גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמנכ"ל משאבי אנוש בהיי-טק: "יתרונות חברות ההשמה נכחדו"

היום כשהמידע על משרות ומועמדים נגיש לכולם באינטרנט, ואת הטובים שבהם ניתן למצוא דרך הרשתות החברתיות, לחברות ההשמה כבר אין יתרון אמיתי ■ חברות ההשמה, מנגד, חושבות שלא כדאי למהר להספיד אותן

"כמעט שאיני משתמשת היום בשירותים חיצוניים של חברות השמה", מספרת סמנכ"לית משאבי-אנוש של חברת היי-טק בקרית-עתידים, "אבל עשי טובה, אל תזכירי את שם החברה בכתבה, אני לא רוצה שחברות ההשמה יחרימו אותי מחר בבוקר".

אמירות ברוח זו נשמעות בחודשים האחרונים ממספר לא מבוטל של מנהלי משאבי-אנוש של ארגוני היי-טק גדולים.

בשעה שרעיון ה"אאוט-סורסינג" הפך מזוהה עם יעילות וחיסכון, הרי שבתחום גיוס העובדים מתהווה מגמה הפוכה - אין-סורסינג.

יותר ויותר פירמות עסקיות בעולם ה-IT מגייסות עובדים שמכוונים למטרה אחת: לשבת מול האינטרנט, לזחול בתוך הרשתות החברתיות, לסרוק פורומים או אתרי חיפוש עבודה, ולצוד מוחות שנחוצים לארגון.

מדובר לרוב בחבר'ה צעירים שמשייטים במרחבי הווב 2 כעניין שבשגרה, מכירים אותם לרוחב ולעומק, ומצליחים לבנות עבור הפירמה מאגר מועמדים פוטנציאליים למשרות פתוחות בהווה ובעתיד.

עד כמה המגמה שלטת היום ועד כמה היא תתרחב בעתיד? מנהלי משאבי אנוש בתחום ההיי-טק משיבים.

"רשתות חברתיות מאפשרות לנו לגייס ישירות מועמדים איכותיים"

עדי בילדנר, סמנכ"ל משאבי אנוש eci, מאמין שבשנים הקרובות תפקיד חברות ההשמה יצטמצם לתפקידים נקודתיים בלבד

עדי בילדנר / צלם עינת לברון

המגמה:

"מגוון הערוצים שנפתח היום בפנינו כמגייסים הוא נרחב ועצום, כששימוש בשירותי חברת השמה היא אופציה אחת מיני רבות. לרשותי עומדות היום חלופות מגוונות כמו ירידים באוניברסיטאות, שיטת חבר מביא חבר, מערכת גיוס גלובלית דרך אתר האינטרנט של הפירמה, לינקדין ורשתות חברתיות נוספות.

"ככלל, גם למועמד קל היום מאוד להגיע לפירמה. העולם נעשה שטוח מאוד ועם כלים של ווב 2 החיבור הישיר בין מועמד שמחפש עבודה לפירמה שמחפשת עובדים נעשה זמין, נוח ויעיל. בפועל, אנחנו מצליחים להגיע היום למועמדים באיכות גבוהה מאוד באמצעים ישירים, ולהוריד את עלויות הגיוס בסדר גודל של 20%-30%, מה גם שנתינת הדעת על הוצאות הפירמה הייתה מחויבת המציאות בשנה האחרונה".

הערך המוסף:

"מעבר לכך שהתהליכים הללו זולים הרבה יותר לפירמה, הרי שמערכות הגיוס שלנו באינטרנט, המשלבות Applicant Tracking, מאפשרות למועמד לא רק להכניס קורות-חיים באתר, אלא גם לענות על שאלות שמוצגות לו כחלק מתהליך הסינון הראשוני.

"זה כשלעצמו מאפשר לי לראות מראש את פרופיל המועמד, את הסיווג שלו ואת רמת ההתאמה למשרה כזו או אחרת באופן אוטומטי ואפקטיבי. הערך המוסף של שימוש ברשתות חברותיות הוא שאנחנו לא רק רואים את קורות החיים של המועמד, אלא גם מקבלים תמונה רחבה יותר עליו: למי הוא מחובר ברשת ומי ממליץ עליו.

"ערוץ גיוס זה מעניק לנו היכרות ראשונית טובה יותר עם המועמד, משהו שלא תמיד קורה כשמגייסים מועמד דרך חברת השמה חיצונית".

תפישת העתיד:

"כרגע עדיין יש לחברות ההשמה ערך בהיבט של ניתוחי עומק למועמדים בכירים. יחד-עם-זאת, אני סבור שבטווח של מספר שנים מהיום אזדקק לחברות ההשמה רק במקרים מועטים ובתפקידים נקודתיים מאוד: תפקידי ניהול בכירים או משרות מקצועיות שקשה מאוד לגייס אליהן עובדים.

"מה שיקרה הוא שחברות ההשמה עצמן יצטרכו לעבור לשימוש בכלים ווביים, משהו שכבר מתחיל לקרות היום".

"היתרונות של חברות ההשמה נכחדו כשהמידע הפך נגיש גם לנו"

אילנית דהן, סמנכ"ל משאבי אנוש יעל תוכנה ומערכות, חושבת כי המאגרים הארגוניים יכולים לעלות על מאגרי חברות ההשמה

אילנית דהן / צלם עינת לברון

המגמה:

"אם כי אנחנו נשענים על חברות השמה במשרות מסוימות, אני בהחלט מזהה מגמה לפיה היתרונות של חברות ההשמה נכחדים באופן יחסי ברגע שהמידע הפך זמין ונגיש גם לנו. למעשה, כל אתרי הדרושים שקמו בשנים האחרונות מאפשרים לנו לבנות מאגר מידע מבית.

"בעבר חברות ההשמה בנו את מאגר המועמדים שלהן דרך פרסום מודעות דרושים בעיתונות. זה היה מאגר שנבנה במשך שנים ארוכות, והיה לנו כדאי לפנות אליהם ולשלם על המידע שברשותם. היום חברות ההשמה בעצמן מפרסמות באינטרנט, כך שמקורות המידע שלנו די זהים. מה גם שדרך ישירה זו של גיוס בונה מאגר התאמה של הפירמה לתנאי השטח".

הערך המוסף:

"היום כשאני מפרסמת מודעה באתרי האינטרנט, המאגר שלי גדל ונבנה בבית. עלות המנוי לאתרים כאלה נמוכה יחסית: בתשלום של משרה אחת לחברת השמה, ואף בפחות מכך, אני יכולה לעשות מנוי שנתי לאתר ולבנות מאגר שלם, כשכל מקור כזה מספק לי למעלה מאלף מועמדים בשנה.

"למאגר מבית יתרונות לא מבוטלים. ראשית, אנו שומרים על קשר רצוף עם המועמדים, והם יכולים להביא לי מועמדים נוספים לאורך השנים, שלא לדבר על כך שגם זמינות הידע היא נכס לארגון בכל פעם שנפתחת משרה חדשה.

"יש לזה השלכות חיוביות גם על הביזנס. כחברה המספקת שירותי תוכנה במיקור חוץ, מועמדים יכולים לספק לי ידע חיוני ברמת הביזנס. למשל, אם הם מספרים לי שהם מתראיינים בבנק איקס, אני יכולה ללמוד על אפשרויות עסקיות שנפתחות בו ולרתום את הידע הזה לטובת אנשי השיווק והמכירות שלנו".

תפישת העתיד:

"לפחות בהיי-טק אני יכולה לומר שתמיד לחברות ההשמה יהיה מקום, אבל זה יצטמצם למשרות דיסקרטיות יותר, כאלו שלא מתפרסמות במודעות דרושים או באתרי אינטרנט, או לחלופין במשרות בעייתיות שמצאי העובדים בהן נדיר.

