גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

"גלובס" מציג: רשימת 10 החברות המבטיחות ל-2009-2010

האבק שהשאירה אחריה התקופה הקשה של 2009-2008 שוקע ■ החברות הטובות מתבלטות, הפחות טובות מנסות לשרוד, והגרועות נסגרות ■ ובכל זאת, נראה כי תעשיית ההיי-טק הישראלית משחררת עוד חור בחגורה וקצת מתרווחת

האבק שהשאירה אחריה התקופה הקשה של 2009-2008 שוקע. החברות הטובות מתבלטות, הפחות טובות מנסות לשרוד והגרועות נסגרות. ובכל זאת, נראה שתעשיית ההיי-טק הישראלית משחררת עוד חור בחגורה וקצת מתרווחת. אסון גדול לא קרה.

בימים אלה, בהם לא בטוח כלל שהמשבר הסתיים ושהאפטרשוק שלו לא יוביל לטלטלה מחודשת, זו משימה לא פשוטה להרכיב את רשימת 10 החברות המבטיחות של "גלובס" ל-2009-2010. קל יותר להרכיב רשימת כישלונות.

אבל משבר או לא, זו השנה החמישית ברציפות שבה "גלובס" עורך את הבדיקה המקיפה ביותר בישראל, שמייצרת את רשימת החברות המבטיחות. הרשימה מסתמכת על דירוגיהם של מנהלי קרנות ההון סיכון בישראל, אנג'לים ומשקיעים פרטיים, אנשי חממות, בנקאי השקעות, אנליסטים של התעשייה, ומנהלי מרכזי פיתוח בישראל.

האנשים המובילים בתעשייה משוכנעים שעשר החברות שלפניכם יהיו איתנו בשנים הקרובות, שכן יש להן רעיון מנצח. יש להן שוק, איתנות פיננסית שחשובה במיוחד בתקופה הנוכחית, והנהלה איכותית.

הנבחרת ש"גלובס" גיבש משקפת את סביבת ההיי-טק הישראלית הנוכחית. מעניין, שמהרשימה נפקד מקומן של חברות תשתיות התקשורת או המחשוב, אלה שעל ברכיהן התפתח ההיי-טק הישראלי. המשקיעים מעדיפים היום, כך נראה, חברות קלילות יותר, סקסיות, מתוך תקווה שמשם יבואו החזרי השקעה גבוהים עם קצת רוח גבית של ההתפתחות המהירה בתחומים הללו.

מי תהיה החברה שתדורג במקום הראשון? התשובה - במגזין שיפורסם ביום שלישי הבא, ה-15.9.09, בכנס הג'רני שעורכים ארנסט אנד יאנג בשיתוף "גלובס".

גיגיה / מנכ"ל: אייל מגן

אייל מגן, גיגיה / צלם איל יצהר

בלב המשבר הנוכחי, כשחברות סטארט-אפ נכשלו בגיוסים ואף משקיע לא רצה לשמוע על הזרמת כספים לחברות מעולם האינטרנט, הצליחה חברת Gigya להשלים גיוס גדול למדי, של 11 מיליון דולר. בזכות הזרמת המזומנים הזו, היא הצליחה לצלוח את הסערה בשלום. הכסף שגייסה סייע לה להתבסס וליצור שיתופי פעולה עם חברות כמו קוקה-קולה וסמסונג.

החברה מספקת פתרונות לגילוי ולמסחור במדיה החברתית, ומקשרת בין מפרסמי מותגים, מפרסמי תוכן וקהל משתמשים שנמצא באתרים החברתיים השונים. כיום, 250 מיליון משתמשים נחשפים למוצרים של גיגיה מדי חודש באמצעות כמה אלפי אתרים. הכסף הגדול יגיע, כך היא מקווה, כאשר כל האתרים החברתיים יתממשקו זה לזה.

נועה פרג

קנשו / מנכ"ל: יואב יזהר-פרטו

יואב יזהר-פרטו, קנשו / צלם איל יצהר

קנשו משחקת במגרש של הגדולים, ומתחרה בענקיות כגון גוגל, מיקרוסופט, יאהו ו-AOL. היא מפתחת שירותי שיווק למנועי חיפוש (SEM), טכנולוגיה שמאפשרת לאתר מילות מפתח במספר מנועי חיפוש, ולהתאים באופן אוטומטי בינן לבין קמפיינים פרסומיים.

קטגוריית הפרסום צמוד-חיפוש היא אחת הצומחות ביותר, שתסתכם השנה בארה"ב ב-10.5 מיליארד דולר, וקנשו מקווה לקטוף את הנתח שלה בשוק הזה. "המערכת שלנו עושה אופטימיזציה באופן אוטומטי, בעוד שמערכות מתחרות מנהלות את השינויים הנדרשים באופן ידני", אומר יואב יזהר-פרטו. "אנחנו מנסים לשמור על הצניעות, אבל ברגע שזה מגיע למבחן ראש בראש של הטכנולוגיה, יש לנו יתרון משמעותי על אחרים".

נועה פרג

בריינסגייט / מנכ"ל: אבינועם דיין

אבינועם דיין, בריינסגייט / צלם איל יצהר

בריינסגייט היא עוד אחת מאותן חברות מכשור רפואי, שהרעיון שלהן נראה כל-כך יצירתי ובלתי אפשרי, עד שאיש לא האמין שהן יצליחו. ובכל זאת, בריינסגייט עשתה זאת, אם לשפוט מהניסויים הקליניים הראשונים.

המוצר שלה מאפשר גישה למחזור הדם במוח, כדי להכניס לתוכו תרופות במישרין, והוא מיועד למקרים של שבץ מוחי ושיטיון. המוצר שלה לא נעלם מעיניהן של חברות מכשור רפואי ענקיות, כמו בוסטון סיינטיפיק וג'ונסון אנד ג'ונסון.

לפני כשנה וחצי בריינסגייט התעניינה בגיוס הון בבורסה בת"א, אך כשהתברר שהיא לא מצליחה להגיע לשווי הרצוי, החליטו המשקיעים לוותר. "אני כל-כך שמח שלא הנפקנו", אומר אבינועם דיין, " אני לא רוצה להנפיק לפני שנראה הכנסות ושורת רווח ברורות".

גלי וינרב

אמימון / מנכ"ל: יואב ניסן-כהן

יואב ניסן-כהן, אמימון / צלם איל יצהר

כלפי חוץ, אמימון לא משדרת את האגרסיביות שמאפיינת חברות שמתכננות להצליח ובגדול. אולי זה נובע מצניעות ההנהלה, וייתכן שזו המציאות המתעתעת של עולם שבבי התקשורת האלחוטית.

בשנתיים האחרונות מכרה אמימון את המוצרים שלה בעיקר ליצרניות טלוויזיות, ששילבו יכולת קליטה בצמוד להתקני שידור אלחוטיים. בשנה הקרובה תחל החברה למכור את הגרסה השנייה של המוצר לשוק המחשבים האישיים.

"הערך של טכנולוגיות האלחוט עבור יצרן הטלוויזיה קיים, אך מוגבל. הוא לא ימכור יותר טלוויזיות בגלל שהן אלחוטית", אומר יואב ניסן-כהן. "באמצעות הטכנולוגיה שלנו אפשר בלחיצת כפתור 'לזרוק' את התוכן מהמחשב לטלוויזיה, ולכן אנחנו מביאים ערך עצום".

שמוליק שלח

קונטרה / מנכ"ל: יואב שחם

יואב שחם, קונטרה / צלם איל יצהר

יואב שחם, מנכ"ל קונטרה, מגדיר את תחום עיסוקה של החברה כך: "אנחנו יודעים לעשות כסף ממילים, מטקסטים באינטרנט. החברה פיתחה פתרון לפרסום על גבי טקסטים ברשת, בניגוד למרבית הדרכים האחרות של פרסום שמתבססות על תוצאות שמגיעות ממנועי החיפוש. זהו שוק עצום, שהיקפו היום כ-22 מיליארד דולר וצפוי לקפוץ עד 2012 ל-30 מיליארד דולר.

החברה השלימה באחרונה גיוס של 15.5 מיליון דולר נוספים, מה שהעמיד את סך גיוסי הכספים עד כה על כ-33 מיליון דולר. רמז לבאות אפשר לקבל ממינויו של ירון גרמזי לסמנכ"ל הכספים באמצע 2008. בכל חברה אליה הצטרף בעבר התבצעה כעבור זמן קצר הנפקה או רכישה. שחם: "נעשה את זה בתזמון הטוב ביותר לחברה".

שמוליק שלח

מטרולייט / מנכ"ל: צביקה סגל

צביקה סגל, מטרולייט / צלם איל יצהר

מטרולייט יוצאת דופן בדירוג: היא נוסדה ב-1996 ורחוקה מלהיות חברה צעירה. אך החברה, שפיתחה טכנולוגיה לחיסכון בחשמל בתאורה, נולדה מחדש, כפי שמגדירים זאת מנהליה. היא שינתה את המודל העסקי והובילה גיוס חדש ממשקיעים חדשים, בהם הקרן הירוקה וירג'ין גרין פאנד, שבבעלות המיליארד הססגוני ריצ'רד ברנסון. השנה מכירותיה יהיו 5-7 מיליון דולר וכפול מכך ב-2010 - תוצאות שיא.

לפי נתוני החברה, הרכיב מתוצרה המשמש בנורות, מפחית את צריכת החשמל ב-35%-70%. "אם היו מיישמים את הפתרון של מטרולייט במלואו במדינה, אפשר היה להשיג חיסכון של כ-3%", אומר המנכ"ל צביקה סגל. פוטנציאל השוק, לדבריו, מיתרגם להיקף עצום מכדי להישמע ריאלי - של 60 מיליארד דולר.

מירב אנקורי

סיבידיה / מנכ"ל: אלון אגינסקי

אלון אגינסקי, סיבידיה / צלם איל יצהר

חברות סטארט-אפ ותיקות יחסית, כאלה שנוסדו בתחילת העשור, יודעות להתמודד היטב עם שנים בהן קשה לגייס כסף. סיבידיה היא אחת מהן. חלק ניכר משנותיה בילתה הנהלת החברה בניסיון לגייס כספים, כדי שיאפשרו לחברה להמשיך בפיתוח ולהחדיר את המוצר לשוק.

החברה מפתחת טכנולוגיה ופתרונות לאבטחת הכנסות (Revenue Assurance), פתרונות של אימות נתונים וניטור מערכות לגביית עמלות סוכנים. בסוף 2008, רגע לפני שהתבררו מימדי המשבר, הצליחה לגייס 12 מיליון ד' בסיוע לקוחות כמו בריטיש טלקום, טלפוניקה ואריקסון. "בזכות זה, כשכולם פיטרו - אנחנו שכרנו. 2009 נפתחה עם עסקאות יפות", אומר אלון אגינסקי. ההערכות הן שהיא תרכוש את אי.סי.טל הציבורית.

בתיה פלדמן

מודו / מנכ"ל: דב מורן

דב מורן, מודו / צלם איל יצהר

רף הציפיות סביב החברה הצעירה יחסית של דב מורן הוא גבוה, לכן קל לשכוח שהיא עדיין רק סטארט-אפ בן פחות משנתיים. הרעש שמודו ייצרה מאז הוקמה היה גבוה, לעתים אפילו מחריש אוזניים, אך היא עדיין לא סיפקה קבלות - הטלפון הסלולרי שלה רק התחיל להימכר ועדיין צריך להוכיח את עצמו.

את הרעיון למכשיר קיבל מורן בזמן שעשה ג'וגינג בערב, והבין שלא נוח לצאת לריצה עם טלפון גדול. ואכן מודו הוא הסלולרי הקטן בעולם, ואף קיבל לכך אישור רשמי משיאי גינס.

מורן טוען שהוא לא מתכנן אקזיט. "לא הקמתי את מודו כדי לעשות אקזיט, אני רוצה להקים חברה שתהווה הצלחה ישראלית, תביא הכנסות ורווחים, תייצר מקומות עבודה וגם גאווה ישראלית".

צחי הופמן

פונטיס / מנכ"ל: מיכאל קרביס

מיכאל קרביס, פונטיס / צלם איל יצהר

ברבעון השני של 2009, כאשר מרבית החברות בקושי סגרו גיוסים של מיליוני דולרים בודדים, פונטיס השלימה סבב גיוס הון שני במסגרתו העשירה את קופתה ב-19.6 מיליון דולר. "שנת הפריצה שלנו הייתה 2008, שבה המשבר החל, אז מפעילות התקשורת נלחצו וחיפשו דרכים להגדיל הכנסות. אנחנו מאפשרים זאת", אומר מיכאל קרביס.

פונטיס מפתחת תוכנה לאופטימיזציה של שירותים שמספקים מפעילי התקשורת ללקוחות, והיישום המרכזי שלה הוא בתחום השיווק הממוקד. לקוחותיה הם ספקי שירותים ממגוון תחומים - תקשורת אלחוטית, IPTV (טלוויזיה באינטרנט) וכבלים. "היום וודאפון, טלפוניקה ואחרות קונות מאיתנו ולא רק מהענקיות כמו אורקל, אקסנצ'ר או IBM", אומר קרביס.

בתיה פלדמן

מוביקסל / מנכ"ל: אמיר אהרוני

אמיר אהרוני, מוביסקל / צלם איל יצהר

האייפון עוזר לשוק של מוביקסל לצמוח, בגלל שהמשתמשים זקוקים לאפליקציות כמו שלה כדי להוריד מוזיקה או לשלוח תמונות: מוביקסל פיתחה פלטפורמת תוכנה שמבצעת אופטימיזציה של העברת תוכני מולטימדיה למכשירים הסלולריים, בעיקר בשירות MMS.

מבחינה פיננסית החברה במצב טוב: את 2008 היא סיימה עם מכירות של כ-21 מיליון דולר, היא רווחית כמה שנים, יש לה תזרים מזומנים חיובי, וגם קרוב ל-15 מיליון דולר בקופה. אחרי צמיחה של כ-60% בשנה שעברה, אמיר אהרוני מאמין כי "2009 תהיה יותר מאתגרת, אבל נשמור על צמיחה, רווחיות ותזרים מזומנים חיובי". את 2009 תסיים החברה עם מכירות של 25-30 מיליון דולר.

שמוליק שלח

עוד כתבות

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

מרוץ ה-AI גובה מחיר: מניית אורקל צונחת למרות דוחות חזקים

ענקית התוכנה והענן הציגה רבעון רביעי פיסקלי חזק בזכות זינוק של 93% בתשתיות הענן וצבר הזמנות פנומנלי של 638 מיליארד דולר • אלא שתוכניות גיוס הון וחוב מסיביות, תזרים מזומנים שלילי והחמרת המצב הגיאופוליטי, שולחות את המניה לירידה חדה בוול סטריט

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מהיכן מגיעים עשרות המיליארדים להנפקת הענק של SpaceX

ענקית החלל גייסה לפי שווי של טריליונים, למרות התשקיף שחשף הוצאות עתק והפסדים בשורה התחתונה ● מה המשמעות של השליטה האבסולוטית של מאסק, ואיך תשפיע הכניסה הצפויה של המניה למדדים המובילים על כספי הפנסיה של הציבור? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

טראמפ שוחח עם נתניהו והכריז: "ההסכם ייחתם בקרוב". גורמים באיראן: "הסבירות לאישור היא גבוהה"

טראמפ ונתניהו שוחחו על ההסכם ● גורמים איראנים אמרו למדינות האזור היום כי הושגה הסכמה "עקרונית" על מזכר ההבנות • טראמפ מודיע על ביטול התקיפות המתוכננות באיראן עקב "אישור הנקודות הסופיות בהסכם על ידי על הצדדים המעורבים" ● כוחות צה"ל  השלימו מבצע להשגת שליטה מבצעית במרחב צפון נחל הסלוקי בדרום לבנון • הלוחמים השמידו מאות תשתיות טרור וחיסלו, יחד עם חיל האוויר, כ-50 מחבלים ● עדכונים שוטפים

עובדות של הפועלים ביצעו מעילה. כמה קנס ישלם הבנק?

כמה עלה הכרטיס הכי יקר למשחק גמר המונדיאל? ● בנק ישראל חשף השבוע שהתערב בשוק המט"ח במאי. כמה דולרים הוא רכש? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

איציק שנידובסקי, מנכ''ל אנליסט / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שניצל זינוק של 540% כדי למכור מניות

איציק שנידובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אנליסט, מכר היום בעסקה מחוץ לבורסה מניות בהיקף 8 מיליון שקל ● הוא מכר מניות בסכום כולל של 13 מיליון שקל בשנה האחרונה וממשיך להחזיק במניות בשווי של 16 מיליון שקל

איור: Shutterstock

האם החליפה את שם בנה לשמו של שחקן הודי נערץ. מה קבע ביהמ"ש?

הילד, שהוכרז כקטין נזקק וגדל בבית סבו, נקרא מלידתו על שם הסב המשמש כדמות המרכזית בחייו ● לאחר שהאם שינתה את שמו לשמו של שחקן הודי שהיא מעריצה, קבע ביהמ"ש כי המהלך אינו משרת את טובתו משום הוא עלול לפגוע ביציבותו ובתחושת השייכות שלו, והורה להשיב את שמו המקורי

חומוס נאמן / צילום: אופק פטל

בפרבר מנומנם בשרון מצאנו מסעדה סודית, שהפכה למוקד עלייה לרגל

סדנאות שזירת פרחים לנשים בלבד, מדיטציית צלילים ייחודית, בית אמנות מכושף וחומוסייה שגם הקינוחים בה אגדיים ● יום קסום בהוד השרון

פייסבוק / צילום: Shutterstock

משתמשים ברחבי העולם מדווחים על תקלה באינסטגרם ובפייסבוק

מדווחים כי הם לא מצליחים לקבל מידע חדש, לא מצליחים להתחבר לשירותים והפיד שלהם ריק ● דובר מטא: "אנו עובדים על זה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

טראמפ הקפיץ את וול סטריט: נאסד"ק זינק ב-2.4%, מחירי הנפט נפלו

S&P 500 עלה ב-1.5%, ראסל 2000 ב-3% ● מניות השבבים זינקו ● אינטל זינקה לאחר שדרוג המלצה ● ריבית הבנק האירופי עלתה מ-2% ל-2.25% ● ארה"ב: אינפלציית המחירים ליצרן זינקה ל-6.5%, מעל הצפי ושיא של כארבע שנים

ד''ר ג'ורג'ה ליפ / צילום: באדיבות המצולמת

בכנופיות של לוס אנג'לס קוראים לה "ליטל מאמא": החוקרת שחושפת את מסלול ההידרדרות של בני נוער לפשע

ד"ר ג'ורג'ה ליפ, אנתרופולוגית שזכתה לאמון הכנופיות המסוכנות בלוס אנג'לס, פיתחה מודל שיקום קהילתי שעשוי להציל בני נוער מחיי אלימות ● בראיון לגלובס היא מספרת איך זכתה באמון מנהיגי הכנופיות, למרות בעלה השוטר, ומזהירה: "הן נוצרות מחוסר תקווה קטלני"

אזור הפגיעה הישירה של הטיל האיראני בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

באופן חריג: בית המשפט הורה בצו זמני לפנות בני 90 לצורך פרויקט פינוי בינוי

בעל דירה והוריו בני ה-90 יחויבו לחתום על הסכם פינוי בינוי בבית שמש, כך קבע בית המשפט המחוזי בירושלים ● הפרויקט מצוי סמוך למקום נפילת טיל מאיראן, אירוע שבו נהרגו תשעה בני אדם ● נקבע כי "הנזק הכלכלי שייגרם לתובעים גבוה עשרות מונים מהנזק שייגרם לנתבעים"

מורן קיסוס / צילום: פרטי

הסטודנטית שמשקיעה כבר 7 שנים ומכה את ה-S&P

למורן קיסוס היה "חשוב להתחיל לצבור הון מוקדם", אז היא קראה ספרים, חקרה ואת השבתות בצבא הקדישה ללימוד השוק ● היא לא תשקיע במשהו בגלל באזז ו-FOMO, וגם בעתות משבר המוטו הוא: "לתת לכסף לעשות את שלו" ● ומה היא לומדת מאילון מאסק ● המשקיעים החדשים, מדור חדש 

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

ראש ממשלת פקיסטן מודיע: גובש נוסח להסכם בין איראן וארה"ב

דיווח: שוויץ הועלתה כמיקום אפשרי לחתימה על ההסכם בין ארה"ב לאיראן, ייתכן שביום ראשון ● מזכר ההבנות יאריך את הפסקת האש ב-60 יום ● גורם אמריקאי: יירטנו שני כטב"מי נפץ איראניים ● דיווח בסוכנות ידיעות איראנית: מזכר ההבנות כולל את הסרת הסנקציות והמצור הימי ● טראמפ: מוג'תבא הסכים לעסקה • עדכונים שוטפים

האיצטדיון בדאלאס, ארה''ב / צילום: Reuters, Takuya Matsumoto

זינוק חד במחירי הכרטיסים: ברוכים הבאים למונדיאל הרווחי בהיסטוריה

מונדיאל 2026 צפוי להניב לארגון האם פיפ"א רווחי ענק ● עיקר ההכנסות יגיעו משידורי טלוויזיה ומכירת כרטיסים למשחקים, שאף הם זינקו פי 5 מהמחירים בקטאר ● מעל הרווחים הגבוהים מתנוססת שאלה אחת – לאן ילך הכסף? ● וגם: אנליסטים מעריכים שהערים המארחות דווקא יפסידו

מייסד ומייסד ומנכ''ל SpaceX אילון מאסק / צילום: ap, Patrick Pleul

איך הנפקת SpaceX תשפיע על החסכונות של הישראלים?

SpaceX של אילון מאסק צפויה להתחיל את יומה הראשון בבורסה בשווי של 1.8 טריליון דולר ● בינתיים, החברה תיכנס מיידית לנאסד"ק אבל תיאלץ לחכות לפני שתגיע ל-S&P 500 ● עם עוד 2 הנפקות ענק שבדרך, ההרכב של המדדים הגדולים בוול סטריט משתנה ● "כשהמניות הללו ייכנסו, הן יוחזקו בתיקי הפנסיות של כולם"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מח”ש עוברת לשר המשפטים: מה קובע החוק החדש ומה הסיכוי שייפסל?

ברוב של 43 תומכים מול 39 מתנגדים הכנסת אישרה הלילה את החוק להעברת מח”ש מהפרקליטות למשרד המשפטים, והתנועה לאיכות השלטון כבר עתרה נגד המהלך ● מה קובע החוק, מהם החששות שמעלים מתנגדיו, ומה הסיכוי שבג”ץ יתערב? ● גלובס עושה סדר

צילומים: רווח הפקות-ויקיפדיה, בר-אל, טלי בוגדנובסקי

המתעשרים החדשים: התגמול שהופך שכירים למיליונרים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● אם בעבר תגמול באמצעות אופציות היה מזוהה בעיקר עם חברות טכנולוגיה, הרי שבשנים האחרונות עוד ועוד חברות מתחומי הנדל"ן, התעשייה והפיננסים מעניקות אותו לעובדיהן ● מנהל בשפיר הנדסה: "בדיוק קניתי בית, כך שזה סגר לי את הפינה. עכשיו אשתי רוצה רכב חדש, אז אמרתי לה 'חכי, אמור להיות לי עוד סיבוב בעוד חצי שנה'"

עלייה במספר התביעות לפינוי שוכרים / איור: גיל ג'יבלי

השוכר הפסיק לשלם ולא מתפנה. מה אפשר לעשות?

מספר התיקים שנפתחו נגד דיירים שלא משלמים את שכר הדירה ומסרבים להתפנות שובר שיאים בשנים האחרונות ● מומחים מסבירים מה אפשר לעשות וכמה זמן באמת לוקח הליך הפינוי המזורז, ומזהירים: "הסרבנים מתורגלים, הם מותחים את סדרי הדין עד הקצה"

אלביט מערכות / צילום: Shutterstock

אלביט לעובדים: לבחור מכונית רק מרשימה "מערבית"

בעקבות תע"א וצה"ל: גם אלביט מוציאה את הסיניות מהליסינג ● חברת מכשירי תנועה החלה לשווק בישראל את גרסת הפלאג-אין של הקרוס-אובר דיפאל S05, ששווק עד כה בישראל בגרסה חשמלית בלבד ● השבוע בענף הרכב

מערכת תותח רועם של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התותח הישראלי בדרך לחברת הנשק החמה בעולם

אלביט מערכות החלה בשיתוף פעולה עם החברה הביטחונית החמה ביותר בעולם • נשיא צרפת עמנואל מקרון עורר זעם עם החלטתו, שוב, להגביל את נוכחות החברות הישראליות בתערוכת יורוסאטורי היוקרתית ● וגם: מדוע ארה"ב חוזרת לייצר TNT? ● השבוע בתעשיות הביטחוניות