גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: רשימת 10 החברות המבטיחות ל-2009-2010

האבק שהשאירה אחריה התקופה הקשה של 2009-2008 שוקע ■ החברות הטובות מתבלטות, הפחות טובות מנסות לשרוד, והגרועות נסגרות ■ ובכל זאת, נראה כי תעשיית ההיי-טק הישראלית משחררת עוד חור בחגורה וקצת מתרווחת

האבק שהשאירה אחריה התקופה הקשה של 2009-2008 שוקע. החברות הטובות מתבלטות, הפחות טובות מנסות לשרוד והגרועות נסגרות. ובכל זאת, נראה שתעשיית ההיי-טק הישראלית משחררת עוד חור בחגורה וקצת מתרווחת. אסון גדול לא קרה.

בימים אלה, בהם לא בטוח כלל שהמשבר הסתיים ושהאפטרשוק שלו לא יוביל לטלטלה מחודשת, זו משימה לא פשוטה להרכיב את רשימת 10 החברות המבטיחות של "גלובס" ל-2009-2010. קל יותר להרכיב רשימת כישלונות.

אבל משבר או לא, זו השנה החמישית ברציפות שבה "גלובס" עורך את הבדיקה המקיפה ביותר בישראל, שמייצרת את רשימת החברות המבטיחות. הרשימה מסתמכת על דירוגיהם של מנהלי קרנות ההון סיכון בישראל, אנג'לים ומשקיעים פרטיים, אנשי חממות, בנקאי השקעות, אנליסטים של התעשייה, ומנהלי מרכזי פיתוח בישראל.

האנשים המובילים בתעשייה משוכנעים שעשר החברות שלפניכם יהיו איתנו בשנים הקרובות, שכן יש להן רעיון מנצח. יש להן שוק, איתנות פיננסית שחשובה במיוחד בתקופה הנוכחית, והנהלה איכותית.

הנבחרת ש"גלובס" גיבש משקפת את סביבת ההיי-טק הישראלית הנוכחית. מעניין, שמהרשימה נפקד מקומן של חברות תשתיות התקשורת או המחשוב, אלה שעל ברכיהן התפתח ההיי-טק הישראלי. המשקיעים מעדיפים היום, כך נראה, חברות קלילות יותר, סקסיות, מתוך תקווה שמשם יבואו החזרי השקעה גבוהים עם קצת רוח גבית של ההתפתחות המהירה בתחומים הללו.

מי תהיה החברה שתדורג במקום הראשון? התשובה - במגזין שיפורסם ביום שלישי הבא, ה-15.9.09, בכנס הג'רני שעורכים ארנסט אנד יאנג בשיתוף "גלובס".

גיגיה / מנכ"ל: אייל מגן

אייל מגן, גיגיה / צלם איל יצהר

בלב המשבר הנוכחי, כשחברות סטארט-אפ נכשלו בגיוסים ואף משקיע לא רצה לשמוע על הזרמת כספים לחברות מעולם האינטרנט, הצליחה חברת Gigya להשלים גיוס גדול למדי, של 11 מיליון דולר. בזכות הזרמת המזומנים הזו, היא הצליחה לצלוח את הסערה בשלום. הכסף שגייסה סייע לה להתבסס וליצור שיתופי פעולה עם חברות כמו קוקה-קולה וסמסונג.

החברה מספקת פתרונות לגילוי ולמסחור במדיה החברתית, ומקשרת בין מפרסמי מותגים, מפרסמי תוכן וקהל משתמשים שנמצא באתרים החברתיים השונים. כיום, 250 מיליון משתמשים נחשפים למוצרים של גיגיה מדי חודש באמצעות כמה אלפי אתרים. הכסף הגדול יגיע, כך היא מקווה, כאשר כל האתרים החברתיים יתממשקו זה לזה.

נועה פרג

קנשו / מנכ"ל: יואב יזהר-פרטו

יואב יזהר-פרטו, קנשו / צלם איל יצהר

קנשו משחקת במגרש של הגדולים, ומתחרה בענקיות כגון גוגל, מיקרוסופט, יאהו ו-AOL. היא מפתחת שירותי שיווק למנועי חיפוש (SEM), טכנולוגיה שמאפשרת לאתר מילות מפתח במספר מנועי חיפוש, ולהתאים באופן אוטומטי בינן לבין קמפיינים פרסומיים.

קטגוריית הפרסום צמוד-חיפוש היא אחת הצומחות ביותר, שתסתכם השנה בארה"ב ב-10.5 מיליארד דולר, וקנשו מקווה לקטוף את הנתח שלה בשוק הזה. "המערכת שלנו עושה אופטימיזציה באופן אוטומטי, בעוד שמערכות מתחרות מנהלות את השינויים הנדרשים באופן ידני", אומר יואב יזהר-פרטו. "אנחנו מנסים לשמור על הצניעות, אבל ברגע שזה מגיע למבחן ראש בראש של הטכנולוגיה, יש לנו יתרון משמעותי על אחרים".

נועה פרג

בריינסגייט / מנכ"ל: אבינועם דיין

אבינועם דיין, בריינסגייט / צלם איל יצהר

בריינסגייט היא עוד אחת מאותן חברות מכשור רפואי, שהרעיון שלהן נראה כל-כך יצירתי ובלתי אפשרי, עד שאיש לא האמין שהן יצליחו. ובכל זאת, בריינסגייט עשתה זאת, אם לשפוט מהניסויים הקליניים הראשונים.

המוצר שלה מאפשר גישה למחזור הדם במוח, כדי להכניס לתוכו תרופות במישרין, והוא מיועד למקרים של שבץ מוחי ושיטיון. המוצר שלה לא נעלם מעיניהן של חברות מכשור רפואי ענקיות, כמו בוסטון סיינטיפיק וג'ונסון אנד ג'ונסון.

לפני כשנה וחצי בריינסגייט התעניינה בגיוס הון בבורסה בת"א, אך כשהתברר שהיא לא מצליחה להגיע לשווי הרצוי, החליטו המשקיעים לוותר. "אני כל-כך שמח שלא הנפקנו", אומר אבינועם דיין, " אני לא רוצה להנפיק לפני שנראה הכנסות ושורת רווח ברורות".

גלי וינרב

אמימון / מנכ"ל: יואב ניסן-כהן

יואב ניסן-כהן, אמימון / צלם איל יצהר

כלפי חוץ, אמימון לא משדרת את האגרסיביות שמאפיינת חברות שמתכננות להצליח ובגדול. אולי זה נובע מצניעות ההנהלה, וייתכן שזו המציאות המתעתעת של עולם שבבי התקשורת האלחוטית.

בשנתיים האחרונות מכרה אמימון את המוצרים שלה בעיקר ליצרניות טלוויזיות, ששילבו יכולת קליטה בצמוד להתקני שידור אלחוטיים. בשנה הקרובה תחל החברה למכור את הגרסה השנייה של המוצר לשוק המחשבים האישיים.

"הערך של טכנולוגיות האלחוט עבור יצרן הטלוויזיה קיים, אך מוגבל. הוא לא ימכור יותר טלוויזיות בגלל שהן אלחוטית", אומר יואב ניסן-כהן. "באמצעות הטכנולוגיה שלנו אפשר בלחיצת כפתור 'לזרוק' את התוכן מהמחשב לטלוויזיה, ולכן אנחנו מביאים ערך עצום".

שמוליק שלח

קונטרה / מנכ"ל: יואב שחם

יואב שחם, קונטרה / צלם איל יצהר

יואב שחם, מנכ"ל קונטרה, מגדיר את תחום עיסוקה של החברה כך: "אנחנו יודעים לעשות כסף ממילים, מטקסטים באינטרנט. החברה פיתחה פתרון לפרסום על גבי טקסטים ברשת, בניגוד למרבית הדרכים האחרות של פרסום שמתבססות על תוצאות שמגיעות ממנועי החיפוש. זהו שוק עצום, שהיקפו היום כ-22 מיליארד דולר וצפוי לקפוץ עד 2012 ל-30 מיליארד דולר.

החברה השלימה באחרונה גיוס של 15.5 מיליון דולר נוספים, מה שהעמיד את סך גיוסי הכספים עד כה על כ-33 מיליון דולר. רמז לבאות אפשר לקבל ממינויו של ירון גרמזי לסמנכ"ל הכספים באמצע 2008. בכל חברה אליה הצטרף בעבר התבצעה כעבור זמן קצר הנפקה או רכישה. שחם: "נעשה את זה בתזמון הטוב ביותר לחברה".

שמוליק שלח

מטרולייט / מנכ"ל: צביקה סגל

צביקה סגל, מטרולייט / צלם איל יצהר

מטרולייט יוצאת דופן בדירוג: היא נוסדה ב-1996 ורחוקה מלהיות חברה צעירה. אך החברה, שפיתחה טכנולוגיה לחיסכון בחשמל בתאורה, נולדה מחדש, כפי שמגדירים זאת מנהליה. היא שינתה את המודל העסקי והובילה גיוס חדש ממשקיעים חדשים, בהם הקרן הירוקה וירג'ין גרין פאנד, שבבעלות המיליארד הססגוני ריצ'רד ברנסון. השנה מכירותיה יהיו 5-7 מיליון דולר וכפול מכך ב-2010 - תוצאות שיא.

לפי נתוני החברה, הרכיב מתוצרה המשמש בנורות, מפחית את צריכת החשמל ב-35%-70%. "אם היו מיישמים את הפתרון של מטרולייט במלואו במדינה, אפשר היה להשיג חיסכון של כ-3%", אומר המנכ"ל צביקה סגל. פוטנציאל השוק, לדבריו, מיתרגם להיקף עצום מכדי להישמע ריאלי - של 60 מיליארד דולר.

מירב אנקורי

סיבידיה / מנכ"ל: אלון אגינסקי

אלון אגינסקי, סיבידיה / צלם איל יצהר

חברות סטארט-אפ ותיקות יחסית, כאלה שנוסדו בתחילת העשור, יודעות להתמודד היטב עם שנים בהן קשה לגייס כסף. סיבידיה היא אחת מהן. חלק ניכר משנותיה בילתה הנהלת החברה בניסיון לגייס כספים, כדי שיאפשרו לחברה להמשיך בפיתוח ולהחדיר את המוצר לשוק.

החברה מפתחת טכנולוגיה ופתרונות לאבטחת הכנסות (Revenue Assurance), פתרונות של אימות נתונים וניטור מערכות לגביית עמלות סוכנים. בסוף 2008, רגע לפני שהתבררו מימדי המשבר, הצליחה לגייס 12 מיליון ד' בסיוע לקוחות כמו בריטיש טלקום, טלפוניקה ואריקסון. "בזכות זה, כשכולם פיטרו - אנחנו שכרנו. 2009 נפתחה עם עסקאות יפות", אומר אלון אגינסקי. ההערכות הן שהיא תרכוש את אי.סי.טל הציבורית.

בתיה פלדמן

מודו / מנכ"ל: דב מורן

דב מורן, מודו / צלם איל יצהר

רף הציפיות סביב החברה הצעירה יחסית של דב מורן הוא גבוה, לכן קל לשכוח שהיא עדיין רק סטארט-אפ בן פחות משנתיים. הרעש שמודו ייצרה מאז הוקמה היה גבוה, לעתים אפילו מחריש אוזניים, אך היא עדיין לא סיפקה קבלות - הטלפון הסלולרי שלה רק התחיל להימכר ועדיין צריך להוכיח את עצמו.

את הרעיון למכשיר קיבל מורן בזמן שעשה ג'וגינג בערב, והבין שלא נוח לצאת לריצה עם טלפון גדול. ואכן מודו הוא הסלולרי הקטן בעולם, ואף קיבל לכך אישור רשמי משיאי גינס.

מורן טוען שהוא לא מתכנן אקזיט. "לא הקמתי את מודו כדי לעשות אקזיט, אני רוצה להקים חברה שתהווה הצלחה ישראלית, תביא הכנסות ורווחים, תייצר מקומות עבודה וגם גאווה ישראלית".

צחי הופמן

פונטיס / מנכ"ל: מיכאל קרביס

מיכאל קרביס, פונטיס / צלם איל יצהר

ברבעון השני של 2009, כאשר מרבית החברות בקושי סגרו גיוסים של מיליוני דולרים בודדים, פונטיס השלימה סבב גיוס הון שני במסגרתו העשירה את קופתה ב-19.6 מיליון דולר. "שנת הפריצה שלנו הייתה 2008, שבה המשבר החל, אז מפעילות התקשורת נלחצו וחיפשו דרכים להגדיל הכנסות. אנחנו מאפשרים זאת", אומר מיכאל קרביס.

פונטיס מפתחת תוכנה לאופטימיזציה של שירותים שמספקים מפעילי התקשורת ללקוחות, והיישום המרכזי שלה הוא בתחום השיווק הממוקד. לקוחותיה הם ספקי שירותים ממגוון תחומים - תקשורת אלחוטית, IPTV (טלוויזיה באינטרנט) וכבלים. "היום וודאפון, טלפוניקה ואחרות קונות מאיתנו ולא רק מהענקיות כמו אורקל, אקסנצ'ר או IBM", אומר קרביס.

בתיה פלדמן

מוביקסל / מנכ"ל: אמיר אהרוני

אמיר אהרוני, מוביסקל / צלם איל יצהר

האייפון עוזר לשוק של מוביקסל לצמוח, בגלל שהמשתמשים זקוקים לאפליקציות כמו שלה כדי להוריד מוזיקה או לשלוח תמונות: מוביקסל פיתחה פלטפורמת תוכנה שמבצעת אופטימיזציה של העברת תוכני מולטימדיה למכשירים הסלולריים, בעיקר בשירות MMS.

מבחינה פיננסית החברה במצב טוב: את 2008 היא סיימה עם מכירות של כ-21 מיליון דולר, היא רווחית כמה שנים, יש לה תזרים מזומנים חיובי, וגם קרוב ל-15 מיליון דולר בקופה. אחרי צמיחה של כ-60% בשנה שעברה, אמיר אהרוני מאמין כי "2009 תהיה יותר מאתגרת, אבל נשמור על צמיחה, רווחיות ותזרים מזומנים חיובי". את 2009 תסיים החברה עם מכירות של 25-30 מיליון דולר.

שמוליק שלח

עוד כתבות

תחליפי חלב / צילום: דרור מרמור

שביתת הרפתנים מזניקה את רכישות תחליפי החלב בעשרות אחוזים ויותר

ברשתות השיווק מדווחים על עלייה בצריכת מוצרי חלב אלטרנטיביים על רקע השיבושים באספקת החלב, ואף צופים גידול של 100% בהמשך השבוע ● כיום, שוק התחליפים מגלגל בישראל כ־600 מיליון שקל בשנה ● האם מדובר בפתרון זמני למשבר האספקה, או בשינוי הרגלים

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

צדיק בינו מתקרב לבינלאומי: ממזג את פיבי עם הבנק

כדי לסגור דיסקאונט של 24%, צדיק בינו, בעל השליטה בבנק הבינלאומי, מנהל מו״מ למיזוג פיבי עם הבנק בהחלפת מניות ● העסקה תלויה, בין השאר, באישור בנק ישראל

קמפיין החוצות נגד צביקה נווה / צילום: מיכל אריאלי

לאחר קמפיין החוצות נגדו: צביקה נווה תובע 10 מיליון שקל מאלכס סקלר

נווה הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו תביעה נגד סקלר וחברות הפרסום, בטענה כי קמפיין שלטי החוצות שערכו נגדו כלל פרסומים שקריים שפגעו במוניטין שלו, בעסקיו ובחיי הפרט שלו, ונועד להרתיעו מתמיכה בגרושתו של סקלר בהליכים המשפטיים שהיא מנהלת נגדו

טבריה / צילום: Shutterstock

מבקר המדינה: זו העיר עם הכי הרבה תלונות מוצדקות על ארנונה

מאות תלונות על גביית ארנונה נבדקו על ידי מבקר המדינה, מהן כ־40% נמצאו מוצדקות והובילו להשבת כספים לתושבים; הדוח מצביע על ליקויים חוזרים ביישום הנחות ופטורים, כאשר טבריה מדורגת בראש דירוג התלונות לנפש

מכוניות חדשות בנמל אשדוד. הלהיט הנוכחי בשוק הישראלי הוא רכבי ה-PHEV / צילום: תמר מצפי

שנת הפלאג-אין הייבריד? הטרנד החם ברכב לא מתאים לכולם

הלהיט הנוכחי בשוק הישראלי הוא רכבי הפלאג-אין הייבריד (PHEV), שעשויים כבר השנה לתפוס כשליש מכלל המכירות ● אבל קיימים לא מעט סימני שאלה לגבי עלויות התחזוקה בטווח הארוך, שמירת הערך והיכולת שלהם לחסוך דלק בתנאי השימוש הישראליים הנפוצים

ועדת הכנסת בראשות ח''כ אופיר כץ. הנושא: חלוקה ופיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בגלל מרפאה אחת בנתיבות: החוק הכלכלי החשוב ביותר בתחום הבריאות פוצל מחוק ההסדרים

חוק ה־CAP, ההסדר הכלכלי המרכזי במערכת הבריאות, פוצל לראשונה מזה 29 שנה לאחר לחץ פוליטי סביב מרכז רפואי שהקים בית חולים הדסה בנתיבות ●  מאז שעות הבוקר פיצלה ועדת הכנסת חוקים רבים, ונראה שחוק ההסדרים כולו מתפורר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה שוב שברה שיאים; מדד הביטוח זינק ב-4.3%, הקלינטק ב-3%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.7% ● מודי'ס העלתה את דירוג  האשראי של הפניקס ● דוראל זינקה בעקבות גיוס הון ● קרן ההשקעות מנור אוורגרין רכשה את השליטה ביצרנית הנייר שניב

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: שלומי יוסף

מודי'ס נותנת להפניקס דירוג מעל מדינת ישראל, ומשדרגת גם את תחזית הדירוג לבנקים

אחרי שהעלתה בסוף השבוע את תחזית הדירוג של ישראל מגיע השלב המשלים ● הפניקס זוכה לעלייה בדירוג לרמה בינלאומית שהיא מעל הדרגה של המדינה עצמה, מהלך שנחשב מפתיע ● במקביל היא העלתה גם את תחזית הדירוג לבנקים ●  בבורסה מניות הפיננסים מזנקות היום

מייקל סיילור,  מנכ''ל סטרטג'י / צילום: ap, Rebecca Blackwell

האסטרטגיה שתגמלה חברות על צבירת מטבעות קריפטו - מענישה אותן כעת

האסטרטגיה שעמדה מאחורי הייפ חברות האוצר, קורסת ● מחיר הביטקוין ירד לאחרונה אל מתחת ל–76 אלף דולר, ומובילת הטרנד סטרטג'י סופגת הפסדים על רכישת המטבע ● משקיעים מפקפקים ביכולת הפירעון ארוכת הטווח של חברות אוצר, מה שמאיים על מחירי המטבעות

ליקויים בדירה / צילום: Shutterstock

מי אחראי לתקן בלאי? תקנות חדשות מסדירות את שוק השכירות של דירות

יוזמה חדשה תנסה לצמצם מחלוקות באמצעות הגדרת כללים למצבים שאינם מפורטים בחוזה השכירות ● בין היתר, נקבעו מנגנון הצמדה למדד במימוש אופציה ולוחות זמנים לתיקון ליקויים

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אילון מאסק יוצא להרפתקה נוספת בוול סטריט. האם זה יצליח לו?

באמצעות מיזוג של שתי החברות שבבעלותו,מבקש איל ההון האמריקאי להפוך את SpaceX מחברת טילים לענקית תוכנה וענן ● הניסיון של מאסק בוול סטריט לא תמיד צלח: לפני שנים ספורות הוא מחק מהמסחר את הרשת X, לאחר עסקת רכישה רוויית תהפוכות משפטיות

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

תתחרה בפולימרקט? החברה הישראלית שמזנקת לשווי שיא של 13.5 מיליארד שקל

הפלטפורמה הפיננסית Plus500 דיווחה על התרחבות לשוק החיזוי עבור לקוחות ריטייל: "באזוורד משוגע בארה"ב"

יפעת תומר-ירושלמי, הפצ''רית לשעבר / צילום: דובר צה''ל

המשטרה עם סיום חקירת הפצ"רית: בהרב-מיארה לא מעורבת

היועץ המשפטי של משטרת ישראל מסר את הדברים ליועצת המשפטית של משרד המשפטים, ובו ביקש ממנה לבחון מחדש את קביעתה כי היועמ"שית גלי בהרב-מיארה מצויה בניגוד עניינים בחקירת פרשת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי ● בכך הוא רומז כי יש מקום לאפשר את ליווי החקירה ע"י בהרב-מיארה

חברת טומורו (Tomorrow.io)

החברה הישראלית שגייסה 175 מיליון דולר להקמת מערך לוויינים מתקדם

חברת Tomorrow.io, המפתחת תחזיות מזג אוויר מבוססות בינה מלאכותית, תשקיע את הגיוס בפיתוח והפעלת מערך לוויינים חדש לאיסוף נתוני מזג אוויר ומותאם לשימוש ב-AI

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

המשרד לאיכות הסביבה, האוצר ועיריית רמת גן סיכמו על העתקת הספארי אך שכחו את רמ"י

השרה עידית סילמן חתמה עם ראש העיר רמת גן על הסכם עקרונות להעתקת הספארי לפארק אריאל שרון, אך נציגי רמ"י ומינהל התכנון טרם אישרו את התוכנית ● "ההסכם נועד בעיקר למצלמות", התבטא בחריפות סגן ראש העיר, "תועלת לא תצמח לתושבי הערים הסובבות את הפארק המטרופוליני"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

וול סטריט מסכמת את ינואר: אלו הסקטורים שהשאירו אבק למניות הטכנולוגיה

וול סטריט סגרה את חודש ינואר בירוק, אך סקטור ה-IT של ה-S&P 500 דווקא ירד, ומגמת המעבר ממניות הטכנולוגיה לאזורים אחרים של השוק נמשכה ● גם מדד המניות הקטנות ראסל 2000 עקף את מדד הדגל האמריקאי בפער, ואנליסטים מציינים כי הרוטציה הפכה ל"מסחר המומנטום" החדש

סניף בנק הפועלים / צילום: אייל הצפון

הסכסוך בבנק הפועלים מסלים: הוועד טוען כי ההנהלה כופה עליו "מכסות" לסימון עובדים

ועד עובדי בנק הפועלים פנה יחד עם ההסתדרות באופן תקדימי לבית הדין לעבודה נגד הנהלת הבנק ● בוועד טוענים כי המנהלים נדרשים לסמן 5% מהעובדים בתור כאלה שנדרשים לשיפור, זאת כחלק משיחות המשוב התקופתיות המתבצעות הבנק

קמפיין החוצות נגד צביקה נווה / צילום: מיכל אריאלי

נקמה במיליון שקל: המספרים מאחורי "את מי אתה סוחט היום"

בשלטי חוצות שהוצבו בימים האחרונים באיילון ובמקומות נוספים נכתב: "צביקה נווה, את מי אתה סוחט היום?" ● מאחורי הקמפיין האגרסיבי עומד איש העסקים אלכס סקלר, שבימים אלה מנהל מאבק משפטי מול גרושתו - שהיא כיום אשתו של צביקה נווה, חוקר פרטי ובעלי חברת המודיעין העסקי CGI

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

המאבק על התקציב מתחמם: הקלף שעשוי לעצור את רפורמות הדגל של האוצר

יועמ"שית הכנסת הודיעה כי תתנגד לשורת סעיפי חקיקה בחוק ההסדרים, בהם רפורמות החלב, הבנקים הקטנים ומס קרקעות ● בסביבת שר האוצר אומרים כי ההמלצות אינן מחייבות, אבל בממשלה מעריכים: בגלל החשש ליצור עימות מול הייעוץ המשפטי סמוך לחוק הגיוס - הוצאת הרפורמות מחוק ההסדרים לא תיתקל בהתנגדות

מגדלי YOO בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוח מומחה: הסרת קיר מגן בדירה באחד ממגדלי YOO מסכנת אותו

דוח מומחה, שהוגש במסגרת סכסוך משפטי סביב עסקה שבוטלה באחד ממגדלי YOO בת"א, קובע כי במגדל בוצעו עבודות שיפוץ ללא היתר ● על פי הדוח, השיפוץ גרם לפגיעה בקונסטרוקציית המבנה, והדבר מגדיל את הסיכון להרס המבנה או לחלקים ממנו