גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרידמניסט השקט

מה אפשר ללמוד על תוכניותיו של שר המשפטים נאמן מהמינוי של מנכ"ל משרדו?

"לאחרונה הודיעני שר המשפטים על כוונתו למנות אדם אחר לתפקיד מנכ"ל המשרד". כך, במילים אלה, פתח עו"ד משה שילה, מנכ"ל משרד המשפטים היוצא, את המייל ששיגר לכלל עובדי משרד המשפטים ביום רביעי בשבוע שעבר.

שילה הפגין ג'נטלמניות יוצאת דופן בניסוח דבריו, דווקא כלפי מי שנהג בו ככלי אין חפץ בו ופיטר אותו מתפקידו כמעט בלי התראה מוקדמת. שכן, מאחורי המילים "לאחרונה הודיעני" מסתתר אופן פעולתו האמיתי של שר המשפטים יעקב נאמן - שהודיע לשילה על פיטוריו ערב קודם לשליחת המייל.

קשה לחלוק על העובדה שמינוי מנכ"ל במשרד ממשלתי נמצא בסמכותו המלאה של השר הממונה, וזכותו למנות לתפקיד זה, שהוא "משרת אמון", את מי שהוא חפץ לעבוד עמו - כל עוד הצליח המנכ"ל המיועד לצלוח את ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה. אבל אפשר לתמוה על הסגנון שבו נאמן הוציא לפועל את המהלך, כאילו חש בעצמו שמשהו לא לגמרי תקין ביוזמתו להחליף את שילה, בעל ותק של 25 שנה במשרד המשפטים, במועמד חיצוני למערכת וחסר ניסיון ניהולי כד"ר גיא רוטקופף.

בלשכתו של נאמן דוחים את התזה שלפיה למד שילה לראשונה על הכוונה להחליפו בשבוע שעבר, וטוענים כי כבר בפגישת העבודה הראשונה שלהם, סיפר נאמן כי כשהוא עצמו כיהן כמנכ"ל משרד האוצר ולמשרד נכנס שר חדש - בו ביום הוא שם את המפתחות על השולחן.

"עם כניסתו לתפקיד הבהיר נאמן כי בכוונתו למנות לתפקיד המנכ"ל אדם שיחליף את המנכ"ל הנוכחי", אומר יועץ התקשורת של השר, גיל סלומון, "מדובר בפריווילגיה הניתנת לשר ממונה, שכן תפקיד המנכ"ל הוא משרת אמון".

מה שמוזר עוד יותר הוא שנאמן לא ממש הביא אדם "משלו" לתפקיד. עם רוטקופף הוא עבד לראשונה בשבועות הראשונים שלאחר מינויו לשר, לפני חודשים אחרים. רוטקופף, ששימש יועץ בכיר לשר המשפטים הקודם, פרופ' דניאל פרידמן, ובפועל היה ראש מטה שר המשפטים, נשאר בתפקידו בלשכה שבועות ספורים אחרי חילופי השרים, אבל אז עזב וחזר לכור מחצבתו - בית-הספר למשפטים במכללה למינהל. נדמה היה כי האפיזודה הציבורית בחייו נסתיימה.

חסר ניסיון ניהולי

ביום ראשון השבוע אישרה הממשלה את בקשתו של נאמן למנות את רוטקופף למנכ"ל, ולמחרת היום הוא כבר נכנס לתפקידו והחל בחפיפה עם שילה. כל זה קרה 4 ימים בלבד אחרי שוועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את מועמדותו לתפקיד המנכ"ל, אף שהוא חסר ניסיון ניהולי כלשהו. הוועדה הדגישה בהחלטתה את תקופת עבודתו לצד השר פרידמן, וכן את ניסיונו האקדמי כמומחה למשפט פלילי.

בהודעת הממשלה בתום ישיבתה, צויין כי המנכ"ל היוצא שילה "מונה לתפקיד של המנהל הכללי במשרד המשפטים על-ידי השר היוצא, פרופ' פרידמן". זה לא לגמרי מדויק. האמת היא ששילה החל לשמש כמנכ"ל משרד המשפטים בפועל ביוני 2006, עם עזיבתו של המנכ"ל הקודם אהרן אברמוביץ. שר המשפטים באותה תקופה היה חיים רמון. הוא נכנס לתפקיד כממלא-מקום זמני, וכהונתו הוארכה פעם אחר פעם בכל 3 חודשים, גם על-ידי השרים שבאו אחר כך - מאיר שטרית, ציפי לבני וגם פרידמן. בסופו של דבר, לאחר שמאמציו של פרידמן לאתר מנכ"ל אחר לא צלחו, הוא נשבר והחליט למנות את שילה בקביעות לתפקיד.

שילה צמח מלמטה במשרד המשפטים, מתובע בפרקליטת מחוז מרכז, עבור בניהול תחום עררים בפרקליטות, ומ-2003 שימש סמנכ"ל משרד המשפטים. כמי שמונה לסמנכ"ל במכרז ונהנה מקביעות, גם לא ניתן לפטרו מהשירות הציבורי, והוא למעשה יושב בביתו כעת עד שיוצע לו תפקיד בכיר חלופי באחת הרשויות. בסגנונו המתון כתב שילה במייל הפומבי כי הוא "בוחן מספר הצעות ורעיונות לגבי המשך דרכי בשירות הציבורי".

קידום אג'נדה ייעודית

רוטקופף, לעומתו, נראה כמו אורח לרגע: במשך שנתיים שימש אמנם ראש המטה של פרידמן ועסק בכל הנושאים המגיעים לשולחנו של השר, אך מעולם לא ראה איך נראה המפעל בימים שבהם הבוס לא עורך ביקור.

ממינויו של רוטקופף לתפקיד ניתן ללמוד משהו על תוכניותיו של נאמן למשרד. משרד המשפטים נמצא אמנם במרכז ההתעניינות התקשורתית, אך רק בגיזרה צרה של פעילותו - היועץ המשפטי לממשלה, הפרקליטות וב-3 השנים האחרונות גם בגזרה שבין השר לבית המשפט העליון. ואולם במשרד פועלות יותר מ-30 יחידות שונות, מהטאבו ועד רשות הפטנטים, מהאפוטרופוס הכללי ועד הסיוע המשפטי, ממחלקת החנינות ועד ועדת העזבונות - שניהולן הוא עבודה סיזיפית, יומיומית, אפורה ונטולת תהילה.

אפשר לפיכך לאפיין שני סוגים של מנכ"לים: האחד - אפור ועמלני, רחוק מאור הזרקורים, המפשיל שרוולים ומתמסר לעבודת התחזוק והניהול היומיומית של עשרות היחידות הללו, המספקות שירותים למאות אלפי אזרחים. השני - זוהר כמו כוכב רוק, המתמנה לתפקיד כהצנחה מן החוץ לשם קידום אג'נדה ייעודית כלשהי של השר, אך לא לצורך משימות הניהול השוטף. העובדה שרוטקופף נטול ניסיון ניהולי כלשהו, והעובדה שהוא איננו יציר המערכת, מלמדת כי כנראה מדובר במנכ"ל מהסוג השני.

רוטקופף עצמו, אגב, גזר על עצמו אלם תקשורתי למשך חודשים אחדים, ובכוונתו ללמוד כעת את עבודת המשרד מחדש. גורמים במשרד שעמם קיים פגישות עבודה ראשונות מדווחים כי כיועץ לשר הוא ראה עצמו כמיישם את רצונותיו ומדיניותו של פרידמן - הגם שניסה לעצור יוזמות שהיו מזיקות לדעתו. כמנכ"ל הוא רואה את תפקידו באופן שונה לחלוטין, כמי שמתעתד למצוא נקודות תורפה בעבודת המערכת, ולנסות לקדם תהליכי שיפור והתייעלות.

יש לרוטקופף אמנם דעה בנושאים מעוררי מחלוקת, כמו למשל פיצול סמכויות היועץ המשפטי לממשלה, אך אין בכוונתו לנקוט עמדה ולהשתתף במשחק. עם זאת, ברגע שיוחלט על מתווה פעולה - הוא יהיה זה שיוציא אותו לפועל. בינתיים הוא מקיים ישיבות עבודה עם בכירי המשרד, שמול חלקם ניהל מאבקים פנימיים בשמו של פרידמן לפני זמן לא רב. גם אם פעל אז בשמה של אידאולוגיה שאיננה שלו, במשרד המשפטים לומדים בימים אלה פרק חדש במורכבות היחסים האישיים הטעונים עם מי שכעת מתפקד, במידה רבה, כבוס.

נותר איפוא לתהות על כוונותיו של נאמן. מי שטורח להעיף מתפקידו את המנכ"ל המכהן ולמנות במקומו "איש משלו" שאיננו באמת משלו - מייעד לו בלי ספק תוכניות קונקרטיות. מהן? נאמן אולי איננו נבחר ציבור (הוא מונה לתפקידו כמינוי אישי של ראש הממשלה נתניהו, כפשרה קואליציונית), אך בתפקידו כשר הוא משרת ציבור. אבל בינתיים הוא מסרב לגלות.

"נאמן רוצה לעשות שינויים, לייעל את עבודת המשרד", מתעקש יועץ התקשורת סלומון לדבוק במילים מעורפלות, "לבצע רפורמות מרחיקות לכת במערכת המשפטית, ולהביא לתנופה והתייעלות של כל יחידות המשרד".

מבוי סתום במינוי היועץ

ובינתיים, הוועדה הציבורית לאיתור היועץ המשפטי לממשלה הבא מצויה במבוי סתום. כל עוד לא יתברר מה יהיה הרכב סמכויותיו של היועץ המשפטי, או במילים פשוטות - האם סמכויותיו הפליליות כראש התביעה הכללית יישארו בידיו, או יפוצלו ויימסרו לבעל תפקיד אחר - לא ניתן למעשה להמשיך במהלכי האיתור ולהביא את עבודת הוועדה לשלב מעשי.

הכתובת הזו היתה רשומה על הקיר כבר מתחילת הדרך. מרגע שהוועדה בראשות השופט תיאודור אור החלה בהליכי איתור היועץ הבא, מקרב המועמדים האמיתיים והווירטואליים, היה ברור לכל חבריה כי לא ניתן למעשה להמליץ על מועמדים כל עוד לא יתברר אופיו של תפקיד היועץ. נאמן אמנם קיבל החלטה על כוונתו לפצל את התפקיד, אך ראש הממשלה נתניהו עדיין מתמהמה, והנושא טרם הובא להכרעת הממשלה.

התוצאה היא שבהיעדר הכרעה בינתיים, יכולה ועדת האיתור לפעול באחת משתי דרכים: דרך אחת היא להתמהמה ולא להתקדם לעבר מיצוי העבודה וצמצום רשימת המועמדים המתארכת. לפי שעה נזרקו לחלל האוויר פרופ' יואב דותן, פרופ' דפנה ברק-ארז, פרופ' זוהר גושן, עו"ד יהודה וינשטיין, עו"ד דני שינמן, השופט דוד חשין, עו"ד ליפא מאיר, מנהל בתי המשפט משה גל, פרופ' רון שפירא, השופט נעם סולברג, המשנה לפרקליט המדינה שי ניצן, המשנה ליועץ המשפטי מייק בלס, והפצ"רים לשעבר אילן שיף, אורי שוהם ומנחם פינקלשטיין ועוד.

חלק מהשמות הללו נתמכים על-ידי חברי הוועדה עצמם, וחלק הם מועמדים וירטואליים מטעם עצמם, או מטעם גורמים אינטרסנטיים אחרים שהצליחו ליצור רחש תקשורתי סביבם.

ואולם החלוקה המעניינת יותר בין השמות היא בין כאלה שהם מטבעם מומחים למשפט פלילי, ולא ייחשבו מועמדים ראויים לתפקיד היה וסמכויות היועץ יפוצלו - לבין כאלה האוחזים בעיקר במומחיות בתחום המינהלי-חוקתי, ועיקר כוחם יבוא לידי ביטוי דווקא אם התפקיד אכן יפוצל. וינשטיין ושינמן מהווים דוגמה לסוג הראשון, ברק-ארז ובלס לשני.

הדרך השנייה שהוועדה יכולה לנקוט היא לטמון את ראשה בחול, ולהמשיך לפעול כאילו דבר אינו קורה, וכאילו יוזמת נאמן להפרדת הסמכויות הפליליות מתפקיד היועץ איננה קיימת.

באופן פורמלי, כך רואים עצמם חברי הוועדה אנוסים לפעול: כל עוד אין שינוי בהחלטת הממשלה שעיגנה את מסקנות ועדת שמגר, שהוקמה בעקבות פרשת מינויו של רוני בר-און ליועץ המשפטי לממשלה - ועדת אור אמורה להמשיך לעבוד בהתאם למצב החוקי הקיים.

זה הרקע לפארסה המתרחשת מול עינינו - ועדת האיתור לתפקיד היועץ המשפטי ממשיכה לפעול ולכאורה לבחון מועמדים, כשבפועל לחבריה אין מושג לאיזה תפקיד בדיוק אמורים המועמדים הללו להתמנות.

בינתיים סובלת רשימת המועמדים מסכיזופרניה קלה: לצד פליליסטים מובהקים, שהבנתם במשפט מינהלי מוגבלת לכל היותר - מופיעים ברשימה גם מומחים למשפט מינהלי, שהקשר בינם לבין אכיפה פלילית מקרי בלבד.

מתחת לשולחן מתנהלות בוועדה שתי רשימות נפרדות - אחת למקרה שהתפקיד יפוצל ויהיה צורך במומחה מינהלי בלבד, ואחת למקרה שהסמכויות הפליליות יישארו בידי היועץ. עם זאת, חברי הוועדה מודעים לכך שלפני 6 שנים מינתה ועדת בך לתפקיד ראש התביעה הכללית את מני מזוז, שהתחום הפלילי מעולם לא היה הפורטה שלו.

חברי ועדת אור היו מעדיפים שנאמן יפנה למזוז ויבקש ממנו להאריך את כהונתו בחצי שנה. בפרק הזמן הזה היה מתברר אם הרפורמה בתפקיד אכן עוברת לשלב היישום או נשארת במגירה, וכך יכולה היתה הוועדה לבחון מועמדים באופן מושכל.

אבל נאמן, כבר למדנו, איננו מנהל תוכנית כבקשתך.

עוד כתבות

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

דיני ירושה / צילום: Shutterstock, Maxx-Studio

משפחת בן הזוג המנוח נתנה אולטימטום בלתי אפשרי לאישה. מה קבע ביהמ"ש?

בית המשפט לענייני משפחה פסק לטובת אישה שביקשה להביא ילד מזרע בן זוגה המנוח ● משפחתו, שהתנגדה לכך, התנתה את הבאת הילד בכך שהאישה תוותר על חלקה בירושה שהותיר בן זוגה ● ביהמ"ש פסק לטובת האישה 50 אלף שקל כהוצאות משפט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; פאגאיה זינקה ב-20%, פלייטיקה ב-14%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% וחתם רצף של שבעה ימי עליות ● ישראליות: טאואר, קמטק, ופייבר עלו בעקבות הדוחות, סולראדג' נפלה ב-9% ● חברת משחקי הוידאו רובלוקס צללה ב-20% ● האנליסטית שמסמנת את החברה שתרוויח הכי הרבה מ-AI ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי Arm, למרות התחזית הפושרת של החברה ● באופנהיימר ממליצים על גילת עם אפסייד של 43%, מתמודדת על שלושה חוזים גדולים

היישוב עלי ביהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון

לראשונה: בג"ץ חייב את המשטרה לחקור בנייה לא חוקית ביו"ש

בג"ץ קבע כי על משטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית בגין בנייה לא חוקית במאחז היובל, שנמצא ביישוב עלי ● ההכרעה בעתירה, שהוגשה על־ידי תנועת "שלום עכשיו", נדחתה מאז 2018, עקב הצהרת המדינה כי תוקם יחידת אכיפה ייעודית שתחקור חשדות לבנייה לא חוקית - שהקמתה בסוף בוטלה

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו בראיון לד"ר פיל: "ננצח את חמאס, כולל ברפיח - אין לנו ברירה אחרת"

בריטניה וארה"ב לא מוכנות להציב חיילים ברציף ההומניטרי בעזה - הפיתרון: קבלן ישראלי ● דובר צה"ל עדכן כי 3 חיילים נפצעו בפיצוץ פיר ממולכד ברפיח, משפחותיהם עודכנו ● כלי טיס של חיזבאללה יורטו אחרי שורת אזעקות בגליל: נזק נגרם לבית בשלומי ● מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור בלבנון ● פיצוץ המגעים בקהיר: המשלחת הישראלית חוזרת, משלחת חמאס עזבה לדוחה ● עדכונים בולטים 

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

דני לוי, מפקד מחוז חוף / צילום: דוברות המשטרה

האם תחת ניצב דני לוי נרצחו במחוז חוף 9 בני אדם מהחברה הערבית?

מפקד מחוז חוף סיפר על נתוני הרצח בשטח פיקודו, אך הוא נתן תמונה חלקית ● המשרוקית של גלובס

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

אתר בנייה. היקף הישראלים בענף עלה / צילום: כדיה לוי

הנתונים מגלים: אלפי ישראלים הצטרפו לענף הבנייה במלחמה

בחודש מרץ עבדו בענף 215 אלף עובדים ישראלים, 12 אלף יותר מאשר טרום המלחמה ● עם זאת, מספר העובדים בבנייה עדיין נמוך ב-20% ממספר העובדים שהיו בענף בספטמבר

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

הדוחות המאכזבים שהפילו את המניה הישראלית בוול סטריט

סולאראדג', המפתחת טכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, מסכמת רבעון חלש נוסף ● ההכנסות צללו בכ-80% וההפסד הנקי גדל ● גם התחזיות להמשך שהציגה החברה מאכזבות

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

השר ברקת: "הצעד של ארדואן יפגע בעיקר בתדמית הכלכלה הטורקית"

לפי נוכחים בכנס מכון היצוא בנושא קשרי הסחר של ישראל עם טורקיה אמר שר הכלכלה ניר ברקת כי תגובה לטורקיה תפגע ביוקר המחיה ● אך לא כולם מסכימים, יעל רביע־צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ אמרה כי "צריך לצמצם את היקפי הסחר עם טורקיה"