גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילנה דיין: "בכירים בצה"ל עוברים לשרת את סוחרי הנשק"

לקראת שידור התוכנית הראשונה בעונה ה-16 של "עובדה" הערב, מדברת אילנה דיין על ההתחבטות שהיא חווה לראשונה בין שמירה על אינטרסים לאומיים לבין הצורך העיתונאי לחשיפה "בכל מחיר"

יממה לפני שידור התוכנית הראשונה בעונתה ה-16 של "עובדה", אילנה דיין יושבת דרוכה בחדר העריכה. "חשוב לנו להמחיש בתוכנית את עניין 'הדלת המסתובבת' - איך בכירים במערכת הביטחונית הופכים להיות אנשי עסקים בשירות סוחרי נשק. אם לא נמצא לזה פתרון גרפי, אמצעי המחשה, זה לא יעבוד מבחינת הצופה".

- כשנסעתם, היה לכם קצה חוט?

"אתה לא נוסע בלי קצה חוט. במקרה הזה, מי שחשב שאנחנו צריכים להתלבש על הנושא היה אייל גונן, סגן העורך. זה מסוג הנושאים שאתה מבין שיש משהו שראוי לפיצוח. רק אחרי שהבנו שיש סיפור שלא סופר, דורון גלעזר, שחזר מתפקיד עורך "מעריב" לעורך "עובדה" ואני, רתמנו את הכתב בועז גאון לפרויקט, ונסענו להודו".

- קיבלתם איומים, מעבר לאיומים בתביעות דיבה?

"לא חושבת שאפשר לקרוא לזה איומים. היה מסר ברור: חבר'ה, תשמרו מרחק. גם אני וגם בועז קיבלנו מסר מאוד ברור מכל מי שנפגשנו איתו: אל תגעו בזה. וזה מה שאתה שומע גם כשאתה מגיע להודו".

כחלק מניסיונות השכנוע, זכורה לדיין היטב בקשה שחלחלה אל לבה: שיש אינטרס לאומי שהיא עלולה לפגוע בו. דיין: "האינטרס הוא שהתעשייה הביטחונית שלנו לא תיפגע. כשאנחנו מוכרים 8 מיליארד דולר ב-5 שנים להודו, פרנסתם של אלפי ישראלים תלויה בהצלחה הזו. אני כן מתרשמת כשאומרים לי את זה, אני לא מתעלמת. למול זה, אני צריכה לבדוק אם דברים שאני מביאה, הם נושאים שהחשיבות הציבורית שלהם עולה על הנזק שעלול להיגרם".

"אני לוקחת ללב כשאומרים לי משפט כזה", ממשיכה דיין. "זה המקום שבו מהר מאוד הבנתי שהאינטרס הלאומי והביטחוני משמש איזה כסות, אבל עדיין זהו אינטרס שאני כן רוצה לשקול. אני כן רוצה להתרגש ממנו, ולהזדהות עם האינטרסים של העובדת מגדרה או מרמלה שעלולה לאבד את מקום העבודה שלה. אני כן רוצה לקחת את זה בחשבון. שלא תהיה אי הבנה. אבל אני לא רוצה שזה ישמש כסות למשהו אחר. למשהו לא טוב שצריך לחשוף אותו".

אילנה דיין, עובדה / צלם אייל לנדסמן

"אחת הכתבות שאני הכי אוהבת שעשיתי היא על חווה אלברשטיין". דיין


"אנחנו לא באמת המחבט של השטיחים"

תחושת השליחות הטוטלית נטועה עמוק בלבה של דיין, ואותה היא נושאת בגאון מעל המרקע. ועדיין, משהו התרכך בה במהלך השנים. מן גישה יותר מפוכחת: "אני חושבת על זה הרבה לאחרונה", היא אומרת. "אם היית שואל אותי לפני עשר שנים, אז בביטחון אופייני למי שהייתי אז, הייתי אומרת לך: 'אנחנו כעיתונאים תפקידנו להביא לתיקון עולם, התפקיד שלנו לספר סיפור חשוב, ואנחנו לא יכולים לשאת באחריות לתוצאות הפרקטיות של הפרסום. היום אני מנסחת את עצמי קצת אחרת.

"ככל שאני מתבגרת, אני רואה את תפקיד התקשורת אחרת. בעבר, ראיתי את התפקיד שלנו בצורה חד-ממדית: 'אנחנו המחבט על השטיח. אנחנו הוונטילטור'. אני חושבת שכן יש נקודת השקה בינינו כעיתונאים לבין העולם שסביבנו. אנחנו לא באמת המחבט של השטיחים, שכל האבק עף לכל הכיוונים, על השכנים למטה. היום אני חושבת שהראייה שלי מעט יותר מורכבת ויותר מעודנת, כך אני מקווה".

- מה גרם לשינוי?

"כמו שאמרתי לך קודם - אני מזמינה פנימה את האינטרס הלאומי. מזמינה אליי את האינטרס של הקצין הבכיר שנשדר עליו בעוד כמה שבועות כתבה, שהוא נמצא בלבה של סערה ציבורית סוערת, ואני יודעת שהקריירה שלו מוטלת על הכף. ואני כן רוצה להתלבט עם עצמי מה זה יעשה לו. למרות שברור לי שהסיפור חייב פרסום, חייב אוורור. וברור לי שאני אגיע בסוף למסקנה שצריך לפרסם. אבל אני רוצה להתלבט.

"תיקח למשל את אבי בניהו, דובר צה"ל. על-פי התפיסה הישנה שלי, הדיכוטומית, התפקיד שלו בעופרת יצוקה היה להרחיק אותנו כמה שיותר מעזה. ככה לכאורה הוא שומר על צה"ל. על-פי הראייה הדיכוטומית ההיא, הוא צריך לאסור להיכנס, ואני צריכה 'להרביץ' לו עד שייתן לי להיכנס. היום אני אומרת לא. אני מצפה היום שיהיה דיאלוג בינינו, שיבין שהתפקיד שלו הוא על התפר בין התפקיד של צה"ל לבין הצורך של החברה הישראלית לדעת מה קורה שם בפנים".

- אבל הבעיה היא המחיר שמשלמים על גישור שכזה. בדיוק בנקודת ההשקה הזו, שם נולד השקר, שם נוצרים המניפולציה והספין.

"אתה צודק ב-100% ששם נעוצה הסכנה. את מזמינה את החיכוך, את ה'תן וקח'. אני חושבת שזה תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע. אני לא מגיעה מהמקום הסחבקי. מי שמגיע מהמקום הזה, באמת יש סכנה שימשוך אותו למחוזות הספין.

"אני מגיעה מתפיסה שעל ברכיה חינכתי את עצמי שנים, שאומרת - 'אני משתדלת להסיר מעל דרכי כל מחסום בדרך לפרסום. זו הראייה הבסיסית שאני מגיעה ממנה. עם השנים חלה התבגרות, התרככות, התעדנות, עם ההבנה שהעולם קצת יותר מורכב. ושמה שנדמה לי שאני צריכה לפרסם היום, כדאי אולי לדחות בשבוע. לא לבטל את פרסומה, רק לדחות. ובלבד שלא עשיתי שקר בנפשי, ובלבד שבדחייה לא גרמתי נזק לאינטרס הציבורי".

- תמיד יש את החשש שדחייה של כתבה תוביל לביטול.

"נכון, צריך להיזהר. לא אמרתי שמעכשיו אתנהג כמו אחרון היחצ"נים, ואפעל לפי אינטרסים של כל מי שבסביבה. אני רק אומרת לעצמי בקול רם, לא להפוך לקהת חושים"

- אני מניח שיש לך את המודעות העצמית לא להפוך לכזו.

"על זה אני מדברת - על המודעות העצמית. רק על המודעות העצמית. לא על התוצאה הסופית. התוצאה בדרך-כלל תוביל, מאחר שהאתוס העיתונאי יותר חזק אצל אנשים כמוני וכמו דורון גלעזר וכמו גלעד טוקטלי. אנחנו עובדים שנים על טורים נורא גבוהים, חשיפה נורא גבוהה, הנושאים הכי קשים, הכי רגישים, נוגעים בעצב נורא רגיש, הרבה פעמים כועסים עלינו. האתוס העיתונאי כבר זורם בעורקנו. עכשיו יכול להיות שמותר לנו לאפשר לעצמנו גם את הרגישויות. אבל זו דעתי האישית".

לא פוחדת מבידור

לשאלה, האם התוכנית הראשונה בעונה מהווה את חלון הראווה של העונה כולה, עונה דיין בחיוב, ומוסיפה: "התוכנית הראשונה מתאפיינת באקורד פתיחה מרשים שיש בו הצהרת כוונות".

- בשנים קודמות, תמהיל התוכנית הכיל לא רק תחקירים, אלא גם כתבות בעלות פן בידורי. זה יישמר גם העונה?

"אתה יודע, נורא נהנים לדבר על הפן הבידורי שיש בתוכנית. התמהיל בעינינו מאוד משמעותי. אנחנו לא מתייחסים לזה כאל ניסיון להביא פן בידורי, אלא ניסיון להביא לצופה, לצד הדברים החשובים המשמעותיים והתחקירים הכבדים, גם צדדים אחרים לחיים שמסביבנו. מבחינתנו זה לא בושה לעשות כתבה על השמות בהתנחלות יצהר. יש היום בהתנחלות ילדים שקוראים להם "מצביא", "מלכות נעמה", "נועם עליון", אז ברור שזה לא לב המנדט העיתונאי שלנו, זה נכון.

"אבל מצד שני, המיוחד הוא בדרך שבה אנחנו עושים אותה. כתבות כמו שרוני קובן עושה, כמו הראיון עם עברי לידר מהעונה הקודמת, זה להביא פן חדש, לרגש, לספר, למצוא משהו חדש על חייו של לידר, להפתיע, להביא דיאלוג אחר, למצוא משהו אחר בעברי לידר, זה האתגר. ואותו דבר בראיונות עם מוני מושונוב ויהודה פוליקר וחווה אלברשטיין. אחת הכתבות שאני הכי אוהבת שעשיתי בכל השנים היא על חווה אלברשטיין".

- אתם רוצים למשוך את הקהל שמחפש בידור לכיוון התחקיר?

"אתה עוד פעם קורא לזה בידור. כתבה על חווה אלברשטיין זה בידור? זה לא בידור. עיתונות יכולה להיות תחקירית, היא יכולה להיות מגזינית, היא יכולה להיות בנושאים יותר משמעותיים, יותר בלב השיח הציבורי ויכולים להיות נושאים במחוזות התרבות".

- מה דעתך על הז'אנר הדוקו-אקטיביסטי שהפך לאחרונה למאוד פופולרי?

"אני לא חושבת שזה יפגע במישהו אם אומר שהעיתונות שאנחנו עושים ב'עובדה' היא במסגרת הטעמים האישיים שלי, ו-דוקו אקטיביזם זה משהו שאני לא יודעת לעשות. אני חושבת שאם אנסה זה ייצא פתטי, ההתנהגות שלי מול המצלמה לא תהיה טבעית במצבים כאלה. זה לא משהו שעולה בקנה אחד עם הטעמים האישיים שלי. אני יכולה להגיד שיש מקרים שאי אפשר להתעלם מהאפקטיביות של הז'אנרים האלה. השפה של עובדה זו השפה שבה אני מרגישה הכי נוח. עם הדגש שלנו על הצד התחקירי, על כתבות מאוד מהודקות. על איך לתרגם את הנרטיב הטקסטואלי לתמונות, איך לחבר ביניהן, ואנחנו משקיעים בזה הרבה מאמץ.

"אנחנו כן מרגישים שאנחנו שומרי מאהל של העיתונות החוקרת. זה מסובך לעשות עיתונות חוקרת באופן כללי ובטלוויזיה עוד יותר. גם קשה, גם כפוי טובה לפעמים, גם מחייב אותך לעמוד בלחצים. מה שבטוח שלא תמיד זה הופך אותך לפופולרי".

הערב: פרשת שוחד חמורה

דיין: "כשאנחנו מוכרים 8 מיליארד דולר ב-5 שנים להודו, פרנסתם של אלפי ישראלים תלויה בהצלחה הזו"

שלהי אוגוסט, ניו-דלהי. כשבאמתחתם יותר מ-1000 דקות מצולמות, נפרדים אילנה דיין וצוותה מנופיה הקסומים של הודו ומקהילת סוחרי הנשק המקומית, וחוזרים ארצה, לישראל, להשלים את המשימה המטרידה ביותר שידעה התוכנית ב-15 שנות קיומה: פרשת שוחד שבה מעורבים בכירים לשעבר במשרד הביטחון הישראלי, חברות מובילות בתעשייה הביטחונית הישראלית - ביניהן "תעש" ו"רפאל", ודמויות מפתח במשרד ההגנה ההודי.

לאחר שחלק הארי של המשימה הושלם, כשסוחרי נשק, פקידי ציבור, אנשי בולשת ועיתונאים הודיים טווים לפרטי פרטים את מסכת הקשרים האפלה בין תעשיית הנשק הישראלית לצבא הודו, שבה תעשיות ישראליות משחדות במיליונים רבים של דולרים פקידים בכירים במערכת הביטחון ההודית, נדרשה דיין לעמת את הבכירים לשעבר במשרד הביטחון הישראלי ובתעשיות ביטחוניות ישראליות, עם חומרי הגלם. חומרים שמיותר לציין כי די בהם כדי לטלטל את התעשייה הביטחונית בישראל. ואכן כך היה.

בשבועות האחרונים, ועד לימים האחרונים, מכבש הלחצים מצד אותם גורמים המוזכרים בכתבה, בדרישה למנוע את פרסומה, לא פסק. דיין, מצדה, לא ויתרה. היא ידעה, ואף הודתה בכך, כי בתחקיר שישודר הערב (ג') בתוכנית פתיחת העונה של "עובדה", תיחשף אחת מפרשות השוחד החמורות בישראל, אולי אף החמורה מכולן.

כמה עובדות על "עובדה":

21.3% - רייטינג ממצוע של העונה הנוכחית

16 - מספר העונה שתיפתח הערב

454 - מספר העונות ששודרו במהלך כל העונות

מעל 14 אלף - קלטות של חומרי גלם מצולם שהצטברו במהלך העונות

250 אלף - מספר הגולשים שצפו בכתבה של איתי אנג'ל באינטרנט (מאוגוסט 2006), שהתלווה ללוחמי הנח"ל שנקלעו לקרב פנים אל פנים עם חיזבאללה בדרום לבנון, במלחמת לבנון השנייה

8640 - מספר דקות שהשקיעו אילנה דיין והבמאי גלעד טוקטלי בצילום בהודו של התחקיר, הפותח את העונה ה-16

עוד כתבות

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב