרגיה כאלה?

"בתקופות של מדיטציות קבליסטיות אני מגיעה לאנרגיה עצומה. יש כוח עצום למילים. אני תמיד אומרת פה בקבוצה: 'תשקלו את המילים, יש להן כוח'. במדיטציות הקבליסטיות עבדתי עם קודים והרגשתי מדהים, כאילו שמו אותי בתקע ויש לי את כל הכוחות בעולם, אבל בגלל שיש לי מצפון ואתיקה גבוהה הרגשתי שאני משתמשת בקודים של אלוהים ואני עוד לא מוכנה להם, אולי בגלל זה קבליסטים אומרים לא ללמוד קבלה עד גיל 40. לא בכל ידע צריך להשתמש".

- קודים של אלוהים? מה זה אלוהים?

"אנרגיה. הכול זה אנרגיה. כוח עליון. משהו גדול ממך, שאתה מבין שאתה ככה (עושה מחווה של גרגר אבק ביד). כשאתה באמת מאמין, אתה מקבל ענווה, פרופורציות. אתה מבין שיש תמונה הרבה יותר גדולה, שאנחנו לא מבינים אותה".

שרי אריסון / צלם: ורדי כהנא

- איך זה שאבא שלך, שבהתחלה סירב להוריש לך את העסק, לא ראה את הפוטנציאל שיש בך?

"כי הגרעין היה מכוסה. כמו יהלום שמכוסה בבוץ קשיח. כמו כולם, הייתי מלאה בבוץ הזה והוא התנקה. הבוץ שלי והבוץ שלו, זה מה שתקשר. אני לא ראיתי מי אני, אז איך הוא יכול היה לראות?!"

- איזו פגיעה נשארה אחרי כל הטלטלה של השנה?

"אם את נפגעת ממשהו, הפגיעות היא שלך. לפעמים הקליפות שולטות בך. את חווה את זה חזק, ואת מגיבה כמו אוטומט, בגלל טריגר חיצוני שמקפיץ אותך. אבל זה שלך. בגלל שניקיתי את הדברים האלה, הבעייתיים, נוצר מקום לשמחה ולאהבה. הייתי צריכה לנקות את כל השיט. היום יש בתוכי משהו אחר".

- השנה הורדת את הגיליוטינה על הרבה אנשים בסביבתך.

"כשאת רוצה לנקות משהו, כשיש לך פצע, קודם יוצאת המוגלה, ואז לאט לאט זה מתרפא. פה במדינה אנחנו בתהליך של יציאת כל המוגלה. את רואה את זה בכל תחום - בהיבט האישי, העסקי, הסביבתי.

"תראי את השיגעון פה - אנשים הורגים את ילדיהם, דקירות, אלימות בכבישים, הקריסה של עסקים, הפוליטיקות והמניפולציות בעסקים. הכול נהיה מוקצן, הכול מוטח לך בפרצוף. לצערי ההסתכלות הזו גורמת לאנשים לחשוב: 'תראו לאן הגענו', ואני אומרת בדיוק ההפך: הגענו לשיא של הוצאת הג'יפה. את ארון הבגדים, לפני שמכניסים בגדים חדשים, צריך לנקות. נקווה שהחדש יבוא כמה שיותר מהר".

- את הארון שלך רוקנת השנה.

"אצלי זה היה ניקיון. אני מאמינה שכולנו שיקופים אחד של השני. כל המרכיבים שאנחנו רואים בחוץ, אם אנחנו רוצים לראות חוץ טוב יותר, אנחנו צריכים לנקות את עצמנו. גם אני עשיתי ניקיון בית, ניקיתי השנה את כל השיט שלי. כל מי שקשור בכוחניות, באגו - אלה דברים שלא מתאימים למהות שלי".

- ומה המהות שלך? מי את באמת?

"כמו בכולם, יש בי את האלוהים והשטן. כדי לבחור בטוב, צריך לנקות את הלא טוב. אם אני נתקלת במישהו יהיר ושחצן ומלחמתי, הוא משקף לי משהו שיש בתוכי. אז העבודה שאני עושה עם עצמי היא לבדוק איפה אני מלחמתית, איפה אני שחצנית, יהירה, מקנאה. העבודה שלי היא לנקות את זה".

- ובכל זאת, מפתיעה הדחיסות שבה ניצחת על ההתנתקויות.

"אני מאמינה שמה שאנחנו מבקשים בלב טהור - אנחנו גם מקבלים. אני ביקשתי לעשות ניקיון, לסגור מעגלים, לגמור קארמות - וקיבלתי בגדול".

- מה קיבלת?

"מה שביקשתי, והכול בא לי בבת אחת".

- למה התגייסת להגן על דני דנקנר ולא על כל האחרים, האנשים הכי קרובים אלייך, ששלחת לדרכם השנה?

"כשיצאתי לדרך עם כל המתקפה, אמרתי לכל המנהלים, שמי שילך בדרך ישרה והגונה עם האמת, בשיתוף פעולה אחד עם השני ולא אחד על חשבון השני - אני מאחוריו עד הסוף. ומי שלא, מי שיורד למניפולציות, תככים נגד מישהו - מאותו רגע אני כבר לא עומדת מאחוריו".

עוד כתבות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית