גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד ליפא מאיר: "לבייב אמר לי - בסך-הכל עבדתי למען אפריקה"

כנציג מחזיקי האג"ח, משחזר עו"ד מאיר בראיון מיוחד את התהליך המורכב: מי היה על קו הטלפון עם מנכ"ל אפריקה איזי כהן בליל השימורים בו נסגר ההסכם, מה המשקיעים מרוויחים מההסדר, ומדוע אפשרות פירוק החברה ריחפה כל הזמן מעל הדיונים

עו"ד ליפא מאיר, שייצג את מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל, לא ישכח עוד זמן רב את יום חמישי שעבר, שהסתיים בשעות הקטנות של בוקר יום שישי. באותו לילה, בתום מרתון דיונים של 11 שעות, הצליחו הנציגות ואפריקה ישראל להגיע להסכמה על הסדר החוב של החברה. אולם לדברי מאיר, אותו ערב היה דווקא אחד הרגעים הקשים שידע במהלך המו"מ.

"המו"מ התנהל בשני מישורים, בין המוסדיים שניסו למצוא את האיזון הנכון בעמדות שלהם, שכן לכל אחד היו גישה שונה ופתרונות מסוג אחר. ובמקביל, התקיים מו"מ באותו ערב עם מנכ"ל אפריקה, שנכנס ויצא מהחדר, קיבל תגובות על מה שאמר, והגיב על מה שאמרנו לו", משחזר מאיר בראיון מיוחד ל"גלובס".

"איזי כהן, במקביל לעבודה מולנו, נאנק תחת העול של לנסות גם אישורים מבעל השליטה גם מהבנקים. מנהלים בכירים היו על הקו איתו כדי לקבל פידבק האם יש סיכוי לקבל אור ירוק למה שהוא עושה. עד זמן קצר לפני ההודעה על ההסכם, לא היה ברור אם נלך הביתה ללא חתימה", הוא מוסיף.

אתה מרוצה מההסדר שהושג?

"קבענו לעצמנו לו"ז סופי בין שני הצדדים, שהמו"מ לא יימשך לאחר ה-6 בנובמבר, וסיימנו שבוע לפני. בדרך כלל זה לא קורה, אלא בלילה האחרון לפנות בוקר. זה מראה על האינטנסיביות של המו"מ. הנציגים הקדישו ימים כלילות. הקמנו במשרד צוות מיוחד, והמזכירות עבדו כאן כמעט 24 שעות.

בסופו של דבר, המטרה העיקרית, שהיא לא לפגוע באינטרסים של בעלי האג"ח, הושגה במלואה. זו הבשורה של ההסדר.

"בשיתוף פעולה מצד אחד מול המוסדיים, ותרומת אפריקה ישראל ובעל השליטה, נוצר מצב שגם הכסף של החוסכים ניצל לטווח הארוך, וגם אפריקה ישראל יצאה במצב כלכלי ופיננסי הרבה יותר טוב. מבנה החוב של החברה בריא יותר, ואנו כנציגי החוסכים יותר בטוחים שהכסף אכן יוחזר על ידי החברה".

אבל משקיעים שקנו אג"ח של חברה בדירוג גבוה, פתאום מוצאים עצמם עם חבילה מסוכנת יותר הכוללת מניות. זה לא בעייתי?

"המבחן הוא, אם היינו מציעים היום למשקיעים חבילה חדשה שזה ההרכב שלה, האם היו משקיעים בחבילה הזו. אני חושב שזו חבילה טוב ואטרקטיבית, שלא משקפת אילוץ אלא תמהיל נכון של חוב והשקעה ומניות, שיכול להביא למשקיע תשואה נכונה.

"העובדה שהחוב של החברה קטן מ-7.5 מיליארד שקל ל-4.5 הוא תמהיל נכון, שנותן לבעלי האג"ח סיכוי סביר לקבל את כל הכסף ואפילו תקווה לאפסייד, ולכן יש בכך תוספת לעומת מה שהם היו מקבלים בחבילה המקורית שלהם".

ליפא מאיר, עו

"פירוק החברה לא נשלל מעולם"

אם משווים את ההצעה של אפריקה להצעה שלכם, נראה שההסדר הסופי קרוב יותר לעמדת אפריקה, בטח ברכיב המזומן שבו דרשתם מיליארד שקל, אפריקה הסכימה לחצי מיליארד שקל ותקבלו 550 מיליון שקל, ובהיקף ההזרמה בו לבייב הסכים להזרים עד חצי מיליארד שקל ובסוף הוא מזרים 750 מיליון שקל. אז איפה ההישג הגדול?

"גישתה הראשונית של אפריקה הייתה טעות קשה. היא בעצם לא הציעה כלום לבעלי האג"ח. היא הציעה אפס הזרמה על ידי בעל השליטה, והציעה סכומים שהיו רחוקים מלהסתכם ב-7.5 מיליארד שקל, שהוא היקף האג"ח. המסלול נפתח בהצעה הנגדית הראשונה שלנו, ולכן ברגע שאפריקה התיישרה לפי ההצעה שלנו, הפערים היו קטנים. חוץ מזה, הם עלו בהזרמה מ-500 מיליון שקל ל-750, ומדובר בפער לא קטן. תוספות של 50% מעל ההצעה הראשונה זה הישג גדול לטובת אפריקה".

מתי הם שינו גישה?

"כשהם הבינו שאם לא נקבל את מלוא החוב, המו"מ מגיע לסיום. היה ברור בהתחלה שאם הם לא ישנו את הגישה באופן קיצוני ויעשו מהפכה מחשבתית, לא יהיה מקום למו"מ".

היה חשש לפירוק?

"זה לא נשלל אף פעם. השאלה הייתה האם זה מלווה כל הזמן את המו"מ - האם על כל צעד הולכים לביהמ"ש - או שמסתכלים על התמונה הכוללת. זו הייתה כל הזמן אופציה מרחפת למעלה, בלי שהוצאנו את האקדח. האלטרנטיבה של פנייה לבית המשפט הייתה קיימת רק אם אפריקה ובעל השליטה יראו שהם לא מאמינים בחברה".

האם האמנת שפירוק הוא האופציה נכונה?

"בשיחה הראשונה שלי עם מנכ"ל אפריקה ישראל, איזי כהן, אמרתי לו: 'איזי, זו חברה שיכולה להגיע להסדר אם היא רוצה, ולכן אין שום סיבה שיהיה פתרון אחר'".

איך הייתה העבודה מול איזי כהן?

"העבודה מול איזי הייתה תענוג. מדובר באדם מנוסה שמכיר את השוק המוסדי. הוא מקבל גיבוי ואמון מצד בעל השליטה שלו, ואני חושב שחלק מהדברים הטובים במו"מ היה שמולנו עמד איש אמין ומוכשר כמוהו".

ליפא מאיר / צלם: תמר מצפי

"אין אדם שאין לו תחליף"

לפי המתווה, למעשה לבייב כבר יחזיק ביותר מ-40% מהמניות לפני ההזרמה. מדוע הסכמתם לכך ולא דיללתם אותו לאפס ואז לפי ההזרמה שלו נתתם לו מניות?

לב לבייב יש היום 75% ממניות אפריקה ישראל. מכיוון שהחבילה כוללת המרה חוב למניות לפי שווי חברה של 2 מיליארד שקל, זה גורם לדילול בעל המניות. אולם בד בבד עם המרת המניות, לבייב משקיע 300 מיליון שקל כתשלום מיידי, ואז הוא שומר על שיעור על 47%, קרוב לשליטה. כדי שיגיע לשליטה צריך להזרים סכומים נוספים, ואז יחזור לשליטה. ה-750 מיליון שקל מאפשרים לו להגיע ל-53%. הזרמת 750 מיליון שקל הוא סכום נכבד לכל הדעות".

האם אתה חושב שזה הכרחי להשאיר את לבייב כבעל השליטה באפריקה ישראל?

"לבייב נחשב לאדם שמכיר את ההשקעות של החברה ברוסיה, שם התרומה שלו מרכזית. בתשקיף של החברה שפורסם בלונדון, שהתייחס להשקעות של החברה ברוסיה, נאמר במפורש שבעל השליטה הוא גורם חיוני בפיתוח ההשקעות האלה. כל מי שהשקיעו באפ"י פיתוח, ידעו שהם משקיעים בחברה שהוא גורם דומיננטי בה. ברור שגם את זה מביאים בחשבון.

"יחד עם זאת, ברור שאין אדם שאין לו תחליף. אם הוא היה מאבד עניין ומוכר את המניות, היה מגיע אדם עם עניין להשקעות. הוא לא היחיד שיכול לנהל את ההשקעות. אם הוא מביע עניין בחברה אז מן הראוי לאפשר לו את זה".

מדוע הסכמתם לפריסה רחבה כל כך של התשלומים שלו לתקופה של ארבע שנים?

"זה עניין של כמות המזומנים והמימון שהוא יכול לקבל. צריך לזכור שהשקעה של מאות מיליוני שקלים על ידי אדם אחד היא חריגה וכבדת משקל".

האם במהלך המו"מ לגיבוש ההסדר עבדתם גם מול הבנקים?

"את כל המו"מ עם הבנקים ניהלו החברה, בעל השליטה ונציגיו. אנחנו ניהלנו את המו"מ מול החברה".

פסגות לא גרמה נזק למו"מ

מאיר, יחד עם שותפו עו"ד אמיר ברטוב, אמנם ייצגו את כל נציגות מחזיקי האג"ח, אך השאלה היא מה קורה כשהנציגות עצמה אינה מאוחדת ומדברת בכמה קולות. במהלך המו"מ נוצר פיצול בנציגות, כשפסגות - מחזיקת האג"ח הגדולה ביותר - הציגה קו מיליטנטי יותר, ואף איימה בשלב מסוים בפרישה.

האם זה לא בעיה לייצג צד שבעצמו מפולג?

"ייצגתי את כל המוסדיים כגוף אחד. אין ספק שאילו היה נוצר סדק או הייתה מתגלה מחלוקת שלא ניתנת לגישור אז התפקיד שלי היה בלתי אפשרי. חלק מהתפקיד שלי היה למצוא את המכנה המשותף בין המוסדיים. לכל אחד מהמוסדיים יש גישה אחרת. זה בא לידי ביטוי בדיונים בתוך החדר ובמידה מסוימת גם בחוץ באמצעי התקשורת, אבל כולם חתרו לאותה מטרה. בסופו של כל יום דיונים ארוך, היינו יוצאים עם דעה מגובשת. לא נוצר מצב שמישהו מהמוסדיים אמר שהוא רוצה ללכת בדרך אחרת".

אבל היה איום של פסגות לפרוש.

"בתוך הנציגות והדיונים לא הושמע איום כזה - אולי איומים מרומזים, בעקיפין. כל אחד ניסה שדעתו תתקבל על האחרים. בסופו של דבר, בכל שלבי הביניים, בכל ההצעות שקיבלנו מאפריקה, ובכל ההצעות שהגשנו כנציגות, ההצעות הוגשו מטעם הנציגות כולה".

מה דעתך על הביקורת שההתבטאויות של פסגות בתקשורת הזיקו למו"מ?

"אני לא חושב שנגרם נזק למו"מ. גם פסגות רצו להשיג את אותה מטרה. אם נאמרו בשמם אמירות כאלה ואחרות, חלק מהן סייעו למו"מ ומחלק מהן התעלמנו. חוץ מזה, לא כל מה שכתוב בעיתון זה משהו שמהווה חלק מהמו"מ".

"כשלבייב הבין שלא מדובר בנקמה אלא בניסיון למצוא פיתרון, הוא נרגע"

המו"מ לגיבוש ההסדר באפריקה נוהל בעיקר מול איזי כהן, מנכ"ל אפריקה ישראל, ונדב גרינשפון, סגן יו"ר החברה. בעל השליטה לב לבייב, לא נפגש עם נציגות המוסדיים, ולמעשה מאז מסיבת העיתונאים בה הודיע על ההסדר לפני כחודשיים, לא התבטא פומבית בנושא. מי שכן שוחח עימו הוא מאיר, שנפגש איתו לפגישה גורלית בשבוע שעבר, יממה לפני גיבוש ההסדר.

איך הייתה הפגישה עם לבייב?

"לבייב הוא אדם שבחודשים האחרונים, מאז שאפריקה נמצאת במצב כלכלי לא טוב, זכה לקיתונות של ביקורת מכל הצדדים בתקשורת. הרגשת שזה אדם שנמצא תחת מתקפה, ושחושב שהמתקפה עליו לא מוצדקת, כי הוא אישית לא עשה שום דבר שלילי לחברה. הוא אמר לי, 'לא עשיתי עסקאות בעלי עניין, לא ניצלתי את החברה, לא משכתי משכורות ענק כמו שמושכים מנהלים בחברות אחרות. בסך הכול עבדתי למען החברה, ועכשיו תוקפים אותי על כך שהיא במצב לא טוב'.

"מצד שני, הוא אמר שהוא מאמין בחברה ובעתיד שלה, ומוכן לפרוע את השטר בהנחה שיחשוב שגם הצד השני מוכן ללכת איתו לפתרון בדרכי שלום. הפגישה בינינו נטעה בו את הביטחון שאם הוא יציע הצעה הוגנת לבעלי האג"ח, כמו שהם דרשו, אף אחד לא ירצה לנקום בו אישית. ברגע ששכנעתי אותו שלא מדובר בוונדטה אלא בניסיון למצוא פיתרון, אני חושב שהוא היה יותר רגוע".

איך התרשמת ממנו? הוא נראה מתוח ומוטרד?

"זה לא המקצוע שלי לעשות הערכות לאנשים שיושבים מולי. לבייב הוא איש עסקים מנוסה ומשופשף. הוא לא היה לוחמני מצד אחד, מצד שני הוא לא היה כנוע. הוא היה מאוד ענייני עם רצון לפתור את הבעיה".

"אג"ח ט' הם כמו מישהו שפספס את הכניסה על האוטובוס והדלת נסגרה לו בפנים"

מאיר מעריך שההסדר באפריקה ייצא אל הפועל תוך כמה חודשים, לאחר שיתקבלו האישורים השונים באסיפת בעלי האג"ח ובבית המשפט. הוא אינו מוטרד מההתנגדות שמביעים בעלי האג"ח הקצרות, ובראשן אג"ח ט', שדורשים שייפרעו את החוב כלפיהם עכשיו.

"מבחינת החוק אין לסדרה ט' שום עדיפות, לא מגיעים להם תנאים שונים מאשר לאחרים. ההסדר חל גם עליהם בצורה שיוויונית", הוא אומר.

אבל לטענתם מועד הפירעון שלהם עכשיו, ולאפריקה יש את הכסף לפרוע את התשלום. אז למה שיסכימו לדחייה ולפריסה שלכם?

"אג"ח ט' זו אחת הסדרות שהונפקו על ידי החברה. בחברות שנקלעות לקשיים בפירעון חוב, קיים עיקרון-על - עיקרון השוויון. חברה צריכה לנהוג בשוויון כלפי כל נושיה, כשהיא לא משוכנעת שהיא יכולה לפרוע את כל החוב.

"אם אפריקה הייתה מגיעה לפירוק, אז לא היו לה זכויות עודפות על שאר בעלי האג"ח, וכולם היה מחכים באופן שווה. אני יכול להבין את ההרגשה שלהם מבחינה אנושית, לא משפטית. זה כמו מישהו שפספס את הכניסה לאוטובוס והדלת נסגרה לו בפנים. אולם מבחינה משפטית, הם עומדים בדרגה אחת כמו כל מחזיקי האג"ח".

אתה לא חושב שבהסדר הם צריכים לקבל רכיב של יותר מזומן לעומת כל הסדרות האחרות, שממילא מועד הפירעון שלהן הוא עוד כמה שנים?

"יש את הסדרה המאוד קרובה לפירעון, שזה ט', ויש סדרות נוספות שהן גם קרובות, אז אולי להם מגיע גם קצת יותר. אי אפשר להתנהל כך, כי אין לזה גבול. דיני הפירוק לא תומכים בסוג כזה של פירוק".

עוד כתבות

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

האם הנכס שנקנה ב־10 מיליון שקל שווה 25 מיליון? תביעה נגד קבוצת לוזון

בעל מניות בקבוצת לוזון הגיש תביעה נגד החברה בטענה כי לוזון רכש באופן פרטי פרויקט בבאר יעקב, בלי להציע אותו קודם לחברה שבבעלותו ● ועדה בלתי תלויה שהוקמה לבקשת הקבוצה קבעה כי קיימת אפשרות סבירה להפרת חובתו

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

7 מיליון שקל בנהריה, 58 מיליון בתל אביב: כמה עולה לגור ליד הים בישראל?

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל ועל הלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

נשים מציגות את דגל סומלילנד לאחר הבחירות לשלטון ב־2024 / צילום: ap, Abdirahman Aleeli

המהלך שמטלטל את אפריקה: למה ישראל הכירה בסומלילנד?

ישראל הפכה לחברה הראשונה באו"ם שמכירה רשמית בסומלילנד כמדינה עצמאית ● מה החשיבות הביטחונית של הצעד למערכה נגד החות'ים, מי המדינה שמשקיעה מאות מיליוני דולרים בטריטוריה האפריקאית - ואיך מגיב העולם למהלך? גלובס עושה סדר

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

צחי ברוורמן / צילום: תמר מצפי

האקרים איראנים טוענים שפרצו לצחי ברוורמן, והחלו להפיץ חומרים

קבוצת הנדלה, המזוהה עם איראן, טוענת כי פרצה למכשירו הסלולרי של ראש הסגל של ראש הממשלה נתניהו ● לפי שעה, הופץ מידע שכולל פרטים אישיים אודות ברוורמן, אך טרם ברור מה מקורו

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

Apple Watch Ultra דור 3 / צילום: יח''צ

השעון החכם הטוב ביותר עבור משתמשי אייפון

ענקית הטכנולוגיה אפל השיקה את הדור השלישי של אפל אולטרה ווטש, ששוקל כפול מדגם הבסיס ומציע מסך גדול בהרבה ● העיצוב מאסיבי, היישומים מתאימים בעיקר לחובבי ספורט, והמחיר - בהתאם - גבוה

מרכז המיון דואר ישראל / צילום: גיא יחיאלי

אחרי שנה כחברה פרטית, בדואר ישראל מתעודדים מ-231 אלף תלונות בלבד

שנה אחרי ההפרטה, בדואר ישראל מנסים להוכיח שתם עידן הפקסים והחבילות האבודות ● המנכ"ל לרון מציג ירידה עקבית בתלונות והשקעות ענק במיון, אך בשטח, מורשת העבר עדיין מנצחת ● כעת, עם שאיפות להפוך לבנק ורפורמת המע"מ, הדואר מתייצב למבחן מציאות

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן? / צילום: Shutterstock

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן?

מהי אולומואוצקי טברוז'ק, היכן נמצא רחוב שלושת החצים, ואיזו תחנת רדיו שידרה מבניין בית הספר "המנחיל" שברמת גן? ● הטריוויה השבועית

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

משרד הפנים / צילום: איל יצהר

משפחות ברוכות ילדים ייפגעו: הנחות הארנונה מתעדכנות לקראת שנת 2026

משרד הפנים הפיץ טיוטת תקנות חדשה אשר מעדכנת את הקריטריונים ואת המשכורות הממוצעות המזכים בהנחה בארנונה • השורה התחתונה: שיעור ההנחה יורד לכלל הזכאים, אך טווחי המשכורות מורחבים

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

מתוך הסדרה The Eternaut. לראשונה יצירה עם פריים סופי שיצרה AI / צילום: ©2024 Netflix, Inc

דיסני שילמה מיליארד דולר ל-openAI כי היא הבינה שהיא הפסידה בקרב

העסקה בין דיסני ל־OpenAI מסמנת רגע היסטורי בו הוליווד הפסיקה לנסות לעצור את הבינה המלאכותית, והחלה לנהל אותה מבפנים ● זהו מהלך שנועד לשמור על כוח ושליטה בתעשייה משתנה, גם אם המחיר הוא המרת הנשמה היצירתית באלגוריתמים

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה שלילית בוול סטריט; הזהב הוסיף לשבור שיאים

למרות שננעלו בירידות היום, המדדים בוול סטריט סיכמו שבוע חיובי ● הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה היו סגורות היום לרגל חופשת ה"בוקסינג דיי" ● אמש לא התקיים מסחר בוול סטריט ובאירופה לרגל חג המולד ● הזהב שובר שיא פעם נוספת ●  אורקל בדרך לרבעון הגרוע ביותר מאז 2001

תחזיות הבנקים הישראליים / עיצוב: אלישע נדב

התחזיות של הבנקים: מה יקרה לדולר וכמה פעמים תרד הריבית ב-2026?

תחזיות הבנקים ל-2026 למשק המקומי צופות התאוששות בצמיחה, התמתנות של האינפלציה ויציבות של השקל ● הורדות ריבית? ההערכות נעות בין שתיים לארבע ● כל זה בהנחה שתהיה שנה שקטה מבחינה גאו-פוליטית, בארץ ובעולם ● תחזיות הבנקים בישראל ל־2026

באיראן מודאגים: המדינה ממערב אסיה שמתקרבת לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: באיראן מודאגים מהתחממות היחסים בין ישראל וארמניה, החלום האימפריאלי של ארדואן נתקל בקשיים ויש קשר לישראל, ובאירלנד לא מכירים בזה שיש אנטישמיות במדינה • כותרות העיתונים בעולם

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים - וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

בועז גלעד / איור: גיל ג'יבלי

היזם הפסיד למשקיעים 160 מיליון שקל באחת הפרשות החמורות של העשור - אבל זכה לקנס מופחת

כ־160 מיליון שקל שגייסה חברת הנדל"ן ברוקלנד של בועז גלעד ירדו לטמיון, והוא הואשם בהטעיית משקיעים ובהפרות דיווח ● רשות ני"ע הגדירה את הפרשה כחמורה ביותר זה 14 שנים, אך בגלל היעדר נתונים מלאים על מצבו הכלכלי של גלעד, התיק נסגר בקנס נמוך - כמעט מחצית ממה שביקשה הרשות