גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תערוכת המזון העולמית: משקאות האנרגיה מכרו סקס והביתן הישראלי פספס

מתחם משקאות האנרגיה היה למתחם התוסס ביותר בתערוכת המזון העולמית אנוגה: 45 מותגים נלחמו על תשומת-לב המבקרים ולא בחלו בשום אמצעי כדי לכבוש את עיניהם, לרבות רקדניות וחשפניות

לא פחות מ-45 מותגי משקאות אנרגיה הציגו השנה בתערוכת המזון העולמית אנוגה, אבל לפרקי זמן ממושכים נדמה היה כי הקרב על לבו של הקהל מתנהל הרחק מהמשקאות עצמם.

בדוכן המותג האמריקאי X8 הופיעה רקדנית בריקודיים אירוטיים על במה עם עמוד במרכזה, המזכירה מועדון חשפנות. מהצד נראה כי חלק מהגברים, שנעצו בה מבטים, קצת התבלבלו. "היא מושכת את הקהל, ואחר-כך אנחנו יכולים לחלק להם משקאות. היו לנו לקוחות שחזרו והתעניינו במוצרים לאחר שקיבלו אותם מהרקדנית", מסבירה נציגת המותג.

ממש ממול, מותג אמריקאי אחר, ON GO ENERGY", שכר את שירותיה של נטליה מינה, בחורה נמוכת קומה, שרירית וחטובה במיוחד, שהופקדה על משיכת הקהל לדוכן. עם הופעה של מכנסונים, חזייה וגרביים מפוספסות עד הברכיים - זה לא היה קשה. מכירת הסקס באה לידי ביטוי גם בשמותיהם של חלק מהמותגים שהוצגו כמו PUCCY שגם הציע למבקרים צילום צמוד עם 4 דוגמניות עם חזה חשוף למחצה, או המותג Blow שהציב שתי דוגמניות למזיגה. מותגים אחרים הציעו מופעי רקדניות ופעלולי ברמנים והקהל נהר מדוכן לדוכן בעקבות המוסיקה.

האם האסטרטגיה הביאה גם לעסקאות או שהיא משכה בעיקר את הקהל המטייל ופחות את הקהל העסקי? בדוכן של המותג הישראלי BLU, התשובה לכך היא חד-משמעית. "אני הלבשתי את הדיילות כמו בתולות. אחת מהן אמרה לי שהיא לא מוכנה והסברתי לה שאני לא מוכר סקס. חשפנית לא מובילה לשום דבר. לפני כמה דקות הגיע לכאן איש עסקים מסינגפור שהתלהב מהמקצועיות שלנו ומהמשקה, ומחר אנחנו יושבים למשא-ומתן", אומר לנו דורון פרנקנשטיין, שותף (25%) בחברת בלו אינטרנשיונל, יצרנית המותג BLU, הנשלטת על-ידי בני פאוזי שמשום (75%).

פרנקנשטיין גם אינו מוטרד מהמגמה הבריאותית של חלק מהמותגים שהציגו משקאות אורגניים או משקאות מחומרים טבעיים. "האורגני לא עובד כאן", הוא אומר.

אחרי הצלחת המותג בישראל, הוקמה במארס האחרון חברת בלו אינטרנשיונל. "המטרה היא להפוך את BLU למותג בינלאומי", אומר המנכ"ל, ענאן שמשום.

"אנחנו מוכרים תחושה ואווירה, לא מוכרים מוצר. אני לא חושב שמשקאות האנרגיה נותנים אנרגיה כמו שהן נותנים תחושה שזה אנרגיה ולכן השלב הראשון הוא למכור אווירה. למכור מי אנרגיה בפחית זה כבר שלב ב'. אני לא יודע אם כל המותגים מבינים את זה. רד בול מבין את זה בגדול אבל יש לו בעיה של מחיר יקר, ולנו לעומת זאת, יש יתרון במחיר הנמוך".

במסגרת התערוכה הציגה החברה גם חדשנות עולמית בדמות מי אנרגיה בטעמים. לדברי שמשום, יעד החברה הוא להגיע למכירות של 10 מיליון אירו בחו"ל בשנת 2010 ולמכירות של 35 מיליון אירו בתוך 5 שנים.

עוד בטרם התערוכה, יצרה החברה שדרה של סוכנים שישווקו את המותג בחו"ל כמו למשל חברת Restartus Food Product המייצגת גם את פריגת וחברת דורות בחו"ל.

הסוכנים מעידים כי הם מציעים ללקוחות מחירים הנמוכים ב-40%-50% ממחירי המותג רד בול. "אנחנו ממצבים את עצמנו כמו רד בול ומוכרים זול משמעותית וכל עוד הם לא סופרים אותנו, זה מעולה", אומר פרנקנשטיין.

לדברי שמשום, מתחילת התערוכה פתחה החברה במספר משאים-ומתנים משמעותיים, ו"אם הכל יילך כשורה" - הם יביאו למכירות בהיקף של 10 מיליון אירו, בעיקר באירופה.

עוד נמסר כי החברה חתמה לאחרונה גם חוזה לשיווק המותג באוסטרליה, בהיקף של 2.5 מיליון אירו בשנה ונראה כי היעד שהוצב, קרוב להגשמה.

העולם הערבי: מצרים ברחה מהאתניות

טורקיה ומצרים ראו בתערוכה הזדמנות לאומית אסטרטגית והשקיעו בה משאבים כספיים עצומים. מצרים עשתה כל מאמץ להשתחרר מתדמית המדינה הנחשלת ולשדר מערביות, עד כדי התנערות מהאתניות.

תחת הסלוגן " FOOD FROM EGYPT" רכשה מצרים שטחי פרסום ענקיים. האותנטיות הערבית הוקרבה על מזבח המתחם המודרני בצבעי ורוד פוקסיה ולבן.

אבל גולת הכותרת של המתחם המצרי היתה מסלול האופנה שמוקם ממש בסמוך לביתן ושלל הדוגמניות הזרות בלבוש מערבי, שהמטירו על הקהל מטר של סוכריות. תצוגת האופנה, משכה קהל רב אבל הוא לא נהר אל הדוכנים המצריים בסיומה.

גם ההבטחה ל"טעם של מצרים", לא מצאה ביטוי רחב במתחם. היו שם אמנם חלבה ותבלינים, אבל גם שורת מוצרים שאין להם כל קשר לאתניות הערבית כמו פסטה ובייגלה.

טורקיה היתה ל"מדינה שותפה" וזכתה לבולטות בשלט הכניסה הענק שהשתרע על שטח של 60 מ"ר שהפנה את הבאים לדוכנים שלה. אבל הביתנים הטורקים, שכללו למשל ממתקים ללא ייחודיות, לא סיפקו את הסחורה.

כנגד כל הציפיות, עימאד וחלאל, בכירי חברת המזון הסורית Durra, הפועלת מדמשק, קיבלו אותנו באדיבות, גם כשהבינו שאנחנו ישראלים. "אנחנו חברת המזון הגדולה ביותר בסוריה", מסביר לנו עימאד, ה-CEO של החברה. חלאל אף שואל בבדיחות "אתם רוצים לפתוח כאן במשא-ומתן?". אבל רגע אחרי שנכנסים קניינים ערבים לביתן, הם נעים באי-נוחות, ואנחנו בוחרים לעזוב.

לאדיבות מיוחדת אנחנו זוכים בביתנים האיראניים. "ישראל? זה טוב", אומר לנו נציג של איגוד הפיסטוקים האיראני. בחברת המזון האיראנית Anjoman אף הצרו על מדיניות הממשל. "היינו שמחים לעשות עסקים עם ישראל, אבל לצערנו הממשל באיראן אוסר עלינו למכור לחברות ישראליות".

מציגים איראניים אף בחרו לבקר בדוכן של שטראוס. "האיראנים לחצו לנו את היד. אמרו שהם מיואשים מהשלטון ומבקשים סליחה על ההתנהגות של הממשל שלהם", מספרת שרון קדם משטראוס. "איש עסקים לבנוני אמר שהוא היה מאוד רוצה לקנות מוצרים, אבל הוא יודע שהוא ייאלץ לזרוק אותם לפח. לעומת זאת, היו כאן מוסלמים שרצו לטעום את ה"בייטס" אבל ברגע שהם קלטו שמדובר בחברה ישראלית, הם זרקו אותם".

הזווית הישראלית: פספסנו בגדול

חברות ישראליות הציגו בביתן הישראלי, אבל בשורה לא היתה שם. גם לא עוצמה. הביתן שהוקם ביוזמת המכון הישראלי לייצוא, ביקש לקדם חברות ישראליות קטנות שלצדן הציגו חברות בינוניות כמו זנלכל וכרמית. גולת הכותרת, קבוצת שטראוס, שהציגה השנה לראשונה בתערוכה, נותרה בגדר הבטחה בלבד.

בתערוכה שבה יש 6,000 מציגים, על פני עשרות אלפי מ"ר, קשה במיוחד למצוא בידול. בהיבט הזה, ביתן לאומי עשוי לשדר עוצמה ודוכן של חברה אחת, עשוי לסייע לאחרת. אלא שישראל פספסה בגדול. הביתן לא זכה למיתוג בולט לעין וגם לא לייחודיות. אין ספק שהניסיון לקדם יזמים קטנים ("תוכנית שביט") היא יוזמה ברוכה, אבל מכון הייצוא טעה בתפיסה ואם ניסה, הרי שהוא נכשל בגיוס חברות ישראליות אטרקטיביות יותר שבעצם נוכחותן, היו עשויות לסייע גם ליזמים הקטנים. חברות ישראליות אחרות כמו פריגת הנמצאת בתנופת פיתוח בשוק הבינלאומי, בלו אינטרנשיונל המשווקת את מותג משקה האנרגיה BLU וגניר (יצרנית פרימור), בחרו להציג בנפרד.

קבוצת שטראוס, שהיתה אמורה להיות גולת הכותרת של הביתן הישראלי, בחרה להציג "פיצוציה" שכונתית קטנה, על שטח של כ-4 מ"ר.

שטראוס הציגה את מותגי עלית, חטיפי אנרג'י ואת גולת הכותרת של הפעילות הבינלאומית שלה, הקפה, שקיבל נראות הדומה יותר למדף במכולת השכונתית.

מהות הפתגם "אם אתה לא שם, אתה לא קיים", היה מניע של חברות רבות להציג בתערוכה אבל במקרה של שטראוס, מדובר בנוכחות בעלת פוטנציאל לנזק.

"אני מייצג חברות טורקיות, ואני מתבייש איך ששטראוס נראים כאן", אמר לנו איש שיווק ישראלי שהגיע לבקר בתערוכה. בשטראוס חושבים אחרת. "מעולם לא היינו עם ביתן בתערוכה, והחלטנו קודם כל לבחון מי הקהל. רשתות בינלאומיות לא מכירות את שטראוס, והמטרה שלי שיכירו את הלוגו. לפני כמה רגעים הגיעו 3 לקוחות גדולים שהתרשמו מהביתן, ועל הכסא לפנייך ישב אחד הסוכנים של סיינסבורי ששמע עלינו", אומרת מנהלת הייצוא של שטראוס, שרון רגב.

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"