גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

"גלובס" מציג: רשימת 10 החברות המבטיחות ל-2009-2010

האבק שהשאירה אחריה התקופה הקשה של 2009-2008 שוקע ■ החברות הטובות מתבלטות, הפחות טובות מנסות לשרוד, והגרועות נסגרות ■ ובכל זאת, נראה כי תעשיית ההיי-טק הישראלית משחררת עוד חור בחגורה וקצת מתרווחת

האבק שהשאירה אחריה התקופה הקשה של 2009-2008 שוקע. החברות הטובות מתבלטות, הפחות טובות מנסות לשרוד והגרועות נסגרות. ובכל זאת, נראה שתעשיית ההיי-טק הישראלית משחררת עוד חור בחגורה וקצת מתרווחת. אסון גדול לא קרה.

בימים אלה, בהם לא בטוח כלל שהמשבר הסתיים ושהאפטרשוק שלו לא יוביל לטלטלה מחודשת, זו משימה לא פשוטה להרכיב את רשימת 10 החברות המבטיחות של "גלובס" ל-2009-2010. קל יותר להרכיב רשימת כישלונות.

אבל משבר או לא, זו השנה החמישית ברציפות שבה "גלובס" עורך את הבדיקה המקיפה ביותר בישראל, שמייצרת את רשימת החברות המבטיחות. הרשימה מסתמכת על דירוגיהם של מנהלי קרנות ההון סיכון בישראל, אנג'לים ומשקיעים פרטיים, אנשי חממות, בנקאי השקעות, אנליסטים של התעשייה, ומנהלי מרכזי פיתוח בישראל.

האנשים המובילים בתעשייה משוכנעים שעשר החברות שלפניכם יהיו איתנו בשנים הקרובות, שכן יש להן רעיון מנצח. יש להן שוק, איתנות פיננסית שחשובה במיוחד בתקופה הנוכחית, והנהלה איכותית.

הנבחרת ש"גלובס" גיבש משקפת את סביבת ההיי-טק הישראלית הנוכחית. מעניין, שמהרשימה נפקד מקומן של חברות תשתיות התקשורת או המחשוב, אלה שעל ברכיהן התפתח ההיי-טק הישראלי. המשקיעים מעדיפים היום, כך נראה, חברות קלילות יותר, סקסיות, מתוך תקווה שמשם יבואו החזרי השקעה גבוהים עם קצת רוח גבית של ההתפתחות המהירה בתחומים הללו.

מי תהיה החברה שתדורג במקום הראשון? התשובה - במגזין שיפורסם ביום שלישי הבא, ה-15.9.09, בכנס הג'רני שעורכים ארנסט אנד יאנג בשיתוף "גלובס".

גיגיה / מנכ"ל: אייל מגן

אייל מגן, גיגיה / צלם איל יצהר

בלב המשבר הנוכחי, כשחברות סטארט-אפ נכשלו בגיוסים ואף משקיע לא רצה לשמוע על הזרמת כספים לחברות מעולם האינטרנט, הצליחה חברת Gigya להשלים גיוס גדול למדי, של 11 מיליון דולר. בזכות הזרמת המזומנים הזו, היא הצליחה לצלוח את הסערה בשלום. הכסף שגייסה סייע לה להתבסס וליצור שיתופי פעולה עם חברות כמו קוקה-קולה וסמסונג.

החברה מספקת פתרונות לגילוי ולמסחור במדיה החברתית, ומקשרת בין מפרסמי מותגים, מפרסמי תוכן וקהל משתמשים שנמצא באתרים החברתיים השונים. כיום, 250 מיליון משתמשים נחשפים למוצרים של גיגיה מדי חודש באמצעות כמה אלפי אתרים. הכסף הגדול יגיע, כך היא מקווה, כאשר כל האתרים החברתיים יתממשקו זה לזה.

נועה פרג

קנשו / מנכ"ל: יואב יזהר-פרטו

יואב יזהר-פרטו, קנשו / צלם איל יצהר

קנשו משחקת במגרש של הגדולים, ומתחרה בענקיות כגון גוגל, מיקרוסופט, יאהו ו-AOL. היא מפתחת שירותי שיווק למנועי חיפוש (SEM), טכנולוגיה שמאפשרת לאתר מילות מפתח במספר מנועי חיפוש, ולהתאים באופן אוטומטי בינן לבין קמפיינים פרסומיים.

קטגוריית הפרסום צמוד-חיפוש היא אחת הצומחות ביותר, שתסתכם השנה בארה"ב ב-10.5 מיליארד דולר, וקנשו מקווה לקטוף את הנתח שלה בשוק הזה. "המערכת שלנו עושה אופטימיזציה באופן אוטומטי, בעוד שמערכות מתחרות מנהלות את השינויים הנדרשים באופן ידני", אומר יואב יזהר-פרטו. "אנחנו מנסים לשמור על הצניעות, אבל ברגע שזה מגיע למבחן ראש בראש של הטכנולוגיה, יש לנו יתרון משמעותי על אחרים".

נועה פרג

בריינסגייט / מנכ"ל: אבינועם דיין

אבינועם דיין, בריינסגייט / צלם איל יצהר

בריינסגייט היא עוד אחת מאותן חברות מכשור רפואי, שהרעיון שלהן נראה כל-כך יצירתי ובלתי אפשרי, עד שאיש לא האמין שהן יצליחו. ובכל זאת, בריינסגייט עשתה זאת, אם לשפוט מהניסויים הקליניים הראשונים.

המוצר שלה מאפשר גישה למחזור הדם במוח, כדי להכניס לתוכו תרופות במישרין, והוא מיועד למקרים של שבץ מוחי ושיטיון. המוצר שלה לא נעלם מעיניהן של חברות מכשור רפואי ענקיות, כמו בוסטון סיינטיפיק וג'ונסון אנד ג'ונסון.

לפני כשנה וחצי בריינסגייט התעניינה בגיוס הון בבורסה בת"א, אך כשהתברר שהיא לא מצליחה להגיע לשווי הרצוי, החליטו המשקיעים לוותר. "אני כל-כך שמח שלא הנפקנו", אומר אבינועם דיין, " אני לא רוצה להנפיק לפני שנראה הכנסות ושורת רווח ברורות".

גלי וינרב

אמימון / מנכ"ל: יואב ניסן-כהן

יואב ניסן-כהן, אמימון / צלם איל יצהר

כלפי חוץ, אמימון לא משדרת את האגרסיביות שמאפיינת חברות שמתכננות להצליח ובגדול. אולי זה נובע מצניעות ההנהלה, וייתכן שזו המציאות המתעתעת של עולם שבבי התקשורת האלחוטית.

בשנתיים האחרונות מכרה אמימון את המוצרים שלה בעיקר ליצרניות טלוויזיות, ששילבו יכולת קליטה בצמוד להתקני שידור אלחוטיים. בשנה הקרובה תחל החברה למכור את הגרסה השנייה של המוצר לשוק המחשבים האישיים.

"הערך של טכנולוגיות האלחוט עבור יצרן הטלוויזיה קיים, אך מוגבל. הוא לא ימכור יותר טלוויזיות בגלל שהן אלחוטית", אומר יואב ניסן-כהן. "באמצעות הטכנולוגיה שלנו אפשר בלחיצת כפתור 'לזרוק' את התוכן מהמחשב לטלוויזיה, ולכן אנחנו מביאים ערך עצום".

שמוליק שלח

קונטרה / מנכ"ל: יואב שחם

יואב שחם, קונטרה / צלם איל יצהר

יואב שחם, מנכ"ל קונטרה, מגדיר את תחום עיסוקה של החברה כך: "אנחנו יודעים לעשות כסף ממילים, מטקסטים באינטרנט. החברה פיתחה פתרון לפרסום על גבי טקסטים ברשת, בניגוד למרבית הדרכים האחרות של פרסום שמתבססות על תוצאות שמגיעות ממנועי החיפוש. זהו שוק עצום, שהיקפו היום כ-22 מיליארד דולר וצפוי לקפוץ עד 2012 ל-30 מיליארד דולר.

החברה השלימה באחרונה גיוס של 15.5 מיליון דולר נוספים, מה שהעמיד את סך גיוסי הכספים עד כה על כ-33 מיליון דולר. רמז לבאות אפשר לקבל ממינויו של ירון גרמזי לסמנכ"ל הכספים באמצע 2008. בכל חברה אליה הצטרף בעבר התבצעה כעבור זמן קצר הנפקה או רכישה. שחם: "נעשה את זה בתזמון הטוב ביותר לחברה".

שמוליק שלח

מטרולייט / מנכ"ל: צביקה סגל

צביקה סגל, מטרולייט / צלם איל יצהר

מטרולייט יוצאת דופן בדירוג: היא נוסדה ב-1996 ורחוקה מלהיות חברה צעירה. אך החברה, שפיתחה טכנולוגיה לחיסכון בחשמל בתאורה, נולדה מחדש, כפי שמגדירים זאת מנהליה. היא שינתה את המודל העסקי והובילה גיוס חדש ממשקיעים חדשים, בהם הקרן הירוקה וירג'ין גרין פאנד, שבבעלות המיליארד הססגוני ריצ'רד ברנסון. השנה מכירותיה יהיו 5-7 מיליון דולר וכפול מכך ב-2010 - תוצאות שיא.

לפי נתוני החברה, הרכיב מתוצרה המשמש בנורות, מפחית את צריכת החשמל ב-35%-70%. "אם היו מיישמים את הפתרון של מטרולייט במלואו במדינה, אפשר היה להשיג חיסכון של כ-3%", אומר המנכ"ל צביקה סגל. פוטנציאל השוק, לדבריו, מיתרגם להיקף עצום מכדי להישמע ריאלי - של 60 מיליארד דולר.

מירב אנקורי

סיבידיה / מנכ"ל: אלון אגינסקי

אלון אגינסקי, סיבידיה / צלם איל יצהר

חברות סטארט-אפ ותיקות יחסית, כאלה שנוסדו בתחילת העשור, יודעות להתמודד היטב עם שנים בהן קשה לגייס כסף. סיבידיה היא אחת מהן. חלק ניכר משנותיה בילתה הנהלת החברה בניסיון לגייס כספים, כדי שיאפשרו לחברה להמשיך בפיתוח ולהחדיר את המוצר לשוק.

החברה מפתחת טכנולוגיה ופתרונות לאבטחת הכנסות (Revenue Assurance), פתרונות של אימות נתונים וניטור מערכות לגביית עמלות סוכנים. בסוף 2008, רגע לפני שהתבררו מימדי המשבר, הצליחה לגייס 12 מיליון ד' בסיוע לקוחות כמו בריטיש טלקום, טלפוניקה ואריקסון. "בזכות זה, כשכולם פיטרו - אנחנו שכרנו. 2009 נפתחה עם עסקאות יפות", אומר אלון אגינסקי. ההערכות הן שהיא תרכוש את אי.סי.טל הציבורית.

בתיה פלדמן

מודו / מנכ"ל: דב מורן

דב מורן, מודו / צלם איל יצהר

רף הציפיות סביב החברה הצעירה יחסית של דב מורן הוא גבוה, לכן קל לשכוח שהיא עדיין רק סטארט-אפ בן פחות משנתיים. הרעש שמודו ייצרה מאז הוקמה היה גבוה, לעתים אפילו מחריש אוזניים, אך היא עדיין לא סיפקה קבלות - הטלפון הסלולרי שלה רק התחיל להימכר ועדיין צריך להוכיח את עצמו.

את הרעיון למכשיר קיבל מורן בזמן שעשה ג'וגינג בערב, והבין שלא נוח לצאת לריצה עם טלפון גדול. ואכן מודו הוא הסלולרי הקטן בעולם, ואף קיבל לכך אישור רשמי משיאי גינס.

מורן טוען שהוא לא מתכנן אקזיט. "לא הקמתי את מודו כדי לעשות אקזיט, אני רוצה להקים חברה שתהווה הצלחה ישראלית, תביא הכנסות ורווחים, תייצר מקומות עבודה וגם גאווה ישראלית".

צחי הופמן

פונטיס / מנכ"ל: מיכאל קרביס

מיכאל קרביס, פונטיס / צלם איל יצהר

ברבעון השני של 2009, כאשר מרבית החברות בקושי סגרו גיוסים של מיליוני דולרים בודדים, פונטיס השלימה סבב גיוס הון שני במסגרתו העשירה את קופתה ב-19.6 מיליון דולר. "שנת הפריצה שלנו הייתה 2008, שבה המשבר החל, אז מפעילות התקשורת נלחצו וחיפשו דרכים להגדיל הכנסות. אנחנו מאפשרים זאת", אומר מיכאל קרביס.

פונטיס מפתחת תוכנה לאופטימיזציה של שירותים שמספקים מפעילי התקשורת ללקוחות, והיישום המרכזי שלה הוא בתחום השיווק הממוקד. לקוחותיה הם ספקי שירותים ממגוון תחומים - תקשורת אלחוטית, IPTV (טלוויזיה באינטרנט) וכבלים. "היום וודאפון, טלפוניקה ואחרות קונות מאיתנו ולא רק מהענקיות כמו אורקל, אקסנצ'ר או IBM", אומר קרביס.

בתיה פלדמן

מוביקסל / מנכ"ל: אמיר אהרוני

אמיר אהרוני, מוביסקל / צלם איל יצהר

האייפון עוזר לשוק של מוביקסל לצמוח, בגלל שהמשתמשים זקוקים לאפליקציות כמו שלה כדי להוריד מוזיקה או לשלוח תמונות: מוביקסל פיתחה פלטפורמת תוכנה שמבצעת אופטימיזציה של העברת תוכני מולטימדיה למכשירים הסלולריים, בעיקר בשירות MMS.

מבחינה פיננסית החברה במצב טוב: את 2008 היא סיימה עם מכירות של כ-21 מיליון דולר, היא רווחית כמה שנים, יש לה תזרים מזומנים חיובי, וגם קרוב ל-15 מיליון דולר בקופה. אחרי צמיחה של כ-60% בשנה שעברה, אמיר אהרוני מאמין כי "2009 תהיה יותר מאתגרת, אבל נשמור על צמיחה, רווחיות ותזרים מזומנים חיובי". את 2009 תסיים החברה עם מכירות של 25-30 מיליון דולר.

שמוליק שלח

עוד כתבות

צילום: Reuters, Mark Schiefelbein

מה אומרים המשקיעים על יום המסחר הראשון של SpaceX?

חברת הרקטות, המחשוב והלוויינים סיפקה את ההנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה, עם היקף מסחר של למעלה מ-500 מיליון מניות ומחיר סגירה של מעל 160 דולר ● אך האם אילון מאסק צפוי לשמור על המומנטום שנוצר לחברה ומה אומרים האנליסטים?

אלביט מערכות / צילום: Shutterstock

אלביט לעובדים: לבחור מכונית רק מרשימה "מערבית"

בעקבות תע"א וצה"ל: גם אלביט מוציאה את הסיניות מהליסינג ● חברת מכשירי תנועה החלה לשווק בישראל את גרסת הפלאג-אין של הקרוס-אובר דיפאל S05, ששווק עד כה בישראל בגרסה חשמלית בלבד ● השבוע בענף הרכב

אלכס סקלר / צילום: תמר מצפי

"זה הפרויקט המשמעותי בחיי": ראיון עם המיליארדר שמציף את הארץ בשלטים נגד צביקה נווה

מאחורי שלטי החוצות שהוצבו לפני כשבוע בדרכים נגד החוקר הפרטי צביקה נווה, עומד המיליארדר אלכס סקלר ● בשביל סקלר, המאבק החריג הזה הוא לא עוד משימה: "זה הפרויקט המשמעותי בחיים שלי" ● בראיון לגלובס הוא מתעקש שזה לא בגלל שנווה נשוי לגרושתו, מודה שכבר השתמש בטקטיקת השלטים, ומכריז: "הצעתי מיליון דולר פרס למי שיביא ראיית זהב נגד נווה"

שבוע הספר העברי. חוגג 100 השנה / צילום: אולה ופבל דיברוב

מהמיתוס של חנה סנש ועד יחסים אובססיביים: המלצות סופרים לשבוע הספר

אחרי שצל כבד ריחף מעליו, נפתח שבוע הספר העברי ● יניב איצקוביץ, נועה סוזנה מורג, אשכול נבו, שרי שביט, נטעלי גבירץ, שהרה בלאו ושחר קמיניץ בהמלצות קריאה נפלאות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בלי להתפשר במחיר: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בגבעתיים?

בלב שכונת בורוכוב בגבעתיים, נמכרה דירת חמישה חדרים בבניין בוטיק בשטח של 125 מ"ר, תמורת 5.65 מיליון שקל ● "זה אחד הבניינים המבוקשים בשכונה" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

האיצטדיון בדאלאס, ארה''ב / צילום: Reuters, Takuya Matsumoto

זינוק חד במחירי הכרטיסים: ברוכים הבאים למונדיאל הרווחי בהיסטוריה

מונדיאל 2026 צפוי להניב לארגון האם פיפ"א רווחי ענק ● עיקר ההכנסות יגיעו משידורי טלוויזיה ומכירת כרטיסים למשחקים, שאף הם זינקו פי 5 מהמחירים בקטאר ● מעל הרווחים הגבוהים מתנוססת שאלה אחת – לאן ילך הכסף? ● וגם: אנליסטים מעריכים שהערים המארחות דווקא יפסידו

אילוסטרציה: Shutterstock

המסחר הקוונטי: איך המתמטיקאים כבשו את וול סטריט

הרבה כספים זרמו בשווקים מאז נולדה שיטת המסחר הקוואנטי, המבוססת על מודלים מתמטיים, ניתוח נתונים וסטטיסטיקה, וחותרת לנצל דפוסים כדי לגרוף רווחים ● השיטה צברה תאוצה ופופולריות אבל גם היא עמדה במבחן קשה, שממנו נלמד לקח חשוב: אפילו המודלים המתוחכמים ביותר אינם יכולים לכוח עתיק שמלווה את וול סטריט מאז הקמתה - הפחד ● כתבה רביעית בסדרה

אבישי עובדיה / צילום: איל יצהר

"אנחנו עומדים בפני צונאמי של פרויקטים תקועים. הדיירים יישארו בני ערובה בבניינים מתפוררים"

היזם ומשקיע ההייטק אבישי עובדיה משוכנע ששוק הנדל"ן המקומי בדרך לתיקון כואב ● בריאיון לפודקאסט "כסף בקיר" הוא טוען שנתוני הלמ"ס מפספסים את מבצעי קבלנים, מסביר שכניסת המוסדיים לחברות הנדל"ן היא תמרור אזהרה בוהק, ומציג תוכנית משלו להצלת השוכרים

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

ראש ממשלת פקיסטן מודיע: גובש נוסח להסכם בין איראן וארה"ב

דיווח: שוויץ הועלתה כמיקום אפשרי לחתימה על ההסכם בין ארה"ב לאיראן, ייתכן שביום ראשון ● מזכר ההבנות יאריך את הפסקת האש ב-60 יום ● גורם אמריקאי: יירטנו שני כטב"מי נפץ איראניים ● דיווח בסוכנות ידיעות איראנית: מזכר ההבנות כולל את הסרת הסנקציות והמצור הימי ● טראמפ: מוג'תבא הסכים לעסקה • עדכונים שוטפים

המוסד לביטוח לאומי / צילום: Shutterstock, KiyechkaSo

הביטוח הלאומי נדיב מדי? תלוי על מה בוחרים להסתכל

קל לחשוב שהמשבר בביטוח הלאומי נובע מהתנהלות פזרנית מדי של המוסד, אבל האם זו תוצאה טבעית של כל ביטוח לאומי באשר הוא? ● השוואה בינלאומית מגלה: הגוף הישראלי נותן גם בצמצום וגם בהרחבה ביחס לעולם ● המשרוקית של גלובס

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

טראמפ מאשר שההסכם ייחתם מחר, ומתייחס גם לסוגיית הגרעין

טראמפ: מיד לאחר החתימה על ההסכם עם איראן מחר, מצר הורמוז ייפתח לכולם ● בכיר אמריקני: הנשיא טראמפ יקיים ביום שלישי בצרפת סדרת פגישות נפרדות עם מנהיגים מהמזרח התיכון ● דיווח ב-CNN: איראן מלכדה והקריסה מנהרות עם אורניום מחשש למבצע קומנדו אמריקאי ● עדכונים שוטפים 

פרויקט ''RAYK בורוכוב'' / הדמיה: 3DVISION

איש עסקים צרפתי קנה 8 דירות בירושלים בפרויקט אחד

איש עסקים ישראלי צרפתי רכש 8 דירות בפרויקט "RAYK בורוכוב" בקריית יובל בירושלים ● האיש רכש את הדירות להשקעה ושילם סכום כולל של 24 מיליון שקל ● בשנים האחרונות עלו המחירים לתושבי חוץ במידה ניכרת בגלל התחזקות השקל

צ'יטוס / צילום: Shutterstock

השקית הכתומה חזרה: איך החזיר הלחץ בפייסבוק את החטיף האהוב

זה התחיל כקבוצת פייסבוק קטנה של בדיחות פנימיות, והסתיים בזינוק בהיקפי הפניות לשירות הלקוחות של שטראוס ● סיפורו של המאבק שהחזיר את צ'יטוס בוטנים למדפים, ומציג את העידן החדש בצרכנות: כשהגעגוע הילדותי הופך לכוח שמנהל את חברות המזון מהסמארטפון

מייסד ומייסד ומנכ''ל SpaceX אילון מאסק / צילום: ap, Patrick Pleul

איך הנפקת SpaceX תשפיע על החסכונות של הישראלים?

SpaceX של אילון מאסק צפויה להתחיל את יומה הראשון בבורסה בשווי של 1.8 טריליון דולר ● בינתיים, החברה תיכנס מיידית לנאסד"ק אבל תיאלץ לחכות לפני שתגיע ל-S&P 500 ● עם עוד 2 הנפקות ענק שבדרך, ההרכב של המדדים הגדולים בוול סטריט משתנה ● "כשהמניות הללו ייכנסו, הן יוחזקו בתיקי הפנסיות של כולם"

חומוס נאמן / צילום: אופק פטל

בפרבר מנומנם בשרון מצאנו מסעדה סודית, שהפכה למוקד עלייה לרגל

סדנאות שזירת פרחים לנשים בלבד, מדיטציית צלילים ייחודית, בית אמנות מכושף וחומוסייה שגם הקינוחים בה אגדיים ● יום קסום בהוד השרון

פייסבוק / צילום: Shutterstock

משתמשים ברחבי העולם מדווחים על תקלה באינסטגרם ובפייסבוק

מדווחים כי הם לא מצליחים לקבל מידע חדש, לא מצליחים להתחבר לשירותים והפיד שלהם ריק ● דובר מטא: "אנו עובדים על זה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניית SpaceX זינקה בכ-20% ביום המסחר הראשון; מחיר הנפט בשפל של שלושה חודשים

המדדים בוול סטריט עלו בעד 0.7% ● מניות השבבים הובילו את העליות, אינטל זינקה שוב ● הזינוק במניית SpaceX הפיל את מניות החלל ● שר החוץ האיראני: "מזכר ההבנות של איסלאמאבאד מעולם לא היה קרוב יותר" ● מחיר נפט מסוג ברנט ירד במעל 3% ל-87 דולר

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים מערערת על חיובה בהחזר מאות מיליוני שקלים לקבלנים

רשות המסים חויבה להשיב למאות חברות בנייה מאות מיליוני שקלים בגין מס רכישה ששילמו במכרזי מחיר למשתכן ● השאלה העומדת בלב המחלוקת נוגעת לפסק הדין התקדימי שקיבל את עמדת חברת הבנייה אשדר, והיא: האם יזמים שזכו במכרזי "מחיר למשתכן" רכשו זכות בקרקע או נתנו שירותי בנייה

נתניהו, טראמפ, חמינאי הבן / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ, רויטרס-Hamed Jafarnejad, AP

האזהרה החריפה מההסכם: "מסכן את האינטרסים הביטחוניים"

החתימה - מחר, בכירים בישראל מתריעים: "כל המטרות שהצבנו לא מקבלות מענה" ● ראש האופוזיציה לפיד על ההסכם המסתמן בין ארה"ב לאיראן: "כישלון מוחלט של נתניהו" ● טראמפ אישר: עסקה עם איראן מתוכננת להיחתם כבר מחר ● עדכונים שוטפים

עובדות של הפועלים ביצעו מעילה. כמה קנס ישלם הבנק?

כמה עלה הכרטיס הכי יקר למשחק גמר המונדיאל? ● בנק ישראל חשף השבוע שהתערב בשוק המט"ח במאי. כמה דולרים הוא רכש? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס