גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס" ואתר פרייסל: מגה בעיר זולה משופרסל שלי ב-4%

השוואה בין שני הסופרמרקטים העירוניים שופרסל שלי ומגה בעיר ב-4 ערים מגלה פער קטן אך עקבי במחירו של סל מוצרים זהה ■ מגה בעיר עומדת בהבטחתה להיות זולה יותר, אך הפער בהשוואה לשנים קודמות הצטמצם

בשעה שבעלי המכולות מתארגנים לגוף אחד במטרה לתת 'פייט' לרשתות העירוניות הגוזלות מהן את הלקוחות המסורים, הפערים בין שופרסל שלי ומגה בעיר מצטמצמים.

מגה בעיר עדיין עומדת בהבטחתה לסל מוצרים זול בתוך הערים, אולם שופרסל שלי נושפת בעורפה, כאשר הפער בין הסלים בשתי הרשתות עומד כיום על כ-4% - כך עולה מהשוואת מחירים של סל מוצרים שביצע אתר פרייסל (www.pricesal.co.il) עבור "גלובס".

הסקירה בוצעה ב-4 אזורים בארץ - חולון, תל-אביב, מודיעין וחיפה - כאשר הסל שנבדק כלל 26 מוצרים מקטגוריות שונות - מוצרי מזון, ירקות ופירות, עוף, מוצר ניקיון ומוצרי תינוקות.

וורמברנד: "מתחייב להיות זול ב-6%-7%"

במעמד השקת מגה בעיר באוגוסט 2007, הבטיח אורי פלח, אז המשנה למנכ"ל ברבוע כחול, כי מגה בעיר תהיה זולה בכ-15% מהמתחרים בתוך העיר, ותהיה יקרה רק ב-6% ביחס לרשתות המוזלות שמחוץ לערים.

"קשה לעמוד בפערים כאלה בין רשתות בפורמט זהה", מסביר דוד עידן, מנהל אתר פרייסל. "ראשית, משום שמדובר במוצרים בסיסיים, ושנית, כי צריך לשמור על פערים מתבקשים בין הפורמטים השונים של אותה רשת: החנויות שבהגדרתן מוזלות, ביחס לחנויות העירוניות. כל זאת בהתייחס למרווחים של הרשתות, כאשר כל רשת, כדי לשרוד, צריכה לגלם רווח מינימלי של 20% במחירי המוצרים".

מאז זרמו הרבה מים בנהר, ועימם ההבנה כי פערים אלה אינם ריאליים. לדברי מנכ"ל רבוע כחול, זאב וורמברנד, הרשת דואגת לשמור על פער קבוע של 6%-7% לעומת שופרסל שלי. "בבדיקות שאנחנו מבצעים באופן קבוע, כולל בבדיקה שבוצעה לפני חודש, עולה כי בשנתיים האחרונות הפער הזה נשמר. המהפך שביצענו בתפיסה שבמרכזי הערים לא רק טרי אלא גם זול, בא לידי ביטוי בגידול ממשי בקניות המבוצעות בסניפים העירוניים, כך שהיום ממש לא כדאי לערוך קניות מחוץ לעיר", הוא אומר.

וורמברנד מדגיש כי משפחה ממוצעת מבקרת בסניף מגה בעיר 4-5 פעמים בשבוע כדי לבצע קניות שהוא מגדיר "שוטפות", תוך דגש על מוצרים טריים: מהמאפייה, ממחלקת הגבינות וממחלקת הבשר.

לדבריו, "עובדה זו מלמדת כי הלקוח סומך עלינו ויודע כי אנו ערבים להבטחת המחיר והטריות". הוא מעריך כי ביקור של משפחה ממוצעת בסניפי מגה בול במתחמי הקניות מתרחש בממוצע פעמיים בחודש, בעיקר לקניית מוצרים "יבשים".

המחיר בחולון ובמודיעין דומה לזה בחיפה ובתל-אביב

סוקרי פרייסל ביקרו ב-4 סניפים של שופרסל שלי וב-4 סניפים של מגה בעיר באזורים שונים בארץ: מודיעין, חיפה, רמת-אביב וחולון.

הסל שנבדק כלל סוכר, שמן קנולה, קוקה-קולה, רסק עגבניות, מילקי, קפה טייסטר צ'ויס, תה ארל גריי של ויסוצקי, מקרוני של אסם, במבה, שימורי טונה סטארקיסט, סלט חומוס אחלה, קטשופ, קורנפלקס של תלמה, אקונומיקה של סנו, אבקת כביסה סנו מקסימה, סבון כלים פלמוליב, חיתולים של האגיס, סימילאק, חזה עוף טרי, נקניקיות עוף, שניצל צמחי של טבעול, 1 ק"ג מלפפון, 1 ק"ג עגבניה, 1 ק"ג גזר, 1 ק"ג בננה ו-1 ק"ג קלמנטינה.

לצד המסקנה שלפיה הסל של מגה בעיר זול יותר - כ-443 שקל, לעומת הסל של שופרסל שלי שעמד על כ-460 שקל - בולטת העובדה כי בין 4 הסניפים של כל אחת מתתי-הרשת כמעט שאין שוני במחירי המוצרים - למעט הוזלות נקודתיות, לדוגמה שניצל טבעול בשופרסל שלי, שמחירו בעת הבדיקה עמד על 36 שקל, לעומת 41.50 שקל ביתר הסניפים שנבדקו.

הבדלים אחרים אותרו במחלקת הפירות והירקות בין 4 סניפי מגה בעיר. כך, למשל, 1 ק"ג עגבניה נמכר במודיעין ובחיפה ב-5.50 שקלים ובחולון וברמת-אביב ב-6 שקלים. גם בין מחירי הבננה, המלפפון והקלמנטינה נשמרו פערים של חצי שקל בין הסניפים הללו.

גם וורמברנד מאשר כי המחירים בין סניפי מגה בעיר אחידים "עד כמה שניתן. יכול להיות מצב שבו בעיר מסוימת, במקום מסוים, עשוי להיות מחיר אחר כחלק מההתאמה שלנו לצורכי השכונה".

היעדר הפערים בין המחירים מתגלה כבעייתי כאשר תת-הרשת היקרה ממוקמת דווקא בלב שכונות בהן מתגוררים תושבים קשי-יום. סוגיה זו עלתה בזמנו בכתבה ששודרה בערוץ 2 לפני 3 שנים כמעט, ובה נסוב הדיון סביב הסבת סניף היפר נטו במצפה רמון לפורמט שופרסל שלי, היקר מבין פורמטי הרשת, ואשר ייעודו המוצהר אינו תואם את צרכי התושבים.

את המחירים האחידים באזורים השונים מסביר עידן בהיעדר "מתחמי קניות" המייצרים תחרות "אמיתית" בין הרשתות. "במתחמים דוגמת תלפיות, מודיעין, הקריות, חולון ועוד, בהם פרוסות רשתות הדיסקאונט בצפיפות, התחרות מחייבת את הרשתות להגיב במהירות למבצעים ולמחירי המתחרים במתחם. מדיניות זו אגב עשויה לייקר או להוזיל מחיר של מוצר כזה או אחר גם במהלך היום - בהתאם למבצע המתנהל אצל השכן.

"לעומת זאת, בתוך שכונות המגורים כמעט שאין תחרות. הצרכן נכנס לסופר העירוני הקרוב למקום מגוריו או עבודתו, בדרך-כלל בכדי לבצע קניות מיידיות ומשלימות, כך שכאן השיקול בבחירת החנות נובע נטו מטעמי נוחות. מכיוון שריאלית אין תחרות, אין סיבה להוריד מחירים בהתאם להתנהלות המתחרים, כמובן למעט מבצעיים נקודתיים שעשויים להטות את הסל לכאן או לכאן".

רשת מיסטר זול זולה יותר ממגה בעיר

על הסופרים העירוניים נמנית גם רשת טיב טעם והרשת התל-אביבית AM:PM - הזמינות לקונים 24 שעות ביממה, גם בסופי שבוע. המחיר עבור הזמינות הזו עשוי להיות מגולם בתג המחיר.

תת-רשת אחרת היא מיסטר זול (מבית קו-אופ), המונה כ-40 סניפים, ובה לפי בדיקת פרייסל המחירים נמוכים במעט מהמחירים במגה בעיר. כך, למשל, במודיעין עמד סך הסל במגה בעיר על כ-441 שקל - לעומת סל של כ-437 שקל במיסטר זול וכ-460 שקל בשופרסל דיל.

תגובות

* מגה בעיר: "הרשת ממשיכה לממש את הבטחתה לספק ללקוחותיה מגוון רחב של מוצרים טריים ואיכותיים במחירים זולים, הכי קרוב לבית. כל זאת, לצד יחס אישי וידידותי, נועדו להעניק ללקוח חוויית קנייה מושלמת וכדאית במיוחד".

* שופרסל שלי: הרשת בחרה שלא להגיב.

מאז השקתה - מגה בעיר זולה משופרסל שלי

תת-הרשת שופרסל שלי הושקה בספטמבר 2006, ומונה כיום 109 סניפים. בעת ההשקה נושא המחיר בתת-הרשת העירונית לא הובא למרכז הבמה, כאשר הדגש הושם על קנייה נוחה, ערכים של ישראליות, מובילות, אמינות איכות ושירות. גם הסלוגן הותאם: "מה שיותר קרוב יותר טרי".

באוגוסט 2007 הפתיעה רשת רבוע כחול עם השקת הפורמט מגה בעיר (שמחק את סניפי סופר סנטר), המונה כיום 120 סניפים בפריסה ארצית. סלוגן ההשקה - "מגה בעיר - זול בעיר" - הצביע על שינוי בחוקי המשחק ובתוך כך בתפיסת הצרכן כי על נוחות וטריות משלמים. כאן הבשורה היתה: מחירים מוזלים גם ליד הבית.

השקת הפורמט טלטלה את הענף, ולראייה, בבדיקה השוואתית של סל מוצרים לעומת מחירי שופרסל שלי, שנערכה באוגוסט 2007, התגלה פער קיצוני של כ-16% לטובת מגה בעיר.

למרות שחיקת ההוזלות המפתיעות שהציגה הרשת עת השקתה, גם ב-2008 שמרה מגה בעיר על מעמדה כרשת העירונית הזולה בהשוואה, אולם לפי בדיקת "גלובס" הפער בין הסלים הצטמצמו לכ-7.5%. השנה, לכאמור, לפי בדיקת פרייסל עבור "גלובס" שיעור זה קטן, כאשר הפער בין סך הסלים עומד כעת על 4%.

22

עוד כתבות

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%