גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": ברשתות האופנה קשה למצוא בגדים במידה מעל 42

לא כולן לובשות מידה 38, גם לא 40 ■ ברשתות האופנה לא מכחישים ומסבירים כי לעתים, בדגמים מסוימים, אפשר למצוא גם מידות חריגות כמו 44

"כל פעם זה קורה מחדש", מקוננת מרב (מידה 44) על רוע מזלה. "אני נכנסת לחנות בגדים, מסתכלת מסביבי ומתחילה לעבור בין המדפים והקולבים בניסיון למצוא בגד עם סיכוי סביר להיכנס אליו, אבל אין כלום מעל מידה 42. הרשתות מתעקשות לייצר בגדים לרזות בלבד - והתסכול גדול".

מי שמתורגל בשיטוט בחנויות הרלוונטיות מכיר את המצב: יד עלומה קבעה סטנדרט המציב בפני הלקוחות טווח מידות מצומצם יחסית, שאינו צולח לרוב את רף מידה L או 42 (ולפעמים גם זו הערכה אופטימית).

יצאנו לבדוק בכמה מרשתות האופנה המובילות את המצאי על המדפים: עד כמה יהיה קשה לבחורה שאינה בהכרח צרת הקפים למצוא בגד התואם את מידותיה. הבדיקה נערכה בסניפי קסטרו, פוקס, הוניגמן, רנואר, זארה, גולף ו-H&O בקניון מלחה הירושלמי; שוטטנו בין המדפים, התעניינו לגבי המידות הקיימות בג'ינס ובשמלות וגם באופן כללי - עד איזו מידה מייצרת הרשת והאם ניתן להזמין מידה שאינה קיימת על המדפים (מבין אלו המיוצרות).

המציאות מגלה כי לרוב אכן שולטות מידות קטנות יותר על המדפים, ורק נבירה במחסן או הזמנה מיוחדת ממחסני הרשת יכולה לחלץ מידה גדולה יותר, כשמלכתחילה המבחר בעייתי. בולטת לטובה רשת H&O, שמייצרת ביגוד עד מידות 46-48 ולא מתביישת להעלות על המדפים גם בגדים שאינן לצנומות וחטובות בלבד.

האלטרנטיבה, פעמים רבות, היא ברשתות המידות הגדולות. "עדיין קיימת הסטיגמה השלילית של רשת למידות גדולות", מודה אסתי ברוך, מעצבת ראשית ברשת מתאים לי, "זה נתפס כמבוגר ומעוצב פחות. אבל אנחנו בהחלט לא מכוונים למבוגרות בלבד. הבגדים אופנתיים, כבר לא צריך ללבוש אוהל ולא מפחדים ממחשופים. צריך לזכור שקהל גדול לא מוצא את עצמו ברשתות הרגילות גם אם הוא במידות המתאימות. ברשתות מכוונים למבנה גוף של נערות". על אף שהרושם הכללי המתקבל ברשתות הוא שכולן רזות להחריד, טוענת ברוך, גם בהן בסופו של דבר המידות הנמכרות יותר הן פעמים רבות 42 ו-44; החוכמה היא, כנראה, לגלות היכן הן מתחבאות.

ומה קורה בזירת המעצבים? האם מלבד מעצבים כמו ששון קדם, הממותג כמעצב בגדים במידות גדולות, קיים מגוון מעודד יותר מההיצע הכללי בשוק?

"באופן כללי מעצבים נוטים לעבוד עם המידות הקטנות יותר", אומרת המעצבת טל בק, "אלא אם מדובר במהלך מסחרי של פנייה לנישה מסוימת. הבעיה היא שבייצור מידות גדולות, מעל 44, נדרשת תצרוכת בד כפולה - לא מספיק רוחב גליל אחד - וזה משפיע על כל התמחור ומייקר את עלות הבגדים בכל המידות". בק עצמה מייצרת בגדים על סקאלה של 1-4, המקבילה למידות 38-44.

רעומה זק"ש, הידועה יותר כ"רעומה", סבורה דווקא אחרת: "בגלל שהתחרות מול חברות מחו"ל גדולה, ואלו לרוב לא מייבאות מעל מידה 42-44, חייבים לפנות לנישות - ולנו זה מאפשר מרחב פעולה. הרבה מעצבים נושקים ל-46-48, אפילו ל-50. גם המידות ה'רגילות' שונות אצל כל מעצב מאלו שברשתות". רעומה עצמה מייצרת גם היא עד מידה 50.

"גם בחו"ל הרבה פעמים קשה למצוא בגדים מעבר למידה 42", אומרת דורית שדה, המייצרת להגדרתה "מידות בינוניות" - מ-42 ועד 46. דווקא בעלות המידות האלה, היא מסבירה, נופלות לפעמים בין הכיסאות - "ברשתות יש בגדים לחתיכות, והן לא לגמרי עונות להגדרה של "מידות גדולות. אני חושבת שהיום כל מעצב ישראלי שרוצה למכור קצת יותר חייב להרחיב קצת את טווח המידות ולעצב גם לנשים גבוהות יותר או מלאות". *

רנואר

עמדת המעילים בכניסה סניף רנואר מפתחת אופטימיות מסוימת, עם מידה 44, אלא שזו, מסתבר, היא חריגה בוטה השמורה למעילים - כך, לפחות, על פי המוכרות, שמסבירות ש"הרשת מייצרת עד מידה 42, 44 במעילים או במקרים חריגים". על המדף, כך או כך, שולטות בבירור מידות נמוכות יותר משתי אלו.

*תגובת הרשת: "הרשת מייצרת בגדי נשים בטווח מידות של 34-44, כשלכל דגם כמות פריטים שונה. יש פריטים המיוצרים במהדורות מוגבלות כך שלא תמיד יהיו זמינות על המדפים, לעומת דגמים אחרים, המיוצרים מראש במהדורות רחבות יותר וזמינות על המדפים. במידה ואזלה המידה, ניתן להזמין את הפריט בחנות אחרת.

קסטרו

בשיטוט בחנות קשה מאוד לאתר בגדים העוברים את רף המדיום / 40. המוכרות יודעות לספר שקיימים בגדים עד מידה 44, אבל "צריך לבדוק במחסן אם קיים אצלנו במלאי".

*תגובת הרשת:"בקסטרו המידות נעות בטווח שבין 32 ל-46", מסבירים ברשת, "כשמידות 44-46 ו-32-34 מיוצרות על פי הדגם - במקרים מסוימים. המידות הן על פי קהל הלקוחות הייעודי של קסטרו".

זארה

גם על מדפי הרשת הספרדית יש יחס חסר פרופורציות בין S ו-M למידות שמעליהן, ומי שיצליח למצוא יותר משלושה פריטים במידה XL עשה כנראה עבודת מחקר רצינית במיוחד.

**תגובת הרשת: "באופן כללי, במחלקת נשים טווח המידות הוא מ-XS עד XL. מידה XS היא מן הסתם מידה נפוצה יותר בקו הספורטיבי והצעיר ביותר.

מידה XL קיימת ביותר ויותר פריטים. הזמינות היא בפריטים הקלאסיים יותר למשל מכנסיים מחוייטים, בליזרים, חולצות מכופתרות וסריגים.

באופן כללי ניתן לומר שהמידות הנפוצות ביותר הן מדיום ולארג', והרשת נערכת עם מלאים בהתאם".

הוניגמן

המידות על המדף נעות בעיקר בין 0 ל-2 או 3 (המוכרות, אגב, התקשו לשאלתנו לתרגם למידות במספרים), עם עדויות קלות ל-4, ואת המידות הגדולות יותר מוכנות לחפש עבורנו במלאי. במעילים, מסבירים לנו, יש לרוב מידה אחת גדולה יותר.

*תגובת הרשת: "טווח המידות ברשת הוניגמן נע בין 34 ל-44, הוא זמין ומתעדכן במלאי לאורך כל העונה ומידי יום בכל חנויות הרשת עד גמר המלאי. רשת 'הוניגמן' מספקת מענה לקהל לקוחותיה לפי טווח המידות הקבוע של הרשת. ניתן להזמין פריט שקיים ברשת ואינו במצאי במידה המתאימה בחנות ובפרט שהוא אכן קיים בקולקציה במידה הנדרשת, בטווח המדובר".

גולף

למידות S, M ו-L נוכחות מכובדת על המדפים. את מידה 46, שהמוכרות אמרו שהיא הגדולה ביותר ברשת, התקשינו יותר למצוא, והוצע לנו לחפש במחסן.

*תגובת הרשת: "טווח המידות הסטנדרטי הוא 36-44 / XS-XL. מגוון רחב של מכנסיים הורחב ל-34 ו-46, בשל הביקוש באינטרנט ודרך מנהלי החנויות. כל דגם שמיוצר במידות קצה של 34 או 46 נבחן בקפידה כדי לוודא שגזרתו אכן מחמיאה למידה לה הוא מיועד. מעילים וז'קטים מיוצרים במבחר דגמים עד מידה 46. מנהלי החנויות מיומנים להזמין מידה שאינה נמצאת בתנאי שהיא קיימת במלאי. הרשת בנויה על הקשבה מתמדת ללקוחות. המעצבות עצמן בודקות מדי יום התפלגות מכירות לכל דגם, כך שהגוף שאחראי על עיצוב הקולקציה העתידית מכיר את הלקוחות".

פוקס

את מרבית הפריטים הצלחנו למצוא במידות 0 (P) עד 3, אף שרשמית קיימת גם מידה נוספת צפונה. גם בקולקציית המכנסיים לא היו מזיקות על המדף קצת השלמות מקצה טווח המידות.

*תגובת הרשת: "המידות ברשת לטופים הן XP, P, 1-4, ובמכנסיים - 32-44. זמינות המידות גבוהה. הדבר בולט במיוחד בתחילת עונה. מטבע הדברים, הזמינות גבוהה פחות בסוף העונה. אם פריט במידה המבוקשת אינו נמצא בחנות, הקופאי יכול לבדוק באילו חנויות הוא נמצא. אפשר גם לבקש משירות הלקוחות בבקשה להעביר פריט. הרשת פונה לכלל האוכלוסייה ומטבע הדברים, מגוון הדגמים והמידות רב ומתאים לקהל רחב ביותר המחפש אופנת קז'ואל מגוונת".

H&O

השינוי בתפישה ניכר כאן בקלות על המדפים - כאן לא מתביישים במידות גדולות יותר, וגם ה- XXL ומידה 46 מציצות מן המדפים ועל הקולבים.

*תגובת הרשת:גליה צורי, סמנכ"ל סחר ב-H&O, מעדכנת כי המידות ברשת נעות "מ-XS ל-XLL, 46-48, תלוי בקולקציה. האופנה שלנו מכוונת לטווח רחב של גילאים וההיצע בהתאם".

ההזמנה בתשלום

כשביקשה א' למדוד שמלה במידה 42 בחנות "דפנה לוינסון HDL" בקניון מלחה, הסתבר לה שאינה קיימת בחנות. המוכרת אמרה שאפשר להזמינה, אך רק בתשלום מראש. "התפלאתי, מדוע לא ניתן להזמין עבורי כדי שאוכל למדוד? לא מדובר במידה נדירה שדורשת תפירה מיוחדת. כשם שהמוכרת הייתה מזמינה שמלה במידה 38 או 36 עבור לקוחה, כך גם צריך לנהוג עם מידה 42 ואפילו 44 אם צריך", אומרת א'.

בסופו של דבר, היא מספרת, הסכימה המוכרת להתקשר אליה אם השמלה תגיע לחנות - אולם זה מעולם לא קרה. היא פנתה במייל לשירות הלקוחות, אך לא נענתה.

*תגובת הרשת: מהרשת נמסר כי הפנייה במייל לא התקבלה, ומסבירים: "אנו עושים מאמצים לתת מענה לכלל לקוחותינו, הן מבחינת הפריטים המוצעים והן מבחינת השירות. אין זה מפליא שמידה מסוימת אזלה; באותה מידה, יכלה להימכר מידה אחרת בחנות. אנו מתחייבים לספק שמלה עבור לקוחה ששילמה בעבורה - הבחירה בידיה. במקרים בהם מסופקת ההזמנה והמידה לא מתאימה, כספה מוחזר. המוכרת הייתה מזמינה פריט ששילמו עבורו בכל מידה שהיא, וניסתה לסייע בלבד. אין במקרה הנדון העברת מסר, אלא מקריות בה חסרה בחנות מידה מסוימת. גם ברשת שלנו אלו מידות נפוצות בקרב נשים".

עוד כתבות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?