גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פקסים וסינון תכנים: אילו שירותים נלווים מציעות ספקיות האינטרנט וכמה זה עולה

החל משירותי אבטחה למחשב, דרך קבלת פקסים ועד סינון תכנים ובקרת הורים - ספקיות האינטרנט מציעות שורה של שירותים נלווים לחיבור לאינטרנט, שמחיריהם נעים סביב 10-15 שקל בחודש לכל שירות

חברות בכל תחום נוהגות להציע ללקוחותיהן מוצרים משלימים למוצר המרכזי, וכך להגדיל את הכנסותיהן. כך גם בקרב ספקיות האינטרנט, שמלבד חבילות הגלישה מציעות שירותי אבטחה, שירותים משרדיים ושירותי תוכן.

ההיענות, על-פי החברות, מרשימה: בבזק בינלאומי מצביעים על 80% מלקוחות החברה שמרחיבים את חבילת הגלישה, לרוב לצורכי אבטחה. גם ב-012 סמייל אומרים כי "שיעור ניכר מלקוחות החברה בוחר לקבל או לרכוש שירותים נוספים, כשהשירותים המבוקשים ביותר הם קבוצת שירותי ההגנה השונים למחשב". גם ב-013 נטוויז'ן המצב דומה, כששירותי אבטחת המידע מובילים את מכירות השירותים הנוספים.

יוצאת מן הכלל היא חברת אקספון, המתחרה הצעירה יחסית, שטוענת רשמית כי "בחברה דוגלים בשיטה שיש לספק ללקוח את המוצר שהוא צריך בלבד, מבלי להכניס אותו להוצאות נוספות שאין בהן צורך או שניתן להשיגן ללא תשלום כגון תיבת דואר אלקטרוני. אנו מציעים ללקוח להתחבר לדואר אלקטרוני כגון GMAIL על מנת לתת לו את אפשרות הבחירה, ולא להחזיק אותו באמצעות כתובת דואר אלקטרוני של הספק. המחירים שלנו תואמים גלישה נטו".

בדיקת "גלובס" מעלה כי 012 סמייל ובזק בינלאומי (014) מציעות את המגוון הרחב ביותר של השירותים. במחירים, מתברר, הטווח לרוב קרוב יותר במוצרים בעלי אופי דומה. גם כשבכל זאת נמצאים הפרשים משמעותיים, כמו בשירותי הפקס, סביר שלא מדובר בפרמטר שעל-פיו תתקבל החלטה לאיזו חברה להתחבר - אך זה בהחלט עשוי לשמש קנה-מידה להשוואה או כלי למיקוח.

ומיקוח, ככל הנראה, הוא כלי מתבקש: סביר להניח כי מחירי המדף של המוצרים הנלווים, כפי שהם מופיעים בטבלה, אינם בהכרח המילה האחרונה. כך, למשל, ללקוחות בזק בינלאומי מוצעים השירותים במחיר אטרקטיבי יותר - 5 שקלים לחודש למוצר - כשהם משולבים בחבילות הגלישה, והמחיר המלא ייגבה רק בהוספה מאוחרת של השירות לחבילה. רכישה של 2 או 3 מוצרים נלווים בנפרד מחבילת הגלישה תעלה 18.90 שקל ו-24.50 שקל, בהתאמה. בפועל, אומרים בחברה, מעטים הלקוחות שמשלמים את מחיריהם המלאים של המוצרים הנוספים בכל הקטגוריות, ולכל לקוח "נתפרת" חבילה אישית.

סביר להניח כי גם בחברות האחרות יש מרווח למשא-ומתן, במיוחד כשמסתיימת תקופת התחייבות ונערכת השוואה מול המתחרות. חשוב לבדוק לאיזו תקופה מוצעים המחירים, ואם הם אינם עתידים להשתנות במהלך ההתקשרות.

שירותי הגנה למחשב

כאן, ללא ספק, מתמקדים מרב השירותים הנוספים שמציעות החברות. יש לציין כי רכישה עצמאית של תוכנות ההגנה המוצעות על-ידי הספקיות מגיעה לרוב למחירים דומים: כך למשל מציעה חברת נורטון רישיון אנטי וירוס ב-200 שקל ואבטחת אינטרנט ב-300 שקל (לשנה ולמחשב), ובחברת eset מציעים אנטי-וירוס ב-160 שקל לשנה וחבילת הגנה כוללת ב-200 שקל לשנה, קרוב למחיריהן אצל הספקיות.

לחיבור דרך החברות יכולים להיות שני יתרונות: הפריסה לתשלומים והנחות בעלות הכוללת, בהתאם לחבילה וליכולת המיקוח.

* אורנג': שירות אנטי-וירוס חינמי בסיסי בדמות תוכנת קספרסקי. שדרוג לשירות ההגנה לרשת של אותה חברה -14 שקל בחודש.

* בזק בינלאומי (014): אנטי-וירוס סייפנט - שירות העובד ברמת הרשת ולכן אינו מצריך התקנת תוכנה, משאבי חומרה או עדכונים ידניים, ומספק הגנה לכל המחשבים המחוברים באותה רשת; b- safe - שירות אנטי-וירוס לתיבת הדואר האלקטרוני, מתוחזק על-ידי החברה ואינו דורש התקנת תוכנה או משאבי מחשב; ואנטי-ספאם (שירות סינון ובקרה של הודעות מייל לא רצויות) - כל אחד מהם בכ-14 שקל בחודש. חבילת אבטחה כוללת של eset smart security (אנטי-וירוס, אנטי-ספאם, אנטי-רוגלות וחומת אש אישית) תעלה 14-16 שקל לחודש בהתחייבות לשנה.

* 013 נטוויז'ן: אנטי-וירוס לתיבת המייל (של סימנטק), אנטי-ספאם ותוכנת Ad-Aware יעלו 10 שקל. רכישת רישיון לנורטון אנטי-וירוס להגנה על המחשב כולו תעלה 17 שקל בחודש תוך התחייבות ל-3 חודשים - ואבטחת האינטרנט של נורטון תעלה כ-24 שקל עם התחייבות לתקופה דומה.

* 012 סמייל: החברה מציעה שירות סינון דואר זבל, סינון וירוסים ושאר מזיקים המופצים באמצעות הדואר האלקטרוני בכ-23 שקל לחודש; שירות גלישה מוגנת של סייפנט בכ-16 שקל לחודש, ושירות נורטון און-ליין בשתי רמות ההגנה (המוצעות גם ב-013) - החל מכ-15 שקל, בהתאם לחבילה הנבחרת. גם כאן כדאי לבדוק את עלות החבילה ביחס לרכישה עצמאית.

שירותי הגנה לילדים

שירותי סינון תכנים הם מוצר מתבקש כיום, כשלילדים יש גישה חופשית למחשב. טווחי המחירים דומים:

* אורנג' ו-013 נטוויז'ן: בשתי החברות מציעים שירות סינון יחיד. באורנג' כולל השירות הגבלת גלישה לאתרים לא רצויים ברשת ולשלוט בגישה לאתרי משחקים, שיתוף קבצים והורדת תוכנות מסרים מידיים בעלות של כ-10 שקל לחודש, וב-013 נטוויז'ן קיים שירות "מסננט" שמסנן תכני פורנוגרפיה, הימורים, צ'טים, היכרויות ועוד; פיקוח על שימוש בתוכנות מסרים מידיים באמצעות סינון תכנים ומילים, שליטה אקטיבית על רשימות הקשר של הילדים וקבלת התראות בזמן אמת (10 שקל לחודש).

* 012 סמייל: החברה מציעה 3 אפשרויות. הראשונה היא "בקרה והתראות" - שירות המבקר את התכתבות הילד במחשב ושולח התראות להורה במייל וב-SMS על כל מסר חשוד בהתכתבות של הילד באינטרנט - במחיר 10 שקל לחודש; שירות "בקרת הורים" מבית "מורשת", המאפשר להורה לנהל את הגלישה של כל בני הבית באינטרנט על-ידי בחירה באחת מ-7 רמות סינון מוצעות - החל מרמה של חסימה מוחלטת עם אפשרות לשימוש בדואר אלקטרוני בלבד ועד סינון אתרים לא ראויים לילדים - בעלות חודשית של 12 שקל; ושירות "שמרטף" המותקן על מחשב הילד ומבצע סינון של תכנים לא ראויים לילדים על-ידי חסימת גישה אליהם, מתזמן את זמן הגלישה ומדווח להורים על הרגלי הגלישה של הילד - במחיר 11 שקל בחודש.

* בזק בינלאומי: גם כאן יש בחירה בין מספר מוצרים: שירות safe web רשתי המסנן תכנים ואתרים לא הולמים (ללא יכולת התערבות עצמאי), שירות ikeeper לסינון אתרים ותכנים לא רצויים, ושירותי סינון תכנים ברמות שונות של "מורשת" - עלות כל אחד כ-14 שקל; וכן Imkeeper - שדרוג תוכנת ikeeper המאפשר סינון תוכנות מסרים מיידיים (5 שקל בחודש).

* אקספון: למגזר החרדי מוצעות חבילות סינון שונות של חברת "נתיב", בהתאמה אישית של רמת הסינון והמחיר.

שירות טכני: לא בכולן

כל חברה מפעילה שירות טכני בסיסי לסיוע בתקלות הקשורות בגלישה. ומה עם בעיות החורגות מכך? לא כולם יתייצבו לסייע בעת צרה: בבזק בינלאומי מציעים שירות פרימיום לפתרון תקלות, לטיפול בנושאים כמו רשת ביתית, תוכנות דואר, תפעול תוכנות שונות, טיפול בהגדרות מסוגים שונים ואפילו פתיחת חשבון באתרי רשתות חברתיות, למתקשים - בעלות של כ-8-10 שקל לחודש (התחייבות לשנה/לשנתיים); ב-012 סמייל שולחים טכנאי הביתה בעלות של כ-200 שקל לביקור; ובאקספון יחייבו ב-5 שקלים בחודש לקוח שפונה לתמיכה מעל 5 פעמים בשנה.

שירותים משרדיים

שליחת וקבלת פקס דרך המייל היא פונקציה שעשויה להתגלות כיעילה ביותר: 4 מתוך 5 ספקיות האינטרנט מציעות אותה כיום במחירים שונים.

באורנג' מציעים שירות קבלת פקסים למייל תמורת 7 שקלים לחודש; ב-013 נטוויז'ן העלות מזנקת מ-5 שקלים בחודש הראשון ל-15 שקל החל מהחודש השני. שדרוג נפחה של תיבת הדואר אפשרי תמורת 10-30 שקל; ב-012 סמייל אפשר לקבל ולשלוח פקסים מהמייל, ביחד או לחוד; ובבזק בינלאומי המצב מעט שונה. שירותי פקס ניתנים חינם רק ללקוחות הטלפון הביתי מבוסס האינטרנט של החברה, ואינו מוצע לגולשים מן המניין. שדרוג נפחה של תיבת הדואר אפשרי תמורת 9-19 שקל. שירות גיבוי מידע און-ליין עולה כ-14-34 שקל בחודש.

* אורנג': 5 שקלים לתיבת מייל נוספת. כתובת IP קבועה תעלה כ-15 שקל.

* אקספון: כתובת IP קבועה - 29 שקל.

שירותי תוכן: מעטים

בבזק בינלאומי ניתן לרכוש לילדים מנוי לשירות "הופ" בכ-19 שקל; ב-012 סמייל המבחר מגוון יותר וכולל בין היתר מדריך "מפה" בכ-30 שקל, אנציקלופדיית YNET ב-20 שקל, ולילדים - פורטל "גלים" בכ-19 שקל ואתר "קידנט" ב-18.5 שקל.

השוואת ספקיות אינטרנט

עוד כתבות

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בבורסת תל אביב; אלקטרה צריכה מטפסת ב-5%, מדד הבנקים יורד ב-1.5%

ת"א 35 עולה ב-0.3% ● בניגוד למגמה החיובית, מדד הבנקים נסחר בירידות ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

עמית בדיון על מינוי ראש השב"כ: נתניהו טוען שמדובר במסע ציד נגדו אישית. איך זה לא ניגוד עניינים?

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור