גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד רויטל סוויד: אני לא מאמינה שב-2009 עוד שואלים אותי 'איך את, כאישה, מסוגלת להגן על מארי פיזם?'

על בחירת הקריירה: "מכיתה ג' היה לי ברור שאהיה עורכת דין" ■ על ההחלטה להיות סניגורית: "יום אחד נכנסה אחת התובעות לחדר ואמרה 'איזה כיף, השגתי את מאסר העולם השביעי שלי' - וזה טילטל אותי" ■ על ייצוג משפחות הפשע: "הקודים בעולם הפלילי היטשטשו, ואני לא רוצה להיות שם"

שער אבן וברזל מפורזל, מעוטר במזוזה, מקבל את פני הבאים לווילה של משפחת דהאן-סוויד במערב רעננה. הבית מוקף גינה מטופחת שחודרת בגווניה הירוקים וברעננותה דרך דלתות זכוכית גדולות אל תוך סלון רחב ידיים. פנים הבית מעוצב בסגנון אלגנטי ויוקרתי, טומן בחובו שילוב של מסורת ומודרניזציה הדרים בכפיפה אחת.

אח האבן בעלת המראה עתיק, תמונות הרבנים, ספות העץ המגולפות, השנדלירים הנוצצים, ארונות העץ המעוטרים בעיטורי זהב ועמוסים בחפצי יודאיקה, משתלבים עם מטבח אירופי מאובזר, מסך פלזמה גדול וספה מודרנית צבעונית. שם מבלים דיירי הבית את עיקר זמנם.

למרות האלגנטיות השולטת בעיצוב, כל פינה בבית מסגירה את העובדה ששליש מדייריו זאטוטים. בגינה, בסלון ובמטבח פזורים רכבי צעצוע, בובות צבעוניות, עגלות תינוק, ספרי ילדים ומשחקי זיכרון ומחשבה. הבית מאובזר ומצויד.

רק משרד לעורכת הדין העמוסה אין פה. "אני אעבוד עד 4:00 לפנות בוקר במשרד ולא אעבוד מהבית", אומרת בעלת הבית, שעבדה בשבועות האחרונים עד שעות הלילה המאוחרות על תיק הרצח של הילדה רוז פיזם. "הילדה הזו מלווה אותי בכל רגע בחיי", היא מוסיפה, כשדמעות גולשות על לחייה.

"מכיתה ג' היה לי ברור שאהיה עורכת דין", אומרת עו"ד רויטל סוויד בראיון ל"גלובס". "מבחינתי לא היתה שום אפשרות אחרת. כנראה גם היה משהו בהתנהלות שלי שהעיד על כך, כיוון שכולם אמרו לי תמיד 'את חייבת להיות עורכת דין'. מגיל מאוד צעיר יכולתי לראות שני צדדים לכל סיטואציה, לנתח מצב גם בזווית הזו וגם בזווית האחרת. הייתי חדה, ידעתי להבהיר דברים ולדבר בצורה מאוד ברורה".

סוויד מספרת איך ננעלה על התחום הפלילי: "כשסיימתי את לימודי המשפטים, התמחיתי לתקופה מאוד קצרה במשרד עורכי דין אזרחי וראיתי שזה לא בשבילי. משם עברתי לפרקליטות מחוז תל-אביב, לעו"ד פנינה גיא, אישה מדהימה ומורת דרך מצוינת. למדתי ממנה המון. השנה הזו בפרקליטות היתה מרתקת, אבל מאוד חידדה לי באיזה צד של ההליך הפלילי אני צריכה להיות.

"אני לא אשכח איך יום אחד נכנסה אחת התובעות לחדר ואמרה 'איזה כיף, השגתי את מאסר העולם השביעי שלי'. הייתי בשוק. זו היתה אמירה מזעזעת, שטלטלה אותי. איך אדם שמכניס אדם אחר לכלא לשארית חייו, גם אם זה אומר שהוא מצליח בתפקיד שלו, יכול לשמוח מזה? איך אדם יכול להגיד 'יש' על סיטואציה אנושית קשה כזו? זה היה בלתי נתפס".

- מתי גמלה בך ההחלטה להיות סניגורית?

"בפעם הראשונה שטענתי לעונש בתיק בפרקליטות כמתמחה, ביקשתי מאסר עבור נאשמת שהעידה עדות שקר לטובת ידיד שלה, כי ככה הונחיתי לבקש. בעוונותיי גם הצלחתי, וגזרו עליה 10 חודשי מאסר. אני זוכרת את המעמד הזה כמעמד מכונן. הלכתי הביתה, נכנסתי למיטה אחר-הצהריים ובכיתי כל הלילה. התחושה שלי היתה איומה. המחשבה שיש לי חלק במנגנון הזה, שבגללו נשלחה מישהי לבית-סוהר, מאוד הטרידה אותי. זה הרגע שבו החלטתי שאהיה סניגורית. עד היום אני מרגישה שיותר קל לי ללמד זכות על אנשים".

- איך פרצת לתודעה הציבורית?

"לאחר ההתמחות חיפשתי עבודה במשרדי עורכי דין. הייתי בחודש החמישי להריוני עם בני הבכור, ואף אחד לא הסכים להעסיק אותי. בלית ברירה הלכתי גם למחלק התביעות, אך ראש הלשכה דאז, נצ"מ אבי מנצור, אמר לי 'תלכי הביתה, תלדי ותחזרי'. כיוון שלא רציתי לשבת בבית, מצאתי פיתרון יצירתי. חברתי לעו"ד אברהם לוי, אחד הפליליסטים החזקים בנתניה אז, וסיכמנו שאעבוד אצלו כפרילנסרית. הלקוחות הראשונים שלי הגיעו דרכו, אבל עם הזמן היתה לי חשיפה אישית, ואנשים הגיעו אליי.

"נתניה זו עיר קטנה, ואחרי זיכוי שהשגתי בתיק קשה, השם שלי הפך למוכר בעיר. זה היה כמו שמועה שפושטת בשדה קוצים וגם בבית-הסוהר, אבל התודעה הארצית הגיעה מאוחר יותר, כשייצגתי את פליקס אבוטבול.

"כשהייתי עו"ד 3 שנים, החלטתי לפתוח משרד עצמאי, אך עוד לא ייצגתי את מה שהחברה מכנה 'משפחות הפשע'. כשנה אחרי שפתחתי את המשרד הגיע אליי פליקס אבוטבול עם איזה תיק שבו הוא נחשד בעבירה. אני אפילו לא זוכרת מה זה היה, אבל זה הכניס אותי בבת אחת לתודעה הציבורית הארצית".

לפי סוויד, "אין לנו ארגוני פשע בישראל. לפחות לא לפי ההגדרה הקבועה בחוק המאבק בארגוני פשיעה. ארגון פשיעה, לפי הגדרת החוק, הוא מערכת היררכית מאוד מובנית, שבה הבוס יושב אי-שם באקפולקו, מעשן סיגר, שותה טקילה, וכל החיילים עובדים עבורו, מבצעים את עבירות הפשיעה, אבל הוא לא עושה כלום, אין אליו נגישות, ואין דרך לקשר אותו לעבירות. זה משהו שמתאים לדפוסים של המאפיה בסיציליה או בארה"ב.

"בהחלט צריך למצוא את הדרך למגר את הפשיעה הקשה בארץ, אבל לא עם התבנית הלא נכונה. בארץ יש קבוצה שמבצעת עבירות פליליות בצוותא, כשמישהו שם הוא קצת מנהיג או ראש החבורה מבחינת השיח ברחוב, אבל בדפוס המשפטי, כמו שהחוק מגדיר אותו, הוא לא נכנס להגדרת ראש ארגון פשיעה. ולכן לדעתי אין ארגוני פשיעה בארץ".

הניתוק ממשפחות הפשע

"בעבר התעסקתי בתיקים ובלקוחות שהחברה מכנה 'משפחות או ארגוני פשיעה', היום אני כבר לא שם. החלטתי שאני לא רוצה להיות יותר חלק מהתיקים האלה, ממספר סיבות שהעיקרית שבהן היא השינוי שחל בעולם הפלילי. משהו קרה בעולם הפלילי-העברייני בשנים האחרונות, שקצת היטשטשו הגבולות והקודים. אם פעם היו קודים מאוד ברורים אצלם, אצל מי שמכונים 'ארגוני פשיעה', היום הם כבר פחות ברורים. אנחנו כסניגורים הבנו את הקודים האלה, לא קיבלנו ולא חיינו אותם, אך הבנו אותם. אבל פתאום משהו מטשטש את הקודים, והסניגור כבר לא מתמודד באותה זירה שהכיר, ויש יותר זילות לתפקידו.

"גם הלקוחות עצמם כבר לא חיים את הקודים ואת המוסר שלהם. זה מתחיל בפחות כבוד שהם רוחשים אחד לשני, ומסתיים בזה שהם לא מתייחסים יותר לחברה שסביבם. גבולות היטשטשו. בעבר, אם היתה יריבות מסוימת בין עבריינים, לעולם לא היית פוגע באזרחים תמימים - ובטח לא בילדים או בנשים שאינם חלק מהעניין העברייני שלך. היום, אם מישהו חדור מטרה ורוצה לפגוע בחבר שלו - כבר לא כל-כך איכפת לו את מי הוא לוקח על הדרך. זה משהו שזולג הלאה, ולכן החלטתי שאני לא מוכנה להיות שם".

אישה-סניגורית

"מה שהלקוחות והקולגות הסניגורים כבר הפנימו מזמן - את המקום שצריך לתת לסניגורית אישה - דווקא הציבור מתקשה לקבל. למה? יש איזושהי תפיסה שמקצועות נשיים הם מאוד מסוימים, אז כשרואים גם סנחגורית וגם אישה - זה כאילו פעמיים לחטוא. אני לא מאמינה שבשנת 2009 אנשים עוד שואלים אותי 'איך את כאישה מסוגלת להגן עליו או עליה?"

- זו שאלה ששואלים אותך הרבה בהקשר לייצוג של מארי פיזם.

"נכון. ואני שואלת: ואיך אני יכולה לייצג בתיק של חבורת נערים שיצאה לבילוי במועדון ונער נרצח שם, או איך אני יכולה לייצג בתיק של סוחרי סמים שמפיצים סמים לבני-נוער. אני לא אימא? איך אני יכולה לייצג בתיק של גבר שמכה את אשתו באלימות איומה. אני לא אישה? וסניגור שמייצג בתיק כמו של מארי פיזם הוא לא אבא? אין לו ילדים? יש לו רגשות אחרים לילד שלו? אנחנו בנויים אחרת?"

רוז פיזם

"בכל תיק יש לי אמפתיה לקורבן. לקורבן יש מקום מאוד גדול אצלי. אני תמיד רואה וחשה אותו, גם אם זה לא נראה כך. "בתיק של רוז פיזם קרה אצלי משהו מאוד שונה מבחינת החיבור שלי לקורבן. הילדה הזאת אתי כל הזמן, והכאב עליה הוא כאב חריג. מתחילת המגע עם התיק חוויתי כאב שונה מהכאב על קורבנות בעבר, כאב הרבה יותר עמוק שאף פעם לא דוהה. כל פעם שאני פותחת את התיק, הכול עולה וצף. ילדה בת 4 עם נסיבות חיים נוראיות כאלה ומוות כזה, זה לא דבר שנתפס. הכאב על הילדה הקטנה הזאת הוא כאב עצום. הוא חי, נושם, בועט ותמיד נמצא שם.

"לצד כל זה, אני מאוד-מאוד מאמינה בצדקת הדרך, בלקוחה שלי ובחוסר המעורבות שלה במוות של בתה. אני יודעת שיש אנשים שמרימים גבה צינית ואומרים עליה 'היא כזאת, והוא עוד יותר גרוע', או הפוך, אבל הציבור לא מכיר את התשתית הראייתית, את האישיות של מארי פיזם ואת נסיבות חייה. אם יש משהו שאפשר לקשור לה, זה את חוסר ההבנה וחוסר החיבור שלה לבתה, לא מעבר לזה. ברמה המוסרית יש פה דילמה שלה עם עצמה, אבל בטח זה לא משהו שקושר אותה ברצח, לא ברצון לגרום למותה או בידיעה על זה מלכתחילה.

"קיבלתי את התיק הזה ביום-ההולדת שנה של בני הקטן. באותו בוקר התקשרו אליי מהמשטרה ואמרו שרוני רון מבקש את הייצוג שלי עבורו ועבור מארי. עוד לא היה ברור מה קרה לרוז, והיתה המון תקווה שהיא חיה. אחרי שישבתי בפעם הראשונה עם רוני רון והחוקר קרא לי 'יאללה, רויטל, בואי ניכנס לדיון המעצר', אמרתי לו 'סליחה, אני יכולה רגע אחד להתאושש, אפשר רגע בבקשה'. זה משהו שמעולם לא קרה לי לפני כן. אף פעם לא ישבתי מול לקוח ונדרשתי לזמן כדי לאסוף את עצמי ולהיכנס לאולם.

"אחרי כל זה הייתי צריכה להגיע הביתה לחגיגת יום-ההולדת של הבן שלי. חזרתי הביתה המומה. הזמנתי את האורחים לשעה חמש, והגעתי בשש כשכולם מחכים לי. המעבר הזה מלהופיע בתיק של סבא ואימא ביחד וילדה בת 4 שלא יודעים מה קורה איתה, אל הבית שלי, עם ילדים קטנים ואהובים שחוגגים יום-הולדת, היה קוטבי מדי עבורי".

לא יודעים עליי

"בציבור לא מכירים את עומק הרגישות שלי. התדמית הציבורית שלי היא של סניגורית עוצמתית, נלחמת, לעיתים קשוחה, אבל בהוויה שלי אני אדם אחר לחלוטין. אף אחד לא מבין שבפנים, בגרעין, אפילו לא בפנים-בפנים, אלא ממש במעטה שלי, יש אישה רגישה, אוהבת, כואבת, שמחה, צוחקת ובוכה. אני בסך-הכול טלי. זה הכינוי שלי, ככה קוראים לי החברים מהמשפחה המורחבת.

"הרבה לקוחות שרואים אותי בפעם הראשונה שואלים 'את סוויד? חשבנו שתהיי דבר כזה גדול, מה זה הדבר הקטן הזה? את כזאת קטנה ומשדרת הגינות'. כשאני נכנסת לאולם בית המשפט ועוטה עליי את הגלימה הווירטואלית, פתאום משהו אחר יוצא".

רזומה

* אישי: עו"ד רויטל סוויד (42), נולדה בחדרה ומתגוררת ברעננה. נשואה בשנית למאיר דהאן, ואם לארבעה: ירין (17) וניתאי (13) מנישואיה הראשונים; אדל (4) ועילאי (שנתיים) מנישואיה לדהאן.

* מקצועי: מהסניגוריות המובילות בישראל. מתמחה בתיקי פשע חמור. עומדת בראש משרד עוה"ד רויטל סוויד, שייסדה בשנת 1994.

* לקוחות: מייצגת את מארי פיזם, אמה של הילדה רוז, ז"ל, הנאשמת, יחד עם בן-זוגה רוני רוני רון, ברצח בתה-נכדתו. עורכת דינם של משפחות המוגדרות כארגוני פשיעה. עם לקוחותיה בעבר ובהווה נמנים פליקס אבוטבול (שנרצח בפראג ב-02'); בנו יוסי אבוטבול ואחיו צ'רלי אבוטבול.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק