גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסכם רישוי לדי-פארם בסין הכולל תשלום אבני-דרך של 25 מיליון דולר

החברה הסינית תממן את כל שלב III של ניסוי המוצר לשבץ של די-פארם בסין, והחברה תוכל להשתמש בתוצאות כחלק מבקשת האישור שלה ל-FDA, לשיווק המוצר בארה"ב

חברת די פארם הבורסאית, המפתחת תרופה לשבץ מוחי, הודיעה היום על חתימת הסכם רישוי חלקי למוצר שלה בסין בלבד. ההסכם הוא מול חברת Wanbang Biopharmaceuticals הסינית, שהיא חברה בת של Fosun, אחת מחברות התרופות הגדולות במדינה.

על פי הסכם, Wanbang תממן את ניסוי שלב III של די פארם בסין, ובנוסף תעניק לה תשלומי אבני דרך עד סכום של 25.5 מיליון דולר, כאשר התשלום הראשון יינתן כבר בימים הקרובים. אם וכאשר ישווק המוצר בסין, תוכל די-פארם לקבל תמלוגים משמעותיים ממכירת המוצרים במדינה.

הניסוי, אשר יכלול 450 חולים, ייערך תחת פיקוח ה-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקנית. כך, תוכל די-פארם להשתמש בתוצאות כחלק מניסוי שלב III הרב-מרכזי שהיא עורכת מול הרשות האמריקנית - הניסוי האחרון שהיא נדרשת לערוך בטרם תיבחן בקשתה לשיווק המוצר בארה"ב.

מניית די פארם, שהונפקה בבורסה לפני שלושה חודשים, עלתה במהלך היום ב-5.5%, והחברה נסחרת לפי שווי של 590 מיליון שקל, לעומת 120 מיליון לפני הכסף (כ-200 מיליון שקל אחרי הכסף) בהנפקתה.

לדי-פארם כבר יש הסכם רישוי במזרח הרחוק, מול חברה קוריאנית בשם יונגלין (Yunglin). הסכם זה נחתם ב-2006, עוד בטרם קיבלה החברה את תוצאות ניסוי שלב IIb שלה, ולכן כלל רק תשלום ראשוני של מיליון דולר לצד תשלומי אבני דרך ותמלוגים.

קודם סין וקוריאה, אח"כ שאר העולם

רישוי חלקי של מוצר לשווקים במזרח הרחוק מאפשר לחברות כמו די-פארם לקבל מימון חלקי למסלול הקליני שלהן, מבלי לאבד את מלוא הבעלות על המוצר בשלב מוקדם מדי ובמחיר נמוך. די-פארם תפעל בהמשך לחתום על הסכם רישוי כלל-עולמי עם חברה גדולה, ולדברי ד"ר אלכס קוזאק, מנכ"ל החברה, העובדה שסין וקוריאה ייוותרו מחוץ להסכם בינלאומי שכזה, לא תפגע בהסכם.

למרות הגודל של השוק הסיני, הוא פחות קריטי לחברות הללו, בשל המחירים הנמוכים יחסית של התרופות וההגנה הפטנטית שהיא עדיין חסרה לעומת השווקים המערביים.

ראובן קרופיק, מנכ"ל כת"ב שהיא בעלת השליטה בדי-פארם, אמר כי "ההסכם עם וונבנג מהווה עדות נוספת לאיכויות הטמונות בדי-פארם ובמוצריה. הסדרת זכויות המוצר לטיפול בשבץ איסכמי בשוק חשוב ובעל פוטנציאל זה, מהווה הישג גדול ומשמעותי לחברה".

פי 2 מבריאים בניסוי המוצר

די-פארם הוקמה ב-1994, והיא מפתחת שני מוצרים עיקריים - תרופה לשבץ ותרופה לאפילפסיה. התרופה לשבץ, DP-b99, מבוססת על מנגנון חדשני אותו פיתח קוזאק במכון ויצמן.

בינואר 2007 פרסמה החברה תוצאות טובות מניסוי שלב IIB בתרופה, שנערך ב-150 חולים אחרי שבץ מוחי. על פי תוצאות הניסוי, מספר המבריאים לרמה של לפני האירוע היה פי 2 בתרופה מאשר בפלצבו (תרופת דמה). בקבוצה שלקתה בשבץ בינוני עד קשה, מידת הנזק הייתה כמחצית הנזק שבקבוצת הפלצבו. התרופה הועילה גם לנוטלים אותה עד 12 שעות אחרי השבץ. זאת, לעומת התרופה הקיימת, TPA, אשר מלבד בעיות בטיחות שונות היא גם אפקטיבית רק במתן שש שעות לאחר הפגיעה.

לאחר קבלת תוצאות שלב IIB, ביקשה החברה למצוא שותף להמשך פיתוח המוצר, אך לא מצאה הסכם במחיר שנראה לה ראוי. קוזאק מסביר כי השוק באותה עת היה שבע כישלונות בתחום השבץ, ובדיוק כשהתפרסמו התוצאות של די פארם נכשל ניסוי ענק של חברת Astra-Zeneca, וחברות אחרות נרתעו מכניסה לתחום.

לטענת קוזאק, התוצאות של אסטרה-זנקה בניסוי שלב II של לא היו מובהקות, אף שהניסוי שלה היה גדול משל די-פארם. "המוצר שלנו שונה מכל הקודמים", מדגיש קוזאק, "בכך שהוא מגן מפני מספר מנגנונים של פגיעה בתא בו זמנית, בעוד האחרים תקפו רק מנגנון אחד".

תוצאות טובות בשלב III, אם וכאשר תתקבלנה, יעלו כמובן משמעותית את המחיר שיכולה די-פארם לקבל בעסקה כזו.

את התיווך בין די-פארמה לוונבנג עשתה חברת סינטק, המתמחה בפיתוח עסקי ויצירת שיתופי פעולה בין חברות ישראליות וסיניות. לדברי אייל הראל, מנכ"ל משותף בסינטק, "מדובר בהישג החורג מגבולות העסקה הבודדת שבין חברה ישראלית וסינית. שיתוף הפעולה הנוכחי הוא הראשון והמתקדם מסוגו שנעשה עד כה בין חברה סינית וחברה זרה, והוא מביא לידי ביטוי את יכולות המחקר הישראליות ויכולות הפיתוח הסיניות. זאת, תוך מתן גישה בלתי אמצעית לאחד השווקים הגדולים העולם".

בעלי המניות העיקריים של די-פארם הם כת"ב (46.5%), Care Capital (8.4%), פיטנגו (7.45%) ו-IHCV (7.4%). באוגוסט גייסה כאמור החברה 82 מיליון שקל בשילוב של הנפקת זכויות והנפקה ראשונית בתל אביב. זו הייתה ההנפקה הראשונית הראשונה בבורסה בתל אביב מאז פרוץ המשבר, והיחידה עד כה בתחום הביומד.

עוד כתבות

עו''ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עורכי הדין גזרו קופון מהמלצות על יועצים חיצוניים. עכשיו הלשכה שמה ברקס

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מרחיבה את האיסור להמליץ ללקוחות על יועצים חיצוניים תמורת תשלום, מעורכי דין בתחום ההתחדשות העירונית - לכלל התחומים ● איך בכל זאת אפשר להמליץ?

נגיד הבנק המרכזי ביפן, קאזו אואדה / צילום: Reuters, Kyodo

ביפן נערכים להעלאת ריבית בניגוד למגמה העולמית, ובשווקים מודאגים

בזמן שבעולם החלו להוריד ריבית, בבנק המרכזי של יפן נערכים להעלות אותה ברבע אחוז, לרמה של 0.75% ● "נדון בהתפתחויות הכלכליות", אמר הנגיד קאזו אואדה, וטלטל את הבורסה בטוקיו ● המהלך מעלה תהיות, ברקע התוכנית שחשפה לאחרונה הממשלה כדי לתמרץ את הכלכלה

אמבולנס של הצלב האדום ברצועת עזה (ארכיון)

גורם בחמאס: מעבירים כעת את אחד משני החללים החטופים שנותרו

למרות ההסכם: ממשלת לבנון מאפשרת - וחיזבאללה ממשיך להתעצם ● שני חיילים נפצעו קל הבוקר בפיגוע דקירה ביישוב עטרת בבנימין; המחבל חוסל ● הלילה חוסל המחבל שדרס אמש לוחמת בפיגוע בחברון - אחרי שניסה לדרוס שוב את הלוחמים ● קטאר: נמשכים מאמצי התיווך כדי להגיע לשלב ב' בהסכם הפסקת האש בעזה ● עדכונים שוטפים

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים בהיקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה אדומה בוול סטריט; המניה שזינקה לאחר שאנבידיה השקיעה בה

אירופה ננעלה בירידות קלות ● אנבידיה רכשה מניות סינופסיס בהיקף של 2 מיליארד דולר ● המניות הביטחוניות באירופה ירדו על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין צנח

יפית גריאני / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון כאל בחר: יפית גריאני מונתה למנכ"לית

לגריאני צפויים לא מעט אתגרים בניהול חברת כרטיסי האשראי, ובראשם הליך המכירה של מניות החברה שצפוי להימשך עוד חודשים ארוכים ● גריאני שימשה בעבר הלא רחוק  כמשנה למנכ"לית ישראכרט

מבצעי בלאק פריידיי / צילום: ap, David Zalubowski

המרוויחים הגדולים מהבלאק פריידיי: ענף מוצרי החשמל וענף המחשבים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף האופנה הוא מהנפגעים הגדולים בנובמבר, בשל תחרות בינלאומית חזקה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; ת"א 35 בשיא חדש, דוראל מזנקת בכ-6%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8% ● מדד הפחד המקומי עלה ב-2% והשלים עלייה של 9% בחודש החולף ● וול סטריט פתחה את חודש דצמבר באדום, הביטקוין סיכם את היום הגרוע ביותר שלו מאז מרץ ● וגם: התחרות ב-AI הולכת וגוברת - ואלפאבית וברודקום עשויות להתגלות כמובילות של השוק

הדיון בוועדת הכנסת על הקמת ועדה מיוחדת לחוק השידורים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכנסת הצביעה: תוקם ועדה "עוקפת ביטן" לעניין חוק השידורים של קרעי

ועדת הכנסת אישרה היום להקים ועדה מיוחדת שתדון בחוק השידורים שהגיש שר התקשורת שלמה קרעי ● יועמ"שית הכנסת טענה כי הסמכות לדון בחוק היא של ועדת הכלכלה, ויו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן טען כי הממשלה לוקחת סמכויות מהכנסת - אך למרות זאת הקמת הוועדה המיוחדת אושרה

ראש מפא״ת במשרד הביטחון, תא''ל (מיל') ד״ר דני גולד, בכנס דיפסנטק / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

מפתח כיפת ברזל חשף: זה מועד מסירת מערכת הלייזר לצה"ל

תא"ל (מיל') דני גולד הודיע בכנס דיפנסטק כי מערכת "אור איתן" תימסר לצה"ל ב־30 בדצמבר ● בכנס אף התייחס מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם למערכה נוספת שצפויה עם איראן: "כל החזיתות עדיין פתוחות"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

מסיושי סאן, מנכ''ל סופטבנק / צילום: ap, Ahn Young-joon

"בכיתי": מייסד סופטבנק מסביר למה החליט למכור מניות אנבידיה

מייסד הקונצרן היפני הגדול, מסיושי סאן, סיפר כי סופטבנק מכרה את החזקותיה באנבידיה כדי לממן השקעות חדשות בתחום הבינה המלאכותית, כולל OpenAI ● בנוסף, הוא דחה את החששות בשווקים על "בועת בינה מלאכותית", ואמר כי אלו שטוענים זאת "אינם חכמים מספיק"

החזר מס על תרומות יוצא לדרך / צילום: Shutterstock

כללי המס משתנים, רוב העמותות לא ערוכות: איך תקבלו החזרים על תרומות

היקף התרומות בישראל עומד על כ-4 מיליארד שקל בשנה, בגינם ניתן כמיליארד שקל זיכוי ממס ● בעקבות רפורמה חדשה של רשות המסים, החל מינואר תרומה שלא דווחה במערכת דיגיטלית לא תזכה בהטבת מס

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: יחצ

עסקת ענק: קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 בכמיליארד דולר

קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 מידי קרן KKR בכ-950 מיליון דולר, לאחר שניצחה במכרז וגברה על קרנות ההשקעה הפרטיות בלקסטון ו-CVC

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

האוצר למשרדי הממשלה: הכינו צעדי התייעלות בשל הגדלת תקציב הביטחון

רה"מ נתניהו הבהיר לאחרונה כי בכוונתו להוביל הגדלה דרמטית של תקציב הביטחון, ב-250-350 מיליארד שקל במשך עשור ● על רקע זה, באוצר פנו הבוקר למנכ"לי משרדי הממשלה בדרישה להציג צעדי התייעלות שיאושרו יחד עם הצעת התקציב בממשלה בעוד יומיים

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

עסקת הגז ב-35 מיליארד דולר עם מצרים תקועה, וקטאר מנסה להיכנס לתמונה

העיכוב המתמשך באישור עסקת הענק ליצוא גז ממאגר לוויתן למצרים פותח פתח לקטאר להציע לקהיר אספקת גז טבעי מונזל בהיקפי ענק ● בינתיים גורמים ישראליים ומצריים זועמים, ולגלובס נודע כי שורת בכירים אמריקאים בראשות טראמפ מנסים לפתור את הפלונטר

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בדקנו את הדוחות של 9 חברות נדל"ן: בכמה נמכרה דירה ממוצעת בשדה דב, והאם המחירים יורדים?

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

נתניהו וסמוטריץ'. רה''מ לא נתן לאוצר אור ירוק, אבל גם לא אור אדום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ביטחון, חלב ומס על קרקעות: המחלוקות שמאיימות על אישור תקציב המדינה

מאבקי התקציב מגיעים לשיא, לקראת אישורו בממשלה בסוף השבוע ● עיקר המחלוקת הוא סביב הגדלת תקציב משרד הביטחון, רפורמה בשוק החלב ומיסוי קרקעות ● בעוד סמוטריץ' דוחף ליישום הרפורמות, אי־הוודאות בעמדת נתניהו מטילה צל על סיכויי אישור התקציב