גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכה למשה קצב: 4 מתלוננות נוספות יעידו נגדו

ביהמ"ש התיר לפרקליטות להביא למשפט 4 עדות הטוענות כי קצב ביצע בהן עבירות מין ושעל עניינן חלה התיישנות ■ משמעות ההחלטה היא כי נגד הנשיא לשעבר יעידו לא פחות מ-7 נשים המאשימות אותו בעבירות מין

10 ימים לאחר שהחל שלב העדויות במשפטו של משה קצב, סופג צוות ההגנה של הנשיא לשעבר מהלומה קשה.

היום (ה') הותר לפרסום כי בית המשפט המחוזי בתל-אביב החליט אתמול (ד') להיענות לבקשת הפרקליטות להביא לדוכן העדים 4 נשים נוספות, הטוענות כי קצב ביצע בהן עבירות מין, ושעל עניינן חלה התיישנות. עם זאת, נפסלה עדותה של מתלוננת נוספת.

משמעות ההחלטה היא כי נגד קצב יעידו לא פחות מ-7 נשים שונות המאשימות אותו בעבירות מין. אחת מהעדות השמיעה את גירסתה כבר אתמול, והיום העידו אחרים אשר חיזקו את טיעוניה.

סניגוריו של קצב התנגדו לבקשת הפרקליטות, בטענה כי עדותן של נשים נוספות תגרום ל"זיהום" ההליך המשפטי וכן לסחבת בעניינו של מרשם. בית המשפט דחה את הבקשה וגרם לשביעות-רצון ונחת לפרקליטות - המעוניינת להוכיח כי הנשיא לשעבר הוא עבריין מין סדרתי שפעל במשך שנים ארוכות.

הפרוטוקול: קצב פעל באופן שיטתי

כזכור, ביום שני השבוע נחשף פרוטוקול הדיונים במשפט קצב. עורכי הדין מטעם הפרקליטות הציגו בפני בית המשפט טענות לפיהן קצב פעל באופן שיטתי במהלך כהונתו בבית הנשיא על מנת להטריד את הנשים שעבדו איתו והלבטיח את שתיקתן.

"התביעה תציג בפני בית המשפט עדויות, על-פיהן נהג הנאשם כדפוס פעולה, לאורך שנים, בדרך פיתוי וציד, תוך שהוא משתמש ביכולת שלו לקרב אליו את העובדות, להתעניין בהן, להחמיא להן, לתת לכל אחת מהן תחושה של נבחרת בעיני הבוס הגדול", אמרה עו"ד רונית עמיאל.

"במקביל, ולשם הזהירות, הפעיל הנאשם כלפי הקורבנות שלו מנגנון של השתקה, מערך שעתיד להבטיח את שתיקתן במקרה שמי מהן תחליט שהיא בכל זאת מדברת. הנאשם ואנשי שלומו נהגו משך שנים לשמר ולעיתים לתעד ביוזמתם תיעוד שכל התכלית שלו הוא לשמש אליבי ליום הדין, במקרה שיגיע".

בהמשך מציינת עמיאל כי "כחלק מאותה מוטיבציה, כשחרב החקירה כבר מוטלת על צווארו, נקט הנאשם בניסיון לתיאום עדויות עם עדה שחשש שתעיד נגדו בגין מעשה מגונה. עבודת מנגנון כוחנית הופעלה על-ידי הנאשם ואנשי שלומו בתיק הזה, גם כדי להכפיש את המתלוננות וגם כדי להלך אימים על המתלוננות ועל עדים אחרים".

"המערכת פעלה בשיטתיות"

בדבריה הטיחה עורכת הדין טענות קשות כלפי מי שעמד בראש מוסד הנשיאות, אולם הפנתה בדבריה גם אצבע מאשימה כלפי האנשים בסביבתו של קצב: "לא ניתן להתעלם מהשיטתיות שבה פעלה המערכת על מנת, בסופו של דבר, לאפשר לנאשם לבצע את המיוחס לו בכתב האישום ולדאוג לכך שהמתלוננות תישארנה שקטות ופוחדות".

בהמשך הדיון ציינה עו"ד עמיאל כי במספר מקרים אישר קצב את התרחשותם של חיבוקים תמוהים כשלעצמם, שתכליתם תמימה. "תכלית המעשים השיטתיים של הנאשם היתה להשיג את הסכמת המתלוננות למעשים שאותם הוא ביצע בהם".

פרקליטו של קצב: "את האישומים יש להוכיח לגופם"

סניגורו של קצב, עו"ד אביגדור פלדמן, יצא בדיון נגד מה שהוא מכנה "הניסיון ליצור דמוניזציה של הנאשם". לדבריו, הדיבורים על מעשים דומים, על מנגנון ועל מתלוננות כנועות ונכנעות הם ניסיון להציג את הדברים בצורה לא נכונה. "את האישומים יש להוכיח לגופם".

לדיון במשפטו של קצב הגיעו שמונה מבני-משפחתו, שביקשו להיות נוכחים בשלב העדויות. התביעה התנגדה למהלך זה וטענה כי בני-המשפחה, ובהם אחיו ובניו של קצב, עלולים להלך אימים על ל' ולפגוע בעדותה.

עו"ד ציון אמיר, המייצג גם הוא את קצב, הביע את תמיהתו מהטענה. "שמעתי, וקשה לי להאמין שאני שומע את הדברים", ציין אמיר, והציע לוותר על נוכחותם של שניים מאחיו של קצב. בסופו של דבר קבע בית המשפט כי רק בן-משפחה אחד יהיה נוכח במהלך הדיון, והם יוכלו להתחלף בינהם במהלך שלב העדויות.

משפטו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, נפתח בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. קצב נאשם בסדרה של עבירות מין ובהן שני מעשי אונס ב-3 עובדות בבית הנשיא. הדיון הראשון במשפט נמשך במשך כ-8 שעות.

בנאומי הפתיחה של הפרקליטות וההגנה הציגה הפרקליטות שורה של עבירות מין שבוצעו לכאורה לאורך 20 שנה של עבודות ציבור, והחמורה שבהן - אונס באחת מהעובדות של קצב. בהמשך נפתח פרק הראיות והעדויות, ובראשן של ל' מבית הנשיא.

עוד כתבות

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

רוחות השלום באוקראינה מקלקלות את החגיגה הביטחונית של הבורסה בת"א

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

שי באב''ד, מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: אבי רוקח

שטראוס מציגה זינוק ברווח, תעניק למנכ"ל הטבה של 12 מיליון שקל

חברת המזון מציגה עלייה במכירות וקפיצה ברווח הרבעוני, בעיקר עקב עדכון מחירי המכירה בחו"ל ● האופציות למנכ"ל שי באב"ד יעמידו את התגמול השנתי שלו על 9.3 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; אורקל קפצה במעל 4%, לצד מניות AI נוספות

הנאסד"ק עלה בכ-1% ● אלפאבית ירדה, אנבידיה טיפסה • הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה? ● הביטקוין התאושש ונסחר לזמן קצר מעל 90 אלף דולר ● מחירי הנפט רשמו עליות

חן והראל שפירא / איור: גיל ג'יבלי

מהאמרים עד נגמ"שים: שפיר מתרחבת בתחום הביטחוני

החברה הבת פריץ זכתה במכרז לניהול מערך חלקי החילוף לרכב של צה"ל בהיקף של חצי מיליארד שקל ● ב־2020 זכתה שפיר הנדסה במכרז להקמת שלושה מכרזי לוגיסטיקה עבור משרד הביטחון

רני צים / צילום: רמי זרנגר

היעד הבא? רני צים מתרחב למדינה חדשה

איש העסקים נכנס לפעילות משותפת עם רשת המרכולים מאס (MAS) מקפריסין ● חברת התוכנה אלעד מערכות פועלת להכשיר ולגייס 120 ג'וניורים ופונה במיוחד ללוחמי צה"ל ● חברת סופרגז משיקה שירות לאספקת גז המבוסס על בינה מלאכותית ● אירועים ומינויים

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

בנק הפועלים מחלק עוד מניות ללקוחות: מי זכאים

הבנק השיק מהלך נוסף של חלוקת מניות, כחלק מדרישות מתווה ההטבות של בנק ישראל ● לקוחות הבנק יוכלו לבחור בין 2 מניות לבין תשלום מזומן של 125 שקל עד אמצע החודש הבא

המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה / צילום: Shutterstock

האולטימטום והתגובה החריפה: המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה

מניות הביטוח צנחו בחדות אחרי שהמפקח דרש משמונה חברות בענף לעדכן עד פברואר את התעריפים שהן גובות על ביטוח מקיף וביטוח צד ג' ● בחברות זועמים, וטוענים כי המחירים ממילא יורדים, אבל גורמים בענף מסבירים כי האיום מצד הרגולטור עשוי להוריד אותם עוד יותר

אילוסטרציה: Shutterstock

הדירה נרשמה על שם האישה, אך הבעל טען שמחצית ממנה שלו: כך הכריע בית המשפט

דירת המגורים נרכשה באמצעות כספים שהאישה קיבלה בירושה ומשאבים משותפים שצברו שניהם, אולם נרשמה על שם האישה בלבד

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ לברקת: "חלף זמן רב מההחלטה, קדם את תו התקן לעסקי המילואימניקים"

חצי שנה אחרי החלטת הממשלה לקידום עסקים של מילואימניקים - טרם גובשה תוכנית עבודה ● שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיגר מכתב לשר הכלכלה ניר ברקת, שהגיע לידי גלובס, ובו קרא לזרז את יישום ההחלטה

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

סמטוריץ' מכפיל את הפטור ממע"מ על רכישות באינטרנט - יעלה ל-150 דולר

משרד האוצר פרסם צו להערות הציבור שיכפיל את הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מהאינטרנט מחוץ לארץ ● לגלובס נודע כי המהלך כבר מעורר התנגדות בכנסת

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock

"שוק משעמם שהחל לבעוט": האם חברות הפארמה הן ענקיות הטכנולוגיה הבאות?

אלי לילי עשתה היסטוריה בתעשיית הפארמה כשנכנסה בסוף השבוע האחרון למועדון הטריליון, רכובה על הצלחתן המסחררת של התרופות נגד השמנה ● מה זה אומר על שוק הפארמה והאם מהפכת ה־AI תפתח את המועדון לחברות תרופות נוספות?

טנק ליאופרד עם מערכת מעיל רוח / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

המדינה שמבקרת את ישראל אבל רוכשת מוצרים של רפאל

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט לשכירות ארוכת טווח בירושלים. הריבית טרפה את הקלפים / הדמיה: YAM3D

ירידה של יותר מ-90% מהשיא: מחירי הקרקעות לשכירות בירושלים בצניחה

מכרז לשכירות ארוכת טווח ששווק לאחרונה בהצלחה בעיר הבירה ממחיש עד כמה גדולה הירידה מאז השיא של 2021־2022 ● אם באמצע 2022 מחיר ממוצע של קרקע ליח"ד הגיע לכמעט מיליון שקל, היום הוא ברף נמוך מ־100 אלף שקל

אילוסטרציה / צילום: Shutterstock

חברת המכשור הרפואי שגייסה מיליוני דולרים וחתמה על הסכם הפצה

חברת המכשור הרפואי Pathkeeper Surgical הודיעה על השלמת גיוס סיד בהשתתפות משקיעים בולטים ● לפני כמה חודשים חתמה החברה על הסכם הפצה בארה"ב עם חברת המכשור הרפואי Highridge Medical בהיקף של מאות מיליוני דולרים בשנה

מגדל הספירלה של עזריאלי / צילום: KPF

כ־600 מיליון שקל בתוך פחות משנתיים: שווי מגדל הספירלה של עזריאלי ממשיך לעלות

למרות שהשלמת בנייתו מתוכננת רק בשנת 2028, כבר כיום שווה המגדל הרביעי במתחם עזריאלי יותר מ־2.5 מיליארד שקל ● ב"חזית" המגורים: מדוע צמח המרמן מכרה יותר דירות ב־2025, אך ההכנסות נחתכו בחצי?

סופר ספיר ו-A2Z חתמו על עסקת עגלות חכמות בהיקף 30 מיליון דולר

בעסקה ששווה 30 מיליון דולר, חברת A2Z חתמה על הסכם לאספקת 3,000 עגלות חכמות לרשת סופר ספיר ● "זה יאפשר לנו להגדיל ב–10% את סל הקנייה", אמר אורן ספיר, מנכ"ל הרשת

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מחירי הדירות יורדים? באזורים האלה רואים בינתיים רק עליות

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?