גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תמריץ כספי עלול לפגוע במוטיבציה וביצירתיות של העובד"

מחקרים: חברות כמו גוגל, שלא שילמו אקסטרות אבל איפשרו לעובדים חופש מקצועי, הפכו למובילות שוק ■ ויש גם טיפים איך בכל זאת אפשר לתמרץ

"הפרדוקס הגדול של התמריצים הכספיים מונח בכך שהם עלולים לכרסם במוטיבציית העובדים במקום להגביר אותה", מצהיר עו"ד דן פינק, יועץ וחוקר מוטיבציה בפירמות בינלאומיות גדולות, מרצה מבוקש ומחבר הספר Drive העוסק בשיפור המוטיבציה בארגונים, בראיון ל"גלובס".

לגישתו, "יש בהנהלות הפירמות הגדולות חוסר הבנה בסיסי מהי מוטיבציה, מה מחולל אותה, ואיך מבטיחים את המשכיותה לאורך זמן. מתוך הבלבול הזה מנכ"לים ובעלי מניות עושים שגיאות ניהוליות קשות וחותרים, מבלי דעת, תחת האינטרסים של הפירמה".

*למה כוונתך?

"כשמדברים עם מנהלים על סוגיית המוטיבציה בארגון, רואים שכבר באמירות הראשונות שלהם עולה האמונה האוטומטית בשיטת 'המקל והגזר' כמכשיר אולטימטיבי לדרבון עובדים. לשיטתם, הושטת 'גזר' מתוק או נפנוף ב'מקל' חד הם הגורמים להגברת ביצועי כפיפיהם. בפועל, קיים חוסר הלימה מוחלט בין מה שמראים עשרות מחקרים מדעיים על מוטיבציה, ליישום של הנושא בעולם העבודה. מסתבר, שגישת 'המקל והגזר' אמנם עובדת, אבל רק על רצועה צרה מאוד של עובדים, אלה שתפקידיהם פשוטים יחסית, טכניים, רוטיניים ומונוטוניים.

"לעומת זאת, אצל עובדים שנדרשים לחשיבה קונספטואלית או חשיבה יצירתית, עובדים שצריכים לספק לארגון פתרונות חדשניים לבעיות מורכבות, שיטת 'המקל והגזר' לא עובדת ואפילו מזיקה. מספר מחקרים שנעשו ב-MIT (ע"י פרופ' דן אריאלי, הישראלי) מראים שהצעת בונוסים כספיים גבוהים לעובדים בעלי עיסוקים יצירתיים חתרו תחת התפוקות באיכותן ובכמותן, והפחיתו את רמת הביצועים של העובד".

*למה זה קורה?

"תפקידו המקורי של הבונוס הכספי היה לגרום לעובד להיכנס לרמות מיקוד גבוהות יותר בביצוע תפקידיו. כל עוד העובד עוסק בתפקידים פשוטים ופותר בעיות לא מורכבות, התמריץ כספי יהיה יעיל להפליא בהשגת המיקוד המיוחל הזה.

"לעומת זאת, אם מדובר בעובד שמעצם הגדרת תפקידו נדרש ליצירתיות, לחשיבת עומק או לחיפוש רעיונות מחוץ למסגרת, הרי שתמריצים כספיים או בונוסים חומריים כאלה ואחרים מחבלים ברוחב החשיבה. פתאום המיקוד של העובד בחיפוש הפתרון היצירתי ניסוב על ציר השאלה 'איך אני משיג יותר כסף, איך אני מעלה את המספרים בתלוש המשכורת שלי', מה שמצר את ראייתו ופוגם ביכולת שלו לחפש פתרונות תוך התבוננות לצדדים".

"תמריץ כספי חותר תחת המניעים של העובד"

"מעבר לכך", מסביר פינק, "תמריץ כספי חותר גם תחת המניעים הפנימיים של העובד, שהם המניעים החזקים ביותר שקיימים. כולנו מכירים את התופעה מעצמנו, שכאשר אנו מקבלים כסף עבור עבודה שעשינו בעבר כתחביב משהו בהנאה ממנו נפגם. לדוגמה, אדם שאוהב לטייל בטבע הופך למדריך תיירים ומתוגמל על כך. בלא מעט מקרים עובדים כאלה יספרו שההנאה המקורית מהעיסוק עצמו - הטיול - נפגמה.

"גם בהקשר זה נעשו מחקרים לא מעטים על נבדקים שהתבקשו לפתור חידות מחשבה מאתגרות, כשבמקביל נבחנה ונמדדה רמת ההנאה שלהם מעצם הגירוי הקוגניטיבי עצמו. מאוחר יותר, הציעו להם לפתור חידות דומות תמורת תשלום. התברר, שאותו שכר רוקן מהם גם את ההנאה וגם את ההנעה".

*מפתיע שחרף הממצאים מנהלי פירמות עדיין נצמדים בקנאות לשיטת התמריצים הכספיים. למה הם שבויים בקונספציה הזו?

"ראשית, אני לא ממש משוכנע שהם מודעים לממצאים עד תומם.

"שנית, גם כשיש מודעות לא תמיד המסקנות מופנמות ומוטמעות. בל נשכח, שכוחה של האינרציה מטביעה את חותמה על שיטת התגמולים היום. אם נלך 60 שנה אחורנית, הרי שלפחות בארה"ב חלק ניכר מכוח העבודה היה מורכב מפועלים בקווי הייצור, ובמקרים הללו גישת 'המקל והגזר' אכן עבדה להפליא, שכן בסוג כזה של עבודות מלכתחילה לא הייתה מוטיבציה פנימית שניתן היה להרוס.

"בעשורים האחרונים, לעומת זאת, עם התפתחות מקצועות הידע, מנהלים המשיכו להחיל את שיטות הניהול שלהם גם על עובדים בתפקידים יצירתיים. מנהלים מתקשים עד היום לשבור את הקונבנציה שלהם, כיוון שבאמת לא פשוט לקטוע את החיווט המוכר והידוע במוח.

"סיבה נוספת לשגיאה הניהולית הזו מונחת בחשיבה העדרית: מנהלים מתבוננים על הנורמה, על שיטת העבודה של מנהלים אחרים בסביבתם, ולא מוצאים בתוכם את האומץ לעשות את השינוי הנדרש. למשל, אם חברה מתחרה ממשיכה לתגמל את הטאלנט שלה באמצעות תמריץ כספי גבוה משנה לשנה, הרי שהמנהל חש נדחף לעשות את אותו תהליך, ולו כדי ליישר קו עם התחרות - חרף ידיעתו שהנעה מסורתית כזו תתגלה כהרסנית.

"במילים אחרות, דרוש למנכ"ל אומץ רב כדי לשבור נורמות ושיטות עבודה מסורתיות, אבל היום כבר רואים את התוצאות: אותן פירמות פורצות דרך שהעזו ליישם את ממצאי המחקרים בנושא תמריצי עובדים וזנחו מאחור את המקלות והגזרים, הגיעו לתוצאות מרשימות ביותר".

*יש לך דוגמאות?

"גוגל היא דוגמה מובהקת. החברה הנהיגה מדיניות לפיה עובדים רשאים ב-20% מזמנם לעבוד על כל מה שגורם ללב שלהם לשיר, מבלי לקבל על כך אקסטרות כספיות. התמריץ כאן היה הענקת חופש מקצועי שלם לעובדים והפירמה הרוויחה מכך בגדול: מוצרים כמו 'גוגל ניוז' אוGmail נולדו מאותם 20% של זמן אוטונומי.

"דוגמה מובהקת נוספת היא של בית-התוכנה המצליח אטלסיאן (Atlasian) מאוסטרליה. החברה הנהיגה את תמריץ Fedex Day, במסגרתו בכל רבעון עובדי הפיתוח רשאים לעבוד על מה שהם רוצים, עם מי שהם חפצים ובדרך שהם בוחרים, ובלבד שהמוצר עליו בחרו לעבוד ישוגר תוך 24 שעות (מכאן השם). גם כאן הגישה של הענקת האוטונומיה לעובדים כתמריץ אולטימטיבי הפיקה לארגון מערך שלם של מוצרים חדשניים שלא היו קיימים קודם, והזניקה את החברה תוך שנים ספורות בלבד לרמות צמיחה חסרות תקדים".

*לא מעט מנהלים ידברו על הענקת אוטונומיה לעובדים, כשבפועל הם יקשרו "אוטונומיה" עם "אנרכיה".

"זה ממש נכון, אבל נעצור רגע ונדבר על ניהול".

"מקצוע הניהול הוא אחת ההמצאות הענקיות של 100 השנים האחרונות, אבל כמו כל טכנולוגיה נפלאה שהומצאה, שינוי, שדרוג ושכלול הם עניין של הכרח. במשמעות האטימולוגית, פירוש המושג 'ניהול' הוא 'להפעיל' (בלטינית השורש הוא "מאנוס" שמשמעותו "ידיים", ע' כ'), ומשמעותו המקורית היא להשיג צייתנות מהעובדים ולהפעילם כמו בובה. היום, בעידן שבו פילוסופיית ה-Open Source או פילוסופיית האינטרנט (כשבבסיסן שולט המוטיב של ניהול עצמי, ע' כ') משמעות המושג 'ניהול' עובר שדרוג.

"פירמות טובות יודעות שהן רוצות מעובדיהן מעורבות מבפנים ולא צייתנות עיוורת. הן רוצות מהם 'ניהול עצמי', עצמאות, חשיבה יזמית ומקצוענות ברמות גבוהות. לשם כך הן חייבות להנהיג שיטות ניהול מאפשרות, כשהמנהל המסורתי הופך יותר למנטור מכוון, לא עוד מנחית הוראות מלמעלה. הצורך הזה נובע מכוחות השוק.

"יחד-עם-זאת, במיוחד בתקופות משבר, מנהלים מתקשים מאוד להרפות ולהעניק אוטונומיה אמיתית לעובדיהם. הם מודאגים וחרדים שכפיפיהם יעשו שגיאות והאחריות תיפול על צווארם, והם סבורים בטעות שהעובדים שלהם לא יכולים להסתדר עם אוטונומיה".

"השוק החדש הופך את המנהלים למיותרים"

פינק מוסיף הסבר עם עקיצה. "הקושי של המנהל להרפות ולשחרר את השליטה נובע גם מכך, שהצרכים החדשים של השוק בהרבה מקרים הופכים אותם למיותרים.

"התפקיד החדש של המנהל הוא להיות יותר קואורדינטור: למצוא את הטאלנטים, למשוך אותם לארגון, לשמר אותם ולהבטיח שהם מרוצים. זה מגדיר מחדש את התפקיד: כבר לא מדובר במנהל שעומד ליד שעון הנוכחות, מצליף בעובדיו או מפקח עליהם ברזולוציות גבוהות.

"קרי, נדרשת רמה גבוהה יותר של אנושיות ומקצוענות. מנלהים שמתקשים לשחרר שליטה פשוט חוששים שבמציאות החדשה, שבה כבר אין להם מקום כמנחיתי הוראות, הם הופכים להיות מיותרים".

*עובדים יגידו שמנהלים עלולים לרתום את דבריך באופן ציני כדי לשלול העלאות השכר. "עם אוטונומיה מקצועית עדיין לא קונים במכולת" הם יאמרו.

"הם צודקים. אין ספק שאם עובדים מרגישים שלא משלמים להם בהגינות, האפקט יתבטא בחיסול מוטיבציה.

"הבעיה מונחת כשברמת הבסיס משלמים להם בצורה הוגנת ומכבדת, ואז מנסים להניע אותם עוד יותר באמצעות תמריצים כספיים נוספים.

"זוכה פרס נובל לכלכלה, ג'ורג' אקרלוף, כבר הוכיח שפירמות מצוינות עם ביצועים טובים משלמות שכר קצת יותר גבוה לעובדיהן מן הממוצע בשוק. עצם ההגינות מול העובד מורידה את הנושא הכספי מהשולחן ומפנה לעובד מקום למוטיבציה פנימית".

*איך אתה מציע למנהל להפיח מוטיבציה אצל עובד מוכשר ושחוק?

"כמובן שזה משתנה מארגון לארגון, אבל ככלל הייתי מציע להנהלות לחקות את המודל של גוגל. להעניק אוטונומיה של 20% על זמן העבודה זה אולי מרחיק לכת ומפחיד את מרבית המנכ"לים, אבל אפשר לעשות זאת במינונים קטנים: להעניק 10% של אוטונומיה או אחה"צ אחד אחד שבו העובד יכול לבחור על מה לעבוד, עם מי לעבוד, איך להפיק את המוצר והאם להיות נוכח פיזית בעבודה.

"מכשיר נפלא נוסף לדרבון עובדים נוגע לקטע החברתי. אם אתה מאפשר לעובד שלך לבחור את עמיתיו, אתה מקפיץ באחת את רמות המוטיבציה שלו. הרבה מחקרים מדגימים קשר מובהק בין מעורבות עובדים לחברויות בעבודה".

*איך לדעתך משליך המשבר הכלכלי על סוגיית התמריצים והמוטיבציה בעבודה?

"התמריצים הכספיים המוגזמים היו אלו שחוללו את המשבר.

"צריך להבין שהעובדים היום רוצים לחזור לעבוד בסביבה הרבה יותר אתית ויציבה, אך גם כזו שנוסכת על תפקידיהם תחושה של משמעות ותכלית. יש מי שיאמר, שבתקופת שפל דיבורים על משמעות הן לוקסוס, אבל אני סבור שהם חלק אינטגרלי מהפתרון.

"למנהלי פירמות בתחום הציוד רפואי, למשל, הייתי מציע להמעיט מול הכפיפים את הדיבורים סביב הרווחים הרבעוניים ולקדם נאומים שהם מעבר להיבטים הכספיים. למשל, להדגיש שהחברה מצילה חיים ועוסקת בפריצות דרך לטיוב חיי אדם.

"תחושת התכלית והייעוד הם מחוללי מוטיבציה מהגבוהים ביותר אצל עובדים".

*מה יהיה משקל המחשבות על מוטיבציה בתודעת המנהל בחמש השנים הקרובות?

"ללא ספק נהיה עדים להגדרה מחדש של המושג ניהול. עבור המנהלים זה הולך להיות זמן מאתגר מאוד, אפילו זמן של מבוכה, בלבול ופחד.

"מנהלים שיזרמו עם השינוי המתבקש, הם יעסקו דרך קבע באיתור רעיונות יצירתיים כיצד לשמר טאלנטים וכיצד להפוך אותם ליותר שבעי רצון, תוך הבנה שהתמריץ הכספי הוא רכיב משני בסיפור".

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר