גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": כרטיסי החיוג הם פיתרון יקר לשליטה בהוצאות הסלולר

חברות הסלולר מציעות מסלולי תשלום מראש באמצעות כרטיסי חיוג ■ היתרון: אין הפתעות בחשבון ■ החיסרון: התעריפים גבוהים משמעותית מאלה המקובלים ■ ההבדל בין מחירי כרטיסי החיוב של החברות השונות הוא זניח

בעידן שבו חברות הסלולר מאלצות את הצרכנים להצטרף למסלולי תשלום שלא תמיד ניתן לבדוק אם הם משתלמים, יש פיתרון שלא זוכה לחשיפה מספקת: מסלולים בתשלום מראש על-ידי כרטיסי חיוג (פרי-פייד - pre-paid), שמציעות כל חברות הסלולר.

בשונה מהתוכניות הרגילות של המפעילות, שעליהן התשלום מתבצע לאחר השימוש - כאן ניתן לשלם מראש במגוון דרכים, כשהמסלולים מאפשרים שימוש בסלולרי ללא התחייבות לתקופת זמן, ללא צורך בתשלום חודשי, ללא הוראת קבע וללא כרטיס אשראי.

למרות הנוחיות שבשימוש במסלולים אלה, חשוב לציין כי תעריפי הדקה אותן גובות באמצעותם חברות הסלולר גבוהים משמעותית ממחירי דקה מקובלים בשוק הסלולר, הנעים סביב 40-70 אגורות לדקה. לקוח שיטלפן בכרטיס חיוג משלם לעתים יותר משקל עבור כל דקת שיחה.

"גלובס" ואתר "כמהזה" (http://www.kamaze.co.il) להשוואת מחירי התקשורת בישראל, בדקו את מסלולי התשלום מראש שמציעות חברות הסלולר, האם הם משתלמים ולמי כדאי לעבור למסלול כזה.

יש תחרות?

בדיקת ההצעות שמציעות 4 ספקיות הסלולר בכרטיסי חיוג מגלה כי כמעט שאין הפרשים במסלולים שמציעות החברות השונות, ולכן העלות הכוללת כמעט שווה.

חברת מירס, שנתח השוק שלה בתחום זה לא גדול, מציעה את המסלול האטרקטיבי ביותר, שעלויותיו מתקרבות לעלויות דקה במסלולים "רגילים" שאינם פרי-פייד. בחברות האחרות (אורנג', פלאפון, סלקום) העלויות גבוהות יותר, כאשר אורנג' גובה את התעריף הגבוה ביותר עבור שיחה מחוץ לרשת - 1.28 שקל לדקה.

מאידך, עלויות שליחת הודעת SMS בכרטיסי החיוג דומות לעלויות SMS במסלולים רגילים.

במסלולי הפרי-פייד יש גם אבחנה (שקיימת רק בחלק מהמסלולים הרגילים) בין שיחות בשעות שפל ובשעות שיא, וכמו במסלולים רגילים גם כאן יש להוסיף לעלות הדקה דמי קישוריות הנגבים על שיחות מחוץ לרשת.

לשם ההמחשה, לעלויות המסלול שירטטו נציגי "כמהזה" דפוס שימוש של לקוח פרי-פייד המדבר 150 דקות בחודש (מחציתן בשעות השיא ומחציתן בשפל), ושולח 30 הודעות SMS. לקוח כזה ישלם בכרטיס חיוג של מירס כ-107 שקל, בעוד שבחברות האחרות עלות השימוש גבוהה משמעותית ועשויה להגיע גם לכ-203 שקל באורנג' (שנמצאה היקרה ביותר במסלול זה).

למי כדאי לשקול מסלול כרטיסי חיוג מראש?

לצד היתרונות הגלומים בשימוש במסלולי תשלום מראש, מסלולים אלה אינם מתאימים לכל אחד, בין היתר לאור מחיר הדקה הגבוה.

למי בכל זאת הם מתאימים? ללקוחות המעוניינים להגביל את ההוצאה החודשית של הוצאות הסלולר, לכאלה שלא מרבים לדבר, להורים שמעוניינים להגביל את הוצאות הסלולר של ילדיהם, ללקוחות שלא מחזיקים כרטיסי אשראי/חשבון בנק (עובדים זרים, בני-נוער צעירים), ולמי שמבקש לנהל "חשבון" טלפון אנונימי (שכן במסלולי פרי-פייד אין צורך להשאיר את הפרטים אצל ספקית הסלולר).

לצד כל אלה, הם מתאימים גם לצרכנים שלא מבקשים לעצמם דווקא מכשירים מתקדמים (שרכישתם מחייבת לרוב היצמדות לחברת הסלולר), אלא מכשירים פשוטים לדיבור ולשליחת SMS, שכן ניתן להפעיל מסלול זה על כל מכשיר סלולר. כאשר המכשיר פתוח לשימוש לכל הרשתות, ניתן גם לעבור מחברה לחברה בכל פעם שמבקשים לחדש את הטעינה, בהתאם להצעה או לנוחיות הטעינה.

הטבות

כל החברות מעניקות הטבות למשתמשים בכרטיסי חיוג, בין היתר בצורת דקות שיחה חינם לשני יעדים תמורת תשלום של כ-17 שקל (אורנג'), או 15 דקות חינם לשיחות בתוך הרשת (סלקום).

בנוסף מציעות כל החברות כרטיסי בונוס, המקנים דקות דיבור נוספות מתנה בהתאם לעלות הכרטיס. ברוב הכרטיסים מגבילות החברות את תקופת הזמן לניצול ה"בונוס", ולעיתים מדובר גם במספר ימים מועט. בסלקום, לדוגמה, בחלק מהכרטיסים היתרה מנוצלת קודם, ובחלק אחר מנוצל הבונוס קודם. באורנג' ניתן לנצל את יתרת הכרטיס והבונוס באופן שווה.

את כרטיסי החיוג ניתן לטעון במגוון אמצעים מרשים ובצורה קלה נוחה וידידותית: באתרי האינטרנט ובחנויות של חברות הסלולר, בחנויות נוחות של תחנות-הדלק, בחלק ממכשירי הכספומט, בחלק מדוכני מפעל הפיס, בקיוסקים ובדואר.

מוצר פופולרי בעולם

כאמור, חברות הסלולר לא מבליטות מסלולים אלה בפרסומיהן - עובדה לא מפתיעה בהתחשב בכך שלקוחות פרי-פייד אינם בהכרח לקוחות נאמנים.

בדו"חות אורנג' לרבעון השני של שנת 2009, שפורסמו באוגוסט האחרון, דיווחה החברה על גיוס של 41,000 לקוחות, אולם מרביתם לקוחות פרי-פייד המייצרים לחברה מחצית מההכנסה של לקוח אשראי רגיל (פוסט-פייד).

על-פי נתונים שפורסמו בעבר, בישראל יש כ-1.5 מיליון משתמשי פרי-פייד, שיעור דומה לזה שבקנדה וארה"ב, אך נמוך בהרבה מבאירופה, שם מגיע שיעור המשתמשים בשיטה זו למחצית משוק הסלולר.

לפי נתוני מריל לינץ', בגרמניה מהווה שוק כרטיסי החיוג כ-55% משוק הסלולר, ביוון - 70% ובאיטליה 90%.

כרטיסי חיוג

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

אנבידיה יצאה למסע רכישות של מיליארד דולר בישראל. מה בכל זאת צריך להדאיג?

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני