גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אסטה לה ויסטה, שלום חלונות 7 - בדיקת "גלובס"

"גלובס" בדק ומצא: מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט יציבה, העיצוב משודרג, אבטחת המחשב מרוכזת במקום אחד ומגיעה עם תאימות ל-130,000 מוצרים ביתיים אחרים ■ בכל זאת, לא בטוח שכדאי לרוץ ולשדרג

קצת פחות משלוש שנים עברו מאז השקת מערכת ההפעלה ויסטה של חברת מיקרוסופט. ב-22 החודש תשחרר החברה לחנויות את מערכת ההפעלה שלה חלונות 7 ובכך תיפטר רשמית מאחת המערכות הפחות מוצלחות שלה, עליה קיבלה ביקורת קשה.

האם מדובר במהפכה שתגרום לבעלי חלונות מגרסאות ישנות למהר ולשדרג? כנראה שלא. מערכת ההפעלה החדשה אמנם יציבה יותר, אבל החידושים שלה, כנראה שלא יגרמו לצרכני המחשבים לרוץ לחנויות בשביל להוציא כמה מאות שקלים על מוצר הדגל של הענקית מרדמונד.

חלונות ויסטה נמצאת היום במקום טוב, היא בשלה, יציבה ואין לה בעיות קריטיות. כך, שמי שכבר מחזיק את מערכת ההפעלה הזו על מחשב מתאים, כנראה שיעדיף לחסוך את כספו ולא בהכרח ישדרג למערכת החדשה.

גם לקוחות XP, שהחליטו בזמנו שלא לשדרג לוויסטה, עשו את זה כנראה משיקולים שהמחשב שלהם חלש מדי לוויסטה. גם אלה, לא בטוח שירצו לבדוק, אם המחשב שלהם מספיק חזק להתמודד עם חלונות 7.

מיקרוסופט תשיק שלוש גרסאות של חלונות 7, אשר כל אחת מהן תציע יכולות נוספות. הגרסאות הן: Home Premium, Professional ו-Ultimate, הלקוח יצטרך לבחור את הגרסה שהכי מתאימה לו במעמד הרכישה, בדומה לגרסאות שהיו בוויסטה. הנקודה החיובית והטובה ביותר של מיקרוסופט עם חלונות 7, שהיא מערכת הפעלה טובה ולפי המתנסים, שפרסמו מנסיונם על סמך גרסאות הבטא ביקורות באינטרנט וכך גם על-פי הניסיון שלנו, שהתבצע באמצעות הגרסה הסופית (Ultimate), מדובר במערכת הפעלה יציבה.

התקנה ראשונה

ברגע שתכניסו את דיסק ההתקנה של חלונות 7, המערכת תציע לכם להוריד תוכנה קטנה, שתבדוק אם המחשב שלכם מתאים להתקנה של מערכת ההפעלה החדשה. המערכת תבדוק דרישות זיכרון, מקום פנוי בכונן הקשיח, תאימות לממשק AERO ולבסוף תודיע לכם איזו גרסאות של חלונות החדשה מתאימים לכם.

כבר בתחילת ההתקנה האישית שלנו על מחשב נייד של דל, קיבלנו הודעה שאנחנו צריכים לשדרג את ה-BIOS של המחשב. לכן היינו צריכים לצאת מההתקנה, לגשת לתוכנה של דל ולטפל בבעיה.

לאחר מכן, התחלנו את ההתקנה מחדש. ההתקנה עצמה נמשכה כשעה וחצי, כאשר בסופה קיבלנו את חלונות 7 עם כל ההגדרות של מערכת ההפעלה הקודמת, כמו תוכנות וסיסמאות.

במבט ראשון, ברגע שמסיימים את ההתקנה ומתחילים לעבוד עם מערכת ההפעלה החדשה, קשה להרגיש בהבדל עיצובי בולט לעין, אבל ברגע שמתחילים לעבוד עם חלונות 7, ניתן לומר שיש גם שיפורים בתחום הזה: סרגל המשימות עוצב מחדש; אייקונים של יישומים עובדים, יאפשרו לכם, כאשר תעברו אליהם עם העכבר, לראות בצורה נוחה יותר מה פועל בתוכם ולהיכנס בדיוק ליישום שאתם צריכים בצורה מהירה יותר.

באזור השעון בשורת המשימות, תוכלו להכיר את ה-Action Center, המרכז את תחום האבטחה במחשב. בחלון זה תקבלו במקום אחד עדכונים על מצב המחשב והתראות על אירועים ופתרונות. בחלונות ויסטה, סוגי ההודעות האלו, לא תמיד הופיעו באותו מקום ולמשתמש היה קשה לעקוב אחריהם.

במיקרוסופט טוענים שחלונות 7 תשפר את זמן הסוללה של המחשב הנייד שלכם. אצלנו השיפור היה תוספת של רבע שעה, אבל כמובן שמדובר בנתון שמשתנה בין מחשב למחשב.

שפות אחרות ותאימות למכשירים

בניגוד לוויסטה, XP או כל מערכת אחרת של מיקרוסופט שהציגה ממשק רק בשפה בה קניתם אותה, כאן תוכלו לשנות את הממשק בלחיצת כפתור מאנגלית לעברית ולעוד מגוון שפות (בגרסת Ultimate). בגרסאות הנמוכות יותר, הלקוח יצטרך לבחור את השפה בה הוא כבר עובד היום. כמו-כן, במיקרוסופט טוענים שזמן ההפעלה של חלונות 7, מהיר ב-25% מוויסטה. אצלנו, מהירות ההפעלה הייתה אכן מהירה יותר, אבל לא בצורה משמעותית.

משתמשי הוויסטה, נתקלו בוודאי בחוסר תאימות של התוכנה לדרייברים, לחלק מהמוצרים בבית. במיקרוסופט טוענים, שחלונות 7 מגיעה עם תאימות ל-130,000 מוצרים, כך שלא אמורה להיות בעיה עם המדפסת שרכשתם לפני שנתיים. מלבד זה, מיקרוסופט אפשרה כבר מלפני שנה, ליצרניות להתאים דרייברים למוצרים שלהם, כך שרוב אביזרי המחשב שיוצאים היום, כבר מגיעים עם תאימות לחלונות 7.

מי שלא יכול להיפרד מ-XP, מכיוון שיש לו תוכנות המסוגלות לעבוד רק על מערכת ההפעלה הזו, ישמח לשמוע, שבגרסת ה-Professional, הוא יוכל למצוא מצב תאימות אחורה, שיאפשר לו לעבוד עם אותם יישומים.

בתחום הבידור, המדיה סנטר קורא קבצים בפורמט MKV, המאפשרים להריץ סרטים באיכות HD ומערכת ההפעלה גם תומכת בתקן DLNA (Digital Living Network Alliance) לשידור תוכן למכשירי בידור אחרים בבית, כמו טלוויזיות וטלפונים סלולריים חדשים, התומכים בתקן זה.

ה-DLNA גם מאפשר להקרין תמונות או סרטים במכשירים האלו, בצורה פשוטה באמצעות הרשת האלחוטית הביתית. מלבד זה, אם אתם מחזיקים מספר מחשבים בבית עם חלונות 7, תוכלו לשתף קבצים ולשדר תוכן אחד לשני.

המחיר בישראל עדיין לא נקבע

לקוחות שקנו מחשב חדש אחרי ה-26 ליוני השנה, זכאים אצל רוב היצרניות לשדרוג מוזל לחלונות 7. אולם בעוד שבארה"ב השדרוג נעשה בחינם או במחיר של כמה עשרות שקלים בודדים, בארץ, הלקוחות יצטרכו לשלם סכומים הנעים בין 100 ל-200 שקל (בהתאם ליצרנית המחשבים).

עלות חלונות 7 עדיין לא פורסמה בארץ, אבל בארה"ב מחירה 120 דולר (כ-450 שקל) לגרסת ה-Home Premium. גרסת ה-Professional תעלה 200 דולר (כ-750 שקל) וה-Ultimate תעלה 220 דולר (כ-825 שקל).

בסופו של דבר, חלונות 7 היא ללא ספק מערכת הפעלה טובה יותר מוויסטה, אולם לא בטוח שהיא מצדיקה שדרוג אליה. מה שבטוח, שלקוחות שיקנו מחשב חדש, לא יצטרכו לעמוד על כך שמערכת ההפעלה תוחלף ל-XP, כמו שעשו הרבה לקוחות עד היום. אלה ישמחו לקבל את מערכת ההפעלה החדשה.

עוד כתבות

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור