גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלמנתו של יוסי פרי הודתה לכאורה: "הוא מאפיונר שקיבל 20 אלף שקל שוחד כל חודש, 17 שנה"

"רן אבטחה", שאיבטחה את קניון הקריון, טוענת כי בידיה קלטת וידיאו בה מתוודה האלמנה שבעלה קיבל שוחד בסך 6 מיליון שקל ממנכ"ל רן אבטחה ■ בתביעה שהגישו היום נגד האלמנה, מטיחים בעלי חברת האבטחה האשמות קשות ביותר במנכ"ל שהתאבד: "פרי הפך את מרכזי הקניות לזירת טרף מעליה היה חג. ברגע שהיה מזהה 'הזדמנות עסקית' - הוא היה עט על הקורבן וגוזל מכל הבא ליד"

חברת "רן אבטחה", שהעניקה שירותי ניקיון ואבטחה לקניון הקריון בקריית-ביאליק, טוענת כי בידיה קלטת וידיאו שבה מתוודה עפרה פרי, אלמנתו של מנכ"ל הקניון יוסי פרי ז"ל, על כך שבעלה קיבל שוחד ממנכ"ל "רן אבטחה", ערן פוגל.

"רני (פוגל) נתן ליוסי (פרי) שוחד כל חודש, 16-17 שנה, 20 אלף שקל לחודש", נשמעת לכאורה פרי בקלטת שתיעדה פגישה בינה לבין יונה פוגל, רעייתו של ערן, בסוף יולי השנה. "הוא (הכוונה ליוסי) מאפיונר, הוא חי בשיטה של 'אני עושה בשבילך - אתה תעשה בשבילי', וזה בדיוק מה שהוא עשה עם ה-20 אלף שקל האלה".

עוד אמרה: "הוא (יוסי) לא בנוי ככה כמו הרבה אנשי עסקים אחרים, גם ממני אין שום דבר שאני נותנת שהוא נותן לי בחינם... והוא בלתי נסבל והוא איום ונורא... הוא לא עושה צעד בלעדיי".

"רן אבטחה" טוענת כי דברי האלמנה לא רק מוכיחים את נטילת דמי החסות, אלא גם את מעורבותה בנטילת הכספים. לטענתה, עפרה ידעה כל העת על מקור הכספים - "מה שלא מנע ממנה לחיות חיי נהנתנות בהתבסס עליהם".

לדברי החברה, לא פיצוץ הפרשה הביא להתאבדותו של פרי, אלא היותו בדיכאון - כפי שהודתה אלמנתו: "הוא שבר כלי ומתמוטט והולך למות לי... אם לא יילך לפסיכולוג הוא ימות".

דמי חסות

לטענת "רן אבטחה", פרי רשם חלק מהנכסים שצבר מדמי החסות על-שם אחרים, ועם פיצוץ הפרשה התברר כי קיימים ב"קריון" ובקניונים נוספים שניהלו פרי ומקורביו "מספר לא מועט של עסקים שנאלצו לשלם לו כספים רבים על מנת לשמור על פרנסתם".

כזכור, פרי כיהן כמנכ"ל מליסרון מקבוצת עופר נכסים. לאחר התאבדותו במוצאי ראש השנה התברר כי הוא עומד במרכזו של סיפור סחיטה, בו לא ברור עדיין מי הסוחט ומי הנסחט. מהעבר השני ניצבים ערן ויונה פוגל, בעלי חברת "רן אבטחה", שהגישו היום (ג') לבית המשפט המחוזי בחיפה תביעה בסך 7 מיליון שקל נגד אלמנתו, עפרה פרי.

באמצעות עוה"ד אלי דורון ויואב הריס הם טוענים, כי במשך 16 שנה נסחטו על-ידי יוסי פרי ונאלצו לשלם לו כ-10,000 דולר במעטפות מזומנים (סכום שבהמשך הופחת לבקשתם ל-20 אלף שקל), כדי שלא יביא להפסקת ההתקשורת עימם.

לדבריהם, "מעשיו אינם שונים במהותם מאותן כנופיות פשע הגובות 'פרוטקשן' מידי בעלי עסקים ברחבי המדינה", אלא שבמקום לשרוף את העסק או לאיים בפגיעה גופנית - פרי "מנצל את כוחו ומעמדו ומאיים בהפסקת התקשרויות חוזיות, סיכול מסירת חנויות, סילוק מהמרכז המסחרי וגדיעת מקור פרנסה".

זירת טרף

בתביעה נטען כי "פרי נהנה מחופש פעולה מוחלט בקניונים שניהל, ואיש לא התערב במעשיו. הוא הפך את מרכזי הקניות לזירת טרף מעליה היה חג, וברגע בו היה מזהה 'הזדמנות עסקית' - היה עט על הקורבן וגזל מכל סוג ומין הבא ליד: בין אם גביית דמי חסות מדי חודש, בין אם גביית 'מס דרכים' בגין מסירת חנויות - או כל דרך אחרת בה יכול היה להפיק טובת הנאה. בחלק מהמקרים הפעיל 'איש קש', ובחלק מהמקרים לא בחל מלקבל מעטפות כסף ישירות לידיו".

תשלום דמי החסות נמשך לכאורה עד אוקטובר 2008, אז נקלעה "רן אבטחה" לחובות של מיליוני שקלים לעובדים, לספקים ולרשויות המס. בסך-הכל, כך נטען, בשנים 1992-2008 שולמו לפרי כ-6 מיליון שקל (נומינלי).

לתביעה צורפו דפי חשבון של החברה, המעידים לכאורה על משיכת סכומי החסות.

במארס השנה ביקש ערן מפרי סיוע כספי בטענה כי החברה קורסת רק בשל תאוותו. פרי הלווה לו 850 אלף שקל למשך 10 שנים, כשלטענת פוגל מדובר במתנה שרק למראית-עין הוצגה כהלוואה.

לפני מותו הכחיש פרקליטו של פרי, עו"ד טומי נדשי, את עיקר הטענות האמורות שנכללו בטיוטת תביעה שנשלחה לו. אלמנתו הגישה באחרונה תביעה בסך כ-900 אלף שקל נגד הזוג פוגל, בה דרשה מהם להשיב את ההלוואה שקיבלו.

עפרה פרי טרם הגישה כתב הגנה. (ת.א. 09-10-23859).

עוד כתבות

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א; מניית ריטיילורס נופלת בעקבות הדוח

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● הבוקר עליות בבורסות בעולם ● רוב הכלכלנים סבורים שבנק ישראל יוריד אחה"צ את הריבית, אך בספק לגבי הורדות נוספות בהמשך ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה ● במיטב מציעים אלטנטיבות מפתיעות לשוק האמריקאי היקר

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?