גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלשיך דחתה את ההכרעה באפריקה ל-20 בדצמבר וקראה לצדדים להתפשר; לבייב ספג קריאות "שודד!"

גלובס tv (עדכונים שוטפים) - אלשיך: "אף אחד לא רוצה לפרק את אפריקה; בעל השליטה לא יכול לנצל את המצב באופן שיירע את מצב הנושים" ■ ביציאה מבית המשפט ליווה ישראל מכלף את לבייב ולא הפסיק לצעוק לו: "שודד, שודד!" ■ דובר לבייב: "נגיש תלונה במשטרה"

דיון סוער התנהל הבוקר (ד') בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בראשות השופטת ורדה אלשיך, בנוגע לבקשתה של אפריקה ישראל לכנס אסיפת מחזיקי אג"ח אחת כדי לאשר את הסדר החוב.

אלשיך שמעה את דבריהם של הנוכחים, נציגי הצדדים הקשורים להסדר החוב באפריקה ישראל, אמרה להם כי לא תקבל היום הכרעה בעניין, ושלחה אותם לסבב פגישות נוסף כדי לנסות להגיע להבנות ביניהם, בטרם תכריע. ההכרעה בנושא נדחתה ל-20 בדצמבר.

בסיום הדיון התרחשה מיני-דרמה ביציאה מבית המשפט, כאשר ישראל מכלף ליווה את לב לבייב עד היציאה, 5 קומות למטה, ולא הפסיק לצעוק לו: "שודד, שודד!". לבייב, מצידו, הגיב ואמר: "יש בית-משפט בשביל אנשים כמוך".

דובר לבייב מסר בתגובה כי מדובר בפולש לקרקע בדרום תל-אביב, אשר במשך שנים נוהלו נגדו הליכים משפטיים במינהל מקרקעי ישראל במטרה לפנותו משטח אליו פלש באופן לא חוקי.

"לימים, אף בית המשפט פסק לפנותו", נמסר בתגובת לבייב. "בעקבות החלטת בית המשפט, מכלף החליט לפעול בניגוד לחוק תוך מסע איומים ופגיעה בלבייב ובני משפחתו. מכלף היה נתון במשך מספר חודשים במעצר כתוצאה מאיומים אלה. לאחרונה אף הוגש נגד מכלף כתב אישום בנושא. לאור האיומים היום של מכלף בבית המשפט בכוונתנו להגיש תלונה נגדו במשטרת ישראל, ובנוסף לבקש מהפרקליטות שתחמיר את תנאי מעצרו מחשש למימוש איומיו".

לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל, נכח בדיון בעניינה של אפריקה. כזכור, אלשיך היתה אמורה להכריע האם החברה חדלת פירעון - החלטה שתקבע את המשך דרכו של ההסדר באפריקה. מלבד לבייב, כל צמרת אפריקה ישראל הגיעה לדיון, כולל המנכ"ל איזי כהן, סגן היו"ר נדב גרינשפון ועורכי הדין המייצגים את החברה, ובכללם אורי ברגמן.

מלבד בכירי אפריקה, הגיעו לדיון דמויות מפתח נוספות שליוו את המשא-ומתן המסורבל להסדר החוב: פרופ' אמיר ברנע, היועץ המיוחד של אפריקה; עו"ד גיא גיסין, המייצג את מחזיקי אג"ח ט'; עו"ד ליפא מאיר, המייצג את נציגות מחזיקי יתר סדרות האג"ח; ועו"ד פיני רובין, המייצג את הבנקים.

התייצבותם של הדמויות הבכירות העידה לבדה על חשיבות הדיון היום. לבית המשפט הגיעו גם משקיעים הרוצים את כספם בחזרה.

אחת המשקיעות אמרה ל"גלובס" לפני תחילת הדיון: "שלבייב ימכור את הברזים שלו מזהב ויחזיר לנו את הכסף. בעלי יוצא לפנסיה בעוד שנתיים. מה הוא יקבל אחרי שהשקענו באפריקה? כל אריח בבית של לבייב בלונדון זה משכורת אחת".

החלטה מכרעת

מהן שתי הברירות המרכזיות האפשריות העומדות בפני אלשיך - ואיך תשפיע כל אחת מהן על עתיד אפריקה ישראל?

1. אלשיך קובעת כי אפריקה חדלת פירעון: במצב שכזה תכונס אסיפת מחזיקי אג"ח אחת, בה צפוי ההסדר לעבור ברוב גדול. קביעה זו תסיר אי-ודאות רבה מעל ראשה של אפריקה ותסלול את הדרך להסדר. יצויין כי מחזיקי אג"ח ט' מערימים קשיים על אישור מתווה ההסדר, אולם הם מהווים רק 7% מכלל מחזיקי החוב. לכן, אם תכונס אסיפה אחת של כל סדרות האג"ח לאישור ההסדר - הוא צפוי לעבור ברוב גדול.

2. אלשיך מחליטה כי אפריקה אינה חדלת פירעון: בתרחיש כזה לא תהיה אסיפת מחזיקי אג"ח אחת אלא שתי אסיפות; אחת למחזיקי אג"ח ט' ואסיפה נוספת לשאר 12 סדרות האג"ח. תרחיש זה יעניק למחזיקי אג"ח ט' כוח רב יותר, שכן באסיפה הנפרדת לסדרה ט' לא יאושר ההסדר, ואז אפריקה תיאלץ להציע להם הסדר טוב יותר משהציעה לנציגות מחזיקי האג"ח.

במקרה שאלשיך תחליט כי אפריקה אינה חדלת פירעון ומחזיקי אג"ח ט' יזכו לקיים אסיפה נפרדת - הם יהפכו למעשה לנושה מסוג אחר, ולבייב יתמודד לא רק עם המוסדיים והבנקים, אלא גם עם מחזיקי אג"ח ט'.

אלשיך: "אף אחד לא רוצה בפירוקה של החברה"

הדיון בבית המשפט החל היום בשעה 9:00, וכבר בתחילתו הבהירה השופטת אלשיך את כללי המשחק. "אני לא יודעת מה אתם רוצים שיקרה כאן היום, אבל אני רוצה שיהיו חילופי דברים כדי שנשחרר קצת קיטור וקצת לחץ", היא אמרה.

עו"ד עמית פינס, המייצג את אפריקה ישראל, אמר בתגובה: "עומד בפנינו הסדר לא שגרתי מהרבה בחינות, ולכן הגענו למתווה עם כ-93% ממחזיקי האג"ח, ואנו מבקשים לאשר אותו באסיפה אחת. החברה אינה רואה עין בעין עם הטיעונים של אג"ח ט'".

אלשיך שיגרה חץ לעבר עו"ד פינס ואמרה: "כדי שלא נישאר כאן עד קריאת מעריב, תפוס את השור בקרניו וקצר בדבריך. קראתי את התיק לפני הדיון". פינס הבין את הרמז, והשיב כי "אפריקה ישראל חדלת פירעון. החברה לא מתחזה כדי שתהיה הטבה למשהו; אין כאן שום תיאוריית קונספירציה. אפריקה היתה שם נרדף במשך שנים לחוסן כלכלי, אז הגיוני שנצא למהלך כזה על סמך התחזות?"

בשלב זה ציינה אלשיך כי "היום עומדת על הפרק השאלה מה זה בכלל חדלות פירעון של חברה, כיוון שיש לכך כל מיני פרשנויות. אני לא אכנס לשאלה מדוע לא הוגשה בקשה להקפאת הליכים, ואז המצב של מחזיקי אג"ח ט' היה שונה. הבעיה שההסדר אוחז משתי קצות המקל - נוצרה הגדרה חדשה של משהו סולבנטי אבל בקשיים, שזה מין חיה עם הרבה ראשים והרבה רגליים. אם אתם רוצים ליצור מונח חדש, צריך לבחון זאת. בואו נקרא לילד בשמו - בעל השליטה נשאר בעל השליטה, וזאת הדואליות שקשה לאג"ח ט' להבין".

פינס הבהיר כי "הקפאת ההליכים נועדה להעניק לחברה חסינות מפני נושים, אך כאן זו לא הבעיה, כי אין כאן תביעות והחברה היא זו שיזמה את ההליך. החברה הקדימה תרופה למכה; האם צריך להמתין שנה עד שלא נוכל לפרוע חובות או לפנות לנושים עכשיו?"

אלשיך תבעה לדעת היכן עומד לבייב לאחר ההצהרה על הליכה להסדר חוב, ופינס השיב לה: "לבעל השליטה יש ערך מוסף בניהול החברה. הוא תרם להסדר ודולל באחזקותיו. ההסדר הוא מלאכת מחשבת של איזון של כל האינטרסים".

בשלב זה ציינה אלשיך כי "אף אחד לא רוצה בפירוק של החברה, כיוון שבסופו של דבר יהיו יותר מפסידים", אך מיד הדגישה: "בעל השליטה לא יכול לנצל את המצב באופן שיירע את מצב הנושים באופן לא שוויוני".

בהתייחסה לחלוקה בין מחזיקי האג"ח הקצרות ובין האג"ח הארוכות, אמרה אלשיך: "יש הבדל אם אני רואה את התפוח כאן על הצלחת שלי - או שם רחוק".

לב לבייב איזי כהן נדב גרינשפון - בבית משפט צלם: תמר מצפי

מחזיקי אג"ח ט': "נקראנו לארוחה אצל הזאב וגילינו שאנחנו הארוחה"

אלשיך לא חסה בלשונה גם על מחזיקי אג"ח ט'. עו"ד גיא גיסין, המייצג את אג"ח ט', אמר כי "נקראנו לארוחה אצל הזאב וגילינו שאנחנו הארוחה" - ובתגובה ענתה לו אלשיך: "אז תחליף מקצוע; הסיפור שלך מפחיד אותי".

עו"ד גיסין ניגש ללב העניין ואמר לאלשיך: "החברה מחפשת לפורר את האינטרס הנפרד שלנו. הערת ה'עסק חי' פורסמה לפתע, רק לאחר שהעלנו את הטענות שלנו. החברה כבר אמרה בפירוש שיש לה כסף לשנתיים הקרובות. כיום יש שוב גיוסי הון; חברת אחזקות התפקיד שלה זה לעשות מימון מחדש".

אלשיך, שניהלה את הדיון ביד רמה כהרגלה, הפצירה בעו"ד גיסין: "כבר ביקשתי מכם - אל תחזרו על דברים שהופיעו בכתובים 15 פעמים. קראתי את ההסדר; תתחיל לסיים כי יש עוד עורכי דין. אתה מתייחס לאג"ח ט' כאילו הם בבועה. יש ידיים ורגליים בטענות שלכם, אבל אתם צריכים להגיד תודה לאפריקה ישראל שלא הגישו בקשה להקפאת הליכים, כי אז אתם לא הייתם פה היום. אם האג"ח שלכם תפרענה זה לא מעניין אתכם מה יקרה בעוד שנתיים, אבל יתר סדרות האג"ח מפחדים, ואנו עלולים למשוך את השטיח מתחת לרגליים. עדיף להגיד שאולי כל הקן ייפול לידיים שלנו ולא רק ציפור אחת. אתם במצב ייחודי, אבל השאלה האם במצב כזה שמגיע לכם אסיפה נפרדת".

עו"ד גיסין ביקש להסביר את דבריו, ולאחר שאלשיך הבהירה לו לענות "רק במשפט אחד", הוא אמר: "המטרה של ההסדר היא ליצור הסדר סולבנטי, אחרת אפשר לכתוב את כל ההתחייבויות על הקרח".

עו"ד פיני רובין, המייצג את בנק הפועלים, תמך בקידום הסדר החוב. לדבריו, "צריך לתת להסדר לצאת לדרכו. כולם הולכים על ביצים וסומכים על תבונת בית המשפט שיוריד את המתנגדים מהעץ שטיפסו עליו. החברה מודה בכך שהיא חדלת פירעון, וכך צריך להתייחס אליה. יש לבנק הפועלים טענות רבות מבחינת דילול המניות והמגבלות על מכירתן, ולמרות זאת אנו תומכים בו".

אלשיך: "אין לי דעה; אינני חוששת להכריע"

אלשיך פנתה לנוכחים בדיון ואמרה: "היום לא אכריע; לכו הביתה לעשות שיעורי בית עם ההערות שלי". בסיכום דבריה היא עודדה את הצדדים להיפגש שוב ולנסות להגיע להסכמות.

"גם אם כל אגרות החוב תיחשבנה כקבוצה אחת, הרי שההסדר צריך להיות שוויוני בנסיבות העניין", אמרה אלשיך. "אני מדגישה: שוויון יכול להתקיים גם בדרך אחרת. על פניו, אני מבינה לליבם של אלה שטענו כי אין שוויון בהסדר ולא יכול להיות שוויון בהסדר בו מדובר על אג"ח קצרות מועד ואג"ח ארוכות מועד. השאלה היא מה ניתן לעשות במקרה כזה, כאשר אין רצון לפרק את החברה, אפילו לא לאלה שטענו כנגד ההסדר".

אלשיך הבהירה כי היא טרם גיבשה דעה בנושא וקראה ללבייב ולבנקים "לבדוק את הדברים מבחינתם".

לדבריה, "עלו כאן טענות שונות, ודומה בעיניי שבטרם אנקוט עמדה להחליט כיצד יימשכו ההליכים ומה יהיה גורלו של ההסדר, ראוי שהצדדים ייפגשו. יש פה הזדמנות לשיפור עמדות. אני נזהרת מאוד להיראות כמי שיש לו כבר עמדה נחושה. אין לי עדיין דעה, אלא ברור לי שהצדדים צריכים עדיין להשלים פערים ולראות אם ניתן לשנות משהו. אינני חוששת להכריע, אלא שהכרעה איננה יכולה להלך על הגבול האפור; היא תהיה בשחור ולבן. הסכמה בין הצדדים יכולה להיות בכל דרך שתיראה להם נכונה".

עו"ד אופיר נאור, המייצג את אג"ח כ"ד, בירך על החלטת אלשיך ואמר כי "לא ניתן ליישם הסדר שלא יתחשב במועדי הפירעון של כל סדרה וסדרה. המהלך של החברה לנסות לאכוף על המחזיקים הסדר שמקפח בצורה דרמטית את מחזיקי האג"ח הקצרות לא יכול לעבור. אנו דורשים מנאמן האג"ח שלנו לבחון מחדש את ההתנהלות שלו ולפעול על מנת לשמור על האינטרסים שלנו. הסדר שבמסגרתו תינתן עדיפות לאגח ט' בלבד - נתנגד לו, כי הוא בבחינת העדפת נושים חמורה".

עוד כתבות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה