גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זינוק במכירות חומוס שטראוס בארה"ב: כבשה 40% מהשוק

גדי לסין: "אנחנו יצרן החומוס הגדול בעולם" ■ הירידה בדו"חות שטראוס ברבעון נרשמה בעיקר בשל היחלשות בתוצאות במדינות מזרח אירופה ובעקבות שינויי מטבע ■ לעומתן, מכירות הקפה בברזיל המשיכו במגמה חיובית

בדומה לחברות נוספות בתחום המזון, המשבר הכלכלי משפיע גם על פעילותה של קבוצת שטראוס , וניכר בעיקר בשורת ההכנסות שלה. לצד הירידה הקלה במכירות, חלה ירידה משמעותית יותר ברווח הנקי של שטראוס, לאחר שבשנה שעברה רשמה קבוצת המזון רווח הון משמעותי מהכנסת שותפים לפעילות הקפה (קרן TPG) ולפעילות החברה-הבת סברה בארה"ב (פפסיקו).

הפן החיובי של דו"חות הרבעון השלישי הוא המשך השיפור בשיעורי הרווחיות הגולמית והתפעולית. שטראוס גם ממשיכה להציג פעילות חזקה בארה"ב, באמצעות סברה ופעילות הקפה. במיוחד בולטת החברה-הבת סברה, המייצרת סלטים מצוננים (בעיקר חומוס) - פעילות שדומה לה מתבצעת בארץ תחת המותג "אחלה" - שמכירותיה צמחו ברבעון ב-36%, ל-108 מיליון שקל. ב-9 החודשים מתחילת השנה זינקו מכירות סברה ב-48.2% ל-310 מיליון שקל, והיא עברה במכירותיה את היקף המכירות של חומוס "אחלה" בישראל.

"סברה נמצאת במכירות שיא חודש אחרי חודש, למרות שארה"ב סובלת ממיתון חריף מאוד", אומר מנכ"ל שטראוס, גדי לסין. "היתרון והמזל שלנו זה שאנחנו פועלים בנישה בה אנחנו עולים בנתח שוק, וכבר הגענו בשבועות האחרונים ל-40% משוק החומוס האמריקני. אפשר לקבוע שאנחנו יצרן החומוס הגדול בעולם כיום".

כדי לעמוד בביקושים צפויה סברה להעתיק בקרוב את מפעלה מניו-ג'רזי לריצ'מונד שבווירג'יניה. שטראוס דיווחה בעבר כי העלות הכוללת של הקמת המפעל החדש תסתכם בעד 68 מיליון דולר.

אשתקד, בעקבות הכנסת פפסיקו כשותף בסברה, והנפקת 25.1% משטראוס קפה לקרן ההשקעות TPG Capital, רשמה כאמור שטראוס הכנסות חד-פעמיות בסך 265.7 מיליון שקל. אלה הזניקו את רווחיותה ברבעון השלישי ובחודשים ינואר-ספטמבר 2008.

כתוצאה מכך, ברבעון השלישי של 2009, צנחו רווחי החברה ב-75% ל-62.2 מיליון שקל, ואילו ב-9 החודשים הראשונים של השנה הם ירדו ב-55% ל-173.7 מיליון שקל.

בפעילותה השוטפת סיימה שטראוס את הרבעון השלישי עם ירידה של 1.4% בסך המכירות שהגיעו ל-1.62 מיליארד שקל, כשב-9 החודשים הראשונים של השנה הצטמצמו המכירות בשיעור קטן יותר של 0.5% ל-4.65 מיליארד שקל. בנטרול השפעת השינוי בשערי החליפין, הצמיחה האורגנית במכירות הגיעה ל-3.2% ברבעון, וב-9 החודשים ל-4.2%.

הרווח הגולמי מהמכירות עלה מ-35.7% ל-37.7%, וב-9 החודשים הראשונים של 2009 עלה מ-36.5% ל-37.2%. השיפור ברווח הגולמי הגיע בזכות מהלכי התייעלות בהם נקטה הקבוצה, והוא נרשם למרות ששערי החליפין השפיעו עליו לשלילה. הרווח התפעולי לפני הכנסות והוצאות אחרות ברבעון היווה 9.8% מהמכירות וב-9 החודשים 9.1%, לעומת 7.6% ו-8.1% אשתקד.

"אנחנו שבעי-רצון"

לצד אלה, שטראוס הקטינה במהלך התקופה את התחייבויותיה השוטפות ב-22% ל-1.44 מיליארד שקל, והונה העצמי הגיע ל-1.92 מיליארד שקל. המזומנים נטו מהפעילות השוטפת הגיעו לרמת שיא של 459 מיליון שקל.

המנכ"ל לסין אמר היום (ד') כי "אנחנו מאוד שבעי-רצון מהתוצאות, והן בהתאם להנחות העבודה איתן יצאנו לשנה זו של מיתון גלובלי. היעדים שלקחנו על עצמנו הם שמירה על רמת המכירות, ואנחנו מצליחים בכך. לא פחות חשוב מהשיפור ברווח הגולמי והתפעולי, יש שיפור דרמטי בהון החוזר ותזרים המזומנים. אנו ממשיכים להשקיע במנועי צמיחה, כי ברור לנו, כמו לכולם, שהמיתון הוא זמני".

מפילוח הפעילויות של שטראוס עולה כי מכירות החברה בישראל (לא כולל פעילות הקפה) ירדו ברבעון השלישי ב-3.4% ל-682 מיליון שקל, וב-9 החודשים ב-1.8% לכ-2 מיליארד שקל. גם פעילות הקפה של שטראוס נפגעה ברבעון, והמכירות במסגרתה ירדו ב-0.4% ל-858 מיליון שקל, למרות שב-9 החודשים הראשונים של השנה נרשמה עלייה של 1.2% ל-2.44 מיליארד שקל.

הירידה ברבעון נרשמה בעיקר בשל היחלשות בתוצאות במדינות מזרח אירופה ובעקבות שינויי מטבע. לעומתן, מכירות הקפה בברזיל, שוק הקפה הגדול ביותר של שטראוס, המשיכו במגמה חיובית וסייעו לה להציג צמיחה של 1.2% מסך המכירות בסקטור ב-9 החודשים הראשונים של השנה.

עוד כתבות

מתחם הנרקיס, בית שמש - הדמיה / צילום: קסם הדמיות

אושר פרויקט פינוי־בינוי מבין הגדולים בארץ: 3,500 יחידות דיור חדשות בבית שמש

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה במחוז ירושלים אישרה את פרויקט הפינוי-בינוי הגדול ביותר בתולדות העיר בית שמש ● יוקמו כ־3,500 דירות חדשות, לצד מוסדות חינוך ותשתיות ציבוריות משודרגות ● המודל שאושר מאפשר לדיירים לעבור ישירות לדירות החדשות במגרש החלוץ, ללא מעבר ביניים

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

פקקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

ה-OECD החמיא על התוכניות לצמצום הפקקים. הבעיה: הקידום תקוע

דוח חדש של ה־OECD על ישראל מדגיש את הבעיה של עומס התנועה, ומשבח את הממשלה על כוונתה להטיל אגרת גודש ומס נסועה ● אלא שהרפורמות נתקלות בשורת התנגדויות ומחלוקות בין המשרדים השונים ● בינתיים, אין להכנסות משני המהלכים זכר בתקציב 2026

בינה מלאכותית / צילום: צילום מסך מתוך הצ'אט

איפה מוצאת הבינה המלאכותית את התשובות לשאלות שלכם

מחקר בדק 150 אלף תשובות שסיפקו מערכות בינה מלאכותית, ומשרטט תמונה מפורטת של מקורות המידע שמהם שואבים הצ’אטים את התוכן שהם מציגים למשתמש ● למרבה ההפתעה, הממצאים מצביעים על כך שהמקורות הדומיננטיים אינם בהכרח מאגרי ידע מוסדיים או כלי תקשורת גדולים

שר התקשורת שלמה קרעי וח''כ גלית דיסטל אטרביאן הדיונים בהוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת היום / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת התקשורת החדשה יצאה לדרך, השר קרעי הבטיח: "הרפורמה לא תיעצר"

לפתיחת דיוני הוועדה בהצעת חוק התקשורת (שידורים) החדש, בהובלת היו"ר ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הגיעו שר התקשורת עצמו וחברי הוועדה מטעם האופוזיציה - אך נוכחות חברי הקואליציה הייתה דלה במיוחד ● ח"כ שלי טל מירון מיש עתיד: "כל המטרה של החקיקה היא להשתלט על התקשורת החופשית"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ חושש מרכישת הענק של נטפליקס. האם הוא יתערב?

בסוף השבוע נטפליקס הכריזה על רכישת חטיבת האולפנים והסטרימינג של וורנר ברדרס, וכעת דונלד טראמפ מביע חששות: "גודלן המשותף יכול להוות בעיה" ● הנשיא האמריקאי אף ציין כי הוא יהיה מעורב באופן אישי בהחלטה אם לאשר את העסקה

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

עם ניסיון בארגון ידידי צה"ל: המנכ"לית המפתיעה בחברה החדשה של כצמן

חברת אוריון השלימה את הפיצול מג'י סיטי והחלה להיסחר בבורסה ● מנכ"לית החברה היא עו"ד ששימשה עד כה כמנהלת בארגון ידידי צה"ל בארה"ב והיו"ר הוא ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לשעבר

רג'פ טאייפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: ap, Achmad Ibrahim

טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה. ישראל צריכה לדאוג?

ע"פ דיווחים ברשתות הכורדיות, טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה ● ברקע, סירובם של הכורדים להשתלבות מלאה בממשלה שמנהיג א-שרע ● האם המהלך ישמש "אליבי" לנוכחות צבאית טורקית מובהקת בצפון סוריה?

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

מושגים לאזרחות מיודעת. סקר כוח אדם / צילום: Shutterstock

אתה גר בדירה בבעלותך? כך השאלה הזאת משפיעה על כל המדינה

מצב שוק העבודה משפיע על קבלת ההחלטות הכלכליות החשובות ביותר • כיצד הוא משתקף בפני קובעי המדיניות? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ולדימיר טנב, מנכ''ל רובינהוד / צילום: ap, Mark Lennihan

"הוא הקים מעין כת": הכירו את הגורו העולה של ההשקעות המסוכנות בוול סטריט

ולאד טנב, שמוביל את פלטפורמת המסחר המקוון אותה ייסד עם שותף לפני 13 שנה, בגיל 25, מקפיד להפוך את מצגות החברה לשואו ואת לקוחותיה לחוד החנית של המסחר האקזוטי ● עם מועדון מעריצים הולך ומתרחב, טנב הבין את הפוטנציאל בסוחרים פעילים ואגרסיביים, בדרך להכניס את האקסטרים להשקעות המיינסטרים

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

אלקטרה זכתה במכרז להקמת מערך מס הגודש בגוש דן

הפרויקט נועד לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ולצמצם את עומסי התנועה בכניסה לתל אביב ובצירים המרכזיים ● הטמעת מס הגודש בישראל צפויה להניב לקופת המדינה 1.3 מיליארד שקל מדי שנה, ומיועדת למימון פרויקטים של תחבורה ציבורית, כולל פרויקט המטרו

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי מפטרת כ-200 עובדים, הרוב מישראל

החברה מפטרת כ-5% מכח האדם שלה, רוב המפוטרים יהיו בישראל, ויגיעו מחלקים שונים בחברה ● מובילאיי: "החברה תפעל לתמוך בעובדים המושפעים ובמקביל תמשיך לגייס למשרות הנדרשות למימוש תוכניותיה ארוכות הטווח"

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצר, שאטרסטוק

הפערים בנתונים ומי משלם הכי הרבה: 3 גרפים על שיטת המיסוי בישראל

מחקר חדש של רשות המסים חושף פערים ביחס לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בכל הנוגע להכנסות לפי עשירונים ● ממה נובעים הפערים, איזה עשירון נושא ברוב נטל המס ומי מצליח "להתחמק" ממנו?

מקרון לצד נשיא סין שי ג'ינפינג, בביקור בבייג'ינג השבוע / צילום: ap, Adek Berry

"ההלם הסיני": אירופה מתמודדת עם חזית חדשה

המכסים של טראמפ דחפו את סין להסיט סחורה מאמריקה לאירופה, שהפכה לאחד מיעדי היצוא העיקריים שלה ● התוצאה: לחץ הולך ומעמיק על התעשייה האירופית ● בזמן שפריז דורשת מכסים וברלין חוששת מפגיעה ביצוא, סין רושמת לראשונה עודף סחר של יותר מטריליון דולר

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?