גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תערוכת המזון העולמית: משקאות האנרגיה מכרו סקס והביתן הישראלי פספס

מתחם משקאות האנרגיה היה למתחם התוסס ביותר בתערוכת המזון העולמית אנוגה: 45 מותגים נלחמו על תשומת-לב המבקרים ולא בחלו בשום אמצעי כדי לכבוש את עיניהם, לרבות רקדניות וחשפניות

לא פחות מ-45 מותגי משקאות אנרגיה הציגו השנה בתערוכת המזון העולמית אנוגה, אבל לפרקי זמן ממושכים נדמה היה כי הקרב על לבו של הקהל מתנהל הרחק מהמשקאות עצמם.

בדוכן המותג האמריקאי X8 הופיעה רקדנית בריקודיים אירוטיים על במה עם עמוד במרכזה, המזכירה מועדון חשפנות. מהצד נראה כי חלק מהגברים, שנעצו בה מבטים, קצת התבלבלו. "היא מושכת את הקהל, ואחר-כך אנחנו יכולים לחלק להם משקאות. היו לנו לקוחות שחזרו והתעניינו במוצרים לאחר שקיבלו אותם מהרקדנית", מסבירה נציגת המותג.

ממש ממול, מותג אמריקאי אחר, ON GO ENERGY", שכר את שירותיה של נטליה מינה, בחורה נמוכת קומה, שרירית וחטובה במיוחד, שהופקדה על משיכת הקהל לדוכן. עם הופעה של מכנסונים, חזייה וגרביים מפוספסות עד הברכיים - זה לא היה קשה. מכירת הסקס באה לידי ביטוי גם בשמותיהם של חלק מהמותגים שהוצגו כמו PUCCY שגם הציע למבקרים צילום צמוד עם 4 דוגמניות עם חזה חשוף למחצה, או המותג Blow שהציב שתי דוגמניות למזיגה. מותגים אחרים הציעו מופעי רקדניות ופעלולי ברמנים והקהל נהר מדוכן לדוכן בעקבות המוסיקה.

האם האסטרטגיה הביאה גם לעסקאות או שהיא משכה בעיקר את הקהל המטייל ופחות את הקהל העסקי? בדוכן של המותג הישראלי BLU, התשובה לכך היא חד-משמעית. "אני הלבשתי את הדיילות כמו בתולות. אחת מהן אמרה לי שהיא לא מוכנה והסברתי לה שאני לא מוכר סקס. חשפנית לא מובילה לשום דבר. לפני כמה דקות הגיע לכאן איש עסקים מסינגפור שהתלהב מהמקצועיות שלנו ומהמשקה, ומחר אנחנו יושבים למשא-ומתן", אומר לנו דורון פרנקנשטיין, שותף (25%) בחברת בלו אינטרנשיונל, יצרנית המותג BLU, הנשלטת על-ידי בני פאוזי שמשום (75%).

פרנקנשטיין גם אינו מוטרד מהמגמה הבריאותית של חלק מהמותגים שהציגו משקאות אורגניים או משקאות מחומרים טבעיים. "האורגני לא עובד כאן", הוא אומר.

אחרי הצלחת המותג בישראל, הוקמה במארס האחרון חברת בלו אינטרנשיונל. "המטרה היא להפוך את BLU למותג בינלאומי", אומר המנכ"ל, ענאן שמשום.

"אנחנו מוכרים תחושה ואווירה, לא מוכרים מוצר. אני לא חושב שמשקאות האנרגיה נותנים אנרגיה כמו שהן נותנים תחושה שזה אנרגיה ולכן השלב הראשון הוא למכור אווירה. למכור מי אנרגיה בפחית זה כבר שלב ב'. אני לא יודע אם כל המותגים מבינים את זה. רד בול מבין את זה בגדול אבל יש לו בעיה של מחיר יקר, ולנו לעומת זאת, יש יתרון במחיר הנמוך".

במסגרת התערוכה הציגה החברה גם חדשנות עולמית בדמות מי אנרגיה בטעמים. לדברי שמשום, יעד החברה הוא להגיע למכירות של 10 מיליון אירו בחו"ל בשנת 2010 ולמכירות של 35 מיליון אירו בתוך 5 שנים.

עוד בטרם התערוכה, יצרה החברה שדרה של סוכנים שישווקו את המותג בחו"ל כמו למשל חברת Restartus Food Product המייצגת גם את פריגת וחברת דורות בחו"ל.

הסוכנים מעידים כי הם מציעים ללקוחות מחירים הנמוכים ב-40%-50% ממחירי המותג רד בול. "אנחנו ממצבים את עצמנו כמו רד בול ומוכרים זול משמעותית וכל עוד הם לא סופרים אותנו, זה מעולה", אומר פרנקנשטיין.

לדברי שמשום, מתחילת התערוכה פתחה החברה במספר משאים-ומתנים משמעותיים, ו"אם הכל יילך כשורה" - הם יביאו למכירות בהיקף של 10 מיליון אירו, בעיקר באירופה.

עוד נמסר כי החברה חתמה לאחרונה גם חוזה לשיווק המותג באוסטרליה, בהיקף של 2.5 מיליון אירו בשנה ונראה כי היעד שהוצב, קרוב להגשמה.

העולם הערבי: מצרים ברחה מהאתניות

טורקיה ומצרים ראו בתערוכה הזדמנות לאומית אסטרטגית והשקיעו בה משאבים כספיים עצומים. מצרים עשתה כל מאמץ להשתחרר מתדמית המדינה הנחשלת ולשדר מערביות, עד כדי התנערות מהאתניות.

תחת הסלוגן " FOOD FROM EGYPT" רכשה מצרים שטחי פרסום ענקיים. האותנטיות הערבית הוקרבה על מזבח המתחם המודרני בצבעי ורוד פוקסיה ולבן.

אבל גולת הכותרת של המתחם המצרי היתה מסלול האופנה שמוקם ממש בסמוך לביתן ושלל הדוגמניות הזרות בלבוש מערבי, שהמטירו על הקהל מטר של סוכריות. תצוגת האופנה, משכה קהל רב אבל הוא לא נהר אל הדוכנים המצריים בסיומה.

גם ההבטחה ל"טעם של מצרים", לא מצאה ביטוי רחב במתחם. היו שם אמנם חלבה ותבלינים, אבל גם שורת מוצרים שאין להם כל קשר לאתניות הערבית כמו פסטה ובייגלה.

טורקיה היתה ל"מדינה שותפה" וזכתה לבולטות בשלט הכניסה הענק שהשתרע על שטח של 60 מ"ר שהפנה את הבאים לדוכנים שלה. אבל הביתנים הטורקים, שכללו למשל ממתקים ללא ייחודיות, לא סיפקו את הסחורה.

כנגד כל הציפיות, עימאד וחלאל, בכירי חברת המזון הסורית Durra, הפועלת מדמשק, קיבלו אותנו באדיבות, גם כשהבינו שאנחנו ישראלים. "אנחנו חברת המזון הגדולה ביותר בסוריה", מסביר לנו עימאד, ה-CEO של החברה. חלאל אף שואל בבדיחות "אתם רוצים לפתוח כאן במשא-ומתן?". אבל רגע אחרי שנכנסים קניינים ערבים לביתן, הם נעים באי-נוחות, ואנחנו בוחרים לעזוב.

לאדיבות מיוחדת אנחנו זוכים בביתנים האיראניים. "ישראל? זה טוב", אומר לנו נציג של איגוד הפיסטוקים האיראני. בחברת המזון האיראנית Anjoman אף הצרו על מדיניות הממשל. "היינו שמחים לעשות עסקים עם ישראל, אבל לצערנו הממשל באיראן אוסר עלינו למכור לחברות ישראליות".

מציגים איראניים אף בחרו לבקר בדוכן של שטראוס. "האיראנים לחצו לנו את היד. אמרו שהם מיואשים מהשלטון ומבקשים סליחה על ההתנהגות של הממשל שלהם", מספרת שרון קדם משטראוס. "איש עסקים לבנוני אמר שהוא היה מאוד רוצה לקנות מוצרים, אבל הוא יודע שהוא ייאלץ לזרוק אותם לפח. לעומת זאת, היו כאן מוסלמים שרצו לטעום את ה"בייטס" אבל ברגע שהם קלטו שמדובר בחברה ישראלית, הם זרקו אותם".

הזווית הישראלית: פספסנו בגדול

חברות ישראליות הציגו בביתן הישראלי, אבל בשורה לא היתה שם. גם לא עוצמה. הביתן שהוקם ביוזמת המכון הישראלי לייצוא, ביקש לקדם חברות ישראליות קטנות שלצדן הציגו חברות בינוניות כמו זנלכל וכרמית. גולת הכותרת, קבוצת שטראוס, שהציגה השנה לראשונה בתערוכה, נותרה בגדר הבטחה בלבד.

בתערוכה שבה יש 6,000 מציגים, על פני עשרות אלפי מ"ר, קשה במיוחד למצוא בידול. בהיבט הזה, ביתן לאומי עשוי לשדר עוצמה ודוכן של חברה אחת, עשוי לסייע לאחרת. אלא שישראל פספסה בגדול. הביתן לא זכה למיתוג בולט לעין וגם לא לייחודיות. אין ספק שהניסיון לקדם יזמים קטנים ("תוכנית שביט") היא יוזמה ברוכה, אבל מכון הייצוא טעה בתפיסה ואם ניסה, הרי שהוא נכשל בגיוס חברות ישראליות אטרקטיביות יותר שבעצם נוכחותן, היו עשויות לסייע גם ליזמים הקטנים. חברות ישראליות אחרות כמו פריגת הנמצאת בתנופת פיתוח בשוק הבינלאומי, בלו אינטרנשיונל המשווקת את מותג משקה האנרגיה BLU וגניר (יצרנית פרימור), בחרו להציג בנפרד.

קבוצת שטראוס, שהיתה אמורה להיות גולת הכותרת של הביתן הישראלי, בחרה להציג "פיצוציה" שכונתית קטנה, על שטח של כ-4 מ"ר.

שטראוס הציגה את מותגי עלית, חטיפי אנרג'י ואת גולת הכותרת של הפעילות הבינלאומית שלה, הקפה, שקיבל נראות הדומה יותר למדף במכולת השכונתית.

מהות הפתגם "אם אתה לא שם, אתה לא קיים", היה מניע של חברות רבות להציג בתערוכה אבל במקרה של שטראוס, מדובר בנוכחות בעלת פוטנציאל לנזק.

"אני מייצג חברות טורקיות, ואני מתבייש איך ששטראוס נראים כאן", אמר לנו איש שיווק ישראלי שהגיע לבקר בתערוכה. בשטראוס חושבים אחרת. "מעולם לא היינו עם ביתן בתערוכה, והחלטנו קודם כל לבחון מי הקהל. רשתות בינלאומיות לא מכירות את שטראוס, והמטרה שלי שיכירו את הלוגו. לפני כמה רגעים הגיעו 3 לקוחות גדולים שהתרשמו מהביתן, ועל הכסא לפנייך ישב אחד הסוכנים של סיינסבורי ששמע עלינו", אומרת מנהלת הייצוא של שטראוס, שרון רגב.

עוד כתבות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

אייר אינדיה מוותרת על הקיץ בישראל

החברה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלו היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת

ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

בורסת תל אביב שוברת שיאים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה חיובית בת"א; קמטק מטפסת ב-4%, מדד הבנייה עולה בכ-2.5%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.6% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם