גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המודל של דמי מנוי לעיתוני האינטרנט יצליח רק בפורנו"

כך אומרת אריאנה הפינגטון - מייסדת "הפינגטון פוסט", עיתון האינטרנט הפופולרי בעולם - המבקרת בימים אלה בישראל ■ "אנו מחפשים שיתופי-פעולה טכנולוגיים כדי לשלב אותם באתר. זה נחוץ לשלב הבא של הצמיחה שלנו"

העולם של אריאנה הפינגטון מלא בניגודים, ואולי אלה שילובים נדירים במיוחד שאפשרו לה להציע, בימים שבהם כולם מבכים את מצבה של העיתונות המסורתית, את המודל שנראה כהצלחה העיתונאית האולטימטיבית.

הפינגטון, יוונית במקור, עיתונאית וסופרת, היא אחת מ-3 המייסדים והעורכת הראשית של הבלוג-עיתון "הפינגטון פוסט" (Huffington Post), עיתון האינטרנט הפופולרי בעולם.

השילוב המיוחד של מוצר התוכן שהפינגטון מספקת בא לידי ביטוי גם השבוע (ב'), כאשר ביקרה באירוע של הגראז'-גיקס באזור התעשייה בחולון, כחלק מביקור בן שבוע בישראל שלדבריה נועד גם כדי לחפש טכנולוגיות לשילוב באתר שלה.

לדבריה, את הביקור בישראל היא מתכננת זמן רב, מאז שגדלה ביוון. לפני 3 שנים היא פגשה את איש העסקים יוסי ורדי בכנס האינטרנט DLD בגרמניה, ומאז, לדבריה, זה היה רק עניין של זמן. אך לא רק הסקרנות האישית הביאה אותה לישראל. "אנחנו מחפשים שיתופי-פעולה טכנולוגיים בכדי לשלב אותם באתר. זה נחוץ לשלב הבא של הצמיחה שלנו", היא אומרת.

הגראז'-גיקס הוא מקום אותו בדרך-כלל פוקדים אנשי טכנולוגיה מובהקים, אך הפעם הגיע קהל יעד שונה: בלוגרים, עיתונאים ואנשי תוכן, שבאו לשמוע את השגרירה המוצלחת ביותר של העיתונות החדשה.

"הפינגטון פוסט" הוא עיתונות חדשה, ולא רק במובן המטאפיזי. האתר הוא בן 4 שנים וחצי, רווחי, מומן בתחילת הדרך על-ידי קרנות הון סיכון, ובעלת הבית שלו מאמינה בכל ליבה - או לפחות כך טוענת - כי בעיתונות צריך לתמוך "ללא כוונת רווח".

המשקיעים הראשונים בעיתון היו זרוע ההשקעות של Softbank שהשקיעה 5 מיליון דולר, ולאחר מכן ביצע הבלוג-עיתון סבב גיוס ראשון מקרן Oak. לפני כשנה הוא השלים גיוס של 25 מיליון דולר נוספים.

* יש לכם כוונות להנפיק?

"לא, תוכנית כזו לא עומדת על הפרק כעת".

הפינגטון ביצעה את הגיוס הראשון כדי להפוך את הבלוג שלה לעסק שעובד מסביב לשעון, כלומר מספק חדשות 24 שעות ביממה, וכוח-האדם גדל בהתאם - מ-6 עובדים בהתחלה לכ-75.

להפינגטון יש סבלנות לגעת בכולם, כך לפחות מעיד על הצלחת האתר שלה יוסי ורדי, המארח בביקור. שלשום היא הסתובבה באירוע, לחצה ידיים וחילקה כרטיסי ביקור לרוב, כשהיא מקדישה זמן לבלוגרים שהתעניינו בגישתה לגבי עתיד העיתונות, ומנסה לשכנע אותם לכתוב לעיתון-בלוג שלה. שתי משרות פנויות ב"הפינגטון-פוסט": עורך חדשות לילי וכתבי טכנולוגיה.

מה שעמד מאחורי הקמת העיתון הוא לדבריה שתי תשוקות: "חדשות והדיון סביב החדשות". לאתר תורמים היום תוכן כ-7,000 בלוגרים וקהילה ענפה שמניעה 22 מיליון משתמשים ייחודיים להיכנס אליו בכל חודש. בעתיד היא מעוניינת לספק את עיתון האינטרנט המושלם, זה שפונה לכל סקטור וגם לקהילות גיאוגרפיות שונות.

"חייבים להתנתק"

הנוסחה של העיתון כוללת דיווח, בעיקר בתחומים הפוליטיים, ומסביבו נושאי סיקור נוספים - עסקים, מדיה, אופנה ואפילו הפרעות שינה. כל תחום מורכב משילוב בין המדיה החדשה לוותיקה - כלומר, דיווח חדשותי "רגיל" לצד טורים או כתבות, בלוגים של סלבריטאי צמרת ועדכונים בטוויטר.

במהומות באיראן לפני מספר חודשים זו היתה הדרך הטובה ביותר לסיקור: הרבה דיווחים חיים שהסתמכו על טוויטר ובלוגים של אזרחים, שעברו סינון והתאמה והוגשו לקוראים באופן נוח וברור.

"לקח לעיתונות המסורתית זמן רב להבין את המדיה החדשה", היא אומרת, "והיא שילמה על כך מחיר כבד. אבל היום יש לעיתונים הגדולים דברים מאוד מוצלחים בתחום".

הגישה של הפינגטון לסיקור אינה כוללת רק נוסחה לסידור התוכן אלא גם נקיטת עמדה בנוגע לשאלות שעומדות על סדר היום. "כאשר אנחנו מסתכלים על פוליטיקה, אנו בוחנים אחרת את העניין של ימין ושמאל", מציינת הפינגטון, שהקריירה שלה כוללת גם ריצה למשרת מושלת קליפורניה ב-2003 מול ארנולד שוורצנגר. לדבריה, "אנחנו מגדירים מחדש את המרכז הפוליטי".

עם זאת, העיתונות, בעיניה, אינה עושה את המצופה ממנה. "העיתונאים של היום אמנם יודעים להוציא סיפורים אבל פספסו את שני האירועים הגדולים של התקופה: המתרחש באיראן והמשבר הפיננסי. אנחנו רוצים לסייע לעיתונות להצליח לנבא ולא רק לסקר את העבר".

מודל עיתונות האינטרנט המושלם בעיניה כולל גם מרכיב רווחי, אך היא לא מאמינה במודלים אותם מנסה לקדם איל המדיה רופרט מרדוק, של מיקרו-תשלומים או דמי מנוי. להפך: "אני לא מאמינה כי העתיד יהיה עם מנויים לעיתונות האינטרנט, אלא רק בנישה חזקה כמו פורנו. צריכה להיות מדיה פתוחה, ולכן מודל הרווחים העתידי צריך להיות מבוסס על פרסום. בקושי גירדנו את פני השטח ממה שיש להציע בתחום הזה".

להפינגטון יש גם המלצה: "אנחנו חייבים ללמוד להתנתק. זה יהיה הדבר הגדול הבא. אני יושבת עם אנשים לארוחת ערב, וכל דקה הם מוכרחים להציץ בבלקברי. כשנתנתק, נלמד להתחבר לעצמנו".

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד