גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

זינוק במכירות חומוס שטראוס בארה"ב: כבשה 40% מהשוק

גדי לסין: "אנחנו יצרן החומוס הגדול בעולם" ■ הירידה בדו"חות שטראוס ברבעון נרשמה בעיקר בשל היחלשות בתוצאות במדינות מזרח אירופה ובעקבות שינויי מטבע ■ לעומתן, מכירות הקפה בברזיל המשיכו במגמה חיובית

בדומה לחברות נוספות בתחום המזון, המשבר הכלכלי משפיע גם על פעילותה של קבוצת שטראוס , וניכר בעיקר בשורת ההכנסות שלה. לצד הירידה הקלה במכירות, חלה ירידה משמעותית יותר ברווח הנקי של שטראוס, לאחר שבשנה שעברה רשמה קבוצת המזון רווח הון משמעותי מהכנסת שותפים לפעילות הקפה (קרן TPG) ולפעילות החברה-הבת סברה בארה"ב (פפסיקו).

הפן החיובי של דו"חות הרבעון השלישי הוא המשך השיפור בשיעורי הרווחיות הגולמית והתפעולית. שטראוס גם ממשיכה להציג פעילות חזקה בארה"ב, באמצעות סברה ופעילות הקפה. במיוחד בולטת החברה-הבת סברה, המייצרת סלטים מצוננים (בעיקר חומוס) - פעילות שדומה לה מתבצעת בארץ תחת המותג "אחלה" - שמכירותיה צמחו ברבעון ב-36%, ל-108 מיליון שקל. ב-9 החודשים מתחילת השנה זינקו מכירות סברה ב-48.2% ל-310 מיליון שקל, והיא עברה במכירותיה את היקף המכירות של חומוס "אחלה" בישראל.

"סברה נמצאת במכירות שיא חודש אחרי חודש, למרות שארה"ב סובלת ממיתון חריף מאוד", אומר מנכ"ל שטראוס, גדי לסין. "היתרון והמזל שלנו זה שאנחנו פועלים בנישה בה אנחנו עולים בנתח שוק, וכבר הגענו בשבועות האחרונים ל-40% משוק החומוס האמריקני. אפשר לקבוע שאנחנו יצרן החומוס הגדול בעולם כיום".

כדי לעמוד בביקושים צפויה סברה להעתיק בקרוב את מפעלה מניו-ג'רזי לריצ'מונד שבווירג'יניה. שטראוס דיווחה בעבר כי העלות הכוללת של הקמת המפעל החדש תסתכם בעד 68 מיליון דולר.

אשתקד, בעקבות הכנסת פפסיקו כשותף בסברה, והנפקת 25.1% משטראוס קפה לקרן ההשקעות TPG Capital, רשמה כאמור שטראוס הכנסות חד-פעמיות בסך 265.7 מיליון שקל. אלה הזניקו את רווחיותה ברבעון השלישי ובחודשים ינואר-ספטמבר 2008.

כתוצאה מכך, ברבעון השלישי של 2009, צנחו רווחי החברה ב-75% ל-62.2 מיליון שקל, ואילו ב-9 החודשים הראשונים של השנה הם ירדו ב-55% ל-173.7 מיליון שקל.

בפעילותה השוטפת סיימה שטראוס את הרבעון השלישי עם ירידה של 1.4% בסך המכירות שהגיעו ל-1.62 מיליארד שקל, כשב-9 החודשים הראשונים של השנה הצטמצמו המכירות בשיעור קטן יותר של 0.5% ל-4.65 מיליארד שקל. בנטרול השפעת השינוי בשערי החליפין, הצמיחה האורגנית במכירות הגיעה ל-3.2% ברבעון, וב-9 החודשים ל-4.2%.

הרווח הגולמי מהמכירות עלה מ-35.7% ל-37.7%, וב-9 החודשים הראשונים של 2009 עלה מ-36.5% ל-37.2%. השיפור ברווח הגולמי הגיע בזכות מהלכי התייעלות בהם נקטה הקבוצה, והוא נרשם למרות ששערי החליפין השפיעו עליו לשלילה. הרווח התפעולי לפני הכנסות והוצאות אחרות ברבעון היווה 9.8% מהמכירות וב-9 החודשים 9.1%, לעומת 7.6% ו-8.1% אשתקד.

"אנחנו שבעי-רצון"

לצד אלה, שטראוס הקטינה במהלך התקופה את התחייבויותיה השוטפות ב-22% ל-1.44 מיליארד שקל, והונה העצמי הגיע ל-1.92 מיליארד שקל. המזומנים נטו מהפעילות השוטפת הגיעו לרמת שיא של 459 מיליון שקל.

המנכ"ל לסין אמר היום (ד') כי "אנחנו מאוד שבעי-רצון מהתוצאות, והן בהתאם להנחות העבודה איתן יצאנו לשנה זו של מיתון גלובלי. היעדים שלקחנו על עצמנו הם שמירה על רמת המכירות, ואנחנו מצליחים בכך. לא פחות חשוב מהשיפור ברווח הגולמי והתפעולי, יש שיפור דרמטי בהון החוזר ותזרים המזומנים. אנו ממשיכים להשקיע במנועי צמיחה, כי ברור לנו, כמו לכולם, שהמיתון הוא זמני".

מפילוח הפעילויות של שטראוס עולה כי מכירות החברה בישראל (לא כולל פעילות הקפה) ירדו ברבעון השלישי ב-3.4% ל-682 מיליון שקל, וב-9 החודשים ב-1.8% לכ-2 מיליארד שקל. גם פעילות הקפה של שטראוס נפגעה ברבעון, והמכירות במסגרתה ירדו ב-0.4% ל-858 מיליון שקל, למרות שב-9 החודשים הראשונים של השנה נרשמה עלייה של 1.2% ל-2.44 מיליארד שקל.

הירידה ברבעון נרשמה בעיקר בשל היחלשות בתוצאות במדינות מזרח אירופה ובעקבות שינויי מטבע. לעומתן, מכירות הקפה בברזיל, שוק הקפה הגדול ביותר של שטראוס, המשיכו במגמה חיובית וסייעו לה להציג צמיחה של 1.2% מסך המכירות בסקטור ב-9 החודשים הראשונים של השנה.

עוד כתבות

יהלומים / אילוסטרציה: Shutterstock, Bjoern Wylezich

ענקית היהלומים הבינלאומית חוזרת לפעול בישראל

לאחר הפסקה של תשע שנים, דה בירס, מחברות היהלומים הגדולות בעולם, חוזרת לפעול בישראל ● חזרת החברה מאפשרת ליהלומנים ולקניינים ישראלים לבחון את סחורת החברה ולהשתתף בתהליך רכישה בינלאומי בלי לצאת את גבולות המדינה ● נשיא הבורסה ליהלומים: "רגע היסטורי לענף היהלומים הישראלי"

כנס משקיעות הדור הבא: כלים מעשיים ואסטרטגיה פיננסית

הכנס, בשיתוף הפניקס ובנק לאומי, עוסק בבניית הון פיננסי ומקצועי וקבלת החלטות בעולם השקעות משתנה ● הכנס יתמקד בסיפורי קריירה מעוררי השראה, במצב השוק וכמובן בסוגיות עומק שונות הקשורות בהשקעות

צילום: מד''א

אסון ברכס רמים: נער בן 14 נהרג ו-24 נפצעו מפיצוץ נפל במהלך טיול בצפון

במהלך טיול שנתי של הישיבה התיכונית אורט מעלות ממעלות תרשיחא באזור גבול הצפון נפגעו תלמידים ואנשי צוות ● מנכ"ל מד"א אלי בין: "אנחנו מזהים פציעות קשות אצל מספר אנשים, כולל ילדים" ● איראן באיום חדש: "ערוכים להכניס לשימוש יכולות חדשות" ● לוחם צה"ל נפצע אתמול קל כתוצאה מתאונה מבצעית בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

יפעת אורון, מנכ''לית בלקסטון ישראל, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון ישראל: "אנחנו לא בבועת AI"

"אם מסתכלים על הדאטה סנטרים בעולם, שיעור השטחים הפנויים בהם הוא פחות מ־1% - ויש צורך בהשקעות הון אדירות", כך אמרה יפעת אורון, שותפה בכירה בבלקסטון ומנהלת הפעילות של החברה בישראל, בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס ● "אנחנו לא רק משקיעים, אלא עובדים קשה מאוד ומנסים לייצר סינרגיה בין כל החברות שאנחנו משקיעים בהן"

קרן כהן חזון, מנכ''לית תורפז, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי

קרן כהן חזון: "אם לא תהיה תעשייה בישראל, לא תהיה ישראל"

בשיחה עם אלה לוי-וינריב בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, סיפרה מנכ"לית תורפז, קרן כהן חזון על הדרך ל-28 מיזוגים ורכישות ברחבי העולם, שיתפה בסיפורים האישיים שמאחורי העסקאות, ועל המתכון שלה להצלחה ● "בסוף צריך אחד או אחת שיאמינו, ומשם הכל מתחיל"

רפאל מציגה בסלון האווירי של מרקש / צילום: דוברות רפאל

תקציב הביטחון השני בגודלו באפריקה: המדינה שמסתערת על נשק ישראלי

המו"מ שמנהלת מרוקו לרכישת מערכת "קלע דוד" מרפאל מצטרף לשורה של שת"פים בין המדינות ● מאז הסכמי אברהם, ישראל מספקת יותר נשק למרוקו מאשר צרפת עם כרבע מהעסקאות ● בכיר באלביט: "במרוקו רוצים להעמיק את השותפות"

דנזה. מרכבי הפרימיום שיוצגו בתערוכה, והמחיר הצפוי בישראל / צילום: יח''צ

ישירות מתערוכת הרכב היוקרתית בעולם: דגמי הפרימיום שבדרך לשוק הישראלי

תערוכת פריז אמורה הייתה להציג את הקאמבק האירופי מול החשמליות הסיניות המוזלות, אך בפועל היא ממחישה בעיקר את הפיגור הדרמטי של המערב ● כעת, כשהסינים מסתערים גם על סגמנט הפרימיום ומתחרים במרצדס, אאודי ולנדרובר, הצרכן הישראלי עשוי להרוויח

מארק בניוף, מנכ''ל סיילספורס / צילום: ap, Markus Schreiber

רכישה עשירית בישראל: סיילספורס רוכשת את חברת הבינה המלאכותית Loops

ענקית התוכנה האמריקאית הודיעה על רכישת החברה הישראלית, שגייסה מאז הקמתה כ-14 מיליון דולר • סכום העסקה לא פורסם, אך לפי הערכות הוא עומד על עשרות מיליוני דולרים

רות אליאס, הפניקס פיננסים, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

רות אליאס, הפניקס: "חברה מוצלחת מאפשרת שיח גם על הסיכונים"

רות אליאס, משנה למנכ"ל וסגנית היועץ המשפטי של הפניקס פיננסים, תיארה בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס את תחנות הקריירה שהובילו אותה לשילוב בין משפט, עסקים והשקעות ● היא הדגישה את חשיבותם של חישוב מסלול מחדש, חשיבה יצירתית ובניית מערכות יחסים, לצד התאמת אסטרטגיית ההשקעות לשינויים בשוק ומגוון אופני חשיבה ● "בארגון שיש בו ייצוג הולם של נשים וגברים, הרווח הוא לגמרי של הארגון"

מימין: מייקל וודפורד ורוברט הול. הזוכים בנובל בכלכלה / צילום: Ill. Niklas Elmehed © Nobel Prize Outreach

הזוכים בנובל בכלכלה: חוקרים אמריקאים שבחנו גורמים לאי יציבות כלכלית

רוברט הול מאוניברסיטת סטנפורד ומייקל וודפורד מאוניברסיטת קולומביה זכו בנובל בעקבות מחקריהם בתחום היסודות המיקרו-כלכליים של יציבות מקרו-כלכלית

רינת אשכנזי, ריקי בש ואפרת קימלמן, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

וול סטריט או תל אביב, מניות או מדדים? בכירות בשוק מנתחות איך לבחור איפה להשקיע

כיצד בוחרים את אפיק ההשקעה הנכון? פאנל מיוחד בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס עם ריקי בש, ראש ענף ייעוץ בהשקעות בבנק לאומי, רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות ואפרת קימלמן, אנליסטית ומרצה לחדשנות, עסק בשאלה ● "הדלק של השוק הוא התנופה של ההשקעות ב־AI"

גיל שויד / צילום: שלומי יוסף

1.2 מיליון דולר בחודש אחד: התרומה של גיל שויד

לפי דיווח ל-SEC, היו"ר הפעיל ואחד ממייסדי צ'ק פוינט תרם באוגוסט 9,000 מניות של החברה לעמותות ששמותיהן לא פורסמו ● דלק ישראל משקיעה כ-3 מיליון שקל בקמפיין לציון 75 שנות פעילותה ● וחברת הדירוג S&P מעלות אישרה את הדירוג של הפניקס ברוקרס ● אירועים ומינויים

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

מיקרוסופט מקצצת עשרות משרות פיתוח בישראל, חלק מהעובדים יפוטרו

ענקית הטכנולוגיה מבצעת שינוי ארגוני גלובלי, הכולל גם את קבוצת קופיילוט סטודיו בישראל ● לפי גורמים, מרבית עובדי הקבוצה צפויים לעבור לתפקידים אחרים בחברה, אך מספר עובדים צפויים לסיים את העסקתם

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

בהשקעה של עד מיליארד שקל: דוראל מרחיבה את הפרויקט הסולארי הגדול בישראל

חברת האנרגיות המתחדשות מתחילה בהקמת שלב ב' של פרויקט 'הדרי שאן' בעמק המעיינות ● ההרחבה תבוצע בטכנולוגיה אגרו-וולטאית המשלבת ייצור חשמל מעל שדות חקלאיים, ותשתרע על פני 1,700 דונם בשטחי 11 קיבוצים ● המתחם כולו ייצר חשמל בהיקף המקביל לחצי מתחנת כוח קונבנציונלית ● שלב ב' לבדו צפוי להניב לדוראל הכנסות שנתיות של כ-150 מיליון שקל

נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Hussein Malla

רף המתיחות בין סעודיה לחות'ים עולה מדרגה, וארדואן מנסה לנצל את הוואקום

מתקפות החות'ים משתקות את נמלי התעופה בממלכה וחושפות מבוכה ביטחונית חסרת תקדים ● בזמן שסעודיה נאבקת לשמור על תדמיתה, ארדואן מציב רגל במפרץ באמצעות ברית הגנה אזורית ● המהלך מדליק נורה אדומה בירושלים, הרואה את טורקיה מתבססת בזירות נוספות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בתל אביב: ת"א 35 ללא שינוי, הבנייה והנדל"ן הובילו את העליות; בזן איבדה כמעט חצי מיליארד שקל

יום מסחר תנודתי בתל אביב הסתיים במגמה מעורבת: ת"א 90 הוסיף 0.2%, בעוד ת"א 35 דרך במקום ● מדד הבנייה התבלט בירוק; סקטור התקשורת רשם ירידות ● בזן צללה ואיבדה כ-469 מיליון שקל משוויה ברקע הדיווח על דליפת בנזן; תדהר הודיעה על ארגון מחדש ופיטורים ● טבע ריכזה עניין לאחר קבלת אישור ה-FDA לתרופה לסכיזופרניה ● אלקו תזרים 95 מיליון שקל לאלקטרה נדל"ן - המניה זינקה

יונתן אוריך / צילום: צילום מסך חדשות כאן 11

סערת יונתן אוריך ועמית סגל: האם מותר לשתף את ההודעות?

יונתן אוריך ועורכי דינו החלו לשלוח מכתבי התראה למי ששיתף חלקים מהתכתבויות הוואטסאפ שדלפו ● האם יש לאוריך עילת תביעה נגד מי שהשיג את ההתכתבויות ונגד מי שסייע להפצתן? האם מדובר בעבירות פליליות, והאם המפיצים חשופים לתביעה אזרחית? ● גלובס עושה סדר

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

לטובת מערכת הביטחון: משרד האוצר עומד לבצע קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה

לאחר דרישת האופוזיציה שהגדלת תקציב הביטחון תבוא על חשבון הכספים הקואליציונים, כעת נראה שמתגבש פתרון אחר ● גורמים במערכת הביטחון אמרו כי מדובר בספין נוסף של האוצר

היועמ''ש לשעבר אביחי מנדלבליט מגיע להעיד במשפט נתניהו / צילום: חיים גולדברג, פלאש90

יום העדות השני של מנדלבליט במשפט נתניהו: "גורמי אכיפה פנו אליי, לא הפעילו לחץ"

היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט העיד היום במשפט נתניהו זה היום השני ● סנגורו של רה"מ, עו"ד עמית חדד, טען כי המשטרה ביצעה פעולות חקירה ללא אישור והסתירה ממנדלבליט מידע ● במהלך הדיון התעמתו חדד והתובעת עו"ד יהודית תירוש, והשופטים עצרו את הדיון לזמן קצר כדי להרגיע את הרוחות

בנין פילת רמת החייל ת''א / צילום: תמר מצפי

החברה הישראלית שבדרך לבורסה הקנדית

קבוצת פילת, שפועלת בתחום אבחון והערכת עובדים, תחל להיסחר בבורסת TSX Ventures בטורונטו באמצעות מיזוג הפוך במחצית הראשונה של 2027 ● פילת מתכננת לגייס במהלך כ-13 מיליון שקל לפי שווי כ-112 מיליון שקל