"במקרים כאלה אפנה לחברת השמה, שכן בכל זאת ברשותן מאגר היסטורי גדול יותר. לדעתי, חברות ההשמה יצטרכו להגדיר את עצמן מחדש, לחפש את המקום הייחודי שלהן, ולחפש ערכים מוספים עם יתרונות יחסיים".

"גילינו ששיטת 'חבר מביא חבר' היא הכלי הטוב והיעיל ביותר"

ענת גפני, סמנכ"ל משאבי אנוש אקספנד נטוורקס, גורסת שרק החברות המקצועיות ביותר יצליחו לשרוד

ענת גפני / צלם עינת לברון

המגמה:

"בעבר הלא כל-כך רחוק גיוס עובדים היה נעשה דרך מודעות הדרושים, תהליך שפינה מקום לחברות ההשמה. היום הערוצים שמתחילים להיות דומיננטיים הם 'חבר מביא חבר' ושימוש ברשתות חברתיות, שצברו תאוצה רבה בתהליכי הגיוס.

"בתקופה האחרונה ממילא הגיוסים בהיי-טק לא היו המוניים. יותר גיוסים נקודתיים. בפינצטה. זה פינה זמן לפירמה לעשות את הדברים בבית: היום יש לה זמן לגייס באופן ישיר, להשקיע יותר בקריאת קורות-חיים, בבדיקות, בסינונים, בתגבור הפעילות ברשת החברתית, וכמובן שבתקופה של מיתון נכנס גם השיקול הכלכלי.

"השיטות החלופיות לחברות השמה הן משמעותית זולות הרבה יותר".

הערך המוסף:

"ככלל, גילינו ששיטת 'חבר מביא חבר' היא הכלי הטוב והיעיל ביותר. כשעובדים מגיעים בדרך חלופית זו, אני מקבלת המלצות מאנשים שאני כבר מכירה. גיוס עובדים מבוסס ביסודו על ניבוי או על סוג של הימור.

"בעצם אני צריכה לנבא האם החברה והאם המועמד שיושב לפני מתאימים זה לזה. בשיטת 'חבר מביא חבר' זה נחסך ממני: העובד הממליץ מכיר היטב את האופי של החבר שלו והוא רוצה אותו בצוות שלו, מה שמחזק את סיכויי הניבוי והצלחת ההשמה.

"לעומת זאת, חברות השמה לא תמיד מכירות את המועמדים שהן מציגות לנו באופן אישי, והן גם לא חיות בארגון כדי להכיר את דקויות התרבות שלו עד הסוף. מעבר לכך, תמיד אעדיף להעניק בונוסים ולתגמל עובדים שלי מבית (עובד שמביא חבר מתוגמל), מאשר לתגמל חברה חיצונית".

תפישת העתיד:

"אני לא חושבת שחברות ההשמה ייעלמו מהעולם, אבל יישארו רק המקצועיות ביותר. חברות ששולחות לי היום מועמד שהן מכירות דרך אי-מייל או פקס' לא ישרדו. לאור השינויים שקורים בענף, אני סבורה שגם החברות עצמן יעברו שינוי והגדרה מחדש. הן עצמן יקצו יותר ויותר משאבים לאיתור מועמדים דרך רשתות חברתיות, תהליך שמתחיל לקרות כבר היום".

מה אומרות חברות ההשמה?

"עדיין קיימות דרישות לתפקידים דיסקרטיים"

פול צוקר, מנכ"ל קבוצת ההשמה נישה, סבורה שבעתיד יתגלה לפירמות כי זה לא כדאי להקים לעצמן מחלקות גיוס

פול צוקר / צלם תמר מצפי

"אם נסתכל על פילוח מקורות הגיוס שפירמות ההיי-טק הגדולות מציגות בסוף השנה, נראה שבין 2006-2008 מקורות הגיוס מחברות ההשמה עמדו על נתח של 50%-60%. היום זה ירד בכמחצית. מגמה זו נוצרה גם מההתפתחות הטכנולוגית, שהפכה את המידע זמין לכולם; וגם מהמשבר הכלכלי האחרון שבעקבותיו חיפשו הפירמות כל סעיף אפשרי שבו ניתן לחסוך.

"יחד-עם-זאת, אני לא מאמינה שחברות ההשמה ייעלמו מהעולם. עדיין קיימות דרישות לתפקידים נדירים או דיסקרטיים שלא זמינים בווב 2. גם מיומנויות הסינון והמיון של חברת השמה מקצועית היא לא מוצר קומודיטי שמונח ברשת".

*בכל זאת, הפירמות בונות מאגרים ומשכללות את מחלקות הגיוס מבית.

"בל נשכח שברקע פועלת גם מגמה הפוכה: העולם העסקי הולך לכיוון של התמחות והתמקצעות, לכיוון של אנשי מקצוע ייחודיים לתתי-סגמנטים, דבר שמעצים את מגמת האאוט-סורסינג. מסיבה זו פירמות לא מגייסות היום עובדי ליסינג, עובדי ניקיון או אנשי קייטרינג, אלא מוציאה החוצה לחברות מיקור חוץ.

"באותו אופן, אני סבורה שגם השקעה בפיתוח מערכת גיוס אין-האוס עשויה להתגלות לפירמה כבלתי כדאית בטווח הארוך. יכול להיות שהפירמות הבין-לאומית יקימו לעצמן מחלקות גיוס שלמות, אבל להגיע לרמה נישתית התמחותית שתתחרה ביכולות ההיסטוריות של חברת השמה מקצועית הדרך עוד ארוכה".

"הערך של חברות ההשמה הוא בקומבינציה"

עינת גז, מנכ"ל חברת ההשמה רילוקיישן ג'ובס, חושבת שהפגיעה היא בעיקר במשרות הפשוטות

עינת גז / צלם תמר מצפי

"בעולם החדש, השטוח יותר, חברות ההשמה מוצאות עצמן מאותגרות. כבר היום קורה שמגיעה אלינו חברת היי-טק עם בקשה לאתר מועמד למשרה כלשהי, ואני מפנה אותם מיוזמתי לאינטרנט.

"אני מסבירה להם שבמשרות מסוימות, בעיקר הפשוטות יותר, אין לי שום יתרון תחרותי על פני אתרי הדרושים. למשל, אם חברה מחפשת מועמד לתפקיד QA ויש לי 200 מועמדים מתאימים במאגר, לא בטוח שארצה בכלל להתעסק עם ההשמה הזו".

*זה נשמע כמו פגיעה קשה בביזנס שלכם.

"ללא ספק קיימת פגיעה במשרות הפשוטות. אין ספק בכלל, שמנקודת מבטה של הפירמה השיטות הטובות ביותר לגיוס הן 'חבר מביא חבר' ובניית מאגר מועמדים מבית. עם זאת, אני רואה את הערך שלנו במתן פתרון למשרות הספציפיות יותר.

"הערך של חברות ההשמה הוא כשהחברה מציגה קומבינציה של דרישות ממוקדות, למשל, מנהל פרויקטים, דובר צרפתית, עם תואר שני בתחום מסוים וניסיון באחת מארבע חברות ספציפיות. לאתר מועמד כזה למשרה המוצעת, זה כמו לחפש מחט בערימת שחת.

"ממש כאן משתלב ה-Core business של חברת ההשמה בעתיד: לפירמות היי-טק שבנו מאגר לצורכי גיוס, יש מועמדים שתפורים לצרכים הטכנולוגיים הצרים שבהם הן מתעסקות בשוטף. לעומת זאת, לחברת ההשמה יש מאגר עם חשיפה לתחומים טכנולוגים רחבים הרבה יותר, שכל הזמן מתפתחים בהתאם לדרישות השוק. כלומר, חברות ההשמה יכולות לתת פתרונות רוחב שלא תמיד מצויים באמתחתה של הפירמה המגייסת.

"מעבר לכך, אני בהחלט סבורה שחברת ההשמה תהפוך מספקית ליועצת: היא תהיה מעורבת בכל תהליך הגיוס, לרבות הגדרת פרופיל המשרה, ובליווי המועמד אחרי שגויס".

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי