גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החברה נמכרה, התחיל שלב הפאניקה: איך מצליחים לייצר שקט ארגוני?

מכירת אורנג' ובזק מציפה, יחד עם המשא-ומתן המייגע והכותרות בתקשורת, גם את בעיית השמועות בתוך הארגון ■ העובדים, שחרדים למעמדם ולמשרתם, מעלים השערות, מרכלים, יוצרים באזז שלילי ומקשים על התהליך ■ שיחה עם מנהלים בכירים

מכירת אורנג' ובזק מציפה - יחד עם המשא-ומתן המייגע והכותרות בתקשורת - גם את בעיית השמועות בתוך הארגון.

העובדים - שחרדים למעמדם ולמשרתם - מעלים השערות, מרכלים, יוצרים באזז שלילי ומקשים על התהליך. איך בכל זאת מייצרים שקט ארגוני?

"עברנו את המשא-ומתן בשקט,
הקפדתי לנתק את רוב החברה מהתהליך"

דוד אבנר, מנכ"ל אורנג', הוביל את מכירת החברה לאילן בן דב, ובחר שלא לשתף את העובדים

דוד אבנר

"במהלך העברת השליטה בפרטנר מהאצ'יסון לסקיילקס, בראשות אילן בן דב, כדי לצמצם נזק אפשרי הקפדתי לנתק את רוב החברה מתהליך המכירה, לערב אנשים בודדים בתהליך ולשמור על אווירה של עבודה אינטנסיבית המכוונת למטרות של החברה.

"ברור שזהו תהליך מורכב לחברה, שבקלות עלול להפריע לפעילות השוטפת, שלא לדבר על הפרעה לשינויים האסטרטגיים. לכן, הקפדתי על כך שנושא העברת השליטה לא יהיה נושא שיחה בפרוזדורים.

"שידרתי שלא ראוי לדבר על הנושא הזה, וזה עבד. קיימת סכנה של גלישה והתעסקות ברכילות, פרשנויות והשערות. חשוב היה למנוע את התופעה, והצלחנו בכך.

"העובדים חרדים לעתידם במקרה כזה. נשאלות שאלות רבות ויש עיסוק תמידי בעתיד הפרטי של כל עובד, וכמובן, בעתיד החברה".

*בסופו של דבר הצלחת למנוע את "שיחות הברזייה"?

"עברנו את עסקת המכירה בשקט יחסי והדרג של המנהלים הוכיח יכולת ניהולית גבוהה.

"התאמצתי מאוד למנוע את חלחול החששות והפחדים לשאר העובדים בחברה, ואני סבור שהצלחנו בכך מאוד".

"העובדים נרגעו רק אחרי שזהבית כהן נפגשה איתם"

אריק רייכמן, לשעבר מנכ"ל תנובה, הוביל את מכירת החברה לאייפקס, ובחר לשתף אתה עובדים מיד

אריק רייכמן / צלם: תמר מצפי

"בעל הבית החדש צריך להופיע בעצמו בפני העובדים כדי שהם ישתכנעו שהוא מתאים לחברה. במקרה שלנו, העובדים השתכנעו שהרוכש מתאים אחרי שזהבית כהן מאייפקס הופיעה בפניהם והצליחה להקרין תחושת ביטחון, שאייפקס מתכוונת לראות את תנובה כחברה, שלא ידלדלו את משאביה החוצה ושימשיכו לבנות אותה.

"הבעיה העיקרית שלי כשהובלתי את המהלך הייתה להעביר את ההחלטה בקרב בעלי המניות, שם היו הקונפליקטים העיקריים היות שהיה מיעוט שלא רצה להיפרד מהחברה. מבחינת שורת ההנהלה, הצלחתי לרתום אותם כי החזון של כולנו היה לייצר ערך לחברה. לכן, הם לא התנגדו למהלך אף-על-פי שהיה אי-שקט.

"אנשים הרי קודם כל חושבים על מעמדם ולא על החברה. הם אומנם לא העלו את זה בפני, כי אלה דברים שכל אחד מרגיש בעצמו, אבל בגלל זה עשיתי הרבה עבודת שכנוע שהמהלך הוא נכון. מה שתרם לזה הוא גם העובדה שהם לא יצאו מופסדים. 3.5% מסכום המכירה יועד לעובדים, ומדובר בעסקה שהייתה בשווי של יותר מ-4 מיליארד שקל".

*איך יידעת את אלפי העובדים של תנובה על העסקה?

"התהליך אצלנו ארך כמה שנים והפך את העניין לקל יותר. ב-1999 הגדרנו תהליך חלוקת העוגה, וזה עוד לפני שידענו מה יהיה גודל העוגה, אבל התקבלה החלטה של מי יקבל מה. רק ב-2007, שמונה שנים לאחר מכן, העסקה יצאה לדרך. במהלך שמונה השנים הללו שוחחנו ודיברנו ושכנענו את העובדים. השאלה מתי לשתף את העובדים היא אסטרטגית.

"בתנובה אמרתי, שאם יש 'רעשים' צריך לשתף את העובדים מיד. אסור בשום אופן לעסוק בעניין כזה ולא לשתף את העובדים. אני, בכל תנאי מזג אוויר ובכל מקום הייתי שם את הכול על השולחן ולא מסתיר דבר. צריך להתנהל בהוגנות ולהגיד את האמת מהתחלה".

*במבט לאחור, יש משהו שהיית עושה אחרת?

"יכול להיות שבשלבים מסוימים הייתי משתדל להיות פחות חריף. אומרים שאסור לך להתרגז ולהעניש את עצמך על טיפשותם של אנשים אחרים, ואני פה ושם הגבתי קשה מול בעלי המניות והתעצבנתי. זה הלקח שלמדתי. היום לא הייתי מגיב ככה, הייתי מתעצבן פחות".

"שוחחתי אישית עם כל אחד מ-1,500 עובדי החברה"

יצחק אנג'ל, לשעבר מנכ"ל ליפמן, שהוביל את מכירתה לווריפון האמריקנית, אומר שהבעייתיות הגדולה היא כשחברה נמכרת למתחרה והחשש הוא שהיא תימחק

יצחק אנג'ל / צלם: עינת לברון

"יש חשיבות גדולה למי נמכרת החברה. אורנג', למשל, נמכרה למשקיע אסטרטגי ולא למתחרה. ההבדל הוא גדול, כי חברה שעוברת בעלות כמו אורנג', לעובדים אין ממה לחשוש, חוץ מאשר לעובדים הבכירים כמובן.

"לעומת זאת, כשחברה נמכרת לחברה מתחרה יש בעיה מהותית, כי עולים חששות שהרכישה נעשתה כדי למחוק את החברה, להשביח אותה או למזג אותה.

"במקרה של ליפמן, היינו החברה השלישית בעולם כשווריפון היתה מספר שתיים. המיזוג יצר את החברה הגדולה בעולם. במהלך המו"מ, וידאתי שכל אחד ואחד מהעובדים בחברה ידע מראש מה מצבו.

"כך נוצר מצב שרוב העובדים ידעו, בין החתימה לסגירה (פרק זמן של שלושה חודשים), אם הם נשארים או מפוטרים. הבעיה המרכזית אצל רוב האנשים היא אי-ודאות. ברגע שמודיעים מראש, זה מייצר שקט בחברה".

*באיזו רזולוציה עשית את ההודעה מראש?

"בעת המכירה היו בליפמן 1,500 עובדים, ואני שוחחתי באופן אישי עם כל אחד, גם אם זה לא היה בארבע עיניים. עשיתי את זה באמצעות הרבה שיחות וידאו, טיסות רבות בכל העולם, כדי להגיע לכל חברה-בת ולהסביר.

"אנשים לא רוצים לשמוע את זה מהמנהל היומיומי אלא ממישהו בכיר. צריך להסביר לכל אחד מה בדיוק הולך לקרות, ואם הכול שקוף אז אין מקום לספקולציות ולשיחות ברזייה". *

"אם מדברים מראש עם המפוטרים, היתר נרגעים"

יגאל גלי, מנכ"ל מעברות, הוביל את רכישות כמו אלטמן ואנליט, וכיום מוביל את מכירת מטרנה לאסם נסטלה

יגאל גלי / צלם: עינת לברון

"בשנים האחרונות ביצענו שש רכישות של חברות, ובאחרונה גם עסקת מכירה אחת. יש שני פרמטרים שמשמעותיים לכך שמהלך המכירה או הרכישה יעבור בשקט: אורך המו"מ מהרגע שאתה מתחיל את הדיאלוג ועד החתימה, והרגע בו מתחילות השמועות בקרב העובדים.

"כדי להתמודד איתם יש שני מסרים שצריך להעביר לעובדים: הראשון הוא מה מהות המהלך, הרציונל העסקי שעומד מאחוריו, כך שהעובדים יידעו למה רכשו אותם; והשני הוא שצריך לגבש מהר מאוד מסר עקבי לעובדים, כך שגם אם מתוכננים פיטורים, הדברים צריכם להיות ברורים.

"אם מדברים מראש עם מי שאמור להיות מפוטר, כל היתר יכולים להיות רגועים. שני המסרים האלה מאותגרים כל הזמן, כי העובדים והעיתונאים שואלים שאלות".

*איזה מסר העברתם בעסקת מטרנה?

"העברנו מסר עקבי שלמטרנה יש מותג חזק, נתח שוק ומשאב אנושי, וזה הרציונל העסקי ברכישה שלה, בוודאי שלא למטרת סגירת החברה.

"לפיכך, הסברנו לעובדים שיש כאן לא רק סיכון אלא גם סיכוי, פוטנציאל צמיחה. חשוב להעביר את המסר הזה. מה שעשינו עוד, במהלך המו"מ עם אסם נסטלה, שנמשך שלוש שנים, היה להמשיך להשקיע בעובדים. כך, גם אלה שהרגישו מאוימים מהמכירה הבינו שהם נשארים, כי אחרת לא היינו משקיעים בהם, בקורסים, בלימודים וכדומה".

*באיזו רזולוציה אתה מתקשר את המסרים לעובדים? אתה משוחח אישית עם כל אחד מהם?

"בכל החברות שקנינו, היו בין 30 ל-100 עובדים. ברזולוציה הזאת מדברים עם האנשים ישירות. יש כוח לזה שכבעלים או כשותף אתה מעביר את המסר בעצמך ולא רק שולח את מנהלי הביניים להעביר את המסר".

*מתי יתחילו בפועל תהליכי ההטמעה של מטרנה באסם נסטלה?

"הטמעה בפועל מתחילה ביום שאחרי הסגירה, אבל את התוכנית אנחנו בונים כבר כמה חודשים. אנחנו רוצים להיות מוכנים לשינויים מיד אחרי סגירת העסקה, כי יש נוהלי דיווחו אחרים באסם מאשר במעברות, למשל, ממשקים טכנולוגיים, ממשקים כספיים ועוד, ואת כל אלה צריך לבנות.

"אנחנו מתייעצים עם העובדים בקשר לכל השינויים שיהיו ולא רק מתדרכים אותם, כי בסופו של דבר הם אלה שצריכים לעבוד תחת הקונספטים החדשים. זה מה שנקרא 'ממשק פוזיטיבי', אנחנו לא מנחיתים על העובדים את הדברים". *

"מקים העסק ימשיך לנהל אותו יותר טוב ממני"

הראל ויזל, הבעלים של רשת האופנה פוקס, שהוביל את רכישת סאקס, בילבונג וללין

הראל ויזל פוקס / צלם: אבשלום ששוני

"ביצענו שלוש רכישות משמעותיות בשנים האחרונות, ובכולן הצלחנו לייצר שקט תעשייתי ולהעביר את המכירה בצורה החלקה ביותר.

"המודל שלנו הוא לבצע רכישות בדיוק באותו סגנון. אנחנו מזהים חברה מובילה בתחומה, כמו סאקס בתחום האופנה, בילבונג בתחום אפנת הגלישה, וללין בתחום הטיפוח האישי וטיפוח הבית אחרי שרכשנו את שלושתן (50% מכל חברה) הקפדנו להשאיר את הבעלים, את השותפים ואת ההנהלה הבכירה בכל חברה.

"מבחינתי, אלו הם בעלי החזון של החברה, הם אלו שהקימו את המותגים, והם אלו שייצרו את הדנ"א של החברה. לכן, הם יודעים הכי טוב לנהל את החברות ולייצר את ההצלחה שלהן.

"לפיכך, אנחנו גם לא מוצאים שום צורך לפטר עובדים, אפילו לא בשורת ההנהלה. כיום המצב אחרי הרכישות הוא שבילבונג הוא מותג הגלישה החזק בארץ, וללין הוא המותג החזק בתחומו. אנחנו פשוט נותנים לאנשים שמכירים את העסק להמשיך לנהל אותו".

*אז מה בכל זאת אתם מביאים איתכם אחרי הרכישה?

"אנחנו נותנים לחברות האלה רוח גבית בכל מקום בו הם זקוקים לו, באמצעות פוקס. עסק שצריך עזרה בלוגיסטיקה יקבל אותה מאיתנו, וכך גם לגבי קשרים, כוח, כסף אם צריך. זה שילוב מנצח.

"אני לא מתיימר לנהל עסק שמי שהקים אותו יודע איך עושים את זה ועשה את זה עד הרכישה שלנו בהצלחה. אני רק יכול להציע לו את היתרון היחסי של פוקס. כך אני מייצר שקט תעשייתי במקום להפריע לניהול שהתקיים קודם לכן.

"זהו גם מודל הרכישות שלנו. למצוא עסק מצליח, גם אם הוא לא סינרגטי לנו, לצרף אותו ולתת לו להמשיך לרוץ לבד. הרי בסופו של דבר הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים, ולכן אני נותן להם להמשיך לעשות את שלהם. אנחנו, בפוקס, יודעים לעשות ריטייל. זה היתרון היחסי שלנו".

*אז למעשה בכל הרכישות לא פיטרתם אף אחד?

"ממש לא. להיפך. השארנו את הבעלים וגם את דרג המנכ"לים וסמנכ"לי השיווק. חוץ מבללין שצירפנו מנכ"ל משותף, מי שמנהל את רשת חנויות פוקס, לצד המנכ"ליות הקודמות שהן גם הבעלים. וגם זה תוספת של כוח אדם ולא על חשבון מנכ"ל אחר".

*עד כמה אתה בעצמך מתקשר את עניין הרכישה לעובדים של החברה הנרכשת?

"אני מגיע על תקן אורח, ונותן למנהלים של החברה הנרכשת לעשות את מהלך ההסברה ואת ניהול הדברים. כך זה לא מייצר זעזועים, ואני מעביר לעובדים את המסר שאני יכול רק להיעזר בהם ולא להחליף אותם.

"אחרי הרכישה אנחנו עורכים ישיבות הנהלה מסודרות של החברות פעם בשבועיים ועובדים איתן בצמוד על אסטרטגיה, פרסום ותוכניות עסקיות. הם גם נעזרים בנו הרבה. כל אחד לוקח מאיתנו את מה שהוא יכול להיעזר בו.

"הם יודעים שאני יכול להציע להם תמיכה בלוקיישנים, בעיקר בקניונים, במחסנים שלנו, במשרדים שלנו, וגם בהתנהלות מול הבנקים. אני יכול להגיד באמת שבשלושת המקרים של הרכישה, האווירה והשקט הם משהו יוצא דופן, ולא חווינו מעולם ששום מתחים". *

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות