גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכה למשה קצב: 4 מתלוננות נוספות יעידו נגדו

ביהמ"ש התיר לפרקליטות להביא למשפט 4 עדות הטוענות כי קצב ביצע בהן עבירות מין ושעל עניינן חלה התיישנות ■ משמעות ההחלטה היא כי נגד הנשיא לשעבר יעידו לא פחות מ-7 נשים המאשימות אותו בעבירות מין

10 ימים לאחר שהחל שלב העדויות במשפטו של משה קצב, סופג צוות ההגנה של הנשיא לשעבר מהלומה קשה.

היום (ה') הותר לפרסום כי בית המשפט המחוזי בתל-אביב החליט אתמול (ד') להיענות לבקשת הפרקליטות להביא לדוכן העדים 4 נשים נוספות, הטוענות כי קצב ביצע בהן עבירות מין, ושעל עניינן חלה התיישנות. עם זאת, נפסלה עדותה של מתלוננת נוספת.

משמעות ההחלטה היא כי נגד קצב יעידו לא פחות מ-7 נשים שונות המאשימות אותו בעבירות מין. אחת מהעדות השמיעה את גירסתה כבר אתמול, והיום העידו אחרים אשר חיזקו את טיעוניה.

סניגוריו של קצב התנגדו לבקשת הפרקליטות, בטענה כי עדותן של נשים נוספות תגרום ל"זיהום" ההליך המשפטי וכן לסחבת בעניינו של מרשם. בית המשפט דחה את הבקשה וגרם לשביעות-רצון ונחת לפרקליטות - המעוניינת להוכיח כי הנשיא לשעבר הוא עבריין מין סדרתי שפעל במשך שנים ארוכות.

הפרוטוקול: קצב פעל באופן שיטתי

כזכור, ביום שני השבוע נחשף פרוטוקול הדיונים במשפט קצב. עורכי הדין מטעם הפרקליטות הציגו בפני בית המשפט טענות לפיהן קצב פעל באופן שיטתי במהלך כהונתו בבית הנשיא על מנת להטריד את הנשים שעבדו איתו והלבטיח את שתיקתן.

"התביעה תציג בפני בית המשפט עדויות, על-פיהן נהג הנאשם כדפוס פעולה, לאורך שנים, בדרך פיתוי וציד, תוך שהוא משתמש ביכולת שלו לקרב אליו את העובדות, להתעניין בהן, להחמיא להן, לתת לכל אחת מהן תחושה של נבחרת בעיני הבוס הגדול", אמרה עו"ד רונית עמיאל.

"במקביל, ולשם הזהירות, הפעיל הנאשם כלפי הקורבנות שלו מנגנון של השתקה, מערך שעתיד להבטיח את שתיקתן במקרה שמי מהן תחליט שהיא בכל זאת מדברת. הנאשם ואנשי שלומו נהגו משך שנים לשמר ולעיתים לתעד ביוזמתם תיעוד שכל התכלית שלו הוא לשמש אליבי ליום הדין, במקרה שיגיע".

בהמשך מציינת עמיאל כי "כחלק מאותה מוטיבציה, כשחרב החקירה כבר מוטלת על צווארו, נקט הנאשם בניסיון לתיאום עדויות עם עדה שחשש שתעיד נגדו בגין מעשה מגונה. עבודת מנגנון כוחנית הופעלה על-ידי הנאשם ואנשי שלומו בתיק הזה, גם כדי להכפיש את המתלוננות וגם כדי להלך אימים על המתלוננות ועל עדים אחרים".

"המערכת פעלה בשיטתיות"

בדבריה הטיחה עורכת הדין טענות קשות כלפי מי שעמד בראש מוסד הנשיאות, אולם הפנתה בדבריה גם אצבע מאשימה כלפי האנשים בסביבתו של קצב: "לא ניתן להתעלם מהשיטתיות שבה פעלה המערכת על מנת, בסופו של דבר, לאפשר לנאשם לבצע את המיוחס לו בכתב האישום ולדאוג לכך שהמתלוננות תישארנה שקטות ופוחדות".

בהמשך הדיון ציינה עו"ד עמיאל כי במספר מקרים אישר קצב את התרחשותם של חיבוקים תמוהים כשלעצמם, שתכליתם תמימה. "תכלית המעשים השיטתיים של הנאשם היתה להשיג את הסכמת המתלוננות למעשים שאותם הוא ביצע בהם".

פרקליטו של קצב: "את האישומים יש להוכיח לגופם"

סניגורו של קצב, עו"ד אביגדור פלדמן, יצא בדיון נגד מה שהוא מכנה "הניסיון ליצור דמוניזציה של הנאשם". לדבריו, הדיבורים על מעשים דומים, על מנגנון ועל מתלוננות כנועות ונכנעות הם ניסיון להציג את הדברים בצורה לא נכונה. "את האישומים יש להוכיח לגופם".

לדיון במשפטו של קצב הגיעו שמונה מבני-משפחתו, שביקשו להיות נוכחים בשלב העדויות. התביעה התנגדה למהלך זה וטענה כי בני-המשפחה, ובהם אחיו ובניו של קצב, עלולים להלך אימים על ל' ולפגוע בעדותה.

עו"ד ציון אמיר, המייצג גם הוא את קצב, הביע את תמיהתו מהטענה. "שמעתי, וקשה לי להאמין שאני שומע את הדברים", ציין אמיר, והציע לוותר על נוכחותם של שניים מאחיו של קצב. בסופו של דבר קבע בית המשפט כי רק בן-משפחה אחד יהיה נוכח במהלך הדיון, והם יוכלו להתחלף בינהם במהלך שלב העדויות.

משפטו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, נפתח בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. קצב נאשם בסדרה של עבירות מין ובהן שני מעשי אונס ב-3 עובדות בבית הנשיא. הדיון הראשון במשפט נמשך במשך כ-8 שעות.

בנאומי הפתיחה של הפרקליטות וההגנה הציגה הפרקליטות שורה של עבירות מין שבוצעו לכאורה לאורך 20 שנה של עבודות ציבור, והחמורה שבהן - אונס באחת מהעובדות של קצב. בהמשך נפתח פרק הראיות והעדויות, ובראשן של ל' מבית הנשיא.

עוד כתבות

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

יתחלקו ב-2 מיליארד דולר: היזם שמכר לאפל חברה פעמיים והקרן הישראלית

אביעד מייזלס עומד מאחורי אקזיט ענק: מכירת הסטארט-אפ Q.ai לאפל בכמעט 2 מיליארד דולר ● מייסדי החברה והעובדים יתחלקו בכמיליארד דולר, בעוד משקיעים עיקריים בחברה צפויים לרשום החזרים של מאות מיליונים ● העסקה, השנייה בגודלה בתולדות אפל, מדגישה את ההימור שלה על בינה מלאכותית מבוססת ראייה ושמיעה

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

יצוא הנפט האיראני גדל, אבל השוק מנצל את מצוקת המשטר - והרווחים יורדים

על אף שיאי יצוא מאז 2018, איראן מרוויחה פחות מנפט ● סנקציות אמריקאיות, צי צללים יקר, מתווכים שגוזרים עמלות גבוהות וקונים סינים הדורשים הנחות עמוקות שוחקים את הכנסות המשטר ומעמיקים את המשבר הכלכלי בטהרן ● גם הסיכון לשוק האנרגיה העולמי עולה

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

משבבים דרך אנרגיה ועד מותגי יוקרה: 25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

אפל רוכשת חברת בינה מלאכותית ישראלית בכ־2 מיליארד דולר

חברת אפל רכשה את הסטארט-אפ הישראלי בעסקה המוערכת בכ־2 מיליארד דולר, כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס ● Q.ai, שפיתחה טכנולוגיות מתקדמות לניתוח תקשורת והדמיה באמצעות למידת מכונה, מנוהלת בידי אביעד מייזלס, ובעברו חברה נוספת שנרכשה על ידי אפל- PrimeSense

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ הודיע רשמית: זה יהיה יו"ר הפד הבא

הנשיא דונלנד טראמפ הודיע רשמית שקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים, יהיה יו"ר הפד הבא ● יחליף את ג'רום פאוול שיסיים את תפקידו במאי

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים