גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לטובת הכדורסל, טוב שנגמר ככה

אם לא היינו מודחים כל-כך מהר מאליפת אירופה, באיגוד הכדורסל היו ממשיכים את ההונאה ומספרים שהמצב לא רע

1. בקורס קצינים מלמדים את הצוערים: פעם אחת מקרה, פעם שנייה צירוף מקרים, פעם שלישית מגמה, ואצלנו לא תהיינה מגמות. באיגוד הכדורסל דווקא יש אחת חזקה שכזו, מגמת הידרדרות. נבחרת העתודה ירדה לדרג ב', נבחרת הנוער בטורניר נפל משלה ירדה גם היא לדרג הנמוך, ולקינוח הגיעה השבוע ההדחה המוקדמת של הנבחרת הבוגרת מאליפות אירופה. הבעיה שבאיגוד מעדיפים לקטר על המינהלת שממסחרת את הענף, על התקשורת שלא נותנת חשיפה, על מאמני הנבחרות שלא מספקים את הסחורה - ובכלל לעשות כל מה שצריך מלבד את הדברים שחשובים באמת לכדורסל.

ההפסד למקדוניה עשוי להיות הדבר הטוב ביותר שקרה לכדורסל הישראלי. כן, כן. אם רק יידעו באיגוד הכדורסל להפיק לקחים ולא להתמקד בצעדים פופוליסטיים, כהחלפת המאמן. אם רק היינו עולים שלב, היו קברניטי האיגוד (בעזרת רוח גבית של התקשורת) אומרים שישראל הקטנה היא בין הטובות באירופה, עם דור צעיר ועוד בלי עמרי כספי. אז זהו, שלא. טוב שהכל התנפץ שם על הפרקט בפוזנאן.

ההדחה של הנבחרת לא היתה מחויבת המציאות. אפשר להאשים את המאמן בשמרנות, אי חלוקת נטל המשחק (בורשטיין מתבקש להחזיר את בלוני החמצן) וחוסר בהכנה טקטית (למה לא לחצו את הרכז המזדקן והיחיד של מקדוניה כל המשחק). אפשר גם להאשים את השחקנים, הלפרין שלא לקח מנהיגות (וכנראה גם לא ייקח), קוז'יקרו שהחליט לבדוק כמה הגבוהים המקדונים יכולים לקלוע מהשלוש (מצוין), או מקל שהתעקש לזרוק ברגעי ההכרעה גם כשלא פגע (וטוב שככה, תיזכרו בשאראס).

אפשר, אבל מיותר. עזבו אתכם מצביקה שרף, למרות שהוא מאמן-העל של הנבחרות, האשמה בכישלונות כל נבחרות הכדורסל נמצאת באחריותו הבלעדית של איגוד הכדורסל, ובמיוחד לפתחה של הוועדה המקצועית והעומד בראשה, איתן רוב. אלו לא רק הכישלונות אלא בעיקר הדרך. החל בחולשה של כל הנבחרות בריבאונד, העובדה שנבחרות ישראל הגרועות ביותר בזריקות מחוץ לקשת השלוש בכל רמת גיל שהיא (וזה עוד לפני שמרחיקים את קו השלוש בשנה הבאה), ועד לעובדה שמשתי הנבחרות הצעירות לא נראה שיש שחקן שיוכל להפוך לשחקן חמישייה בנבחרת הבוגרת. אין גבוהים, אין קלעים, אין יסודות כדורסל. מה יש? טענות, ועדות, עוד ועדות ודו"חות.

2. רוברט רותבארט, 217 ס"מ, סנטר העתיד של נבחרת ישראל. את הקיץ הזה הוא בילה כחודש בהכנה ובטורניר האוניברסיאדה (?!) ובהמשך חודשיים בנבחרת הבוגרת, כשחלק נרחב מהזמן הוא מבלה בלהסתכל איך עמית תמיר רודף אחרי ליאור אליהו באימונים. האם הוא התחזק? לא; שיפר את הסגירה לריבאונד? לא; משחק עם הגב לסל? כנראה שלא. בגילו, 23, רותבארט היה צריך להיות הסנטר הפותח של הנבחרת הבוגרת. שחקן כזה (גובה, כישרון וגובה) צריך תמיכה והדרכה מהאיגוד, תזונאי, מאמן כושר, מאמן אישי. באיגוד מעדיפים לשלוח לו זימון למחנה אימונים לעוד קמפיין.

דוגמה טובה נוספת לכישלון המערכת בטיפוח מצטייניה הוא יוגב אוחיון, שמסומן כבר שנים כרכז העתיד של הנבחרת. שני חסרונות בולטים מונעים את התקדמותו לרמות האירופאיות הגבוהות: הראשון, רמת קבלת ההחלטות, שאת זה הזמן והניסיון אמורים לפתור; והשני הוא הקליעה מבחוץ. בתחום השני לא רק שיוגב לא השתפר, הוא אף נסוג. לפני שתי עונות עוד עמד על אחוזים סבירים של 36% מהשלוש ו-70% מהעונשין. בעונה האחרונה כבר ירד ל-28% מהשלוש ו-50% מהקו. מה עשו באיגוד בנושא? לא יותר מדי. כי גם אוחיון, כמו רותבארט, בילה בקמפיין האוניברסיאדה ואימוני נבחרת ישראל.

עמרי כספי הוא האנטיתזה. הוא לא נכנע ללחץ שהופעל עליו להגיע לאליפות אירופה, ונשאר להתאמן בארה"ב. למרות שהיה חסר לנבחרת הקיץ, הרי שמי שתהנה ממנו זו אותה נבחרת. אחרי מחנות האימונים נקבל כספי חזק ומהיר יותר וקלע טוב עוד יותר, כל האלמנטים שאי אפשר לשפר תוך כדי האימונים בקבוצה או בקמפיין של נבחרת. נקבל שחקן שיוביל את הנבחרת בעשר השנים הבאות.

כספי בכלל לא היה צריך להגיע לסיטואציה שבה יש בפניו דילמה אם להגיע או לא. העניין הזה של שחרור שחקנים צריך להיות מובנה, ואינטרס של כל מי שטובת הכדורסל כאן לנגד עיניו. מה שקיבלנו הקיץ היה עוד שני שחקנים פוטנציאליים (רותבארט ואוחיון) שאיבדו עוד קיץ קריטי להתפתחות שלהם, ונבחרת שסיימה במקום ה-13 או ה-16 (למי זה משנה בכלל).

אם רק היו בונים תוכנית רב-שנתית, שבה מוותרים על שחקנים מסוימים בכל קמפיין בדירוג ובתיאום כל קיץ. עם השחקנים הצעירים היו עובדים על שיפור אלמנטים פיסיולוגיים ומקצועיים, למבוגרים יותר סתם נותנים לנוח ולא סוחטים אותם כמו את יניב גרין. בדרך זו היו מקבלים יותר תפוקה מיותר שחקנים לאורך יותר זמן. אבל זה צעד שחייב לבוא מהאיגוד כחלק מתוכנית שלמה ולא ממאמן שיודע שמשרתו ועתידו תלויים בקמפיין זה או אחר.

אבל עוד שלוש שנים, כשלרותבארט יברח מהידיים עוד כדור חוזר ברגעי ההכרעה ואוחיון יחטיא את שלשת הניצחון, יבואו אליהם בטענות, יפטרו את המאמן ויקימו עוד ועדה.

3. גם יו"ר האיגוד צריך להבין שהקדנציה שלו לא תיתפס כהצלחה או כישלון באם הנבחרות בזמן כהונתו ישיגו תוצאות חלשות ביחס לקודמיו. יותר מזה, ההצהרה טרם האליפות כי "מצפים מהנבחרת להעפלה לרבע הגמר", מראה על ניתוק מוחלט וחוסר הבנה בסיסית איפה אנחנו עומדים.

כמה מנותק יו"ר האיגוד אפשר היה להבין גם אחרי המשחק מול יוון. שני אמר בראיון לתקשורת כי "יש לנו שנה עד המשימה הבאה". כי זו המטרה היחידה שמעניינת את האיגוד. הקמפיין הבא. אז ככה, שי שני, בקיץ הבא תהיה לך נבחרת מצוינת עם פורוורדים מדהימים כמו כספי ואליהו, רכזים צעירים ואתלטים כמו מקל ואוחיון וגבוהים כמו רותבארט, כדיר וגרין. אבל עוד חמש-שש שנים, לא תהיה לנו אפילו נבחרת ששווה דרג ג'. מצד שני מה אכפת לך, עד אז כבר יחליף אותך מינוי פוליטי אחר ואתה תוכל לספר לחברים צ'יזבטים על העופות מפוזנן.

תעירו משנתו כל מאמן, פרשן או סתם מישהו שנמצא יותר מיומיים בענף ותשאלו אותו מה הבעיות האמיתיות של הענף, הוא ידקלם. לא מלמדים את הילדים יסודות אלא איך לנצח; השחקנים הטובים נסחטים כשהם משחקים בכמה מסגרות; לא מלמדים כדורסל אלא רק תרגילים כדי לנצח במשחק הבא; בפגרה שמיועדת לשיפור יכולות אישיות, עבודה בחדר כושר וחיזוק אלמנטים חלשים, נטחנים המצטיינים בנבחרות השונות שגם שם הם לומדים בעיקר תרגילים כדי לנצח.

מה שמדהים הוא שכולם יודעים אחת לאחת את הבעיות. השאלה היא כמו תמיד למה לא עושים כלום. הגיע הזמן שבאיגוד יתחילו לעבוד בראיה רב-שנתית ולא חד-טורנירית. כי הרעש שהם שומעים במשרדים הוא אזעקת אמת.

עוד כתבות

שרון קדמי / צילום: תמונה פרטית

אחרי למעלה משנה ללא מנכ"ל מכהן: הממשלה אישרה את שרון קדמי, לתפקיד מנכ"ל רשות שדות התעופה

תוך כדי משבר תעופה חריג, רשות שדות התעופה פעלה כשנה וחצי ללא מנכ"ל ● היום אושר בממשלה כי שרון קדמי יכהן בתפקיד ● קדמי יחליף את אמנון כהן, ששימש כממלא מקום מנכ"ל רשות שדות התעופה בשנה וחצי האחרונות

כטב''ם בשירות צבא אוקראינה / צילום: ap, Efrem Lukatsky

מטוסי קרב בתמורה לנפט: העסקה של צרפת ועיראק

טורקיה תייצר 120 מל"טים מדי שנה באוקראינה, עיראק תחזק את חיל האוויר שלה עם מטוסים מתוצרת צרפתית, משרד ההגנה הרוסי תובע חברה מקומית, וכוחות המארינס בארה"ב השלימו אימון בכיפת ברזל ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ג'ו רוגן / צילום: ap, Gregory Payan

ג'ו רוגן רצה לראיין את שני המועמדים לנשיאות. רק אחד הגיע

מדי יום ועד הבחירות בארה"ב ב-5.11 נגיש סקירה יומית של הדברים שכדאי לדעת על המרוץ הכי חם בעולם ● והפעם: במפלגה הדמוקרטית מתנערים מביידן; אחרי שראיין את טראמפ, ג'ו רוגן רצה לארח גם את האריס. למה זה לא קרה? ומשקיע העל ריי דאליו מסביר איך להכין את תיק ההשקעות לתוצאות הבחירות • 5 ימים לבחירות בארה"ב

דיני ירושה / צילום: Shutterstock, Maxx-Studio

מה אומר הסדר "יורש אחר יורש", ואיך זה עובד בפועל?

חוק הירושה מאפשר למוריש לקבוע מה יקרה עם רכושו גם לאחר מותו של היורש הראשון ● אלא שהמציאות מציבה בפני ההסדר אתגרים ● מה קבע העליון, וכיצד זה עובד בשטח?

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: יונתן הפנר

מובילאיי מוחקת 2.7 מיליארד דולר בדוחות. אז למה המניה מזנקת במסחר המוקדם?

מובילאיי רשמה הכנסות של 486 מיליון דולר ברבעון ורווח של 10 סנט למניה - גבוה מהתחזיות בשוק ● עם זאת החברה הכירה בירידת ערך מוניטין בסך 2.7 מיליארד דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דני שם-טוב-דוברות הכנסת, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הפאזל השבור של תקציב 2025: בין הצעות פיקטיביות לקיצוצים לא מוגדרים

הצעת התקציב ל-2025 שתעלה הלילה לאישור, כוללת מסגרות ברורות: מגבלת הוצאה ממשלתית של 605 מיליארד שקל, גירעון של 4% תוצר ויעד התכנסות של כ-40 מיליארד שקל בקיצוצים וגזירות ● אולם בתוך המסגרת, תמונת התקציב מעורפלת בהרבה

התרופה Enhertu מקטגוריית ה־ADC לטיפול בסרטן שד / צילום: ap, Business Wire

הטכנולוגיות שמשנות את עולם הרפואה וצפויות לגלגל מיליארדים

דוח חדש של חברת הייעוץ BCG ממפה את הפעילות בקטגוריות התרופות החדשות, ומנסה לחזות לאילו מהן יש את הפוטנציאל הכלכלי הגדול ביותר ומי מהן יהיו מבטיחות במיוחד עבור החולים ● וגם: התחומים ששווה לשים עליהם עין למרות שאינם צפויים לרשום הכנסות בקרוב

האפיפיור ואלון קמינר / צילום: דוברות שיבא

המפגש המרגש של הפצוע אנוש והאפיפיור

אלון קמינר, שאיבד את שתי ידיו, רגלו ועינו במלחמה, הגיע עם משלחת של שיבא למפגש עם האפיפיור בוותיקן ● באירוע שערכה שגרירת הולנד נפגשו דיפלומטים רבים עם מנהלי עמותת "לב בטוח", וקבוצת "שכולו טוב" משיקה את מועדון הלקוחות החברתי Impact card ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

חודש אוקטובר בבורסת ת״א: מדד הבנקים זינק לשיא, והמניה הביטחונית שכיכבה

מדד ת"א 35 ירד היום ב-1.1%, מדד הדואליות ב-2% ● בסיכום חודש אוקטובר, המדדים המרכזיים בבורסת ת"א רשמו ביצועי יתר בהשוואה לוול סטריט ● הבנק השוויצרי EFG: "הסיכוי הגובר של טראמפ לזכות בנשיאות מהווה גורם מרכזי לעליית מחירי הזהב" ● במיטב מעריכים כי "גם אם טראמפ ייבחר, בסופו של דבר תשואות האג"ח בארה"ב יחזרו למגמת ירידה"

המורדים החות'ים / צילום: Reuters, KHALED ABDULLAH

"מלוחמים בסנדלים לכוכבי רוק": איך הפכו החות'ים מאספסוף של מורדים לאיום עולמי?

המלחמה בעזה אפשרה לחמושים תימנים הנתמכים ע"י איראן להרחיב בריתות עם מיליציות עיראקיות, עם ג'יהאדיסטים אפריקאים ועם רוסיה ● לפי דוח של האו"ם, החות'ים בתימן הופכים "מקבוצה חמושה מקומית עם יכולת מוגבלת לארגון צבאי רב-עוצמה"

סאטיה נאדלה ומייקל סיילור / צילום: רויטרס

הוא הימר על הביטקוין, הזניק את החברה שלו ב-500% ועכשיו קורא תיגר על מיקרוסופט

במיקרוסופט שוקלים להתחיל להשקיע בביטקוין, מה שיכול להשתלם פעמיים לענקית הנכסים בלקרוק, שמחזיקה במניות ענקית הטק וגם משקיעה גדולה בקריפטו ● מי שניצל את המומנטום כדי להקניט את המנכ"ל הוא מייקל סיילור ממיקרוסטרטג'י, שזינקה פי 6 בשנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דני שדה, Shutterstock

בצל הביטולים בחברות הזרות, שחקן מפתיע מנסה להיכנס לענף התעופה בישראל

בחברות התעופה הזרות ביטולי הטיסות נמשכים, בחברות הישראליות מגבירים פעילות בשלל יעדים כדי לתת מענה ● ישראייר עוזרת להגביר את התחרות בקו לונדון ולמרות זאת אין בשורה לגבי המחירים, ארקיע טוענת שהכרטיסים שלה לווינה ולרומא יעזרו לישראלים להגיע ליבשת אמריקה בקלות ובזול ● וגם: במטה ההייטק מנסים לייצר אלטרנטיבה למחירים הגבוהים של אל על לארה"ב

אלעד רז / צילום: Allblocks

הישראלי שמשיק שבב חדש ומכריז: "הוא עדיף על זה של אנבידיה"

שבע שנים אחרי שאלעד רז הקים את נקסט סיליקון, הוא משיק שבב שינסה להתחרות במעבד החדש של אנבידיה ● אך הדרך עד שחברות הענק יעזבו את מלכת השוק לטובת סטארט־אפ מגבעתיים ארוכה: "אין לנו את הכוח שלה, אנחנו עדיין לא מסוגלים להשקיע מיליארדים בפיתוח" ● מה מיוחד בשבב שכבר משך את ממשלת ארה"ב?

הפגיעה בבית רה''מ בקיסריה / צילום: לפי סעיף 27א'

מה עובר על הצנזורה ולמה אפילו את הכתבה הזו התבקשנו לשלוח לאישור

בשנה החולפת גדל משמעותית מספר החומרים המוגשים לצנזורה, בשל הרגישות הביטחונית בזמן מלחמה, ולצד זאת התרבו התלונות על אופן עבודתה ● בין הטענות: היעדר אחידות במדיניות כלפי גופי התקשורת, העדפת חדשות ערוץ 12 וחוסר רלוונטיות בעידן הרשתות החברתיות

מארק צוקרברג, סאטיה נאדלה, סונדאר פיצ'אי / צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ענקיות הטכנולוגיה כבר הוציאו מיליארדי דולרים על מוצר אחד. עכשיו הן בבעיה

על פניו, התוצאות הכספיות של גוגל מיקרוסופט ומטא היו חזקות מהצפוי, אך תגובת המשקיעים הייתה מעורבת ● בין הסיבות המרכזיות למגמה - הגידול בהוצאות ההוניות של ענקיות הטכנולוגיה לצד הקיטון בקיבולת ייצור השבבים שמעכב את פיתוחי הבינה המלאכותית

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Markus Schreiber

בזכות התחזיות להמשך: למרות דוחות חלשים אינטל מזנקת מעל 14% במסחר המאוחר

הכנסות אינטל הסתכמו ב-13.28 מיליארד דולר, גבוה ביחס לציפיות האנליסטים, אך עדיין משקפות ירידה ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● לפי החברה, ברבעון הבא היא מצפה להכנסות בין 13.3 ל-14.3 מיליארד דולר - ● מניית החברה קופצת מעל 14% במסחר המאוחר

טראמפ צופה בסרטון של האריס במהלך עצרת בפנסילבניה / צילום: ap

האריס מכוונת ל"משאל עם" על טראמפ, שכבר מכין את מאה ימי השלטון הראשונים

סגנית הנשיא אומרת לרבבות בעצרת הסיכום שלה בוושינגטון שטראמפ "לא יציב ואחוז תאוות נקם", ובמקביל סקר חושף ש־44% מהאמריקאים חושבים שהוא "פשיסט" ● אולם, כ־50 מיליון כבר הצביעו, מה שמקטין את השפעת הרטוריקה של הימים האחרונים על תוצאות הבחירות

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

נחתמה עסקת מכירת השליטה בישראכרט למנורה מבטחים בשווי של 3.15 מיליארד שקל

לאחר סבב מגעים מואץ שהתנהל היום, אישר דירקטוריון ישראכרט בראשות תמר יסעור את פרטיו והערב נחתם ההסכם ● לאחר שאל על נסוגה מהצעתה, מנורה נותרה המתמודדת היחידה בפועל על רכישת השליטה ● לאחר אישור בעלי המניות, העסקה דורשת את אישורי רשות התחרות ובנק ישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הצעת תקציב המדינה לשנת 2025 היא בקושי טיוטה

איך נוכל לחסוך כסף על טסטים לרכב ● בנושא גיוס חרדים, נמשיך לחוג במעגלים ● והתקציב שיובא לאישור הלילה ממש לא אפוי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מומחי מודיעין מנסים להבין איך ישראל תקפה באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: צילומי לוויין חושפים את הרס הבתים בדרום לבנון, האיראנים מכפילים את תקציב הביטחון השנתי, ובשבדיה שוקלים לדרוש הכרה בישראל כחלק מהדרישות לקבלת אזרחות • כותרות העיתונים בעולם